Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver
A qrva életbe... egyre jobban szemezgetek az MFG-vel... 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

sure
Nagyon rég volt hogy az FSX-et kipróbáltam, rémlik, hogy valami "target FPS"-t lehetett beállítani, és akkor a program maga állította a grafikai szintet úgy be, hogy az az FPS érték nagyjából meglegyen, ugye erre gondolsz? Ez szerintem nincs a DCS-ben.

Isten nem bottal, hanem VMware.

VO101Tom
Vagy majd átugrasz és kipróbálod 😊 Megdumáljuk.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Nem tudom, hogy örök élet-e, de HALL szenzorban nincs kopó alkatrész, golyóscsapágy és kompozit anyagból építették, pár aluminium alkatrésszel együtt. Én eddig csak olyan videót láttam róla, ahol agyondicsérik. És az sem utolsó szempont, hogy eredeti mesza geometriához ez van a legközelebb 😊

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Kössz Tom. Gyakorlatilag ugyan az.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

VO101Tom
VKB oldalán írnak róla. Az érzékenysége kb ugyanaz mint a HALL szenzoré. Játékosként a többi szerintem nem érdekes, hogy milyen messziről és mennyire zajos lehet a jel, hány fokos elfordulást érzékel, milyen mágneses mezők zavarják, az már inkább olyan műszaki paraméter, ami a pedál tervezésénél fontos.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.10.04. 17:44:05

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Azt írják ennél a VKB-nél, hogy "MaRS sensor" - erről tud valaki valamit?

LeonSilver
Jó, ez mondjuk igaz. Soha többet nem kell pedált venni. Mondjuk a VKB is örökélet +1 nap pedál.. (gondolom)

LeonSilver
Én imádom - egy extenderrel 😊 Nekem most egy 10 centis van és qrva jó vele repülni.
ÉS az sem utolsó, hogy amikor megfogod a joyt, akkor nem egy szar műanyagot érzel, hanem a hideg fémet...

Gondolom itt is lehet fix értéket... FSX, Prepar3D lehetett abból indultam ki...
sure
Fix FPS-t nem tudom, de maximum FPS-t itt:

\DCS World\COnfig\graphics.lua

keresd a "maxfps" sort

Egy kérdés, hol tudom azt beállítani , hogy fix 40 FPS legyen, mert jelenleg 40-90 közt változik.....?
Papa a Warthog milyen?Most rendeltem be egyet.

Ka-50

VO101Tom
Igen, viszont azért a pénzért qrva jó cuccot kapsz 😊 A géphez mást venni úgysem akarok mostanában...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Shader-ek a grafikai engine működését leíró programok. Ezek szabályozzák az árnyékokat, fényeket, tükröződéseket, más grafikai effekteket. Shaderek szabják meg, hogy a poligonokra húzott textúrák, mapok hogy működjenek, hogy hogyan nézzen ki egyáltalán az egész játék. De a shaderek állítják be a színeket, kontrasztot, minden szart is.
Mivel ezek programozása nagyon eltérő lehet, ugyanaz a modell és textúra teljesen másképp nézhet ki a programokban, játékokban, ezért vagy a mapokat alakítják át (amennyi textúráról van szó, itt tuti, hogy nem ez lesz), vagy a keretprogramokat programozzák át, hogy a régi textúrákat az új módszerrel használja.
Nem tudom, hogy Vulkan-nál ez mennyi melót jelent, amikor EDGE-t elkezdték 5-6 éve csinálni, akkor is arról volt szó, hogy "á, gyorsan meglesznek vele, hiszen a modellek, textúrák már megvannak"... hogy a Vulkanból mikorra lesz normális, bugmentes verzió (nem valami romos early alpha) azt szerintem még ők sem tudják. Remélik a legjobbakat, aztán majd ahogy sikerül.

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Jó, hát joyra 100-120-at az oké, de egy pedálra közel 100k... 😉

LeonSilver
A toe az lemaradt róla 😉

LeonSilver
Két hét.

