X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt a SETA programming field akármit most valami küldvel lehet megszerezni,vagy dobja valami?Mert már
csomó dkonténert kinyitottam,lőttem kis-nagy hajót,de csak nem akar előkerülni.
Már át is küldtem.
Szívesen adok neked, remélem segít.Feltolom majd wetransfer-re.Küldj majd egy privit légyszi' a mailcímeddel.
Az egy dolog, hogy van mentésem, de fogalmam sincs mikor ment félre nálam ennyire a dolog. Az meg megint egy másik kérdés, hogy azóta eltelt némi idő. Nyilván közben tevékenykedtem. Magyarán; Ha visszatöltöm bukok egy csomó dolgot.
Most próbáltam szerkesztgetni, de csak úgy tudtam eredményt felmutatni, ha a gyárhoz tartozó egész bejegyzést másoltam. Viszont így sem működik. Valami elkeveredik alkalmazottak között. Mondjuk egy évvel ezelőtti mentéssel próbálkoztam. A későbbiek azért nem nagyon jöhetnek szóba, mert elég régóta fennáll ez a rombolásos állapot nálam.
Arra gondoltam, hogy eljuttathatnál hozzám egy quicksave-et! Ha hajlandó vagy rá, privátim megbeszélhetnénk a részleteket. Vagy megpróbálhatod levélben... Elméletileg bele kell, hogy férjen!
Bocs, hogy ezt mondom, de ezért nem bétázok 😊 illetfve, ha tenném is, előtte biztonsági mentés...ahogy az xml előtt is.A mentés a legfontosabb...ma is megpróbáltam életre kelteni egy fizikai sérült vinyót, eltartott egy darabig, amíg lementettem, de tapasztalat.
Olyan én is láttam, hogy egy gyár megsérül, szerintem a noclip-pel történt valami.Pl jó lenne, ha a hajók az aszteroidákat vagy kikerülnék (de ez sok programozás) vagy repüljön át rajta noclip módban.Ez a pattogás ugyanis szánalmas.Ja, és úgy mennek, mintha én valami hangya lennék, ami illatcsíkot húzna maga után, mert pont arra jön és arra is megy vissza.Pl meglátogattam HoL-ban a Xenon szektorokat és oda...húú vazze ez spoiler...szóval visszaúton nem a legrövidebb úton jött, hanem a legkomplikáltabban.
Thanks! <#eljen>
Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2016.03.03. 17:14:13
Betyár! Amire vágysz, az a Safe trader módosítás. A gőzműhelyben megtalálod.

Viku! Nem erre a válaszra számítottam. Ezek szerint valamelyik bétának köszönhetem, hogy én tulajdonképp csak a fél játékkal játszom!
Azt hittem, hogy teljesen természetes jelenség a szétlőtt nem működő állomás.
Most komolyan kétségbe estem.
Marad a szerkesztés. Csak azzal meg az a feneség, hogy olyan sok sorból áll egy-egy gyár mentése, hogy képtelenség kibogarászni mi hozza helyre. Már volt próbálkozásom. Esztétikailag sikerült is, de akkor sem működött. Ha meg mélyebbre merészkedtem, akkor az lett a vége, hogy be sem töltötte.
Ha lesz lelki erőm, előveszem valamelyik régesrégi mentésemet és megpróbálom abból átemelni a cuccokat.
Köszi a térképet, így már rájuk találtam.
Van rá mod, hogy ne kövessenek.De én mindig adok nekik bőven munkát.25 manuális kereskedőhajóm van, mindig bőven akad melójuk, amelyiknek meg nem, azt elküldöm egy biztonságos szektorba.

