30713
TES
  • MaRee
    Srácok valaki linkelne egy hsz.-t vagy valami oldalt, vagy kicsit összefoglalná, hogy mi fog változni a karakterfejlődésben? Tehát maradnak a statpontok, szorzók, stb, az elején "kasztot" lehet-e választani meg ilyesmik.
  • Kly
    Ebben is van némi logika, mivel az ember az értékes dolgaira alapvetően jobban vigyáz, de szerintem sokkal ésszerűbb lenne egy a súlytól, illetve méretektől függő rendszer, ha már zsebmetszésről van szó...
  • koschwarz
    remélhetően arról, amiben van egy kis mozgás célzás közben ("bow sway"), meg volt egy olyan mod is, amiben nem találtak el mindig az ellenfelek, tehát hibázhattak, mert alapból mindegyik egy robin hood volt. persze el is lehetett ugorni, de azért az egy kicsit láma volt. meg mondjuk én magam is megváltoztattam a nyílvesszők sebességét és a repülési ívét is, hogy veszélyesebb legyen az íjászat (nyilván nem csak részemről, hanem az ellenfél íjászoknál is).
  • PTW
    Valóban, most is nagyon hangiztatják, hogy az íjászat rendszerét egy az egyben egy mod-ról mintázták.
  • koschwarz
    a bethesda mindig is jó volt abban, hogy figyelt a játékosokra, és tuti, hogy tisztában vannak azzal, hogy miket szerettek a játékosok megváltoztatni modok által, illetve melyek a legsikeresebb modok. ez egyszerűen csak ésszerűség, és a beth-nél nem hülyék dolgoznak. szóval ha a modokból "felhasználnak" valamit, az igencsak pozitív.

az a helyzet, hogy én egyre jobban várom :DDD
  • yesname #1456
    -Chances of successfully pick pocketing depends on the value of the item.

Ez is jó. Végre valakinek eszébe jutott, hogy a valóságban inkább ettől függ mennyire könnyű ellopni valamit.
  • Although
    Ok igaz :) Ha gondolod töröld :)
  • Kly
    A második mondat feltétlenül szükséges volt?
  • Kly
    Nekem is ez a sor ragadta meg különösen a figyelmemet - eggyel több érv a bérgyilkos kaszt(ok) mellett.
  • Although
    Azt még nagyon rég olvastam a hivatalos forumon hogy lesz fajok közötti rasszizmus is. Reméljük gyúrcsótány nem jelent fel minket :)
    És látszik a fallouthoz hasonlóan itt is nézik mi használható fel a módokból de ezt már láttuk. :)
  • PiszkosFred
    -If you kill everyone who saw you commit a crime, you'll get a message saying there are no surviving witnesses

Legjobb :)
  • wedge31
    Egy kis gameplay infó:

-Sleeping in a 'good' bed gives a bonus to magicka and health

-He describes how the weather changed from a light snow, to heavy and then a full on blizzard at which point he can barely see where he was going. I like this!

-You can get meat from a horse carcass.

-The previewer describes how he equipped a flame spell in his left hand and a lightning spell in the right. The streams are seperate when both are fired but they're so "thick and chaotic" that it actually looks like 1 big beam of lightning and flame.

-The player finds a shack just as it's getting dark which have glowing insects flying around it. You can harvest a 'Sparkfly thorax' from these little things.

-He has a quick go at alchemy and mixes nightshade and death's bane to
    produce a strong poison which he applies to his sword.

-The player describes a situation where he reaches a camp with imperial looking men. As he is attempting to cook the men suddenly run up the hill behind him where they are attacked by a Redguard woman raining arrows down upon them.

-Cooking turns raw stuff into stews for long term effects such as venison stew which steadily regenerates health for 5 minutes. Blacksmithing turns metal ores into weapons/armours but some of these are locked out until you get the right perk.

-Enchanting shrines allow you to add spell effects to any weapon and destroy magical weapons to learn their enchantments.

