22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Darun
    Annyira hogy platinának nem is nagyon érdemes nekikezdeni volus nélkül. Nekem nagyon nem jött be, mert én a tankokhoz vagyok szokva (még platinán is beleálltam a Banshee lövésébe) meg a fedezékből lövésre, és vele egyiket se lehet. Random csapatba sztem annyira nem is szerencsés, mert ő is inkább support kari. Egy emlékezetes random volus társam volt, ő geth shotit használt.
  • Llew
    Én a volus enginek nem tudtam, hogy mit adjak a kezébe, főleg a szűkös választékom miatt. Aztán végül a paladint kapta. Közel menni mégsem nagyon kéne vele semmihez, de azért legyen ereje, ha véletlenül valami low level a nyakamba ugrik és melee híján szabadulni kell tőle. Még esetleg valami könnyű shotgunnal kipróbálom.
    Egyébként nagyon jó kis karakter. Az első hír alapján inkább viccesnek tűnt, de mikor az elsők közt kiesett mondom csak kipróbálom és meglepő módon tetszik. Nagyon szórakoztató a kis tökmaggal játszani, ahogy nem lát ki a fedezékek felett. A pajzs töltés, a védő gömb, és a láthatatlanság hármas pedig hatalmas életmentő tud lenni.
  • Darun
    Ezt konkrétan Rio-n próbáltam, de az összes nagy pályára igaz: a képességek csak bizonyos távolságon belül képesek célozni. Jah, meg a geth shoti is. Tehát pl Rio-n, ha a pálya túlfelén elbújsz a konténerek között, akkor csak a lépcső vonaláig tudsz célozni, viszont a központi terem messzebb van és látni meg ugye ellátsz odáig. Mondjuk ott konkrétan szólóztam, de csapatban sem árt ha már az előtt le tudsz szedni pár ellenséget hogy "hatótávba" kerülnének. Az igazi nehéz pisztolyokat még nem próbáltam, főleg Carni/Pala-t nem. Abban igazad van hogy támogató fegyvernek kiválóak, én is játszottam már olyan adept mellett aki sorra lőtte a fejeseket vele. Viszont nem mindenkinek jönnek be a pisztolyok, nekik jó alternatíva lehet a Mattock. Mondjuk sebzésben nem tudom melyik jobb, mert ugye a fegyverek mellett lévő csíkokra nem lehet adni, sokszor hülyeséget vagy valótlant mutatnak.
  • Evoluti0N
    Igazából az egyik kedvenc karakterem. A teleportálása meg még csak rátesz egy lapáttal. Megspórolom a felmászást a létrákon, emellett falon keresztül is tud teleportálni ha menekülnöm kell, vagy ellenség közelébe akarok kerülni.
  • Evoluti0N
    Fury-val én szinte 0 fegyverhasználattal szoktam játszani. Carnifex-et raktam a kezébe, mert azért muszáj valamit, de alig húzom meg a ravaszt. A Dark Channel + Throw mindent berobbant. Plusz ott van az Annihilation Field, amitől minden közelben levő ellenséget elég csak egy Throw-val megküldenem és már robbannak is. Azt szoktam csinálni, h igyekszek közel kerülni az ellenséghez és aztán csak throw használatával robbantgatom őket. Ha zűrös a helyzet, akkor hátrébb vonulok és Dark Channel + Throw kombót nyomom. Nagyon gyorsan ölök vele, nem is hal olyan könnyen és szinte mindig első vok vele, emellett mindig megvan az 50 biotic kill badge.
  • Darun
    Az éjjel nézegettem hogy mi a fenét tudnék a Fury kezébe adni. Neki egyedül a Throw miatt érdekes a CD, a másik két képességének olyan hosszú a hatóideje hogy igazából csak a Throw miatt sztem nem érdemes 200-on tartani a CD-t. Mint minden hasonló karakternél, nála is elkél némi tűzerő és nem árt ha gyors is, tehát ne Widow meg Claymore legyen. Ekkor jutott eszembe hogy van nekem egy nagyon klassz AR-em ami tökéletesen megfelel. Rögtön be is nyomtam neki a Mattock-ot és nem csalódtam. Amit nem lehetett megoldani képességekkel, arra tökéletes volt. Ráadásul olyan nagyon vészesen nem nyomta le a CD-t se.
  • Llew
    PM jobb tömeg ellen, lassítja az ellent, "figyelmeztető rendszernek" is jó.
  • Darun
    Erre régebben kapásból rávágtam volna hogy a CS jobb, ma már kicsit másként látom. Igaz hogy a CS gyorsabb, viszont turian sentinek alapvetően úgy is fegyvert fogsz használni. A PM-el is ki lehet szedni a fedezék mögül az ellent, ráadásul ami sztem fontos hogy tudod vele védeni a hátadat, vagy fontosabb pontra kilőve lassíthatod az ellent. Pl Reactor pályán azt vettem észre hogy mindenki szeret szétszaladni, én meg mindig beállok a start hely előtti "erkélyre", onnan a pálya kétharmad része belátható/belőhető. Mivel sok hülye beáll a spawn helyekre, ezért nem egyszer fordult már elő hogy az ellenség a start helyre, vagyis mögém spawnolt. Ilyenkor nem árt ha az ember mögött van egy PM, turret vagy valami ami fedezi a hátát. Én a PM-et ajánlanám.
  • Ch4nce
    Turian soldiernél melyik a jobb? Concussive shot vagy proximity mine?
  • Darun
    A Typhoon is elég nehezen :D Igaz hogy én mániákus tárcserélő vagyok. Ha csak egy pillanatra is elfogy az ellenfél vagy lemegy a pajzsom, már tárcsere. A múltkori platinán kibeszéltük a többiekkel a fegyvereket. Destro-nak tényleg a PPR az alternatíva, bár platinán kicsit lassú. Viszont mint említettem, a Revennel is egyszer volt csak ammo problémám, utólag nem is értem miért nem használtam ammo boxot, még mindig 250 körül van és baromira kén fogyasztanom. Typhoonnal viszont nem rémlik hogy valaha is kifogytam volna.