Ha érdekel, hogy hol van a Khaak HQ:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ott van Constant Cascade-ben
Természetesen nem kerül neked semmibe a szerver, de nem akarom itt szét OFF-olni ezzel a topikot, beszéljünk a honlapról privátban!
Már a 4.0-ás verziónál tartunk és még mindig nincs megoldva,ha befejez egy kereskedelmi parancsot a hajó utána ne kövesse a Skun-t hanem maradjon nyugtoan, és várjon. (Nem hiszem el hogy olyan nehéz lenne ezt leprogramozni.) Ettől eltekintve szerintem nagyon jó kis játék lett mostanra a rebith. Talán a hajók manőverező képességén kelelen még csiszolni vagy kevesebb kövecske a Koromi rendszerbe. Nekem csak pár csatahajóm van, de ezeknek is már feladja a leckét a rengeteg tereptárgy. Igaz nem szarakodnak a hajók egyszerűen keresztül gázolnak mindenen. 😄

MÁS: Eddig a Koromi rendszerben a köv. szektorokat sikerült feltérképeznem, de az öregfiúkra ( Khaak) még nem találtam rá.
First Slep, Fallback, Foward Guad, Lacihonosa, Anchoraga,Terminal Reflection, Ninth Zone.
Vicces kis valami az anomália, Egy tucat Xenon vadász üldözőbe vett (pajzsom 40%) a nagy menekülés közepette véletlenül belerepültem, erre kb4. zonávall arrébb kötöttem ki, de legalább megmaradt a gúnyám. I like this game <#nevetes1>

Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2016.03.03. 10:21:22
Balort találtam, Liptont még nem.Sőt van egy rakás Xenon M és néhány P, amit még össze kéne szedegetnem, ezeket én kényszerítettem arra, hogy "kiugorjon a szoftver belőlük" .
Amúgy nem nagy durranások, csak ha sokan vannak. Épp a jumpdrive-os küldit csinálom, most még gyűjtenem kell pár darab Jumpdrive coolant-ot.
Nálam minden szektor működik, van egy kalóz Spacefuel főzde valahol Omicron-ban, inkább az van szétlőve, mint a tisztességes embereké.Én meg csak építkezek folyamatosan.
"If you finished admiring your new module, would you like us to start another one?" <#vigyor>
"Anything else you'd like?Don't be cheeky!" (szívesen megcsikizném)
"Module construction complete.Standing by for new construction orders"
"Split on Otani ship.Ship smells bad to Split"
"I'm in your bay back here.Where's the bar?"
Én azért a poén kedvéért raktam volna kocsma bővítést a Skunk-ra (mindig azt keresik a kapitányok), illetve lehetne kitakarítani a hajót, hogy ne legyen "I'm on board.Don't you ever clean up back here? vagy How does your copilot like the smell of sweaty male clothing back here?" <#nyes>

Viszont van egy új téma smalltalk-ban.Egy manager-t kellett megnyugtatnom, hogy nincs új konfliktus, de ha lesz is, mi nyerünk.<#vigyor>
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.03. 09:10:16
Igen. Ami sérült és ha belépsz a menüjébe, akkor nem aktív a kereskedő gomb, tehát: nem kereskedik: tetszHALOTT!
Hiszen, ha nem kereskedik, akkor csak egy halom vas az űrben!
Nálam az Albán és a Lúré gyárak háromnegyede erre a sorsra jutott!!!!!
Ezekben a rendszerekben csak ördögszekereket fúj a napszél!
Régi szép idők, amikor a gép belegebedt, hogy megjelenítsen 70-80 NPC hajót!!!! :-)

Repi Leptont és Balort találtunk már? Van más ajándék is?
Hogy érted hogy nem működik?Nálam mind működik...szétlőttet keressek?
Azért nyugtass meg, hogy nálad is vannak nemműködő enpécé gyárak!!!!!
Nekem pont az általad említett két galaxis a legnagyobb vásárlóm, Omicron és Albion, de már adok el HoL-ban is, Toride-ban és most kezdem Cold Star-t is.
Az új galaxisok óta nem nagyon fogadtam még el küldetéseket, elég ellenfél van azok nélkül is, de ez a lényeg, a háború mozgat mindent.Az említett szétlőtt Xenon állomásokat meg visszaépíti a gép.
Nekem főleg a hi-tech és alapanyagok fogytak ki és fogynak is, fegyver az elkezdett csurogni-csöpögni, de nem ezrével viszik.Hogy tőlem vegyenek én a klasszikus nagyvállalati kapitalista módszert alkalmazom: minden ár alá alávágok, azaz mindent sokkal olcsóbban adok mindenkinél, így tőlem veszik.A gyáraim fulladoznak a megrendelésben, újakat kell építenem.Ekkora vagyonnál már nem számít hogy mennyit keresek, mert így is keresek.Tegnap is volt egy futamom, amin 84 milliót kerestem...közel 3000 darab Podkletnov, 2 teljes fegyvergyár vagy URV gyár ára, egy futam alatt.

