6014
-
eta32 #2084 Nos erről beszélek....ehhez már sokat nem lehet hozzá fűzni....kínomban...
"Jellyfoosh Community Manager about 6 hours ago Reply Quote
Hey everyone,
Thanks for reporting these bugs. While we do check here, the best place to report bugs is in the Technical Feedback section.
The team is currently looking into the lost trucks and the negative money. Please keep in mind that using mods can change your experience so if you want a balanced base-game experience, you may want to pick your mods carefully, or not use mods on that save.
last edited by Jellyfoosh about 6 hours ago"
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.16. 16:50:32 -
eta32 #2083 Akkor az új területeknek ahogy korábban mondtam is ,még kell pár hónap mire nagyjából kiforrják magukat.
De jó hogy félre tettem a nyáron 3-4 hónapra.....
Kb.... mire kijön a 3.pass-season vagy minek nevezik...addigra lesz használható az előző.
De ez így megy már a megjelenés óta,nem nagyon tudják magukat utolérni....talán soha...
A modok egyenlőre nem érdekelnek ,nem fogok miattuk szívni.
Majd ha mod kezelése a játéknak olyan lesz mint annak kell lennie (nem holnap lesz) és már kitoltam minden mapot és küldit (az sem holnap lesz) majd akkor keresek valami jó mod mapot,gép nem kell abból számomra van elég alapból a játékban.
Addig teljesen jó az ami van és még lesz a játékban.
Van ebben még annyi hogy majd idővel a készítők is DLC formájában szerintem még kitolnak pár mapot ,ha van eszük ezt tennék ....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.16. 16:42:03 -
eta32 #2082 Nos igen elég bosszantó mondhatni "agyrém"
Ami a MR-illeti DLC terén mire gondolsz....???
Mert abban tényleg vannak olyan map modok hogy besírsz tőle ,van amelyik szinte teljesíthetetlen olyan akadályokba ütközöl ,hogy elérj A-ból B-be ,és ne fogyjon ki a benya stb stb...
Olyan terepviszonyokat kell leküzdeni hogy komoly logisztika kell hozzá.
Olyan ezen a téren soha nem lesz az SR.
Persze amennyire lehet a realitás talaján mert az SR-ben ezek a "zsírkő" csúszós sziklák stb azért valljuk meg irreálisak nem kicsit.
Kocsik terén ,modokra értem, is nagyon jól el van eresztve...sok olyan mapot toltam ahol mod gépek nélkül ,de még azzal is néhol kínlódás volt minden méter....
Főleg hogy ott ha hibázol ,nincs mit tenni kezdheted elölről vagy kimented,ha tudod,nagyon odafigyelős.
A steam ,műhely tele van jobbnál jobbakkal,én mikor toltam anno ,sokkal nem is végeztem mert mindig volt érdekesebb nagyobb kihívást jelentő és abba fogtam bele.
KB.10-15 most is be van töltve de már szerintem talán soha nem megyek rajtuk,de kitudja.
Több mint 400 órát letoltam,így rendesen benne voltam a sűrűjében,hídépítés, szálanként való fakihordás szállítás előtt ,kishajóval való faszállítás ,más agyagok szállítása,(nemcsak farönkök)
Volt olyan újra kezdtem a mapot mert annyira trükkösen volt felépítve az egész ,hogy rossz kocsikkal kellett kezdeni üres tankkal,persze a dagonya közepén elhelyezve és először mindet javítani ,feltölteni üzemanyaggal ,majd ha volt erősebb géped ,akár na nagy mostrumokat kivonnszolni a sunyásból ablakig érő vízben.
Nyilván a gyári mapok ennyire nem voltak elrugaszkodottak ,jók voltak azok is a maguk nemében ,de a mod mapokat messze meg sem közelítették.
Ezért is mondom a MR-be teljesen felesleges több DLC ,eleve a kutya sem venné meg ilyen mod felhozatal mellett.
A grafikát is elég jól fel lehet tuningolni egy progival,nyilván nem minden szín volt teljesen realisztikus ,de minden szín funkció ki be kacsolható ,volt ízlés szerint.
A ST-ben meg most farigcsálják a dlc-ket.... ,vicc számomra ,de akinek kell vegye-vigye... -
#2081 Azert az "vicces" hogy ha valaki egy uj jatekkal szeretne jatszani, nem eleg hogy kifizet erte egy magasabb osszeget, cserebe meg alaposan bugos is. A regi jateok meg mar olcsoak es ki vannak javitgatva. A MR-ben ilyen zavaro bugok nem voltak, ott a mai napig nem talalkoztam fizikai anomaliaval. De hogy a SR-ben ilyen mindenfele "csip-csup" menuhibak meg terkephibak vannak, az mar tenyleg kinos.
Most jott ki egy uj Spintires DLC. Sajnalom hogy a MR mar halott, jol jonne meg par DLC ahhoz is.
-
#2080 Hát igen, nekem is eltünt minden Big Salmon Peak-ről. Autók, leszállított kabinok, trélerek. Szerencsémre éppen task-okat csináltam Flooded Foothills-szen, szóval csak 3 jármű veszett oda. Ami jobban bosszant, hogy a kabin bug még mindig jelen van. Csak úgy lehet kikerülni, hogy leszállítasz valamit az adott küldetésben, majd reset-eled. Ez elég bosszantó, mert volt olyan amit teljesen leszállítottam, és csak a kabin volt hátra... Kezdhetem előről egy olyan map-on ahol a nyersanyagot vadászni kell.