-You can join the imperial legion (Think I've heard this before though)

-Rift guards are a seperate faction from the imperial legion so they ignored the bounty on his head (until he got on a stolen horse right in front of them). At one point the rift guards that are chasing the player bump into the imperial guards who are also chasing him. A war breaks out between them!

-If you kill everyone who saw you commit a crime, you'll get a message saying there are no surviving witnesses

-Going to prison and serving your sentence doesn't result in your skills reducing. Instead the progress towards your next point in a few skills will be a reset.

-Player explores the city of Riften which has a river running through it. Cobbled streets with sharp drops to the water below. Below are subterraneon dwellings with their doors almost at water level, connected by wooden piers. Apparently there is a network down there called the ratways where the Theives guild is. Matt Carafano says Riften is a rundown lake down set in a beautiful forest area. Markarth on the other hand is built in an ancient dwarven ruin in cliff sides. Solitude is more like a castle city, Windhelm is like an ancient Nordic fortress and Whiterun is more of the classic Viking feel 'mountain-style' in the tundra.

-Chances of successfully pick pocketing depends on the value of the item.

-Player kills a thief and gets 'Gloves of the Pugilist' which grants +15 to unarmed attacks. He tests them by knocking off a huge portion of health from his attacker. He then attempts a power attack: "I grab him, he disappears off screen, there's a sickening crunch and I drop his limp body to the dirty ground". A finishing move perhaps?

-You can even mix spells with hand-to-hand, eg. lightning in the left, punchy punchy with the right
  • PTW
    Kis érdekesség zenével kapcsolatban:

Találtam egy arcot aki saját soundtracket komponál Skyrimhez (többi zenéje is fantasztikus). Sok számban meglévő TES zenéket alakít át vagy ültet be egészen varázslatos módon. Szvsz a csávó szétalázza Jeremy Soule-t. Nekem instant ..Data/Music/Explore hehe. Enjoy, mert én nagyon! :D

• Atilorn
    Igaz. Én csak a gerincét írtam le. Ezek, mondhatni hab a tortán. Testre szabható felszerelés? Uram ég! Milyen álom lehetne.
  • ratgab
    Jah! Hardon lehet ..én igyekszem azért annyira nem megnehezíteni a dolgokat, így mindig normálon játszom először... Valahogy másodszorra se igényeltem a hard fokozatot... néha így is fűbe haraptam, de akkor az az én hibám volt és nem a build-é!
  • ratgab
    Hát akkor tessék szépen pótolni... állítólag jó lett!
  • ratgab
    Én odabattam neki a kalapáccsal és rögtön nem szaladgált tovább... (de mondjuk ez my bad, hogy nem tudok a klasszikus warrior buildtől elszakadni...)
  • PTW
    szerintem ezt másik hozzászólásra akartad válaszolni
  • Although
    Nos ez érdekes. Idvel mikor már össze tudtam hangolni rendesen az attrib fejlesztést meg jól csináltam a másodlagos skillek fejlesztését, meg a skilleket jól fejlesztetted egy assasinal light armorral is ment még hardon is az alap :) A T.I.E mod az nem mert az kegyetlenül bedurvították az már normálon keményebb volt mint az alap hardon. De ha jól fejlesztettél a tulajdonságaidra. És ezt tényleg jól építette fel a Bethesda. Nem véletlen volt a speed a light armor attribja azt hiszem!! Nehéz páncél nélkül ha nem voltál gyors és nem használtál gyorsító potionokat meg mindent amitől szélvész lettél meg nem volt jó a sneakkod hogy lesből egy lövéssel megöld az ellenfelet akkor úgy igazad van. Az az igazság hogy az Oblivion rendszere tényleg nagyon összetett és variálható volt de semmiképpen nem bonyolult. Most van egy játékos ott aki nagyon szeret vele játszani, mármint az oblivon topikba ai úgy felnyomta a sneakot hogy jópár lény akkor se veszi észre ha az orra előtt megy el. :)
  • Although
    Persze ezt a stílust az Age of conanból csentem
  • Although
    Nézd lehetet már nem emlékszem hogy de az első jó pár alkalom után újra kelett kezdenem.. Nem tudom vagy a levelezés volt elrontva az ellenfeleknél vagy én voltam a béna. De jópárszor éreztem hardon meg felette hogy itt most vége mert simán kinyírtak.
  • Although
    Nem. Mostanában nincs időm játszani csak az Age of conan fut! :D
  • Although
    Persze az elrejtőzéssel kombinálva elképesztő volt ahogy keresgéltek de nem találtak :)
  • Although
    A vámpírnál nem érezted ezt? Hát szerintem a frászt részint az Oblivion dungeonjai emiatt hozták az emberre mikor egy lény nagy sebességgel robogot rád vagy a vámpír nyakonbaszott a semmiből... Nyilván vagy az assádat ha tőrt használtad nem a sebességét tuningoltad mellette a rácsapás elfutás miatt? Tök mókás kergetőzéseket csináltam így :D Persze ehhez már kellett legalább 75-ös speed azt hiszem.
  • haxoror
    Nem az attributumokról vagy a szorzókról szólt ez hanem arról, hogy 15 szintig olyan könnyű a játék hogy el lehet benne bohóckodni egy szál fürdőköpenyben is de amikor a barna medvék megjelennek már késő átváltani heavy armorra mert az addig nem fejlesztett szkill nélkül az nem ér semmit csak még jobban lelassít és még nehezebbé teszi a játékot, na innentől jött sokaknak a szenvedés és EZ volt az ami miatt egy csomóan kiakadtak, mivel a játékosok többségének fogalma sem volt arról hogy az armor rating mit jelent és hogyan működik és hogy a szkilleknek milyen fontos szerepük van a játékban illetve hogy hogyan lehet egy ilyen "félrefejlesztett" továbbfejleszteni.

