22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Evoluti0N #18880 Van a videóban jópár Mass Effect cosplay-es. 1:43-nál pedig egy egész banda :)
-
Darun #18879 Bár tudom hogy ez rajtad nem segít, de nem csak téged utál az EA szerver. Késő éjjel is simán ledob, sőt, tegnap SP közben szakadt meg, igaz hogy legalább a játékot nem lőtte le. (tegnap előtt azt is rám zárta)
Már nem is tudom ki írta pár napja hogy örüljünk annak hogy még mindig van támogatása a játéknak (DLC-k, heti feladat, stb) Nos, én örülök neki. De tényleg! Az persze igaz hogy fizetős DLC-m még nincs, mert sztem lehúzás, de ugye ez mindenkinek az egyéni döntése. A heti feladatoknak is örülök, bár nem hinném hogy ezeknek az "égess el 75k pontnyi ellenfelet" feladatoknak több száz fős apparátusa lenne. Nem véletlen tolják egyébként a multit, tegye fel a kezét az, aki szerint nem ez hozza a legtöbb bevételt a ME3-ból. Tehát ne keverjük össze az üzleti érdeked a jószívűséggel. És végül lyukadjunk ki a fő problémához. Mit érsz a rengeteg multi fejlesztéssel, cselendzsekkel és minden szarral, ha a kötsög EA szerver folyton ledob? Ugye hogy semmit!? Szerintem azzal kéne kezdeni hogy legyen stabil a szolgáltatás, aztán jöhet a többi. -
Másnak is b.ssza a rezet a ME3 server??? hogy az anyámba teljesítsem az N7DAY challenge-et, ha nem lehet csatlakozni... ez is az én formám, kb. 2 hetente van időm játszani, de mindig akkor b.szakodik a server... -
Darun #18877 Épp az előbb néztem én is. Megint egy tök laza hétvégi event. -
morzsi555 #18876 Operation BLAST FURNACE -
Darun #18875 Szerintem nem adódik össze a végtelenségig. Ha jól tudom akkor mindennek van egy maximuma. Pl nem érdemes ap modot az új sebzésnövelő/ap moddal meg ap lőszerrel egybe rakni, mert a páncélátütő képesség nem növelhető a végtelenségig. Sztem ugyan ez igaz a dr-re is. De ez is olyan hogy ki kell próbálni. És ha nem működik, akkor úgy még mindig életképes a dolog hogy egy sphere-t támadóra, egyet meg védőre fejleszteni. -
GreyWarden #18874 Egyébként, ma lacokával azon morfondíroztunk, hogy, ha több asari justicar egy helyen letesz egy biotic sphere, akkor annak a hatása is növekszik? Megéréné mondjuk kettőt- hármat lepakolni egymásra?
Másik kérdés: Ti Turian Havocnak milyen fegyvert raknátok be? Én Indrával próbáltam, de, ha mondjuk assault rifle- t szeretnék, akkor mi éri meg legjobban goldon? -
GreyWarden #18873 Igazad van, az ME, egy korántsem tökéletes játék, de annyira szórakoztató az egész trilógia, hogy én keresve sem találok jobbat. Az első rész az újdonság varázsával, a második ezzel a tökéletesen kiforrt világgal és "badass feelingel", a harmadik pedig a hangulatával és a nagyon masszív atmoszférájával ragadt meg. Sok mindenért lehet szindi, hogy mit rontottak el rajta és mit hagytak ki, vagy mit vágtak ki belőle, de véleményem szerint egy szériának sem sikerült eddig ezen kívűl, ennyire profin felépíteni és ezután egyben tartani! egy ekkora kaliberű alkotást. -
"Nekem a Mass Effect trilógia a kedvenc játéksorozatom és nagyon úgy tűnik, h sokáig az is marad. Nem tökéletes, van bőven hibája, de annyira fantasztikus az egész sorozat mindenestől, h meg tudom bocsájtani neki. Még egész biztos, h nagyon-nagyon sokszor végig fogom játszani."

Sok-sok éve játszok már, jöttek, mentek játékok, sokakra mondtam már hogy kedvenc, de alapvetően a Mass Effect az egyetlen olyan cím amiben jól érzem magam, újra és újra végig akarom játszani, minden kis apró részletet meg akarok tapasztalni benne, sőt amire azt mondom hogy lebilincselő, szerethető, megható és felejthetetlen.