Most azt tervezem, hogy létrehozok egy raktárat, hogy tovább pörgessem a fegyvergyárakat.De ezekből 1 max 2 darab elég az egész gémre,nekem öt fegyvergyáram van, igaz ebből kettő csak erődítményként szolgál 😊
Kaját, piát, energiát,orvosi cuccokat, narkót, refined metal-t,silicon wafers-t és hi-tech cuccokat kell sokat gyártanom, ezért van 5 technológiai gyáram is.
Construction-t láttam, de metalworks nem rémlett. Ma még nem indítottam el. Talán délután.
Végül is mindegy, hogy van nekik. Hisz mindennel fel vannak szerelkezve, mégis én szállítom a hajógyáraiknak a legtöbb motyót!
Nálam sajnos a két déelcé terület, ami egyáltalán működik, az Albán és Lúré gyárakat régen szétlőtték a haramiák. Elég, ha a raktáraikat leamortizálják, máris nem működnek, hiszen nem kereskednek.
Már beszéltünk róla, de kellene valami lehetőséget biztosítani, hogy ki lehessen javítani az NPC gyárakat!
Milyen kohóra gondolsz?Metalworks Yard vagy Construction Yard?Mert sajna mindkettőből van bőven.
Nálam hál'istennek nincs memória probléma, igaz 16 giga van a gépben, remélem ettől több nem kell, mert itt a melóhelyen az exchange szerverünkben sincs több (igaz kéne). A gázfelhős (nebula) részeknél akadozik egy kicsit nálam, de nem nagyon vészes.
Az új savegame tényleg nem más, mint az xml betömörítve, csak ki kell szedni vagy TC-vel megnyitni. Nekem tetszik, mert a kicsiny rendszer SSD-re rakta eddig is a 60-80 megás mentéseket, az pedig egy idő után simán 2-3 giga lett, ami egy 64 gigabájtosnál számít. (akkoriban csak ilyet lehetett kapni elérhető áron)
Kereskedés nekem is beakad néha, főleg mióta bevezetették ezt a "nem tudom eladni a teljes mennyiséget, mert nem kérnek már ennyit" című nótát...
Tegnap nagyon sok Kszenont irtottam, találtam sok-sok Kszenon szektort és Kszenon Mátrixot <#vigyor>, meg miegymást Home of Light-ban. Egy párat meg is semmisítettem. Sokat kell érte utazni, ráadásul veszélyes helyeken vannak, védve, viszont nincs I és K sehol, cserében van Xenon Weapon Platform és nagyon sok piros csokornyakkendő, avagy aknák ezrével.
A képlopásokat az otthoni gépemen hagytam, majd spolierben kirakom.
Nekem van Welding Laser mod-om, amivel javítani lehet, ergo pici sorozat a konténer zárjára, majd javítás...az aláaknázottaknál jóval nehezebb.Próbálkozz még a Assasin nevű ROV-val, amit te indítasz a Borzról és te irányítasz.Annak nem erős a fegyvere, ráadásul távolból is lehet szórakozni.
Itt háromfajta konténer van: az egyik a már említett, ezt nem tudod felvetetni a hajóiddal, van a kicsi amit a 90-es évek szlogenjével "bekapsz" a Borzzal és van a Ware Container, az elhagyott, elhullajtott áru, ami meg csak a teherhajóid tudnak felvenni, ha átváltasz Cargo collect módra és megjelölöd dupla klikkel.Ha van ott szabad hajód, odamegy és Cargolifter-rel felveszi.

Nekiütközéssel csak odébb lököd.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.02. 08:41:14
Úgy veszem észre, hogy megint valami memória bánata lehet a játéknak. Tegnap este is kidobott, egy monstre menet után. A szaggatások is inkább később jönnek.

Jocó! A kiskonténerek beszippantására van gomb. Alap esetben "O" mármint, rövid ó!
A "Záras" konténereket, meg a lehető leggyengébb fegyverrel kell lőni. Értelem szerűen a zárakat! Óvatosan a bedrótozottakkal, mert elég nagyot tudnak ütni!

