36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#30824 Ésss... ez is megjött :) Ennek örömére este nem elsz időm átépíteni a kompjútert... :/ Na de talán holnap.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#30823 A DCS az fasza, ott ha kikapcsolom a vr-t, akkor az ki van kapcsolva :)
Mással vannak problémák.. :/
Komoylan mondom.. 2019 van, a 21. század - nem igaz, hogy egyes szoftverkészítők nem tudják (vagy szarnak bele) megcsinálni, hogy külön vegyék a kontrollert és külön a joyt, pedálokat.. -
Razor18 #30822 DCS Updater/Launcher Utility
Telepítés indítás után nagy kék Settings gomb fent jobbra, azon belül második sorban kis szürke gombok jobb oldalán Application settings, ott beállítgatni, mi hol van. Egyszer kell neki megmutatni a DCS elérhetőségeidet a gépeden. Onnantól a utility indítás után a Sys Tray iconon jobb gomb, Launch DCS, Launch VR on vagy off. Egyéb a linkelt ED fórum topicban.
Oh, bocs, egy gémet (bármelyiket) kérdezed, vagy "A" gémet (a DCS-t)?
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.02.24. 20:23:41 -
#30821 Tudtommal a pórnépnek még nem elérhető, DCS alatt már fejlesztik (ED-vel együtt).
Ja, visszaolvasva kicsit félreérthető amit írtam. -
sakkay #30820 Láttam már ilyet működni dcs-ben-nem is egy videón. De tény, hogy még nem kiforrott a dolog. -
#30819 VR kesztyűvel már megy a fejlesztés, de még nem műküdik DCS alatt. Kesztyű az külön hardware, a sisakokhoz csak kontrollerek vannak, amiket a 3D térben érzékelni tud. Kesztyűnél a klikkelés érzetét nehéz megoldani, hogy ne azt érezd, hogy csak a levegőben legyezel. Ujjvégbe tett rezgő, nyomást szimuláló lapokkal állítólag egész jól tudják már ezt is éreztetni. De a kiforrott technológia még kicsit odébb van.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.02.24. 10:47:58 -
k53ta #30818 Ezekhez létezik VR kesztyű is? Mert akkor egy érintőképernyő +VR kesztyű használatával akár kézzel is lehet kapcsolni a kabinban lévő kezelőszerveket és akkor nem kell az egérrel vacakolni. -
#30817 Van pipa az optionsban a VR fülnél. -
#30816 Hiába kapcsolom ki, ha elindítok egy szoftvert, ami támogaSSa, akkor elindul az oculus is - ha meg ekkor zárom be, a program is leáll illetve nincs pipa, amit kivehetnék (például a Subnautica). Állnadóan i/be dugdosni meg nem akarom az oculus hdmijét. -
beci43 #30815 Kikapcsolod az Oculus felületét.Vagy az alkalmazásban kiveszed a pipát. -
#30814 Na, gondoltam megnézem a huszonegyest... hozzátartozik a sztorihoz, hogy amikor Lacival kibasztak, akkor "megfogadtam", hogy én nem veszem meg és ezt be is tartottam. Egy barátom nyert egy kulcsot még Sanyótól és mivel ő nem használta a DCS már, ezért megkaptam tőle a kulcsot - hát ezért van nekem.
