30713
TES
-
ratgab #1221 Ahogy az angol mondja: Time will tell (Majd az idő megválaszolja a kérdést!) -
Although #1220 Nos megint oda jutunk ha neked a tulajdonságokat leképező értékek statisztikák, ráadásul az oblivionba elképesztően jól egy változó rendszer képezte le ezt statisztikának nevezni, nos szerintem erős.
És rosszul írtad Skyrim és mass effect. abból is szerintem a 2-re gondolsz ? Az egy az egész érdekes volt még....És ezzel semmi baj nekem az a bajom hogy olyan nem lesz ami nekem jó eddig is kevés volt és most azok is inkább neked lesznek jók, de ez van. :) Izlések és pofonok. Persze ennek semmi jelentősége te ettől még nobel díjas fizikus is lehetsz egyszerüen más szeretünk kikapcsolódás képen. -
Nos #1219 Na jó, ne vitatkozzunk. Teljesen megértem a problémádat. Egyszerűen csak optimistán állok az új rendszerhez, még meglepően jól is elsülhet (vagy nem).
-
#1218 hát ja, az egyszerűsödő világ gyermeke vagyok. ha az rpg-zés azt jelenti, hogy statisztikákat kell kurkásznom, akkor valóban. tegyük hozzá, hogy kb. 35 éve vagyok játékos, sok mindent láttam már, de az ilyen rpg"-szerű" (ha a te véleményedet nézem) játékokhoz csak pár éve kezdtem hozzá, mivel korábban, pont amiatt, amiket leírtam, ezek egyáltalán nem tetszettek. szimplán a játékmenetük miatt.
kösz, de nekem valóban elég egy oblivion vagy egy mass effect. -
Although #1217 Ez így igaz..És sajna túl sok casual kezdett el érdeklődni az Elder Scroll világa iránt hogy a fenébe :) -
Although #1216 Nem arc kérdése. A perkeket ismerem a FNV-ből semmi extra. De sokan szeretik. Nekem inkább cheat rendszernek tűnik. Nem kétségbe vonnom amit írsz. Mindenkinek más a fontos. Mindőssze arról beszéltem azok nem szimpla számok voltak. Ténylegesen érezted a különbséget a fejlődésben ezzel a használat általi fejlődéssel meg igazán. Persze megint odajutunk aki szereti ezeket az "apróságokat" és odafigyel rájuk az egészen bele tud feledkezni akár egy karakterépítésbe is. Ne aggódj ilyen most nem lesz csak azt kell eldöntened milyen fegyvert használsz vagy mágiát :) -
ratgab #1215 Én inkább úgy összességében a gépigény miatt aggódom! Remélem nem fognak úgy elszállni, mint az oblivionnal! Valamit lehet már tudni a gépigényről? -
ratgab #1214 Bethesda egy dolgot nagyon tud: Sandbox játékot csinálni. És ez bizony az lesz a javából, ha még az új quest rendszer is rendesen fog működni, akkor igen változatos is lehet a játékmenet.
Speciel engem a Tundra helyszínnel és a Nord településekkel, nord fegyverekkel megvettek kilóra (imádom a viking érát). És akkor már az új munkákat (ha jól értettem lehet majd kovácskodni, illetve egyéb elfoglaltságokat űzni) tevékenységeket nagyon imádom... hatalmas plusszpont ha ezek tényleg élvezhetően lesznek megvalósítva. (elképzelem ahogy a fejszeemelgetéstől és undead szervekkel beterített nordom pihenésképpen pár órácskát fátvágni megy, vagy élesítgeti a kardját. Szerintem ezek is sokat adnak a szerepjáték érzéshez...
A sárkánnyokkal random összefutás külön ízt fog adni a dolognak.
Nekem oblivionban a főszál nem tetszett, a Oblivion Gatek igen repetatívak és hosszú távon unalmasak voltak, de a világban meg baromi jó volt kalandozni. És igazából a Bethesde ehhez ért nagyon és ezt tudja nagyon megalkotni: az igazi hamisítatlan free roam érzést és játékmenetet. És mivel sajnos kevés igazi free roamos játék van a fantasy játékokon belül, ezért szerintem nagyot fog szólni a Skyrim is. -
Although #1213 Szerintem mindkettő jó volt. Tény pár dolgot az Oblivionba is egyszerűsítettek de össze se mérhető avval amit most csinálnak. -
Nos #1212 Húú mekkora arcod van :) Szerintem senkinek nem okozott komolyabb problémát kialakítani egy bármilyen irányba specializált mágust, de örülök, hogy te ettől különbnek érzed magad, ez a játék egyik célja.
Egyébként pedig tényleg van visszalépés a bonyolultságban egyrészt.
