30713
TES
  • Although
    Azért a perkek még javíthatnak a dolgon :))
  • Although
    Látod, hm. Szabad rendszere már nem maradt lehetőség. Ez az amire valaki lentebb egy mondatban azt írta, amire én oldalakon keresztül írogatok, ez a legundorítóbb konzolos húzás az egészben.
    Mindegy legfeljebb mi felrakjuk magunknak a modot idővel ha lesz. A játék még zsír lesz csak lehet nem lesznek igazi különbségek a fajok között például.
  • ratgab
    Egész jól hangzik! Mindenki azzal fejlődik, amihez ért! DE tény, hogy nem egy szabad rendszer lenne (kevés lenne pl az ork mágus )

De mégse lehet, mivel azt mondták, hogy mindenki bármilyen skill-t használ ugyanúgy fejlődik...
  • Although
    Olyat például el lehet képzelni, hogy gyárilag determinálják a fajok eltérően fejlődjenek különböző skilleken, persze ez nem egy változó rendszer mint az oblivioné, de ez lehet működhet is. Az ork gyorsabban fejlődik a blunt fegyverekkel, a nord szintén csak nem annyira. A breton az alterationban. stb. Szóval igen meglátjuk.
  • ratgab
    Szerintem meg majd meglátjuk! Én nem tartom kizártnak, hogy még jobbat is ki tudnak találni.
  • Although
    Szóval én is kíváncsi vagyok mi sül ki ebből. :)
  • Although
    Persze az egész összefüggött a classokal is.
  • Although
    Arra próbálok rávilágítani ez a rendszer tökéletes volt.:) Nem tudnak jobbat kitalálni. Legalábbis nem ezen az úton :D
  • Although
    A skillek inkább tapasztalati rendszer, nem arra találták ki hogy fajokat különböztessenek meg. Persze lehet hogy ez lesz a knightnak lesz blades az orknak meg blunt. De az emberek között is van aki bluntot használ meg az orkok között is. Például a nord az bluntos is volt meg blades is. Közel hasonló mint az ork. Az ork talán kicsit erősebb volt.
  • ratgab
  • Although
    És az szerinted jó, amit írsz? Látod te sem tudsz normális megoldást az attributok helyet. Például Az imperialt kifelejtetted. Épp azt próbáltam a hivatalos forumon is elmagyarázni pár embernek tegnap, skillekkel ezt nem lehet megoldani, mert ha névben nincs is class fejben ott van egy imperial is lehet knight és az is lehet full blades képesség meg az ork is. Persze neked lehet amúgy is mindegy de nekem meg pár, számodra talán rögzült agyunak nevezett számára, nem. Tehát képtelenség skillekkel megkülönböztetni a fajokat meg kasztokat. amúgy meg nyíltan hirdetik a health, stamina,mana lezs az attributum :) Tehát elég egyszerű lett a rendszer ahhoz hogy lehessen látni mi lesz belőle. Nem mondom megoldhatatlan, csak abban vagyok biztos ez fele olyan jó nem lesz mint az Oblivioné volt. Ettől a játék még eszméletlen jó lehet.
  • ratgab
    Ez a lényeg!
  • Dili Doki
    csak azt nem vágom h miért feltétlen "hiba" h nincsenek attribok... amíg nem láttad az egész rendszert működésben sztem kár leírni... másrészt lehet h a perkekkel annyira eltalálják h már nem azért lesznek "álmatlan éjszakáid" h most a köv. szintlépésnél erőre v ügyességre v mire is rakj, hanem h milyen perket válassz... a Morrowind után nekem az Oblivion is egyszerűnek tűnt, mégis nagyon jó volt vele játszani, sztem ez lesz a Skyrimban is... és még mindig fenntartom h esetleg van a játéknak olyan eleme amiről semmit sem mondtak még és ami mégis befolyásoló erejű lesz a karakteredre nézve.
    Miután nincsenek csillagjegyek és a képességek sem úgy működnek mint korábban kell h vmi működtesse a 10 fajt és ne csak a kinézetben térjenek el. Vhogy úgyis összehozzák h a breton inkább caster a nord v az ork inkább meele a khajit meg az argorian meg inkább tolvaj karakter lehessen ahogy eddig.... erre már csak a világ miatt is szükség van, eléggé hülyén venné ki magát hogy az az argorian aki eddig lazán (2 részen át) úszott/lélegzett víz alatt most elvesztené ezt a fajbéli képességét...
