30713
TES
-
Although #1421 Hát az biztos nem lehet. Hisze évezred múlva mi is virtuális valóságba élünk majd akko má nem lesznek rpgééék :D -
#1420 szerintem az lesz :) -
#1419 mérnemingyá az évezredé-e?? :D -
Although #1418 Nyilván nagyon beleéltem magam, ez igazi korszakalkotó rpg lesz. Így egy kicsit csalódott vagyok a kapott infok alapján. ennek kellett volna lennie az évtized rpgjének!!!! -
Although #1417 Köszike :) -
haxoror #1416 -
#1415 merLELKES -
haxoror #1414 40 új hozzászólás, már azt hittem történt valami :\
Although, a 40-ből 23(!) a tiéd -
Although #1413 Nos egy kis off. Találtam ezt az oldalt.
list
Ezenfelül találtam a Kingdom of Amalur-t. ami állítólag Salvatore regény szóval ez a mezőny. Mondjuk mókás összrekják az mmorpg-kel már. -
Although #1412 Jó ha korrekt akarok lenni akkor a mass effect 2 se volt rossz ebből a szempontból. -
Although #1411 Nem tudom de így visszagondolva igazán jó karakterek akik mintha egy regényből lépnének eléd, nos nekem a Wtcher hősei jutnak eszembe a Dragon Age origins után, meg ott a Fallout New vegas pár szereplővel. Meglátjuk lesz e ilyen a Skyrimba. -
Although #1410 Ez is egy vélemény :D Egész meglepő mennyire lehúzzák a Witcher-t sokan. Az egyszerűen teljesen más stílus mint a Skyrim nyilván. És nyilván nem is lehetne összehasonlítani ezt a kettőt. De majd hirdetni fognak egy győztest azért. Nyilván ott lesz a Deus Ex még sokan gondlom a Mass effectre is szavaznak. Nem tudom lesz e még olyan ami jó lehet elég szegényes mostanában a mezőny. -
#1409 nem is értem ezt a hasonlítgatást. Attól eltekintve, hogy mindkettő fantasy "rpg" 2 gyökereiben eltérő játékról beszélünk.... -
#1408 Karakterfejlesztésben, eszközhasználatban, azok változatosságában Witcher nullához közelít. Skyrim köröket fog erre ráverni még így lebutítva is. -
Although #1407 Nyilván próbálom nem casual szemüvegen keresztül nézni ha nem is vagyok igazi rp-s, mert az nyilván az év játéka kategória. És az év rpg-je szempontjából kellene számítsanak olyan szempontok is mint a questek kidolgozottsága, a karakterek kidolgozottsága ebben a witcher 2 iszonyúan erős szerintem(Geralt, Triss, Zoltan, etc.), karakterfejlesztés, abba az se annyira erős meg ez se lesz nagyjából egyformák lesznek. Ebbe talán eddig az Oblivion volt a legjobb egyetlen pont amibe talán jobb volt a morrowindnél. Szóval szerintem valahogy így kellene végiggondolni. Persze még ott van a világ megjelenítése ,etc. :)sok sok szempont. És mivel nagyjából a világ megjelenítse a háttér a harc, szerintem közel azonos szinten lesznek a Witcher 2 meg a Skyrim. Nyilván a szabad világ a skyrim mellett szól de a társak ellenfelek meg a történet a szerintem a Bethesda eddigi munkái alapján biztos hogy a lengyel srácok viszik a prímet. :)A karakterfejelsztés pedig a Skyrimbe már nem lesz jobb mint a witcherbe :) -
Although #1406 Hát ízlések és pofonok. Mivel több szempont szerint lehet értékelni valamit. A witcher 2 nek szerintem nagyon jó élő karaktervilága van és ők ügy döntöttek elviszik egy kicsit az ügyességi játékok irányába is. Relatív jól adja vissza a könyvek hangulatát is, jó a főhős áltültetése is a regényből. Nyilván ha te szerkeszted a karakteredet annak is van előnye is meg hátránya. De az igazi ha te szerkeszted. Szóval szerintem ez nem lesz olyan jó mint a Witcher 2 mint rpg de ez az én véleményem. nekem ez túlzottan leegyszerűsített már. És félek tőle ha a világ csodálatosan is fog élni. A karakterek azért nem ütik meg majd a Witcher 2 ben élő lélegző karaktereket.Az eddigiek alapján sem látom hogy ebben tévednék ettől még ebben tényleg kevés az info, ha megüti majd az FNV szintjét az elképesztően jó lenne!!! De azt az Obsidian csinálta. Legalábbis ilyet a Bethesda még a morrowindbe se tudott mondjuk az nem volt rossz ebből a szempontból sem a maga idejében. Tehát ez a saját látásmódom. -
Although #1405 Az egy teljesen más jelegű rpg. Mint ahogy a Dragon Age is abba mondjuk van. A Witcher 2 a régi időkben nem menne át amikor még "holdkóros" rpg-sek játszottak. A maga nemében tökéletes. A skyrim nak volt előzménye ez egy sorozat és ennek az egyik jellemzője volt a jól felépített karakterfejlesztés mégha nem is volt 100%-os mint itt többen is írták. De így van a másik fő jellemzője a teljesen szabad világ volt. Én is ezért a két dologért kedveltem. A konkrét infok megjelenéséig abban reménykedtem most végre sikerül valamit a Dragon Age jellemző élő, reagáló karaktervilágból is átmenteni. Mondjuk lehet erre van még esély. De szerintem a Bethesda sose fog tudni olyan karaktereket alkotni mint a Bioware tudott. -
Atilorn #1404 Bár eddig csak egy játékban tudtam megcsinálni a pontos másomat: Fifa 07 -
Atilorn #1403 Szerintem egy kitűnő RPG tulajdonságai: király sztori, világ részletessége és nagysága, szabadon bejárható, mindenki a saját stílusához megfelelően tudjon játszani, itt el lettek törölve a kasztok, vagyis azt fejlesztesz amit akarsz, döntéseid befolyásolják a történések alakulását, és az kedvencem, hogy saját karaktert lehessen létrehozni. Ez mind kell egy szerepjátékhoz, mivel pont az a funkciója, hogy ne csak "kövesd" a főszereplő kaladjait akit előre megadnak, hanem, hogy TE legyél a főszereplő. -
#1402 "...a sztori meg a világ kidolgozottsága mellett én még a választások szabadságát is szeretem..."
