Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A videó készítés meg hogyan segít? Magától a felvételtől is lehet lag...
A másik gond, hogy jelenleg csak ősrégi Fraps-em van, mert a szutyok Shadowplay-t sem sikerült rávenni, hogy működjön.
Asszem most fent sincs talán, de majd akkor visszateszem.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.09. 11:49:33
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az F-14 és a Hornet lett az első két modul, amivel igazán repülnék kész állapotban, mert szuperszonikus multirole gépek, tehát minden téren lehet velük játszani, légiharcolni és csapásmérni is.
Sajnos az F-15-nek nem csinálták meg az AG képességét, pedig létezik, csak soha nem használták. Az F-14-nél dettó ez van, de ott mégis meg lesz csinálva a videók alapján.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.09. 11:38:14
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Mármint Su-25T-vel tolod a 2v2 dogot? Végülis miért ne...
Mindenesetre, ha nem vettél meg semmit, hogyan tudod megítélni? Itt én valamit nem értek azt hiszem... <#conf>#conf>
Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2018.10.09. 11:06:52
"Most of the modules and maps are already supported"
Ha akarod, a Normandy mapon is megy...
Viszont szerintem az nagyon nem igaz, hogy vizsgafeladat meg megtanulod a modult és kész. Az tény, hogy nincs hadjárat, ami folytatódna, de..
1. Mire megtanulsz egy A-10C vagy F-18C ( vagy majd most egy Cica) szintű modult profin használni akár csak egy feladatkörben is az hónapokban mérhető akkor is, ha nagyon intenzíven repülsz.
2. Ez még önmagában semmi. Még olyanoknak is, akik jó elméleti tudással rendelkeznek a légiharcról hónapokba, évekbe telik, hogy ezt a gyakorlatban is alkalmazni tudják. Ha ugyanezt egy nagyobb csoportban kell alkalmazni az megint rátesz egy lapáttal amivel a résztvevők hozzáállásától függően megint évekig vagy akár a végtelenségig el lehet lenni. Mert ugye a tudást amit felépítesz szinten is kell tartani, ami nem mindig sikerül 😊
Szerintem kevés jobb dolog van, mint amikor ketten négyen hatan vagy akárhányan repültök olyanokkal akikkel jóban vagy és a repülésben is profik..
Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.10.09. 09:37:14
Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.10.09. 09:21:58
DCS Liberation
Kvázi dinamikus kampány, kezdetleges, de már működik...
Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2018.10.09. 08:58:07
Vannak, akik cimborák és azért vannak, akik Barátok lettek az évek alatt. Nem sorolom fel a neveket, mert akkor mindenkit fel kellene sorolnom, aki itt megfordul 😊 Az egész csapatot kedvelem, ezért is ilyen hangulatú a totyik amilyen.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
A LOMAC és DCS összes változata mikrolaggolt randomra nálam úgy, hogy 2006 óta 4 eltérő alapkonfigom volt már.
Kétségtelen tény, hogy kétféle ember van a földön, az egyik aki még nem játszott a dcsvel és a másik akit b@szott már szét az ideg tőle valami oltári bug miatt, de összességében azért olyan dolgokat tud ez a szim, amit kvazi semmi más. Ülj be egy Viggenbe, pattintsd be a waypointjaidat, szállj fel, aztán keress a radarral hajókat, programozd rá az rb05 útvonalát, támadási profilját, indítsd el, aztán csapass haza 1,3 Machhal 200 feeten, hallgasd a gázkar kattogását, aztan otthon húzz neki egy kicsivel nagyobb állásszöget lepompázsolva a hajtóművet és kattints belőle a küszöb előtt 3 méterrel. Becsületes repülést szerető embernek, szimulatorosnak ha ettől nem áll fel, akkor mitől? Vagy ha Mfd bújás az élet, akkor ott az A10C, vagy lassacskán a Hornet. Rádilokáció volt a jeled az oviban? Mindjárt ülhetsz az awg-9 mögé. De komolyan, rengetegen tolják a DCS-t itthon is meg külföldön is, kvázi barátságokat hozott össze (3 esküvőn voltam eddig úgy, hogy a vőlegényt a dcs miatt ismerem tsről), te meg közben mantrázod ezt a nem élvezhető, videózni jó hülyeséget. Vagy ha ennyire nem jön be, az is rendben van, viszont ez most egy lassan 10 éves program, a fejlesztőgárda még régebbi gyökerű ugye, az alap dolgok, hozzáállás itt nem fog változni, szóval akkor fordíts neki hátat oszt jóccakát, minek mérgezed magad vele. Moose: https://youtu.be/GTtu4cd66SE
A "mooseban scriptelt nagy mission" az mit jelent?
