30713
TES
  • koschwarz
    bevallom, nekem egyre jobban tetszenek a változtatások, "egyszerűsítés"/"konzolosítás" vagy sem...
  • Kly
    "Ahogy elnézem a fegyverekkel sem fognak sokat vesződni, lesz a damage és kész?"

Bár nem tudom, hogy a kérdés mire irányul pontosan, de megpróbálok rá válaszolni.

Nos, a korábbi részekben is csak egy "nyers" sebzés (damage) értéket láthattál a fegyverednél az inventory-dban. Ez az érték egy adott formula szerint adódott ki. Pl.: az Oblivion esetében egy blade sebzése a következőképpen jött létre: Damage = BaseWeaponDamage * 0.5 * ( 0.75 + Strength * 0.005 ) * ( 0.2 + BladeSkill * 0.015 ) (Tehát beleszámított a fegyver alapsebzése, a blade skill-ed és a strength-ed, de te csak az "egyenlet" eredményét láthattad, mint sebzésértéket az adott tárgyat fürkészve a tatyódban.) Más kérdés, hogy ez a formula valamelyest egyszerűsödni fog a Skyrim-ben, ha kihagyják a strength attribútumot vagy módosul a szerepe.

Az Oblivon-ból kimaradt ugyan, de most visszatér a Morrowind-ben jelenlévő enchant skill, ami arra enged következtetni, hogy továbbra is lehet majd fegyvereket enchant-olni, mi több elképzelhető, hogy a perk-eknek köszönhetően akár magasabb szinten is lehet majd űzni. Tehát a kis "kommersz" fegyverünket megbűvölhetjük mágiával, ami további erőt kölcsönöz neki, ezáltal még erősebb (vagy még gyengébb) lesz. Ergo a fegyvernek nem csak egy fix fizikai sebzése lesz (ami viszont a spec. támadások során változik), hanem további mágikus sebzése is.
  • Although
    Ahogy elnézem a fegyverekkel sem fognak sokat vesződni, lesz a damage és kész?
  • Fehercsoki
    Tudom hogy nem...Ezért kérdeztem hogy az is lesz-e.
  • broman191
    Rendben, a lényeg ha vámpírság van az nem jár együtt a vérfarkasság lehetőségével is. :)
  • Fehercsoki
    Ne trollkodj, szerintem sok embert érdekelnének a vérfarkasok is.
  • broman191
    Persze, meg rézf4szú bagoly is.
  • Fehercsoki
    Miért lesz benne vérfarkas is?
  • shaddam
    Én indián vérfarkas leszek!
  • broman191

Vámpírkodás hivatalosan megerősítve. :)))

• Laza
    A háttérképpel nincs baj, csak a főoszlop fehér hátterét nem szabad kivenni, mert az szétszedi teljesen a topicot, meg az olvasás is 'nehezebb' :)
  • Laza
    Köszi, jóval gyorsabb lett :)
  • ratgab
    Banner szép, design szerintem így praktikus ahogy van (nem szemrontó és simán el lehet mindent olvasni is). Sok topiknál látom, hogy nagyon nagy műgonddal megalkotott desing-t alkalmaznak, ami ugyan szép, meg jó, csak eléggé szemrontó és zavaró... nem elég letisztultak.
  • Kly
    Erősen béta verzióban van még a topik design, viszont a jó hír, hogy bármikor vissza tudom állítani a korábbi állapotot, csak egy szavatokba kerül.
    Az összhang és a teljesítményre való tekintettel ezennel módosítok a felületen.
  • Laza
    Lehet, hogy sok meló ... de ne feledjük el, hogy régen meg is írták ezeket ... most meg spórolnak ;)
  • Laza
    Nálam a munkahelyi gépen a topic scrollozása szemzavaróan darabos lett .....
  • Laza
    Borzalmas ez az átlátszó felület ... az Ok hogy van háttér, de minek ez az átlátszó táblázat? Így még a banner is szarul néz ki.
  • PiszkosFred
    Ki lehet kapcsolni valahol ezt a designt egyenileg, es visszaterni a hagyomanyoshoz? Vagy innentol mindenki ezt latja, akar tetszik neki akar nem?
  • torma1
    Ez így van!Ne 3 ütéstől kopjon el egy fegyver.Hol abban a realitás.Fallout 3-ban is átestek a túloldarra.
  • koschwarz
    grat az új topic design-hoz!
    bár ha ilyen jó a fő háttér, akkor igazából lehet hogy nem is kéne a visszaszámláló melletti kép, mert így egy kicsit sűrű.
  • Teppik Amon
    steam-en már előrendelhető
  • Hotomi
    Nem tudom, hogy újdonság e, de némi infó:
    Peter hines-tól:
    - A küldetésjelzők kikapcsolhatók lesznek, ha nem szereted a Bethesda féle "kézenfogva vezetést" a menüben kikapcsolhatod és mint a régi rpg-ben magad keresheted majd meg a küldetés helyszíneit, tárgyait, személyeit stb.
    - A dual wield-nél bár elveszítjük a hárítás lehetőségét, de cserébe megkapjuk mindkét fegyver power attackját plusz kombinált power attack támadást hajthatunk végre mindkét fegyverrel egyszerre.