A mod-ok érdekesek, van pár amit érdemes használni és nem over power. -
PagoX #2079 Örülök, hogy sikerült!
Én már a kanadai upgrade előtt végeztem a játékkal, de a megjelenés után nem folytattam, hanem az egészet újra kezdtem az első végigjátszás tapasztalataival.
És hidd el, így is nagyon nagy élmény újrajátszani. Például, amint vehettem off-road gumit, azonnal átmentem Tajmirba és kimentettem a Tajgát, s azzal teljesítem az összes michigani és alaszkai küldetést.
Az út kijelölések PC-n is nehézkesek, ilyenkor nagyítom a térképet, s így általában sikerül odarakni a jelet, ahová akarom. -
eta32 #2078 Kiadták a legújabb javítást,de sokaknál nem felhőtlen az öröm...
Azt már meg sem említem amit legutóbb bele tettek hang hibát természetesen nem javították....
No meg még elég sokat...de ezt már megszokhattuk.....
A nagyokat sem tudják megcsinálni normálisan sokadjára,akkor minek is pöcsölnének ilyenekkel...
Az egyik készítő írta ,már készül a 3 pass.....ja ja ,mikor még a 2. sincs kijavítva normálisan.
Csupán fél év csúszásban vannak a hibajavítások terén,jó jó... több hónap ,de sok az biztos....
A konzolosok megkapták a mod funkciót....
Meg a legújabb javítással a 2 pass mapokon minden alap helyzetbe állt,így sokaknak az ott lévő kocsiik eltűntek ,ahogy olvasom a fórumot....
Lehet mondani aki ott már erősen bele kezdett a karrierbe "Agyrém"....
"Season 3 is in the works and on the way!"See you in the snow,
The Saber, Focus Home, and mod.io teams
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.15. 17:15:20 -
Oldgamer #2077 Sziasztok!
El sem hiszem, jelenleg működik a map to map teleportációm úgy is, melyről sokat ment a vita itt a fórumon, tehát a kedvenc kocsimat a Ferightliner-t át tudom tenni pl Alaszkába! De higgyétek el sokáig ez nem volt így, egyszerűen azon régió garázsa valóban nem látta a járművemet. Hogy melyik frissítés/javítás óta van ez így nem tudom, mert előzőleg a sok probléma meg tuning-kredit veszteség óta ezt a portálásos dolgot alapból hanyagoltam a játékban, ezt jeleztem is többször az írásaimban. Legalább indirekt nehezítettem a játékot... Ha pontatlanul fogalmaztam esetleg, akkor elnézést kérek mindenkitől, mert ugye nem az volt a gondom, hogy nem tudtam teleportálni ( tudom hogyan kell ) hanem egyes kocsikat nem tudtam áthelyezni. Na mindegy, köszönöm mindenkinek aki tippeket adott/segített nekem ez ügyben!! Üröm az örömben, hogy végeztem a játékkal, a trailereket szedegetem össze, ez még azért ad jó pár óra kikapcsolódást a számomra, aztán picit más területre mendegéleg, elkezdem a TLOU 2 game-t. :)
Ahogy ezzel végezni fogok ( 1-hónap kb ? ) újra nekiesek a SR-nek, és ahogy eta egy videóban megosztotta pár napja, különféle építgetős extrém feladatokat fogok megejteni. Mondjuk a nagy konténerekből kisebb épületet húzok/daruzok fel, vagy hidat építek. Szerintem jó móka lesz. :) Meg ahogy javasolta számomra, beszerzem idővel a DLC-et is.
eta!
Én is észrevettem pár napja, hogy az út kijelölések jó pár esetben nem oda rajzolódnak ki ahová szeretném, hanem egyes területek ( trailer store stb ) felé hajlanak, ami haladás közben megtévesztő, könnyen másfelé indulhat el az ember. Amit megfigyeltem ezzel kapcsolatban, ezáltal orvosolni lehet a hibát: sokkal sűrűbben jelölj ki kék pontokat az adott útvonalon, főleg ott, ahol a téves " elhajlás " megtörténik. A ritkábban rakott pontoknál hajlamos most a játék megzavarodni, főleg ha hosszabb az útszakasz. Remélem így jó lesz.
További jó, és mérgelődés mentes játékot kívánok nektek! Azért még jelentkezni fogok, nem tűnök el véglegesen innen a fórumról. ( sajnos mi..!? ) :)
Sziasztok! -
#2076 Pontosan tudom mint JELENT de azt nem tudom mi ÉRTELME van. Mert a játék legelejétől át lehet menni Orosz régióba venni Orosz járművet, amit aztán garázsba téve át lehet teleportálni bármelyik másik régióba. És fordítva is igaz. Szóval akkor mi értelme is van ennek a tiltásnak. Ennyi erővel lehet az is, hogy Azovokat csak pénteken lehet venni :D Agyrém!
Az egyetlen racionális magyarázat, hogy a fejlesztés közben végeztek játékmechanikai változtatásokat, és esetlegesen kivettek vagy beleraktak funkciókat. Pl hardcore módot, ahol nem lehetne teleportálni. Vagy lehet eredetileg nem terveztek teleportációt, de a fejlesztés késöbbi szakaszában belerakták. -
eta32 #2075 Nos ha úgy vesszük az egész játék egy agyrém...
Az elején erős kompromisszumokkal játszható volt ,most már csak kisebb beletörődést ,megalkuvást kell tennünk hogy érdemben tudjuk használni.