  • Although
    Doki :) A 4 hónap már szerintem csak finomhangolásra és tesztre jó. Tehát amit beillesztettem a classokról, de általánosan a rendszerről az már nem fog valószínű változni :) Nekem nem jön be ez a túlzott egyszerűsítés de ettől még jó játék lesz. Főleg ha nem hardcore rp-s vagy akkor biztos. :) Nekik van pár dolog amit nehéz lesz megemészteni. De remélhetőleg a moderek majd helyrehozzák. Biztos az is sok idő lesz, de lesz :) Az biztos ha megjelenik mód erre a hibára amit a Bethesda csinál most, én azonnal visszateszem az attributumokat mert ezt szerintem nem lehet másképp megoldani :)
  • broman191
    11.11.11' :)
  • zord
    Ez október közepét jelenti megjelenésnek?
  • broman191
  • Dili Doki
    nem tudom hány napja már h folyamatosan azt látni a fórumban a játék jó lesz de nem lesz rpg, meg mégsem olyan jó mert túlzottan leegyszerűsítik stb stb... miért siránkozunk ennyit egy olyan játékról ami ki sem jött a megjelenéséig pedig még hátra van több mint 4 hónap.... alapból sztem még sok olyan dolog van a bethesda zsebében a játékkal kapcsolatban amit nem mondtak el nekünk, minek is lőnék le előre az összes poént.... valószínűleg van olyan eleme is a játéknak amit még csak most fejlesztenek, ergo még megváltoztathatja az egész koncepciót kicsit... szóval sztem kár rinyálni (bocs ha erős a kifejezés nem bántani akarok csak bakker ennyi pesszimizmussal csoda h nem az ereinket vagdossuk...) továbbá... lehet félreolvastam vmit... elvileg nem lesz kasztrendszer mindenki tudhat mindent... akkor 1 harcos miért ne alkimiázhatna? v pl 1 tolvaj miért ne érthetne hozzá? (méregkeverés mond vkinek vmit?) miért kell leáltalánosítani azt h a harcos kovácsol a tolvaj akármit csinál a varázstudó meg herbalista... épp ez az ami vicc... 1 varástudó mi a fenének akarna növényekkel foglalkozni neki pl az enchantolás sokkal testhezálóbb... más: szintén vicc az h mindenki még mindig a tolvaj mágus harcos kasztokban látja az igét... nézzük csak: ha én varázsló vagyok pl oblivionban felrakok magamra fortify health/speed/strenght varázslatot előveszem a pallost esetleg shield v reflect damage és ha nem elég a sebzésem akkor bármilyen touch spell megteszi vagy idézek 1 dremora lordot amíg összekapom magam... akkor miért ne lehetne 1 varázsló (akár 1 mezei köntösben is) közelharcos?
    Na de ami számomra lényeges: ne temessük ne fikázzuk, majd ráérünk ezzel akkor mikor már kijött és van benne v 40óra játékidő... addig pedig örüljünk h készül, mert nekünk készül ez, a fejlesztők pedig azon vannak h jól szórakozzunk vele. (casual vagy hardcore rpg fan olymind1) nekem pl tuti h must have a cucc így előre sőt ha lesz belőle vmilyen formában gyűjtői kiadás akkor én tuti arra nevezek...
    Uff én beszéltem :)
    (még 1x nem bántani akartam akárkit is csak kicsit pozitívabbak legyünk már...)
  • Teppik Amon
    VAlamivel csak el kell ütni ezt a maradék 132 napot.
  • Molnibalage
    Remekül elbeszéltek a nagy semmiről. :)
  • Teppik Amon
    De nehogymá' harcosként ne tudjak majd főzeteket készíteni?! Nagyon élveztem az előző részekben hogy fejlődök, meg volt hogy abból éltem hogy italokat gyártottam és adtam el.
  • Although
    Igen de a falloutban az alaptulajdonságok meg vannak. Mondjuk az xp-re épül, mintegy bizonyítva xp-re épülő rendszerrel is lehet jó játékot csinálni. Egyébként az egyik kedvencem a Fallout new vegas.
    Az Oblivion és a morrowind ebből a szempontból forradalmi volt. De nem érzem, hogy csak a perk elég az attribok helyett. Persze ha a fajok kapnak egyedi jellemzőket akkor nem lesz rossz. De nagyon kevés dolgot lehet tudni. Természetesen a radiant story-ról meg a látványról áradoznak. Ezekről kevésbé. Mondjuk elnézve ezeket akik ott vannak tömegesen a hivatalos forumon, szóval nehéz minden réteg számára jó játékot csinálni. És az is érthető, hogy nagy eladási számokat szeretnének. Szerintem minden azon múlik tudják e perk rendszerrel helyettesíteni a speed, personality, strenght, etc, rendszert. Ha igen akkor minden szempontból jó lehet. És hát biztos hogy jó játék lesz.
