30713
TES
-
Although #781 Nincsenek alaptulajdonságok :) De gondoltam igazából pont ezt gondoltam volna tökéletes megoldásnak. De csak úgy ha a gép automatikusan növeli szintenként különben semmi értelme, constans erő nincs. Vagy törli a szintezésre épülő rendszert. Így ki lehetne védeni a noob-ok panaszáradatát. De nem erről van szó ezeket a dolgokat teljesen törlik a Skyrimből. -
ratgab #780 Legfeljebb nem játszol vele... -
ratgab #779 Lehet, hogy még nem akarják az összes puskaport ellőni! Erre még nem gondoltál? Nem azért nem beszélnek dolgokról, mert azt elszarták (bár lehet, hogy van benne ilyen is), hanem alapvetően fenn akarját tartani a hype-ot és csak csepegtetni az információt! -
ratgab #778 Fajonként alap tulajdonságokra még nem gondoltál? Ork erősebb, mint Ember satöbbi! Tessék máris megvan a különbség... -
Az ember ápolt, az ork meg büdös :)
Amúgy meg a háttérben létező számodra nem látható értékek... -
Pl. a szerencse. Az meg minek? Ha olyant veszünk, mint szerencse (ami ugyebár tulajdonképpen csak kitalált, nem létező dolog), akkor minden faj és lény egyenlő szerencsével kell rendelkezzen. -
Ugyanaz, mint eddig: más értékek. Csak éppen most nem fogsz pontokat dobálni az erőre és a többire és nem fogod látni mik azok az értékek. (Vagy igen, de ha nem, akkor majd az editorban megnézheted, ha annyira érdekel.) Nagyon röghözkötött gondolkodásod van.
Oblivionnál senki sem mondta, hgoy bonyolult, szóval nem azért egyszerűsítik kifelé. Mert biztos vagyok benne, hogy csak felénk van egyszerűsítve, de a belső működése éppen hgoy bonyolultabb. -
Although #774 És ork és emberről beszéltem mint race, nem kezdő meg ork :) Alaphangon mi különbözteti meg őket majd csak kérdezem? -
Although #773 A tapasztaltság a fegyverhasználatra vonatkozik ezt a képességek(blunt,destruction,stealth) adják, valóban sokmindent kibír ez a rendszer, de nem mindent. Az erő,gyorsaság,szerencse kivételét nem fogja. -
Although #772 Ezek eddig is benne voltak azok a képességek :) Nem tudsz olyat mondani ami nem volt :) Itt nem új rendszerről van szó hanem egyszerűsítésről. A kérdés jó lesz vagy nem. Szerintem ezt a rendszert már nem lehet tovább egyszerűsíteni. Ha lehetett volna már az Oblivionból kivették volna. De nem lehetett. Egyszerűen az a baj még így is túl bonyolult volt úgy néz ki.humpf.
A tapasztaltságnak a harci képességekben meg semmi köze erőhöz, ok ez nem igaz, de építhettél a gyorsaságra is. Meglátjuk az biztos az eredeti képesség rendszer már erre az egyszerűsített formára nem lesz jó. Úgy néz ki sok minden a perkeken múlik majd. De tartom ezt a játékot a nagy tömeg részére készítik és nem az rpseknek :) És nem kell azzal jönni hogy mindenki ezt csinálja, ez a modern világ mert nem érdekel :) -
Az ork pl. azért lesz "erősebb", mert már tapasztaltabb az általa használt fegyverekben, a védekezésben stb. a kezdő karihoz képest, aki ahogy fejlődik beéri, megelőzheti stb.
