30713
TES
-
#701 A roleplay lényege meg nem a statiszikai értékek modellezése. Játszottál te már papíralapú szerepjátékot...?
Ha neked a modellezés számít, akkor elárulom, hogy eddig volt szar és fos megoldás az én szememben. De annyira jók voltak mind, hogy a történetet kiszolgálják. Pusztán technikai szemmel szar és fos mind. Nem használják ki a számítógép adta lehetőségeket és itt nem az agyonbonyolítás a cél, de valahol röhejes, hogy mennyire igénytelen fejlesztése vagy 1:1-ben átvételek vannak... -
Although #700 Jó történettel egy sima kalandjáték vagy akció játék is rendelkezhet. Az rpg a roleplay alapon nyugszik. A jó történet csak egy rész, talán a DA2-nek se rossz a története. De már a demo is katasztrofális, égből hulló ellenfelek, szuperhős főhős,stb, stb. Szóval a történet csak egy szelet, komplexnek kell lenni mint a Witcher 2 például. De másképp is lehet jót csinálni DA:O. Stb,stb. De még a Mass Effect 2 is elmegy. Bár már abba is csak látszat szintjén van karakterfejlesztés. Amit az elmúlt egy két évben tökéletesnek neveznék az a Fallout new vegas. -
#699 Az jó RPG lényege szeritem a történet... -
Although #698 És nyilván az rpsek egyik legnagyobb félelmét próbálja taglalni egy kicsit, miszerint a radiant story illogikátlan dolgokat is produkálhat. Tehát ők is gondolnak erre és próbálják kivédeni. És ha ez tényleg jól működik akkor a Bethesda ismét egy új mérföldkőt tesz le a computer játékok világában. Kicsit bonyolult gondolkodása van Toddnak ami nem feltétlen baj, többlépcsős gondolkodást jelent általában. Ami jó is lehet nekünk ettől függetlenül tartom amit eddig mondtam. -
Although #697 Hát nagyjából ennyi a radiant. Azért mókás mindenki kerülgeti a rpg mibenlétét mint a forró kását. Senki nem kérdez rá miként fog felépülni a karakter ill a skill rendszer kivételéről szóló infok nos nem jó hírek. De aki egy kicsit is figyelte már ezeket a dolgokat az tudja amit kerülnek azt nem véletlen kerülik. A látvány, konzol, quest rendszer, világ. Ezek lesznek az erős oldala a dolognak. Ettől függetlenül nagyon de nagyon remélem tévedek. És tényleg az év rpg-je lesz. És nem csak szavakban használja. Tényleg jó lenne ha Todd ilyen lenne, leszarja a fanyalgók véleményét. De akik ebben a világban élünk, nos nehezen hiszük ezt :) -
ratgab #696 Ez a Radiant Story továbbra is érthetetlen számomra: Amit én kihámoztam belőle (elolvastam magyarul, de nem igazán volt tiszta, meghalgattam angolul és kiderült, hogy az alapján se tiszta), hogy a játék vizsgálni fogja, hogy mit tettél a világban (összebarátkoztál valakivel, összebalhéztál valakivel, valakit nem ismersz), amely alapján az előre programozott sémákból választ ki a játék egyet (élőhalottas példát hozva, amit említenek is az interjúban: ha rég nem öltél magas szintű élőhalottakat, akkor valószínűleg kapni fogsz egy olyan questet, ahol csinálnod kell valamit egy olyan Dungeon-ben, ahol magas szintű élőhalottak vannak...)
Oké! Tovább hallgattam a videót és ha jól értem Skyrim világában tett dolgok alapján fog működni a Radiant Story, mint a Fallout 3-ban a random encounterek esetében (ha Tallon company-sokat öltél,akkor jöttek utánad.
Ám ha valakinek jobb magyarázata van vagy jobban érti ezt a Radiant Story-t, akkor homályosítson már föl légyszives!!! -
Jocisan #695 Sziasztok!