  • Deer
    Egyébként én a perkeknek örülök. Nekem ez a rendszer nagyon tetszik a Fallout sorozatban.
  • Deer
    A végén az ő fejüket is telebeszéled az elképzeléseiddel, azután lehet, hogy megvalósul.
  • Although
    Volt aki nagyon komolyan leírta, egyébként Todd által írt hülyeséget, a stamina,mana,heath azok tulajdonságok..szóval mókás egy hely most az official forum :)
  • Although
    Mindenesre remélem, teleírtam az officialt, ízekre szedtem a lökött indoklásukat, miszerint az inteligence egyenlő mana vagy a strenght egyenlő health ami teljesen nem igaz. Meg írtam pár megjegyzést a fajokkal kapcsolatban. Remélem legalább annyira veszik a fáradtságot, ha eddig nem lenne, legalább csinálnak pár faj specifikus perket. Hogy legyen valami különbség a fajok között. Ha nem, és mint ott sokan írták a health lesz különbség például, irgumburgum teleírom a forumukat majd, hogy bezárhatják :D
    Nagyon mókás figurák írnak ott egyébként, volt aki nagybetűvel kiírta S-K-I-L-L-S lesz a különbség, részletezve. Szóval rakás szerencsétlen, aki azt sem tudja mi volt az eredeti rendszer, hogy ez eddig is volt :) Szóval visszaírtam S-K-I-L-L-S is ability, proffesion it doesnt mean attributes it mean rather experiences. Hehe
  • Although
    Morrowind tényleg tökéletes volt sok szempontból :) De hát régen volt :)Pláne a maga idejében.
  • ratgab
    Nem új, csak összehasonlítani azonos idő alatti teljesítményt lehet, különböző idő alatt még szép, hogy különböző az eladások száma (főleg, ha egyik esetben DA2 3 hónapról beszélünk, míg másik esetben DA:O 20 hónapról (amihez még vegyük hozzá az ,most hasra ütök, 5 kiadott DLC-t, valamint az Ultimate Edition-t...)... Én csak ezt mondom!
  • ratgab
    Na jó üsse kavics, mégiscsak várom Meggyőztél... jó lesz ez...

Egyébként nem mondasz hülyeségeket, csak lehangolót (annyit írogattad, hogy már belém beszélted és nekem is hiányozni fog a 8 attribútum...)
  • wedge31
    Tavalyi adatot írtam, sorry ha ez neked új volt.
  • Although
    *ratgabnak ment :)
  • Although
    Nehogy má, direkt írtam a játék jó lesz!!!! Nem lehet rossz, Látvány 100%! Lesznek sárkányok!!! több száz dungeon, nem egy amit másolgatnak!!! Lesz health ,stamina, mana, lesz craft, meg csomó minden, élni fog az egész világ jobban mint az Oblivionba. Talán kicsit egyszerűbb lesz. De tudomásul kell venni az igényeket is. Most azt mondom az év játéka címért versenybe lesz :) De szerintem az év rpg-je a Witcher 2 lesz :))) Az meg hogy én egy kicsit csalódott vagyok és sok hülyeséget írok ne foglalkozz :) Én örültem volna ha az Oblivon rendszere megmarad mert az teljesen élethű volt. De hát ez van. Ettől ez még úgy lefog kötni évekig mint az oblivon :)
  • ratgab
    SW Kotor 3? Jöhet!!! Esély van rá? Nem sok....
  • ratgab
    Annyira negatív vagy, hogy az embernek az egész Skyrimtől el megy a kedve....
  • ratgab
    DA 2 idén márciusban jött ki, DA:O meg 2009 novemberében??? Akkor miért akarod a kettőt összehasonlítani? Majd 2013 márciusában össze tudod hasonlítani a jelenlegi adattal, addig nem!

Egyébként tény, hogy jobb a Da:O, ezt senki nem vitatta!
