36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#30664 Az milyen?
Került még 16 giga ram is, mert a 16 kezd karcsú lenni. Meg egy király Fractal Design (Define R6) ház, hogy kuss legyen a szobában :D
Aztán a DCS most befoghatja az arcát egy időre... -
Paladin #30663 Honnan sikerült egyáltalán? Nem hogy ennyiért... :) -
Solt #30662 Mintha magamat látnám, de mond, hogy nem valami mókuskerekes cuccot vettél! :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.02.19. 12:28:10 -
#30661 A stílusod ismerős. Nem kell itt a mártírt előadni. Egyszerűen csak rossz ajtón nyitottál be és nem érted azt, amit találsz alatta.
Te az egész DCS lobby szerűséget úgy képzeled el, mintha egy masszív PvP bázisú játék lenne több millió napi szintű aktív taggal, ami nem igaz.
Ok, hogy nem csak Steam-es játék van, de ilyen játékos számmal üzemel kb. a Wargame Red Dragon, ahol csúcsidőben 6-8 aktív lobbynál nincs több néhány futó játék mellett. Csak a WG szinte MP only, a single-t alig tolja valaki, a DCS száminál meg lehet, hogy a kevés játékos egy része soha nem is MP-zik, csak be kell logolni a Steamen...
Ez alapján mi a fenét vársz? A HC repszim egy éppen csak élő műfaj. A Frugalsworld fórum létezése alatt (ha mond neked ez a név egyáltalán bármit) idején látható volt, hogy a fórum tagok életkorának átlaga kb. a naptári évekkel együtt nőtt. Lefordítom. Az játszott repszimmel 2007 táján is, akkor már 10+ éve elkezdte és lényegében nincs fiatal becsatlakozó. Miért?
1. Régen az is tudott repkedni, akinek alig volt HT ismerete, mert állítható volt a nehézség. A Falcon 4.0-nak is volt simplified és arcade avionikája is. Ma ez már nincs. A DCS új modulok HC szimek. Mind.
2. A játékosok többségének lövése nincs sem a haditechnikáról, sem a fizikáról, ennek hiányában képtelenek megtanulni repülni is, nemhogy harcolni.
Ergo soha nem lesz akkora játékosbázis HC alapokkal, mint amiről te álmodsz.
A másik a probléma. Az online PvP FPS shooterek és DOTA szerű izék meccsei rövidek, napi 30-60 perc játékkal is tolhatóak. Egy repszim nem ilyen. Azt sokszor komoly felnőtt, sokszor családos emberek tolják. ---> Próbáld összehangolni, hogy mikor fog X ember Y idősávban Z ideig ráérni. Mission impossible. Ezért is fontos a dinamikus hadjárat, mert single-en is megkaphatod a masszív hadjárat n+1 érzését, ami MP-ben csak fokozódik.
Kezd végre már leesni a tantusz? -
#30660 Impulzív vásárló vagy te is (én detto)
Én is megrendeltem egy VR-t az éjjel. Samsung Odyssey+ most le van árazva, 300 dollárért nem tudtam otthagyni -
#30659 Hát.. nem szoktam ha elkap harctéri ideg :D És újítottam egy Ázusz 1080TI-t is :D :D -
Solt #30658 Aztaku... ezt nem gondoltad túl! :D
Gratulálok, használd egészséggel! Majd jöhetnek a tapasztalatok, hogy milyen az 1080-l. -
overG #30657 Amúgy ezért lehetek fekete bárány a szemetekben mert nem így gondolkozoka játékról és nehéz meggyőzni! Ezért láttatok sokszor ellenségnek mint barátnak csoportban is. -
overG #30656 Engem anno 14 évesen megfertőztek CS 1.6 al ami online, onnantól ami játék és van multi rész alap koncepció mindig, Wot is ezért példa mert multi rész, a DCS t meg azért így nézem mert 10 ből 8x megverem az Fa 18 at és nincs fentebb szint hogy még fentebb állítsam. Ezért írtam ilyen oldalról hogy a multi dominál mert mindenbe azt nézem gyerekkorom óta hogy multiba mit lehet csinálni. -
#30655 Volt már ilyen. -
#30654 Mert az egyik egy szimulátornak álcázott arcade, amit valójában egy jobban felparaméterezett FPS/TPS shooter. Lehet, hogy ez egyeseknek fáj, de ez a WoT. Tudom, mert anno én is kipróbáltam. -
#30653 Ha ED-nek sok pénze lenne az egyszerű szarokból, akkor azt pont nem a full fidelity modulokra költené, hanem még több egyszerű szarra, mert abból jön be a nagy pénz. Vagy kifizeti osztalékban a tulajoknak. Ha a Hornetből meg Tomcatból jön a nagy pénz akkor meg arra fogja költeni, amit szimulátornak neveznek. -
