30713
TES
-
Although #1341 Elhiszem de azok még nem konzol játékok voltak. Legalábbis egyediek voltak a maguk nemében még hogyha sokan fanyalogtak a story miatt meg más miatt. Nekem inkább az volt a bajom nem éltek annyira az npc-k karakterek mint mondjuk a Dragon Age origins-be, itt vártam nagy változást. Ez már fog csak szinte minden hiányozni fog belőle ami szerintem azért kell egy rp-be pláne ha az ember szeret bíbelődni a karakterfejlesztéssel. Most komolyan mégha a világ nem is reagált rá milyen mágus vagy azért te el tudtál bíbelődni vele hogy most Alterationra épülő vagy destructionra épülő legyen és láttad az egyikhez akaraterő kell egy másikhoz meg mondjuk personality ha illusion spelleket akarsz használni. Ott volt az egész előtted ahogy a karaktered azzá vált amit szeretnél.És ráadásul tényleg jól működött mert magas szinten már fontos volt az attribute mert másképp megfagytál egy szinten. Persze elhiszem sokak még evvel se akartak bíbelődni vagy magas volt nekik. Ebbe meg..csak nyomogatni kell a varázslatokat és kész. Lesznek szép effektek meg kivégzések majd nőni fog a healod mindegy mit csinálsz vagy a staminád. És mégse fog élni a karaktered annyira mint az oblivionba. Persze a perkek egy ideig feledtetik, de aztán rájössz ez csak illúzió meg cheat. Szóval ez tényleg nem lesz bonyolult, szóval ez igazi konzol játék lesz már, így értettem. Nem azt mondom hogy rossz de itt sajna már nekem az Oblivontól eltérően alapvetően csak moddal lesz élvezhető legalábbis nekem. Mert szerintem az Oblivion rendszerre alapvetően erre épült egyrészt. Ez által léteztek a vámpírok, az orkok és az imperial, volt gyors és magas dps-el rendelkező assa és lassú erős ork harcos. Ezt perkekkel jól nem lehet pótolni. Hiszen már be kellett ismerjék a szerencsét meg a speedet nem tudják pótolni. -
Although #1340 Igazából csak azon nevetek egy egyszerű mmonak mint az Age of conan komolyabb karakter és class rendszere van mint ennek a Skyrimnek lesz. :)Szóval mana, heal, stamina. Ez gyerekek akárhogy vesszük ez biza fps kategória. Hiába mondják hogy ott a fegyveres fejlődési rendszer az már ősidők óta megvan. :) -
#1339 "I didn't see any rain, fog looked great and snow was awful.
That 'dynamic' snow stuff basically paints surfaces white, it looks ok on rocks but awful on anything flat - it doesn't build up, just paints.
I saw a player next to me climb a wooden fort, relatively 'new' by the looks of it, with nice flat walls, floors and a well made staircase - it was in the mountains so there was snow everywhere. Now, snow had come in and basically covered the place with white - the floors were just solid white, no texture at all - the cracks between the floor boards were just about visible as there was only a smattering on 'snow' in them, so it gave this really ugly look - go onto MS Paint, put a Jpeg image in and fill any part of it white with the bucket tool; see all those rough pixels? that's what it looked like between the cracks.
The person playing was actually so taken aback by it that he called over a Beth staff member to ask about it, the staff guy was like 'no, thats not a missing texture, its snow' and the guy playing said how awful and flat it looked and the beth staff guy gave his awkward stock response of "oh, it's a bug - it'll get fixed in the final build". "
-
Atilorn #1338 Pontosítok. A hasonló stílusú, nyitott világú, saját karakterrel játszható, vérbeli harcore szerepjátékokat, amiből viszont nincs sok. Mivel pl. a Witchernél kaptunk egy szereplőt, és innentől kezdve én nem sorolom a hagyományos szerepjátékok közé. Hiszen pont ez a rendeltetésük, mint a könyv, mint a virtuális szerepjátékoknak, hogy saját magad által kitalált és kreált karakterrel játsz, a saját stílusodban, hogy maximálisan beleélhesd magad. -
#1337 Ez a poén nagyon állat... -
#1336 lehangoló hírek, kajak nem fogom ezek után megvenni ... :C -
#1335 mondhatnám úgy is, hogy én maximálisan elégedett leszek, ha egy ilyen világban szabadon kóborolhatok, a többi csak körítés :D -
#1334 én úgy vagyok vele, hogy ha nem lesznek szinthez kötve az ellenfelek meg a lott, akkor felőlem akár olyan is lehet a skyrim, mint az oblivion volt. annak ellenére, hogy tisztában vagyok az oblivion sok más hibájával (nem vagyok azért egy elvakult fan). -
#1333 -
ratgab #1332 Pedig nagyon igaza van! Fogd fel úgy, hogy óvatosságra int a kolléga. Nehogy nagy lelkesedés, nekifutás után hatalmas pofára esés legyen a dologból (Skyrim). Még mindig jobb, ha nem nagyok az elvárásaid, de azokat túlszárnyalja a cucc...Szerintem. -
Bandris86 #1331 Áruló. -
#1330 Várjuk ki a végét. Nagyon jó játékok voltak a TES-ok, de valljuk be, bőven volt velük probléma, és rengeteg alap dolgot nem tudtak normálisan megcsinálni. Az az egy szerencséjük van, hogy a trónkövetelők játékai borzalmasak (Two Worlds és társai).