Mellett? Akkor Ti nem tudjátok miért RPG egy RPG. -
#1401 egyetértek, de annyit tennék hozzá, hogy a sztori meg a világ kidolgozottsága mellett én még a választások szabadságát is szeretem, és hogy ennek legyen is következménye.
és pont ezért imádom a mass effectet is, ami szerintem igazi rpg, ami nem mellesleg az akciójátékok szerelmeseinek is megfelelhet. -
gseldon #1400 Azért, mert egy játék tudatosan lineáris, és nem sandbox rendszerű, ne mondjuk már rá, hogy ez nem is RPG. Azért, ha a fő sztorivonalat követted, egy Baldur's Gate-re is lehetett mondani, hogy lineáris.
Be voltál határolva X számú térképre a világtérképen, ami nem változott, ha egy questet megcsináltál, nem volt okod visszamenni.
Nekem egy RPG-t a történetmesélés jelenti. Azt akarom érezni, hogy egy interaktív film szereplője vagyok. A körítés (milyen szabályrendszer), a megjelenítés (fps, vagy felülnézet) mind csak sallang, az igazi savát-borsát egy RPG-nek a sztori és a világ kidolgozottsága adja meg. Remélem a Skyrim-ben ez sokkal jobb lesz, mint az Oblivionban volt.
Nálam a Mass Effect világa az abszolút favorit, annyira el van találva, még a Forgotten Realms-et és egyéb ősszerepjátékos világokat is üt szerintem (na jó, talán Dragonlance-et nem, de arra meg egy darab játék sincs, egyébként nem értem miért). -
#1399 Erre én is felhívtam a figyelmét még régebben. Although sokszor nagyon erős ellentmondásba keveredik önmagával...
Egyéb mondanivalóddal amúgy nagyjából egyetértek. Hasonlóan vélekedem a Witcher 2-ről is. Magam is ősöreg RPG-ken nevelkedtem (Planescape, Baldurs Gate, NVN stb.), de Mass Effectet is imádom a nagyon jól kidolgozott világ, karakterek és történet miatt. (Én azért utóbbit be tudom suvasztani az RPG kategóriába nagy engedményekkel :). Hiszen döntéseinknek azért van következménye és talán ez volt az első játék, melynek az előző részében hozott döntések befolyásolták több szempontból is a folytatásokat.) -
#1398 "másrészt, engem egy érdekel igazán: hogy szabadon kóborolhassak egy új tes-világban, a többi csak körítés számomra."
EZ -
#1397 Érdekes, hogy pont a witcher lenne számodra a befutó mikor épp uyganúgy nincsnenek benne statok, mint ahogy Skyrimaban sem lesznek és szerintem legbagyobb jóindulattal is csak rpg elemekkel gazdagon megspékelt kalandjátéknak mondanám mintsem rpg nek. Nincs benne se szabadság, se szabadon készíthető karakter/főhős története tök lineáris. Számomra ezek a dolgok sokkal inkább tesznek egy játékot RPG-vé, mint az, hogy számokat pakoljak különböző értékekre. De mindezt úgy mondom, hogy baldur's gate és társain nőttem fel, csak épp nyitott vagyok a változásra és tudom azt, hoyg a Skyrim statok nélkül is milliószor nagyobb szerepjáték élményt fog nyújtani mint akár egy witcher2 (amit szerettem egyébként lapos utolsó chaptert leszámítva) akár egy vicc számba menő DA2, mass effectet meg még viccből se hívjuk rpg nek :) -
Although #1396 Most nézem a Wiki-n anno a Morrowindnek a Neverwinter Nightsal kellett versenyeznie, az még tényleg kemény verseny lehetett. -
Although #1395 Viszot az is igaz öregszünk és már nem úgy nézzük a játékot mint anno. Mikor a morrowind maga volt a mennyország :D -
Although #1394 Viszont sajnos nem abba az irányba megyünk hogy még egyszer a morrowindhez hasonló játékkal játszunk csak Skyrim szintű grafikával. Pedig tény morrowindet még kevésbé tudtam letenni mint az Obliviont. -
Although #1393 Sajna igen a Morrowindhez képest már Obiba is voltak visszalépések. A többit meg meglátjuk. -
#1392 engem nem zavarnak a változtatások. egyrészt, én nem voltam soha 100%-osan megelégedve az oblivion atribútum-rendszerével.
