30713
TES
-
Although #821 Persze van igazságod neked is. Az rpsek zöme nem látható, ritkán ír bárhová a törzsi kis forumokon kívül bárhova is, egyet kettőt én is ismerek. A DA 2 kapcsán tömeges megjelenésük a metacriticen nem volt véletlen, és sokan jelezték általában nem szoktak írni értékeléseket. Hehe Csak én írok itt hülyeségeket folyamatosan de hát nekem lehet én nem vagyok igazi rp játékos :) csak szeretek játszani rpg-kel :) -
Although #820 A casual tömeghez képest kevesen vagyunk és ebben igaza van ratgabnak. -
Although #819 Kár áldozatot csinálni magunkból a lopás népi szokássá vált ebben az országban. -
Although #818 Ebben igazad van, de ettől még nem változtat a tényen, miközben sokan játszanak a Witcher 2-vel alig pár száz legális eladás van idézőjelesen.
Mondhatjuk hogy szegények vagyunk, de én inkább spórolok, hogy meg tudjak venni egy eredetit és nem töltök le semmit. -
#817 "Egyre több kiadónak tele a hócipője a warezzal" - Lehet a minőséget kellene előtérbe helyezni a mennyiséggel szemben, rögtön többen vennének meg játékokat, mert értékesnek ítélnék meg, x óra középszerű időtöltés helyett - amelyet warez útján pont meg lehet oldani, mert pénzkiadást nem ér meg. Sajnos a játékipar, mint fogalom, második fele érvényesül manapság jobbára, azaz tömegtermelés minden áron, a mennyiség a fő, a minőség másodlagos. Szürke, szalagon gyártott "termék" van többnyire, és nem "játék". A filmiparra ugyanez igaz. Minél kevesebb befektetéssel, eredetiség nélkül várják a csodát, a nagy bevételt, az alacsony warezt. Aztán csodálkoznak hogy nem működik. Az EA nem magyarosít x gémet ezentúl mert, nincs elég eladás, az idióta Warner eltolja a mozipremiereket mert nagy a kalózkodás...pont itt, egy kis országban az isten háta mögött - a port elverni rajta ideális, a történelemben nem egyszer volt már rá példa, eggyel több nem oszt nem szoroz alapon. Így kell ezt. Látszat megoldásokat és elégtételeket kell prezentálni, valódiakkal szemben. Mivel az utóbbi nem megy... -
#816 Nézd azt, hogy a DA:O-ból meg közel négy millát adtak el plusz egy rakat dlc-ét, egyenlöre még megse közelitette nyereségben a DA2 az első részt.
Messze nem olyan rossz a helyzet ahogy gondolod, minöségi rpg-re van és lesz is igény a DA2 ettöl nagyon messze van. -
Although #815 sorry mistell. -
Although #814 Ez csak craftot jelent, szóval venni tudsz szerintem. bár igaz potiont a mágus is tudna csinálni. De itt már nem az rpg vagy a élethűség számít ratgab. De ne aggódj ettől még ez jó játék lesz :) -
Although #813 De a skyrim más tészta, ez jó játék lesz, csak nem hiszem hogy igazi rpg. Sőt az az érzésem a DA2 is jobb beleélést adna mint ez fog. Félek a látvány meg a szép effektek nekem kevés lesz :( Bár a radiant story, az forradalmi bizonyos. Dehát a Bethesda mindig jó volt ebben, forradalmi dolgokat csinálni :) -
Although #812 Persze azért jó volt látni a metacriticen, DA2-vel szemben szerte Európából megmozdultak. És jó volt látni, olvasni, ezeket az embereket, egyszerű népbutító trükkökkel nem lehet megvezetni :) -
Although #811 Pedig az Oblivion is egy egyszerű rpg volt. De a rendszere, csodálatos volt tényleg életszerű. Habár igaz a story, meg egyebek nem volt az a hu de zseniális de jó volt. -
Although #810 Az az igazság az official forumon is alig van rp-s, ma épp szabadnapot csináltam magamnak és írogattam ott, de az emberek zöme csak szajkózta Tedd szavait, tekkens és egyéb rajongók várják zömmel a játékot. Nyoma sincs annak ami akár még a DA:O idején volt, pedig az csak két éve volt. Néhányat láttam de elvesznek a tengerbe. Úgy néz ki az rpg mint önálló műfaj leáldozóban van. Szóval, vagy elfogadjuk vagy nem, ennyi maradt. -
ratgab #809 MMo-ban most az Ingyenes játékokban látják a jövöt (persze mikrotranzakciókkal tarkítva)! -
Although #808 Természetesen a mana,stamina,health :) -
Although #807 Azért a pc-t bebukta az EA rendesen a DA2-vel. Persze van igazságuk, akárkivel beszélek az eladás kérdésekben. Mindenki azt mondja egyre több kiadónak tele a hócipője a warezzal. Épp most lehetett látni ugye a filmesek konkrétan megnevezték a magyarokat problémának filmekkel kapcsolatban. És ez cikki, és mindenben amit mondtak igazuk is van. Úgyhogy a konzolosítást mint tendencia nem lehet majd megállítani. Főleg mókás lesz ha kiderül a lengyel gyerekek is elsősorban konzolra fogják nyomni a withcer 3-t. Hát szomorú leszek, úgy néz ki csak a stratégiák maradnak meg valamilyen szinten a pc-seknek. És perce egyenlőre az mmo piac. -
ratgab #806 Így már egy fokkal lehangolóbb a kép, ezt beismerem... -
ratgab #805 Szerinted érdekli őket, hogy vesztenek pár RPG rajongót, amellett, hogy nyernek sokkal több casualt?