  • Although
    Tiszta ezt én is tudom :) Ha elolvasod a bemásolt részt amit a classokról , rendszerről tettem. El tudod dönteni neked ez jó vagy nem :) Nekem ez sok lesz, mert érzem ebben már túl sok az egyszerűsítés, de tény, másik oldalt ott van nem lesznek semmiből előtűnő ellenfelek, rettegni fogsz minden dungeonban , ahogy az oblivonba is :). De láttam az rpsek beírásait a hivatalos forumon, és én velük értek egyet. Nem minden esetben jó végletekig változtatni, a tradiciók is fontosak. Mégha a casual tömeg számára elsőre bonyolultnak tűnnek. Szerintem az oblivion rendszere tökéletes volt abból kidobni az attributokat úgy hogy a rendszer változatlan marad, nem lehet. Mert nekem fontos, hogy tudjam miben különbözik egy ork és egy imperial. nem csak külsőségekben. :)De mondhatnám a kis rper hölgyike írását akinek fontos hogy, X who is spellwords buy this land..." Ez ott legyen, hogy ő spellsword.De nem lesznek classok sem. Sokmindent írhatnék. szóval figyelj :) A Bioware volt a legjobb, de mi levesztettük úgye ? :) A Bethesda csak a második volt mindig mögöttük legalábbis az rpsek számára:)Tény a Bethesda még független. Szóval meglátjuk. De remélem igazad lesz :)
  • Deer
    Én azért nagyon várom már. A Morrowind óta követem figyelemmel ezt a sorozatot. Abban az tetszett meg, hogy akármit csinálhattam, amit akartam. Szerintem valahol ez az igazi RPG lényege, akár saját szabályt is felállíthatsz. Sajnos az Oblivionban kicsit sok volt a korlát a Morrowindhez képest és nem is volt túlságosan egyedi a világa, de reméljük a Skyrimben megint több szabadság lesz.
    A Bioware pedig a történetben erősebb, csak korlátozottabbak a játékai. Én mindenesetre a DAO-t megjelenésekor megvettem, sőt a kieget is eredeti áron + a magyar DLC-ékre is költöttem. Egyébként igen színvonalas honosítást sikerült tető alá hozni. A DAO2-ről olvasottak miatt, valamint, mert nem adták ki magyarul, úgy döntöttem, hogy nem veszem meg és őszintén szólva még csak le sem warezoltam. A Witchert is eredeti áron vettem meg, megjelenésekor. Szerintem nem csak én vagyok ilyen, hogy a minőségért ad pénzt. Reméljük a Bioware tanult az esetből. Azért én is örülnék egy SW KOTOR3-nak.
    Természetesen angol nyelvű játékokat is megveszek, ha kell, de ha magyarul jelenik meg, akkor úgy érzem, hogy támogatni kell a kezdeményezést. Sajnos, úgy tűnik, ez nem mindig elég.
  • broman191
    Félreértés ne essék, nem támogatom a warez-t, úgy gondolom, hogy az ember azért ad ki pénzt - bármennyire nehezen megkeresett is - amiért nem sajnálja, amiben ténylegesen értelmet lát, ami kiemelkedik a tömegből számára. A játékipar esetében a Bethesda játékai számomra egytől egyig ilyenek, bármelyik új Fallout-ért, vagy TES részért látatlanban is adnék ki pénzt, mert olyan összetett, hosszú és minőségi, élményteli szórakozást garantáló címek, hogy a fejlesztők tényleg megérdemlik a támogatást, tiszteletadást, mert a Bethesda azon utolsó becsületbeli cégek egyike, akik művészi szinten foglalkoznak a játékfejlesztéssel, és nem nyilvánvalóan, elítélendő méreteket öltően iparosodva, undorítóan sóvárogva a pénz után, évenkénti rókabőrök kiadásával próbálnak megmaradni a piacon.
  • heady
    Az utolsó két hozzászólásod:
  • broman191
    Lehet egyszerűsítenek, lehet nem lesz olyan részletes - legalábbis látszólag - a játék, mint amilyen az előd volt, de attól még működhet nagyon jól olajozottan, gördülékenyen, élvezetesen a rendszer. A Bethesda a mára megmaradt fehér hollók egyike, akik nem mindenáron a szalagon gyártott, évente kiadott, középszerű, "ultra casual" játékaikkal szeretnének hódítani. Lehet a külcsín valamennyire casual irányba megy el, attól a belbecsnek nem kell sérülnie. Az RPG nem vész el csak átalakul - ebben az esetben. A Bethesda nem fogja hagyni a műfajt lealacsonyodni sohasem, annak ellenére hogy vannak egyeseknek félelmei az egyszerűsítések okán. Az pedig nem feltétlen mérvadó hogy a hivatalos fórumokon milyen beállítottságú emberek írnak, vegyük azt figyelembe, nagyon sokan csak olvasnak, nem kommentelnek - és nem feltétlen a hivatalos oldalakon teszik azt.
    "A stratégiák maradnak valamilyen szinten a pc-seknek" - Egy példa: Halo Wars. Xbox360. :) Mára már azok sem. Stratégiából pedig sajnos már annyi sincs mint RPG-ből.