30713
TES
  • ratgab
  • bajgunar
    Ott a pont!
    Én eddig legjobban a DukeNukem átbaszással buktam a legnagyobat!
    Mekkora reklám meg beetetés volt, és mit kaptál???? Egy nagy rakás (~7Gb) fost! És hogy? Hááát még csak eladni sem tudod! Mert a steam-edbe persze h beírta magát! Én low, meg nem csináltam gyorsan egy másik acc-ot! Igaz ami van, azon is a Cod 6-7 van, DLC-k nélkül, mert azt már biztos h nem fogom megvenni +1x annyiért, mint az alap game! A minimálbéres fizetésemből!
    Konzol meg jah = a 0 val! Irányítsa az, akinek 2 annya van! Volt anno N64-em, igaz megtanultam rajta játszani, de ahogy megvettem az első pc-met, kiröhögtem a joy-t! Most meg, még ha fizetnének se kéne konzol! Itt van pl haver psp-je is, de még csak be sem kapcsolom, Pfuj!
    Nah jah, ha meg arányos árba lenne egy új game, még ha annyira nagyon nem is játszható, akkor megvenném, de míg (tényleg) a fizetésem 1/6-a egy ócska game, én alapból lewarezolom, és majd csak ha már 2-3k ért árulják, akkor veszem meg! Addig is csak próbálgatom, hogy fut! Ugyanez van pl a bkv jegyeknél is, csak emelik az árakat, azt közbe meg sír a szájuk, hogy sok a bliccelő! Ezen meglepődnek??? De arra van pénz, hogy minden megállóba 4-5 zöldkabátos 6 általánost végzett tudatlan bunkót alkalmazzanak, fizessenek!
    De itt van pl a hardware oldala is! Míg angilában ~ 100k (átszámolva) egy újabb vga, addig itt is ua-i. Csak ott meg ~ 300k a minimálbér, itt meg ~ 60k!!! Hogy is van ez???
    Nah mind1, ezen lehetne órákat töprengeni!
    Mindenesetre igazad van! Csak sajnos ez sohasem fog megváltozni! (lásd-> euró bevezetése) (mikor??? 2040.?) Addig meg emeljük a csillagos égig az áfát,az árakat,benzint,kenyeret, stb.. A fizetést csökkentsük! És büntessük meg azt, aki lewarezolja (kipróbálja) a 14k forintos hulladék játékot! Mert nem tud összespórolni rá a minimálbéréből, mert már a kafetériát is elvették tőle!
    Én addig meg maradok "próbavásárló"!!!
    De ezt a Skyrim-et mindenesetre meg fogom venni!
  • Magiszter
    Huh... elég sok HSZ érkezett így a válasz annak lesz aki magára ismer :D

Műszaki cikkel meg tudom csinálni hogy ha megveszem és nem úgy működik ahogy elképzeltem visszaviszem és a bolt kicseréli másra. Nem egyszer csináltam ezt és eddig csak egyszer próbálkoztak be nálam hogy nem veszik vissza (végül megtették csak győzködésre volt szükség). Ez mondjuk még régebben volt, most már interneten az utolsó csavar elhelyezkedésének is utána tudok nézni.
    De egy játéknál? Ráadásul egy Windows-os játékbál? Ha nem megfelelő a bolygók együttállása akkor már nem megy, kifagy, anyázik...stb. A demó nem csak arra kell hogy belenézzek tetszik e a fűszál tesszellációja, hanem hogy fut e a gépemen és ha igen akkor mennyire. Mert ha mondjuk megy stabilan 10 FPS-t akármit állítok, akkor nem dobok ki 10 ezret az ablakon egy darab műanyagra, meg némi papírra, vagy éppen kézzel megfoghatatlan adathalmazra (steam), hanem beinvesztálom egy új hardverbe. És mikor már lesz olyan vas ami viszi röhögve, akkor veszem meg az addigra 1000 forintba kerülő játékot. Ezzel pedig a hardver gyártókat is támogattam.

