36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • molnibalage83
    A Flakonhoz lenne gépem, csak hol ez bugos abban is sajnos - amit moddolva én úgy ahogy javítottam - hol az. Most pl. az, ahogy az IR rakétát használja az MI. A 4.32 alatt meg a SHORAD és MANPAD kvázi nem működött.

Lehet, hogy az a baj, hogy túl sokat moddoltam és foglalkoztam az ilyen játékok lelkével és ezért nem vagyok képes felhőtlenül élvezni azt, ha számomra nagyon magas szintű generális hiba van bennük.

A DCS esetén a bibi az, hogy egyszerűen nem tudtam hozzá olyan komplex random nagy missiont összerakni, ami random és működik is. Az FPS ricegések már csak ha a tortán kategória.

Viszont azért valahol vicces, hogy ettől még egyesek szerint nem lehet véleményem a helyzetről. A dinamikus hadjárat fejlesztéssel kapcsolatos hírekre nagyon kíváncsi vagyok, mert azzal sikerülhet áttörni az ingerküszöbömet, de attól nem fogok fél millát költeni gépre. Játszok én medium grafikán is csak, ha még azon is mikrolagg van esetenként, akkor mi a fenét csináljak? Várjam a messiást? Az 1v1 F-15 vs MiG-23 dofight alatt medium beállításon hiába volt akár 90 körüli a FPS, ha időnként bericegett...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 10:18:02
  • Caterpillar
    Balázs, nem értem, te magad jelentetted ki az elmúlt 10 évben végtelen+1x hogy nem játszol se DCS-vel se Flakonnal... Teljesen mindegy milyen géped van/lesz, eddig sem játszottál velük, ezután se fogsz velük játszani...
    Mintha azért szidnád az autódat, hogy sokat fogyasztana autópályán, ha mennél autópályán, de mivel kizárólag városban használod ezért csak kb sejted...
  • LeonSilver
    Mint mondtam szíved joga 5 vagy ha úgy tetszik 4 éves, DDR3-as konfiggal játszani vagy nemjátszani.
    Az enyém meg az, hogy félmillás vagy többe kerülő cuccal toljam ;)
    Csak tudod amíg Te itt zsörtölődsz, addig én felteszem a riftet ( mer' már van az is ) és élvezem a játékot.
  • molnibalage83
    A probléma az, hogy ahogy lett a DCS egyre több én is egyre több vasat raktam alá. Érdemi fejlődés meg alig volt, a 2.5 hozott némi FPS javulást, de mikrolag még ebben is volt.

És bocs, de nálam az tényleg nem érv a használhatóságra, hogy fél millás konfigon fusson a játék. Soha nem leszek hajlandó ennyit költeni erre. Ez van. Ennyire nekem nem fontos a DCS és csúcs grafika. Csak hiába butítom le, akkor sem lesz sokkal magasabb az FPS.

Röviden, szarul van megírva a DCS és 10+ éve csesznek erre. Én sem akarom megbántani a fejlesztőket, de ez van...

A konfigot egyébként 260k-ért vettem 2015 augusztusában (egyes részei akciósan) úgy, hogy HDD nem is kellett bele. Tehát csak az új ház, a MB, a CPU, a 16GB RAM és a VGA volt ennyibe. Szóval azért 5 éves konfignak csúfolni elégé túlzás. Persze, ha neked mindig a kiadás dátuma és a megfizethetetlen ár a mérce, akkor persze.

Csak akkor ennyi erővel lehetne mérce 1992-ben a szerverfarm, amivel 1990-ben renderelték a T2 T1000-ést...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 08:54:42
  • Krokoliszk
    i5 4690k @3,5ghz + gtx980 16gb rammal medium beállításon játszható 1440p-n. Földközelben nem tobzódok az fps-ben de már megszoktam. 1080p-n ugyanezzel a konfiggal szerintem high beállítással simán elmenne. És ez is egy 4+ éves konfig.

Közép kat gépet szerintem értelmetlen venni, egyszer kell venni egy olyat ami a felső kategóriát karcolja és azon általában elmegy minden 4-5 évig.
    Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2019.02.26. 22:55:21
  • LeonSilver
    Félre ne értsd balázs nem megbántani akarlak. De az, hogy sakkay (vagy én vagy bárki más) 2019-ben 1080TI vga karin játszik, az a mi szoc problémánk, mint ahogyan az is, hogy Te meg szarsz az egészbe és nem költesz a konfigodra évek óta.