Szóval gondoltam megnézem - valamiállat! És folyamatosan attól paráztam, hogy beverem a fejem a kabintetőbe :D :D AZtán kiröhögtem magam - a nejem meg engem :D -
#30813 Asszem csinálok egy listát, hogy miket kell kipróbálnom.. :) -
#30812 El lehet indítani valahogy egy gémet (a rift kihúzása nélkül), hogy normál, rift nélküli módban induljon? -
#30811 X-Plane 11-ben is odabasz :P -
#30810 Itthon vannak a lányomék svejbül. Egész délután a Dani (12 éves) játszott a cuccal. Jóóó sokáig a First Contaktot nyomta, aztán meg a Robo Recallt. Már ezért megérte megvenni a cuccot.. látni a gyerek arcán az örömöt, az izgalmat :) A robo recallt kábé 5 perc alatt megtanulta kezeleni. :)
-
beci43 #30809 Jaja, olyan mintha bent ülnél a plótafülkében!Végre Papa, téged is elkapott a gépszíj! -
#30808 Hát qrva szép! -
Solt #30807 Így van, mind a HMD (Rift) helyes és pontos felhelyezése, mind a hardveres IPD beállítás fontos lépés a megfelelő élmény eléréséhez. A szoftveres IPD állítás DCS-ben szerintem inkább azokhoz a kütyükhöz van, amelyeken nem lehet a lencsék távolságát fizikailag állítani. :) -
Caterpillar #30806 Úgy, mindenesetre, fontos lépés... :) -
Solt #30805 Ha a Rift-n beállítod hardveresen, akkor ezt nem kell piszkálni. -
#30804 Újra kell tanulni az biztos, viszont nekem könnyebb lett vr-ban a Minyóval a repülés. Nagyon sokat számít hogy a térben érzékeled a távolságot, mennyivel vagy a föld felett, jobban érzed a sebességet, stb.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.02.23. 10:44:19 -
Caterpillar #30803 Ami még nagyon hasznos lehet, ha beállítod szoftveresen, hogy a két pupillád közti távolság mennyi. Ezt IPD-nek hívják és érdemes pontosan beállítani. :) -
Razor18 #30802 A csavarhúzóról: velem (meg ahogy Googlizás közben kiderült, mással is) előfordult, hogy a fejhallgató egyik oldalából totál elment a hang. Jó esetben ez csak egy sima kontakt hiba lesz, egy egész picit kell húzni a felfogató csavaron, a fejpánt belső oldalán. De ésszel, csak annyit, hogy a hangot visszakapd. HA előfordul egyáltalán veled valaha. -
#30801 Paszmek.. teljesen újra kell tanulni az egészet. Tök más így, mint monitoron. -
sakkay #30800 -
#30799 Jaaa, oké. Meló után megvizuálom. -
sakkay #30798 instant akcion-kiválasztod a minyót és a perzsia térképet-majd van egy olyan küldi, hogy difficult landing. -
#30797 Azt külön le kell tölteni? vagy hol van, mert nem lelem.. -
sakkay #30796 DCS mi-8 hard landing instant pálya perzsián??? -
#30795 Hát.. az elémény az elképesztő! A subnautica például félelmetesen jó, bár vannak vele problémáim - nincs kurzor illetve qrva pontatlan.. 5 centivel odébb van, mint ahol lennie kellene. De rohadt jól néz ki. -
#30794 A 3D modell, ilyen szinten, hogy ülés meg kapcsolók, az annyira minimális tétel, hogy nincs értelme közösködni vele (nem éri meg ilyen apróságok miatt licenceléssel meg pénz elosztással szórakozni). A textúrázás miatt valszeg úgyis újra kellene festeni őket, tehát még a teljes 3D melót sem fedné le, ráadásul a hozzá kapcsolódó programozásokat, modulba integrálást így sem úsznák meg.
A programozás nem olyan egzakt dolog, mint egy 3D modell, hogy ha két ember csinálja ugyanazt a modellt, akkor az jó eséllyel ugyanúgy fog kinézni. Még ha a programnyelv azonos is, a logika ahogy a programozó gondolkozik és megírja a programot, az nagyon más lehet. CloD-nál pl amikor programozót váltottunk, az új gyereknek fél évbe telt, mire átrágta magát az elődje kódjain, és annyira megtanulta annak a logikáját, hogy következő patch-et a compilerbe bele merje rakni. Pedig a faszi tapasztalt programozó aki 10 fős programozó csoportot vezet "civilben". De hiába érti a programnyelvet, hiába tudná ő is megcsinálni ugyanazt, a programozás logikája teljesen más lehet. Ezért rohadt nehéz a program részeket csak úgy kopizni egyik gépből a másikba, mert még ha tökéletesen illeszkedne is, rengeteg meló összefésülni azokkal a változókkal és kapcsolódó programrészekkel, amik csak hivatkoznak rá, plusz beletenni azokat a részeket, amik csak az adott gépre vonatkoznak, mindezt az a logika alapján, amit a legelső programozó talált ki. -
#30793 igen, de a logikai szintje mindegyiknek egyforma, mindegyiknek van SMS lapja, TGP és JHMCS. az alapok mindegyiknek hasonlonak kellene , hogy legyen, az, hogy melyiknek milyen szimbolikát rajzol ki vagy melyik lapon van már lehet specifikus.