Vegyünk csak egy példát a legutóbbi javításra fókuszálva.
PC -kormány vezérlővel használva,a következő problémát a minap konzolon is tapasztalta valaki,azért tudom ilyen jól mert majd napi szinten olvasgatom a hibajelentéseket.
A nyáron nem, több hónapig ,mert nem is játszottam annyira bugos volt, számomra értelmetlen lett volna folytatni,így nem érdekelt mennyire bugzik.
Nos vissza térve a példaként említett 1 bugra a sok közül amit legutóbb kaptunk a játékkal kb 1 hónapja és a mai napig nem lett javítva ahogy a többi sem ami ennél sokkal "játéktörőbb".
Ez a bug előtte soha nem volt.
Most kaptuk "bónuszként" ,hogy ne legyen annyira egyszerű az életünk a játéknál.
De mondok még párat ami hirtelen eszembe jut.
Ha egérrel a menüt görgetném le akkor nagyítja a mapot is egyszerre,ez állandóan jelen van a következők amiket írok random, ha kijelölöm az útpontokat akkor ha gyár,üzem tankoló állomás,stb,közelébe szeretném elhelyezni az útra,mindig oda teszi nem az útra ahova szeretném,van hogy arrébb akarom húzni a pontot akkor ottmarad az egyik és nem tudom arrébb húzni csak ha törlöm..
Ha a térképet szeretném arrébb húzni egérgombbal mindig kijelöl egy pontot,ez is állandóan jelen van,tovább nem folytatom ,elég ez is úgy érzem.....WTF!!!!!!!!!!!!!!!
Nos fókuszálva arra amit el kezdtem ,mondani.
Elindítom a játékot majd mikor a menühöz érek és betöltötte a játékot odáig ,már NINCS hang az összes hang nullázódik.!!!!!!
A menü hang beállításoknál lehet ,minden alkalommal a 6 csúszkát újra és újra beállítani,na ez egy agyrém....
Az más kérdés hogy találtam rá alternatívát,ami egyszerű és nagyszerű, betöltésnél húzogatni kell az egeret ide-oda míg forok a betöltő kerék...
Mind ez nem csak G27 kormival produkálja,a fórumon nyitottam erre topicot,volt is rá reakció több felhasználó is találkozott ezzel a buggal különböző vezérlőkkel.
Ja igen controllerrel (xbox) egérrel nincs ez a bug.?????
Nyitottam egy topicot, itt videóval részletes leírással jeleztem a bugot.
Jött is rá a szokásos sablon szöveg (készítők részéről),mint ha valami robotok válaszolnának és azt a 2-3 választ cserélgetnék újra és újra...(ez nem csak az én véleményem)
Írjam le a kódot,ez meg azt másolja ide-oda meg stb stb...
Beírtam nem csak én, el kellene indítani a játékot és saját maguk is látnák a hibát ,hibákat ,de ezek szerint még erre se nagyon veszik a fáradságot.
Magyarán s@rnak a fejünkre.
De mondok jobbat amit ugyan itt a hivatalos fórumon valaki felvetett pár hete hibaként és a megjelenés óta benn van ,de mivel gondolom kevesen használják ,vagy inkább használnák ezt az opciót nem kapott figyelmet a készítők részéről ,de sajnos más sem nagyon.
Ha HUD-ot kikapcsolod nem működnek dolgok a játékban,sok mindent nem tudsz vezérelni használni.
Na itt a készítők még csak nem is reagáltak ahogy elég sok ilyen bugra sem.
És igen nagyon sok bug csak és kizárólag PS4 en konzolon,jelentkezik,aki olvassa a fórumot az tudja...
A miértre szerintem a készítők sem tudják a választ nem hogy mi....
Azt meg hagyjuk hogy valami korábban akár több hónapja működött.
Itt ha valami működik azt is elcseszik simán,jó példa erre a daru vezérlés.
Ha kilépek akkor bezárja az egészet ,megint pici menüt megnyitni ,lefelé görgetni és akkor tudom kikapcsolni,bezárni a darut.
Ez is hibátlanul működött a legutóbbi javítás előtt.....
Igen ez egy agyrém,de használható.... -
#2074 Oldgamer, probaltad a #2062 -ben belinkelt video alapjan a regiok kozti kocsiatvitelt? Ugy tunik ott mukodik rendesen, atment a verda tuningostol, PS4-en.
Amit a CP2077-rol irtal az erdekes, de a haver szerint PC-n is roppant bugos. -
PagoX #2073 Én ezt mind megértem, de belinkeltem két darab májusi videót, ahol két ps4-es játékos mutatja meg a garázsok közötti áthelyezést, és már 7 hónapja hibátlanul működött nekik, ahogy a PC-seknél is megy. (Vagyis már májusban minden teleportáció ugyanúgy működött a konzolokon, mint PC-n)
Ezért kérdezném, hogy ezek után, most már neked is megy? -
Oldgamer #2072 Józsi!
Az nem agyrém, hogy a megjelenés után még 2.5-hónappal is olyan problémák voltak a konzolos verzión, hogy a fórum ezekkel volt tele!? Gondolom nem véletlenül. ( nem csak ezen a fórumon ) Nálam talán másfél hónapja, hogy jármű eladásakor a garázsban nem veszik el a tuningok összege, azokat előtte külön-külön el kellett adni, hogy ne veszítsek kreditet. Ezt még elrontani sem lehetett, hogy esetleg én bénázok valamit. Meg hogy semmilyen fényszóró nem működött semelyik járművön a villogóval együtt. Meg hogy teleportáció esetén ( map to map ) 5-ből 4-szer csak a truck store menürész volt elérhető, a többire rámenni sem lehetett, fekete volt a többi menürész.