Ha nem lenne PC csak konzol, de arra is rádughatnál egeret+billentyűzetet egy percig nem gondolkodnék. Hiszen akkor veszel 100 rugóért egy olyan vasat ami 5-6 évig jó (feltéve ha nem évente adnak ki abból is újat ha ide jutunk), de még akkor is jól jártam, mert havi 8300 forintért tudok játszani (+ a játék ára). De amíg egy 10 gombos vacakkal kell nyomorognom, tehát célzás nuku (próbáltam Dead Space-t játszani boxon de halál volt, szó szerint, csak a játékban :D )

Szóval nem verem mellem, hanem pont hogy sajnálom azt hogy warezolok. Mert nem "lopni haj de jó" felkiáltással és cserkész dalokat fütyülve teszem, hanem mert ha ki akarok adni valamiért 10.000 forintot (és most ne tessék lovagolni azon hogy csak 8990) amit nem láttam nem próbáltam, az olyan mintha a fogam húznák. Kétszer szaladtam bele ilyenbe és az óta okultam (Jedi Knight 2, GTA4). Mert mind a kétszer nem volt elég a gépem hogy élvezhetően játsszak pedig a minimum megvolt. Persze ha Mo. kormánya megtámogatna és nem venné el a fizetésem kb 56%-át vagy éppen a munkahelyemet a "megszorításokkal", akkor havi 10-es? Tessék, kettőt kérek! Így a szegény embert az ág is húzza mottóval előbb alaposan megnézem mit is veszek kb 1 hétnyi fizetésemből (najó csak 4 nap). Tudom ez csak kifogás meg nem kötelező játszani, de ha már napi 8 órát robotolok éhbérért ne tessék azt megnézni hogyan szórakozom. És jaj szegény amerikai/francia/kukutyini mamutvállalat éhezik miattam. Amíg 5x annyi minimálbért kap a WC-s néni mint én kétkezi melóért addig pont leszarom hogy egy másik országban élő programozó/designer/marketinges/CEO/CFO párezerrel kevesebbet keres évi szinten.

Szóval megértem hogy sírnak a warez miatt, de:
    - Én nem adok ki a kezemből olyan munkát ami szar. Ki is rúgnak a következő percben / nem fizetnek ki. Játékgyártók megtehetik és még nekik áll feljebb ha nem veszem meg.
    - Amíg olyan országban élnek ami gazdaságilag 20x olyan fejlett mint Mo. addig ne sírjanak azon hogy én nem veszem meg 0 day a terméküket a fizetésem 1/6-áért. Kis matek:
    Mo. minimálbér = 60.600 nettó. Játék 8000 tehát a fizetésem 13%-áka egy "olcsó játék"
    Anglia (most ebben vagyok képpen) minimálbér 913 font netto. Egy játék 15 font tehát a fizetés 1,6%-a játék ára.
    Most akkor mit siránkoznak? Adjanak nekem is ilyen fizetést ugyanazért a munkáért, megveszem én 0day, max ha nem tetszik odaadom az utcán az első szembejövőnek.

Más: Én a vékony kliensben látom a jövőt. Ahogy fejlődik az internet tényleg sokkal kényelmesebb hogy van egy kijelződ némi elektronikával és interneten keresztül RealTime játszol azzal amivel akarsz a legmagasabb részletesség mellett. Hiszen a számítást a szerver oldal végzi amiért az ottaniak felelnek hogy mindig a maximumot nyújtsa. Nekem semmit nem kell fejleszteni csak 1x megveszem a készüléket + periféria, meg a netelőfizetés. Aztán meg a játékot. Pl 1 végigjátszás 5000 (hisz nincs tömeggyártási költség), de nem 4-5 órás játékot csinálnak hanem mondjuk 20-30. Vagy havidíj alapon. Persze demó meg olyan hogy 1 óra játék aztán fizess ha tovább akarod vinni a jelenlegi stat-okkal. Így kipróbálod, ők nem vesztenek, ha tetszik fizetsz.

megint más: Régen mi volt? Egy évben kijött 6-7 játék, de abból 4-el tuti akartál játszani mert olyan volt. Most kijön havi 4-5 játék (Csak PC platformot nézem) de az vagy X-edik rész, vagy kiegészítő. Nincs komplexitás, nincs új ötlet, nincs történet, játékélmény és optimalizáció. Aztán jönnek a DLC-k, amik az eredeti játék felébe kerülnek és adnak +1-2 órányi szórakozást. Hát köszönöm nem. Legyen évi 2 játék, de azok olyanok legyenek hogy 6 hónapig újra és újra tudod játszani mert nem bírsz felállni a géptől. Nah azt megvenném ha kell 30-ért is (összedobnám rá), mert megérdemlik a fejlesztők ha le tudtak tenni valamit az asztalra.
    De amíg a vásárló egy szar szemét és mit képzel hogy igényei vannak, addig bekaphatják bő nyállal és tövig. Játékot kérek amit élvezhetek és nem szemetet amit le kellene nyelnem.