DE mégha nem is igy lenne, akkor legalább olyan feature-t lehetne felhasználni mint a mostani tomcatnél, hogy a visszapillantó tükörbe legalább azt látod amit kéne és látszik is a pilota benne a fejomzgással szinkronnal. vagy mint a mostani news letterben, amin az A10est mutatták, hogy feljavitják a látványt, ott az ACES2es katapultot simán lehetne a Falconba, F15-be is felhasználni és rengeteg olyan apró dolog van amit minden gépen egységesen lehetne megoldani.Ahogy Reaper is emlitette a multicrew is ilyen.
Az orosz gépeken is rengeteg műszer azonos ,azoknak a működési is az De egy klikkélhetős modulnál részletesen ki van dolgozva, míg egy FC 3asnál ugyan az nincs.vagy csak egyszerűsítve. -
#30792 Egy fegyver leprogramozása sokkal bonyolultabb annál, hogy copy-past-el lehessen a modulok közt másolgatni. Példádnál maradva a Maverick az sokkal mélyebben épül a kódba, nem csak azt a 3D csövet jelenti, amit a pilonra akasztanak. UFC menüpontjai, SMS lap, Weapon lap, TGP működése és szinkronizálása, ha van, JHMCS működése, HUD szimbolika, hibajelző panel, Pilon választás folyamata, 3D különbségek, egyáltalán melyik pilonon milyen fegyvert szállíthat, azt SMS lapon tudnia kell kezelni - most hirtelen ennyi tutott eszembe. Ezek egyike sem copyzható Hornetből, a gép szoftverét és fícsöreit újra kell írni a 16-osban használt szoftver szerint.
Ami azonos, az a fegyver paramétere, milyen messzire megy, mekkora a robbanófeje, ilyesmik. Minden más az nagyon típusspecifikus. -
#30791 Vasárnap délután lesz valószínűleg a jó, amikor a Boriék elmennek majd. -
sakkay #30790 Azzal a kártyával szinte semennyire sem kell levenni a grafikát-de tényleg gyere majd ts-re, vagy holnap de., vagy vasárnap du. Mert sok apróság van amit egyszerűbb szóban elmondani. A pixel sűrűséget lehet vele szoftveresen állítani-hasznos dolog-de nem kell túlzásba vinni, mert elképesztően eszi a gépet. Amikor Tomék voltak még nem volt teljesen jól belőve-szóval érdemes buherálni. -
#30789 Mondjuk sokat nem kockáztatott , bár érdemes kipróbálni, vannak akiknek a szeme nem tudja érzékelni az ilyen 3D-t. A szédülést meg lehet szokni, TrackIR-el is ugyanez volt amikor elkezdtük használni. -
#30788 Paszmek... sose' jöttem volna rá :D :D -
#30787 nekem is ez a gondom, hogy van amelyiknél bele se fér a szemüveggel együtt a fej, van amelyiknél rányomja az orra van amelyiknél meg olyan közel nyomja, hogy a lencsék összeérnek vagy a szemgolyódhoz közel nyomja és alig tudsz benne pislogni is és a pillák összemaszatolják a lencsét.
Ezért nem tudom, hogy miért nem lehetett eleve úgy megoldani, hogy szemüveg nélkül lehessen használni annak is aki nem olyan élesen lát .egy optikai rendszer beállítaná a fókusztávolságot a szemnek megfelelően, az optikusnál is van ilyen már amivel megállapítja a szem romlást.
@Reaper: Igen , ezt kellene tenniük, hogy a 3rd party fejlesztöknek is meg kéne ütni ugya n azt a szintet és ugyan azt a standart eljárást mint a gyáriak, hamár pénzt kérnek érte.
Ezt mondtam régebben is, hogy a nem típus specifikus dolgok legyenek egységesek a kódban és mindenki azt használja kisebb finommitásokkal, ami már típus specifikus. így az a gép amelyik tudja használni a mavericket az egyből ugyan azt a szintet hozza mint a Hornet. Mert ahogy olvasom a Falcon modulnál is újra csinálják az egészet a második ütemben csak , ahelyett, hogy egy meglévö featuret átvennének. -
#30786 Szerintem az a csavarhúzó a fülhallgatókhoz. -
#30785 Úúú.. és még valami. Van egy rongy hozzá, ez oké. De mellette van egy darab műanyag bizbasz, egyik végén lapított. WTF?