#30652 Szerintem az a gond, hogy nem érted a hardcore repszim lényegét :) Lényegében összekevered egy háborús netes lövölde (WOT, WOW, WT) céljaival. Ez itt nem arról szól, hogy 400 idegen ember lövöldözi egymást egy balanszolt játékban repülővel - nem erre van kitalálva. Ha bejönne az amit mondasz, akkor attól nem felfutna a játék, csak pont ugyan olyan lenne mint a fentiek - a mostani DCS felhasználók jelentős része meg keresne magának mást. Lényegében egy sokkal konkurensebb mezőnyben kellene versenyeznie, idegen pályán - rövid időn belül húzhatnák le a rolót. (Mehetnék én is BMS-ezni, aztán hetente megírnám itt mi a szar a DCS-ben )
A DCS nagyon is népszerű a maga nemében. Csak mint rendes hardcore szim, sokkal kevesebben játsszák mint a 100x egyszerűbb lövöldéket. Viszont légy nyugodt, sokkal többen mint gondolod - ha nem így lenne, és az az 500 emberke vettte volna meg a modulokat, akiket a felszín felett látsz, rég csődbe mentek volna. Csak a többség nem jár nyitott air quake szerverre, amire amúgy legjobb példa a nívósnak legkevésbé se nevezehető 104-es szerver: valóban legnépszerűbb multi AirQuake szerver, ugyanakkor a tökéletes példa arra, mire nem való a DCS. Nem azért vannak ott esténként 60-an mert ekkora a felvevő piaca a DCS-nek, hanem azért mert a felhasználók többsége nem WOT-ozik a DCS-vel, hanem arra használja amire való.
-
overG #30651 Írtam hogy nem az arcade vs szimulátor összehasonlítás volt hanem hogy ez egyiket 300 000 en játszák online EU ban másikat meg 600 an globális szinten esténként, és ha ez növekedne lenne több igány, több ember aki fizetne az ED nek, és az ED is több mindenre tudna költeni, nem épp arra amit kitalál egymaga. -
overG #30650 Repültem 2 - 2,5 évet Hunafban, 1 pilótát találtam akit azóta is hiányolok akivel kötelékben letakarítottunk ketten TAW szerveren bárkit aki szembe jött. A Hunafban 59 esek által elkezdtek olyan irányba repülni 1-1,5 éve amit én akkoriba akartam 4 éve, és ez nagyon tisztelendő, mivel már nem vagyok ott így nem nagyon tudok kötelékezgetni max összefutok velük és látom hogy ott tolják Kamovval mint tegnap is. 4 év után kezdték el mélyebben oktatni a Mig 29 est amit én akkoriban próbáltam és nem érdekelt max 1 embert. A régiek nagyrésze kikopott nem is játszik, jöttek helyettük olyanok akiknek normális céljaik vannak nem örömrepkedés így életképesebb is az egész. Igen ő vagyok a régiek kitalálják. Nem fogok lelépni és próbálkozok úgy beszélni és foglalkozni a közösséggel hogy ne ellenségként hanem mint felhasználó tekintsenek. -
Caterpillar #30649 Szerintem még nem volt olyan, hogy azt mondtam volna, egyet értek veled bármiben, de most ez a helyzet is előállt... -
#30648 A wall of text végigszenvedése alapján nekem az jött le, hogy a szezon keverte össze a fazonnal. A DCS az nem egy PvP RTS vagy DOTA szerű játék... -
Caterpillar #30647 Nagyon szép és jó, hogy rászántál ennyi energiát, feleslegesen ezt mind leírni...
Azt várod a DCS-től, amit soha nem fog neked megadni, egy balance-olt PvP orientált "játékot"...
A DCS soha nem akart igazán játék lenni, az FC / MAC egy oldalága az egésznek. Persze nyitni fognak a WarThunder közösség felé, ha tényleg megcsinálják azt mit ígértek (ladder, grind, egyszerűsített repmodell és rendszerek etc), ettől még a fő profil egyelőre nem ez. Mindenesetre jöjjön, miért ne...
Ha neked nem tetszik, hogy a Hornet 4 perc alatt indul el, ha rendesen csinálod, akkor shortcut, meg game mode, nincs ezzel baj, sőt... De azt nehogy már kvázi követeld, hogy mindenki más is, csak azért, hogy több Vér István legyen, ezt kívánja.
Szép dolog a balance-al jönni, csak és kizárólag a mission készítőjén múlik, hogy lesz e 6 PH-s tomcat vagy sem, nem a DCS-n...
A másik szép dolog, hogy te itt 400 fős szerverekről álmodsz. Repültél te már csapatban 4-nél több emberrel? Hogy ment?
Csak ebből az egy "elvárásból" azonnal lejön, hogy fogalmad sincs, hogy milyen volna egy szimulátorban, nem hogy 400, de 40 embert összehangolni, de még 10-et is, vannak itt páran akik a legutóbbi pár Hunafos pvp eventen ott voltak, meg tudják erősíteni....
