30713
TES
-
ratgab #1301 Valamelyik itteni gamer kolléga pont ilyen kovácsolási mechanizmust (alkatrészekből összerakható fegyverek, markolatok, pengéki, ilyesmik) álmodik a Skyrimhez... sajnos ennek kevés esélye van, pedig igen sokat dobna a változatosságon! -
ratgab #1300 Ugyanúgy gondolkodunk! Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy jó modok vannak, csak valahogy én sem érzem tőlük teljesebbnek a játékot, inkább zavarnak!
Ugyanakkor nemrégiben a Fallout New VEgashoz találtam egy olyan quest modot, ami annyira jól sikerült, hogy simán beleillik a vanilla questek közé és fent is hagytam, mert nem kelt idegen érzést bennem. Tehát kivételek is akadnak szép számmal, sajnos Oblivionhoz ilyeneket én nem találtam, Nehrim kivételével. -
#1299 "Én meg részemről nem szopni, hanem játszani szeretek"
Ennyi, ez a lényeg! -
ratgab #1298 Azért vicces lett volna kipróbálni ingbe, gatyába leggyengébb tőrrel, mágia nélkül végigmenni pár oblivion gate-n.... Elméletben igaz, amit mondasz, de ez azért játék közben megbosszulhatja magát. Én meg részemről nem szopni, hanem játszani szeretek, így bizony ha indokoltnak érzem felvenni a Heavy armor-t, akkor az rajtam is lesz. -
ratgab #1297 Nem voltam teljesen pontos! A lényeg az, hogy nem fogsz a kezdőhelyen felvett görbe tőrrel és szakadt ingben flangálni egész végig a játékban (legalábbis én biztosan nem).
Azért az RPG-ben a loot igencsak szerves részét képezi a dolgoknak és ebben benne van az egyre jobb cuccok keresése is (én pl. magamból indulok ki, mikoris nem érdekel, hogy hogy néz ki a karakter, még azt is megkockáztatom, hogy a feje, arca sem, mivel.... és itt jön az egész lényege... Én obliviont is szigorúan fps nézetben játszottam végig, így nem is láttam volna a főhösből amúgy sem semmit). És ugyanezen elv szerint fogok a Skyrimmel is eljárni (Szigorúan fps módban a jobb élmény kedvéért), ugyanis én így jobban bele tudom magam élni a dolgokba.
Az indoklás másik fele pedig, hogy én mindig harcos (olyannyira, hogy talán a gyógyítás skill-t használtam eleinte egyedül, utána már azt sem) karakterrel játszom, akinek ugye alap dolog a legerősebb páncélzat és fegyver, mivel anélkül eléggé életképtelen lenne.
Fentebbiek értelmében megkövetem magam és azt mondom igazad van, általánosítottam. De ettől függetlenül az inventory miatti sírást feleslegesnek és rugalmatlanságnak (És azért ennyire ne legyünk már elkényelmesedve) tartom. -
#1296 vagy: az utak és a városok, falvak környéke viszonylag biztonságosak (alacsonyabb nehézségűek). minél távolabb kerülsz a civilizációtól, annál durvább lesz a helyzet. nekem ez tetszene a legjobban, mert ez még a valóságot is tükrözné. -
#1295 Ket fele keppen lehet egy jatekost iranyitani. Vagy ugy csinalod meg a palyat, hogy lathatatlan falakba utkozz, es lenyegeben egy alagutban haladsz vegig. Vagy pedig nem raksz falakat, de a falak helyere beraksz olyan ellenfeleket, amelyek ellen eselyed sincs, csak megfelelo szinten. Mindket esetben a jatekos szabadsagerzete szivja meg, mert a kezdes utan max ket varos fele tudja venni az iranyt. Morrowind ilyen volt, ha Seyda Neenbol elindultal mondjuk Ebonheart-ba, tuti hogy megevett az elso kosza merges oposszum az uton. Mig mondjuk Balmoraba aranyag sima ut vezetett, es ott a helyi kvesztekkel (es kapcsolodo gyilkolasokkal) mar tudtal lepni 3-4 szintet.
De ha a vilag dinamikusan valtozik, akkor indulhatsz 10 varos iranyaba is, nem lesz olyan lathatatlan fal vagy lekuzdhetetlen ellenfel, amely miatt visszafordulnal. Az Oblivionban ezt akartak, hogy ne legyen iranyitva a "szintezes" es "kveszteles", hanem tenyleg oda menj ahova jol esik.