XML; Valaki egyszer kiejtette a száján, hogy UltraEdit. Gyönyörűen együttműködik a Totalcommanderrel. Csak bele lépek a tömörített állományba, az xml-en nyomok egy F4-et, a Tc kicsomagolja valahova, indul a szerkesztő (Szép színes!) Amikor zárom a szerkesztőt (előtte illik menteni (Csak az amerikai olvasók kedvéért!)), a Tc megkérdezi, hogy visszacsomagolja-e. Trallala-trallala és kész is!
Nemrég említette valaki, hogy nem akar belenyúlni a játékba. Hát! Szerintem meg a játék része! Így találta ki az Ego!

Ez már kóros!: Ma úgy ébredtem fel, hogy; "Baszzus! A Terracorpnak nincs is kohója! Nekem legalábbis nem rémlik.

És az milyen már, hogy a saját állomásom hívja rám a Yardot? KÉTSZER IS! Azt még valahogy beemelem, hogy véletlenül a gyárat találom el, de hogy a díszforgalomból szedek ki egy PIROSAT és azt vegye zokon?!?!??!

Érdemes figyelni a kereskedések lebonyolítására! Az egy dolog, hogy két hajó között csak OOS működik, de nem egyszer fordult elő, hogy várok, hogy megérkezzen egy szállítmány (Jó sokat. Legutóbb másfél órát) és kiderül, hogy valamelyik fuvar beragad a hajónál: "Szörcsing for tréd" Ami egy rajban levő hajónál nem megszokott!

Cobra! Mostanában foglalkozgattak az oos harcokkal. Hogy ez mit jelent? Affranc tudja! De működni látszik: Sok hajóm inkább a zónát védi, mert úgy szerintem hatékonyabb. (Nem várja meg, míg az ellen rálő az ojjektumra, hanem a zónába lépésre reagálnak) MÉG MIND MEGVAN!
Ehhez az is hozzátartozik, hogy megtanították ELMENEKÜLNI őket!!! Ami tényleg jó!!!
jó hát akkor továbbra is vadászgatok,hátha vmi elszórja azt az alkatrészt.
Amúgy jobban számolja már a harcokat a gép?Régebben agybajt kaptam,mikor 3 kis vadász leszedte az őrjáratozó tarantis.
Persze ha odamentem,megközelíteni sem nagyon tudták.
RJoco
Köszi!
Azt hittem, hogy a hajóhoz valami cucc, amit csak a fekete-kereskedőnél <😄> lehet eladni, mert amúgy meg nem célszerű. De akkor majd megszabadulok attól is.
A játékot közben átállítottam angolra, mert már én sem tudtam elviselni. Főleg, mert nem értem. És mindig átlépni a böngészőbe, hogy fordítsak, az nem pálya.
Először megszokom az irányítást és a menüt, aztán lehet megint német, hogy tanuljak is valamit.

A konténerek begyűjtésére van valami mod? Mint anno a Reunion-ban, 3 km-en belül mindent beszippantott. Nagyban leegyszerűsítené az életet.

A nagyobb konténerek kinyitására is van valami mod? Jelenleg (ahogy néztem) a legerősebb fegyverek vannak a hajón, amit meg lehet venni rájuk. Sajnos ezekkel nem tudom kinyitni, mert mindig felrobban az a vacak. Ha 2 km-ről lövöm, akkor is. A nekiütközés meg sajnos nem működő taktika.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Köszi!
Bármilyen xml szerkesztővel, ha előtte kicsomagolod. Sima tömörített gzip fájlba rakja a mentéseket, így 60-70 mb helyett csak 4-5 mb méretűek lesznek. Amúgy a tömörítés kikapcsolható, onnantól megint xml fájlba ment a játék.