Egyenként nem is megyek bele az észrevételeidbe, felesleges (de azért leírtam, hogy felesleges... )
Persze azzal töltöd az időd amivel szeretnéd, de ilyen formán, nettó időpocsékolás a DCS-vel játszanod, mindig csalódni fogsz, szerencsére van alternatíva, pont ezen elvárások mentén
Azt pedig csak úgy egyébként felejted ki az egész egyenletből, hogy ED cca 30 éve tolja az ipart, ha veszteséges volna, már rég nem csinálnák... -
overG #30646 Az összehasonlítás lényege nem jött át, nem azt hasonlítottam össze hogy a WOT arcade és a DCS miért nem, hanem azt hogy igenis az egyik népszerű és így fellehetne a DCS t is futtatni hogy több ember játssza és több ember fizessen érte, ezáltal olyan dolgokra is tudjon költeni az ED ami akár egy egyszerű kívánság szintjén van a DCS ben. És ha nálad nem is de nekem 4 munkatársam is WOT ozik és tudunk a játékról beszélni. Nézd meg a magyar Wotos közösséget itt a honlapja, milyen napi szintű viták, oktatások, elemzések vannak. https://www.wotinfo.hu/
Amit lentebb írtam azt úgy fogalmaztam meg hogy heti szinten játszok szervereken többször, olvasom az ED fórumot, nem csak azon a szinten hogy havi egyszer reppenek egyet valami average AI ellen, meg olvasgatom a heti híreket. Olvasom az ED fórumot mikről mennek a viták, miket szeretnének az emberek, pl kívánságlista és kapásból 10 - 15 olyan gépet felsorol egyetlen egy ember amiből jó ha 3 benne van a játékban. Ilyen oldalról közelítettem meg az egészet és tettem hozzá azt hogy más irányból más máshogyan látja ugyan azt a játékot és ha olvastad említettem az elitizmust is amivel példát hoztam mennyire ölik meg a játékot multiban, kb olyan szintű utálkozó posztokat olvastam ED fórumon mintha faji kérdés lenne hogy csak fehérek játsszák a játékot.
104 es szerveren évek óta van banolás és most is óránként 2x minimum valaki TK zik és kapja a kicket, ha nagyon kezdő lebanolják, ettől nívós szerver.
És de lehetne 400 fős szerver, lehet hova előrenézni nem csak hátra, az a 400 fő nem AI lenne hanem hús vér pilóta, szembejöhetne egy 10+ éve repülő 51 Bisonos pilóta Su 27 ben aki nullába lő és addig szívat míg ki nem lépsz az idegtől, és szembejöhet egy pár éve repkedő is aki miatt meg te élvezed hogy van sikerélményed. Egyik nap ilyen a másik meg olyan hogy ha vért izzadsz se lősz le senkit mert minimum 3 as shipbe közlekednek az ellenfélnél. Lesz in game kommunikáció és az se lesz akadálya. Én csak merek álmodni mivel nem kis ideje játszok így van mihez viszonyítanom a múltból, és szép lenne ha egy Anapa Vityazevon 30 percen keresztül és ez csak egy bázis csak F15 ök gurulnának felszállni hogy egy AWACS modulban ülő rádiós vezényelje őket a légi célokra, egy másik bázison még 30 vagy 50 gép indulna csak légvédelmet kiiktatni vagy még sorolhatnám. Most kb az van hogy van 20 - 30 F18 pilóta mert az a legerősebb meg max 10 - 15 Su 27 vagy Mig 29 akik hátrányból R77 el szarabb hatótávval az Aim 120C vel szemben vagy a hátrányos folyamatos lock alatt tartva a Su 27 pilóták szenvednek R27 el egy olyan géppel szemben amire már írták azt hogy néha úgy fordul mint egy RC makett gép. Kilövi az amraamet és jobban furdúl egy F15 nél neked hátat ami után max akkor tudod lelőni ha eleget repülsz 1v1 et amraam ellen hogy kiválóan dodgeold a rakétát, de ha ez mellé van egy társa akkor még ennyi esélyed sincs, vagy épp elfoglalod és érzed hogy lebírnád küzdeni de jön egy másik aki úgy lő le hogy nem tudsz rá figyelni. Multiban is van élet és amíg nem AI kat lövöldözöl addig a játékosoknak lesz igénye hogy ha egyik oldalra jön valami akkor a másikra is, mert ha nagyon egyoldalú a dolog az gyilkolja a játékélményt. Ezért említettem a Tomcatet, próbáld ki excellent F14 ellen 6 Aim 54C vel felaggatva 60 - 80 km re rakd le a gépet és menj ellene Su 27 el, kis idő múlva láthatod mi a hatása ha ez megjelenik online és ez csak 1v1 szituáció volt. Hangsúlyozom ugyan ez AI k ellen senkit nem érdekel mert mindent te állítasz be, de hús vér pilótáknál már szokott fájni a dolog. FUN lehet egy misszio ha ketten mentek egy gépre vagy négyen kettőre és hú de nagy adrenalin volt.