The Elder Scrolls V: Skyrim – Sok, Sokkoló, Új Információ! -
#694 gameplay videók után nem nagy cucc pár rongyos scan, de azért jobb mint a semmi:
-
#693 A Gothic ennyire réteg RPG? Azt miért nem tekinted annak? -
#692 Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi nehezet találni a witcher 2-ben azt leszámítva, hogy először végig kell nyomkodni mindent, mert nincs gombleírás. Ez +, hogy külön launcherben tudsz állítani a grafikán szintén a konzolosodás jelei.
Az oblivion azt a néhány közismert ordas sz@rságait leszámítva számomra AZ RPG játék. Persze lehetne még dolgokat belerakni, erre vannak és valszeg lesznek a modok a skyrimben is (legalábbis PC-n). De tény, hogy eddig csak az oblit és a witchert toltam végig ami rpg, a többi valahogy nem kötött le egyáltalán. Egyszerűen unalomba fulladtak több száz órás rpg-k az elő 2-5 óra után. (a Mass Effecte nem írtam rpg-nek, ha nem haragszotok) -
Although #691 Ok ha lesz időm megnézem :) -
ratgab #690 Szerinem a Witcher 2 és a Dragon Age 2 két külön kategória... Össze se lehet hasonlítani a csapat alapú játékokat a magányos hős játékokkal szerintem... Ennek ellenére a Bioware bakot lőtt a Dragon AGe 2-vel... CSak az Origins-t kellett volna nekik továbbfejleszteni!
Witcher 2 meg az általam már korábban leírtak miatt kis szálkát képez a szememben!
De ha a minőséget ( gondolok itt DA2 repetatív pályamodeljeire Kedves Bioware...Irgumburgum) és "drasztikus" változtatást nézzük akkor a Witcher 2 egy jobb játék lett (a butítások/fejlesztések ellenére is: Harcrendszer, Kotyvasztás), mint a DA2 és ME2.
Ui.: Witcher 1-es lemaradást tessék szépen bepótolni ... Hidd el megéri! 1 fontos adalék ehhez, az eleje kicsit lapos, de utána beindul... Adj neki minimium 5 órát!!!! -
Although #689 Azért ebben sok minden van. Ha jól olvastam adrenalin használatával azért elég könnyen lehet normal-on sőt hardon is boldogulni. Mindent összetéve ez elég tökéletesen felépített játék, a szabadságfokot meg nyilván behatárolja a konkrét szereplő. Ezzel a lengyel csapat nagyban kivédte ,hogy ne hosszú évekig kelljen készíteni mint a DA:O. -
Although #688 Hm akkor te nagy DA2 fan vagy :D Nem tudom szörnyen dühi lennék, ha nem ilyen lenne a játék. Egy rpg-nek a nehézség a lényeg normálon is legyen kihívás benne :) Akinek nehéz az menjen easyre az a könnyű fokozat mint a neve is mutatja :) Nem szégyellem a nagy páncélos rémet csak easy-n tudtam kiütni :)Sajna csak a kard spec-re mentem és turbo modom sem volt :) -
ratgab #687 Witcher 2 vs DA2, ME2-vel kapcsolatosan Maximálisan igazad van! Ilyen megfogalmazásban már maximálisan egyetértek! -
ratgab #686 Nem is a bonyolultsággal van baj, hanem az első részhez képest Geralt nagyon sérülékeny lett még normál szinten is (értsd 1-1 átlagos szörny is bucira ver, ha nem figyelsz). Ami egy részről egy picit fura, ahhoz képest, hogy az első részben nagy kanállal zabálta fel a szörnyeket, másrészt, meg végre van kihívás faktor, amihez valljuk be nem vagyunk hozzászokva (faék játékok miatt)
Szóval én nem azt mondom, hogy nem jó játék a Witcher 2, igenis jó játék, csak elvesztette azt a báját, amilye még az első rész esetén megvolt (korábban már felsoroltam, hogy mire gondolok) és a konzolosodás nagyon is megfigyelhető benne... Ettől még az idei mezőny egyik kiemelkedő versenyzője (sőt lehet, hogy pár évvel ezelőttiekkel is bőven felveszi a versenyt)! -
Although #685 Egyel nem játszottam. De nem véletlen sokan a metacriticen is a Witcher 2 nyomják a Bioware óra alá. -
Although #684 Jó lehet nem fogalmaztam jól. Tény nem egy Dragon Age Origins de olyat nem fogunk többet kapni jó ideig. És nyilván személy szerint nekem a Fallout new vegas is jobban tetszik. De jelenleg a Witcher 2 az piacon amit tényleg érdemes megvenni, ha egy jó, zárt story alapú rpg-vel akarsz játszani. -
ratgab #683 Van benne szabadságfaktor nem is kevés! Harcrendszer a 2. részben teljesen más, mint az elsőben. 2. részé már inkánbb Hach & Slash lett.
