30713
TES
-
ratgab #1101 Azért volt jó az oblivion, mert a fejlődést hűen tükrözte. Kezdő kovácsként tudtál ugyan javítani, de igen költségesen és nem túl hatékonyan (egyébként a javíttathattál is, ha úgy hozta kedved), és ahogy folyamatosan gyakoroltad a kovácskodást egyre profibb lettél. Ez teljesen jól tükrözi a valóságot is, amit sokszor ismételsz egymás után az egyre jobban megy!
A fegyverek, páncélok romlása külön ízt adott a dolognak! Nem az volt, hogy megkaparintottál egy über páncélt, vagy szuperjó fegyvert és azzal mentél a játék végéig (lehet pont ezért változtatták meg most a rendszert), hanem bizony az über páncél is akár annyira elhasználódhatott, hogy egy gyengébb is több védelmet adott. Az überfegyóból kifogyott a mágikus töltés és akár el is törhetett a sok használattól...
Én csak azt nem értem, hogy a jól működő dolgokat miért kell megváltoztatni.... -
#1100 őszintén, olyan formában, mint ami az oblivionban volt, nem sok értelme van a kopásnak. eleve "tonnányi" fegyvert és páncélt tudtál magaddal cipelni, tehát ha valami nagyon elkopott, egyszerűen eldobtad, és a legrosszabb esetben is 1 percen belül találtál valami fegyvert...még ha nem lett volna az ellenfelek és a loot hozzád igazított szinteződése, és mondjuk ha a dédelgetett überkardod amortizálódott le egy dungeonban, és nem találsz helyette mást, csak rozsdás vasbunkókat, akkor lett volna tétje...de így (kis túlzással) belenyúltál az első ládába, és találtál egy alkalmas, a szintednek meg az ellenfelek szintjének "megfelelő" fegyvert és kész.
egyébként is "irreálisan" (már ha ennek egy ilyen játékkal kapcsolatban van értelme) gyorsan kopott minden.
akkor már inkább fejleszteni kelljen a fegyvered, jó sok pénzért, ami remélhetőleg így elég egyedi lesz, hogy ragaszkodj hozzá. -
sirdond #1099 szerintem ezzel is közelítünk a casual gamerhez :/
Although jól írta,azért játszok "rpg"-vel,hogy beleéljem magam, hogy azzal kelljen foglalkoznom,hogy már túl kopott a fegyverem és vajon belekezdjek e ebbe a dungeon-be,vagy menjek inkább a városba fejleszteni a cuccaimat. ez egy plusz elem a taktikázáshoz,ami nagyban növeli a játékélményt.
nem értem miért kell egyszerűsíteni a dolgokat,lassan elérjük a hack n slash szintjét :/
nem követem mindegy mozdulatát a fejlesztésnek,de amúgy blacksmith skill lesz? fegyvereket és páncélokat lehet majd csinálni? -
#1098 OFF/Warez topik beüzemelve, használjátok bátran! -
#1097 Az Oblivionban az volt a baj, hogy túl gyorsan koptak a fegyverek, páncélok, de ami a nagyobb baj volt, hogy nehezen lehetett megjavítani őket (főleg eleinte), ha meg úgy javítattuk meg mással, akkor az meg nagyon drága volt. Ezek után sok ember biztos megkönnyebbülésnek fogja érezni, hogy ezentúl nem kell erre figyelni.
Szerintem a New Vegas jól el volt találva ilyen szemponból, ha a Skyrimban hasonló lenne azt nem bánnám, dehát ez van. -
Although #1096 Minden attól függ rpg-ként vagy akció játékként kezeled. Ha rpg-ként. Akkor a beleélés az egyik alapdolog. Ezt minden apróság növeli. És minden egyszerűsítés pusztítja. Ha akciójátékként akkor teljesen mindegy mivel játszol mert csak az az érdekes gyorsan végig juss rajta. Innen megint el lehet jutni a konzol-pc kérdéshez is. Nyilván a konzolnál nincs billentyűzet és cak nyomogatod a gombot egy kis könnyű kikapcsolódásra vágysz. Esély sincs rá hogy megjelenjen jelenlegi körülmények között a konzolon egy X3- Terran conflict szintű játék ami szinte az összes billentyűt megeszi a használathoz. Ha valaki rpg-vel akar játszani akor annak tényleg az a fontos arra az időre be kerüljön abba a világba.