Talán így máshogy látod! Ha nem multiznék, csak a nekem kívánt nehézségű AI kat lövöldözném kizárólag single playerben akkor nem írtam volna ilyenekről mert azt se tudnám mi az a multi meg minek jó.
-
#30645 Hát nemtom, az én ismerettségi körömben egyáltalán nem szokott kérdés lenni, hogy melyik a kedvenc WOT tankod, inkább az, hogy család, gyerek jól van-e, de lehet ez már életkorból adódik
A DCS-nek teljesen külön kellene választani a WOT szintű árkád JÁTÉKOT és a -ha már tankos példánál maradunk- Steel Beast szerű SZIMULÁTORT. Ha egy szerverre engeded őket, az nem korrekt. MAC gépek nyugodtan lőhetik egymást az egyik szerveren, akinek meg nem sok az 500 oldal manual, azok a másikon. Ha ED nem efelé indul el, akkor majd a szerver tulajok fogják szétválasztani, az biztos. FC3 gépek is azért maradnak, hogy legyen ellenfél, de azoknál legalább a fegyverzet, radar és a gép tulajdonságai a valóságnak megfelelőek, vagy amennyire ezt tudni lehet, jók. A MAC gépeknél nem tudni, hogy a gépek, radarok, fegyverek paraméterei lesznek-e balanszolva a gameplay miatt. Ha igen, akkor egyértelműen külön szerver kell nekik.
Egyébként meg neked játékosként teljesen mindegy, hogy 500 vagy 5000 pilóta repked online, ha egy szerveren egyszerre csak 60-an lehetnek bent. 5000 emberből sokkal nagyobb eséllyel akadsz össze idiótákkal, trollokkal vagy olyanokkal akik leszarják a te játékod, csak saját szórakozásuk érdekli. Nem véletlen van letiltva a friendly fire is a legtöbb árkád játékban. Vagy olyan bannolási rendszer van kialakítva, ami visszatartó erővel bír. Bár ha repszimben egy saját szándékosan lelőne bevetés közben, a legkevésbé vigasztalna, hogy ki lenne rúgva a szerverről, attól nekem még jó sok időmet elqrta feleslegesen.
200 vagy 400 fős szerverek MMO-ban reálisak, ahol szinte nincs adatforgalom. Repszim nem ilyen. Plusz a kliensek gépeitől is akkroa teljesítménytöbblet kellene, hogy 200-400 gépet egy időben tudjon kezelni. De ha technikailag menne is, mit kezdenél 400 játékossal egy szerveren? Mire lenne az jó normális kommunikáció és összedolgozás nélkül? CloD alatt voltak 100 fős szerverek, de ott csak repülőszázadok jelentkezhettek és az adott oldal századparancsnokai külön TeamSpeak Whisperen kommunikáltak, ráadásul volt kidolgozott haditerv is, amin hét közben ötleteltünk, hétvégén meg lerepültük a nagy bevetést. 1 élet / event, mindenki qrva komolyan vette. És még így is, rengetegszer azt sem tudtad hogy mikor mi történik, csak remélted, hogy jó helyen vagy és azt csinálod amit kell. Most képzeld el ezt 4x annyi random játékossal, mindenféle kommunikáció nélkül? Semmi értelme. -
Caterpillar #30644 -
#30643 Végülis Oculus lett, új az akvától. Voltak kecsegtető használtak a hvaprón, de ilyesmit nem szeretek használtan venni - ki tudja kinek a fején volt...
-
overG #30642 Összeszedtem pár gondolatot milyen hibákat látok DCS Worldben!
A fejlesztők azért mennek ebbe az irányba mert az engine nem tud többet. Fejlesztik a grafikát, a hibákról meg az elavult engineről elterelik új tartalommal a figyelmet.
Részben könnyű a dolguk mert jönnek új játékosok és őket könnyű a szép grafikával elvarázsolni. Mert mondjuk mit sem tudnak arról hogy a netcode még az ősrégi Flaming Cliffs 2
szintű elavult szinten van. Minap voltam 104 es szerveren, 60 játékossal olyan lag party volt hogy csak vergődtél a levegőben.
60 emberről beszélünk ami szerintem kevés, valahol 150 - 200 körül kéne lennie egy átlagos szervernek és még több egy népszerűnek ahol lehetne csapatjátékkal balanceolni azt hogy az
orosz gépek 20 évvel le vannak maradva a NATO gépekkel szemben. Ekkor mondhatnád azt hogy, egye fene nem baj hogy régi a gépem és az ellenfél sokkal erősebb, majd kompenzáljuk
a létszámunkkal. De nincs így! Meg az se elhanyagolható a többség mint más játékokban is azzal játszik ami a legerősebb, a régiek ejtve vannak.