Azért a legtöbb pályán be lehet úgy állni hogy szembe jöjjön az ellenfél. De tényleg szinte csak úgy lehet. Esetleg közelharcban, amíg az ellenfél fegyvert ránt, vagy amikor félregurulnak, mert akkor van idő becélozni.
  • koschwarz
    a destroyeren in szerencsére a PPR-t használhatom, de a shotit amit berakok mellé, szinte én is alig veszem elő. PPR-rel pláne, hiszen ki sem fogy soha.
  • koschwarz
    ha szembe jön az ellen, akkor kifejezetten könnyű vele headshot-ot osztani, de egyébként...de utáltam azt a challenget...de azzal lehetett talán a leghamarabb összeszedni a pontokat. meg a hurricane-nel.
  • Darun
    Pár hete, nem sokkal az után hogy elkezdődött ez a csellendzses baromság, ismét előkapartam a Crusader-t. Krogan sentinek adtam, már nem is emlékszem mi volt a másodlagos fegyvere, asszem valami ar vagy sniper. Megmondom őszintén, én Vancuveren nem egyszer fejest lőttem vele a pálya másik felére úgy, hogy mostanában sniperrel is elég béna vagyok. Az tény hogy baromi könnyű mellé lőni vele, mert golyót lő, nem sörétet, viszont az általad említett késést nem vettem észre. Több headshoot medált szedtem vele össze mint amennyit általában szoktam. Jah, és nem használtam AC növelő modot, nálam a shotin mindig sebzés növelő/szurony van. Ha kibontom az új sebző modot akkor az lesz.
  • Darun
    Az éjjel kipróbáltam a Destroyer/Revenant párost is. Mivel nem kell neki CD, raktam mellé egy shotit is. Három meccset toltunk végig, egyszer se kellett elővennem, igaz hogy egyszer kifogytam a lőszerből. A Scionokat úgy kapkodta le vele hogy egymás után jött 2-3. Igaz hogy néha zavaró a lassú tárcsere és még scope-al is baromira kell húzni az egeret hogy a célon maradjon, viszont így alig szór. Nagy távolságra kell kicsit jobban figyelni, oda rövid sorozatok kellenek. Viszont a 72-es tár a legtöbb ellenfélnek elég és a 460 lőszer se fogy el olyan hamar. Még az zavart kicsit hogy a devastator mode meg az igen komoly torkolattűz miatt néha nem láttam rendesen és pl egy láthatatlan/ugrálós Phantomok így elég nehéz leszedni.
  • koschwarz
    az argus turiannal a legjobb, de tényleg kifejezetten inkább közelharcra jó, mert akkora recoil-ja van...de az közelről nem számít. de szerintem távolra is király, egyszerűen fedezékből kell lőni. ha nem turianon használod, akkor érdemes rápattintani a stability modot. nekem az egyik kedvenc AR-em. meg a saber, a falcon is király. a harriertől én hülyét kapok, hogy hozzá van láncolva az ember egy ammoboxhoz.
  • koschwarz
    nem sok fegyver van, amire azt mondom, hogy szar, de a crusader...van vele valami hiba. a BSN-en valaki tesztelte is: konkrétan mintha lenne egy kis késés, függetlenül attól, hogy te hostolsz vagy sem. látod a piros célkeresztet az ellenfélen és tüzelsz, és hiába piros a célkereszt még mindig, ha egy kicsit is mozog az ellen, nem találja el.
  • koschwarz
    lehet hogy én voltam az a turian soldier :DDDDDD
    egyébként tényleg: én valamiért a turian soldier-rel mindig az élen végzek. csak a revenant-tel nyomulok vele. ext. barellel, armorpiercing skulóval, passzívban minden fegyversebzésre fejlesztve, marksman-ben tűzsebesség, headshot, tűzsebesség+pontosságra fejlesztve goldon is szó szerint ledarálok olyan ellenfeleket, mint pl. atlas, két tárból. előtte megküldöm a full damage-re fejlesztett proxymine-nal (+ 20%-kal több sebzést is ad az ellenfélen...nem elhanyagolható), és mehet a móka.