Másrészt viszont a skilleken mellett megjelennek a perkek.
Hogy szummában jobb lesz vagy rosszabb, azt a végén meglátjuk.
Egy igazi szerepjátéknál szerintem nem ez a legfontosabb, hanem a világ.
Az asztali szerepjátéknál sem az a szerepjáték, hogy ki tudja kimatekolni a legtáposabb karaktert. Ennek semmi köze a szerepjátékhoz. Inkább az számít, hogy mennyire engedi meg a világ az alternatív megoldásokat. -
Although #1211 Egyébként volt szerepe ha felnyomtad egész érdekes dolgokat is megúsztál pont mint az életben a szerencsés ember :) -
Hotomi #1210 És jobb rpg volt mint az Oblivion. -
Although #1209 Bár mondjuk a Morrowindnek még tökéletes storyja volt. -
ratgab #1208 Nekem nem volt nehéz, és mégsem zavar annyira egyenlőre az attrib-ok hiánya.
Az a baj azzal a rendszerrel, hogy túl sok számolást, tervezést igényel (nem oblivionról beszélek csak úgy általánosságban)és a szórakozás rész már háttérba szorul (én pl. Neverwinter Nights 2-ben konkrétan elvesztem, mivel nem ismertem a szabálykönyvet, nem tudtam mi mire jó és hát úgy általában annyi skill, annyi varázslat volt, hogy szinte csak találomra választgattam a skilleket, attribútumokat. Viszont egy játék kedvéért nem akartam megtanulni egy konkrét szabálykönyvet).
Abban, hogy egyszer elkezdesz szerepet játszani (RPG-zni) és az első 4-5 karaktered nem életképes nem túl sok szórakozás van, az csak szívás.
Könnyen lehet, hogy a fentebbi okfejtésem is azt mutatja, hogy casualizálódom, vagy csak időhiányos vagyok és már nem ásom bele magam annyira a játékokba, így a gyors sikerélményt keresem már inkább...
Fejlődés szerintem adott a Skyrimben, mert nem fogja mindenki ugyanazokat a dolgokat használni és bizony azok a képességek fejlődnek, amiket használ is az ember (mint az életben és mint az oblivionban). -
Although #1207 Igazad van! Sajnos az elder Scroll világában ennek korábban sem volt jelentősége. Mivel a környezet nem reagált arra hogy most te bárd vagy varázsló vagy mi vagy. Anno az elős hírek megjelenése előtt én ilyen változásokban reménykedtem. Meg abban hogy tényleg többszálú történet lesz meg, persze a lenyügöző világban. tudod egy világban amiben teljesen bele tudsz veszni.:)De megin eszembe jut amit az angol kiscsaj mondott ha nem is reagált a környezet erre, ő saját maga beleélte magát mert ott volt ráment ő Eoryn volt a spellguard. De igazad van ez sose az a játék volt egy átmenet volt ahol fel volt építve egy tökéletes rendszer ami által a karaktered fejlődött, élt ami minden más rpg-ből hiányzott. Most már ez sem lesz. Sajnos persze magamból indulok ki egy játék bármilyen szép is ha nincs mélysége nem tud lekötni. És sose azt néztem mint kosschwarz számok, a számoknak tartalmuk volt. Mélység volt. De mindegy biztos lesz valaki remélem aki visszateszi legalább ezt. A többit, történet, questek, azt meglátjuk remélem tényleg nem fogunk csalódni :) És végre egyszer a Bethesda letesz egy Bioware szintel megegyező storyszintet :) -
ratgab #1206 Lehet, hogy nem lesz ez annyira szörnyű, mint gondoljuk.... De majd teszteljük és kiderül, másnem moddal javítva lesz... (én spec. úgy gondolom, hogy a lucknak nem sok szerepe volt, főleg nem olyan, amit másik attrib ne fedne le: magasabb strength magasabb critical esély pl.) -
Although #1205 Kis kiegészítés mert ez teszi lehetővé hogy ne mindenben egyforma gyorsan fejlődj hogy specializálódni tudj. Mert az laptulajdonságaid determinálnak téged. Mint az életben is. -
Although #1204 Persze lehet ezen az úton is minőséget csinálni lsd a Witcher 2, amit talán gyengébnek tartanak az egynél de egy érdekes fix karakteres, történet alapú rpg, Ami újszerű de mire rá lehet fogni hogy jó. Ebben az ínséges, felületes és gyorsan felejthető játékokkal teli világban már igazán jónak számít. -
Although #1203 A gond az hogy mivel a legtöbbetek számára már az oblivion is bonyolult volt így nem éreztettek sose apró boldogságot mikor kis kisérletezgetés után elkezdet működni az akaraterőre épülő karaktered az alterationnal meg hozzá tartozó dolgokkal, persze mindezt úgy közben vigyáztál rá hogy azért elegendő healod és másod legyen és örültél hogy a karaktered olyan amilyet szerettél volna.
Legtöbbetek számára az oblivion csak egy keserves kínlódás volt és ez meg a profit maximalizálás eredményezte ezt a Skyrimot. -
Although #1202 Az egyik legtipikusabb az a Dragon Age..ami a régi asztali rpg-re épül mikor leülsz és kis csapattal vándorolsz a képzelet szüleményén.
Semmi gond ezzel te az egyszerűsödő világ gyermeke vagy röviden.
A leírsz valamit ami nem valószínű ezek szerint sajnos nem értesz. A számok a fizikai világ leképezése a sebesség, az erő, az endurance..ezek jelentik a való állapotot és a variációs rendszert is. Tehát mire mész erős karakterre vagy gyorsra. Ez az rpg egyik lényege a jó story és a választási lehetőségek vlamint a jól felépített világon kívül.
amiről beszélsz vagy fitymálsz nevezd ahogy akarod enélkül csak felületesség van. Mert ha nincs sebbeség akkor nincs szupergyors vámpír sem, ha nincs luck akkor nincs bárd sem igazán. És nincsenek igazán különböző mágia iskolák sem. Mert az egyik az akaraterőre a másik az inteligenciára épül de hiába is beszélek mert amikről te beszélsz azoknak nem sok köze van az igazi rpghez már az oblivion is egy átmenet volt, egy jó átmenet. Ez már az lesz aminek látszik egy szép konzol játék sajnos.
itt van nézd és gyönyörködj benne. Én nem tudtam végignézni. Mindegy annyi jó van majd megveszem ha látom azokat a modokat amik kellenek ehhez és így legalább ocson hozzájutok.
E3 2011 -
#1201 ha már ez a téma: szerintem sem feltétlenül attól rpg egy rpg, mert van 100 statod, amit figyelni kell, meg sok pontod, amit osztogatni kell, "szerepet játszani" akkor lehet, ha eldönthetem, hogy most geci vagyok vagy jófiú, segítek vagy sem, melyik oldalra állok, stb. igaz én nem vagyok egy ilyen ős-rpg-s játékos, de a statokkal meg számokkal való bűvészkedés számomra csak "matek". nem tudom, mit neveznek akció rpg-nek, de ha a skyrim, meg a mass effect az, akkor én e stílus kedvelője vagyok.
amikor meg arról szól a játékmenet, hogy minél nagyobb legyen az életerőm meg a sebzésem, mert ha pl. harc van, akkor a kis karakteremet odaküldöm az ellenfélhez, és a kis figurák elkezdik egymás csépelni, és onnantól a statisztika dönt...hát egy ilyennel sem tudtam játszani 1 óránál többet.
ez egyébként melyik fajtája az rpg-nek? -
#1200 Ott a pont. -
EnxTheOne #1199 elöször azt hittem hogy ez egy dakka :S :D -
#1198 b+ de ocsmány.
de ez nem fotoshop véletlenül?... -
#1197 Egy vámpír "szépség" :)
PS: én mondjuk hiányolom a szemfogait, ha ez tényleg vámpír.
-
#1196 A félreértések elkerülése végett: igen, az Oblivionban is lehetett fegyvereket enchant-olni. (Megjegyzem, egy szóval sem mondtam, hogy ne lehetett volna.) Az "encsatolásnak" a mysticism-hez vajmi kevés köze volt, hacsaknem mysticism mágia iskolába tartozó spell-t tettél a a páncélodra (pl.: detect life egy sisakra).
A különböző fegyvereknek továbbra is eltérő súlya lesz, így vélhetően a támadási sebességük is eltérő lesz. (lsd.: pár hozzászólással korábban linkelt videók - imperial sword vs. glass sword.)
-
Evoluti0N #1195 Röviden mondva: Igen. És hosszabban mondva is :D -
Although #1194 Mind a hét attributot törölték tehát nem lesz erő, ügyesség és semmi sem lesz csak marskmann, blades etc. Amire te gondolsz azok a fegyver képesség fejlesztések azok nagyrészt maradtak, nem minden de nagyjából. És igen a szabad világ érzet itt is meglesz. :) De ami szerintem szomorú a szerencse és a speed tulajdonságokat törölték..Pedig a bárd nagyrészt a szerencsére épül egy rp-ben. -
haxoror #1193 Most hogy is van ez?
