Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DCS is vált vulkan-ra, ed fórum szerint már működik az engine és fordítják a shadereket (tőlem ne kérdezd ez mit jelent :), hogy ez mennyi idő nem tudja senki. Elvileg megoldja a stabil 90fps-t és lehet több vga-t együtt használni.
Sziasztok!

Még mindig nem tiszta ez "VULKAN" kérdés, ha jól értem, ezt már bizonyos fejlesztők használják, viszont a DCS esetében ez még nem elérhető?

ui.: AeroFly FS2 esetében szép eredményt hozott, ha ez az amit korábban emlegetettek...
Én is azzal szemezek, de még bő egy év, amíg eljutok ahhoz, hogy hozzányúljak a hardveres hátteremhez. :-) Ezért is jött hidegzuhanyként ez az alaplap probléma. Megoldódott, vettem egy használtat, remélem egy-másfél évet kibír.

De ha esetleg veszel egyet, kíváncsian várom a beszámolót majd. :-D
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2018.10.04. 12:33:17
VO101Tom
Én az MFG Crosswind-el szemezek, azt nagyon jónak mondják, cserélhető betétekkel a különböző pedálozási jellegekhez, van külön modulja, ami pl a légcsavaros gépekre jellemző huzalos/tolórudas használatot utánozza nagyon élethűen (kitérítés során az erő egyre nagyobb).

www.pumaszallas.hu

Nem rossz egyébként, de ezen hol a fék? Mármint amivel a kereket lehet fékezni, a jobb illetve a bal oldalt külön-külön.

Egyébként tényleg dicsérik, szép hosszú úton mozog, finoman lehet irányítani vele.
LeonSilver
Marhára beleszerelmesedtem ebbe a pedálba.... Most megint kapni. Lehet elcsábulok, mert a Saitekem már eléggé viseltes, és nem is tudom, hogy vanm e alternatíva.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

VO101Tom
Igen, az egész jónak hangzik <#eljen>

www.pumaszallas.hu

sure
Fasza mod, nekem hozott úgy 5-15 FPS-t core i3-/NV650Ti(boost) konfigon, 1080p medium-low beállítások, a 30-40-50-es FPS range-ben ez szerintem igen jelentős növekedés :)

Isten nem bottal, hanem VMware.

<#eljen>

Köszi! Még nem láttam!

Hát akkor nem maradt más,csak a vulkan segíthet!

aerofly fs2 vulkan
Utoljára szerkesztette: gantus68, 2018.10.03. 16:38:04
VO101Tom
Feltettem ezt a mod-ot, nálam az fps nem lett annyival nagyobb, és az akadások is maradtak, szóval ez sem csodaszer, bár azt ő is írta, hogy VR-ban nagyobb a haszon, mint normál monitoron. És igen, elég gáz, hogy ilyen mod-okat külsősöknek kell összedobni, hogy itt-ott javítsanak a játékon...

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Azért valahol gáz, hogy ezt a fejlesztők helyett csinálja meg aki erre X év után sem képesek. Azért ez brutálisan nagy difi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

VO101Tom
Sakkay, láttad már ezt a topikot? https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=215373
Kegetys féle shader DCS-hez, 65 helyett 98 fps az egész jó sebességnövekedésnek tűnik. Ez ugyanaz a srác, aki anno a CloD-ot törte fel, és optimalizálta Luthierék helyett, hogy legalább játszható sebességen elfusson. Úgy látszik a jó szokását megtartotta, a fejlesztők helyett javítja azok hülyeségeit <#alien>

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Tudom, hogy nem az, de azért mondtam, hogy ezt vagy F-111-et megvenném. Még, még hidegháborús cuccot. :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

VO101Tom
AI. Nem vezethető modul, csak küldikben lesz játszópajtás a Tomcat mellé (a futóművük és a szárnyuk ugyanaz, ezt legalább megspórolták vele <#alien>).
Ha a licencet megkapják, akkor talán valamikor lesz belőle vezethető változat is a jövőben.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Ez vótmá?
//www.youtube.com/embed/B30QigkUy-4