Annak ellenére, hogy Pc-s RPG-sek csalódtak és lehúzták a játékot a Bioware/EA páros nem egészen 2 hónap alatt 1 millió példányt bizony elpasszolt belőle (minden konzolra vonatkozik ez a szám természetesen, de így is egy szép kis szám, ha a profit oldalt is nézitek!)
Egyszerűen bele kell törődni, hogy az RPG-sek nem képeznek akkora tábort, mint a casualok, így nem is nekik fejlesztik a játékokat!
Egyébként lábjegyzetknét megjegyzem, hogy a casulaok már csak azért is jobb közönség, mert nem sírják tele a fórumokat, ha valamit megváltoztatnak a játékon (természetesen a jelenlévők ne vegyék magukra, de egy hozzáértő nyílván jobban észreveszi az egyszerűsítéseket/hibákat, mint egy koca játékos)!
Although: Oké! Egyszerűsítenek! Majd meglátjuk mi sül ki belőle! ÉS tényleg érdekes kérdés, hogy kinézeten és speckó képességeken kívül még mi fogja megkülönböztetni a fajokat! -
ratgab #804 Ez azt jelenti, hogy egy mágus nem tud majd potoin-öket készíteni, mert az szerintem baromság lenne... (Mikor hallott valaki olyat, hogy egy Tolvaj italokat kotyvaszt...) -
ratgab #803 És ha kivették az Acrobatics-ot és Athletics-et? Stamina nem fedi mindkettőt? -
#802 Tul sok melo lenne konzolra ezeket is megcsinalni, ezert kivettek joparat.
Remelem nem lesz igazam ezzel kapcsolatban. De ha ez a jatek is a konzolositas utjara lep, akkor megnezhetik magukat (lasd pl. DA1 -> DA2 esetet). -
#801 Úristen. És a helyükre mit tesznek?? A csillagjegyek és a satöbbi helyére? Mert azt látom, hogy kivették, de mit tesznek a helyére? Vagy túl sok lenne ez az elvárás 2011ben? Nevetséges. -
Although #800 * Each Archetype have a crafting-skill. The Warrior: Smithing, The Mage: Enchanting, The Thief: Alchemy.
Ez viszont jónak tűnik.
-
Although #799 Amúgy nem lenne rossz, ebből lehetne jót is csinálni ha nem törölnék a tulajdonságokat. Csak most azt látom ténylegesen nem lesz különbség a fajok között például. És ez csak egy dolog a sok közül. Ez a játék a látványra fog épülni. -
Although #798 Ráadásul kivették az acrobatics-t és az athletics-t is. Ezt már tényleg nem kell kommentálni. Ez teljesen a perk-re épül. Őszintén mondom én nem érzem akkora újításnak a perk dolgot. Ezen nagyon elcsúszhatnak. -
Although #797 Ok azt hiszem megtaláltam az összefoglalást.
* 10 playable races to choose from.
* In-depth character customization that allows to change your character physique, give them a beard, and other more detailed changes to your characters body.
* No More Class Selection - Your class is now determined by which skills you choose to progress and what weapons/spells you choose to use.
* There are 18 skills, down from 21.
* 4 skills are removed: Mysticism, Hand-to-Hand, Acrobatics & Athletics.
* Armorer is replaced by Smithing.
* No Major/Minor Skills to choose from, so every skill increase will contribute to a level-up.
* No Birth Signs.
* Advancing a skill from 30-31 will contribute more to a level-up than advancing a skill from 10-11, making it better to focus on a smaller range of skills.
* You gain a perk every level.
* When leveling up, you can pick stamina-, health- or magic boosts.
* There's a soft level-cap at 50, but you can still level-up after this, but you'll gain no perks. (Highest possible level is estimated to around 75)
* Leveling is faster than in previous games.
* 5 Magic Schools: Destruction, Alteration, Conjuration, Restoration & Illusion.
* There's a total of around 280 Perks (Including Ranks).
* Perks will, among other things, decrease the sound of your footsteps, Disarm enemies, give you access to Unique Special Moves.
* You can Sprint, which drains Stamina.