Szaul van megírva a DCS és el vannak szállva a hw árak, de azért azt ne várd el, hogy egy 5 éves konfigon (ami akkor sem volt már a non plus ultra) 1267 fps-el menjen egy DCS szintű gém.
  • sakkay
    Az újak képesek lesznek egymással az biztos. A 18 (meg a 14) új világot, hoz a DCS-be. Ezt mondjuk ede is mondja már rég-de most már el is hiszem.
  • repvez
    azért a modulok közti kompatibilitásra kíváncsi leszek, mikor a falcon megjelenik, hogy oda vissza lehet e a jeleket fogadni. link 16al köztük vagy más géppel.
  • Solt
    A DDR3-t engedd már el, semmi értelme bővíteni. Egyébként: 8 vs 16 vs 32 GB
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.02.26. 20:02:35
  • sakkay
    Hopp-hopp!
  • sakkay
    Igen!
  • gantus68
    Úgy nekem sem :). Bővített szinkronizálás, monitor 50hz, megcélzott képkocka 50, játékban vsync off, fullscreen on.
  • macleody
    FX8320, RX480 8GB, sosem volt stabil 50fps-em. Balra néztem 70, jobbra néztem 30, ha meg kinéztem a tengerre, akkor 100.
  • gantus68
    fx8350 es rx470 8gb high preset stabil 50fps, 1070-el 60fps. Játszható. Ez már nem ugyanaz, mint régebben. Persze sokat kell még javulnia, ezért dolgoznak a vulkan porton.
  • molnibalage83
    Jól értem, hogy te azzal érvelsz, hogy egy 300k-s VGA-n játszható?

Ha ez VR nélkül van, akkor különösen mosolygok.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.26. 18:30:30
  • sakkay
    F-18, multiban, max grafikán teljesen játszható-és harcban!!!(nem örömrepkedésben) működően fut vr-ben.Mindig lehet kekeckedni-csak nem feltétlenül van értelme. Az, hogy az f-14 milyen meg majd kiderül. Ok 1080 ti.
  • molnibalage83
    Az F-14 modulnál és 3rd party helyszíneknél éppen itt írta egy veterán, hogy erőlködni kellett, hogy 30 FPS legyen. Hol lesz ebből VR képes modulos DCS...?

Mikor lenne elég erős vas, akkor készítenek alá olyan dolgot, hogy ne legyen elég. 10 éve ez megy.
  • LeonSilver
    "mindig az lesz minden gép hozzá" Azé' ez így, ebben a formában nem teljesen fedi a valóságot
  • molnibalage83
    A gépem amúgy is kevés hozzá és ahogy látom a fejlesztési irányt mindig az lesz minden gép hozzá. Bár azon pislogok, hogy mennyire olcsó már az SSD. 20k-ból kijön 256GB. Amikor vettem a 128 GB-osat, akkor valami 35k volt, de hát az úgy 6-7 éve volt.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.26. 17:11:03
  • gantus68
    128 gb ssd már kevés dcs-hez, ha megvan az összes modul. Ramból jelenleg elég a 16gb, de annyi kell 2.5 óta.
  • molnibalage83
    Akkor majd lesz új SSD is. Azért nem vettem eddig, mert ez sem használtam ki. Most sincs rajta semmi. Meg az is drága lett. Ez most nagyon nem prioritás.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.26. 16:51:11
  • repvez
    2077-hez ok sikert a mostani gépeddel. a 128gb se lesz elég egy nomális AAA játék+win-hez meg swap fájnak.:
  • molnibalage83
    SSD-m van, 128 GB. Elfér rajta a rendszer és az 1 db AAA játék, amivel játszom egy időben.

A Dying Light 2 és a Cyberpunk 2077 miatt gondoltam a több RAM-ot. A Wasteland 3 csak nem fogja már igényelni.
    Ezeknél erőforrás igényesebb játékokkal nem tervezek játszani a közeljövőben.

(Sajnos a TR széria 3. részét eltolták, így nem nagyon érdekel. A második sem volt egy nagy pukk.)
  • repvez
    Azért mert olcsobb lesz a ram még felelseges beletenni többet, mert ami eddig elment vele az nem fog jobban menni töle ezután sem, a dcs-hez vagy ujabb játékokhoz meg nem elég a gép a több rammal sem.
    Ha már mindenáron profitálni akarsz az olcsóbb ramokbol akkor az SSD-k ára is esni fog lévén azokra is memoria modulokat tesznek.
    Azzal tudsz segiteni a betöltési idökön, meg, talán kevésbé érzékeny mint a HDD. és azt egy gépfejlesztésnél ugyan ugy tudod használni, mig ebbe a ramot ugyan ugy ki kell dobnod ha uj gépet veszel.