Én imádtam a Morrowindet meg az Obliviont is, de rengeteg dolog messze volt a tökéletestől bennük. Kezdve például a borzalmasan béna külső nézettel.
Nézegetem mostanában a Kingdoms of Amalur: Reckoning videókat, és lassan már jobban várom, mint a Skyrimet. Valahogy remélem, hogy ez ötvözi majd az összes hasonló játék legjobb megoldásait. A harcrendszer és a grafika/stílus, a rengeteg loot már most pozitív :) -
Atilorn #1329 Nagyon szerettem az Origint, de ez körbe fogja verni, ahhogy az összes RPG-t. -
#1328 "Akár versenybe lehetne a régi nagyokkal is mint a Dragon Age origins."
Juj, ez fájt :) -
#1327 Ha nem boxos demó alapján lenne az írás meg menne a dicsérés.Annyira kiszámíthatóak a reakcióitok. -
#1326 Úgy mondod mintha olyan régi játék lenne a DA Origins. :) -
#1325 Falloutbol a kovetkezo resz mar mmo lesz (ha sikerul a Bethesdanak vegre megszerezni a jogokat, amelyre egyre jobb az esely az IP szarakodasa miatt), ahogy a TES mmo is keszulget mar.
Azt meg ne felejtsd, el, hogy a Daggerfall volt a TES sorozat utolso PC only premierje '96ban. A 2002-es Morrowind mar Xboxra keszult elsodlegesen, es reklamozta a konzol lehetosgeit, ahogy az Oblivion is Xbox360 sorozat egyik premier/kirakatjateka volt.
Sosem volt kerdes, hogy mindegyik jon PC-re is, de elsodlegesen mind a harom jatek (Morrowind, Oblivion, Skyrim) elsodleges konzolra keszult jatek. -
Although #1324 Mindenesetre az alap a világ ez alapján jó lehet. Ha erre valaki visszarakja a normális karakter fejlesztést akkor az tényleg az év rpg-je lehetne. Akár versenybe lehetne a régi nagyokkal is mint a Dragon Age origins. -
Although #1323 Még az is lehet elhapolják a questeket az orod elől :D -
Although #1322 Nem erre céloztam. Ez le van egyszerűsítve. Viszont pozitivum az angol alapján a világ még jobban fog élni mint az Obliban. Végre mások is fignak kalandozni nem csak mi. :D Ezt páran próbálták becsempészni moddal az Obi-ba is de nem igazán működött szerintem. Jó volt legalább láttál pár egyéb vánszorgott magadon kívül is. Itt most úgy néz ki ez a világ már tényleg élni fog. -
#1321 Szerintem meg ugyanilyen "fícsörök" szerepelnének ezen a listán, ha pc only cím lenne.(mínusz graf gyengeségek ugye) -
Although #1320 Remélem a Falloutot meghagyják annak ami legalább! Vagy max vezessék be rá az Oblivion használat általi fejlődését. De ne ilyen legyen, legalábbis remélem. -
Although #1319 Képességek meg szint tiszta perkkek lesznek gondolom, lehet majd nyomogatni mint az óvodában -
Although #1318 Nem kell csodálkozni ez már konzolra készül elsősorban nem pc-re. Mivel a bevétel jobban garantált. A pc-sek meg kapnak egy átíratott. Már annak is örülhetünk ha a garfikát felturbozzák. Ez már konzol játék lesz biza rpgnek csak jóindulattal lesz nevezhető. Bár ha jó lesz a story és nem lineráis lesz az már maga a mennyország. A többit meg a moderek. -
#1317 Hát van pár fail az biztos. -
Hotomi #1316 Pár érdekesség egy játékostól aki kipróbálta a Skyrim KONZOLOS demóját:
-A víz: a felszínen tisztán kivehető a meder alja, de ha lebuksz a víz alá egy az egyben olyan mint a fallout 3 potomec folyója (rusnya zöld, és az orrodig sem látsz).
