Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Čarolija drva d.o.o.
MFG Sector
Bisko 56/E
21240, Trilj
Croatia
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2018.10.14. 18:44:30
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Ha ez a következő stable release-nél tényleg nem qrja szét a stable használók profiljait...mi bétások OK, IJ
Azért valahol érthetetlen, hogy egy ilyen jellegű orbitális hiba kikerült publikusnak. Mindig ez a kapkodás, hogy tudják tartani azt a két hetes határidőt <#idiota>#idiota>
Isten nem bottal, hanem VMware.
De letöltöttem és megnéztem. Hát....
Így néz ki a hornyet belülről - semmihez nem nyúltam csak betöltötte a cuccot a dcs
és így kívülről ( a horog a probléma..)
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
"Dear All, with the release of the latest Open Beta (2.5.3.22652) we added new default profiles to better assist new users when setting up their controls. Unfortunately, these new profiles are conflicting with the user’s custom profiles and causing a number of issues. On Monday we will be releasing a hotfix to remove these new profiles until we can better supply these without disrupting current player’s settings.
We apologize for the inconvenience this has caused, and appreciate everyone’s patience, and especially those that helped us work through the issues by reporting their experiences.
Please note that the nature of Open Beta is a testing environment, and as such, unexpected things can pop up at any time. For some, it may be better to stick with the stable release, as it is generally not affected by these types of issues.
Thanks
ED Team"
Már előre izgulok, mi lesz ha ezek Vulkant programoznak 😊
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.10.12. 18:45:14
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.10.12. 16:35:09
www.pumaszallas.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
IRL a beamelés/notcholás csak nagyon nagyon szűken, 90 pluszminusz egy két fokkal működik csak, és akkor is csak nagyon nagy szerencsével. Olyan nincs, hogy csinálsz egy 360-at és minden feléd indított rakéta eldobja a célt, akkor mást sem csinálnának IRL mint forognának mint a bolond.
Az a fícsör is teljesen hiányzik az Amraamból, hogy ha beameléssel valahogy mégis eldobná a célt, annak utolsó ismert sebessége és iránya alapján a rakéta tovább keresi és az első meglátott célra ráfog (ami nagy valószínűséggel a forgolódó gép lenne).
A rakéták zavarhatósága is rossz, nem véletlen, hogy manapság a pilótákat BVR-ra, és az ellenséges rakéta kinetikus energiájának elkoptatására oktatják, a zavarás mint olyan nagyon lutri és általában nem is működik.
DCS-ben nan viszont rakétát lelövő rakéta fícsör, ami meg valóságban nincs, az is hülyeség.
www.pumaszallas.hu
Szerintem a légiharc jövője az, hogy AI vezérelt gépek fognak repülni remote stratégiai kontrollal. A központból megmondják, hogy mit kell csinálni, milyen paraméterekkel, az összes többit pedig az AI kötelék elintézi. Az egyetlen nagyobb probléma amit látok, hogyha zavarják a kapcsolatot és módosítani kell a bevetést. De ez embervezette gép esetén sem jobb semmivel szerintem, mert ott sem fognak tudni külső inputot kapni.
Az eldobásos téma leginkább annak tudható be ARH-knál, hogy nincs memóriája a radarnak szerintem. Ugyanaz a probléma mint amikor TWS-el forognak előtted és amikor pont átfordul a notchon azonnal eldobja a tracket és nem látsz semmit aztán kaparhatsz, hogy hamar felismerje RWS-ben, mielőtt ő már boresighttal szétlövi az arcod.. ebből születnek a legnagyobb arcade taktikák, amikor full nyerő pozícióból indulva öngyilkosságot követ el az előtted lévő de te szívod meg mert fosul van modellezve az egész.
Mindennek ellenére kb 40-50%-os pk-t tudok elérni AIM-120B-vel ami a C-hez képest egy fostalicska, egy átlagos online session alatt. Ami azért elég jónak mondható.
Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.10.12. 13:47:27
Ha a rakéta kb. 8 sec alatt éri el az M3.0, akkor az átlagsebessége ezalatt a 8 sec alatt kb. 600-650 m/s, tehát mindössze 2,5 km-re csökken a távolság a cél és célpont között és onnan már lassul.
Az AIM-120B hajtóműve tudtommal még dual thrust-os volt, a C-nél valamiért (állítólag) visszaálltak single-re, de sanszosan alacsonyabb tolóerőn megy hosszabb ideig. Erre forrás nemigen van.
Ezért van az, hogy ha ismert lenne a célpontok és rakéták helyzete is akkor egy optimalizáló MI BVR-ban sanszosan lenyomná már a pilótákat, mert képes valós időben számolni, hogy hol kezd gázos lenne a helyzet és hova optimalizálja az indítás és manővert, ha túl is akarja élni a gép. Asszem már volt ilyen számítógépes tesz és a szimulátorban sok v sok helyzetben jellemmzően győzött az MI. Csak ehhez ismerki kell a rakéták paramétereit és azok helyzetét is.
Erre legfeljebb ma az F-35 képes a DAS + data linkkel és sokkal kisebb távolságon az EF Typhoon, mert azon radaros MAWS van csak erős kétségeim vannak, hogy mekkora távolságról érzékel azokkal a kis antennákkal AAM-et a rendszer.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.12. 13:32:10
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2018.10.12. 13:06:42
Az AAM-eknél én csak rendre olvasom, hogy mindig FM hibákat javítanak. Hogy mi cseszi szét az adatokat két patch között az soha nem értettem...
Az AIM-120 SL-en 5 km-nél M0.9 táján azonos sebességgel tényleg ennyire kicsi. Azt nézd meg, hogy mekkora a rakéta által lerepült távolság és akkor mindjárt rájössz, hogy mi a gond. El sem éri a M3.0 szinte a rakéta sebessége és M1.3-nál lényegében már nem közeledik a rakéta és manőverezési tartalék semmi. Tényleg ennyire össze tud menni a kinematikai hatótáv magasságtól, aspektustól és indítási sebességdift figyelembe véve.
R-77-re indítási távolság ábrázolva.
Ez valószínűleg M0.9 cél és indító sebességnél van 0/180 fokos aspektussal. (R-23-ra ilyen sebesség mellett készült, meg minden másra, mert ez a jó viszonyítási alap.
Tehát ez nem azt mutatja, hogy mennyit repül a rakéta, hanem az indítás pillanatában a távolságot. A SAM HMZ nagyon más. A HTKA-s Haditechnikai összefoglalóban ezért kapott külön fejezetet a téma. 5 km alatti az indítási távolság távolodó és azonos irányba repülő cél ellen.
Nagyon nem mindegy, hogy a cél megteszi azt a szívességet, hogy a rakéta felé repül vagy elfele attól. Az AIM-54 max. indjtási távolsága 204 km volt, az indítási ponttól meg "csak" 134 km-re volt a találat és a cél magasan repült.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.12. 11:50:23
A rakétákkal vannak problémák:
- egyfelől némelyik hatótávja, hogy úgy mondjam, gyanúsan kicsi (a 120-as földközelben hátulról nem ér utol egy menekülő célt 3 nmről, PvP-ben körülbelül 6-8 körül kezd veszélyes lenni alacsonyan. Magasabban persze azért jóval messzebből is veszélyes.) - persze sosem lőttünk élesben AMRAAM-ot, tudja fene, hogy mennyire van ez a valóságtól. Amióta a Hornet van 20-25 nm-ről ai vadászt simán lekapja.
- másfelől sokszor könnyen eldobnak célt (pl. földháttérben forduló célt amikor a 90 fokos iránykülönbséghez ér, sokszor ott leves). Persze megint az, hogy gyanús, de tudja fene.