Kotakutól:
    Az átlagos NPC-ken kívül még két NPC típus lesz: a Központi és a Védett. A Központi karakter jól ismert az Oblivionból sem a pc, sem pedig más NPC nem ölheti meg, ha legyőzöd harcban őket akkor térdre rogynak, és kis idő múlva összeszedik magukat. A Védett NPC új típus a játékban, nem ölheti meg más NPC csakis a játékos végezhet vele.
    A teherviselést a stamina határozza meg, minél magasabb az értéke annál többet, és annál nehezebbet vihetsz majd magaddal.
  • EnxTheOne
    "Lehet el kellene mennem valami nagyobb játékfejlesztő céghez ötletembernek."

Én hivatalos forumon nyitottam egy topicot hogy csináljanak uj mágia rendszert. :D Mert ez a destruction, illusion, és társai (hat magic school) nem nagyon tetszik nekem. :D
  • Although
    Azt hiszem én is azt láttam. Szerintem látták a deadly Reflex modot. Az 5.0 kifejezetten jó volt. :) a 6.0-ás már tipikus konzolos mod lett viszont :D
    Nyilván ez sokkal ütősebb lesz mint egy mod, ez a felvételen is látszott. Remélem azért a storyval is foglalkoznak nem csak ezekkel a konzolos dogokkal :) Persze valószínű a konzolos srácok tisztán a levágott emberek száma nevű statisztikát fogják nézni. de azért vagyunk páran akik a storyra is kíváncsiak vagyunk nem ? :)
  • Magiszter
    Én sosem szoktam magas igényeket támasztani egy játék irányába. Nekem elég ha leköt és szórakoztat. A Skyrim-től sem várok világmegváltást.
    De ha már felvetődik a "Mit kéne még" és a "mit hogyan kellene" téma, akkor ötleteim vannak százával. :)
    Lehet el kellene mennem valami nagyobb játékfejlesztő céghez ötletembernek. Szerintem a hajuk kihullana egy-egy Brain Storming alkalmával :D
    Sőt írok pár sort a Skyrim fejlesztőinek. Még van 71 nap a megjelenésig... idejük mint a tenger változtatni az egész játékon alapjaiban :D