Jól mondod egyetértek veled: ez valóban agyrém.
Ettől függetlenül a játék játszható volt akkor is, minden percét élveztem, még így indirekt megnehezítve is. -
#2071 Tyűha! -
Jóózsf István #2070 Az konkrétan azt jelenti, hogy nem tudod MEGVÁSÁROLNI az adott régióban. Még konkrétabban az orosz járműveket nem lehet kapni amerikában és fordítva. Köze nincs ahhoz a problémához, ami miatt itt szenvedtek napok óta!
Nemhogy később került bele, de a második, vagy harmadik küldetés a játékban arra tanít meg, hogyan használd!!! Ne értetlenkedjünk már!
Azt meg árulja már el valaki, hogy miért működne másképp a játék konzolon, mint pc-n!?!?!??! Agyrém! -
Oldgamer #2069 Kis érdekesség egy másik játékkal kapcsolatban ami a bugokat illeti.
A CDPR által elkészített, közel 7-évig alkotott Cyberpunk 77 játék konzolon ( ps4 ) olyan optimalizálatlan, bugos, gyatra grafikájú lett meg homályos, hogy a Sony meg a Microsoft aki kéri, a csalódott vásárlóknak visszatéríti a játék teljes árát! Ilyen talán még soha nem történt. Ott a PC-sek meg a konzolos játékosok mintha egy teljesen más játékkal játszanának, annyira más lett a két platformra kiadott mű minősége, természetesen technikai értelemben.
Szóval mérgelődünk ( főleg eleinte ) a SR hibáin, miközben összességében azért játszható volt végig. Pedig a CDPR 1500 emberrel dolgozott, nem pl 50-el
SR: hiába állítom be a motion blur-t off-ra, meg a filmgraint-t, továbbá a kameratávolságokat a nekem tetsző távolságra, minden egyes játéknál ezeket újra meg kell ejteni, nem jegyzi meg a játék. Nem nagy hiba, de idegesítő. -
#2068 Valószínüleg ez a truck "teleportáció" a fejlesztés későbbi szakaszában került a játékba, mert ha nem lenne akkor értelmet nyerne a "truck not available in region" dolog és a slot-ok is a garázsban. Lehet, hogy eredetileg tervben volt a hardcore mode, mint mudrunner-nél. -
eta32 #2067 Gondolom emlékszel mikor a minap írtam hogy messze nem kerek még a multi része sem a játéknak.
Azt írtad ,nálad minden rendben" 3 napja toljuk haverral coopban, eddig nem volt gebasz. "
Nos akkor megérkezett....lesz ennél még "cifrább" is,csak várd ki a végét,mikor eltűnik az összes mentésed vagy a kocsiid....
Én nem csodálkozom,rajt azok után amiket a focus fórumon szoktam olvasni a multiról.
Igaz engem annyira nem érdekel nem multizok,(főleg hogy csak a gond van vele...)csak néha olvasok bele néhány topicba...
Ezen része és a mod része is felejtős egyenlőre az tuti.
Ahogy olvasom a modokkal is nagyon nincs minden rendben ,sok usernél ez okoz problémát ,úgy hogy talán nem is gondolná.
Ezért is nem használok egyet sem,de nincsenek is gondjaim,legalább is miattuk.
A konzolosoknak most próbálják belefaragni a játékukba,a mod opciót....mikor még a PC-seknél sem műkszik úgy ahogy kellene....
Hosszú folyamat lesz ez a multi mire normálisan működni fog szerintem....
Ahogy a mod kérdés sem pár hét alatt fog megoldódni ,ha egyáltalán meg fog.
Mikor még az alap játék fél évvel ezelőtti alap funkciói sem működnek vagy csak bugosan....
De gondolom (csak feltételezés) az év elején már bejelentik a Pass 3-at mikor még a 2 is félkész bugos...
Hogy legyen mivel nyugtatni a népet..... -
#2066 Volt ma egy fura dolog. Két mentésem van, az egyiken 1-es szintű vagyok, a másikon 6-os. Csatlakoztam két haverhoz úgy, hogy utoljára a 6-os szinten toltam a játékot. Nem töltötte be rendesen a textúrákat a játék. A fák, fű normális volt, de az aszfalt és a kocsi festése borzalmas. Viszont ha elindítottam az 1-es szintet és utána csatlakoztam hozzájuk, minden textúra rendben volt. Csak ugye azon a szinten csak 2 verdám van. A másik pedig, ha én indítottam a 6-os szintemmel szerót, akkor vagy nem tudtak bejönni, vagy kihajigálta őket a szerver. Semmilyen mod nincs bent, csak pár dlc-s autó, amit a premiumhoz adtak. Nem vágom mi a túró ez. -
PagoX #2065 Bocsánat! Itt a másik:
https://www.youtube.com/watch?v=g4ZpJ6Wmkao
-
#2064 Ugyanaz a két videó. -
PagoX #2063 Itt egy másik:
https://www.youtube.com/watch?v=NjxYoRVtza0
-
PagoX #2062 Tessék, itt a részletes videó:
https://www.youtube.com/watch?v=NjxYoRVtza0
-
eta32 #2061 Nos akkor csak igaz az hogy a PS verzió ,még mindig eléggé bugzik,ezen része tuti.