a legutóbbi turian buff óta (nagyobb fegyversebzés a passzívban) meg egyenesen isten.
  • Llew
    hülyeséget írok, simán piercing modnak hívják
  • Llew
    Harbinger
    Pont a hétvégi challenge után kaptam meg első fegyverként a Crusadert. Tekintve, hogy nincs komolyabb sniper fegyverem még, így első kipróbálás után nem rossz, de bazi nehéz, így nem sok karakterrel használható.

Nekem eddig fegyverből legjobban a Paladin jön be, pont kb. egymás után esett a Carnifexel, így mivel mindkettő egyes szintű, inkább előbbit használtam eddig. Végre lett hozzá egy ULM is, szóval most már szinte súlytalanul használható.
    AR-eket még tesztelem, Phaeston teszik, mert könnyű, pontos, gyors, valami jó ammoval még hatékony is.
    SMG-ket nem szeretem, nem is nagyon használom őket.
    Shotgunból eddig legtöbbet az Evisceratort használtam. Részben, mert a Katana mellett az van kimaxolva, ugyanakkor elég hatékony, mellette meg könnyű is.
    Snipernek a Mantis jó. Könnyű, de erős. Az Indra nagyon tetszik, bár inkább egy nagyon pontos AR. Nemrég megkaptam a Collectro snipert, de nagyon kell vele figyelni, mert pillanatok alatt ki lehet szaladni a töltényből és akkor lassan tölt vissza.

sanya200
    a HVB és az AP (armor piercing) sok esetben fedi egymást, a lövések fedezéken, vagy páncélon való áthatoló képességét növelik, közben csökkentik a védelem hatékonyságát, ugyanakkor a lövedék erejét is. Bár a HVB shotgunnál és snipernél növeli a fegyver erejét is, ugyanakkor az SMG kivételével minden fegyvernél 50%-os súlynövekedést okoz.