Huh ez kicsit hosszúra sikerült, de legalább bepótoltam a lemaradást.

Szummázva: Megértem azokat akik warez ellenesek mert igazuk van. De ha azt nézem amit kapok a gyártóktól ha eredetiben veszem meg akkor meg becsapva érzem magam. Akkor most ki a bűnös? Aki egy szemetet akar teljes áron rám sózni vagy én aki nem vagyok hajlandó megvenni, inkább kipróbálom ingyen? Ha a sok szemét között kapok egy gyöngyszemet akkor rohanok a boltba. Lényegében a mai világban a warez = demo. Aki letöltés után kiírja és elteszi nah az lop. Aki kipróbálja és törli, nah az a "próbavásárló".
  • Although
    Hehe :)
  • broman191
    Csak néztem milyen 575...aztán gondolkodom, gondolkodom. Ja hogy 576 és kbyte. Elsőre ez ugrott be hogy 575, azt hittem hogy a nyugatosodás és a szélessáv elterjedtével új autóra is váltottál.

• sirdond
    szerintem nem 1-2 ezer forintos egerekre gondolt.
    én sem vettem még úgy tv-t,erősítőt,fejhallgatót,stb... úgy hogy nem próbáltam ki (és persze nem is szabad)
  • ratgab
    Igaz-igaz!
  • broman191
    Ezzel is látszik hogy foglalkoznak vele példaértékűen, hogy kiadnak majd 2.0 verziót, az első rész mintájára...ezt is meg lehet nézni mennyi kiadó & fejlesztő tenné meg...az eddigi tendenciákat nézve olyan sokan hogy már-már nullába hajlik. -.-'' Ami ehhez a legközelebb áll az talán a Halo felújított verziója, bár az is csak külcsín, semmi lényeges új tartalom...
  • ratgab
    Csak kevés a lorehű mod, ezt te is említetted már! Én sem szeretem ha lore idegen dolgokat raknak be a modderek....
  • ratgab
    Én mintha úgy hallottam volna, hogy a Bethesda azért irányított a háttérből, vagy legalábbis közreműködött (egyébként az Obsidian játékait is szeretem)!
  • Although
  • Although
    Meg ha valami nem tetszik arra majd keresek egy modot :D
  • ratgab
    Magicka mekkora dobás volt már!! Mondjuk a Majesty sorozat is jófajta, kreatív!
  • Although
    Meglátjuk :) De az FNV-t az Obsidian csinálta :) Nem borúlátó vagyok, biztos jó játék lesz! Csak nem tetszik ez a konzolos egyszerűsítési dolog de elfogadom mert a bevételek zömét a konzolok hozzák, szerintem tehát jogos ha rájuk figyelnek inkább mint a warezel agyonterhelt pc-re.
  • ratgab
    Nekem Witcher 2 kapcsán tiszta a lelkiismeretem... mostmár nem haragszom annyira a kezdeti hiányosságokért... patchekkel már igen sok mindent kaptunk, sok mindent javítottak, de még több +-t hozzátettek! Szóval csak Így tovább CDPR!
  • Although
    Nekem is feltűnt! De jobban örülnék ha kapnék egy igazi folytatást a Dragon Age originshez.Vagy A Fallout New Vegashoz. Vagy egy két nagyon jó régebbi rpg-hez mint a BG2 :)Mindenesetre ha így folytatódik akkor inkább veszek Paradox játékokat megint. mindig is szeretem a játékaikat. A Crusader King2 tuti vétel nálam :) Lehet nincselég játék időm rájuk és talán befejezni sem tudom őket. De inkább azok mint ezek a konzolról átfordított szarok.
  • ratgab
    Mindenesetre nekem a D2 tetszett (az is itt figyel a polcon 0 day vettem nem bántam meg). Nem látok bele a gyártás hátterébe, szóval ezt nekem nem kell alapból tudni. Én még mindig nem vagyok olyan borólátó a Skyrim kapcsán, mint te! Reménykedem, hogy akkora ugrás lesz az Oblivion után, mint a Fallout 3 után a New Vegas, vagy ha lehet még nagyobb!
  • Although
    The witcher 2 az még pc-s játéknak nevezhető talán.
  • ratgab
    Amit én nagyon érdekesnek tartok még, hogy pc-re egyre jobban elterjednek az Indie játékok (régi 286-os játékok mintájára, egyfajta retro hullám indult), amelyek némelyike sokkal nagyobb kreativítást mutat, mint a nagy cégek játékai!
  • Although
    Ratgab nem gyártják. A konzolos kódot átfordítják pc-re nem foglalkoznak nagyon sokat a pc játék gyártással. Ezért lett ilyen a DA2 és ezért lesz ilyen a Skyrim is. A pc-re csinálnák eszükbe se jutna elkúrni az Oblivion jól működő rendszerét. Csak az egy konzolos számára aki csak kis élményt akar a botkormányával halál.Valószínű nem is értené. Ratgab nemigan gyártanak pc-s játékot már ami kifejezeten pc-re készül átíratok vannak zömmel.
  • ratgab
  • ratgab
    Persze, hogy ne lopjanak ez is teljesen jogos kérés (Ami mindig is furdalta az oldalam, hogy mi van akkor, ha leszeded warezba, megtetszik, majd rögtön megveszed eredetiben, akkor most loptál vagy nem?)! De ha valami érdekel, akkor legyen jogom kipróbálni, főleg szoftvernél érdekes ez, ami vagy fut vagy nem fut! Pl.: ha én milliomos lennék, nem érdekelne megvennék mindent ami kicsit is érdekel, és ha nem futna addig pakolgatnám az alkatrészeket, amíg nem megy. DE ha most megvennék egy játékot (idén már megtettem a Witcher2-nél és az Assassin's Creed Brotherhoodnál) és nem futna, hát nem lennék túl boldog, hogy kidobtam 10k-t a semmiért, annyira jól nem megy!