Nagyon én sem alkalmazok irreális átviteleket más régiókba,teleportokat a garázsba meg egyáltalán nem .
Jó nem mondom a legelején michiganben párszor ,de azok is inkább amolyan türelmetlenségből adódók voltak...
Most is Alaszkában két kamionom felborult,majd egy harmadikkal 2 térképen keresztül át indultam talpra állítani mindkettőt.
Nyilván belsőből nem könnyű megítélni mikor van az a pont amikor már eldől oldalra,de ettől legalább még nehezebb és reálisabb....
Külsőből már nem is nagyon megy a vezetés csak kacsázok ide-oda....nyilván tolatásoknál és elakadásoknál,mentéseknél sokszor muszáj alkalmazni.
A MR-nél sem voltam nagyon oda a külsőtől ,de ott a belső eléggé használhatatlan volt több szempontból is.
Akkor neked már sok újdonság nincs hátra,majd kimaxoltad az egészet.
Szerintem Imandrát érdemes lenne megvenned,van benn kihívás bőven nehéz is sokkal jobban mint az előzők,utak hiányában,persze ízlés dolga,az új Yukon (Canada) térképen meg sokféle küldi lehet érdekes és a táj is nagyon ott van ,eléggé nehéz is változatos,persze ott még sok a javítani való a készítők részéről... -
eta32 #2060 Na igen ezek az odaviszem és pakk felépülnek a dolgok ,hát ja,de ez ilyen.
Ma is ,de már máskor is előfordult velem hogy rá kellet pillantanom külső nézetből mibe is akadt el a kocsim eleje,látom ám egy fa keresztbe,oké de miután az egyik kerék leküzdötte ,utána a többi úgy ment át rajt mint kés a vajon ,csak vaj nélkül ,mint ha ott sem lett volna a fa...
Ezért is jobb belsőből tolni ,legalább nem látom ezeket az anomáliákat....
Azért a készítők védelmére legyen mondva ,ha picit is nem figyelek ,gyorsabban neki megyek valaminek,úgy kapok defekteket hogy csak na....pedig nem is gondolná az ember....most hogy Alaszkában nyomulok volt vagy 3-4 defektem...pedig még pár km-t le kell tolnom,persze nem állítom hogy reális de azt sem hogy nem,belsőből nem mindig látom minek is döngetek neki sokszor..legalább van valami,és befolyásolja a menetteljesítményt.
Ahogyan ,ha nagyobb kövekre szaladok rá nagyobb sebességgel ,szórja a sérüléseket.
Szerintem ezen részét elég jól megcsinálták.
Ha olyan komolyan venné a sérülés büntiket ahogy a MR Hard módban ,a játékosok több mint fele sírva menekülne az tuti...mondjuk amióta szigorodott ezen része és a sár dagonya nehezedett sokkal jobban élvezem....nem lehet mindenen teli gázon csak úgy végig hajtani.
Persze ha lépten-nyomon kijavítja az ember a kocsikat akkor oké.
Én csak akkor javítom ha nagyon muszáj vagy olyan helyre érkezek ,inkább lassabban vigyázva megyek,persze nem mindig sikerül...
Ami játékokról írsz ,mindegyik félkész vagy az sem,komolyabb karriert nem lehet bennük letolni így ,nem igazán mozgatnak meg.
Persze ökörködni el lehet velük,de... -
Oldgamer #2059 eta!
Meg fogsz lepődni: továbbra sem működik a régiókon belüli teleportációm, tegnap este kipróbáltam...sokadjára is úgy, ahogy alattam a " kolléga " javasolta. Megköszöntem neki előre a tippeket, gondoltam valóban én bénáztam előzőleg. Nem található sehol a garázsban a járművem amit pl Michigan-ben eltároltam, majd Alaszkákban szerettem volna használni. Ki is van írva fent a listán ( nálam ps-en ) hogy az adott jármű nem használható az adott térképen )
Ezt hinnéd?
Ha egy járművet megvásárolok pl Michigan-ben, feltuningolom ahogy kell ráköltve nagyjából 50.000 kreditet, majd ezt a kocsit át szeretném vinni Michiganon belül ( nem más régióba ) egy következő ottani térképre/szakaszra, akkor a garázsból kijőve nem a feltuningolt kocsit látom a placcon, hanem a " nyers " gyári járművet. Még a színe sem egyezik azzal amit előzőleg kreáltam neki!! Visszaportálva a kiindulási garázsba szintén a gyári állapot jelenik meg, vagyis elveszett a ráköltött kreditem, kezdhetem elölről a tuningolást!! A játék kezdetén mikor minden egyes pénz ( kredit ) számított, hiszen alig volt pénzem, emiatt a portálások miatt kb 80.000 kreditet buktam összesen, tehát a rossz tapasztalatom miatt volt, hogy nem is alkalmaztam a jármű áthelyezéseket másik térképre, magammal csesztem volna ki. Ez a veszteség a mai napig megvan, nem hiba volt, ilyen a játék. ( nálam )
Viszont szerintem ebből kiindulva egy nagy piros pont a részemre értve, hogy ezen megnehezített megoldások végett tegnapra 98%-on állok az össz-feladatokat értve, maradt 2 db task időmérő feladat, aztán elvileg game over. Azaz 2 db jármű elvileg még felfedezésre vár... de ugye minek, nincsen sok jelentősége. Az elhagyott trailereket is mind összeszedtem mindegyik térképen.