Nagyon sok fegyver mod van, a többit had ne kellejne lefordítani. Ha valamelyik konkrétan érdekel, azt írd le. De ne 25-öt :D
  • sanya200
    azt megmondanátok nekem hogy fegyvermódokba mi az a high velocity barell,meg piercing mód..stb
    nem tudok angolul azért kérdezem.
  • Harbinger
    Én Insanity-n Argusszal mentem végig az SP-ben, nagyon jó fegyver. Vagy nehéz hazsnálni és én ezért szerettem. Semmi kihívás nincs a játékban, max ha pistol-SMG-s karakterrel mész, de ez ugye a 3-ban már nem áll.
    Egyébként az AP mod mindehezn jó! Simán helyettesíti az AP ammót. A Guardian pjazsát még egy Predator is átviszi és megöli 5-7 lövésből. Még pl. Striker Assault Rifle-ból 3-5 tár se.

Nekem az alábbi fix buildjeim vannak:

- Turian Soldier/Sentinel, PHaesotn tár növelés és AP mod
    - Batarian Soldier, Avenger AP és omin-blade mod
    - Human Engineer, Tempest/Loucust AP/stability és tárnelés mod, Carnifex tár és AP mod (bár észrevettem, hogy pl. Mattock-kal sokkal jobb az esélyem Goldon is)
    - N7 Slayer, N7 Eagle tárnövelés és AP mod, N7 Hurricade tárnövelés/AP és stability mod
    - Salarian Infiltrator, Mantis AP és ammo bónusz mod,

Tapasztalatok alapján a jó fegyverek számomra:
    Carnifex, Paladin, Mattock, Pheaston, Crusader, N7 Hurricane (szigorúan stability moddal!), Avenger, Mantis, Incisor.
  • Llew
    Nem ismerem, de wiki azt mondja, hogy azt nem AR-ként, hanem inkább rövid távon, shotgun helyett kell használni.
  • Ch4nce
    Van olyan karakter, amivel silveren értelmesen lehet használni az Argust? (turian soldier esetleg?). Eddig csak human soldierrel meg turian sentinellel próbáltam, de kb 10 lövésből 2 talált, főleg fedezékből lenne használható, arra meg nincs hely ugye...
  • Llew
    Jaj, de hogy akarok én goldozni. Egyelőre jól elvagyok bronzon is. Majd, ha megismertem a figurákat, meg fegyvereket rendesen, akkor majd átszokok silverre. Talán.
  • Vraaanyek
    Sajnos nem sokat tudok játszani idő hiányában, havi 3-4 óra, ha összejön, és lehet sokat mondtam, de az biztos, hogy kell egy jó pár silver, mielőtt goldra megy az ember, én 2 havi silverezés után éppen, hogy átvészeltem a goldot az utolsó helyen :D
    Ráadásul jó öreg gamer laptopom is kezdi megadni magát, úgyhogy lassan érik a konfigvásár...
  • Llew
    De mitől van? Vagy az passz?

Tegnap mondjuk zűrös napom volt. Lett volna egy köröm, menet közben bedobott volna valahova, már hallottam, hogy fütyülnek a golyók, meg dumál a gép, hogy újabb hullám kezdődik, de még mindig csak a töltő képernyő volt. Máskor is volt már ilyen, hogy előbb jött a hang, mint a kép, de most teljesen megakadt. Csak pörgött, hogy loading, hallottam a hangokat, de nem dobott be. Viszont bent lehet már látszottam, mert egyszer csak kirúgtak. Szóval bent megunhatták, hogy nem mozdulok.

Na, meg tegnap kipróbáltam a goldot. Bronz után kicsit nagy váltás volt, mondjuk nem önszántamból csináltam. Bedobott a gép egy random mecssbe, de lehet az sem bronz volt már. Az még ment, aztán a következőnél valaki kilépett indulásnál, így hárman kezdtük. Csak egy fegyver tesztelős kört akartam, mondom megnézem ezt a graal-t (béna vagyok a chargolós fegyverekkel). Aztán alig kezdődött el az első hullám, az egyik tag már padlót is fogott. Futok, hogy élesszem, persze előbb át kellett volna verekednem magam pár ellen. Harmadik tag sehol. Engem is kinyírtak. Püfölöm a spacet, hogy leszedjéka fejemen taposókat, de semmi. Kiírja, hogy mindenki halott. Mondom ez szép, bírtuk másfél percet. Aztán nézem, hogy gold. Oké, így már értem. Gyorsan ott is hagytam.
  • CHROME
    Ez a láthatatlanság tök zavaró.
    Hétvégén nekem is volt egy ilyen köröm. Folyamatosan meghalt a környékemen valaki, akit nem is láttam, csak a kereszt ikonja volt ott. Persze így feléleszteni sem tudtam.
    Másik kedvencem az volt, amikor 1-2 percre abszolút semmit nem tudtam csinálni, max rohangálni.
    Lövés, fedezék, power nem reagált semmit. Meghalt a figura mellettem, és ott forgolódtam, de nem tudtam újraéleszteni. Aztán szép lassan meg is halt. Utána persze kb AZONNAL működött minden újra. Joggal hihette azt, hogy direkt nem élesztettem újra :/
    Picit sem voltam ideg.