De te tudod..
  • molnibalage83
    Akkor vegyek egy új 16GB-os cellát? Fogalmam sincs, hogy mennyire erős ez a gép mai fogalmak szerint. 2016 óta nem vettem új AAA játékot. A Witcher III és a Rise of Tomb Raider óta semmi újjal nem toltam, ami igényelné az erőforrást.

@repvez
    Új gép vásárlása nincs terítéken. Csak, ha tényleg ennyivel olcsóbb a RAM, akkor talán veszek, annyi belefér. Anno 16 GB volt ebben, csak tönkrement az egyik cella és azóta sem hiányzott az a +8GB.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.26. 16:14:39
  • repvez
    Ahhoz a konfighoz felesleges a 16gb ram, föleg ddr3as. akkor egy komplett gépcsere, alaplap ddr4es ram cpu,GPU ,SSD.
    Ha nem játszol akkor felesleges a tobb ram, ha meg igen akkor meg kevés , hozzá a teljes gép.
  • LeonSilver
    DDR3 mellé? Engedd el balázs...
  • molnibalage83
    Akkor lehet, hogy 16GB-re bővülnék. Bár nem mintha lenne bármi amivel tolom és kéne, de készüljünk a jövőre.
    A kérdésem az, hogy egy 3éve vett memória mellé mit érdemes betenni, hogy szinkronban tudjanak működni?
  • Solt
    40% körüli memória áresést jósolnak a tavasz végére... aki 32 GB-re akar bővíteni, annak érdemes kivárnia.
  • LeonSilver
    Egy alaplap és egy proci - de faszán látható is.

32GB RAM meg király!
  • PhantomAss
    A DCS -hez ajánlott a 32gb:

"Recommended system requirements (HIGH graphics settings): OS 64-bit Windows 8/10; DirectX11; CPU: Core i5+ at 3+ GHz or AMD FX / Ryzen; RAM: 16 GB (32 GB for heavy missions); Free hard disk space: 120 GB on Solid State Drive (SSD); Discrete video card NVIDIA GeForce GTX 1070 / AMD Radeon RX VEGA 56 with 8GB VRAM or better; Joystick; requires internet activation."

Ha a DCS a prioritás és van rá pénz akkor igen. Viszont a DCS-en kívül másról nem tudok hogy kellene neki ennyi ram, én pl. csak 16gb-ot vettem és nem is érzem szükségét hogy bővitsem.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.02.26. 14:25:24
  • Razor18
    Köszi szépen !
  • Colos1357
    A Windows dinamikusan használja a RAM -ot. 16GB esetén 10-11GB -ot oszt ki a DCS -nek, ellenben Ha 32 van, akkor ki fogja osztani a 20..24GB -ot. Nekem 16 volt sokáig, most 32 van. Mivel azonban CPU -t is cseréltem, nem tudom megítélni, hogy önmagában a RAM növelése okoz-e teljesítménytöbbletet, de mivel gyakran megy DCS multi közben 20-24GB -ra, gyanítom nem felesleges a 32GB. Az már más kérdés, hogy a mostani memóriaárak mellett megéri-e.
    Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2019.02.26. 14:14:49
  • Razor18
    Urak,

gémer PC-be van értelme manapság 16 GB-nál TÖBB RAM-ot rakni mindaddig, míg (nálam legalábbis) a legintenzívebb DCS multi session sem fogyaszt el 10-11 GB-nál többet a Feladatkezelő grafikonjai alapján? Nyilván a 8GB kevés volt, de a 32 GB meg nem totál overkill? Mire tudna rásegíteni a plusz 16 GB?

Köszi
  • Razor18
    Mit akartál spoilerezni?
  • LeonSilver
    A qrva életbe belefele :D Ilyen az, amikor egy műszaki antitálentum okostelefont meg laptopot kezd el használni...
  • LeonSilver
    Lehet én is a hét végére hagyom
  • PhantomAss
    Faxa
    én is 9700k-t vettem, csak még nekem sem volt időm összerakni. Majd hétvégén :)
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.02.25. 11:57:00
  • LeonSilver
    Az lesz!
  • VO101Tom
    Vidd el egy szervizbe, ott ócóért összerakják neked