-Fizika egy az egyben ugyan olyan mint az Oblivionban: a játékos belelőtt pár káposztába azok meg kilöveltek az égbe.
-A Nordok új faji képességet kaptak, egy harci üvöltést amitől az ellenfeleik elmenekültek.
-Argóniánok is új faji képességet kaptak amitől gyorsabban gyógyulnak.
-A demóban a kétkezes lángszóró varázslat volt a legerősebb, pár másodperc alatt elintéz egy három fős bandát.
-Külömböző rejtvények találhatók a játékban.
-A Pengéket feloszlatták, helyettük egy új szervezett a Penitus Oculatos vigyázz a császár életére.
-Az npc-k még mindig telepatikus képességekkel rendelkeznek: a játékos megölt egy boltost majd átment a helyi kocsmába ahol mindenki "Gyilkost" kiáltva neki ugrottak.
-Az éjszaka sokkal biztonságosabb, kevesebb vadállat kóborol az éjszakában.
-A zártörés ugyan olyan lesz mint a fallout 3 -ban, de nem lesz szintkorlát, alacsony szinten is megpróbálkozhatsz az erősebb zárakkal, csak szinte lehetetlen lesz feltörni.
-Az NPC-k elmenekülnek ha fegyverrel a kezedben közelítesz hozzájuk.
-A TPS nézet jól használható, a kiállításon szinte majd mindenki ezt a nézetett használta.
-A küldetés napló csak a szünet menüben érhető el.
Itt megtalálható a teljes leírás. -
Atilorn #1315 Örültem, mikor megtudtam, hogy kétkezes rendszer lesz,azták kiderült, hogy pajzsot/fáklyát csak bal kézben lehet majd tartani. Ma már mindenkire gondolnak. A ferde hajlamúakra, a elvetemültekre, akik macskával(Khajiit) akarnak lenni, de a szerencsétlen bal kezeseket mindenki le*rja. Bocs a sok postért. -
Atilorn #1314 Az biztos, hogy idén ősszel a pc-s tábor el lesz kényeztetve. L a noire,Assasins creed, Skyrim. Ez a játék lesz az év legjobbja. -
Atilorn #1313 Igaz először játszani kéne a Witcher 2-vel, de nem akarok addig, míg ki nem játszottam az 1-et. Az meg felbaszta az agyamat, mert előbb voltam a mocsárban, mint a főküldetés odaküldött volna, és kinyírtam a kannibál vénembert, akitől megtudhatnám, hogy kell a toronyba bejutni. -
#1312 Elég valószínű, de azért ne hamarkodd el, bármi lehet még a Skyrimből. -
Atilorn #1311 Nem tudom miért nehéz eldönteni. A Skyrim porig alázza majd a Witcher 2-őt. -
ratgab #1310 Szerintem igen meggyőző videó! Fogok vele majd tenni egy próbát! -
haxoror #1309 Most néztem rá hogy hogyan állhat vajon a Morroblivion fejlesztése, úgy tűnik már gyakorlatilag elkészült, éppen időben :)
Akinek esetleg kimaradt a Morrowind az még a maradék 46 napban bepótolhatja, a Morroblivion egy Oblivion "mod" ami gyakorlatilag a teljes Morrowindet tartalmazza az összes küldetéssel együtt (a két kiegészítőt is) tehát a TES3:Morrowind de az Oblivion újabb motorjával.
Különbségek azért vannak a két játék eltérő mágiarendszere miatt, pár Morrowind varázslat nem (pl vakság, zaj), vagy csak félig működik (pl levitáció) és az enchant rendszer is Oblivionos de kárpótlásként a harcrendszer SOKKAL élvezhetőbb.