www.smart-bus.hu
Igen, egy dinamikus online kampány nagyon jó lenne. Nincs, kár. Van helyette mooseban scriptelt nagy mission, ahol a készítő se tudja hogy a 30 különböző opcióból hol és mikor lesz milyen sam meg honnan jön enemy cap, és ezeknek milyen fegyverzete, skillje lesz. Egy 10-12 fős összetett coop missionhöz ez épp elég randomitás szerintem ahhoz, hogy élvezetes legyen akár többször lerepülve is. Ha meg épp senkinek nem volt kedve küldit csinálni, akkor lehet gyakorolni a dogfightot, vagy az anyahajós üzemet megfelelő procedure-ök szerint, humán atc-vel, lso-val, rendes fóniával. DCS-ben egy szépen kivitelezett case I recivery is kellő kihívás, 4 hónap és 100+ leszállás után is élmény. Vagy el lehet menni MiG-21-el rszbn navigációt/bonyolult idős leszállást gyakorolni, vagy Viggennel RB-05 vagy Mjölnirt hajigálni. Vagy letölteni a kismillió előre szerkesztett scriptelt missionből egyet és lerepülni, elsőre az is random lesz. Szóval van itt lehetőség bőven, csak nem azzal kell kezdeni hogy 30 óra editorban. Tudjuk, bugos az ai sokszor, ez van, nem fennakadni kell rajta, hanem megkerülni, megoldani.
Utoljára szerkesztette: gantus68, 2018.10.08. 21:43:23
Annyit sikerült szűkítenem a dolgon, hogy üres térképen nem csinálja. Csak ha harc is van körülöttem.
www.pumaszallas.hu
Ezektől függetlenül is a Full Screen-t és a 16x AF-t szerintem mindenképpen használd...
www.smart-bus.hu
Egyszer összeraktam magamnak egy nagyobb mission és egy update szétcseszte az egészet, ahogy az egyik magyar által készített dinamikus missziót is.
Ekkor ment el nagyon hosszú időre kedvem az egésztől.
Feltettem a 2.5x-et, de azzal sem lett sokkal jobb a teljesítmény főleg, ha azt akarod, hogy nézzen is ki valahogy. Ehhez képest medi-hi között is összevissza FPS drop és mikrolag egy quick missionben. Akkor hova erőlködjek egy valódi nagy mission-nel?
15+ éve alatt nem sikerült egy féldin generátort alá rakni.... Egy harcászati szim alapja az ismeretlen random helyzet. Ezt képtelen megadni a DCS sajnos még ma is. Vagy 1 óra repülésért dolgozott a user 30 órát az editorral és mire eljut oda, hogy az MI azt csinálja, ami kézpelek, már utolsó percig ismerem az egész saját missiont...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.08. 21:27:02
Egyébként AF mehet 16X-re, gyakorlatilag nulla plusz gépigénye van viszont a látványon sokat tud dobni.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.10.08. 21:14:48
www.smart-bus.hu
srácok mi okozza ezeket a kis lagokat?
elég idegesítő főleg alacsony magasságban.
gép az aláírásomban.
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Továbbá ugyan ez a tágabb közösség amúgy amellett, hogy pontosan látja a DCS sz*rságait, meg ED olykor kritikán aluli hozzáállását azért összességében elég jól elszimulátorozgat a DCS-vel. 3 hete volt kint a Hornet amikor 10 humán meg vagy 20 ai gép részvételével, hajóról bombáztuk meg Iránt, sead-el, vadászfedezettel, légiutántöltéssel, minden sallanggal, 2.5 óra tiszta repidővel, minden különösebb nyűg nélkül. Szóval hagyjuk már ezt a csak videózásra alkalmas hülyeséget, mert marhára nem igaz.
Amúgy halkan megjegyzem, hogy először valamikor 2006 tájékán vetődtem oda az 59-es fórumra, és az első téma amibe belekeveredtem, az épp aktuális Lock On fikázásod volt, hogy még a szar is ízetlen. Eltelt azóta 12 év, és még mindig ott tartunk, hogy egyszer nem láttalak semmilyen szervezésű online repülésen, legyen az egy sima dogfight gyakorlás, bonyolult idős kikrep vagy bármilyen összetett feladat, de ha félévente idetévedek, az hót' ziher, hogy 3 hozzászóláson belül épp megállapítod, hogy DCS egy szar. Most éppen jön a Tomcat, gyakorlatilag első naptól 90%+ kész modul, multicrew, de ez se jó. Nem arról van szó, van teendő, meg javítanivaló bőven, de te a pálya szélén háttal ülve kiabálsz több mint tíz éve, hogy majd akkor nézed a meccset, ha a 2002-es brazil fociválogatott játszik az olimpiai bajnok magyar pólósokkal tollaslabdát.
Hint: a kaukázus mapon csak a kidolgozott szárazföldi rész 700km+ hosszában, a Fekete-tengert meg jobban nem lehet kidolgozni 😉 De ha akarod repülhetsz 1000 km-t légvonalban mire partot érsz, és onnan a Mozdoki reptér még 300. Azt hiszem CVN+Hornet+Tomcat vonalra még akkor is megfelelő a terep, ha irl a büdös életben nem hajózna át egy CVBG a Boszporuszon. De ha ez nagyon bánt, akkor a perzsa térkép jobb alsó sarkából 500km a hormuzi szoros, ami a map közepe.