Új játékosoknak azért jó a játék mert pár éve játszanak és tanulják, felmennek 104 es szerverre ahol nem buta AI kat kell lövöldözni és vért izzadva 2 óra alatt lőnek 2 légicélt.
Valahol ott kéne tartania a játéknak hogy 500 helyett 2000 vagy 5000 ember játssza esténként a multit. Ehhez nem a dinamikus kampány hiányzik hanem emberek, mivel kevés ember játszik multiban így nincs is mit csinálni,
legtöbb amit elérhetsz beállítasz egy szervert az emberek tudásához, az AI egy kezdőnek pont jó, de egy olyan játékosnak aki jó pilóták ellen egy óra alatt lő 4 vagy 5 légi harc győzelmet annak kevés.
Nem érdekes amúgy hogy 2009 ben se játszottak 500 - 600 embernél többen multiban? Attól hogy letenne az asztalra egy dinamikus kampányt az ED, honnan a túróból mozdulna meg
mondjuk minimum 2000 aktív ember? Ugyan azt éri el vele mint egy jobb modulnál pl most a Hornet vagy majd a Tomcat, elmúlik a hype és visszaáll minden oda ahol volt. Van pár szerver, kb 3 amin ilyen dinamikus kampány
vagy balanceolt misszió megy hogy kedvezzenek a játékosoknak, miért nem növekszik a létszám? 10 évről beszélünk, ennyi idő alatt elég sok modul került be és még se szaporodik a létszám, és itt most nem választ akarok ami jó ide, szerintem került be elég tartalom hogy vonzon új embereket.
Pont amennyi elment pont annyi új jött, és ők is végigmásszák ezt a létrát amíg kiismerik a dolgokat, elérik azt a pontot mikor már unalmas és hiába van új gép nincs koncepció. Az elavult engine miatt én nem hiszek benne hogy 200 meg 400 fős szerverek lesznek.
Ha a Hornet datalinket kap egy lépéssel megint hátrányban lesz az Orosz oldal, ha a Tomcatet beengedik szerverekre 6 db Aim 54C vel TWS módba automata lockal 6 cél maximum még egy lépés lesz hátrafelé. Ez nem NATO utálat,
egy AI t lelőhetsz kismilliószor az nem fog kiégni, rageelni a túlerő miatt, egy hús vér játékos nem fogja élvezni hogy alázzák. Eddig az egyetlen fegyvere az Orosz oldalnak a datalink volt, ez se lesz már, a Tomcatre meg nem érkezik Mig 31 legalább FC szinten hogy visszaszóljon.
Hiába hánynák teli S300 al bázisokat ott a HARM kb push the button skill kell hozzá hogy kilődd, szóval csak az egyik oldala fejlődik a játéknak ez nem jó a multinak. Pl a datalinket nem hiszem el hogy nem tudnák betenni Orosz oldalra
egy egyszerűsíett megoldással, pl kettes gomb BVR és radar meg KOLS meg OLS nélkül automatán mutatná a legközelebbi célt a HSI meg úgy nézne ki mint egy navigációs rész mikor navigálsz a HUD segítségével és ha elég közel kerülsz KOLS vagy OLS t kapcsolsz akkor automatán ráálna.
Miért nem lehet egy pl FC3 modult full ingyenessé tenni és Kaukázuson free to play koncepcióban vonzani az embereket?
Volt felmérés hogy kellene minden modulnak egy egyszerűsített FC szintű verzió is. Elég elitista elutasító hozzászólást olvastam ezzel kapcsolatban, meg még külön a MAC modullal kapcsolatban is hogy ez nem kell.
Szóval maga az egész közösség ilyen, ettől nem népszerű a DCS World, ez itt a probléma, mindenki aki véleményt írt hogy neki ez nem kell. Nem kell nekik egy olyan út hogy nem mindenki azért ül le DCS zni
hogy elővegye az 500 oldalas manualt és na most akkor tanuljuk meg ezt és beleöl x időt az életéből pl megtanulja elindítani a gépet egymaga. Helyette ott lenne a jobbSHIFT + Home. Nem nekik nem kell.
Lényegtelen hogy egy vadászgép kattintható vagy sem, ugyan az a minőségi PFM van rajta, a radarja nem lenne gyengébb a másikénál, nem lenne gyengébb a hajtóműve se a fegyverzete. Ugyan azokat a manővereket, eljárásokat kéne megtanulnod.
Nem a gombokon van a hangsúly hanem hogy megtanulj repülni és ne csak egy freefrag legyél a levegőben, ha nem látod át a helyzeted egy szituációban hogy lefognak lőni, vagy vissza kéne vonulnod mert légi fölény van.