Egy video hogy kb mire számíthat az ember (btw elnézést a hülyegyerekért aki játszik de hirtelen nem találtam jobb videot)
-
Nos #1308 Szerintem a legtöbb játékban túl gyors a fejlődés. Azzal is lehetne realizálni kicsit a dolgokat, ha nem fényévek lennének a kezdő és a végkarakter között. -
haxoror #1307 Én éreztem a fejlődést.
Alacsony szinten még figyelnem kellett arra hogy mit csinálok, néha el kellett futnom, nem találtam über cuccokat stb.
Magas szinten viszont már simán mehettem bárhova és másodpercek alatt megölhettem bármit, mi ez ha nem fejlődés?
Ja és ehhez nem kell semmit taktikázni, a játék annyi OP cuccot dob az ember elé hogy az már szinte zavaró.
"túl erős ellenfelek"
Egy (akár direkt) félrefejlesztett karakter is simán legyőzhetetlen volt ha enchantolt cuccokat vett fel, amikhez egyáltalán nem volt nehéz hozzájutni (sigil kövek, über random loot stb) -
#1306 "Hát én inkább végigmegyek egy olyan dungeonon ahol hozzám van minden szintezve"
Ezzel az a baj, hogy teljesen megöli azt az élményt, hogy érezd a fejlődést. Én jobb szeretem, ha kezdő területen gyengébbek vannak, majd egyre erősödnek ... és megvan a lehetőségem, hogy mondjuk olyan területekre hatoljak be, ahol nálam erősebbek vannak, de szaftosabb cuccok is várnak rám.
Az Oblivionban alapból eleve nem volt olyan hely, ahol esetleg még keményebbek vannak, és ahol jobb lootok vártak, mert minden a szintemhez volt kötve. Ráadásul ha nem taktikázott az ember a fejlesztéssel, akkor nagyon hamar játszhatatlan lett a játék a túl erős ellenfelek miatt. -
#1305 Mondjuk Én is ráfanyalodtam az OOO-ra, vagy mire ... mert botrányos volt a rendszer, amit kitaláltak. Még az után is utáltam nagyon, hogy a dungeonokban a ládák random lootot tartalmaznak ... nagyon fos.
A Morrowindet pont azért csíptem, mert fixek voltak a rejtett dolgok és titkok.
Pl volt egy barlangrendszer, aminek a mélyén el volt dugva egy váza mögé (vagy vmi) két kesztyű, amiből az egyik str-t a másik meg valami mást adott. Vagy volt egy olyan kripta, amiben a hamvak mellett ott volt egy jó kis gyűrű ... vagy Balmorában a hátsó őrtorony felső szintjén a szekrény tetején volt egy varázskard.
Új játék indításánál mindig felszedtem ezeket kapásból, mégsem nyújtottak akkora előnyt, hogy az gáz lett volna. De sokkal jobb élmény volt. -
haxoror #1304 Hát én inkább végigmegyek egy olyan dungeonon ahol hozzám van minden szintezve mint egy olyanon ahol 15 szinttel van mindenki alattam, Oblivionban is félisten szintű volt/lehetett akárki a magasabb szinteken.
Eleinte utáltam az Obli szintezését de a végén kibékültem vele, az egyetlen amin változtattam volna az csak annyi hogy a mobokat megállítottam volna a közepes minőségű cuccoknál mert az tényleg vicces volt hogy míg Morrowindben az egész világot be kellett járni egy komplett daedric szettért addig Obliban a páncél talált meg engem... -
#1303 Namost sima (A)Ð&Ð-ben pl. a mágus/varázsló nem hordhat fémpáncélt, sőt bőrpáncélt sem, mert nem tud tőle kasztolni. Szóval neki egy szál ruciban kell bezony megjárni a poklot is. Nekem most egy rugóm van éppen (fejvadász), vasárnap is azzal játszom az új (pár hetes) partiban és ő sem hordhat nehéz páncélokat és közepeseket is csak iszonyat levonásokkal, amik miatt egyértelműen nem éri meg. Még bőrpáncélból is csak a simát (nem a kivertet) hordhatom levonás nélkül (és még az is ügyesség bónuszt limitál). Majd 1 szép napon lesz elven chain-em, node addig... :DDD -
Although #1302 Nos igen de én ezt egyből kikapcsoltam egy kis moddal. Ez egy rettentő nagy ostobasság volt a Bethesda részéről sose játszottam vele úgy már az első héten elkezdtem kikapcsolni a tessel ezt a hülyeséget.