Kinek ez jön be, kinek az! Nekem speciel az első részé jobban tetszett, mert még ilyet nem láttunk más játékban, mint a Witcherben. A 2. rész harcrendszere már inkább sorolható a szokásos megoldások közé... semmi extra, csak amit már máshol is láttunk. Én ezt igencsak sérelmezem, mert az egyik védjegyét vesztette el így számomra a játék! -
Although #682 Nem a konzolosodás ellenpéldájának hoztam fel. Természetesen én is látom. de azért a Witcher 2 meg a DA2 ME2 az ég és föld. A Witcher 2 ebből az irányból kihozza a maximálisat amit lehet, elfogadom így. És zseniális húzás volt a konkrét szereplőre, jól kidolgozva felépíteni. Nem tudsz olyan pontot mutatni amivel ne messze jobb lenne mint a tipikus konzol játékok, akár a Da2 akár az Me2, mind harcrendszerben, mind történetben, minden szempontból. -
#681 Nem erről van szó, csak nekem már lehet tényleg nem fog tetszeni semmi ami mostanában jön ki. Najó, ha a Red Dead Redemption kijön pcre leszopkodom magam :D -
Although #680 Amúgy érdemes figyelni a reakciókat. Eszméletlen mulatságos, sok embernek a Witcher 2 elképesztően nehéz, bonyolult és ahogy írták agyonbonyolított egy uninstal-t megér címmel :). Nekem se egyszerű, de azért úgy mondanám tökéletes :)Szóval ha ez neked egyszerű akkor te tényleg nem a causalhoz tartozol :) Nem a te részedre csinálják a mai játékokat :) -
#679 Na ezaz, hogy erre mit fogok mondani. Én már pár éve zsörtölődöm, és nem tetszik semmi...sírom vissza a régi időket (2000-2003 körülieket) amikor havonta jöttek ki a jobbnál jobb játékok, és bőségzavarod volt. Azok voltak a szép idők... hejj -
Although #678 Értelek, de ez teljesen más jellegű mint a Fallout vagy a Dragon Age. Ezt leginkább csak a DA2-vel vagy a Mass Effect sorozattal lehet összehasonlítani, konkrét szereplő konkrét történet. És hát nagyon gyenge eresztések emelet. A többi meg igaz, ízlések és pofonok. Személy szerint elolvastam a könyvet amit megjelentettek és azt kell mondanom kell tökéletesen megvalósították a lore-t. ebbe minden beleértendő és igyekeztek nem túl lineáris történetet csinálni mint a ME2-ben. Igen lehet túl egyszerű, de elnézve a többi kínálatot hát.... És ha ez egyszerű, mit fogsz mondani a Skyrim-re? -
#677 Ne haragudj, de az első videó abszolút nem tetszett (nagyon nem tetszik a harcrendszer, szerintem túl egyszerű) trailereket pedig alapból nem nézek.
Ha nagyon ráerőszakolom magam tuti megérne egy próbát, talán még végigjátszást is, de közel sem nevezném rpgnek. Vagy akkor annyira rpg mint a Fable 3.
Nem akarok flamet, csak nem értem sokak szerint miért toppos rpg egy olyan játék amit rpgnek se neveznék. -
Although #676 Vagy ezt ez elég jó összefoglaló és nagyjából ez a játék szintje :)
Witcher 2 trailer -
Although #675 Hát :) nézd meg ezt :) A világ nem olyan hatalmas de elég nagy a story kiváló és az egész nagyszerűen megvalósítva, árnyalható karakter, nem csak yes or no válaszok. Szerintem az év rpg-je lesz.