Dear Bethesda...
  • Although
    Nos nemigen láttam elégedett rpst még :) Nagyrészük mi miért nem jó taglalásába szokott elmerülni:) De nem szoktam szólni nekik, most is emlékeszem a kis svéd csajra aki egy nap szerényen megbökött minket írt egy storyt amit az Aztelbe eljátszhatnánk. Nos csak ámultam-bámultam. És a szavam elállt. És egy nagyzoló szó nem volt csak kis szerény írás miszerint nem vagyok elég jó GM de talán tetszeni fog nektek. Így megmaradt az örök elégedetlenség mellett van más is. :) Emelet meg elképesztő fanyar humora van :) OFF lezár.
  • ratgab
    Én úgy láttam, hogy fejlettebb fegyver skillnél már lesznek ilyen kivégzések (2 kardnál az egyiket beleszúrja az áldozatba, farkast szájbarúgja, majd gyomronszúrja... Egészen hasonlóan a Dark Messiához!)
  • Magiszter
    Nézd: Tudom mi meló megcsinálni egy ilyet, írtam már játékot/programot. Ezért kellene úgy megírni egy ilyet elve az elejétől hogy kikapcsolható legyen. Ha kilövöd akkor csak nem jön elő a kopás, illetve a kovácsnál a "Repair" funkció. Ha beraknák hogy ON/OFF ennyi lenne. Jó persze nem ilyen egyszerű de hé! Mi a csudáért fizetnek több tucat profi programozót?

Amúgy ezt a csapat alapú cuccot se szeretem ha erőltetik. Van hogy jobban beleélem magam a játékba ha nincs másik 6 karakter akit irányítanom kell mert különben csak útban vannak.

Amit meg régen várok RPG-ben de még nem láttam (csak egyszer kezdeményezést): Normális harc. Ha TPS-be váltok akkor legyenek előre skriptelt harci szituációk amik a megfelelő pillanatban előhozhatóak. Mint mondjuk az Assassin's Creed-ben ha ügyesen nyomsz védekezésből támadást, lejátszik egy profi kis kivégzést. (Brotherhood-ban a Kill Streak iszonyú jó lett). Vagy ha az nem is akkor egy Dark Messiah szerűt, mert már az is több mint a "Jobbról csap, balról csap" cséphadaró V2.0.

Persze tudom ezt bonyolult leprogramozni, egy kisebb sereg agyonfizetett programozó sem képes rá évek alatt... várj! Assassin's Creed, Dark Messiah. Hm... biztos istenek programozták bele az ilyen harcrendszert. Vagy találták ősi egyiptomi tekercsekben. Esetleg egy indián sámán táncolta bele.... xD

Amúgy nálam most favorit a Deus Ex:HR. Egy napot végigjátszottam vele és iszonyúan tetszenek a megoldásai. A párbeszédek, a sztori fantasztikus (tudományos), az meg hogy lényegében úgy csinálod meg az adott küldetést ahogyan akarod... nos ezt kellene erőltetni nem a COD-ot meg az MMO-kat.
    Jah meg a világa is elképesztően kidolgozott és ami a legdurvább benne hogy el is tudok képzelni egy ilyen jövőt könnyen. Főleg ami kavarás megy a háttérben.
  • Although
    Nocsak nocsak egy rp-s tűnt elő a semmiből :)Húú tipikus. :) Nem is gondol rá mi mennyi meló megcsinálni. Tele van a Conanba a guildunk hasonlókkal mint te jó értelembe :) Ábrándoznak mindenről, mi mennyi meló, meg megéri e az teljesen indifferens kis világukba :) Tudod én beérném avval is ha nem egyszerűsítenének tovább. De mint látod :)
    Egyébként nekem is vannak jó ötleteim. A DA:O story és társak rendszerét meg az Oblivion használat által fejlődését meg a nyitott világát össze kellene gyúrni. :) És kész lenne közel tökéletes rpg :)
    De persze jók az ötleteid szerintem is.
  • ratgab
    Mondjuk az első mondat igencsak jogos! De nem tudom ez játékmenet szempontjából mennyire kivitelezhető (kopás rendszer azért biztos nem 2 sor a kódolásban).

Varázslat javításra... Mondjuk én jó nagy manát tennék szükségessé hozzá! Kopási ötlet is jó!
  • Magiszter
    Szerintem meg be lehetne tenni egy kapcsolót hogy "Kopjanak a fegyverek/páncélok? -Igen-Nem-" az Options->Gameplay menü alá. Aki akarja beállítja és máris ott az élvezet. Aki szerint marhaság az kiveszi és játszik úgy. Mindenki boldog, örvendezzék!