Itt is lesznek mindenféle jellemzők, csak éppen nem erőnek, intelligenciának stb. fogják hívni őket. Ezek beépülnek a képességekbe stb. Szóval szerintem ahogy mondod, nagyjából ők kútba dobták az egészet. Legalábbis remélem, mert ez a módszer már nagyon régi és számítógépeken lehet jobbat csinálni. -
Although #770 Az igazság, ha lenne egy új szuper rendszerük akkor áradoznának ahogy a radiant story rendszerről meg a látványról. De ezt a témát kerülik. Mint ahogy a történet részt sem erőltetik. Általában amiről beszélnek ilyenkor, azok lesznek az erősségek, amiről nem igen azok nem tartoznak oda. A kérdés az milyen kérdések tartoznak ebbe a csoportba. És egy rp-nél a karakterfejlesztés alfa-omega témakör. Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok a hivatalos forumon mit válaszolnak, ha jók a sejtéseim senki nem fog semmit válaszolni. Mindenesetre nekem az is válasz lesz. Ha mégis majd igyekszem beilleszteni ide. Reménykedjünk tényleg meg lehet ezt oldani három csíkkal a képernyőn :) -
Although #769 Kerüljük a forró kását :)Nem a számokon van a hangsúly, ezeknek tartalma volt. Az intelligencia nem csak a mana szintet adta meg de a mágus képességek fejlődési sebsebégét is, tehát világosan, a csúszka mozgási sebsebégét,ez tette lehetetlené ha te harcos utat követsz jó mágus legyél mert 100.000 clikk után sem mozdult meg a destruction egy szint fölött. És alap lesz a health, stamina, a mana, nem lesz se speed se luck se a többi, nem elrejtik hanem kitörlik ezeket. A DA2-ről nem tudok nyilatkozni, de ebben a rendszerben a creature-ok, classok, race-k erre épültek, ezekkel determinálták, ezek alapján volt sokszínű a világ és módosultak a képességeik, és játék közben természetesen ezt nem is kellett észrevenni. Most csak a healt-ban fognak különbözni? Vagy viccesen az athletics meg az acrobatic fogja megoldani? Ez szerintem kevés, hacsak nem úgy oldják meg hogy az ember max hatvanig az ork meg lehet nyolcvan is. De az athletics lapvetően nem az erőre épült. :) Vagy mi alapján fog csökkenni a stamina? Vagy mi alapján lesz az ork, ork mitől lesz erősebb mint egy ember? Csak a health-ja lesz több? Mibe fognak különbözni a race-k? :) Amit mondasz csak úgy lehet megcsinálni ha az egészet úgy ahogy van kútba dobom a szintlépéssel együtt és csinálok egy másikat. De mint mondtam pár okos rpés már rá jött erre itt.:) Mindegy. Most feltettem a kérdéseimet mert nagyon elbeszélünk egymás mellett. :) Hátha a kérdések alapján te többre jutsz. -
Tökéletesen egyetértek. Pontosan ugyanezeket mondtam én is. -
Van már 1-2 topic ott és ugyanazon a véleményen van szinte mindenki, mint én, illetve ratgab...
(DA2 egy kalap szar volt egyébként :) 3. actnál már annyira elegem lett, hgoy töröltem savegame-mel együtt azonnal. Hihetetlen mennyire ugyangy nézett ki benne minden helyszín és nem csak grafikailag, hanem tervezésben is. Ugyanazok a fordulok, termek és minden. Enemyk, mintha tower defenset játszottam volna :D ) -
heady #766 
-
ratgab #765 Még egy apró adalék: DA2-ben volt jópár attribútum mégsem volt jó (egyesek szerint, köztük szerinted sem, nekem tetszett) a játék.
Lehet, hogy Skyrimnél nem lesz annyi attribútum és mégis jó lesz a játék!
-
ratgab #764 Most ezzel azt mondod, hogy ha egy harcos erősebb a másiknál (pl. valóságban, de mind a 8 attri-ra tudok ellenpéldát mondani), akkor az győz, de ez nem teljesen igaz!
Ha gyorsabb, vagy jobb a technikája a másiknak, vagy csak behatóan ismeri az ellenfele gyenge pontjait simán legyőzhető az erősebb ellenfél is. És a gyorsasághoz, szerencsés csapásokhoz még csak nem is kell nagyon tapasztalt harcosnak lenni. E
Egyébként meg ha már a harcos témánál vagyunk: Ha sokat használ valaki egy fegyvert, akkor könnyebben, gyorsabban, precízebben forgatja (erősebb, de lassabb ellenfél ellen például a térdkalács mögötti inak átvágásával rögtön mozgásképtelenebbé tehető egy ellenfél... térdre rogyva meg igen nehéz bármit is eltalálni a 2 kezes kalapáccsal).
Túlliheged te ezt a számolósdit úgy érzem ...
(Minek vizuálisan is kiírni valamit? (Stamina növeli az állóképességed, ergó az erőt is, életerő egyértelmű, mágia meg növeli a mannádat, intelligenciádat, mágikus sebzésedet, mivel a mágus képzi magát és gyakorolja művészetét).
Harcos erősödik, ha kardokat forgat (nyilván ha egész nap azt csinálod a karod meghosszabbítása lesz: gyorsabb, ügyesebb és hatékonyabb leszel vele.