Review -
#674 A Witcher 2. része olyan mint az első? Ha a harcrendszer és ez a "mész a csőben" meg a faluban aminek 3 utcája van, tehát ez a stílus megmaradt, akkor bocs de tényleg szar. Az elsővel 2 órát játszottam és nagyon meguntam. Igénytelennek nem nevezném, de faék sztájl, a 3 stílusú harcrendszerével. -
ratgab #673 Ízlések és pofonok különbözőek... -
#672 A Witchernek csak a demójával játszottam, de nem tetszett a harcrendszere. -
ratgab #671 Én inkább azt mondanám, hogy más irányba ment el az rpg, mint vártuk és ez az MMO. Sok általad felsorolt azokban bizony nagyrészt megtalálható, csak más kérdés, hogy ez nem a sokak által kívánt út (én sem preferálom), de sajnos ebben van a nagy lóvé!
Még az intelligens ellenfelek is fellelhetők benne a PVP személyében! -
ratgab #670 Nem akarok vitatkozni, de az, hogy Witcher 2-t hozod fel a konzolosodás ellenpéldájaként igencsak nagy baklövés: Harcrendszer, Quicktime Eventek mind mind sikít, hogy konzolra is kiadják (és nem titkoltan készül is xboxra).... A gyönyörű grafika, amit példának felhoztál még a casualosodás eredményeként szintén meg van benne...
És bizony, amit sokan példának hoztak a Dragon AGe 2 esetében, hogy "ugrálós a játékmenet" (RPG-ben nem divat elugrani, mert az már Hack&Slash) az bizony a Witcher2-re is bőven igaz...
Nem hogy szembe mentek a trendel, de betű szerint követték azt! Ami mégis kiemeli a Witcher-t az a nem sztenderd Fantasy, hanem egy rendkívül egyedi világ, érdekfeszítő főhössel és Háttértörténettel.
Ha szembe mentek volna a trenddel meghagyják a régi különleges harcrendszert például vagy a csak a tűztereknél történő itóka gyártást (amihez még annak idején az első részben kovakő is kellett, hogy begyújthasd a tüzet)....
Szóval ez így elég nagy Fail a részedről! Méghogy szembe ment a trenddel! (Persze nem téged akarlak sértegetni, csak ez a véleményem... szóval No Offense) -
#669 Hova vegyem meg, mikor a két NWW kieg sem ment 1,5 év alatt? :)
A BG I+II időigényégt felmérni sem merem...
Majd nyugdíjasan végigtolom vagy, ha majd egyszer állástalan leszek sokáig. -
ratgab #668 Forrás??? Én ilyenről nem hallottam, hogy kiveszik a skilleket! -
Although #667 Vedd meg a Dragon Age Origins-t, nem fogsz csalódni. És most már nagyon olcsó is. Bőven megéri a pénzt amit adsz érte. Nagyjából ennyi. Még a Witcher 2 ami tényleg nagyon jó. És nagyjából elég is többre úgy se lesz idő ha dolgozol, nekem nincs az biztos, szerencse géppel tervezek, és közben írom a hülyeségeket itt :) Na jó a Skyrim biztos vétel, de nagyon meg lepődnék ha belsőségekben a morrovind felé mozdulna el :) -
#666 Magyarán az áltagjátékos, akinek van szabadideje egyre igénytelenebb. Én régen warezoltam, de nem sokat, mert már akkor sem volt mit...
A leszedett játékok nagy részét meg sem érte leszedni...
2008 óta mindent megvehetnék, ami kell, mert dolgozm, de előtte is telt vonla többre, ha akarom. Ehhez képest mit vettem minden összevetve 2006 óta? (Zárójelben, hogy mikor.)
- Falcon 4.0 (2004?)
Használtam mevettem, becsületből, + gépkönyvért.
- CiV IV BTS (2008?) Kellett a Risen of Mankidhoz.
- Imperium Galactca II. (2010)
- Heroes IV (2010)
- BG I+II + összes kieg. (2011)
- CIV V (2010)
- NWN2 és két kiegje. (2009, azóta sem toltam végig őket, időhiány!)