A másik: Azt én is marhaságnak tartom hogy egy varázsló 30 kalapáccsal rohangásszon. Lehetne mondjuk varázslat a javításra, amit szintén fejleszteni kell. Máris meg van oldva a "realitás".
    Vagy hogy csak mágus céhben lehet ezt használni mert alacsony szinten "kevés vagy hozzá".
    Illetve azt is meg kellene oldani hogy a fegyver ne úgy kopjon mint állat, hanem közel reális tempóban. Azaz ha fa pajzsra csapsz akkor nem sebződik a kard 10%-ot, ha viszont egy fém vértet akarsz átcsapni, akkor bizony már csorbul. Ráadásnak egy egyszerű csatára szánt kardot is úgy készítenek hogy bírja a gyűrődést, így a 3 ütéstől eltörő fegyver enyhén elrugaszkodik a valóságtól.
    Illetve ugye egy kardot ápolni kell. Ha kicsorbul nem kell rohanni a kovácshoz van fenőkő, azzal megfened a tábortűz mellett csata után. Majd leápolod olajjal hogy ne rozsdálljon. Ilyen próbálkozást már láttam játékban igaz ott 1 fenés 1 kőbe került ami megint marhaság.

Lényeg:
    - Fegyverkopás opcionális legyen (On-Off)
    - Ha bekapcsoltad akkor is csinálják meg "józan paraszti ész" szerintire. (Fenőkő, mágsunál varázslat..stb.)
  • koschwarz
    szerintem az oblivionnak ez volt a legnagyobb, legjelentősebb hibája. érthető volt a készítők szándéka is ezzel a rendszerrel, de azt hiszem nincs egy olyan vérbeli vagy csak kicsit vérbeli szerepjátékos, aki ne utálta volna ezt a rendszert akár egy kicsit is. a legnépszerűbb modok is ezt próbálták kiküszöbölni.
  • ratgab
    Fegyverjavításra szerintem a legjobb, amit már lentebb is kifejtett az egyik kolléga: Legyen szükséges hozzá egy kovácsműhely és kezdő kovács ne tudjon csak max 75 %-re javítani, így rögtön reálisabb és nem kell 20 kalapácsot hurcolászni.

Egyébként azért valljuk be, hogy egy mágus nem teherhordó szamár ... Még a botjára is inkább támaszkodik, mint viszi...
  • Magiszter
    Már csak 71 nap van hátra, lehet el kellene kezdeni az Oblivion-t? Annak már négyszer álltam neki de egyszer se vittem túl messzire. Valamiért nem fogott meg, pedig tetszik a világa. Bezzeg a DA:O-t vagy 10x zsinórban... hjajj *megtört sóhaj* hová is tettem az Oblivion-t?

On:

Valahol mintha azt hallottam volna hogy a Skyrim-ban az ellen már nem a te szintedhez igazodik hanem van saját szintje. Azaz ha a te szintet N akkor itt már nem N+-3-as lesz az ellen hanem az amit a fejlesztők beállottak. Jól tudom?
    Mert szerintem ez sokkal jobb. Így lesz "látványa" a magas szintnek ha olyan helyre mész ahol mondjuk 10 szinttel kisebbek vannak. Vagy éppen 10-el nagyobbak és tényleg csak az ügyességen múlik hogy legyőzöd e őket. Így már lesz értelme fejlődni, hogy lehagyd XY karaktereket.
  • ratgab
    Válasz Off, berakom spoilerbe, hogy ne zavarja azt, aki nem kíváncsi rá.(Kérlek Kly ne töröld, válasznak megy):

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát konkrétan én azt az opciót választottam, hogy megküzdök vele. És mivel semmi nem figyelmeztetett, hogy itt bizony kemény harc következik, ezért nem is érvényesültem ellene (sérthetetlenséget nyomott magára, baromi nagyokat sebzett karddal és varázslattal (egy igni-től fél élet oda, 1 bombától szintén) egyaránt és én még csak egy gyógyító főzetet se nyomhattam be, mert ugye azt csata közben nem lehet.