Viszont megvolt az első solo silverem! Hüh. Szoknom kell még!
    Ketten kezdtük, aztán a kolléga megunta a második körben és egyedül maradtam. Gondoltam bohóckodom még picit, talán bejön valaki. Aztán azt láttam, hogy már wave7. Na mondom akkor talán ideje komolyabban odafigyelni. Persze a végére elment 5 raksi, meg 5 medigel, meg a survival packek is. De csak sikerült :) Persze utána fülemből is adrenalin folyt ehe.
  • Llew
    Revenantot én sem szeretem, de a turiannal tényleg baromi jó. Vagy egy stabilitás növelővel. Mondjuk a marksmannel még a plusz táras verziót is pikk-pakk ki lehet üríteni.
    A Matockot sem csípem annyira, de turiannal az is jó. Van ereje, pontos, és marksmannal gyors is. Na, meg alig van pár AR-em azok is csak az első pár szinten, szóval ne válogassak.
    Igazából a pisztolyok jönnek be. SMG-knek alig van ereje, vagy szórnak. Bár egy jó lőszerrel a Lucust, meg a Geth hatásos.
    Tegnap végre kimaxoltam a Mantist, így ideje lesz kipróbálnom valami infiltratort.

Mondjuk a tegnap este érdekes volt, elég fura dolgokat tapasztaltam.
    Kipróbáltam a paladin. Hát még nagyon tanulni kell ezt a pajzs használatot. Az SF-ben rohadtul nem érzékelem meddig hat. Olyan, mintha csak az orrom elé fújnék egy füstfelhőt.
    Na, de nem ez a lényeg. Elsőre mondom ez tök szar, nem is látszik a pajzs. Aztán második körben kiderült, hogy csak simán nem látszott. Egyszerűen csak az omnitoolt mutatta, mikor a pajzsot használtam.

Aztán meg volt egy köröm, ahol ketten voltunk, pontosabban csak egymást láttuk, de volt a pályán még legalább vagy egy láthatatlan játékos, meg pár láthatatlan ellenfél is, akik viszont láthattak minket valószínűleg.
    Szaladgáltunk, közben lehetett látni, hogy a gép valaki tök láthatatlant lő. Nem cloakban volt, simán nem látszott. Odaértem egy cannibal mellé, erre kapott shotgun lövést a semmiből. Meg mikor elestem egy láthatatlan valaki feltámasztott. Banshee üldözte a semmit a pályán körbe, eztán csak meghalt.
    Máskor meg egyszer csak elkezdtem sebződni, meg lement a pajzsom, közben közel-távol nem volt ellenfél. És a végén is csak azt jelezte, hogy ketten vagyunk. Telje káosz volt.
  • Darun
    A Typhoon-t majd úgy szóld le hogy azzal ált első vagy második vagyok. N7 Destroyerrel próbáld ki, rakj rá scope-ot és fedezékből tüzelj.