A ME1-et most nyáron játszottam ki nyolcadjára. Sztem még egy játék nem volt amit 10-nél többször vittem volna végig. Pedig pont most lesz érdekes, hogy az egész szériát az elejétől kezdve a végéig végigjátszani egyszer így egyszer úgy egyszer amúgy , mindig másképp.
Szóval ez a 8 végigjátszás még a jéghegy csúcsa, lesz még dupla ennyi is mikor nem csak egy egy rész hanem a szériát játszom újra és újra. -
Evoluti0N #18871 Sokat lehetne azon vitatkozni, h melyik rész a legjobb. Leírom az én véleményemet. Mindegyik résznek megvan a maga negatívuma és pozitívuma. Nekem az első rész tetszett legjobban. Talán azért, mert egy új, addig nem ismert, nagyszerűen kidolgozott sci-fi világba vezetett a játék, emellett ez lett a legRPG-sebb is (azta micsoda szó :D). Talán a harmadik résznek van a legtöbb negatívuma. Az olyan apróságoktól kezdve, mint a béna animációk, egész az olyan komolyabb problémákig, mint az autodialógusok, béna szkennelős küldik, befejezés, stb. Azonban rengeteg pozitívuma is van a 3. epizódnak. Kezdve onnan, h hatalmas változásokat tudunk végrehajtani az univerzumban, ami ráadásul néhány társunk, barátunk életére is kihatással van. Gondolok itt pl. a genophage meggyógyítására/nem meggyógyítására, békekötés a gethek és a quarianok között. Emellett minden összesűrűsödik a 3. részben. Benne van ilyen/olyan formában a legtöbb szereplő, akit a megszerettem/megutáltam az előző két részben és a korábbi részekben hozott döntéseim, történések is kihatással vannak kisebb-nagyobb formában a történésekre. Legyen ez olyan apróság, mint pl. az előző végigjátszásomban nem tudta Shepard, h ki Liara apja, a mostaniban pedig úgy ment oda a mátriárkához, h már tudta, mivel megnéztem a Shadow Broker számítógépén a videót. Vagy akár olyan komolyabb dolgok, ami megakadályozza, h Tali öngyilkos legyen. Plusz tele van megható, szép jelenetekkel a harmadik rész, ami annak köszönhető, h nagyszerűen megalkotott karaktereket, történetet alkottak meg a Bioware-es srácok. Még most a a 3. rész 3. végigjátszásánál is annyiszor elbőgöm magam így 26 éves fejjel, h néha már szégyenlem magam :D.
Nekem a Mass Effect trilógia a kedvenc játéksorozatom és nagyon úgy tűnik, h sokáig az is marad. Nem tökéletes, van bőven hibája, de annyira fantasztikus az egész sorozat mindenestől, h meg tudom bocsájtani neki. Még egész biztos, h nagyon-nagyon sokszor végig fogom játszani. -
Harbinger #18870 Én értem, de én ezeket a tényeket február 14.-én megírtam a demó után. És mit kaptam érte? 
A 2 arcade-os játékmenetétől jobb, de a dialógusokat nagyon megnyírták. Shep meg normálisan egy ital se tud bedobni, de táncolni már a 2-ben is elfeljtett. -
Én nagy fan is vagyok meg alapvetően is nagyon elégedett a játékkal, a DLC megvétele sem kérdés, pláne, hogy van még 2000 pontom amúgy is az egyenlegemen, amit másra amúgy sem költenék, nem mellesleg jut 800 pont a következő dlc-re, tekintve, hogy nem kerül majd az is 1200-ba :D -
Ne érts félre, jó játék a ME3, kiemelkedő, viszont a széria leggyengébb darabja. + annyi hogy túl tps szerű lett, az a maradék rpg is eltűnt belőle. 
Egyébként szerintem a me3-ra inkább egy szűrkés effekt van ráhúzva
Itt van egy összehasonlító kép:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
SweetFX-el
Alap:
Nem igen látni a különbséget de ha a fehér részt nézed a háttérben látható hogy alapban szűrkésebb.
-
Harbinger #18867 Akkor a hiba bennem van, én most tolom az SP-t 4x! Persze végig mindhárom részt. Új karakter, arc, név, class. Jó móka Infiltratorral lenni, bár a 3-ban max a skillek végett. A1-2-ben muszáj vagy adott fegyvert használni.