- közelségi gyújtó issue. Példa amúgy van rá, de azért olyan nagyon-nagyon kardinálisnak nem mondanám, hullanak a gépek azért rendesen. Amikor először kötelékeztem a nekem szánt AIM-7-el azt hittem feature, csak hát a valóságnál azért kicsit gyakrabban fordul elő, néha pedig már-már vicces szintre halmozódik. Pl.
De megint az, hogy vannak ilyen bugok, néha fel is húznak, de ettől még azért nem ez az általános. Csak erről csinánal videót meg posztot, nem arról, hogy 20-ból 19 alkalommal, ha az R-73 odakerül ahova kell, akkor gond nélkül elrontja a cél napját.
Örülök, hogy nem nekem kellett mondani. De ezek után akkor a DCS-ben a gépágyús légiharc is ennyire pontos multiban? Vagy, ha azt megoldották, akkor a rakétát nem?
Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.10.12. 09:08:34
A Helikoptert még nem vettem mert nem tudok dönteni😊
Szerver létrehozás Multira.Ugye megadok mindent bal oldalon(max játékos létszám stb.) de a jobb oldalon mit kell megadni?
Valamiért nem engedi
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.10.11. 19:00:51
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Arról meg ne is beszéljünk, hogy név nélkül a tudjukmelyik szimulátorban miért nincsenek ilyen bajok? Pedig az internet és a szerver-kliens közötti időeltolódás ott is létező jelenség, valami trükkje csak van (például gyakoribb mintavételezés a rakéta és gép pozíciójáról, esetleg eltárolt pozíció, hogy ha kell később robban kicsivel, de felrobban ha valamikor elég közel volt)? Valamilyen trükkje csak van, hogy mások ezt meg tudják oldani, nem csak széttárják a kezüket, hogy "technikailag ennyi lehetséges". :/
www.pumaszallas.hu
Amúgy marha idegesítő, az tény.
A közelségi gyújtók nem működésének mi lehet az oka, azt csak ők tudják. Lehet, hogy benne van valami véletlen faktor is, hogy legyen "játékélmény", vagy egyszerűen szar a logika, ami alapján nézi, hogy a közelben ki van (valóságban ezek a gyújtók működése és felépítése is rengeteg féle lehet). Fragmenteket nem szokták egyenként számolni (grafikai effekteket vegyük teljesen külön, azoknak nem sok közük van a tényleges sérülésmodellhez), hanem a robbanási ponttól kifelé haladva egy csökkenő százalékos értékkel valószínűsítik, hogy a repeszek az oda bejutó hitboxokat eltalálták volna vagy sem. Amikor ilyen több száz repesz több száz hitbox találkozását kellene valós időben számolni, másodpercenként 10-20 alkalommal, az azért érezhetően leterhelé bármelyik processzort. Ezért egyszerűsítenek, mint bármilyen játékban.
www.pumaszallas.hu
A gépeknek a kiterjedtsége biztosan van számolva szal szerintem arra nem tartana sokba írni egy logikát, ami a rakétától nézi, hogy a gépnek van-e olyan legközelebbi pontja (ami nem a pilóta feje 😄) aztán ha az közel van akkor valamilyen közelítéssel abba az irányba robbanjon. A fragmentálás nem tudom, megoldott-e, ez talán nehezebb lehet, meg hogy abbaz irányba repüljön, de aztán felőlem egység sugarú gömbben is robbanhat, baromira mindegy..
Értem, hogy nem lehet mindent patentre modellezni, de akkor legalább miért nem raknak mögé valami olyat, ami minden butaságával együtt legalább nagyjából közelíti a valóságot..
www.pumaszallas.hu
Meg amikor notchon keresztül rádfordul és nincs semmilyen TWS memória a gépben és kukázza a tracket és üres a radarkép, mert a kitartott Gs fordulót cold-hot aspect között marha nehéz extrapolálni 2 másodpercre..
Mondjuk a boresight az utóbbit orvosolja, csak az sok mindent limitál. 😊
Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.10.11. 13:58:24
https://clips.twitch.tv/ColdbloodedPolishedNightingaleEagleEye
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu