30713
TES
  • Ryder62
    Gépigényről lehet tudni valamit? Remélem nem lesz olyan gány hulladék optimalizálás terén mint a new vegas. Mert az stabil 60 fps-t sem tud tartani olyan látvány mellett. Ráadásul a mapján alig van valami.
  • PTW
    valóban nagyon faszák voltak. nekem személy szerint point lookout volt a kedvencem.
    Szerencsére Skyrim-hez azt ígérik. hogy hasonló kaliberűek készülnek (vagy méginkább morrowind) és kevesebb lesz belőlük, de sokkal inkább tekinthetők majd kiegészítőnek mintsem DLC-nek.

ami JÓÓÓÓ :)
  • Ryder62
    Teljesen egyet értek. De azért a new vegas-os old world blues dlc azért rávert még a f3-as dlc-kre is. Pedig az nagy szó :)
  • mike01010101
    Az F3 dlc sorozata szerintem etalon. A Pit vagy Point lookout akar onallo jateknak is megallna a helyet. A new vegas-nal szerintem mar nem ennyire pozitiv a kep dlc vonalon.
  • Ryder62
    De azért az F3 dlc-jei elég ütősek lettek :)
  • koschwarz
    ...én legalábbis még nem vagyok a digitális változat híve, hogy a dlc-ket úgy vegyem meg.
  • koschwarz
    azon gondolkoztam, hogy dlc-k terén mit ígérnek? gondolom lesz jó sok.

ha a fallout3 példáját nézem, akkor kissé idegesített, hogy megvettem megjelenéskor, aztán a dlc külön iszonyat borsos áron jelentek meg jó későn, nem is érte meg (ráadásul nem is voltak kompatibilisek a magyar verzióval vagy mi volt), majd eladtam a sima változatot, és megvettem az angol goty-ot, minden dlc-vel egyben. az oblivionnal sem volt egyszerűbb, ott meg külön van egy shiveringem meg egy kotn-om...
  • Nos
    Nekem jó a digitális, én csak úgy vettem az elmúlt 1-2 évben. Nem foglal helyet, nem kell pakolgatni.

De mindenkinek amit szeret, csak jönne már.
  • PTW
    én olyan 16-18 ezerre tippelem.
    emlékszem, hogy anno az oblivion is annyi volt(16) pedig az a kiadás egy fadobozos Skyrimhez képest kispálya :D
  • obe
    nekem megfelel majd a polós-poszteres-képeslapos-soundtrack-os kiadás kb 10 ezerért, a fadobozos iszonyú drága lesz, pedig én az évi 4-5 játékomat általában gyűjtőiben veszem, ha valóban tartalmaz valamit, nem csak digitális pluszt, de ha a lélektani 20 ezer forint fölé csúszik az ára, nem veszem meg..

már egy ideje lesem az egyik vidéki media markt-ban, 5 doboz porosodó withcer 2 legdrágább edisön, most 16 vagy 18 ezer...az egyikért nagylelkűen felajánlok karácsony előtt 12 ezret
  • PTW
    még én sem tudom csak azt, hoyg KELL :D
  • koschwarz
    egyik kezemben kard, másikban egy jó kis buzogány. egy nagyon eccerű északi barbárt fogok elsőnek indítani, és szanaszét csépelek mindenkit :DDDD
  • Bandris86
    Olyat hol lehet venni?
  • Prince23
    Duncan mindig is jól írt. a többiek viszont nem :D Talán még egy kivétel van.
  • ratgab
    Köszönöm szépen! Cikk végére érve már láttam én is, hogy Duncan követte el az írást! Szerintem ez a cikk most igen jóra sikerült (régi stílust, humort és játékszeretetet véltem benne felfedezni, amik még a PCGamer időszak cikkeire voltak igen jellemzők!)!
  • PTW
    Fadobozos spéci kiadás alig várom, hogy a kezemben tartsalak!
  • EndreMan
    GameStar 2011. Szeptember.
    az író: Duncan

Dupla címlapos kiadás. A 2 variáció közül az egyiken a SKYRIM található.
  • Atilorn
    Egy kezemen meg tudom számolni, hányan gondoltak a bal kezesekre. Senki. Végre a bal kézben foghatom a kardot, jobban a pajzsot. Nagy cuppanósat a Bethesdának.
  • ratgab
    Cikk alapján jó hír, hogy egy-egy helyre bemenve csak először szintezi a játék az ellenfeleket, ha oda később visszamegyünk ugyanakkora szintűeket fogunk találni (Dragon Age Originsben emlékszem hasonlóra), mint korábban.
  • ratgab
    Most olvasom a cikket! Nem tudom melyik újságból van, de nagyon jól ír a srác!

Harcleírásoknál ihletet is kaptam: Egyik kézben egy méretes kard, másikban egy dizájnos tőr fog pihenni (legalábbis tuti lesz egy ilyen karakterem is a már megszokott 2 kezes fegyveres, pajsz-buzogány-kard vagy akármi mellet, de egy tőr+pajzs kombináció is érdekes lehet).

Viszont a másik szerintem nagyon hangulatos módszer mágusoknál (természetesen a mindkét kézben pihenő tűzlabda vagy egyéb, esetleg mindkét kézben különböző varázslat mellet) az egyik kézben varázslat másik kézben varázsbot. Esetleg egy Gandalfhoz hasonló kard+varázsbot kombináció is bizonyosan érdekes élményt fog nyújtani!

Igen felcsigázott a cikk!
  • sherlock1

• Although
    Nos nagyjából egyezik az előzetes hírekkel. Az egész majd a harcokban vizsgázik. Meg mennyire lesz jó az alkímia illetve a souls gems. Milyenek lesznek a dungeonok, A questek.
  • Jocisan
    Sziasztok!

SKYRIM – Perkek, Faji Képességek, Statisztikák…

Jó olvasást!
  • Although
    Fallout 1,2 az rp-sek számára legenda. És az FNV inkább képviseli az folytatás szemléletét. Mint a Fallout 3.
  • ratgab
    Én játszottam Fallout New Vegassal és Fallout 3-al is, de nem tudom egyértelműen azt mondani, hogy New Vegas jobb. Van amiben jobb, de van amiben viszont az előd lett jobb. Persze szigorúan szerintem!
  • ratgab
    Másik érv, hogy baromi szórakoztató, harmadik érv, hogy oblivionban is a legjobb guild, legjobb questsorozat hozzájuk tartozott!
  • PTW
    köszönöm, hogy ezt megfogalmaztad helyettem (karakterekre vonatkozó rész) :)

+1

NV-os hozzászólással is maximálisan egyetértek. Korábban írtam vagy itt vagy falloutos fórumban talán, hoyg nekem NV ezerszer jobban áthozta a fallout hangulatot mint a bethesdás f3 és ez nagy részben a hihetetlenül jól sikerült karaktereknek köszönhető. Bárcsak kölcsönvettek volna pár embert obsidiantól a fejlesztés alatt (remél) :D
  • Although
    ott van az öreg a kisvárosi kaszinóban ugye.. a szövegével. "youngster..." :):)
  • yesname #1473
    Fallout NV az nagyon jól sikerült :) Olyan szintű egyéniségeket sikerülne csiálniuk Skyrimben nagyon örülnék neki magam is.
  • Although
    Hm :))) Ez jó amit írsz. Csak van egy gond. A Fallout New Vegas. Jópár nagyon szépen kidolgozott karakter van benne filmszerű bejátszások nélkül. Csak azt az Obsidian csinálta. :)Tény nem annyira üt mint az említettek de nagyon jók. Mókás fickók egyéniségek mint a főgonosz kkari. vagy dr. House. :)
  • yesname #1471
    "A witcher teljesen másra ment rá nem ígért többet mint amit kaptál."
    Nem igaz. Skyrim sem ígért semmit, maximum amit Te belegondoltál/reméltél. Ez volt a Witchernél is.

"Most épp abba reménykedek legalább a karakter úgy fognak élni mint a Witcherben."
    Ezt felejtsd el. A Witcher inkább egy interaktív film az RPG-k között. Az ilyenekben (Mass Effect, Witcher, Dragon Age: Origins stb.) a hasonlóan kidolgozott karakterek (múltjuk, sorsuk bemutatása, ahogy együtt halad az életük a játékoséval stb.) kivitelezhetőek, de egy Oblivion szerű nyílt/teljesen szabad világban ez nagyon nehéz lenne. Ugyanis előbbiekben az átvezető és közbenső filmszerű jelenetek tették a karaktereket annyira élővé.
  • Although
    Nem mondanám mindent a saját értékei szerint próbálok értékelni. A Skyrminál reménykedtem először hogy az oblivion tényleg jó rendszerre meg esetleg a Bioware karakterkészítés szintje esetleg találkozik. :)
    A witcher teljesen másra ment rá nem ígért többet mint amit kaptál. A Skyrimnél főleg az idegesít hogy Tod aki kitalálta ezt a rendszert most be akarja dumálni hogy a heal az egyenlő az erővel. Ilyen apróságok zavarnak. pl. :)Mikor ha valaki ő tudja mit tudott az Obi rendszere hiszen ők csinálták. :)Most épp abba reménykedek legalább a karakter úgy fognak élni mint a Witcherben, erre céloztam. :)
  • yesname #1469
    Arra utalok, hogy attól még lehet nagyon jó egy játék, mert nem attribokat számolgatsz, meg nézegetsz... Így a Skyrim is lehet jó játék. (Elég érdekes egymásnak ellentmondó nézőpontod van :))
  • gseldon
    Már bocs, de a Bioware sem egy író által előre novellákban megírt karakterekkel dolgozik sem a DA-ban, sem a Mass Effectben, sem az NWN-ben, KotoR-ban stb. Mégis tudnak minőségi, nagyon kidolgozott karaktereket alkotni. A Bethesda meg nem... Ők inkább tech-guruk és a látványra meg a nagy világra mennek rá.
  • koschwarz
    tekintettel arra, hogy a witcher univerzum egy író által novellákban jól kidolgozott univerzumból és annak a karaktereiből ered, a TES meg nem, szerintem olyan karakterekre nem érdemes számítani.
  • Although
    Nos az teljesen más jellegű ose rendelkezett egy ilyen szépen felépített rendszerrel. De nagyon kíváncsi leszek amit már írtam vajon az npc-k között lesznek e olyanok mint Zoltan,Triss, etc :))
  • yesname #1465
    A Witcher 2 is szép konzolos karakterfejlődéssel rendelkezik, csak megsúgom neked, mint rajongójának :)
  • Although
    Vaagy írhatunk a Bethesdának hogy adjon ki egy 2.0-át is mint a Witcher fiúk és abba tegye bele ezt is választható opcióként :)
  • Although
    Röviden. Lesz a Heal meg a stamnia, meg a mana, meg egy kicsit leegyszerűsítve a skill rendszer athletics, acrobatics meg ilyenek nélkül :) egy mondatban röviden :) Tehát attribok nuku. Lesz egy szép konzolos játékunk. :D Azért ne aggódj sok új dolog is lesz. viszont a karakterfejlődés a szép konzolos lesz az Obihoz képest. :) Én is ezen szomorkodok épp :) Talán majd valami jófej moder visszateszi :)
  • PTW
    röviden: egyik se marad :) bocs de most nemtok leírást keresni neked, de valaki biztos szívesen megteszi