30713
TES
  • Although
    Fallout Ne vegas hozza :)) Hatalmas, nagyon jó kraftolási lehetőségekkel és tökéletesen felépített fejlesztési rendszere van. De hát érdemes megnézni a reakciókat. A Fallout 3 rajongók jó része nem szereti. Mert nem a egyszerű lövöldözős program. Pedig istenem még az is bonyolult volt a népek egy részének. Bevallom először csalódott voltam pár dolog miatt, pár helyen láthatatlan fal, "nagylepke ellenfél". De aztán belemerültem és rájöttem a alig van valami ami a Fallout 3 ba jobb volt. És ha megnézitek a reakciókat. Hát. Arról nem is beszélve ez ténylegesen több szálú, többféle megoldási lehetőségekkel. Mindez alig 1,5 év alatt. Zseniális. És mégis a Mass Effect 2 lett az év rpg-je. Amire alig lehet ráfogni az rpg nevet. Szóval az is Bethesda és gyaníthatóan itt magasabb eladási számokat akarnak. Szóval a FNV bizonyította igazán rpgvel nagy eladási számokat nem lehet produkálni. Szerintem. Legalábbis olyat nem amire itt a Skyrim lehetőséget ad.
  • Molnibalage
    Szép csilivi grafikai motort csinálnak, de csak látványra. Fizikai modellezés most is röhelyes - pedig grafika helyett én azt szeretném már végre látni - és ahogy írtad tök statikus minden...
  • Although
    Nem biztos azért. Mondjuk nagyon érdekes kérdés ez. Nézegettem az általános iskolás tananyagot és hát...
    Más oldalról meg igen, elég alacsony szintű játékokat élveznek ahhoz képest amivel mi toltuk.
    Ugyanakkor a Tv2 szellemi vetélkedője elég alázó volt mikor ötévesek olyan kérdésekre válaszoltak hogy néztem ki a fejemből. Persze vicces volt a felnőttek szintje is. :)
  • [HUN]Crassus
    én naív meg anno azt hittem,hogy majd iylenkorra micsoda hyperszuper játékok lesznek.....erre egy FPS még ma is abból áll,hogy 4 irányba tudsz mozogni azt csókolom.....

nem is beszélve,hogy micsoda RPG-ről fantáziáltunk...hatalmas bejárható területekkel , intelligens ellenfelekkel, építhető városokkal, tömérdek kraftolási lehetőséggel stb.stb......
  • Molnibalage
    Sajnos igen. Az idősebb korosztálynak hiába van pénze, a kevés szabadidő = kevés játék vétel. Mivel szutyok a sok új ez szinte 0. A feltörtekvő gyökérség határozza meg az igényeekt.