Egy F-111 vagy ilyen modult talán még lennék olyan hülye, hogy meg is vennék. :)

Ja, ez legalább ár érték arányos, nem mint az eddigi AMD procik. Mármint játékra, meg DCS-hez, mert máshoz eddig is jó volt. Mondjuk a DCS azért még mindig sokkal jobban megy egy I-7el<#wink>

Ryzen az más. 2700x vs 8700k

dcs 2700x
Utoljára szerkesztette: gantus68, 2018.10.02. 20:51:40
DCS-nél nagyon kell, hogy az egy magonként is erős legyen-eddig az AMD ebben nagyon béna volt. Néznék én azért erről valami tesztet-DCS-vel.

Valamit elnéztél.480 USd lesz az ára,nálunk kb. 170 ezer lesz áfával.Nem lehet hogy a 2066-os core-i 9-et nézted?

Ka-50

Akkor vegyél Ryzen 2700X-et.8 mag 16 szál,most már az AMD procik is jók.

Ka-50

z0ty4

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

VO101Tom
Nem tudom, hogy mennyire vagy új a DCS-ben, ha online is akarsz repkedni, akkor javaslom jelentkezz a DCS Hunaf facebook csoportba is, több mint száz taggal a legnagyobb ilyen csoportosulás fb-n, és ott többen helikoptereznek is. Van saját szerver is a közös repkedésekre.

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.10.02. 14:05:07

www.pumaszallas.hu

Köszönöm mindenkinek a segítségét.

A 1080 ti megrendelem, mert az kell. Én személy szerint megtehetném, hogy megveszem majd a 9900 K procit is, de azt hiszem van józan is a világon, ahogy az árat néztem, olyan 250.000-300.000 Ft lesz. Ha az Én esetemet nézem, most megveszem a 1080 ti 280.000 Ft -ért + majd a procit 250.000 Ft - ért ehhez egy jobb minőségű RAM 60.000 Ft -ért ami összesen kitesz kb: 590.000 Ft -ot. A DCS - be azért ennyi nincs... :) Persze nézőpont kérdése kinek mi mennyit ér.

Mégegyszer köszönet!
Mondjuk most a 8700k ára is felkúszott, jo áron lesznek a 9 es ek is, gyanítom.
Igaz, de ha már van egy i7-ese és a 2.5 intenzívebben használja a gpu-t, akkor ha van pénz rá én is egy 1080ti-t vennék inkább. Majd később fejleszti a többit, ha leszállnak az árak. Sok időt töltöttem a mikrolag megoldásával, mert iszonyúan zavart, amit a vsync alkalmazása és a hardveremnek legjobb beállítások megkeresése oldott meg. Na mind1, inkább repüljünk...

(Persze a minimum/maximum fps is 60, és van :)))
8700K-ban már nem gondolkodom,csak 9700K/9900K.Legalább nem kell delidelni.Kíváncsi leszek a kettő közti árkülönbségre...

Ka-50

//www.youtube.com/embed/hT4OJGJl6DgMilyen brutál jól néz ki bakker 6.30-nál főleg.

Semmi gond...

A stabil 60 FPS akkor stabil, ha a minimum FPS nem esik 60 alá! :) Nagyon meglepne, ha azokkal a beállításokkal (főleg látótáv) amiket hhelikopter linkelt, a 2600K képes lenne kihajtani egy 1080Ti-t. Nyilván mindenkinek a saját döntése, de én biztos nem párosítanák egy 1080Ti-t egy DDR3-s 2600K-l. Kiegyensúlyozottabb teljesítményt kap egy 8600K + DDR4 + 1070 párossal.

A 4K megint más kategória... ott sokkal hamarabb elfogy az 1070 mint a 3770K.

www.smart-bus.hu

nemtom, nekem 3770k-val nincs gondom, igaz 1070, de 4k :)
macleody
Aha, csak nem DCS-ben :)
Persze, nem neked ment, elcsúszott 1-el, bocs.