A linkelt videón csak passogtam amit látok, vannak valóban fanatikus emberkék! Ha végeztem mindennel, lehet én is kreálok valami hasonlót.
Ja: olyat csináltam többször, hogy egy hosszú platós trailerre felhelyeztem 4 db scout fuel trailert, majd a kicsi saját darujával lepakoltam őket az adott térképen, egyfajta mobil tölltőállomásokat létrehozva. :)
Ezt elfelejtettem: vajon mi értelme van annak, ha a legjobb/legerősebb járművet át tudom vinni minden régióba elvileg !? Hol marad akkor a lényeg, a kihívás? Akkor sem éltem volna ezzel a lehetőséggel, ha a játék engedte volna a részemre. Ahogy a garázsba való visszateleportálásokat sem vettem igénybe soha, csak 2× a játék legelején. ( mert buktam a tuning pénzeket, egy kocsim volt összesen, nem volt mivel kimenteni a járgányomat ) Új játékot meg nem kezdtem 2-hét beleölt idő/meló miatt. Ezután kezdtem óvatosan, megfontoltam játszani, úgymond életszerűen.
-
#2058 Igen, ez szep munka :) Valami ilyesmire kellene kihegyezni a jatekot, sajat otletek alapjan epitkezni, lepesrol lepesre. Mert valljuk be, a SR-ben is az aru hordasa viszi a primet, ugyanugy ahogy a MR-ben. De ha sandbox modon epitkezni lehetne (marmint nem ilyen kenyszermegoldassal trelerekbol, hanem rendesen), akkor az aru hordasa mellett kapnank egy meg erdekesebb elfoglaltsagot, magat az epitkezest.
Kulonben a videoban ugy egy perc kornyeken a piller folott jocskan a levegoben gurul a verda, ilyen hibak elegge ki tudnak zokkenteni a hangulatbol.
Volt szerencsem kiprobalni a ket befejezetlen jatekot, a BeamNG Drive-t es a Pure Rock Crawlingot.
-Pure Rock Crawling: ebben nagyon jo a gumik fizikaja (majd valamikor osszevagok egy kis videot). Maga a jatekmenet: hm, limitalt idore atmenni a kituzott utvonalon a celig. Bevallom, a tav feleig se jutottam amig lejart az ido. Ezt a kenyszerito jatekmenetet sose kedveltem. Nem tudom raknak e majd bele mas jatekmodokat is de ez nem lesz a kedvencem.
Van Free Ride mod is, de ott semi cel nincs, csak a gumikat figyelgettem (amire a carrier modban persze ugysincs ido). Meg itt lehetett szabadon barmikor valtogatni a felfuggesztest, laprugok, 3 pontos felfogatas, stb.
Maga a terep kialakitasa nem a legszerencsesebb. "Hagyomanyosan" van megoldva: a kigeneralt talajra (foldre) raraktak elore elkeszitett sziklaobjektumokat. Igy sajnos nagyon egyertelmu es szembetuno a sziklak hatara. Persze ez igy van a MR-ben es a SR-ben is, de ott nem is a sziklamaszas a fo cel. Egy konkretan sziklamaszos jatekba sokkal jobb lenne valamifele megatextura, egy darabbol kigeneralt terep.
A masik jatek, a BeamNG Drive: ezzel mar tartalmasabban el lehetne szorakozni igy felkesz allapotban is. Van benne egy nagy rakas terkep (eleg nagy meretuek), egy csomo verda is. Kulonbozo jatekmodok is vannak (meg kulonbozo stilusok is: versenyringek, sziklamaszas a hegyekben, teherszallitas stb). Ez a jatek mar a szaguldozasra is alkalmas, eleg megyozo erzest ad ilyenkor is (ami a MR, SR, Pure rock eseteben nem jellemzo). A jatekban kismillio beallitas van, mint a gameplayra, ugy a vezerlokre is. A grafika egy generacioval regebbinek tunik a SR-nel. Cserebe van aprolekos toresmodell. Bar tobbnyire egy osszetort autoval mar semmire se megyunk olyankor respawn. Mar az is tonkrevagta az elso futomuvem a rallys auton hogy a szalagkorlatnak koccantam, elkezdett jobbra huzni. A jatek meg a fekek homersekletet is figyeli, a G eroket stb. De szemmel lathato gumifizika nincs. A kornyezet fizikaja gyenge, a drotkerites mintha betonbol lenne, az egymasra rakott raklapok szinten, a kartondobozok szellemek.
De aki egy jot akar autozni, foleg kormannyal, annak mar boven elvezheto a jatek. De nincs meg benne az a feladat-folyamatossag erzese mint a MR-ben (es foleg) a SR-ben. -
#2057 Cooi11, ja hogy te a Mudrunnerral jatszol? Azt hittem a Snowrunnerral, mert most az a tema porog jobban. Persze a forum cime Spintires, igy egy kalap alatt kicsit osszekuszalodnak a temak, de sebaj.
Szoval roviden: ha kinyitod a terkepet, azon lathatod mi hol van. Eloszor nyisd ki a garazsokat, megfelelo mennyisegu garazspontot kell odahordani (ezek lehetnek potkocsikon, vagy felepitmenyen. Ha mar egy garazst megnyitsz (es van meg tobb megnyitnivalo is az adott terkepen) akkor kedved szerint valogathatsz a megnyitott garazsban hogy milyen garazspont rakomany van kedvedre.