Merem állítani, hogy a +10 éves játékok nagy rését a mai fiatalok képtelenek lennének végigtolni...
  • [HUN]Crassus
    10-15 év alatt ennyire leesett a szellemi színvonala a gamereknek? olyan egyszerű játékok jelennek meg mint a faék, minden stílusban.....
  • Although
    Egyszerűen túl sokan várják ezt a játékot, hogy az rpseknek kedvezzenek. Az IGN-es intro közelít a 3 millióhoz,hm. Szóval nekünk marad a Fallout New vegas ami viszont szenzációsan jó. Nem is értem hogy lehetett a legjobb a Mass effect 2010-ben mikor az FNV százszor jobb rpg. De hát ez van. Változik a világ :)
  • Although
    Sokan :) Speciel én is megnézem majd, de sajna nagyon érezhető a konzol rajta, minden info morzsán. De ez általános tendencia. Szóval minden tiszteletem a lengyel srácoknak a Witcher 2-ért gyakorlatilag ebben az évben egyedül ők mentek szembe a tendenciával, eddig. Bethesdába reménykedtem, de most azt mondom kizárt. Bár biztos nagyon jó játék lesz csak nem rpg lesz :) A nagy casual tömeget a látvány érdekli és az ebben a csúcson lesz :) És, biztos vagyok benne a Bethesda nem akar hasonló problémát mint az Oblivion-al volt. Az rpseknek túl egyszerű volt a többieknek meg túl nehéz. És gyanítom itt ez nem lesz probléma már. :)
  • Molnibalage
    Nálam nem számít a titulus. A TES III-at sem bírtam cérnával. Csak a Nehrim miatt vettem meg a IV-et...
  • Mr_no_NaMe
    Nade akkor azzal ki fog játszani 5 óránál többet?
  • Mr_no_NaMe
    Miért, miért a statisztika számít? Nekem nem tetszett. Morrowind félét vártam, és kaptam egy hülyén mozgó, futó, ólomkatonamozgású valamit, ami amúgy nagyon szép volt és jó, csak játszhatatlan. Na és azok az emberfejek, és beszélgetések...szörnyű, de mondjuk már nem kísértenek annyira a rémálmaimban.
  • Although
    Sajnos valószínű az Oblivion-hoz képest is egyszerűbb lesz. Ez szinte biztos. Ha igazak a hírek akkor kiveszik a skill rendszert is belőle. Szóval egy szimpla akció játék lesz némi rpg elemmel vegyítve.
  • Although
    Mi bajod az Oblivion-al: ) 2006-ban az év játéka volt :)
  • Mr_no_NaMe
    Remélem, hogy nem egy Oblivion klón lesz vikinges köntösbe bújtatva. A vikinges cuccli nagyon komolynak tűnik, kár lenne elkurelni azzal, ha kapnánk egy újratextúrázott obliviont.
  • broman191
    Mehet a falra naptár helyett! :)
  • sherlock1
    Felmoshatod vele a padlót.
  • Laza
    Az a bajom az ilyen térképekkel, hogy úgyis a dobozban hagyom, a fenének sem kell a gép elé még egy terítő is :)
  • pointer4
    Ja tényleg, felületesen olvastam :D DLC helyet kapsz egy térképet :D
    Ami nem rossz, csak kevésbé védi meg a lovat :D Hamar kilyukad :D
  • PTW
    se :)
  • wedge31
    Majd megint jönnek a lópáncélok...
  • pointer4
    Cikk, és igen, már előrendelőknek járó DLC-ről is magyaráznak :D
  • wedge31
    A map ? térképet jelent, itt pont Skyrimről lesz az előrendelöknek.

Persze még nagyon az elején vagyunk az előrendeléseknek meg volnék lepödve ha nem lenne egy rakás dlc is majd elérhető.
  • mukievil
    Azonnal előrendelném, ha egy szövet térképet adnának hozzá :D
  • pointer4
    Gondolom vagy kamu vagy valamelyest valós dobozterv, + térkép.
  • mukievil
    Ez pontosan micsoda ?
  • wedge31
    Preorder Skyrim map.

• ratgab
    "A Bethesda Univerzumokat készít" Mennyire igazad van!!!
  • ratgab
    RPP-re miért nem lehet azt mondani, hogy RPG Player (vagy az félreérthető rakétás embernek...). Na mindegy hagyjuk ezt, csak úgy eszembe jutott!
  • ratgab
    2 külön dolog szerintem a 2 még RPG berkekben is: Origins nyíltan a történetre és a társakra épít, míg Oblivionban inkább a bazi nagy világ és a szabadság a lényeges!

Mást is akar elérni a 2 játék: Obli szabadságérzetet, igazi sandbox érzést akar kelteni, míg Origins egy nagyon jó történetet akar elmondani egy főhös és annak kompániája szemszögéből!