És sajnos a Skyrim nem csak ezt az egyszerűsítést fogja tartalmazni hanem nagyon sokat sajnos. Egy teljesen leegyszerűsített karakter lapod lesz ahola stamina lesz az erő is egyben meg az endurance is :)
Ha nem számítanák a moderek javításaira lehet meg se venném a fent leírtak miatt. Mert a mélység eltűnik ebből. És a felszín az csak időleges kikapcsolódást ad. Azért jó lesz mivel rengeteg felszínes újjítást fog tartalmazni ezt megspékelve egy igazi rpg-s karakterfejlesztéssel a moderek által igazán jó kis játék lesz. De tartom magam részéről egész biztos a Witcherre szavaznék mint év rpg-je. -
ratgab #1095 Ez egy baromi nagy butítás.... -
#1094 "Egy Twitter üzenetben erősítette meg Pete Hines, hogy a fegyverek és páncélok kopása esetén bekövetkező szükséges javításokra fordított rengeteg idő és extra pénz helyett a Bethesda inkább a tárgyak készítésére és fejlesztésére koncentrál a Skyrim esetében.
Ez azt jelenti, hogy mostantól nem kell odafigyelnünk felszerelésünk épségére, a páncélunk mindig fényesen fog csillogni és a fegyvereink is borotvaélesek maradnak még a legnagyobb csaták közepette is. Személy szerint én ezt picit butításnak tartom, egy RPG esetében alapkövetelmény lenne, hogy a felszerelésünk épségére figyeljünk. De ők tudják, majd kiderül"
info: Gamepod
Butitás de én oblivionban kurvára rüheltem ezt,szóval én komálom ezt a döntést! -
heady #1093 Címem megy priviben :D -
#1092 +1 vote -
ratgab #1091 Jeeeee! Köszönjük szépen! Az egyik Nord nő helyett, mondjuk lehetne az egyik inkább Ork??? -
#1090 +1 -
#1089 Majd' elfelejtettem, minden támogatómnak egy Skyrim Collector's Edition lesz az asztalán egy héttel a megjelenés előtt két hús-vér Nord hölgy kíséretében. -
heady #1088 Támogatlak. :)
-
ratgab #1087 Támogatlak! Aztán vágjál ki ám jól, ha flamelünk! -
Although #1086 Én sose támogatok senkit :) -
#1085 Semmi kampány beszéd meg ígéretek? Áh egye fene megkapod a voksomat :D -
#1084 Támogatlak. -
#1083 Akkor ezúton szeretném megkérdezni, hogy ki támogatja, illetve kinek van ellene kifogása, hogy én legyek a topik házigazdája? -
ratgab #1082 Nekem is tetszene! -
#1081 Van ráció a dologban, ha abból indulunk ki, hogy a megjelenés közeledtével feltehetően a hozzászólások száma, illetve a flame aránya egyre csak növekedni fog. -
Although #1080 Nagyon kemény :) -
#1079 Jó lenne, ha lenne benne pecázás!
Eladni a fogott halakat, vagy akár megsütni, megenni!
Esetleg valami küldi is lenne, hogy pl szállíts le 20kg keszeget :D, vagy fogj egy min. 30kg-s mittoménmit!
De persze random generált lenne, és nem csak az a 5-6 keszeg lenne benne, hanem többféle, mindre más horgászmódszer, más mélységekben, más csalival. stb..
És a méretek is random változnának, mind pl a The Hunter game-ben! Random generálja a szarvasokat!
Na ez pl egy ingyenes game! Igaz akkor csak pár fegyód van, és csak a szigeten tudsz bolyongani, és csak 1 féle szarvast lőhetsz, de addig is ingyenes, és ha tetszik és másra is akarsz vadászni, akkor veszel rá engedélyt, akár egy napostól az évesig, egy állattól akár az összesre is. Fegyvereket is venni tudsz! Ez pl nem rossz ötlet, igaz ez is kicsit drága mulatság ez a virtuális vadászat, de az ingyenes része is elég sokáig leköt, ha tetszik a game! -
#1078 Nah tényleg off!!!
Kérdés:
Horgászni lehet e majd a Skyrim -ben???
Oblivion-ban volt olyan MOD, de az atya úristennek sem tudtam életre kelteni!
Mekkora frankó lenne, ha (mint N64 Zeldában, nagyon király volt, igaz szegényes, meg gagyi, de élvezetes) beletennének valami pecázós cuccot!
Lehetne mindenfelé horgászni! A térkép szélén a nyílt víz felé is akár!
Meg tavakban stb...
Erről hallott valaki vmit??? -
#1077 Én azt tapasztalom hogy inkább a kétkezi munkát nem becsülik idehaza. Ha öltönyös aktatologató vagy akkor felnéznek rád a havi 140 nettód miatt, meg hogy húúú diploma... Aki viszont egy nap alatt nyáron a 47 fokos napon (ma mértem, szigetelést csináltam) beszigetel egy 10 négyzetméteres teraszt, betesz 3db kétszárnyú szigetelt ablakot és még le is lambériázza kívül/belül az tróger pfujj és alig akarják beengedni a sarki boltba egy narancslevet vásárolni, pedig ő meg azzal az egy munkával keresi meg a 140 nettót és csinál havi szinten akár 5-6-ot is. Mégis, csak mert izzadt vagy, meg nem az Armani és társai öltöztetnek hanem a kínai piac, nem vesznek emberszámba.
