22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Evoluti0N
    Tényleg. Nem is figyeltem az omnitool fényét. Elég érdekesen néz ki :)
  • Ryder62
    Ez még valami korai állapotból lehet. Az omnitool fénye egy világító téglalap.

PC gurut meg hagyjuk, óvodások gyűjtőhelye, a rakás kiskorú csak bebüfög oda valamit.
  • Evoluti0N
    Értem én. Persze, hogy a marketingről van szó. Azonban akkor is 50 embernek ingyen játékot adtak és akkor ilyen kommentekkel jönnek, h:
    "Aztán vigyázzon a BioWare, nagyon nagy kiadás az az ötven darab ME trilogy, nehogy becsődöljenek." (végén középső ujjat mutató szmájli)
    "50 darab. Brutális mondhatom..."
    Meg hasonlók. Ennyi savanyú embert... Nem tudom. Lehet, h én tévedek és valóban nem így kéne felfognom a dolgot. Nekem is panaszkodnom kéne, h ez mekkora ganéság...

• RAMyMamy
    ne legyél naiv, mert ez igen is az a bizonyos csúnya marketing... manapság már minden erről és a versengésről szól
    az EA megragadta a lehetőséget, most beállítja magát a "húde faszák vagyunk" cégnek, míg a konkurenciát szapulják a baki miatt (amiről valszeg nem is az activision tehet). ingyen reklám, és még csak nem is kellett magukat túlságosan megerőltetni miatta. az a pár me3 trilogy tényleg nem oszt, nem szoroz nekik
  • Evoluti0N
    Be kellene ide is iktatni egy SteamGuard szerű dolgot és máris meg lenne oldva a probléma.
  • morzsi555
    Bővebben linkekkel. http://kotaku.com/5960503/origin-users-are-suddenly-getting-hacked-a-lot
  • Evoluti0N
    A PC gurus hírnél a kommentek. Ezek normálisak?
  • GreyWarden
    Más se tud csatlakozni a szobákba? Csak, mert többszörös invelés ellenére sem voltam képes belépni. Nem beszélve arról, hogy a játék az elindítását követően azzal fogadott, hogy nincsenek feltelepítve a dlc- im. Valamit tényleg csinálhatnának már "odafenn".
  • Evoluti0N
    Kis apróság. Új screenshot az Omega dlc-ből.

• Harbinger
    Én Origien belül változtattam meg. Account Settings fülnél.
  • Evoluti0N
    Egy Origin jelszó változtatást ajánlok mindenkinek. Nem hiszem, h nagyon meg kell ijedni, de fő az elővigyázatosság.
  • Ryder62
    XD
  • Harbinger
    This is true power! Az ME ütni fogja a COD-ot. The cycle cannot be broken!
  • Fpocok
    Valahogy meg lehet oldani, hogy a játék indításánál ne keressen kétszer is letöltendő tartalmakat? Kurva idegesítő... ráadásul semmi értelme nincs.
  • Ryder62
    Igen, az azért üt hogy nem csak a 2. részt adják oda hanem az egész trilógiát. Rendes tőlük.

Amúgy meg csináltam egy ilyen szösszenetet:

Még jó párat tervezek.
  • Darun
    Én pont ezért szoktam át a solora. Nem sok értelmét látom a négyen négy felé, aztán majd valamelyik wave-ben úgy is kivégeznek minket játékmódnak.

Jah, nem két percig tölt, hanem csak egy :D Most hogy ezt kipipálták, elkezdhetnék kijavítani a töménytelen bugot, az EA meg csinálhatna valamit a szervereivel. Pl lecserélhetné őket.
  • Evoluti0N
    Ezek után merje valaki azt mondani, h nem jó fejek a Bioware-nél.
  • Gabor77
    Respect a Biowarenek, hogy fél év után sikerült kiadni egy olyan patchet, ami kb. a felére csökkenté a töltési időt a menüben, illetve store-ban. :D
  • GreyWarden
    Mostanában, hogy mindig ismerősekkel toltam a multit, elfelejtettem, hogy milyen szopás is a random team, sőt.. ennek a szar, teamwork- re képtelen társaságnak, egy meccs alatt sikerült elvennie a kedvemet a ma esti játéktól...
  • ferenc001
    Csak nekem ugrott be Sovereign?
    "We impose order on the chaos of organic evolution. You exist because we allow it, and you will end because we demand it." Megkezdődött a rEAperök ciklusa :D
  • Evoluti0N
    Nem kamu, mivel sokan mások is jelezték ugyanezt a problémát. Hacsak nem egy globális szintű összeesküvésről van szó.
  • Harbinger
    Nem látjuk, amint a COD lemezt teszi a meghajtóba, így kamu - ne mintha a videót nem lehetne mevágni.

De ha mgis igaz...

Ezt nevezem én direct interventionnek. Az Activionnél is az EA cuccai, méghozzá a ME! This is true power!