A fejlesztők egyetlen hibája hogy nem rágták a játékos szájába hogy "heavy armor skill 100 = WIN" <- ez az egyetlen szkill kimaxolva halhatatlanná tette a játékost.
  • ratgab
    Jó lesz az! Salvatore jókat szokott írni, habár mostanában eléggé elkanászodott!
  • ratgab
    "Szerintem egy kitűnő RPG tulajdonságai: király sztori, világ részletessége és nagysága, szabadon bejárható, mindenki a saját stílusához megfelelően tudjon játszani,döntéseid befolyásolják a történések alakulását, és az kedvencem, hogy saját karaktert lehessen létrehozni"

Eddig jó és egyet is értek, de ami még kell szerintem: Éljen a világ, amiben vagy, legyenek bőven mellékküldetések, ezek legyenek változatosak (gyilkolástól, a kisérésen, kraftoláson, akár kertészkedésen keresztül) és Nagyon fontos legyenek questen kívüli tevékenységek: legyen románcolási lehetőség, családalapítás, legyen befektetési lehetőség (pl. boltba, üzletelés, ingatlanvásárlás, kiadás, legyen munka, legyenek guildek, akikhez beléphetsz és lépkedhess felfelé a ranglétrán és ezeknek a rangoknak legyen értelme, súlya, legyen kraftolási lehetőség, testreszabhasd a felszerelésed (akár esztétikai, akár taktikai szempontból).

Összességében legyen szabadság, ne csak questelhessen és gyilkolászhasson az ember, hanem szerepjátszhasson. Élhesse azt az életet, amibe beleképzeli magát!!! Ez a legfontosabb szerintem egy RPG-ben!...Szerintem.
  • ratgab
    Mass Effect világa jó, csak igen lineáris és korlátozott! Ha nagyobb léptékben gondolkodnának (Nagy univerzum megvan, de édeskevés helyen tudsz pl leszállni, azok nagy része is baromi unalmas, főleg az első részben, második részben nem unalmasak a helyszínek csak nagyon kevés van belőlük), akkor nagyon nagy játék lehetne belőle, így csak nagyon jó lett.