Pc-s piachoz egy szösszenet: Ez is üzlet, ha profitálnak belőle csinálják, ha nem profitálnak nem csinálják! Komoly gazdasági emberek foglalkoznak ezzel a dologgal a fejlesztőknél ebben biztos vagyok, ha ők egyszer azt látják, hogy ebből nem lesz pénz, akkor leállítják a pc-re fejlesztést. De egyenlőre a nagy cégek: Blizzard, Bethesda, Bioware szorgalmasan gyártja pc-re a játékokat és sok kisebb név is... valószínűleg megéri nekik. Szóval nem kell ennyire bórusan látni a jövőt szerintem.

Az meg, hogy konzolra mennyit adnak el és mennyit pc-re fölösleges összehasonlítani: más a célközönség, másak a lehetőségek. Konzolon csak insert and play van, míg pc-n ez egy picit összetettebb.
  • Although
    Ez szerintem főleg azért alakult így mert régen nem tudtunk boltba venni amikor főiskolás voltam meg előtte csak másolt cd-t tudtam venni. Azoktól akik nyugatról behozták. Nem volt boltba.De mióta az internet nagy sebességű meg itt van ez a jópofi 575 azóta nem.... Így kialakult hogy ez nem is lopás. De ez az lopás, szellemi termék lopása. És ezt nem lehet szegénységgel magyarázni De megértelek ratgab, nagyon szeretsz játszani és mindenképp meg akarod kapni. És sajna az anyagi körülményeink olyasmire kényszerítenek néha minket amit másképp nem tennénk meg. Ezt még talán el is lehet fogadni. De nem hinném ez lenne a többség. Nagyon sokan vannak azok akik megengedhetnék maguknak a 10e forintot de inkább ellopják. A másik meg persze mindent akarnak és arra persze nincs pénz és gátlástalanul letöltik.
  • Although
    Ez tiszta ratgab. Nyilván diákok meg anyagi helyzet is gond pláne Magyarországon. De ha te csinálsz valamit akkor ez érdekelne ha veled is ez történne? Nekem is volt hasonló gondom meg most sem állok túl jól de nem töltök le semmit. Ha valamivel mégis játszani szeretnék megvárom míg legálisan le tudom tölteni 1-2 ezer forintért.
  • ratgab
    Más dolog egy műszaki cikkről tesztet olvasni (jó vagy nem jó, működik nem működik és milyen minőségben), mert a műszaki cikket lehet objektíven vizsgálni! De egy szórakoztató cikket tesztelni és értékelni az szubjektív dolog: neked tetszik, nekem nem... Erre nem lehet alapozni!
  • ratgab
    Aki akarta az megvette! És még az szívott vele, aki becsületes volt (másolásvédelem miatt 10-12 fps-eket produkált a játék, tudom, mert én is tapasztaltam... 0 day vettem). Másolásvédelem nélkül meg hirtelen jól futott. Szóval a másolásvédelem káros!