A jatek fo celja az hogy a LOG KIOSK-bol elegendo farakomanyt (8 pont erteket) hurcolj a LUMBER MILL-ekbe. A felrakodasnal ki tudod valasztani az autodnak megfelelo hosszusagu rakomanyt (mas hosszusagut nem enged felrakni). Harom hosszusagu fa van: ha manualisan rakodsz akkor a rovidbol (ami 3 pontot er) 2x2 darabot kell felrakni, a kozepesbol (4 pontot er) 3x1-et, a hosszubol (6 pontot er) 2x1-et. Ha egyszerre akarsz tobb fat emelni mint amit leirtam akkor lehet hogy nem fogja elbirni a hidraulikus kar, foleg ha hosszabbra tolod ki. De ha nem hardcore modban jatszol akkor nem kell rakodni, lehet automatikusan is.
Ha manualisan rakodsz, akkor a fa felrakasa utan at kell kapcsolni ADVANCED modba es lerogziteni a rakomanyt. Ezt csak akkor engedi ha eleg egyenesen parkol az autod, foleg a fahordo potok eseteben. -
eta32 #2056 Most találtam ezt a vidit a focus fórum egyik topicjában.
Mit mondjak türelmes és kitartó ember volt ,hogy így megépítette ezeket a hidakat pótokból,le a kalappal,gondolom nagyon unatkozhatott.....
Minden esetre a kreativitás nem ismer határokat...
Az már más kérdés mire megépítette ,lehet 3x gyorsabban elérte volna az úti célt az ideiglenes hidak nélkül,de nála gondolom nem ez volt a fő szempont...
-
eta32 #2055 Anno mikor "vettem" ingyen osztogatták,mellé még jó kedvezményt adtak a Mudrunnerből is...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.13. 06:35:05 -
eta32 #2054 Elég rég leírtuk a kezdet kezdetén nem egyszer,ha esetleg nem is ennyire szájbarágósan hogy is kell ezt csinálni,hogy átkerüljenek a gépek innen-oda.....
Nagyon nem érdekelhetett ha eddig nem vetted a fáradságot hogy rábökjél valamelyik opcióra abból a 2-ből ami van,hogy kipróbáld.
Inkább sokadjára is leírtad hogy nálad ez nem működik....
Nem űr technológia,még annak sem aki totál semmit nem tud angolul.
Félre ne értsd, nem bántásból írtam,csak "furi" hogy panaszkodnak emberek....holott minden ott van előttük és működik ,csak....
Vagy esetleg a Y.T.-ot felütnék és tele van olyannal ,ami minden kérdésre megoldást ad....ha már saját erőből nem megy...
Nincs ebben semmi én is puskáztam már nem egyszer,épp annyi idő volt ,mint ide beírni sokadjára a kérdést,ott meg vidin bemutatták merre is az arra....
UI: Természetesen ha ez konzolokon nem működik valóban, akkor SORRY ,ennél a játéknál simán benn van ez is a pakliban...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.13. 06:37:56 -
PagoX #2053 Nincs mit! Kellemes átrakosgatást! :)) -
Oldgamer #2052 PagoX!
Köszi, lehet akkor ez tévesztett meg több alkalommal is. -
Yag #2051 Cseles, nagyon cseles :) -
Yag #2050 SpinTires steam-elhető HRK-ból 700ért. -
PagoX #2049 Ez is teljesen változó. PL. Tajmír első pályájáról csak akkor tudsz továbbmenni, ha teljesítettél kettő szerződést. A szerződés leírásában a Complete mutatja, hogy melyik szerződést kell megcsinálnod, hogy elérhesd ezt. A Reward mutatja a díjat, s abban benne van, hogy Tunnel unlocked, vagyis átjáró nyitva.
De Alaszkában North Port-White Valley alagutat csak úgy tudod elérni, ha először átmész Mountain Riverbe, onnan White Valley-be. Ott megkeresed a North Port felé vezető alagutat, ahol egy Taskot kell megoldanod, hogy megnyíljon az átjáró. -
Yag #2047 Egyes pályákra hogyan lehet átmenni ? Most fejből nem vágom, de valamelyik amcsi pályáról nem tudtam tovább menni az alagút felé, mert azt irta : le van zárva. Mit kell tenni, hogy átjárható legyen vagy melyik az a küldetés ami nyitja az adott pálya további alagútjait ? -
PagoX #2046 De ha átmész egy másik régió akármelyik garázsába, kiválasztasz egy empty slotot (üres helyet), majd belépsz a trucks menübe, akkor az ott lévő autókat nem csak eladni tudod, hanem a DEPLOY-al átrakni arra az üres helyre, ahonnan beléptél a trucks menűbe. De ez csak akkor működik, ha üres helyről próbálod meg. Ha áll autó az adott helyen és onnan lépsz a trucks menübe, akkor kizárólag csak eladni engedi az előzőleg "Trucks-ba" retail-lal tett autóidat. -
Yag #2045 @cooi11 :
Pár apróságot irok, hátha segit.
Elvileg MudRunner-t kérdezed, azt adta nemrég Epic free-ben 3dlc-vel.
Tehát az MR, a SpinTires játékmenetét vette át, ami annyit tesz egy pálya egy feladat. Ezek a feladatok zömében két dologra koncentrálnak. Egy : Fedezd fel a terepet: Old fel a tornyok segítségével a térképet, majd ha már látod az egész pályát, akkor meg tudod tervezni az útvonalakat.