Mindkettonek megvan az elonye es a hatranya, de ha mar valasztani kellene, akkor inkabb a Morrowindi "jatekostol fuggetlen, az adott teruletre jellemzo szintek" mellett voksolok en is. -
#1294 csodálkozom, mert amennyire szerepjátékos vagy, annál furcsább, hogy ez a rendszer tetszett neked. ahogy kandurex írta, pont az rpg egyik lényege veszett el, a tápolás.
érthető a készítők koncepciója, mivel ezzel azt akarták, hogy a játék egyenletes nehézségű legyen. kezdőként ne szívj nonstop, táposként meg ne légy mindenkit egy csapással elintéző félisten. az a baj, hogy egy "egyszerű" rendszert akartak, hogy a szintedhez igazodva előre megadott listákból válassza ki a megfelelő erősségű ellenfeleket és azok felszerelését, meg a loot-ot. ez azonban inkább a világ "kézi" megtervezését pótolta, mivel így nem kellett könnyű meg nehéz területeket kialakítani, egyszerűen mindent elintéztek leveled list-ekkel.
nekem még ezzel sem lett volna bajom alapvetően, csak az volt a kiábrándító, hogy a banditák glass cuccokban rohangáltak, meg hogy bizonyos ellenfelek egy bizonyos szint után...egyszerűen eltűntek a világból, és helyettük már csak más, magasabb szintű ellenfelek jöttek. röhejes valahol...
ELVILEG ez más vagy inkább máshogy lesz a skyrimben. engem más nem is érdekel :D
-
Although #1293 Nem tudom nekem bejött ez is, így az első pillaattól hatalmas bejárható terület volt és ha később visszamentem már ersőebb ellenfelek voltak. Mintha a marauders legyilkolta volna a banditákat aztán meg a raiders pket néha még párharcot is láttam köztük. Szerintem nem volt ez egy rossz rendszer. A questekeken talán nem lehetett látni meylik milyen szinten oldható meg de azért jó volt. -
#1292 jah, a szörnyek szintezése...mekkora nagy ordenáré marhaság is volt....mintha nem lett volna értelme a fejlődésnek...pont a tápolás szépségét vették ki a játékból, minek fejlődni ha veled szintezett minden...ott kellett volna helyszínen agyonlőni aki ezt kitalálta...valószínűleg életében nem játszott egy játékkal sem,,,, -
#1291 EZ az egyetlen dolog, amit igazán utáltam az oblivionban. szerintem súlyosan hibás dizájneri döntés volt. nem véletlen, hogy a legnépszerűbb, legsikeresebb modok ezt próbálták kiküszöbölni (pl. OOO) -
heady #1290 "a legutolsó barlanglakó matracon fekvő csöves is full ebony cuccban feküdt a matracon egy bizonyos szint után"
Hogy én ezt mennyire rühelltem... -
#1289 Az már inkább a balansz, és a legtöbb játékot tényleg hazavágja az ilyen dolog.
Multis játékban még van is értelme az ilyesminek, de egy crpg-ben...nem sok. Oblivionban pl. ott lett elrontva a dolog, hogy a szintedtől függően jelentek meg az egyre jobb minőségű tárgyak, csak éppen rossz volt a fejlesztők megoldóképlete, és az ellenfelek "szintre igazításán" túl még a legutolsó barlanglakó matracon fekvő csöves is full ebony cuccban feküdt a matracon egy bizonyos szint után, holott egy ebony kesztyű árából az Imperial City legfullosabb hoteljében, a mittomén...elnöki (lol) lakosztályban eltöltesz egy hónapot all inclusive, k*rvákkal, legjobb kajával. Morrowindben már első szinten is hozzájuthattál elég komoly cuccokhoz, de úgy volt kibalanszolva, hogy azért ez által még ne juss olyan előnyhöz, ami a játékélmény rovására menne. Reálisabb volt az a megoldás, már ha lehet ilyet mondani egy fantasy crpg-re amiben mágia van, meg kutya méretű rákokat kell jobb belátásra bírni a rozsdás rövidkarddal a folyóparton. -