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Mivel lehet az új xml.gz mentéseket szerkeszteni? A Notepod++ nem tudja megnyitni.
A feltérképezésnek semmi értelmét nem látom ,mármint az állomás szkennelésnek, hacsak nem ellenséges a célpont.
Az, hogy megközelíted és "beolvassa" a rendszeredbe, hogy milyen állomás, az meg a játék része. 😊
Srácok én nem tehetek róla, de engem marhára idegesít ez a stationfeltérképezős mizéria. 😊

Nincs erre valami jóféle mod ami kicsit "leegyszerűsíti" a feladatot? régen volt egy 5km-es range-t adó mod, de az nem működik 4.0 alatt már.

Egy illegális áru, semmi több.Black Marketeer-nél el tudod adni, csak ne hagyd hogy rendőrök szkenneljék a hajódat!

Schwarzmarkthandler...nevetséges...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.01. 15:40:51
RJoco
Az az Albion-Visa (VIP) micsoda?

Ott nem jó szórakozni, mert mindig respawnolnak a Xenon I-k.Tudom, építettem oda anno egy Metalworks Yard-ot és egy Construction Shop-ot. Asszem 32-39 percenként jelent meg újra egy I (mértem az időt! <#vigyor> ), de hiába lőttem ki, jött.Egy ideig élveztem, meg kinyírtam vagy húszat, aztán meguntam, majd egyre jobban idegesített a Def. Officer-ek állandó segélykiáltásai, majd elbontottam mindkét állomást...
Jumpdrive van, ez a HoL egyik újítása, nekem még nincs, Istvánt kérdezd, mert ő tesztelte a "gyárit" és állítólag van egy sokkal jobb mod is rá.

No, ezért készülnek az általam írt leírások, mivel semmit nem írnak róla...ha te nem tesztelnéd (és szívnál), nekem is nehezebb lenne.

Mindenesetre aki tudja, hogy ezen kívül hol van még a HoL zenéje (Youtube-ról törölve), akkor szóljon!
Erre próbáltam összehozni egy kis segítséget itt: #5841

Viku! A fegyverreszelés nem teljesen egyértelmű és vannak részei amik nem is működnek. De az nem is fontos.
A módosítást a mechanisztánál kell kérvényezni. Ha már gyűjtöttél eleget és talán van az aktuális fegyverhez valami "elfogadható" módosítás, akkor ő jópénzért felszigszalagozza neked. (Amit aztán az ikszemeleben jól átírsz!) <#awink> Sajnálom! Annyira esetleges, hogy kénytelen vagyok a saját számízére szerkesztgetni. Most is épp azt teszem, azért tudok írni.
Írtam korábban, hogy amit lecserélsz, az elvész. Hát nem vész el, hanem bekerül az eszköztár egy másik rekeszébe, ahol te tudsz vele barkácsolni, de innentől kezdve is csak eladható lesz!!! A Fel nem használt, de még ÉLŐ, ámbár kukába ítélt módosításokat a jobb alsó sarokban lévő "Dismantle" gombbal lehet ebbe a rekeszbe tenni. Érdemes is, mert nem zavargásznak a hasznosak között.
Köszi az infót,majd viszek 2-3 tarhonyát kíséretnek felfedezni az öregfiúkat . Jelenleg sahnos nincs több kapacitás, mert a főflotta a Sable Vortex rendszerben betyárkodik a Xenonokkal. 😊

Más: Érdeklődnék hogy lehet a Skunkra jumdrive-t szerezni? Küldetésen keresztül vagy meglehet venni valahol ?
Én még nem kezdtem el a fegyvereket, még gyűjtök hozzá alkatrészeket, bár már felajánlja, hogy a Plasma Cannon Mk2-t és a Particle Repeater Mk2-et tudom tuningolni.Még nem teljes a kép...
Sőt azt írja, hogy a Long Range Scanner is tuningolható...de hogyan?
Tegnap azzal szórakoztam, aztán rájöttem, hogyan tudom a Warehouse-t feltölteni, már megvan, úgyhogy el is kezdtem.No meg ugye rátaláltam elveszett "barátainkra" is, meglátogattam pár Xenon szektort és építkeztem.Hirtelen a három erőművem úgy kifogyott, hogy kellett egy negyediket is építenem.
Írtad, hogy a URV-t viszik, mint a cukrot.Nekem ezt már a 3.61-ben is csinálta, százmilliókat keresek vele, meg is építettem az ötödik URV gyáramat is.Hirtelen a gyógyszer is nagy hiány lett, így most fejezem be a harmadik gyógyszergyáramat.Végre fogynak a rakéták is, persze gondoskodok róla, hogy minden állomásom veszélyes szektorban legyen, mert egyrészt élvezem ahogy szarrá lő mindent, másrészt fogy a lőszer, ergo, mindig kell gyártani 😊