A stabil 60 fps az 60 fps és nincs nagyon minimum fps és nem a max fps számít. Ehhez egy régebbi proci is elég, ami 25-40%-on teker, míg a vga akár 90-95%-on. vsync on.
A 4770K-hoz képest érezhető a javulás, főleg minimum FPS terén, de konkrét számokat nem tudok mondani. A jövőhéten már kicsit nyugisabb lesz az életem, nézhetünk majd egy tesztet azonos beállításokon.

Az biztos, hogy a 8700K-t nem érdemes már megvenni, mert a 9700K / 9900K már forrasztott lesz és a 8 mag már HT nélkül is elég barátian hangzik. HT-l pedig a 16 szál jó darabig kiszolgál. Azt nem tudom neked megmondani, hogy ennyi magnál a HT hozz-e még pluszt...

www.smart-bus.hu

Apropó Solt,neked 8700K van,ugye?Mennyivel több az FPS-ed?Én most egy szénné hajtott 7700K-val futtatom,5 GHzen.Nem tudom érdemes-e egyáltalán HT-s procit venni?
Utoljára szerkesztette: beci43, 2018.10.01. 19:59:31

Ka-50

Normandiát ne vedd alapul,tényleg nagyon optimalizálatlan a map.Nem tudom milyen procid van,de 1080 Ti-vel nálam Kaukázus,Nevada és Perzsa öböl (VR nélkül)100-120 Fps alá nem igen megy.Van hogy beesik,ez tipikus anomália a DCS-nél és látszólag semmi nem indokolja az FPS visszaesést,de ez már azért egyre ritkább.

Ka-50

Nem tudom ezt most miért nekem címezted, de a 2600K nem fogja kiszolgálni az 1080Ti-t. Nekem a 4770K sem hajtotta ki. Főleg minimum FPS-ben lesz érezhető különbség, már csak a DDR3 miatt is.

www.smart-bus.hu

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Az biztos, hogy 1080ti lesz, 32 gb ram is megvan. Lenne egy nagy kérésem, ha valaki szánna rám 10 percet , a mellékelt képen látható beállításokkal 1080ti videokártyával megnézné, hogy föld közeli (kb.: földtől 5 m-re) repülésnél a Normandy Map- on mennyi stabil fps-t tud produkálni?, erre még VGA beruházás előtt kíváncsi lennék.

Köszi

Az alapkérdésedre visszatérve egy 1070 elég ahhoz, hogy a jelenlegi gépeddel high preset beállítások mellett stabil 60 fps-t produkálj, feltéve hogy 16gb ramod is megvan. Ha van pénzed, akkor 1080ti, of course. A procid ki fogja szolgálni mindkettőt dcs 2.5-ben.

Hát én repültem fsx/xplane11-el, de a dcs helijei sokkal nagyobb élményt adnak, főleg ha lőnek rád :)))
Mert itt nem az API jelenti majd a határt, hanem a képességük... ez jelenthet jót is, rosszat is. Sok fog majd azon múlni, hogy mennyire az alapoktól kezdenek bele... ha csak toldoznak-foltoznak, akkor lesz szopás rendesen. Most elválik majd a szar a májtól...

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Igen, ahogy eddig is. A különbség annyi, hogy itt közvetlenebbül GPU-ba tudnak nyúlni, ami több lehetőséget ad ugyan, de nehezebbé is teszi a programozást. Ezt is csak az fogja tudni kihasználni, aki ért hozzá. Aki pancser az ugyanolyan lassú, bugos szart fog csinálni, mint előtte.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
10 év alatt túl sok mindent nem oldottak meg... Miért pont ez lenne a kivétel?

Köszönöm a válaszokat! Én FSX, prepar3d v4, Xplane felületről tértem át ide, mert itt azért kellemesebb FPS -értékek vannak, és látványosabb, élvezetesebb helikopterrel a földközeli repülés a növényzet miatt, a gépek rep. dinamika sem rossz. Viszont ahogy egyre jobban utána olvasok, és tapasztalok azt mondom, hogy itt is csak kokányolnak a fejlesztők akárcsak a fent nevezett szimulátoros felületeken. Tényleg röhej, hogy lassan fél éve a Hornet körül forog minden....