Nah de off vége.... Most már tényleg :D -
#1076 Kly nem gondolkoztál még a házigazdaságon? akkor törölhetnéd ezt a hetente ismétlödő végtelen flémet, meg egyébbként se ártana. -
Although #1075 Oké tényleg felesleges folytatni. A szellemi termék lopása is lopás. Ez szellemi termék. Nem fizikai forma. Lehet neked csakaa fizikai termék termék? :) Én is szellemi terméket állítok elő ami alapján megcsinálnak egy fűtést például. Szóval azt is el lehet lopni? Mondjuk magíarországon sajnos úgy néz ki a szellemi terméknek nincs nagy értéke sok ember szemébe. Meg is látszik az országon!!! -
#1074 Oké én abbahagytam, csak nem láttam hogy 6 új hsz érkezett. 11,6 col hátránya :D -
#1073 Ezt a lopás = letöltés témát szerintem hagyjuk. Mert lopásnál fizikai értelemben elveszel valamit míg letöltésnél az eredetinek kutya baja sem lesz, de neked mégis keletkezik egy ugyanolyan.... mondjuk klónozásnak. De az meg a másik hogy kenyeret kb 3 éve vettem utoljára. Van kemencém (vidéki vagyok), tudom a receptet és 6x olyan finom kenyeret csinálok feleannyiból mint a boltban. Most pampoghatnának nekem a pékek is hogy megkárosítom őket mert nem a szar 300 forintos agyontartósított punnyasztott kenyeret veszem, hanem csinálok egy kinézetre ugyanolyat, csak ropogós, friss, meleg és konyharuhával letakarva mégis eláll 4-5 napig (házi baracklekvárral és két utcával lejjebb, tehenészetben köpült vajjal, egy harapás után a gatyádba élvezel :D )
Abban igazat adok hogy várhatnék vele 2-3 évet és akkor CD mellékleten van teljes verzióban de ha folyton csak vársz akkor azt veszed észre hogy nagypapa vagy és nem tudsz időben kimászni az ágyból hogy vizelni menj. Ha megjelenik valami és érdekel azt szeretem kipróbálni 1-2 héten belül. Ha tetszik akkor úgy is megveszem az első nagyobb leárazásnál (HL2 kétszer is megvan. Naturba meg Narancs Dobozban).
Az meg ingen érdekes téma amit Ratgab mond. Ha letöltöm a warezt, tetszik, majd megveszem akkor most mocskos szemét warezos vagyok, vagy jófej vásárló? Hisz akkor az én esetemben a warez csak egy terjedelmes demónak minősül. PL klónozok egy Merdzsót, megyek vele egy kört az M0-áson, majd atomjaira bontom és szétküldöm az éterben (Shift+Del IRL), a következő héten meg bemegyek egy márkakereskedésbe és megveszem tőlük. Akkor most autótolvaj vagyok vagy vásárló aki ment egy próbakört?
Én évi szinte kb 1 játékot veszek, bár a szórás az változó. Van hogy 3-at, van hogy nullát. És ha megkérdezed hogy hány letöltött játék van a vinyon a válaszom 0, hány nem eredeti játék van optikai/mágneses adathordozón? Nulla... illetve talán a Doom1 még megvan valamelyik flopin havertól :)
Tehát én szemét tolvaj vagyok? Nem mert vásárolok, csak nem mint egy elvetemült és elvakult barom. A közértben is megnyomkodom a zsömlét mielőtt vásárolok, megszagolom a kolbászt mielőtt leakasztom, meglötyögtetem a... amit lötyögtetni lehet...stb. Tehát ellenőrzöm a minőségét az általam elérhető módon (ha nem néznek még alaposabban is :D ). Miért nem csinálhatom ezt az adathalmazokkal. Windows 30 napig megy próbába, Adobe szintén, 3DSMax is és még sorolhatnám. Játékoknál miért egyre ritkább? (Skyrim-ből sem lesz demó, amit nagyon sajnálok.) -
Although #1072 Hú :) Itt nincsenek annyira verziók az egyik hivatalosan bűncselekmény. Az egy kérdés mint itt kitaglaltuk Magyarországon vannak olyanok akiknek egy játék megvétele is sok. Erre írtam én is megvárom jópár dologgal míg nagyon olcsón hozzájuttok :) -
ratgab #1071 Oké! Részemről befejeztem! -
#1070 Srácok, kéretik mellőzni ezt a warez vs originial témát! Az ilyen jellegű viták soha nem vezetnek jóra, mellesleg vélhetően úgy sem tudjátok meggyőzni a másikat. Mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy melyik verziót preferálja... -
#1069 Ezért kell tájékozódni(és lehetőleg nem a magyar lefizetett "szaklapokból") vásárlás előtt.