A valóságban is ha használok valamit egyre tapasztaltabb leszek vele, gyorsabban és hatékonyabban használom igaz, hogy látványosan nem lépek szinteket
és főleg nem osztogatok erő, ügyesség, szerencse pontokat, hanem csak ahogy egyre többet használok egy "skill-t" úgy leszek hatékonyabb, tapasztaltabb és területenként ezt pl.: Munkában, zenében, tanulásban, miegymásban ezt el is ismerik, ergó ez is valahol szintlépés...
Ha meg a számokon vagy fennakadva, akkor meg azt mondom a Skyrim nem a KSH hivatalos szoftvere lesz.... Szerintem ez egyáltalán nem baj...
Bethesdáék ismét újítanak és lehet, hogy neked fog a legjobban bejönni a játék... Szóval türelem, megvárjuk a megjelenést, kipróbáljuk és majd meglátjuk mennyire életképes ez az új rendszer!
-
Although #763 Ok sorry. Mindenesetre belinkeltem lentebb azt amiről beszéltem. Tehát ez hivatalos bejelentés alapján van, nem találgatás. Mindenesetre a hivatalos forumon röviden feltettem a kis kérdéseimet. Higgyétek el én is két éve várom. Sőt talán azóta mióta az obliviont befejeztem, várok egy folytatást. -
ennyi! -
r4pt0r #761 Azért várjuk meg amíg megjelenik a játék, mert most mindenki mond nagyokat de senki se tudja milyen lesz. -
Ne legyetek már ilyen negatívak! Teljesen elveszitek az ember kedvét.
Én akkor is várom. Max megmoddolják hogy jó legyen :p -
Although #759 Egyszerűbb lesz, jelentősen :) Egyébként a Fallout 3 nekem is tetszett, de ez egyszerűbb lesz, lehet meg se veszem, mindenképp megvárom az első reakciókat. Most így úgy látom, ez csak úgy lehetne jó, ha a "level"-re épülő rendszert teljesen elfelejtik, de erről szó sincs. Erre mások már rég rájöttek itt. Nekem most esett le. Ezt másképp nem tudják jól megcsinálni. Az úgy akár hasonló ugrás lenne mint az Oblivion annak idején. De még nem láttam rpst aki tudná mi lehetne helyette. És ez így, nemhogy nem lesz az év rpg-je de esélye se lesz a Witcher-t megszorítani. Sőt a DA2 is előrébb fog végezni. De még az év játéka címre sem lesz esélye. -
r4pt0r #758 Ez nemt tudom kinek írtad, de ha lesz olyan mint a Fallout 3 már nem lesz gond. -
Although #757 Az a tulajdonság egy változó volt nem állandó érték. Ha állandó érték úgy tényleg semmi értelme, gyakorlatilag egysíkú lesz az egész. Például a TIE mod azért volt zseniális mert ezt maximálisan kihasználta. Azonos szinten is voltak olyan ellenfelek akiket ajánlatos volt elkerülni vagy mert nagyon gyors volt vagy mert nagyon erős és nagyon nagyot ütőt.
A világ változatos volt. Ez nem az lesz perce a kommentedből jön, neked ez teljesen mindegy :)Ez nyugodt lehetsz neked tökéletes lesz hehe :) -
Although #756 hehe :) -
r4pt0r #755 Kiválasztod a fajt és hozzá ad valamihez, ehez nem kell látható tulajdonság. -
Although #754 Például az tulajdonságok határozták meg miben hogy fejlődtél ha gyenge volt az erőd akkor akár 200-szor is üthettél nem fejlődtél olyan gyorsan mintha magasabb érték volt, akkor ötven is elég volt mondjuk, igazából ez volt igazán életszerű rendszer. Most nem ez lesz, egyszerűen nem lesz különbség, hacsak nem a csillagjegyekkel determinál alaptulajdonságokat megváltoztathatatlan módon, meg persze a perkekkel is tud operálni. De ez így hm.
Például mitől lesz egy ork erősebb mint egy ember, mitől lesz eltérő tulajdonság a fajoknál ha kiveszi a tulajdonságokat. De reggelig írhatnám. Egyszóval ahogy PTW is írta ez egy konzolosítás, méghozzá durva. Persze lehet lemaradtam valamiről és ezt másképp megoldották? -
Although #753 Hm legyen igazatok.:) Én azt mondom ekkora egyszerűsítést nem fog kibírni ez a rendszer sem. Ez anno zseniális újítás volt, de így ez már csak egyszerűsítés, azért hogy a casualok ne küldjenek üzeneteket a Bethesdának hogy nehéz a játék. :) -
Persze nem mondom, hogy ezt nem lehet elxarni :D Nehezebb is implementálni megfelelően. -
Hozzáteszem én asztali RPG-ztem is sokat régen és gyerekkorom óta RPG-zek amivel tudok gépen is, mégis így látom. Ez a sok pontos attributom meg hasonlók éppen a papír alapú RPG hagyatéka, mint anno Windows 98-ig a DOS is ott volt és azon futott...