Witcher 2 meg ugyanúgy egy történet köré épül, mint Origins (csak cipelhető társak nélkül), de teljesen rendhagyó módon (szörnyvadász szemszögéből, aki nem akar barangolni, világmegváltó lenni, csak mindig beleveredik dolgokba és sodródik az árral a saját céljai (olykor akár mérhetetlen önző) szerint, de pont ezért zseniális az egész dolog)
  • Palinko
    role play player, szerep játék játékos
  • ratgab
    Ne haragudj már, de mi ez az rp player (role player playar, mert az elég nagy hülyeség). Természetesen no offense, csak tisztáznám ezt a dolgot, mert nem igazán értem...
  • Teppik Amon
  • Although
    Hát igen :) Ez igaz a fallout 3-ra is, emlékszem mikor játszottam vele, volt olyan reggel, úgy keltem fel basztus atomháború volt:) Szóval még munka közben is nyomasztott a szürke világ, nem lehetett szabadulni tőle. És igen az biztos tényleg félelmetes hatásuk van. Azt hiszem a legjobb összefoglalás, "A Bethesda univerzumokat készít." :)
  • pointer4
    Jogos, bár mind a kettőhöz szép emlékek kötnek, de mégis csak az Oblivionban kalandoztam 200órát, hogy fel sem tűnt :D És igen sokszor beparáztam :D
  • Although
    Szerintem kár összevetni így a kettőt. Teljesen más. Nyilván például a Dragon Age sem hasonlít a z Oblivon-ra. Nekem az Oblivion az egyik kedvencem de nem jutna eszembe azt mondani rá akár egynapon említhető a Dragon Age origin-el mint rpg.
  • pointer4
    Arról nem beszélve, hogy wicher2 összterülete annyi, mint az oblivionban az első 1 percben bejárt terület :D
  • Although
    Hát igen mivel a szereplő és a történet adott így érzed, de a két út zseniális mert egyik sem "rossz út" csak más és igen itt csak árnyalni tudsz döntéseiddel de azt maximálisan. De hát ez van nem értünk egyet. Hidd el elég jól tudom mi az a három betű. Jó ideig, egy mmo-ban, Európa talán legerősebb rp szerverén voltam :) De nem hívnám magam rp playernek mert tudom az egy más kategória, egyszerűen csak a mai napig szeretek velük játszani, habár az asztali rpg-t nem szerettem. Nem vagyok az aki képes"látni az esőt ott ahol nincs", mert a történet az kívánja és úgy beleélni magát egy történetben.:) De itt láttam pár hozzászólást akik őket idézték szavakban :) Sorry nem a tied az, minden tossz szándék nélkül!!!!!
  • yesname #624
    Én asztali RPG-ztem sokat régen, de nekem Oblivion is RPG, csak úgy mint NVN, DA:O stb.
    Jah, hogy a fővonalban szinte csak egy irányba mehet a kari? És? Attól még RPG. Illene már utánanézi, hogy mit jelent ez a három betű: RPG...
    Tény, hogy Oblivionban nem olyan sokrétűek és szabadosak a lehetőségek, mint Witcher 2-ben, de vannak. (Mellékesen Witcher 2 szerintem kib..szott lineáris. Kevés annál lineárisabb RPG-vel találkoztam számítógépen.)
  • broman191
    Értelek, manapság szinte kivétel nélkül minden fejlesztő próbál nyitni a nagyobb tömegek felé (lehet szidni a pénzéhes kiadókat, akik számára hozni kell bizonyos, kikötött eladási számokat, bár a Skyrim tekintetében ilyenről nem feltétlen beszélhetünk), ennek eredményeképpen hígulnak, kissé vegyülnek a műfajok, mert ez igazán másképp nem megy. Próbálnak a rétegjátékokból - amelyek egyre inkább eltűnőben vannak, az utóbbi ok miatt - nagyobb tömeg által fogyasztható alkotásokat generálni. Igazán akkor gond ez a régi fanoknak, amikor már valamit nagyon "Pistike szintre" egyszerűsítenek. A Skyrim esetében azért ilyen nem történik, az eddigi információkat figyelembe véve. Szerintem a TES sorozat esetében soha nem is fog. Az Oblivionhoz képest mennyire lesz előrelépés...amennyi újdonságról eddig szó esett, körülbelül annyira, merőben újat alkotni mindenféle téren nem is lehet, nem is feltétlen szükséges. "A Bethesda gyorsan kiadja a játékait" - jobb szerintem ilyen összetett kategóriában, egy itt-ott bugos játékot kapni, hamarabb, mint egy tökéletes verzióra várni, esetlegesen több hónapos, akár egy év késéssel. A története valószínűleg jóval lineárisabb lesz mint a Witcher 2-é, az Oblivion-ból kiindulva - ha bele is tesznek itt-ott kevésbé drasztikus választási lehetőségeket. Persze másik oldalon ott van a Fallout sorozat, ahol jobban befolyásolhatjuk a történetet. Lehet abba az irányba mennek el inkább. :)
  • Although
    Hát mindegy, ha már hozza az Oblivion szintet akkor jó, bár annál már valószínű jobb is lesz, sokkal!! Kicsit az FNV miatt abban reménykedtem a Bethesda most majd megcsinálja az évtized rpg-ét, de valószínű, így előre is, a Witcher 2-re szavazok én is a végén :))