Tök véletlen szerűen akárhol megjelenhet majd egy sárkány? -
#1192 Hat szabadsagban es szabad dontesben a TES sorozat egyik resze sem szenvedett hianyt, es vszinu ez igy is marad. -
Nos #1191 Ez azért elég erős túlzás, hogy az rpg karakterfejlesztési részt teljesen kivették belőle. Elég sok skill van és azon belül specializációk. Még az is lehet, hogy az előzőnél nagyobb változatosságot biztosít összességében.
És igazi rpg nem ettől lesz, hanem attól, hogy hogy oldják meg a karakter választási szabadságát és az események függőségét. -
Although #1190 Nem sok különbség lesz mivel ami az oblivionba volt, hogy alapból gyorsabbak voltak nehezebben tudtál rájuk reagálni és a frászt hozták rád az most nem lesz mert sebességben sem fognak különbözni. Tehát alapvetően azt hogy jó lesz, az a látványvilág, ez 100% és a történet és a questek minősége határozzák meg nem a fajok mivel azok csak perkekben fognak különbözni. És mivel az rpg karakterfejlesztési rendszert teljesen kivették belőle. Tehát csak manna, heal, meg stamina van. Így nagyban az alapjáték modok nélkül a történet szintjétől és a questektől függ. Régebben ez volt az Bethesda gyenge oldala. Tehát ami Magiszter ír a történet orientált rpsek zöme gyengének tartotta a storyjaikat. Remélem most nagyot alkotnak ezen a téren. Bár nem vagyok optimista, mert továbbra is szerintem ez egy konzolos játék lesz amit pcseknek is kiadnak. Tehát én a magam részéről a moderekben bizok :) -
Although #1189 Az oblivionban is benne volt a fegyverek enchatolása. A mysticism függvényében ment.
Arra gondoltam az oblivionban volt a fegyvereknek speed alapú tulajdonsága is tehát a nehezebb fegyverek lassabbak voltak a könnyebbek gyorsabbak. tehát ez afféle dps értéknek is felfogható volt ez most lesz?
És igen az összes attributumot törölték de ezt már tudod. Az állapotjelzők lesznek a tulajdonságok is.
-
#1188 nekem is nagyon bejöttek ezek a videók. namost, azt állítják, hogy több mint 150 (ha jól emlékszem) "kézzel" tervezett dungeon van, ami remélhetőleg azt jelenti, hogy egyedi tervezésűek, azaz nem fognak annyira hasonlítani egymásra, mint az oblivionban. tetszettek az ilyen apróságok, mint dolgozó NPC-k (remélem nem fognak sokszor egy helyben álldogálni...), a felzavart denevérraj, nekem tetszik az animáció (más játékban nyilván láttunk már jobbat is, de a TES-ben még nem). ahogy a sárkány felkapott egy katonát és eldobta... :D
én valószínűleg nem fogom tudni elkezdeni a játékot a megjelenéskor, mert benne vagyok/leszek más játékokban, de biztos hogy megveszem akkor, mert szeretném ha ez is annyira sikeres lenne, mint az oblivion volt.
-
#1187 Ezzel a videóval csak egy baj van. Hogy még 59 nap míg játszhatok a rajta szereplő játékkal :D
Állati jó volt. Remélem nem fullad unalomba mint az Obli. azt a mai napig nem tudtam végigjátszani :) -
Nos #1186 ati 4850-en ez már nem lesz maxos
gyúrhatok új gépre, ezt max grafikán akarom :)
Baromi jók az új videók. -
#1185 hát az interjúból ugyan olyannak tűnt, mint az oblivionban... -
#1184 hát számomra rengeteg újdonság volt az új videókban, sok apróság amiket eddig nem vettem észre. nem így szokott lenni ez a mai játékoknál velem, de ebből minél többet látok, annál jobban tetszik :D -
EnxTheOne #1183 A vámpir létnek milyen elönyei, és hátrányai lesznek?
Látom sokat szeretnének werewolft, mondjuk én utálom öket, de ha modolhato lest a játék akkor biztos hogy lesz. :S
Nem tudom hogy a játékban milyen gyorsan fog telni az idö, de a havi egy átváltozás az egséz kevés. Ha meg lenne valami mágikus cucc amivel bármikor átlehetne változni, akkor az tul erös lenne szerintem. :S :D -
#1182 Ma kiadták a beígért hivatalos HD videókat. Igazából úgy érzem magam mint akit pofánvertek egy nagy büdös nyálkás lazaccal; ugyanis 1 - a videó az E3-as anyag vágottja, 2 - reménykedtem, hogy némi újdonságot mutatnak végre/utoljára kiadás elött a videóban látható (talán azóta már javított) bugok és unalomig ismételt képsorok helyett.
BethBlog videók