DCS is vált vulkan-ra, ed fórum szerint már működik az engine és fordítják a shadereket (tőlem ne kérdezd ez mit jelent 😊, hogy ez mennyi idő nem tudja senki. Elvileg megoldja a stabil 90fps-t és lehet több vga-t együtt használni.
Sziasztok!

Még mindig nem tiszta ez "VULKAN" kérdés, ha jól értem, ezt már bizonyos fejlesztők használják, viszont a DCS esetében ez még nem elérhető?

ui.: AeroFly FS2 esetében szép eredményt hozott, ha ez az amit korábban emlegetettek...
Én is azzal szemezek, de még bő egy év, amíg eljutok ahhoz, hogy hozzányúljak a hardveres hátteremhez. :-) Ezért is jött hidegzuhanyként ez az alaplap probléma. Megoldódott, vettem egy használtat, remélem egy-másfél évet kibír.

De ha esetleg veszel egyet, kíváncsian várom a beszámolót majd. :-D
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2018.10.04. 12:33:17
VO101Tom
Én az MFG Crosswind-el szemezek, azt nagyon jónak mondják, cserélhető betétekkel a különböző pedálozási jellegekhez, van külön modulja, ami pl a légcsavaros gépekre jellemző huzalos/tolórudas használatot utánozza nagyon élethűen (kitérítés során az erő egyre nagyobb).

www.pumaszallas.hu

Nem rossz egyébként, de ezen hol a fék? Mármint amivel a kereket lehet fékezni, a jobb illetve a bal oldalt külön-külön.

Egyébként tényleg dicsérik, szép hosszú úton mozog, finoman lehet irányítani vele.
LeonSilver
Marhára beleszerelmesedtem ebbe a pedálba.... Most megint kapni. Lehet elcsábulok, mert a Saitekem már eléggé viseltes, és nem is tudom, hogy vanm e alternatíva.

VO101Tom
Igen, az egész jónak hangzik <#eljen>

www.pumaszallas.hu

sure
Fasza mod, nekem hozott úgy 5-15 FPS-t core i3-/NV650Ti(boost) konfigon, 1080p medium-low beállítások, a 30-40-50-es FPS range-ben ez szerintem igen jelentős növekedés 😊

<#eljen>

Köszi! Még nem láttam!

Hát akkor nem maradt más,csak a vulkan segíthet!

aerofly fs2 vulkan
Utoljára szerkesztette: gantus68, 2018.10.03. 16:38:04
VO101Tom
Feltettem ezt a mod-ot, nálam az fps nem lett annyival nagyobb, és az akadások is maradtak, szóval ez sem csodaszer, bár azt ő is írta, hogy VR-ban nagyobb a haszon, mint normál monitoron. És igen, elég gáz, hogy ilyen mod-okat külsősöknek kell összedobni, hogy itt-ott javítsanak a játékon...

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Azért valahol gáz, hogy ezt a fejlesztők helyett csinálja meg aki erre X év után sem képesek. Azért ez brutálisan nagy difi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

VO101Tom
Sakkay, láttad már ezt a topikot? https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=215373
Kegetys féle shader DCS-hez, 65 helyett 98 fps az egész jó sebességnövekedésnek tűnik. Ez ugyanaz a srác, aki anno a CloD-ot törte fel, és optimalizálta Luthierék helyett, hogy legalább játszható sebességen elfusson. Úgy látszik a jó szokását megtartotta, a fejlesztők helyett javítja azok hülyeségeit <#alien>

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Tudom, hogy nem az, de azért mondtam, hogy ezt vagy F-111-et megvenném. Még, még hidegháborús cuccot. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

VO101Tom
AI. Nem vezethető modul, csak küldikben lesz játszópajtás a Tomcat mellé (a futóművük és a szárnyuk ugyanaz, ezt legalább megspórolták vele <#alien>).
Ha a licencet megkapják, akkor talán valamikor lesz belőle vezethető változat is a jövőben.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Ez vótmá?