#1288 Nem tudom, én valamiért nem bírom, ha egy játékban 600 féle handcrafted fegyver van, mert becsülöm a beléjük fektetett munkát, de tudom, hogy ha jobbat találok, akkor vagy pont ezért dobom el, vagy azért mert tele van az inventory, és gyakorlati okokból csak az éppen hasznosítható tárgyakat tarthatom meg. Inkább legyen benne 15 féle cucc, darabonként 10 féle textúrával, és legyen mellé még ugyanennyi, valamilyen nagy pluszt adó junik cuccos tényleg faszájosan kidolgozva. -
#1287 A skinezéssel nincs is nagy bajom, az nem probléma :)
De amikor valaki beletesz a játékba egy olyan fegyvert, amitől egy ütésre fekszik a fél térkép, na azt rühellem :D -
Although #1286 Továbbra is azt mondom Artmood mester T.I.E modja a legjobb lore szerinti modaz oblivionhoz.:) De a deadly reflex 5.0 is jó volt. De az Order of the virtuous is nagyon jó meg jópár obse mod, meg a COBL..de nem túl sok van és nem mostanában jöttek ki. Ami érdekes még talán az pár quest mod.mint a Blood&muud. -
#1285 annyira nem vagyok egy spíler a programozásban, de el tudom képzelni, hogy a zikszbokszon már így is problémát okoz, hogy egy dvd-re férjen az a játékban alapból benne lévő rengeteg tartalom. most ezt csak azért gondolom, mert meg lehet nézni, hogy pl. egy "új kard" mod, textúrával, mesh-sel, mindennel) is mennyire növeli a játék mappájának méretét.
szóval megint hibáztassuk a konzolokat :DDDD -
#1284 Borderlandsban ugyan baromi csúnyák a fegyók, de legalább mind egyedi, mert a proggi generálgatja őket. Már ez is valami. Bár én jobban szeretem a gondos kezek által, erős művészi vénával megtervezett fegyókat. Miért is kéne a tőrnek egyféle grafó, meg a kardnak egy stb. Mikor lehet öccáféle tőr, meg héccá féle kard és így tovább. (pengetípus van vagy egy tucat, aztán ott a pengehossz/szélesség, vécsatornák, markolatok, védővasak, markolatborítások, rúnák, miegymás) -
#1283 ízlések és pofonok. kipróbáltam én az összes "nagy" modot is (francesco, OOO, stb.), és ezeke rengeteg új tartalmat tettek a játékhoz, és nem is mondom hogy rosszak, de végül is mindegyikben találtam bőven kifogásolható dolgokat.
amiket állandóan használtam, és adtak valamit az oblivion világához, az egy szebb napkorong és egy szebb víz...és ennyi. szinte minden más mod amit ezeken kívül használtam, csak valami oylan tweak, ami nehezítette a játékot. nem tudom, én ilyen ortodox vagyok a játékokban, valahogy szeretem azt, amit a "gyárból" kapok, mert tudom, hogy azzal kell boldogulni.
én pl. sikítófrászt kapok, amikor ilyen mangafigurákat látok a mod-oldalakon... -
#1282 Utolag irta Hines valahol, hogy azt ok sem gondoltak komolyan, de a MS eroltette a dolgot, hogy ezt az xbox-fizetos-letoltos-franctudja-rendszert, amelyet a konzolosok hasznalnak "nepszerusitsek" es/vagy teszteljek.
Anno a helyi "bolondok boltjaban" vettem egy arlistat es kiraktam irodam ajtajara jol lathato modon, amelyben fel volt sorolva, hogy "koszones az ugyfelnek: 500 Ft, ha napszaknak megfeleloen: +200 Ft, problema meghallgatasa: 1000 Ft, helyesles es egyetertes az ugyfellel, szolidan: 200 Ft, helyesles es egyetertes eros bologatassal: 500 Ft", stb. Na kb ilyen szintu marhasag volt elkerni penzt azert a DLC-ert, amely alapbol benne lehetett volna :) -
#1281 Mármérlennecsalás??? A játék készítői ruppótlan, fukar és fantáziátlan bérmelósok voltak. Kevés a tárgy, kevés azokból is a változat és kb. bűnronda minden. A karakterek meg ultrabénák.
Pár okos mod és hihetetlenül jól kusztomizálható, minőségi karaktereket tudsz alkotni (éelthű hajak, szemek, arcberendezés, bőrtextúrák, spéci jegyek) pl., ez hol csalás???
Ha kapsz mondjuk az alaptőrből még ötféle változatot, amiknek az értékei ugyanazok, csak máshogy néznek, ki az nem csalás. Ugyanez igaz a páncélokra és a többi fegyókra is mind.