Jó barátaim a Németh testvérek - Nemeth Designs -, akik számtalan magas minőségi helikopter kiegészítőt készítettek már más szimulátorokhoz, beszélgettünk és javasoltam vegyék fel a kapcsolatot az ED - vel annak érdekében, hogy dolgozhassanak nekik is, és ebből persze mi felhasználók is profitálhatnánk, na ez a folyamat 4 hónapja tart. Közel egy hónapja várnak arra, hogy sdk ügyében az ED - től valaki felvegye velük a kapcsolatot. Az ED - nek nincsenek emberei, és kurva lassan halad minden.....
Raadasul ha jol ertem, az hogy Vulkan api-t hasznalnak meg nem garancia a teljesitmeny novekedesre. Sok mulik a programozok tudasan. Siman lehet Vulkan alatt is ugyan ilyen vagy meg lassabb kodot osszehozni.
VO101Tom
Fogalmam sincs, hogy mikor nyúlnak Normandiához, mostanában csak Hornet és Hormuz a téma náluk (ED modulokkal).

A Vulcan API az egy programozási felület, mint az OpenGL vagy a DirectX , csak nem windowsos, hanem platform független. A mostani megoldásokhoz képest sokkal közvetlenebb hozzáférést biztosít a hardverhez, ezért sokkal jobban lehet optimalizálni, több lehetősége van a programozóknak, hogy mit és hogyan számoljon a GPU. Eddigi tech demóknál főleg ott lehetett borzalmasan nagy fps javulást látni, amikor rengeteg objektumot kellett egy időben mozgatni a képernyőn. Erdőnél pl ez qrva jó lenne.

Hogy ED mikorra programozná le a Vulcan-t a játék alá, az jó kérdés, mennyi tapasztalatuk és tudásuk van egy mostaninál sokkal inkább rendszerszinten programozni a GPU-kat, mikorra lenne ebből egy végleges, működő, bugmentes valami... EDGE-vel elszórakoztak olyan 5-6 évet, pedig ott nem volt API váltás sem. Én nem várnám lélegzetvisszafojtva, hogy ebből hamar lenne itt bármi.

www.pumaszallas.hu

Mert a jelenlegi kártyádhoz elég az a CPU, de egy 1080Ti mellé kevés lenne. A 7700K a minimum egy ilyen erejű kártya mellé, főleg szimulátorok alatt.

A monitorod natív frissítési frekvenciája 60 Hz, tehát ahhoz, hogy a legfolyamatosabb legyen a kép, fix 60 FPS-t kell megcéloznod. 1080p 60Hz esetén elég egy GTX1080 is, felesleges ennél drágább kártyát venned, inkább frissítsd a géped többi alkatrészét.

Szerintem egy i7 8700K, vagy az érkező 9700K / 9900K egy GTX1080-l párosítva, 32Gb DDR4-s 3200MHz-s memóriával hosszú távra elég lenne, főleg ha nem tervezel VR-t, nagyobb monitort. Ebben a konfigban évekig csak a VGA-t kéne cserélni, ha éppen valamiért kevésnek érzed. Veszel mellé még 500 GB-s SSD-t és elvagy mint Marci hevesen.

Vulkan

www.smart-bus.hu

Értem, és esetleg várható ennek javítása, átprogramozása? Még egy olyan kérdésem is lenne, látva azt, hogy milyen szerteágazó tapasztalattal rendelkező felhasználók vannak itt, hogy mi a "Vulkan" és miért, mitől lesz jobb tőle?

Mindenkinek köszönöm a türelmét, segítségét!
VO101Tom
Normandia térképen még nincs az erdő (speedtree) átprogramozva, optimalizálva. Azon a térképen van a legrosszabb fps az összes közül.

www.pumaszallas.hu

Nem tapasztaltam, hogy a CPU bármit is javítana a helyzeten, egyébként i7 2600K Overclocked @ 4.7Ghz van. Samsung 24" monitorom van 1920x1080 felbántásba.
Szoftveres CPU limit... talán majd a Vulkan megoldja.

www.smart-bus.hu