Azt már félve súgom hogy konzolon ha mégis szar játékot veszel el tudod adni/cserélni és nem szopsz mint steamen.
Ha az embernek van egy minimális igénye, nem játszik minden szarral mint tirexi, így akár még magyar fizetésből is képes megvenni párhavonta azt az EGY értelmes játékot a fostengerből.
Persze a warezzal meg a magyar fizetéssel takaródzni könnyű, de a játék az egy ilyen fizetős hobbi...
-
#1068 Ez pedig fekete-fehér dolog ha nem fizetsz valamiért de elveszed az lopás. -
Although #1067 Van igazságod nem annyira összevethető a Microfoss is hirdeti hogy legalizálhatod. -
Although #1066 Igazából perce az a gond ha az ember nem tud türelmes lenni és szegény. Akkor csak a warez van kézen neki.hm. Magam részéről azért nincs ilyen gond mert ott van az Age of Conan. ha nincs pénz vásárolni akkor azzal már ingyen is tudok játszani ha még a havi4e-t sem tudom fizetni :D És az meg mindent megér lökött külföldi haverjaimmal tudok játszani. :) -
ratgab #1065 Nem ugyanaz a kettő! Szoftver esetében ilyenkor előbb használod a szoftvert, mint megvásárolod a használat jogát. DE ha megveszed, akkor már legálisan használod (gyakorlatilag kifizetted, csak nem akkor amikor elkezdted használni.... De autólízingnél ugyanez a helyzet és az mégis legális...)! Érdekes kérdés, nem provokációnak szántam, de én sem tudom pontosan, hogy ilyenkor mi van. Kenyeret meg csak 1x tudod megenni... jobb esetben, szóval az nem a legjobb példa.
DA 2 annyira szar, hogy megvettem 0 day... (Mondjuk ha vártam volna olcsóbban megkapom..., na sebaj elkapott a gépszíj) -
Although #1064 Lehet én nem gondolkodok jól. Ha ellopsz egy kenyeret és később megveszed azt a fajta kenyeret akkor mi van ?:) Persze nekem se lenne jogom ezt mondani mert régen én is töltöttem le. De nagyon régen volt. És most nem régen láttam a lengyel gyerekekkel készült interjút ahol kifejezeten dűhítette őket ez a kérdés és szerintem jogosan. és látva, teljesen mindegy hogy a szívét lelkét beleteszi valaki valamibe így is csak lenyúlják sokan ez kifejezetten undorítónak látom. Ha valami szar akkor az sem jogosít fel minket arra hogy ellopjuk. Itt van a Da2 kérdése nem biztos hogy annyira szar mint én gondolom mégse töltöm le megvárom hogy 2-3 ezer forintért hozzá jussak mivel nincs túl sok felesleges 10e-sem játékokat vásárolni. ebbe az évbe 2-3 ilyen játékot terveztem be a Skyrim az utolsó.Azt figyeem mi akciós mi lesz olcsó mi mennyit ér meg nekem...De lehet én visszem túlzásba ezt a kérdést :D -
ratgab #1063 Ha leszedem a warezt, majd később megveszem, akkor tolvaj vagyok vagy legális vásárló? -
Although #1062 Hát körbejárhatjuk.:) Ha veszel egy szar dvd lejátszót azt sem fogják Magyarországon visszavenni.Megint avval indokolod hogy szar és így van jogod ingyen letölteni. Nos nincs. Igen a pénz kérdés az ami miatt a Magyarországi warezosok egy része nem nevezhető úgymond tetűnek. Mert mindenképp szeretne játszani csak pénze nincs rá. De ez az élet sok területére igaz még se mész be a boltba ellopni a kenyeret, a videot, meg a többit. Próbálsz hozzájutni ahogy tudsz használtan leértékelve ahogy épp lehet. Ma már vannak 1-2 ezer forintos játékok is. Ez meg továbbra is az a véleményem nagyon gyenge hogy szar és így jogom van leszedni :) Mikor anno én vettem másold cd-ket Magyarországon még nem lehetet kapni legálisan azt hiszem. Meg nem is volt ekkora téma. Sokkal amatőrebb volt az egész. De ez nagyon nagyon régen volt. Ma már csak legális játék van. Ha nincs pénzem megvárom míg egy két ezer lesz. Úgy nem fáj annyira ha szarnak bizonyul :)