* Backwards running speed has been reduced, and you can no longer outrun NPCs while running backwards.
* There are three Archetypes: The Warrior, The Mage & The Thief. (You will not choose these, they are merely there for categorizing.)
* Each Archetype have a crafting-skill. The Warrior: Smithing, The Mage: Enchanting, The Thief: Alchemy.
* There are only 3 attributes: Health, Magicka and Stamina
Mindenki vonja le magának amit akar ebből azt hiszem teljesen világos. Gyakorlatilag a perk rendszeren múlik ez jó lesz vagy sem. Bár még nem tudom hogy oldják meg a fajok közti különbségeket a látványon kivűl. Nyilván kell legyen faj specifikus is. Meglátjuk, lehet jó is lehet rossz is. Egyenlőre én nem hiszek benne, hogy tulajdonságok nélkül meg lehet jól csinálni. Arról nem is beszélve a health, stamina, mana. Ezek nem tulajdonságok! De reméljük a legjobbakat, mást úgy sem tehetünk. -
ratgab #796 Én is csak találgatok és reménykedek, hogy nekem lesz igazam vagy legalábbis használható lesz a rendszer...
-
Although #795 Meglátjuk :) De nekem ez elég egyértelműnek tűnik ráadásul rögtön ezután meg is magyarázza Tod egy rajongó levele által. Kicsit egyszerűsít mert nem beszél róla ezek nem csak egy célt szolgáltak. Ami erősíti a gyanúmat. Mindegy. Talán a képességrendszert valahogy hozzáigazítják másképp nem lesz jó. Amit írtál az jó szerintem hasonlóra gondoltam én is. De nem hiszem hogy meghagyják, a te verziódban esetleg constans faji jellemzőként szerepelhetnek, ha így lesz ezt még nem tudom, akkor ez még jól is elsülhet meglátjuk. Bár akkor azok faji jellemzők lesznek és nem ezek a tulajdonságok, még nem tudom mihez adhatnak plusz értékeket úgy. Egy biztos ezek nélkül nagyon nehéz lesz ezt az egész rendszert jól átalakítani. De meglátjuk. -
ratgab #794 #790! -
ratgab #793 Olvasd el mégegyszer, amit írtam... -
ratgab #792 Mondjuk azt sem írja, hogy a fajoknak mások az alap értékeik..... -
Although #791 Another big change in "Skyrim" is the trimming down of the number of primary attributes. In "Oblivion," there were eight attributes: Strength, Endurance, Speed, Agility, Personality, Intelligence, Willpower, Luck). In "Skyrim," there are just three: Health, Magika, Stamina. -
ratgab #790 És amire én gondolok most az az, hogy statisztikaként ott lesznek a menüben, de NEM tudod őket növelni, csak a 3 fejleszthetőn keresztül és voilá kérdés megoldva! -
ratgab #789 Egy árva szót nem ír alap attribútumokról... szintlépésről beszél... olvasd el amit belinkeltél -
ratgab #788 Demo tuti lesz, hivatalosan vagy nem hivatalosan de tuti lesz... -
Although #787 Világosan leírták nem lesz csak health,mana,stamina :)) Olvasd el amit belinketlem :) -
ratgab #786 Én alapvetően optimista ember vagyok, így azt mondom jó lesz ez!!! -
Although #785 Tutira megvárom az értékeléseteket és csak utána veszem meg :D De nem félrevezetni aztán :D Ok remélem lesz demo kipróbálásra :) -
ratgab #784 Honnan tudod, hogy karaktergeneráláskor nem kapsz egy pár számot, ami mutatja, hogy az ork erősebb, embernek nincs különösebb kiemelkedő képessége, elf meg jobb a mágiábann? Lehet, hogy ennyi lesz benne, de viszont ezt később szintlépéskor nem változtathatod meg. Erre még nem gondoltál?
Én is erre gondoltam, hogy a gép automatikusan szintenként növeli! Viszont ez így már tényleg egyszerűsítés lenne... Szintlépés tuti lesz, az kivédhetetlen.. -
Although #783 Meglátjuk :)) -
ratgab #782 Azt gyártják amire igény van! Én bizony tuti ki fogom próbálni és majd akkor nyilatkozom, de hidegen hagynak az attribútumok, lehet anélkül is jól szórakozni. Lehet, hogy Bethesdáék kitaláltak egy sokkal jobbat, sokkal életszerűbb megoldást, de te itt már szinte temeted az egész játékot, pedig még a lényegből a játékmenetből, a "hogyan működik az egész rendszer, amikor játszok"-ból az ég egyadta világon semmit nem láttunk/tapasztaltunk, szóval addig csak a lehetőségeket lehet felvázolni, mert gyakorlatilag nem tudunk semmit. (Van amikor a legjobb összetevőkből próbálsz valamit kotyvasztani és nem jól sikerül, máskor meg csak összezutyulsz mindent és remekművet alkotsz...)