Jelentősen gyorsítottak a highway-ek sebességén.Főleg Maelstrom-ban tapasztalom, ráadásul azt én teleépítettem, nem olyan egyszerű többé oda az ellenfélnek becsusszanni.
Én még mindig legnagyobb okosságnak azt tartom, hogy végre vannak felvehető emberek a saját űrállomásainkon! Én ettől vagyok kész!Ezt már rég meg kellett volna tenni.Mennyivel egyszerűbb az életem így!
Tudok javítani, lőszert venni, smalltalkozni a saját gyáramban, stb...gratula Ego!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.03.01. 08:32:06
Segíteni akartam, de hirtelen elbizonytalanodtam. Mivel én bétázom, elég régen volt.
Ha minden igaz, akkor olyasmi küldetést kell vállalni, mint a márk hármas getlingért, vagy az ötös pajzsért, hajtóműért. Magát a küldetést a Devríből Lúréba átlépés után adja. Illetve lehet felvenni. Ha Lúréban voltál, mikor feltelepült a Négynulla, akkor ki kell menni és visszajönni. (Küldetés listában (enter-3-2) egy nem szokványosat kell keresni, de hamar kiderül a leírásból.
Ha jól rémlik, akkor 20 motyót kell összeszedni hozzá, ami a korai változatban nem volt épp sétagalopp. Ráadásul inkább a nagyhajók dobták.

A SETA sokkal hasznosabb, mint azt régen pedzegettük. Elég csak az építkezésekre gondolni... És a tüdőrákra!

Fegyver reszelgetéssel hogy álltok?
Sziasztok!

Megint nekiestem a játéknak.Elkezdtem a küldetést.A highway azért okozott meglepit,mert szeret kihajigálni,de legalább
Már nem pajzs nélkül érek a végére.
Viszont Devriesben a super hw.eleinte rendeszeresen kihajított a semmibe,úgy 700km-re a kiindulóponttól.
Seta igen jó volna,de a legutolsó alkatrészt még sehol nem találtam meg,pedig lövök boldog-boldogtalant.
Jumpdrive-ot egyenlőre meg sem említi a játék.
No, hát köszöntünk itt, ez egy normális, jó kis topic, itt nem trollok, meg hülyegyerekek vannak, annak idején az X2-X3-as fórum is ilyen volt, csak megjelent ez a rész, így én onnan kiszálltam.
Reméljük megtetszik a játék, de vigyázz, ahogy a South Park-ban is mondták: "olyan ember lehet a játékos, akinek egyáltalán nincs élete" <#vigyor> Magyarán, baromira rá lehet kattanni, főleg, akik szeretik a világűrt és a sci-fit, mert ha már eljutni nem fogunk (mármint nem a mi életünkben) oda, akkor legalább egy illúzió legyen, amit élvezhetünk.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.02.29. 23:45:37
Oké, nézzük a Khaak-okat:

Van egy főhadiszállásuk, Toride-->Koroni-->Constant Cascade-ben, ezt óvatosan közelítsd meg, védik, fegyverplatformokkal is.Ráadásul sokat kell utazni hozzá, elég messze van, ne menj egyedül, legyen veled legalább egy erős hadihajó!.Van kép is:

Továbbá találkozhatsz velük:
Toride-->Koroni-->Broken Space szektorban.Szintén nagyon messze van, Forward Guard-tól lefelé és kicsit jobbra. Ez egy üres szektor, de itt találkoztam velük először.