Egyszerűen papíron nem lehetett volna megoldani azt a fajta, valóságot jobban megközelítő módszert, amit a gépeken meg lehet oldani. Igen, egyszerűbbnek tűnik a játék tőle, de a háttérben éppen hogy bonyolultabb számítások folynak. -
Szóval arra gondolsz, hogy pl. ha az Agility arányában jobban fejlődik a karakter pl. Íj használata közben vagy minnél magasabb az erő, annál gyorsabban fejlődik a kétkezes kardhasználat?
Ha igen, akkor még mindig nem értem mi a bajod. Ha sokat forgatom a kardot, szépen idomulok hozzá, az izomzat, a mozgás stb. Ha sokat íjazok, javul szép lassan a célzóképességem, a gyorsaságom a felajzásban stb. Ne gondold, hogy ez csak egy irányban működik, vagyis ha nagyon mozgékony vagyok, csak akkor tudok jól lőni egy íjjal. Inkább pont az nem megy úgy, hogy hipp-hopp kis vukk és máris 20 kilóval többet tudok cipelni, meg máris használni tudom a kétkezes kardot, mikor addig csak tőrt tudtam és csak azért, mert odapakoltam a pontokat fél perc alatt :) -
ratgab #749 Perkek nem erről szólnak! Attól függően, hogy mire raktál pontokat választhatsz majd perket á la Fallout 3! -
ratgab #748 Ne temesd már! Lehet, hogy jó lesz! -
ratgab #747 Lehet szóvivőnek kéne mennem... 
Hát figyelj én nem várok tőle csodát, csak jól akarok szórakozni és nem nagyon izgatom fel magam már ilyen dolgokon, hogy 8 helyett 3 attri lesz meg hasonlók! Ha jó a játék, akár kaka szimulátor is lehet engem nem érdekel csak szórakoztató legyen! -
Although #746 Akkor nem érted amit mondok a képességeid határozták meg miben hogyan fejlődsz mikor használod a fegyvert, ez így elég jó rendszer volt. Nem a használat által fejlődéssel van itt a baj, istenem százszor leírom hehe :) Az Oblivionba is így volt :)PTW röviden összefoglalta. Senkinek nem a használat általi fejlődés itt a probléma ezt már 2006-ban vagy talán már a morrowindbe is így volt semmi új nincs benne. -
Szerintem nincs ezzel olyan nagy baj, mint ahogy előadod. Ugyanúgy tudni fogod, hogy fejlődsz, mint ha megállna a game 1 percre amíg szétdobod a pontjaidat. Ugyanúgy ha mindent használsz mindenben szar leszel, mint ugyanakkor ha a pontjaidat egyenlően dobálod szét. Ugyanúgy specializálódni kell majd ha eredményes, jó karaktert akarsz építeni, nem az lesz hogy most kardozok, utána jegelek a kezekkel, aztán íjazok.
Szóval az eszközhasználat, specializálódás szempontjából semmit sem veszít az RPG, ami tegyük hozzá nem attól RPG, mert pontokat dobálok összevissza.
(Mellékesen ez a megközelítés sokkal közelebb áll a valósághoz, mint az X XP-ként kapok Y pontot, azt ugrásszerűen nő a sebességem, a sebzésem, csak azért mert én oda pakolom és nem azért, mert a tényleges használata közben szerzek tapasztalatot. -
MystOrion #744 :) -
topic unfav -
Although #742 Jó oké a perk-kel tudnak variálni végül is. Meglátjuk. De ez már így nagyon dedós. Woo 100 ellenfelet megöltem +2 kapok a destruction-hoz. Woo :) Aa fallout new vegasban is mulatságosnak tartom, de végül is elmegy. Mert ott nem erre építenek alapvetően. Itt viszont az alaptulajdonságok kivételével csak ezek maradnak, amivel specializálhatod a karakteredet. Egy biztos, sokkal jobb perk rendszer kellene így már mint az FNV-be van. Meg a csillagjegyeknek is jobban kell determinálni a karaktert, ha egyáltalán rpg-t akarnak és nem hack@slah-t.