A 2 grafikája szebb, de kis csalás. Inkább a fények végett szebb, olyan film-noir/szépia tónosú az egész. Kevés fény, kevesebb részlet látszik. Míg a 3-é csupa kék tónus. Érezhető a From Ashes flashbackjei után, hogy mennyire más az alap játék képi világa. -
Darun #18866 Azt tény hogy nem egy könnyű fegyver, és most nem a súlyára gondolok. Az igazi probléma az hogy sokáig tart leszedni az ellent vele és ha a társak nem figyelnek rád, akkor simán elkap lövés közbe egy husk és már meg is szívtad. Az is igaz hogy egy krogan senti gyorsabban leszed egy Brute-ot/Ravager-t, és a geth shoti tényleg erősebb, de azért tegyük hozzá azt is hogy az ötös tár hamar kiürül és nem árt charge-olni kicsit lövés előtt. És ha többen jönnek ellened, akkor párszor tárat is kell cserélned. A Typhoon-nak amúgy sem a szórásával van a baj (igaz hogy scope nélkül még nem próbáltam) hanem a visszarúgással. Ezért kell fedezékből lőni. Bár a Reaperek ellen akár szembe is beállhatsz és scope nélkül is lőhetsz, sztem a Brute/Ravager/Banshee öléseimnek a nagy része ezzel a fegyverrel sikeredett. Persze az is igaz hogy pl a Banshee-ba azért a társak is be szoktak segíteni. És végül: amikor a pálya túl felén spawnol 6-7 ellenség, akkor ott sokra nem mész a geth shotival, a Typhoon meg még az előtt leszedi a felét hogy elkezdhetnének lőni rád. Persze ettől még megeshet hogy neked nem jön be és mindezektől függetlenül nekem is a geth shoti a kedvencem. -
Ez a turian nő úgy feszít ott mintha egy Sith lenne :D -
Evoluti0N #18864 Mai napig nem értem, hogyan tudták a harmadik részre elfelejteni normális futás animációt csinálni. A dlc-t btw tuti megveszem. Túlságosan nagy fan vagyok ahhoz, h kihagyjam. -
A LotSB az tényleg kincs. Sztem az egész ME2 hangulatos, változatos és pörgős. Ami tényleg hiányzott az alap játékból de a dlc-ben benne volt az a társak kommentelése az adott helyzetekre.
A ME2 azért jobb mint a 3 mert az rpg-sebb. Basszus a 3-ban még választási lehetőséged sincs hogy melyik bolygó legyen a következő.
Full cső lövölde. A mellék küldik is milyennek már. Még az adott karakterrel sem tudsz beszélni aki a küldit "adja". Egyszerűen csak kihallgatod majd megjelenik az ablak hogy gyűjts be ezt-azt.
Sőt hub worldból is csak egy van. Omegát simán meglehetett volna csinálni hub worldnek miután kitakarítottad onnan a szemetet de hát tesznek rá a készítők.
Ráadásul a 2 még ma is szép játék míg a 3 elég sivár látványvilággal rendelkezik, a hülye mozgás animációkkal az élen. -
az "elfogult vagyok" akart lenni :D -
Sajnálatos, pedig szerintem benne van a plusz, lehet elfogult vagy, és azért lássuk be, minden játékról többnyire szubjektív véleményt lehet alkotni, engem fertelmesen elkapott a 3. rész dark-os, nyomasztó hangulata! -
morzsi555 #18860 A multiplayer mentette meg a játékot, abban van az újrajátszhatósági érték. Single player részét eléggé elcseszték a befejezéssel, auto dialógusokkal, stb. Ha nem lenne mp része, akkor már kb. senki se beszélne a játékról. Pontosabban csak arról, hogy mennyire elcseszték.
Amúgy omega után is lesz még sp dlc, megerősítették. -
sanya200 #18859 Hát a LOTSB volt eddig a legeslegjobb dlc amit valaha me játékhoz kiadtak sztem.Változatos, hangulatos liara beszólásain meg szinte fetrengtem megvolt benne minden ami egy jó "játékhoz" kell az egész szériának ilyennek kellett volna lennie.A 3. rész is jó de vhogy nem érzek késztetést hogy nekiugorjak 3x-ra is.Csak úgy említésképpen a 2-t kb 30x vittem ki!!! és akkor még nincs benne az hogy elkezdtem és nem fejeztem be xy ok miatt.Ezzel szemben a 3 valahogy nem hatott meg annyira pedig sok mindenbe jobb de vhogy mégis hiányzik belőle az a plusz ami a 2-ben megvolt. -
morzsi555 #18858 Minden jel arra mutat, hogy nem éri meg pénzt kiadni ezért a dlc-ért. Én youtube-on nézem majd meg a végigjátszást. -
morzsi555 #18857 Drell Vanguard Katona
Ez jó goldon és platinumon is. Pull semmit sem ér, bronzeon és silveren jó csak. -
sanya200 #18856 hát én mindig goldon tolom :D
próbáltam goldon érvényesülni vele de annyira hamar halnak ezek a vangardok kivéve talán a krogan vangardot :D
De ez a drell nálam hamar elhallt pedig tetszik a cluster grenade ami nála van de annyira gyenge a pajzsa max fel kell tolni armor módokkal hogy kicsit nehezebben szedjenek le. -
Ch4nce #18855 Ha nem számolt el valamit a program (amire azért van esély), nézd meg a cooldownt egy alap drell vanguarddal.