Ezt nem az fogja eldönteni hogy kattintható egy modul vagy sem. Gombok nélkül ugyan azt a szituációt láthatod egyszerűbben mint kattinthatónál, ahol lehet amikor kifelé kéne nézned mert kaptál egy besugárzási irányt és rád lőnek akkor részidőben
kevesebb gombbal több figyelmet tudsz arra irányítani hogy más dolgokra figyelj.
A DCS World akkor fog változni ha kihalnak a mostani vezetők akik irányítják a fejlesztőket és megveszi őket egy olyan látókörű ember aki felépít egy bazi nagy játékosállományt akikre építhet, megkérdezi őket mit szeretnének és meg is csinálja azt.
Azzal kezdi hogy kidobja a mostani enginet és keres egy olyat amit 20 - 30 éven át lehet fejleszteni, mert a mostani a Flankerből kialakult arcade játék engineje, amit FC, FC2, DCS World ön át csak grafikailag tuningoltak.
Kedvez azoknak akik szimulátort akarnak és azoknak is akik részben szeretnének szimulációt, nem 500 oldal/gép manualokat betéve tudjanak álmukból is felébresztve. Elinduljon egy olyan úton mint pl a World Of tanks. Olyan szintre hogy Oroszországban
vehetsz WOT os bögrét magadnak, az internetszolgáltatók prémium tankot adnak ha náluk szerződsz, elkezdenek pl E sportra járni a pilóták. A WOT nál Oroszországban selejtezőkön át mehetsz ki Moszkvába
hogy megmérkőzz a legjobbakkal és díjazannak meg kapj egy valag pénzt meg a gyerekek meg akik életérzésként tekintenek a játékra mert ez a hobbyjuk példakép legyél a szemükben, egy szint ahova ő is elérhet, egyszóval népszerű legyen a játék.
A munkahelyeden ne azt kérdezzék melyik a kedvenc tankod hanem hogy melyik a kedvenc géped, mert a WOT ilyen szinten van köztudatban. Fillérekért vehetsz dolgokat vagy drágábban, mindenki elhelyezheti magát benne, az a hangsúly hogy milliók játsszák, DCS Worldöt meg max 600 an.
Az se kifogás hogy kevés a fejlesztő ED nél mert azóta már van néhány külsős akik ha akarnák tudnák ontani magukból az FC s gépeket, szerintem senki nem ellenkezne ha mondjuk alapból lenne vagy 9 - 10 helikopter amiből választhatna.
Arról a tényről nem is beszélve hogy az FC3 as gépekhez évek óta nem kell nagyon hozzányúlni, míg a kattinthatósak rendre talán az A 10C kivételével 2 hetente több bugot kell javítani 2+ éve akár egyfolytában.
Vagy esetleg pár titkos dolgot kihagyva foglalkoznának az orosz oldallal is, pl Mig 29 en nincs célravezetés, konkrétan a gépet erre találták ki hogy elfogja az ellenséget és védje a légteret, a HUD on keresztül vezetik rá a pilótát a földi radarok
vagy légvédelmi radarok vagy az AWACS, ugyan így Su 27 meg Su 33 ba is van ilyen funkció még is elfér a játékban ilyen hiányosságokkal, senki se vág eret miatta és ordítozva törli a játékot. Ugyan így minden más is elférne, mellette készíthetnék tovább a kattinthatós gépeket akinek arra van szüksége.
Több játékossal sokkal több pénzt tudna szakítani az ED. Így akár ingyenes modulokat is csinálhatnának többet, pl helikoptert vagy olyan kétüléses harci oktató gépet ahol megint lenne egy opció mert erre volt konkrét példa fórumon hogy akarnának ilyet fórumon
mert vannak emberek akik nem látnak át sok dolgot a levegőben, és egy L39 el meg meg Hawkal nem lehet pl olyan mélyen légi harcot oktatni mint egy Mig 29UB val vagy Su 27UB val vagy F 15B vel akár rotoros kétülésessel mert a TF 51 is hiába kétüléses ha nem lehet ketten ülni benne.
Fontos még talán hogy a WOT egy kenyérpirítón is elfut, a DCS World meg közép felső kategórián van minimum gépigényben hogy ne legyen lag party a játékod! -
Paladin #30641 Nem vágom ezt az 1.5-öt. Van Vive, meg Vive Pro tudtommal. Mindenesetre a szám alapján ez sima Vive. Azzal szemben szerintem mindenképp oculus. Speckói ugyanazok mindkettőnek, vive-nek picikét gyengébb a lencséje, oculusnak meg a roomscale mozgáskövetése elvileg (gyakorlatban ami álldogálós, hadonászós cuccot próbáltam, azokkal nulla gond volt rifttel is - üldögélésnél meg totál mindegy).