Xenon állomások is vannak, akiket érdekel, kitolom spolier-ben, de ajánlatos felfedezni, mert én is eltököltem hosszú órákat vele,ez a játékélmény 😊
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.02.29. 23:36:18
Az EVE-et én is el akartam kezdeni, de mivel fizetős, féltem, hogy többet költök majd rá, mint sörre és az életemre <#nyes> ,így aztán letettem róla.
Más a Rebirth, mint elődei, nem is tudom, hogyan fogom megszokni a SETA-t és a Jumpdrive-ot, bár még egyik sincs meg, mert mindegyikhez pont 1 darab alkatrész kell.
Köszönöm mindenkinek, sőt a felajánlást is, nemes gesztus.Szerintem megérdemel ez a játék egy magyar honlapot, de csak akkor, ha tényleg nem gáz egy szerver biztosítása hozzá (úgy értem, nem kerül senkinek semmibe), gondoljuk át. Lehet, hogy a kiadáskor elég nagy felháborodás volt, meg az év legrosszabb játéka díjat is kivívta magának, de valljuk be, borzasztó sokat dolgozott az Ego rajta, és megleptek 2 és fél DLC-vel, nagyon jó, játszható gém lett és nincs még egy ugyanilyen közel, s távolban.
A könyvhöz megvan mindenem, Indesign-ban csináltam, a teljes szöveg, képek, stb.Asszem legalábbis.No, de ez a jövő zenéje.
OFF: A CoV-os időkre ezek szerint mások is szépen emlékeznek, ez örömteli, nekem is megvannak, meg egy rakás 576, sőt, amit késő a bratyóm CoV-val csinált együtt újságokat (Station,Multiplay,stb) azok is valahol megvannak.Nekem is vannak olyan őskori játékok a polcon, amikhez még 100+ oldalas leírást adtak<#vigyor>, ma meg egy papírfecni van a dobozban, hogy töltsd le...már arra is lusták, hogy egy 10 forintos lemezre rárakják.Persze így kényelmesebb, amíg van interneted.
"Megtaláltam régi barátainkat is, a Khaak-okat, de hogy hol, legyen titok, vagy spoiler-be kirakom majd."
Igen , megköszönném! <#awink>
Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2016.02.29. 23:13:18
RJoco
A leírás mindenképp hasznos, korábban is megköszöntük és amikor frissíted, akkor ismét megköszönjük.
Anno olvastam én is, de nem nagyon játszottam a játékkal.
Most előszedtem, de jobb szeretek magamtól rájönni a dolgokra. Legalábbis a nagyjára. Vagy itt a fórumon összecsipegetve az infokat. Emlékszem, anno az EVE-et kezdtem úgy, hogy átnyálaztam az ISK-et, majd utána megcsináltam a karakterem. De az egy más világ.
Itt valahogy a sztori nem az igazi. Reunion-ban sokkal pörgősebb volt a történet. Nem volt ennyi menj ide, menj oda, kapsz egy hajót, hozz rá ilyen embert, aztán meg olyat (akkor már miért nem lehet kiírni egyből az összeset? úgyis csak 3 kell rá).
Csinálj a PMC-nél -20-as reput. Amivel kb a környéken ellehetetleníted az életed. Kb. eddig jutottam anno a plot-tal.
Az új kezdések tetszenek, csak a normál nekem nehéz. Hiányzik, hogy nem ülhetek erősebb verdába. Ezt még szoknom kell.

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Bár már sokszor megtettem, de nem lehet elégszer megköszönni a leírásodat, nekem ez hozta vissza a Rebirth-öt a kukából, annyira haragudtam megjelenéskor az ego-ra. Aztán hanyagoltam is kb. 2 évig, de a leírásodat olvasgatva lehetetlen volt nem kedvet kapni hozzá! :-) Ráadásul tényleg nagyon jó érzékkel van megírva, mintának is szolgálhatna néhány kiadónak (A Terran Conflict gyári leírása pl. egy vicc, a fordításról nem is beszélve).

OFF1
A COV-os idők, mai napig megvan 100+ szám a hőskorból, PC guru és 576k szintén. Akkoriban alapból kaptunk annyi tartalmat egy játék mellé, mint most egy Collector's Edition-ben. A Jane's F15 kézikönyve pl. 200+ oldalas, önmagában már azt elolvasni élmény volt.