Ka-50
Nekem a cápa és a minyó a kedvencem, de szerintem azt vedd meg ami a te szívedhez közel áll. Tudtommal egyikkel sincs olyan komolyabb mizéria ami miatt játszhatatlan lenne, de vásárlás előtt azért érdemes az adott típusnak utánajárni.
www.smart-bus.hu
Ezen felül régi LOMAC/DCS tapasztalat, hogy az online levő emberek nagy része sajnos kretén. Tehát igenis kell olyat találni, ahol itthon két ember csak videózásra beruház úgy 200 (?) dollárt.
A térképnél az én elvárásom az, hogy valamiféle mérsékelt övi éghajlaton legyen egy Nevada méretű térkép. A Kaukázus jó lenne csak ki kéne bővíteni, de nagyon.
Héten megveszem a Hornet+Persian Gulf pakkot,hogy legyen egy kezelhető repülőm!
Helikopterba melyiket ajánlanátok?
re "A fizetős helyszínekkel meg nem tudok mit kezdeni"
Igazad van, adhatnák ingyen az összes új térképet és gépeket. Sőt, az NVIDIA is adhatná 50 dollárért az 1080ti-t, az intel meg 20 dolcsiért a Core i7-eseket.
re ad1 - Ha MP társnak nincs más térkép, akkor seggemet törölhetem azzal, hogy nekem meg van.
???
Nem értem az itt felhozott problémát; nyilván olyasvalakivel fogsz MP-ben F14-ezni, akinek megvan a gép, olyan mapen, ami mindkettőtöknek megvan, nem látom be, miért kéne hogy másképp legyen ez; szerinted az lenne a normális, hogy ha te meg én multizni szeretnénk az F14-essel a Hormuz mapen, te megveszed a Tomcatet, én a térképet, én beülhetnék hozzád a hátsó ülésre, te meg repülhetnél a Hormuz mapen, vagy hogy?
re ad2 - kicsit furcsa lesz Las Vegasban oroszokkal harcolni
Nem lesz furább, mint akármelyik másik DCS-es géppel éles küldetést menni Nevadán; a Nevada map létjogosultsága nézőpont kérdése, de nem F14-specifikusan
re ad3 - hányszáz USD van azért
Ha valakinek az F14 van becsípődve, és nem a Kaukázusban, hanem olyan helyszínen akarja repülni, ahol a gép rendszerben állása során akár lehetett volna éles helyzetben bevetve, akkor kevesebb, mint kettő (=száz dollár), de egy akciót elcsípve akár 100 alatt is megúszható. Az alfa/béta/gamma stb.-ben levés és az update-ek általi szétqrás dologban van némi igazság, de ez sem F14-specifikus, hanem DCS "feature" úgy általában
re ad4 - nincs domborzatnak és másnak hatása
most akkor tenger kell (ahogy ad2-ben írtad), vagy domborzat?...
Utoljára szerkesztette: sure, 2018.10.08. 07:48:30
Isten nem bottal, hanem VMware.
www.smart-bus.hu
Olyan aki Oculust használ és Warthog joy-t
VR megyek és csak a Warthog joy van nincs Hotas.
Rengeteg embernek van meg az "egyéb" térkép, szóval sehol sem leszel egyedül.
www.pumaszallas.hu
A fizetős helyszínekkel meg nem tudok mit kezdeni, mert akkor megint ott vagyunk, hogy
ad1. Ha MP társnak nincs más térkép, akkor seggemet törölhetem azzal, hogy nekem meg van. Vagy majd azt is én fizetem majd ki? De gazdag lettem hirtelen. Meg, azok be vannak fejezve végre?
ad2. Nevadán nagyhirtelen lett tenger...? Az AIM-54 HMZ kérdést megoldja, csak kicsit furcsa lesz Las Vegasban oroszokkal harcolni, de egye kánya, majd az képzelem Iránban vagyok. 😊
ad3. Ha meg is veszem mind, akkor hányszáz USD van azért, hogy mind beta vagy alfa legyen és kapok egy "majd egyszer" kész lesz ígéretet? Meg azt, hogy az egy frissítés nem k*rja szét az egészet, ahogy eddig n+1-szer?
ad4. Ha nincs kidolgozva a Caucasus, akkor az szintén seggtörlős, mert nincs domborzatnak és másnak hatása.
Videózni kurva jó, ez már láttuk eddig is. Ez soha nem változott, ebben tényleg bajnok a DCS. Abban, hogy a videón látható látványt vissza is kapd valós helyzetben, abban nem. Ahhoz nincs sajnos PC a földön, ami vinné.
Ezt a modult meg is venném főleg, ha lesz mellé A-6E. Meg a dual MP lehetőség miatt, hogy ketten ülhetünk egy gépben. Végre. Ilyen gép is hány év késésessel realizálódik? Izé...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.07. 22:34:36