Ergó vissza kellett töltenem (nagy ütéssel 3x megcsaptam és sérült 1 %-ékot) és csata előtt kellett innom egy Fecskét, Varjút, meg felbuffolni a kardot, amivel nincs is baj, csak rögtön sérült a szerepjáték elem (ha összevissza töltögetsz az nem szerepjátszás).

"Lethonál csak köröztem és csak a csapdába kell belecsalni" Nemtom milyen szinten nyomtad, de normálon baromira nem így van (ha jól tudom easy-ben még csak nem is védekezik, normálon annál inkább)
    Nyomtam egy yrden-t beleszaladt: amikor általában a sérthetelenség még aktív volt nála volt, hogy meg sem állította, ha megállította, akkor is sérthetetlen volt...XD, ha meg nem volt rajta sérthetetlenség, akkor meg általában nem bénította le az Yrden, amikor meg igen, akkor meg a buff hiánya miatt sza...rt se sebeztem rajta (buffot meg ugye nem tehetsz magadra csata alatt (karddé nem volt elég)... ördögi kör... tetszik érteni?

Főzetivás 2. részben csak csatán kívül. milyen ökörség ez? benyomsz egy korty löttyöt és kész, mint az első részben... érdekes ott nem szarakodtak a szertartással és itt is ott is ugyanazt adja (csak itt még látod is, hogy mennyi ideig kapod azt meg)... szerintem semmi különbség nincs.
  • PiszkosFred
    Na oke, de mennyire realis az, hogy egy magus tipusu karakter ket limlom lootot nem tud elrakni kalandjai soran, mert sanszos hogy osszeroskad alatta (overcumbered effekt), de csak azert, mert hurcolassza magaval a sulyos kalapacsokat, hogy tudja javitani a cuccait kalandok kozben is. De persze armorer skill nelkul a kalapacsok nagy reszben egyszer hasznalatosak, igy aztan 10-20 darabos keszlet nelkul botorsag kalandozni :)

De majd a modderek megoldjak. TES jatekok mindig csak egy alapot szolgaltatjak, az igazi, testre szabhato jatekelmenyt a modok adjak :)
  • Laza
    Elég lett volna ha átdolgozzák kicsit, hogy ne kopjanak olyan gyorsan ill ne a javításra menjen el minden pénzem. De kivenni nagy hiba lesz.
  • broman191
    "Az egyszeri játékosnak kétségkívül jó hír, de hardcore szerepjátékosok talán rossz néven veszik, hogy a The Elder Scrolls V: Skyrimben nem sérülnek a páncélok és a fegyverek, tehát már nem kell súlyos összegeket elverni a javíttatásukra." by GK

Pedig szerettem javítgatni a dolgaimat az Oblivionban, természetesen saját skill-ből.
  • Laza
    OFF:
    Nálam a Witcher 2 annál jobban veszített a népszerűségéből és a tökéletességéből minél előrébb tartottam benne. Az első fejezet mega király volt, a második már korántsem (az elsőhöz képest), a harmadik pedig olyan rövid volt, hogy csak lestem kifelé a fejemből ...
    Összességében, ha abbahagyom a játékot az első fejezet vége után azzal a tudattal, hogy végig ilyen a játék, most ódákat zengenék ......
  • Laza
    OFF:
    Pedig az 1v1 harcok a legkönnyebbek :)
    Lethonál én csak köröztem a kis kert vagy kút vagy mifene falánál, ami ott a tér közepén van. Innen már csak a csapdába kellett belecsalni.

Egyébként pedig a főzetivásnak megvolt a szerepe és a rituáléja, és ne feledjük, hogy ott buffokat adott. Nem összekeverendő mással.