Drell Vanguard build
Szóval nem is olyan hülyeség ez a fegyveres harc... Nyilván nem feltétlen goldon vagy platinán. -
sanya200 #18854 hát csak mire lehül a képessége egy ilyen fegyver mellett sok értelmét nem látom.Mondjuk ritka ha adept-el vagy vangardal megyek ha megyek akkor is acolyte vagy phalanx, max geth plasma shotgun.
Kipróbáltam ezt a typhoon-t hát nem rossz de kisebb ellenfelek ellen..
az a baj hogy sokáig tart mire megöli, inkább nagyobb ellenfelek ellen jó mint pl benshee.Egy geth plasma shoutgun-al fele annyi idő alatt megölök egy cannibal-t vagy egy maraudert és az a fegyver messzire is jó nem csak közelre.Amúgy raktam rá stabilizáló-t meg scopo-t ami tovább stabilizálja meg még külön armor modot ami több töltényt meg +10% stabilitást ad így aztán nem szór egy cseppet se ha valamire elkezdek lőni az célon is marad, headshootokat is lehet vele osztani rendesen csak hát mire rendesen sebezne az kicsit soká tart.Ez a baj ezekkel a nagy tűzerejű lmg-el úgymond,pl collector rifle vagy a prothean fegyver is.
A reapereken meg erősítettek?olyan hamar elhullok engineerel ahogy leesett a pajzs már halott is vagyok kb. -
morzsi555 #18853 Bármelyik karakterből lehet katonát csinálni. Drell vanguardból katonát érdemes csinálni, mert "varázslónak" egy nagy fos. Csak pullal tud biotic combozni, de az goldon és platinumon szart sem ér és a drelleknek van a legnagyobb passzív fegyver sebzése jelenleg. -
sanya200 #18852 amúgy homlokcsapással tudom díjazni mikor multiban egy drell vangardnak adnak a kezébe egy revevantot pfff adept-vangard class max egy pisztoly máskülönben nem sok értelme van azt a kasztot használni mivel biotikok, pajzs meg kb semmit nem ér, egy ilyen fegyverrel meg az a lényeg hogy mész és kaszálsz. -
Llew #18851 engem tegnap extraction 0:00-nál nyírt ki egy gránát :D
A páncél kérdést szerintem kár firtatni. Thane, meg most a multiban a drellek is anélkül mennek. Akkor már inkább Aria magassarkúja a neccesebb. :D Bár a 2-ben Miranda is így nyomult.
Miután a Cerberus sikeresen kipenderítette Ariát az Omegáról, így már nem tűnik olyan keménynek a csaj.
-
Harbinger #18850 Ezt mernéd Aria szemébe is mondani? :D
Egyébként engem jobban zavr, hogy mindkét új karaktert LI-nak akarja a többség. Úgy látszik sokan elfelejtették Aria/Omega első szabáylát. -
vg #18849 Ebből csak női verzió van? -
Darun #18848 Tegnap este több hónapnyi szünet után ismét elkezdtem az SP-t. (utoljára az EC megjelenésekor szingliztem) Paragon Shepet importáltam vissza és okozott pár meglepetést a játék. Látszik elszoktam az SP-t. Az első dolog amin megütköztem, hogy a Mattock nem öl fejlövésre. Még a sima trooper-be is bele kellett ereszteni 2-3 lövést, pedig még sebzés növelő mod is volt rajta. Hát nah... Aztán Liara megint kitörte a nyakát és 180 fokban nézett hátrafelé. 