OFF2
Weblap kapcsán ha gondolod keress meg, besegítek szívesen, van saját szerver, CPanel+CMS-ek+minden ami kell, és igazság szerint, már egy ideje tervezek egy olyan portált, ami kifejezetten "space" illetve "science" jellegű játékok részletes bemutatásával foglalkozik, leírásokkal, cikkekkel, egyebekkel. Létrehozhatunk egy Rebirth szekciót, utána elég ha anyagokat adsz, a többit én lerendezem.
ON
Az a leírás tényleg jó és hasznos, a kezdők bibliája. Muszáj megköszönni, sok munka lehet benne... szóval tényleg köszönjük - így többes számban, gondolom mások nevében is nyugodtan mondhatom.
Hm, a két hét akkor oké, ha az tiszta játékidő (14x24 óra)...én asszem 65 napnál tartok 😊, úgy hogy egy jó évet ki is hagytam.
Egy ideje gondolkodom, hogy kéne valami honlapot csinálni neki, egyfajta magyar fanpage-et, csak egyszerűen nincs időm.Így is asszem 4 honlapot csinálok, a kb 5-6 másik embert követelő munkám mellett.Persze mai opensource-os CMS-sel könnyebb oldalakat létrehozni, mint statikus oldalt html-ben írogatni/tervezni, de akkor is sok idő. főleg ha az ember egyedül csinálja.
Köszönöm, ez volt a célom vele.Lesz folytatás, illetve frissítés, csak én is kérek még időt, hogy az új DLC-t áttanulmányozhassam.
Tudom, hogy szokatlanul hosszú, sokan a fejemhez szokták vágni a munkahelyemen, hogy túl sokat írok, de egyszerűen nem lehet kevesebbet írni.
De annak idején, főleg a korombéliek emlékeznek még rá, voltak idők, amikor a CoV hasábjain/évkönyveiben hasonló leírások szerepeltek.
Persze, tudom, hogy hiányos, mert sem a végigjátszást nem írtam bele, sem térképet nem raktam hozzá, de ami késik, nem múlik.
Egyébként az eredeti könyve olyan 300 oldalas, igaz ez inkább a történetet és a fajokat/vállalatokat/frakciókat mutatja be.Egyszer megfogadtam, hogy ha nagyon ráérek, lefordítom, bár ahhoz már írói véna is kéne...
Két hét! Nyihaha!
Hű, köszönöm ezt a leírást! Ez valami egészen fantasztikus, még jó, hogy benéztem ide. Mert egyébként a neten nem találtam semmit. Nem is számítottam arra, hogy iyen részletes leírás létezik a programhoz. Még egy kis történeti leírás is van benne, ami nagy öröm volt, mert nem sokat tudok a háttér sztoriról (csak amit eddig az Albion Prelude-ből sikerült megtudni).
Közben már megvettem a DLC-ket (pont akciós volt az egyik).
Már csak két hét szabi kéne, hogy nyugodtan tudjak kóricálni az univerzumban. <#vigyor4>
Köszönöm a megoldást, nem rontottál el semmit, sejtettem, hogy valami ilyesmi lehet, bár először Khaak hajóra gondoltam.
Őket pedig azért jelzi Unidentified Ship-nek, mert ebben a világban még nem ismertek.Én úgy emlékszem, hogy az X2 vagy az X3 végén volt az hogy "száműztük" őket a galaxisból, örökre.Ezért lehetséges, hogy "itt" még nem ismertek.

A Railgun-on én is filózom, hogy megvegyem-e, de nekem nem nagyon kell, én még mindig híve vagyok a közelharcnak.
Úgy sikerült Toride egy jó részét felfedeznem, hogy követtem egy kicsiny TER hajót, ami Unknown Zone-ba repült, magyarán oda, ahol én még nem jártam.Egy órán keresztül mentem mögötte autopilot-tal, majd amikor 30-an támadtak meg és már nem tudtam megvédeni, elhunyt. Erre olyan ideg lettem, hogy kegyetlen bosszút álltam.Az összeset kiirtottam, szétlövettem az állomásaikat, még a visszavonulókat is lemészároltattam a flottámmal, sőt a kiugró pilótákat is...majd egyedül maradtam a nagy űrben, de aztán már könnyebb volt navigálni egyik úti célomhoz.
Úgy gondolom, hamarosan megvagyok a feltérképezéssel, s azt hiszem meg is fogom rajzolni az egész univerzumot.