Hogy miért nincs Dragonlance-s játék? Na azt én is nagyon szeretném tudni!!!
  • PTW
    alapvetően teljesen szar volt/van/és valszeg lesz is sajnos az ekonómia a TES sorozatban.
    lényegében nincs értelme a pénznek. az egyetlen amire használtad morrowind/oblivionban az az enchant/repair volt. Más rpg-k ben gyűjtögeted a pénzt egy egy upggrade-re vagy valami hiper új cucc vásárlására aztán jól megfontolod mire költöd és kezded előről agyűjtögetést.

itt ez nem jellemző. egy kezemen meg tudom számolni hányszor vásároltam valami jelentősebb dolgot kereskedőktől. halmozod a sok kaca lootot aztán nincs mire elkölteni a dellát.
  • ratgab
    Remélem láttad az egyik korábbi postban, hogy Oblivion grafikával megalkották a Morrowind-et.... Morroblivion néven mod verzióban! Nemtom próbáltad-e már!
  • ratgab
    Na látod ez egy igen érdekfeszítő kérdés és sokat még nem is tudunk róla: random quest generátor! Ha ez jól működik nagy dobás lesz.
  • ratgab
    Hát bizony vinni kellett a felszerelést bőszen a kereskedőhöz... másképp nem gazdagodtál!

Én meg remélem, hogy lesz végre szerencsejáték... legalább lenne valami fix pénzkereseti lehetőség a melón kívül...
  • ratgab
    Ezt nem is hallottam!!! Ezt hogy érted? Hogy lehet rosszul fejleszteni 8 db attribútumot? Strength-re raksz erős leszel, ha a mágiára meg jobbak lesznek a varázslatok. Aki már ennyit se ért az menjen legózni.... jah mégse még azt is elrontja! De tényleg az ilyen minek játszik?
  • ratgab
    Hát az a harcrendszer tényleg szar (csak úgy kettőnk közt szólva). Legalábbis nekem még az ismerőseim (még azok is akik nem nagy gémerek, csak időnként cuppannak rá dolgokra) is visszasírják az első rész sokkal kreatívabb és újszerűbb harcrendszerét és én is egyetértek velük.

És ott még azt sem lehet mondani, hogy a ritmikus harcrendszerét az első résznek nem lehetne konzoloknál könnyen megvalósítani!
  • ratgab
    Most kövezz meg nyugodtan, de én ebből, hogy valamelyik karakter erősebb, gyorsabb, kitartóbb az Oblivionban semmit nem érzékeltem, pedig volt már egy pár karakterem (ork, nord, dark elf asszem ennyi).

Vagy fogalmazzak úgy, hogy nem figyeltem azt, hogy különbözik az attribjuk (igazság szerint nagyon nem is érdekelt), el voltam foglalva a szerepjátszással.
  • Nos
    Nagy Sz.rban lennénk a következő kilnc évben, ha ez lenne az évtized rpgje.
  • haxoror
    ???

A Morrowindnek tökugyanolyan rendszere volt mint az Oblivionnak, a harcrendszer viszont fényévekkel rosszabb volt.
  • Although
    Például a morrowind ténylegesen külön kezelte a bal meg a jobb kezet is volt csukja is meg egy csomó vsomó apróság ami már Az oblivionból eltűnt sajna.
  • Although
    Obi nagyon jó. De technikai szint figyelembevételével a morrowind nagyon jó volt. így most olvasva koschwarz írásait azért már rengeteg apróságot akár a felszerelés használatban fegyverhasználatban visszalépés volt. És azért nagyon jó volt a storyja is akkoriban az egyik legjobb volt. Persze sokkal statikusabb volt mint az Oblivion de nagyon nagyon sok ember jobbnak tartja a Morrowindet.
  • Sir Quno Jedi
    nomármostan én elderscrollsokat toltam volt a hősidőkben (első pár részt is vaze) és mindben voltak hajmeresztő dolgok, meg idővel döguncsi lett mind, de a kötelesség ugye

Obli kivétel, az végig tetszett