Egy F-111 vagy ilyen modult talán még lennék olyan hülye, hogy meg is vennék. 😊

Ja, ez legalább ár érték arányos, nem mint az eddigi AMD procik. Mármint játékra, meg DCS-hez, mert máshoz eddig is jó volt. Mondjuk a DCS azért még mindig sokkal jobban megy egy I-7el<#wink>

Ryzen az más. 2700x vs 8700k

dcs 2700x
Utoljára szerkesztette: gantus68, 2018.10.02. 20:51:40
DCS-nél nagyon kell, hogy az egy magonként is erős legyen-eddig az AMD ebben nagyon béna volt. Néznék én azért erről valami tesztet-DCS-vel.

Valamit elnéztél.480 USd lesz az ára,nálunk kb. 170 ezer lesz áfával.Nem lehet hogy a 2066-os core-i 9-et nézted?

Ka-50

Akkor vegyél Ryzen 2700X-et.8 mag 16 szál,most már az AMD procik is jók.

Ka-50

z0ty4

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

VO101Tom
Nem tudom, hogy mennyire vagy új a DCS-ben, ha online is akarsz repkedni, akkor javaslom jelentkezz a DCS Hunaf facebook csoportba is, több mint száz taggal a legnagyobb ilyen csoportosulás fb-n, és ott többen helikoptereznek is. Van saját szerver is a közös repkedésekre.

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.10.02. 14:05:07

www.pumaszallas.hu

Köszönöm mindenkinek a segítségét.

A 1080 ti megrendelem, mert az kell. Én személy szerint megtehetném, hogy megveszem majd a 9900 K procit is, de azt hiszem van józan is a világon, ahogy az árat néztem, olyan 250.000-300.000 Ft lesz. Ha az Én esetemet nézem, most megveszem a 1080 ti 280.000 Ft -ért + majd a procit 250.000 Ft - ért ehhez egy jobb minőségű RAM 60.000 Ft -ért ami összesen kitesz kb: 590.000 Ft -ot. A DCS - be azért ennyi nincs... 😊 Persze nézőpont kérdése kinek mi mennyit ér.

Mégegyszer köszönet!
Mondjuk most a 8700k ára is felkúszott, jo áron lesznek a 9 es ek is, gyanítom.
Igaz, de ha már van egy i7-ese és a 2.5 intenzívebben használja a gpu-t, akkor ha van pénz rá én is egy 1080ti-t vennék inkább. Majd később fejleszti a többit, ha leszállnak az árak. Sok időt töltöttem a mikrolag megoldásával, mert iszonyúan zavart, amit a vsync alkalmazása és a hardveremnek legjobb beállítások megkeresése oldott meg. Na mind1, inkább repüljünk...

(Persze a minimum/maximum fps is 60, és van 😊))
8700K-ban már nem gondolkodom,csak 9700K/9900K.Legalább nem kell delidelni.Kíváncsi leszek a kettő közti árkülönbségre...

Ka-50

Milyen brutál jól néz ki bakker 6.30-nál főleg.

Semmi gond...

A stabil 60 FPS akkor stabil, ha a minimum FPS nem esik 60 alá! 😊 Nagyon meglepne, ha azokkal a beállításokkal (főleg látótáv) amiket hhelikopter linkelt, a 2600K képes lenne kihajtani egy 1080Ti-t. Nyilván mindenkinek a saját döntése, de én biztos nem párosítanák egy 1080Ti-t egy DDR3-s 2600K-l. Kiegyensúlyozottabb teljesítményt kap egy 8600K + DDR4 + 1070 párossal.

A 4K megint más kategória... ott sokkal hamarabb elfogy az 1070 mint a 3770K.

www.smart-bus.hu

nemtom, nekem 3770k-val nincs gondom, igaz 1070, de 4k 😊
macleody
Aha, csak nem DCS-ben 😊