Ha kapsz még száz féle ruhadarabot, amik ugyanúgy nulla használati értékkel bírnak, ráadásul murva drágák, az sem csalás.
Szóval ezt át kéne ám gondolni...
A plusz lópáncél DLC pénzért, na az CSALÁS! :D -
#1280 Mondjuk Én az ilyen modokat nem szeretem ... ami plusz tárgyakat ad a játékhoz. Végül is nem a világ által adott eszközöket használod, hanem külső beavatkozás által generáltakat. Majdnem csalás kategória :)
Nálam ez a modolás egyébként is egy kényes téma, mert nem szeretem, ha minden ember játéka különböző. Tönkreteszi azt a játékélményt, hogy minden ember a világon ugyanazt nyomja, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz.
Kivételt képeznek azok a modok, amelyek nem az alapjátékot módosítják, hanem egy meglévő motorjára építenek teljesen új dolgot (Nehrim). -
#1279 Egy-két modot fel kell tenni azért, hogy nagyobb legyen a ruci/gear választék. -
#1278 Enchantment, ékszerek jöhetnek, azok nem rombolják az összképet.
A karinak gyorsnak kell lennie, mint az atomvillanás és vagy jó mágiahasználónak, vagy jó rejtözködő képességekre kell gyúrni. Esetleg mindkettő. Valami díszes, könnyű, agyontápolt fegyvert is lehet neki adni, egy tőrt, vagy rapírt pl. ilyesmi, de csak ha űberkúl, meg csak a látszat kedvéért (használni sem kell feltétlen, elég ha statokat növel pl.).
Tök más így a játék, mint nehéz páncélban kúszva egymillió pakkal, mint a málhás öszvér. Ha a karid gyors, de gyenge fizikai erőben, akkor reálisan tolható és kevés tárgyat tud magával vinni, ami szintén reálisabb. -
#1277 jó, van ebben valami. írtam, hogy még egyszer egy karakterrel végigtolom az obliviont a skyrim előtt, aztán valszeg örökre félreteszem az oblit.
na ezt az utolsó karaktert kifejezetten úgy fejlesztem, hogy csak "civil" cucc legyen rajta, mert nem akarok kovácsolni, meg javíttatni, és szeretnék még egy ilyen "extrém" karaktert utoljára. ugyanakkor shield enchanment-ek lesznek a ruhadarabokon, gyűrűk, talizmánok... -
heady #1276 Én is így vagyok vele :) Mass Effect 2-ben, Fallout-ban is így csinaltam :) -
#1275 ja, télleg! -
#1274 De, téved, mert ezt írta: "úgyis mindenki a legerősebb cuccokban fog szaladgálni" ez pediglen nem így van, mert nem "mindenki" tesz így, mint láthatjuk. -
#1273 Régen rossz, ha egy hős a felszerelésétől lesz képes arra, amire. Egy igazi hős egy szál kényelmes ruciban, bárminő segédeszköz nélkül is HŐS és megteszi amit meg kell tennie! :D Nem függhetsz a felszerelésedtől, így az csupán körítés, eyecandy lehet.
Volt karim Obliban, akivel még pácélt sem hordattam (semmilyet), hanem könnyű ruhában, néha neglizsében járta meg a poklot. Érinteni sem tudták, ez a lényeg. :D -
#1272 merthogy nálam a hős nem attól hős, hogy hogy néz ki, hanem attól, hogy mindent le tud küzdeni. -
#1271 nem téved, csak más a véleménye. én meg pl. azokat a cuccokat veszem fel, amik a legtöbbet adják a karakteremhez. -
#1270 Ebben pl. tévedsz, mert én nem öltözettem fel úgy a karimat, hogy ne tetszen az összhatás. Hiába a jobb páncél, vagy fegyó, vagy gönc, csakis ultravagány, vagy ultraelegáns lehet a kari, mivel ő egy HŐS. Szóval alaposan megválogatom mit pakolok rá gear-nek, akár a hatékonyság kárára is. -
#1269 én is elindítottam még egy utolsó karaktert a skyrim előtt, tényleg csak nagyon kevés moddal, párhuzamosan játszom a mass effect 2-vel, és teljesen oké :D
mindig is azt tartottam, hogy az oblivion esetén a sokszor már őrület szintet megütő modolás tönkreteszi magát a játék élményét. klasszik, amikor az ember már többet foglalkozik a modok keresésével, felrakásával, belövésével, hogy minden működjön együtt, mint magával a konkrét játékkal...el is határoztam, hogy EGYETLENEGY modot sem fogok a skyrimhez felrakni (ugyanúgy, mint a fallout3-nál), legfeljebb unofficial patch-eket, ha megint csinálnak, mert nem a modolással akarok foglalkozni.