Erről kéne valamic vicces animáció/videó/akármi - mint a SW-s Nooooo!-ról - ahol Harbinger mondaná "I know you feel this".
  • Darun
    A GS-ben írták hogy a digitális terjesztésé a jövő. Lássuk be, van ebben valami. Nem azt mondom hogy holnap már nem lesz dobozos játék, de csak a vak nem lássa hogy a játék piac nem abba az irányba fejlődik.

Mondjuk ez a két fél játék egy áráért... :D Ez fájt.
  • Mimasz
    Egyre inkább azt akarják elérni, hogy digitálisan vedd meg... :DD
  • GLIPX
    Elkúrtuk.Nem kicsit.Nagyon.
  • Evoluti0N
    Steam-ről még fel tudja rakni, de akkor is poén :D. Mondjuk egy ME2-vel jobban is járt volna szvsz.
  • Ryder62
    Ezt nem akarom elhinni Ilyen nincs XD. A Call of Duty Black Ops II második lemezén konkrétan a Mass Effect 2 van.

A történet annyi, hogy ma jelent meg az új cod, és akik lemezről akarták telepíteni a játékot néztek egy nagyot mert a Mass Effect 2 jelent meg mint lemezen lévő tartalom.

És nem annyi hogy esetleg ME2 lemeznek érzékelte csak, a srác mutatja az intézőt amin jól kivehető a lemez tartalma: ott van egy ME2_RTP mappa meg az autorun a ME2 ikonnal.
    Ja persze innen megállt az élet, a játékot nem lehet telepíteni.

1080p-ben jól látható:

Szóval ezt is megéltük. Megvesz az ember egy játékot és az egyik lemezen a játék egyik fele van a másik lemezen egy másik játék fele.
  • Darun
    A fedezék rendszer jól működne, ha az irányítást nem baszták volna el. A kontrolleren is van egy csomó gomb, akkor PC-re miért minden cselekvést egy gombra dobtak rá?! És persze soha nem azt csinálja amit szeretnénk. Mellesleg a fedezék rendszer se újdonság már, pl a DE:HR-ben is jól működött, igaz hogy ott kicsit másként oldották meg (A GoW-al még nem sikerült játszani, mert nem hajlandó elindulni)

Nekem jobban tetszett az első rész skill rendszere. A háromé se rossz, a második rész viszont erősen súrolja a nevetségest. A DA-el sem játszottam, de tényleg nem kéne összehasonlítani a két játékot. Ennyi erővel akár a Sykrimhez is hasonlíthatnánk. És annak tényleg jó rendszere van (abban fejlődsz amit használsz). Ehhez képest a Skyrimbe van kb 30 óra játék időm, a ME3-ban meg 190. Persze ennek nagy része multi, de azért lássuk be hogy ezt a multit önmagába a kutya nem vette volna meg, kellett hozzá egy ME3.
  • Vraaanyek
    Erről van szó! Nem az akció elemeket kell redukálni, hanem az RPG elemeket bővíteni!
  • Ryder62
    Egy ME1 után már teljesen elavult volt a néma főhős féle változat.

A francnak kellene az a béna változat, mikor a ME féle is remekül működik és sokat dob a játékélményen.

Azt meg hogy most 6 sor helyet 3 van, hát istenem itt vannak renegade/Paragon válaszok amik többnyire plusz lehetőségek így már 3+2 választási lehetőség van. Utána ott az renegát/paragon cselekedet ami ismét feldobta a játékmenetet.

Jó persze a 3. részre teljesen lebutult az egész rendszer ezért kéne a ME1/2 félét vissza hozni.

Az meg hogy nem lehet látni a teljes választ sokkal film szerűvé, dinamikussá tette az egész játékot. Mert tudod hogy most kb mit fogsz válaszolni/kérdezni de mégis teljesen új dialógust hallasz majd, láthatod Shep mimikáját, reakcióját.

Sztem a ME1/2 féle rendszert kéne vissza hozni újra, sok renegade/paragon válasszal, cselekedettel és persze mini játékokkal.

A fedezék rendszer meg már teljesen jól működik. Anélkül suta lődözéssé alakulna át az egész játék. Nem hiszem hogy olyan nagy móka lenne ki-be oldalazni a falnál, és néha lőni egyet egyet.

A ME3 fedezék rendszere tökéletes, tudunk fordulni sarkoknál, átnyúlni és megragadni az ellenfelet ha egy alacsony fedezék másik oldalán áll, átugrani, átgurulni másikba stb.
  • Harbinger
    Nekem tavaly harmadjára 40 óra volt az 1, full paragon, mindent megnézve BDtS DLc-vel. A 2 bő 50 óra, csak a Cerberus DLC-kkel, mindent megnézve, cirka 1 milliós ásványt felhalmozva. DLC-kkel ,most olyan 50-60 óra között van, Insanityn, az 1 átlag 30-40 óra között. A 3 elsőre olyan 40 fölöti volt, sokadjára kb. ugyanez, DLC-kkel.
    Szerintem az 5 órás FPS-ek mellett ez még mindig nagyon jó idő, mert a Dead Space 1-2 nálam 6-8 óra. A Sniper gW-t meg egyszuszra 5 óra alatt vittem végig, ahogy a Crysis Warhead-et is, Delta-n.