Pedig nem rossz a Revenant se. Csak jó emberről kell másolni. Én egyszer láttam egy turiant aki lealázott minket vele. Utána én is beraktam a turian soldier-nek (marksmannal nagyon jó kombó) kapott egy scope-ot meg ap modot és onnan már én is kaszáltam vele. A lényeg hogy vagy rövid sorozatokat kell lőni, vagy közép/rövid távolságra kell használni, vagy scope. Mert különben tényleg iszonyatos szórása van. Viszont a marksman fire rate növelésével, ap moddal meg valami jó kis lőszerrel úgy leszedi a páncélos ellenfeleket (Bruet, Pyro, stb) és a Guardi pajzsát is átviszi. Még azon gondolkozom hogy egyszer Destroyerrel is kipróbálom, de annyira tetszik a Typhoon hogy nem tudom kiszedni a kezéből :D
  • sanya200
    Nekem ez a revevant nem jön be vmi ultraszar nem tudom hogy lehet ezzel bármit is lelőni szór mint a rosseb plusz a sebzése sem ér szart se.Most megkaptam a Typhoon-t erre kíváncsi leszek milyen.Már csak a collector smg meg az n7 Valkyrie hiányzik.
  • sanya200
    hát nekem x-es acolyte-om van abba több töltény fér, nekem amúgy pont a harrier-el van ez a gondom az a 120 lőszert ledarálom hamar,pár ellenfélre csak 3-as upgrade van rajta, pont az olyanokra nem ad amit használnék.Sokan azt mondják szar a harrier ahhoz képest mindig darálok vele csak hát hamar fogy a töltény még a clip pack moddal együtt is.
  • Darun
    Nekem a 2-es Acolyte is 200-on hagyja a CD-t. Az egyetlen igazi hátránya hogy a lőszer hamar elfogy. Atlas ellen egyébként sztem jó, mert az úgy se mozog valami gyorsan és akkora böszme nagy hogy még füstben is simán el lehet vele találni. Egyébként a tölténye néha pattan egyet, amit jól ki lehet használni fedezékben vagy takarásban lévő ellenfelek ellen.

Mondjuk épp ma néztem nagyot, mert van alap Scorpion-om, 7-es tár + 20 lőszer. Baromi hamar elfogy. És ráadásul ez tárnövelővel. Szóval bérelt helyem van egy lőszerláda mellett.
  • Evoluti0N
    Az acolyte pisztolyt én is nagyon megszerettem. A biotikus karakterek legjobb barátja.
  • sanya200
    Adept meg vangard classnak tudom ajánlani az acolyte nehézőisztolyt nem vesz se sokkal többet a hűtésből mint pl az smg,már persze ha megvan a nehézpisztolyhoz a wight :D de alapból se vmi nehéz viszont cserébe jól sebez egyedül talán a nagyobb ellenfelek ellen annyira nem hatásos pl benshee-atlas... bensheenek hamar leszedi a biotik pajzsát de a többi része ellen annyira nem hatásos.Persze szokni kell mert íveleten lehet vele lőni de ki lehet használni hogy pl sarkon belősz vele :D és a normál ellenfeleknél többet sebez egyszerre nem csak egyet. :D
    Az új collector sniper is büntet csak kevés a tár, nem szabad teljesen kifogyasztani mert sokáig tart még lehül de ha megállsz mikor marad benne pár töltény azt hamar visszatölti :D
  • Evoluti0N
    A játékon belüli töltési sebességnél nem vettem észre nagy különbséget, de az tény és való, h ez a patch jelentősen felgyorsította a belépéskor az EA szerverhez kapcsolódást és DLC ellenőrzést.
  • Darun
    Én még anno Commodore-on kezdtem el játszani, de a ME töltési sebessége még ahhoz képest is kritikán aluli, pedig nem gagyi gépem van. Ráadásul emlékeim szerint anno mikor kijött a játék, sokkal gyorsabban betöltött. Pedig akkor még rájátszott a türelmetlenség is.
  • morzsi555
    Állítólag mindkettőn. Nálam a múltkori patch/dlc óta a sima loading is nagyon hosszú ideig tart.
  • Harbinger
    Mármint a menü/multi részén? Mert azon van mit, de a sima tölltés még az én retro gépemen sincs több 5 mp-nél.
  • morzsi555
    Azt írják, hogy a töltési sebességen javít.
  • Evoluti0N
    Eléggé. :D Én már legutóbb úgy csináltam, h utoljára választottam a témák között glyph-et, h előtte legalább normálisan álljon a fejük :)