Warez rossz dolog, ezt nem vitatom! CSak azt az oldalát, hogy mi történne ha a warezolók hirtelen nem tudnának warezolni senki nem nézi! Ezek az emberek soha nem vennék meg 0 day a játékokat, mert vagy nincs pénzük vagy van csak sajnálják ilyenre (minap olvastam Kalózöbölben a Deus Ex 3 kapcsán, hogy a srác mivel elunta a várakozást a crack-re megvette eredetiben... no comment).

De valószínű, hogy a 99 %-uk nem venné meg a 2 fentebb felsorolt ok miatt! Szóval ha így nézed, akkor őket nem is lehet potenciális vásárlókként kezelni... Simán ellopják a terméket (egyébként demózási célból én is szoktam warezolni, de ami megérdemli azt megveszem... ha helyrejön az anyagi helyzetem, akkor a Skyrim-et is megfogom venni, akár 0 day is!)
  • broman191
    Amilyen drága a gyűjtői kiadás ilyen méretű sárkányt is adhatnának hozzá. Jól mutatna a virágoskertben a kerti törpék mellett.

• ratgab
  • Although
    Egyébként hogy tud a lengyel gyerekek szinte minden patchbe ingyenes dlc-t tettek kárpótlásul a okozott kellemetlenségekért. De ennek úgy sincs jelentősége hisz nagyrész úgyis ingyen letölti azt játszik vele meg még szidja is hogy milyen szar...Undorító.
  • Although
    Ráadásul sok játékhoz van demo. A DA2-höz is volt nagyrészt azért nem vettem meg magam részéről. Tehát azt érzem próbálod megmagyarázni magadnak, hogy jogod van letölteni mint egy demot a warezt. De nincs. Mert innentől te is segítesz működtetni ezt a szemetet. Ami 90%-ban ez is benne van, hogy megfordult a trend és ma már nem a pc-ről csinálnak konzolos verziót. Vagyis ma már nagyon kevés igazi pc jték gyártó van mint a paradox. Nagyon kiváncsi vagyok ők meddig bírják. elképzelhető mivel nekik azért nem az átlag játékos közönségük van és nem is egy óriási cég ők talán meg maradnak annak amik voltak. Pc-s játékokat gyártó cég. Egy ideje egyébként úgy érzem a DA:O a búcsúajándéka volt a Biwaretól a régi pc játékosnak. És nem is számítok rá hogy az elkövetkezendő pár évben lesz valami hasonló.
  • grebber
    Hát ez nem igen van így legalábbis műszaki cikkekkel.Soha a büdös életbe nem probáltam ki egyet sem mielőtt vettem volna bármit is.És nem is igen láttam hogy más kiprobáltatta volna.
    Veszem azt kész.Azért van rá garancia meg mi egyéb.Meg nem mellesleg vásárlást nem ugy intézi ember hogy a 0 nullára vesz valamit.előtte olvas tesztet kérdezget róla stb.
  • Although
    Nyilván az rpg egy érdekes műfaj. A Bioware szintén jelezte elsősorban a konzolra készül a DA2 és annak lesz pc-s verziója. Csakhogy ez nem egy konzolos műfaj. Így ők nagyon bedőltek vele több okból is. De a Skyrim is elsősorban konzolra készül és annak lesz pc-s verziója. Talán eltalálják majd hogy mind a pcseknek mind a konzolosoknak bejöjjön. De ne legyen illúziód elsősorban a konzolosok érdeklik majd őket is mert a bevétel zömét ez adja. Majd lesz egy kis szánom bánom a pcsek felé hasonlóan a Biowares srácokhoz azt ennyi. Tehát jól látod ez a pénzről szól csak nemcsak abból a szempontból ahogy te nézed.
  • Although
    Tehát ok okozat. Nem az okozat van először. De ez egy hosszú téma.
  • Although
    Nem. Ha nem tetszik nekem valami nem veszem meg. És nem töltöm le a warez serveről semmiképp. Ha nem szeded le illegálisan nem vagy warezos. De ha leszeded fizetés nélkül csak azért mert szarnak tartott és úgy gondolod e feljogosít a lopásra akkor igen, te is a tetvek közé tartozol. Ez az én véleményem. Továbbra sem világos ez a rész az írásodból mert kerülöd ezt a témát. De amúgy a mondandód zömével egyetértek.
    De azt mondom sokkal rövidebb idő alatt jönnek ki dolgok mint régen és igen patchelni kell. Ezt elfogadom a Witcher 2 egy többszálú film minöségű rpg, élvezetes dolog. És most is azt mondom a warez súlyosan benne van abba hogy nem olyan sok jó minöségű dolog jön ki mint régen.
    Mert a konzolos réteg alapvetően más igényekkel rendelkezik mint a pc-s. És most a gyártók elsősorban az ő igényeiket nézik mert ők fizetnek. A pc-s meg megkapja a konzolos játék pc-s verzióját. És örüljön hogy kap valamit. Mert a zöm úgyis ingyen letölt.
    Szerintem ha majd az internet még erősebb lesz akkor lehet a játék csak a szerveren lesz te meg fizetsz azért hogy játszhatsz vele. Ez az út egy ilyen irányba is mehet. Akkor talán újra lesznek minöségi pc-s játékok. Addig ne nagyon számíts rá.
    Ha jól tudom a lengyel gyerekek is a Witcher 3-t már elsősorban konzolra fogják írni.
  • Magiszter
    Nem nézem egyoldalúan.
    - Legyen demo: Ez az egyik legfontosabb. Te se veszel úgy autót, műszaki cikket hogy ki ne próbálnád. Szoftvernél ez hatványozottan igaz, mert sokkal több baj közbejöhet a használatánál. Ha a gyártó csak úgy eléd löki hogy "Vedd meg!" akkor én köszönöm, de előtte kipróbálom. Milyen lehetőségeim vannak? Warez természetesen.
    - Másolásvédelem nélkül: Amíg az eredetiben megvett játék többet szívatja a vásárlót (SecuROM vagy mi, most DRM) mint a Warez (Copy the Crack and Play), addig felejtsék el hogy megveszem azonnal megjelenésekor.
    - Segédprogramok nélkül: Ha megveszem XY játékot akkor ne kelljen feltennem még hozzá 3 másik alkalmazást hogy játszassak Ofline (WindowsLive, RockStar Social Club, Steam, UbiLancher...stb)