Rift mellett szól még két nagyobb érv: az ára, meg a sokkal jobb touch controller. -
#30640 Itt szerintem azt fogják mondani hogy oculus, de sok mindentől függ:
-mire akarod használni, kell-e kontroller, milyen géped van (pl. oculus kényes az usb-re), mennyire fontos képminőség, a kényelem, stb.
Én speciel elégetett vagyok a lenovómmal is, de nem tudom kipróbálni egy Rifttel összevetve, lehet hogy akkor azt mondanám hogy az jobb.
Ha csak szimezni kell a DCS-hez akkor szerintem vegyél egy használt, de lehetőleg még garis oculust minél jobb áron, már csak a támogatás miatt is.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.02.19. 03:07:05 -
#30639 Gyerekek, ez HTC Vive 1.5 VR headset /99HALN061-00/ milyen cucc? Van valakinek tapasztalata ezzel?
HTC vagy Ocu? -
#30638 Nézem ezeket a VKB meg mit tudom én milyen cuccokat... hogy akarnak ezek világuralomra törni, amikor minden out os stock??!! -
sakkay #30637
Múltkori közös reppenés! Na erről beszéltem. A videót nem én csináltam, hanem Balázs a csapatból. -
sakkay #30636 Így van. Bőven van olyan a multi "kampányokban" hogy valami kifogy a reptéren. -
sakkay #30635 Mindkettőt ismerem, szóval van összehasonlítási alapom. A nagy gondom az volt, hogy egyszerűen nem adta meg azt a szintű vizuális élményt ami nekem kell-hogy magát a repülést tudjam élvezni. A dcs-ben simán van, hogy az ember egyszerűen csak élvezetből repked, a BMS-nél ez kizárt. De a kampánya mindent visz. -
sakkay #30634 Igen sokat agyaltam, hogy mire lehet számítani-de akármire is -
#30633 Ezt a DCS is tudja, van supply rendszere, legalábbis itt ezt olvastam.
A DCS-ben is meg lehet a potenciál, csak meg kéne végre csinálni használhatóra. Elvileg ez megy most. -
#30632 Hadjáratban a légi harcok nagyon nagy többsége BVR távolságból történik, ahol a rakéták kinetikus energiája sokkal fontosabb, mint közelről. Megérzed, ha csak B-ket tudsz feltenni, mert közelebb kell menni, mások az indítási távolságok. A mondandóm lényege egyébként nem a konkrét típus volt, csak a tény, hogy ha valaki pazarol, eldobja vagy rendszeresen lelöveti magát a jó cuccokkal a szárnya alatt, akkor a hadjárat későbbi részén szívni fog. -
#30631 Sidenote. Az AIM-120B és C csak kinematikailag tér el a BMS-ben. Az ARH-k zavarhatatlanok. -
#30630 Ezt olvastam (BMS fórumon is téma volt ez a bejelentés ), tavaly év végi komment, elvileg idén megtudunk majd róla többet is. Egyenlőre a tényen kívül, hogy dolgoznak rajta, még nem láttam koncepció szinten sem, hogy mit jelent Wags-éknak a "dinamikus hadjárat", mekkora léptékben, hány egységgel tervezik, és úgy összességében mire is lehet számítani. -
#30629 ugyan ez elmondható a dcs használok kontra BMS vonatkozásában is, hogy a legtöbben csak a kissé öreg grafikát látják, ezét nem repültek vele, nem tudják, hogy mi rejlik a grafikai dolgok alatt, de emiatt ugyan úgy leszólják mint a bms-t használók a dcs-t.
mindegyiknek megvan a maga szépsége. -
sakkay #30628 Köszi.
Amúgy a témához:
Dynamic campaign system
Eagle Dynamics has been working on making sure that they not only have a top notch combat flight sim world with plenty of content but that the content is supported by an equally impressive game. DCS greatest weakness is largely to do with how its content is interacted with rather than the content itself.
YouTuber Patchwork published a video about dynamic campaigns and made some good points (even mentioning IL-2’s new Career mode) about what a good dynamic campaign would really be like and where the shortfalls can be found in some of the currently available systems. It’s a good video you can watch here… but it’s not the end of the story either.
Eagle Dynamics Matt Wagner responded to the video with an interesting couple of notes on what they are working on right now:
The dynamic campaign for DCS World is in VERY active development. The campaign will be real-time and basically be an AI-driven RTS playing out that the player participates in. We will talk more of this next year.
This sounds interesting and exciting. I’ve already been impressed by arrangements such as Hoggit’s Georgia-at-War setup which features an AI scripted “General” who plays against the players on the server. It’s fairly simple but it works really well despite a few glitches and bringing something more sophisticated into DCS World would be a boon to good gameplay.