egyértelmű, hogy a skill-ek sokkal fontosabbak voltak az attribútumoknál. pl. egy 100-as blade sokkal többet ért egy 100-as strength-nél.
a használat általi fejlődés alapvetően jó gondolat. pont. ugyanakkor egy baromság, hogy ha daggert használtam claymore helyett, akkor tuti gyorsabban fejlődött a blade-em, csak azért mert tőrrel 10 ütést tudok bevinni másodpercenként, klémórral meg 2-őt. ez persze a morrowindes egykezes-kétkezes rendszer megszüntetése miatt egy sajnálatos következmény.
sorolhatnám, de a lényeg, hogy azért az oblivioné sem volt egy tökéletes rendszer.
lényeg a lényeg, én nem bánom, ha valami újjal próbálkoznak. persze alapvetően már annak is örülnék, hogy több évnyi "tamrielezés" után "csak" egy új területet és questeket kapnék, minden változtatás nélkül. de így még érdekesebb lesz.
másrészt, engem egy érdekel igazán: hogy szabadon kóborolhassak egy új tes-világban, a többi csak körítés számomra. -
#1391 Voice cast.
-
Although #1390 Nos az nem gond szerintem, biztos vannak olyanok akiknek a kisujjukba van.
Én is szívtam vele rendesen mire összejött :) Csak nem hülyéztem e a bethesdát meg nem mondtam hogy szar a játék. :) Hisz ettől nem lesz unalmas rövidtávon valami ha nem tudsz végigrohanni rajta nem? :) És nézd meg mind a mai napig sokan jtszanak vele. Kiváncsi leszek a Skyrim is ilyen lesz e. Elképzelhető a random quest generátor miatt. Bár ha ilyen két három mondatos questek lesznek nos ez Obi 2 lesz és ebből az nem jó. Egy rpg-be kellene valami story ami a beszédeken keresztül alakul. Ezt íy ebben a stílusban nem igazán lehet. Ja majd gondolom megint olvashatjuk a könyveket ha valamit jobban meg akarunk ismerni. :) -
Atilorn #1389 Lehet, hogy még a kipróbálható verzióban így van, hogy ne mászkáljanak el a játékosok. A teljesben nem lesz ilyen, különben a Bethesdára gyújtanák a házat. -
Atilorn #1388 Valóban. Elég lassan fejlődtem. Nekem csak két dolog nem tetszett az Oblivionban: 1. A béna karakteralkotás(először valami baromi ronda csávót tudtam összehozni) 2. A nevetséges árak(apró pénzért lehetett mindent eladni, még az egyedi cuccokat is.Több ezer volt egy ló, meg 25000 egy ház. Na meg képtelenség volt pénzhez jutni. Egyszerre 300 arany volt a legtöbb, amit találtam. Az karakteralkotás a képek alapján jó lett, az árak meg majd meglátjuk. Legalább lehet majd dolgozni. -
Although #1387 Egy kérdés csak nekem tűnik úgy hogy ez csőalagút effektus és nem lehet lemenni az útról? -
Although #1386 Nos nem tudom de ebben is reménykedtem ezúttal már komolyabb párbeszédek is lesznek, mint például a Fallout new vegasban vannak. De ha itt is ilyen 2-3 rövid mondatos questek lesznek mint az Obiba akkor lekaparom a monitort :DDD
Legalább néhány hasonló párbeszédet vagy háttértörténet dolgot mint a witcher 2 be azért kalapáljanak bele :D
Nyilván nem érdemes nézni a felvétel minőségét mert ez szerintem telefonnal vette fel.
Gameplay -Tokyo -
Although #1385 Ez viszont tényleg város!!
The lord of... -
Although #1384 Ez mintha női karakter lenne ilyet nem is láttam még. Egy biztos a grafika az 10/10 lesz. -
Although #1383 Ha vlakinek kell egy relative nagy háttérkép
Skyrim 1920x1200 -
Although #1382 Az oblivonnal sokan befagytak a karakterfejlesztéssel. És feladták kapott is rendesen a Bethesda a fejére. Mivel pont az attributok nem megfelelő használata miatt például lv15 körül egyszerüen az ellenfelek felzabálták a casual játékosok zömnét. Ebből szitkozódások tömege zúdult anno a bethesdára. Ez itt most nem lesz.