Szóval jó lenne ha végre felfognák a gyártók hogy mi vagyunk értük és nem ők értünk. Ha én nem veszem meg a játékukat mert olyan a tálalás/hozzáállás akkor nekem marad 10 ezrem zsebben másra. Nekik nem lesz munkájuk. Éppen ezért ne mennyiségre törekedjenek hanem minőségre. És most nem csak tartalmi hanem technikai minőségre is gondolok.

Witcher 2. Csak kipróbálni volt alkalmam ismerősnél megjelenéskor. Elég komoly gépe van de nem tudta normálisan futtatni úgy szaggatott. Volt valami grafikai kapcsoló ami kifektette a HD6950-es kártyáját és az I7-es prociját. Hát néztem Rozi a moziban. És sírnak hogy nincs eladás? Ezek után? Hallottam hogy az óta ezt már javították, de miért adnak ki akkor szemetet a kezük közül? Ez nem igényesség. Anno a Half Life 2 rezzenés nélkül futott majdnem maxon az akkori igenszar gépemen. Azt kellene majmolniuk.

Másik: Konzol tömegcucc. Tehát ha csinálnak egy tök egyszerű/unalmas játékot akkor azt többen veszik mint az igényesebb esetleg gondolkodást igénylő, ám élvezetesebb játékokat. Hiszen mi a mai divat? Mész és lősz, mész és ütsz, mész és mész. Semmi gondolkodós, logikai játék, csak a hent. Persze hogy konzolra több fogy ebből mint PC-re, mert a PC-sek max letöltik hogy mi ez a szar és 5 perc után törlik. Ami amúgy 8000 forint lenne boltban.