A Dragon Age-el meg nem érdemes összehasonlítnai. Ott van rajta a dobozon "kétszer annyi játékidővel, mint az ME!". Persze, a sci-fi műfaj mindig mostoha volt.
  • Evoluti0N
    Kicsit megkésve válaszolok a kérdésedre. Nem csak női verzióban van belőle, de gondolom erre már azóta rájöttél :D. Bocsi, csak most vettem észre a kérdésedet. Egyébként itt megtalálod a férfi verziót :)
  • Vraaanyek
    Azért a játékidő elég szubjektív...egy COD-nál általában hozza az átlag időt mindenki, de a ME szériánál elég sok-féle idő jöhetett össze... nekem speciel az első rész 30+ volt, a második, akármennyire húztam,nyújtottam, de kb 40-42 volt a max, viszont élvezhető, nem rohanó tempóban, mindent kivesézve a 3. rész is volt 33-37 óra nekem... ez játékos függő szerintem nagyon, és nem lehet általánosítani... ennyi erővel első nekifutásra 18-20 óra volt a második rész nekem...
  • sanya200
    Na pont ez az amitől tartok... me1 volt olyan 25h a kettő volt talán a leghosszabb azt el lehetett húzni 40-50h-ig is a 3 megint csak 20-30h, ez lófasz főleg ha a sima dragon age origins-t nézzük a maga 90h játékidejével dlc nélkül!!!Legalábbis nekem ennyi volt.Minél szebb/gépigényesebb egy játék annál kevesebb lesz a játékidő mert az erőforrások nagy része a grafikára megy el.Azért lassan ott tartunk hogy az me4 mennyi lesz? 10h-15?A másik a motor hát vhogy nem tudom elképzelni egy bf3 motorral nem illik hozzá sztem, rpg elem lehetne több az egybe se kellett minden sarkon lőni mégis jó volt.
  • Evoluti0N
    Ja és igazán lehetne 1-2 fejtörő, vagy gondolkodós rész. Milyen kellemes mozzanat volt például az első részben az oszloprakosgatás Noverián. Emellett esetleg pár olyan küldi, ahol kikérdezni, nyomozgatni kell (régebbi Bioware játékban volt pár ilyen élvezetes rész). Ne szóljon már minden küldi arról, h végigmegyek egy csövön és lelövök mindenkit.
  • Evoluti0N
    Ha a játékrendszer változtatás alatt több RPG elemet értenek, akkor azt nem bánnám. Fedezékrendszeres harcrendszert hagyhatják, de lehetne normális inventory és több választási lehetőség beszélgetésekkor. Már a 3 is kevés volt, erre a 3. részben lecsökkentették 2-re. Igazából a néma hős + 5, 6, esetleg több választási lehetőség vs. beszélő hős + 3, netán 2(!) választási lehetőség közül az előbbire szavazok. Korábbi Bioware játékoknál is némák voltak a főszereplők és bevált a dolog. Éppen most játszom végig már "századszorra" a Jade Empire-t és egyáltalán nem zavaró, hogy nem beszél a karakterem. Igazából az lenne a legjobb, ha: lenne beszélgetéskor sok választási lehetőség, teljes szövegben kiírná a választási lehetőségeket, az "oldschool" egymás alatt levő válaszok lennének a tárcsás megoldás helyett és emellett még beszélne is a főhős.
    Ami nem RPG elem, de hiányoltam még az a hackelős minijáték és az se lenne rossz, ha nem mindent a space billentyűvel kéne csinálni.
  • wedge31
    Játék rendszer sok mindent takarhat mondjuk a ME széria alapvetöen már shooter lett némi rpg elemel vegyitve a Dragon Age meg egy kicsit más, föleg az első rész.
    Abban gondolom nem lesz fedezék harc meg hasonlók igy gözöm sincs mit lehet onnan átvenni és miért kell kidobni egy jól müködö rendszert.

Persze ha jobb lesz akkor minden rendben.
  • jarlaxxe
    Az új graf szerintem rendben van mert a U3 már régi de hogy a játék rendszert kidobják és valami újra cserélik az már nem annyira.
  • Evoluti0N
    Szerintem minimum 3 év mire megjelenik a játék. Addigra úgyis újítani kell a gépeken. Főleg, h jön az új konzolgeneráció és megint felgyorsul a játékok grafikai fejlődése.
  • Harbinger
    Szakadjanak meg! Eddig legalább maxon ment minden ME, most kell azt rEAper verte Frostbite, hogy csak flancos Omni-toolon fusson?!

A korábbi hsz-em viccnek szántam, de most már komoly.