Mihez kell a terv ?
Oldj fel a garázsokat, vigyél fát egyik helyről a másikra. A Lumber Mill fogadja a fát ( itt pakolhatod le automatán) és a Log Kiosk (Fakiteremelés) adja a fát, itt pakolhatod fel kézzel vagy munkagéppel manuálisan amit elszállitasz a Lumber Mill-ig vagyis a Fűrészüzembe.
Minden pályához kapsz két három járművet, amit ha elfogadod az eredeti kihivást akkor nem módosítasz rajta,de ha nem tetszik amit a gép dobott, akkor kicseréled a gépeket de akkor levesz majd a pálya bónuszokból.
Minden térképnek van egy Game Balance : amit csillagokkal jelöl. pl, 4 csillag - 5 csillag akármennyi ... ez a pálya besorolása. Ez annyit jelent hogy az adott pályán ennyi csillagnyi balance pontot tudsz elhasználni. Minden járműnek van egy besorolása hány csillagos. Amennyi csillagja van annyi balance pontja. Egy öt balans-os pályán lehet egy négyes járműved és egy egyes. Vagy az ötöt valamilyen variációban kisztod ezt már neked kell kimatekolni. Javasolt kezdőként az alap default beállitásokat használni. Aztán ha már gyakorlottabb leszel akkor akár MODokkal más térképekkel játszani. Garantált mire az összes pályát Challenges ( Kihivás ) Single Player (Egyjátékos) részt végig viszed, ami legalább 15 pálya, a DLC-k miatt, tudni fogsz mindent.
Az egyjátékos rész (Single Player) normál esetben két nehézséget kinál neked. Egy normál mód és egy hardcore. A Hardcore abban különbözik, hogy pár dolgot nem tehetsz meg : Nem ugrathatsz vissza a garázsig ha bajban vagy. Nem lehet átpörgetni az éjszakai időszakot. Sérül a motor és a jármű paraméterei változik. Fogy az üzemanyag rendesen. A Navigációs sávot útvonal látható a játékban. stb.
Challenges ( Kihivás ) részben olyan nehezitések vannak még, hogy csak kabin nézetből vezethetsz a küldi végéig, csak a kijelölt útvonalat használhatsz stb. Extra pontokat szerezhetsz ha rádudálsz madarakra, vagy rámész és szétlapitasz pár földön heverő tököt.
Összegezve : Állitsd be a pályát, fedezd, fel, szállits extra pontokért fát egyik helyről a másikra. Közben ha elakadsz akkor magadat kell kimenteni. 15 pálya tizenöt logisztikai kihívása megoldása vár rád. GodGame :) -
eta32 #2044 Sajnos ilyen lett a játék "ipar".
Az FS19-nek is kellet 3-4 hónap mire használható lett és viszonylagosan bug mentes....
Mondjuk ha vissza tekintünk az elődökre ST,MR, nekik is kellet nem kis idő mire kiforrták magukat ,pedig sokkal egyszerűbbek voltak,itt elsősorban a játék sokszínűségére gondoltam.
Igaz fizikában jobban teljesítenek ,nem ennyire árkádos,de azért ez sem lett olyan rossz ,lenne bőven rajt mit faragni ,de ez már ilyen marad,szerintem.
Viszont kaptunk egy nagyon jól használható belső nézetet tükrökkel.
Gyönyörű grafikát,szint úgy a térképekre is igaz.
Sokszínű térképeket,változatos terepet
Változatos sokszínű szállítási módot,nyilván lehetne itt is még hova fejlődni ,de elég jó.
Igazából ezek el is adták a játékot....
Itt elsősorban a kormányosoknak kedvezően ,nagyon részletes FFB támogatás egyik elődben sem volt ilyen jó az irányítás.
A fizikát ebből az irányból közelítem meg akkor jobb mint az elődök.
Viszont ami nagy szívfájdalmam (nem csak nekem) az a normális váltó ,nem ez a vacak automata.
"H" manuál váltó pedálos kuplunggal,igaz a kuplung működik csak semmi értelme.
A mai napig már sokadjára elhangzott vegyék már ki az automata hátra menetet a fékpedálból ha nyomva tartjuk.
Ez eddig legalább oda eljutott hogy csak az"A"-ban van ez,de ez sovány teljesítmény.
Ha ezt a váltó részt megcsinálnák olyanra amilyen az elődökben volt tuti megint elkezdeném elölről,igaz komolyan bele kellene nyúlnia játékba...még nem adtam fel teljesen a reményt váltó ügyben....
Ahogy a hangok sem lesznek már jobbak ,ezt a fórumon olvastam,valamelyik fejlesztő írta,némelyiknél borzalmas ,de a többi is ,@ar,úgy a motor hang és a váltóé egyaránt....
Összességében most már nagyjából elégedett vagyok,használható a játék ha az új tartalmakat több hónap késéssel használom,mivel ennyi kell a bug mentesítésekhez.
Kb a felénél járok,de már így is benn van a rendesben 11 napom a PTS-ben több mint 2.
Nagyon le tud kötni jól szórakozok ,de mégsem frusztráló,nyilván van egy két küldi ami picit idiótára sikeredett és ismétlődő egyhangú,de ez kevés...
Ha akarja az ember jól ki lehet tolni a hosszát ,meg lehet nehezíteni a dolgunkat...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.12. 05:46:32