Én sem sem a seggemből húzom elő a pénzt, így megnézem mire költöm. Köcsög warezos vagyok azért mert nem veszek meg minden jól marketingelt demó nélküli játékot? Ami tetszik próba után azt megveszem, mint tettem megannyiszor.
  • Although
    Nos igazad van volt olyan is de az is 2e-ért nem ötért :) De meglátjuk :) Nagyon remélem nem mindenki veszi át a szemét EA-s stílust.
  • Although
    Undorodtam miközben olvastam a Witcher 2 topicot és láttam a szerencsétleneket akik leszedték és írogatták a hülye kérdéseiket amik a kézikönyvben benne voltak. Volt amelyik ki is írta warez verzióm van. Mi féle cigány dolog ez?
  • Although
    Egyoldalúan nézed. Érdemes lenne elolvasnod a Witcher 2 alkotóinak leveleit a megjelenés előtt. Ők nem EA mégis rettenetesen dühösek voltak. emelett nem lehet elmenni ahogy te elmész és különösen szomorú Magyarország az egyik legrosszabb ebben a kérdésben. Mint egy cigánynép. Ezt nem lehet megkerülni. Egy vagy két évet belelőlnek egy játékba és a jövedelmük felét elviszik ezek a tetvek. Én sem vagyok gazdag de nem használok varezt nem lopom el más szellemi termékét mert én sem örülnék ha a terveimet valaki lemásolná és illegálisan bagóért eladná! Nagyon de nagyon kikerülöd a lényeget. Lehet te is a warezt használod? És ne várj jobbat amíg a gyártók ezt látják! És igen nyomni fogják a szar dobozt mert kétszer-háromszor annyi a bevételük rajta. Az egy plussz hogy az MS még finanszírozza is. De el kellene gondolkodjál a valódi problémán. baromira sajnáltam a Witcher 2 alkotóit. Tényleg minőségi kis játékot csináltak és az alapjátékot is úgy adták ki mint más a collectorst. És valószínű hiába. Mert ezek a kis tetvek úgy is ingyen leszedték. És valószínű sokkal kevesebbet kaptak bevételben mint megérdemelték volna. És joggal dühösek? Igen. Te meg sírsz a másolás védelem miatt? Mégi mit kellene csináljanak? A vége az lesz csak mmo-k lesznek és bazhatja a sok hülye warezos marha. És meg is érdemeljük.
  • Magiszter
    A konzol dolgot nem tudják már sokáig erőltetni. Annak anno az volt a legnagyobb pozitívuma hogy mikor megjelent iszonyú erős gép volt. Az óta már 5 év eltelt és 60-70 ezerből olyan gépet raksz össze ami 2x ráver erőben. Ha egyszer az életben megjelenik az új generáció akkor megint érdemes lesz megvenni a Dx11.1-es konzolokat, mert új hardver, nyers erő (bár Micro$oft-ot ismerve 200k lesz az Xbox720). Remélhetőleg lesz már benne egér/bill támogatás, mert ha igen akkor én is inkább azt veszek. Az megint 5 évig jó lesz és mivel a konzolnak áll a világ (és warez ugyanúgy van rá) ezért megéri. Feltéve ha reális kezdőáron adják. PC exkluzív cím úgy se nagyon van, vagy ha van is nem igazán szokott érdekelni.

A PC piacot amúgy csak egy dolog teszi tönkre: Másolásvédelem. Nem másolásvédelmet kell csinálni hanem jó játékot. Lásd HL2. Annak is fent volt a törése még aznap és mégis kasszasiker lett mert képesek voltak letenni az asztalra egy olyan élményt amiért az ember fizet. Míg EA jön a 26. részekkel, az Ubi meg inkább védelmet fejleszt amivel csak a tisztességes vásárlót szívatja, addig mit akarnak? Közben meg a Demo fogalma is feledésbe merült. Lényegében próba nélkül, visszafizetési garancia nélkül akarnak eladni nekem egy használati jogot, olyan áron amit nem fogok vaktában kifizetni. Az meg hagyján hogy míg konzolon csak beteszed a lemezt és játszol addig PC-n feltelepíted, felrakod a másik 3 segédprogramot, mindegyikbe regisztrálsz, bejelentkezel, futtatod a háttérben és csak utána tudsz játszani. Miért nem volt jó a régi egyszer regisztrálod a játék kódját dolog? Akkor is 1 nap alatt volt törés, most is 1 nap alatt van. Aki nem akarja megvenni az ma is képes várni 24 órát arra hogy ingyen játsszon. Aki amúgy is megvenné annak meg fáj a feje a sok fasz...ék egyszerű agyú másolásvédelem gyártó miatt.

De persze a pénz beszél a vásárló kussol. Ha MS lefizeti a gyártókat hogy nyomassák a 100 éve elavult dobozát akkor a gyártók úgy fognak tenni.
    This is Your God!
  • r4pt0r
    Igen gondolom kezdésnek majd kiadnak pár páncélt, a lovakhoz.