-
#30627 Ja, egy dologra figyelj még, közvetlen ne fújj ventilátorra se, csak ha lefogod az ujjaddal. Ha erős a spray, akkor úgy megpörgetheti, ami a csapágyazásnak már nem tesz jót. -
#30626 "És tök jó amúgy, hogy BMS-ben zajlik egy marha nagy háború körülötted, ami a történéseinek a 80-90%-a gyakorlatilag az eseményhorizontodon kívül esik, biztos fasza egy ilyen hadjáratot végigtolni, de én úgy tudtam ez repülőszimulátor, és nem az Imperium Galaktika 4 :D :P. ... ... nem érdekel, hogy a leszállásom után fél órával onnan 600 km-re melyik tank lőtte ki a másikat, és ennek milyen következményei lesznek 2 hét múlva, amikor megint lesz időm leülni szimezni. Persze ez szubjektív."
Bakker Balu, ha ezt komolyan is gondolod, akkor te sem sokat repkedtél benne
A valós idejűség nem azt jelenti, hogy 7/24-ben futtatod a szervert, bármikor elmented az aktuális pillanatképet, és onnan folytatod amikor van időd (BMS-ben bármelyik gépbe bármikor be lehet ülni és ki lehet lépni belőle, AI-ra hagyva a további melót). Van, hogy két hónapig repkedsz a hadjáratban, amiben saját idő szerint eltelt 4 nap, viszont annak a küldetésnek, amit korábban repültél, ugyanúgy hatása van a mostanira, mintha tényleg 7/24-ben futna a szerver (pvp eventeken van ez egyébként, két hétig fut a szerver, és mindenki akkor csatlakozik be amikor tud).
Ami a hadjáratot illeti, a történések nagy része a FLOT-nál, és annak szűk sávjában esik, a hátországban pont arra elég, hogy a frontot nem tudod megkerülni, nincs olyan, hogy elrepülsz 100 mérföldet a tárkép széle felé, és ott már ne találj senkit (vadászokat is bárhol rád emelnek, ha meglátnak radaron). Nincs olyan, hogy nulla méteren vígan repkedsz a dombok közt, MkI eyeballal keresgélve az enemyt, mert manpaddal bárhol alád durrantanak mint a huzat. A 16000-es hard deck is ezért fontos, a csöves végvédelemmel, kiskaliber, nagykaliber, manpaddal és SAM-ekkel úgy tele van pakolva, hogy azt sem fogod tudni, hogy honnan lőnek. A FLOT-ot meg sem kíséreled deck alatt átrepülni, ha bombázol, akkor nem 1000 lábon oldod a bombákat, hanem minimum 16000-en, ugyanezek miatt. Ha látsz egy ellenséges repülőt, arra nem azonnal rárontasz, hanem válogatsz, melyik saját vagy ellenség, melyik lesz faktor, melyik közeledik, távolodik, melyik egyáltalán a vadászgép, kik a csapásmérők. Amikor ilyen a szituáció, ezt nyilván nem is lehet másképp csinálni (a térképen lévő ikonok nem az egyes gépeket, hanem a raj vezérgépeket jelzik, vörös oldalon csak a felderítetteket). A/G detto, ha kapsz egy célpontot, azt meg kell keresni, ha elküldenek hogy támadj meg egy harckocsi zászlóaljt, jó eséllyel mellette harcol még 5 másik egység, és ha tankok helyett APC-ket bombázol ki, azzal nem sokat segítesz megállítani a támadásukat. Sőt, mondok még egy faktort, a hadjárat minden repülőszázad összes assetjét számon tartja, a repülőgépek számát és a felszerelését is! Történt már velünk olyan, hogy hadjárat elején azonnal dobtunk mindent amikor légi harcba keveredtünk, pár nappal később pedig már nem volt póttank a raktárban, amiket a gépekre tehettük volna deep strike-hoz. Vagy elfogyott az AIM-120C, és vihettünk helyette B-t. Ha a repszázad minden gépének küldetés van tervezve, akkor nem enged újra indulni, csak ha törlöd valamelyik flightot, amelyik a földön van még, vagy átugrasz egy másik repszázadba, de ott lehet, hogy csak régebbi F-16 altípus van. AWACS vagy Tanker tényleg HVT, mert ha lelövik, az alapjaiban változtatja meg az adott oldal lehetőségeit.
A BMS hadjárata egy komplex rendszer, amiben rengeteg dolognak hatása van a későbbiekre, és a sok légi és földi egység miatt teljesen más stílusban kell repülni mint DCS szervereken, igaz, ott egyenlőre gépek fícsörei is erősen limitálják mivel mit tudsz csinálni (fegyverek, radarok, datalink, netkód). Ráadásul akárhányszor indítod el, nem történik kétszer ugyanaz. Ha szerinted ez lényegtelen, csak egy szar sci-fi, akkor tényleg teljesen ellentétes, amit a repszimekről gondolunk. -
#30625 HDD-t vedd ki, arra ne fújjál rá, mert van rajtuk apró légnyomás kiegyenlítő nyílás, és ha abba belefújsz az tönkrevághatja a winyót.
Egyékbént lehet, a többinek nem árt.