nem mondom, hogy nem voltak jó modok, de az oblivionnál is szerintem legalább a 90%-uk volt kifogásolható valamilyen szempontból (szvsz). pl. nem volt lore friendly, eleve hibás volt, inkompatibilitás okozott, nem működött megfelelően, nem támogatta a készítő megfelelően, stb. stb. -
#1268 Az ok ... de azóta igencsak elszalad a teljesítmény PC fronton, szóval látványos különbségnek kell lennie a két verzió között, nem csak annyi, hogy több fa meg fű van ... viszont jó lenne már látni is :) -
ratgab #1267 No para! Biztos szebb lesz a pc-s! -
obe #1266 pontosan ez sántít nekem is...látott már valaki is nagy felbontású pc-s képet?..mert én csak vacak xbox-ost, 50 nappal a megjelenés előtt semmi kép, vagy videó ?
-
ratgab #1265 Ui.: Én meg felrakom az Oblivont és játszom, nem szarakodok modokkal és érdekes módon még jól is szórakozom. Ez utóbbit a mai világban sok gamer már el is felejti, ugyanis ennek az egésznek ez a lényege! Grafika, apróbb feature-ök nem fontosak, csak a játékmenet és a történet jó legyen és jól szórakozzunk... Innentől kezdve meg bármilyen stílus lehet jó! -
ratgab #1264 - Sírás (inventory... nem nagy kaland, hogy nem látod a karakteren a cuccokat... felveszed és szépen megnézed külső nézetben... ennyire ne legyünk már kényelmesek, ez egyébként se barbie szimulátor, hogy színeket válogass meg hasonlókat, úgyis mindenki a legerősebb cuccokban fog szaladgálni)
-Kifogás (nem veszed hát nem veszed)
-Túlzás (30 modra sose kell 500 gb hely, de még 50 sem, sőt még modja válogatja, de 5 sem)...lapozzunk. Ha meg már az alap oblivion se jó, akkor ott probléma van, mod nélkül is lehet játszani, főleg, hogy legtöbb mod egyáltalán nem lore hű és inkább szétbarmolja a játékmenetet (persze tisztelet a kivételnek mint pl.: a nehrim). -
#1263 Hat javits ki ha tevedek, de az Oblivion az akkor debutalo x360 egyik zaszloshajoja volt. Az xbox a premierje napjan kb 15 jatekkal jelent meg, igazi nagyagyukkal, kozte az Oblivionnal. (CoD2 es a Gears of War is ebben a csomagban volt). A Bethesda a bejelentes utan 90%-ban xbox kepekkel nyomta a sajtot, PC-s kepek csak a vege fele erkeztek - ertheto marketing okokbol, hiszen jobb volt nem hangsulyozni xbox permierje elott, hogy mennyivel szebb es picival komplexebb lesz a PC-s verzio.
Iden ennyire azert nem veszes a dolog. -
#1262 Valóban, mert az obliban még nagyobb textúrát sem kaptunk pc-re xD
Viccen kívül ez az új inventory rémes. A régi sem volt egy leány álom, de ott legalább láttad, hogy mondjuk a páncéllal, vagy a fegyverrel hogy néz ki a karakter. Ennél még ezt sem, de legalább megnézheted az adott tárgyat meg forgathatod. Mondhatom rohadtul hasznos . Meg az milyen már, hogy volt idő csicsás skillfára, viszont az inventory (megintcsak, ráadásul milyen szép magyar szó :D) fehér szöveg fekete háttérrel, talán típus szerint egy listába. Ilyen alap dolgokat miért kell eltrehánykodni egy rpg-ben, mint pl. egy inventory. Most lehet jönni a modokkal erre is, de a vége az lesz, hogy a 10k-s játék (+dlc-k ára) mellé vehetek egy 500 gb-os winchestert, hogy feltelepítsem a 30 moddal. Az obli is 4-5 alap moddal, összes kieggel, meg ini tweak-kel fél nap mire felrakom, akkor ezt már egy hétig kellesz?
Előrendelni már nem fogom az tuti, de még mindig várós a játék a sok furcsaságával együtt.