Aztán ismét Cerberus páncélba bújtam, mert ugye az poén. Főleg a Grissom akadémián, kicsit furán vette ki magát hogy eltakarítottuk az ajtó elől a troopereket, aztán cerberus armour-ba kopogtunk be hogy megjött a Szövetség. Ugyanitt a hírhedt "Aréna". Garrusnak és Javiknak sikerült beakadniuk, így egyedül álltam szembe az Atlassal, a két Guardiannal meg az aprólékkal szemben. Ráadásul Jack tanítványai előszeretettel biotic artilleryzték le azokat az ellenfeleket akiket pár másodperccel előtte öltem meg.
Nem tudom a Sur'Kesh-en melyik pihent programozó műve a "don't touch that" salarian, de valami különös perverzió folytán az összes Shepemmel, minden végigjátszásnál ott trollkodtam. Az a pár perc mindent visz.
-
Darun #18847 Nah, ez az N7 cselendzs majdnem sikeresen kiakasztott. Az elsőt elsőre sikerült teljesíteni, utána viszont vagy fél tucatszor haláloztam el, ált valami hülyeség miatt. Hab a tortán az volt mikor az utolsó feladatban a geth trutyit kellett cipelnem. Bronzon egy sorozat gránát a Destroyertől hazavág egy Phantomot. Most négyet ráküldtem és még élt. Benyomtam az ammo-t és a Phantom abban a pillanatban kivégzett. Mindezt kb 5 méterre az extraction zone-tól. Utána nyomtam 3 public silvert és meg is lett a cucc. Ismét N7 infivel voltam. Anno nekem is nagyon bejött az electric slash, én is hajlamos vagyok túlzásba vinni, ehhez képest most az első 3 wave-ben csak shadow strike-ot használtam. Mondjuk az is érdekes mikor állok face to face az Atlassal, nyomkodom a shadow strike-ot és nem csinál semmit. Az Atlas meg persze közbe lő.
A sikereken felbuzdulva ismét nekifutottam a volusnak. Fegyvernek Eagle-t kapott, így elvileg 200-as a CD-je, de én baromi lassúnak éreztem a hűlését. Viszont végre nem haltam meg az leső két körben, tehát sikerült értékelhető tapasztalatokat szereznem. Londonban jártam, Reaperek ellen. A Brute-okat nem szabad közel engedni, a disable device feladatnál viszont vicces volt hogy olyan kicsi volt a karim, hogy a Ravager nem bírta becélozni. Az aknája hihetetlenül hasznos, elég nagy területen lehet vele Killstreakelni. Ami nagyon furcsa és szokni kell, az a fedezék hiány és az hogy a magasság hiány miatt néha nem látunk rá bizonyos helyekre, amikre más karakterekkel igen. Ettől függetlenül egész megtetszett. Sajnos a 7. wave-ben túl közel jött egy Brute, beszorultam a start hely melletti sarokba és bár a dög elpusztult, a teteme rám zuhant, amit 1 élettel nem sikerült túlélni.
-
Evoluti0N #18846 Már a második részben is vicces volt, h a társak nagy része nem páncélban harcolt. Sőt! Egy légzőmaszk elég számukra ahhoz, h az űrben életben maradjanak. -
Darun #18845 Az mongyuk azé laza hogy amíg Shep páncélban, addig Aria jakóban nyomja. Rendben van hogy diszkóba abban jár, e azért kicsit röhejes hogy abban is harcol. -
Omega képek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
"Omega nem lesz hub world"
B*sszák meg. Már bocs de a bsn is azzal van tele hogy legyen végre egy másik hub world is. Hogy úgy nézzen már ki a játék mintha, esetleg egy rpg lenne, nem pedig cső tps.
Gondolom írtó nehéz lenne ám copy pastézni a ME2 omegáját és max itt ott átalakítani.
"Nem lesz állandó csapattárs Aria és Nyreen."
Ok, Aria még érthető. De hogy a turian miért nem lehet?
Nah most ezért az árért nagyot kell alakítania az omegának hogy azt lehessen rá mondani hogy megéri az árát.
Van egy sejtésem hogy full hent lesz órákon keresztül, úgyhogy sztem el lehet felejteni a LOTSB féle változatos, hangulatos, mégis pörgős játékmenetet.
A zeneszerzők meg megint aludni fognak, és egy értelmes soundtrackot sem fogunk hallani ebben biztos vagyok. -
Evoluti0N #18842 Az új háttérképem
-
sanya200 #18841 ja akkor jó köszi :D
van még 41h :D