- Risen (2009)
- Gothic 3 CE (2006)
A CE-t eladtam, aztán később megvettem újra a sima kiadást, mikor megtudtam, hogy a CEP milyen fasza és jó gépem lett a gammához.
- Dream Pinball 3D (2008?)
- TES IV (2010)
- Gothic 3 Forsaken Gods (kiadáskor, nem emlékszem, hogy mikor volt)
Kidobtam, mert egy bughalom volt az egész. Az én gépemen még a grafikai motor sem működött. Úgy nézett ki majdnem, mint a Gothic 2...
Még kettőt vettem, a nagy semmiért.
- Lock On FC 1.1 (2009?)
Azóta sem játszottam vele, mert kihalt a vonal...
- DCS Ka-52 BS. (2009?)
Ezzel sem, mert csak azért vettem, mert az hazudták, hogy erre épül majd a többi kijövő gép a DCS-hez. Nem így lett. Lett egy FC 2.0 és DCS A-10. Kedves...
Ennyi játék és ebből is mennyi volt ez új és mennyi, ahol nem baszták át a fejem vagy lett felesleges, mert ingyért legálisan van jobb helyette.? El lehetne ezen töprengeni...
Tudom, hogy nem én vagyok az áltagfogyasztó, de azért elég kemény a lista. 2005 közepe óta két kezemem meg tudom számolni, hogy hány játékkal játszottam komolyan. Ennyira ótvar a kínálat. Ha 2004 vége a mérce, akkor sem megyek 12-13 játék fölé, és ezek fele egy trend RPG játékai.
Az utóbbi 15 év játékai, amik említésre méltóak. Minden más epizódszereplő volt, pár napig kötött le, vagy kipróbálás erejéig. Természetesen több száz játékot próbáltam ki C64-en és PC-n.
Gothic 1-2-3,
NWN-1-2 és kieg,
FreeFalcon repmszim (Falcon 4.0 leszármazott, ingyenes.)
Civilization I-V
Panzer General I-III
HoMM I-IV
RTW és MTW2 rövid ideig. RTW csak moddel volt úgy ahogy jó, az MTW-nél meg sem próbáltam már a MOD-ot. Minek...
Empire Earth I
(Az utolsó RTS volt, amit végigtoltam. A WC III-at nem bírtam cérnával.)
IG 1/2 -
Although #665 Amit az Oblivonba nagyon eltoltak az az volt hogy az ellenfelek a főhőssel együtt fejlődtek és az utolsó rabló is glassban szaladgált egy idő után. De ezt egy egyszerű kis moddal vagy TES-sel már az első nap mikor megjelent kik kellett kapcsolni és ennyi.
Mindent összetéve az Oblivon a maga nemében zseniális volt. És a mai napig játszható. És inkább evvel játszok mint sok most megjelenő játékkal. -
Although #664 Egyébként pont írtam már a hírek között. Ez a változtatás az Oblivion rendszerén még rosszabb mint ha a hagyományos D&D rendszert babrálja vele. Az oblivonnál tényleg tökéletes lett ez az egyszerű rendszer. A képességek használat által fejlődtek és ez zseniális újítás volt. A fejlődés mértékét a skillek szintje adta meg. Ha magas volt az akaraterőd a magus képességek gyorsabban fejlődtek. Ez egy egyszerű és zseniális rendszer. Az egy másik dolog sok fps rajongó nem tudott mit kezdeni ezzel és lv15 körül egyszerre csak végük lett, persze nem csak emiatt, mert sokminden mást is használni, fejleszteni kellett volna. Ez ismétlem egy egyszerű jól használható rendszer egy átlag rpg-s lazán végignyomta, még esetleg a T.I.E modot is feltette hogy nehéz legyen egy kicsit. Na most ha kivesszük a skilleket..... -
#663 persze,hogy veszik,mert hülyék:P -
r4pt0r #662 Azért tegyük helyre a dolgokat. Azért készül ilyen sok "faék" játék mert ezt veszik az emberek. Ha nem venné senki a CODot mert túl egyszerű, nem kéne félni a következő játék már igen jó lenne.