6011
  • Yag
    Én csak abból indultam ki, hogy egy új játék miért ne lehetne több és jobb mint a korábbiak. Ebben sem lett jobb vagy több inkább, max megüti a régi mércét. Kár érte, szerintem többet ki lehetne hozni belőle. Még annyira sem kell fáradni egy lerakodásnál, be kelljen állni a sárga mezőbe. Elég lassan már csak megérinteni a vontató kabinjával a mező szélét. Ez most akkor kedvezmény a játékosok felé vagy legyintés arra, ez igy is megfelel majd ?
  • Yag
    Ok, csak a rend kedvéért azért tegyünk tisztába pár dolgot ...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem veszek meg minden játékot ami megjelenik. Már ami érdekel. Mert nincs rá garancia hogy olyan amilyen kell nekem. Pláne olyan minőségben. SR sem az a mindőség. De ez csak közben derült ki. Általában ha megtetszik egy játék, megnézem mit irnak róla. Kipróbálom, megnézem a videóit és ha minden klaffol megveszem. Elég sok teljesárú játékom van ami megvolt varezban is és utána megvettem jogtisztán is és nem ajándék. De ha még is warez az is csak azért, hogy kipróbáljam az adott DLC-ket és ha megfelel, megveszem. De ez viszonylag ritka mert ha az alap játék már klaffol akkor a DLC se lehet nagyon gáz. Másod sorban, nem az én hozzáállásomon fog tönkremenni a játékipar. De a saját pénztárcámat csak én védhetem meg a minőségen aluli felesleges vásárlásoktól. Ez pusztán önvédelmi mechanizmus az eddigi rossz tapasztalatok miatt. Manapság annyira el vannak szállva a játékgyártók hogy halom hibásan adnak ki játékokat vagy mert gyorsan csinálják vagy mert nem figyelnek vagy mert nem értenek hozzá. Vegyek sz@art sok pénzért? Aztán én is verjem az asztalt mint a Cyberpunkosok ? Mert az menő ? Mert akkor én is teljes árú felhasználó vagyok aki bár verheti az asztalt és siratja a pénzét vagy fogja be a száját és várja a pach-eket hátha jobb lesz egy játék?

Nem. Köszi, én ebből már kinőttem. Megnézem kipróbálom és senki nem vetheti ezt a szememre mert nem pazarlom olyan játékra a pénzem amiről kiderül fél órára se köt le és még csak nem is tetszik végeredményben pedig a marketingje sokkal jobb volt mint amit belegondoltam.
    Sajna nem mindig tudom még én sem eldönteni egy adott játékról hogy mennyire fog érdekelni és lekötni. Pedig addigra már elég sok szűrőn keresztül ment az adott kiszemelt.

Nem csak Epic létezik és nem hinném, hogy azoknak a szemére kellene vetni bármit is ha kap pár játékot ajándékba és azzal játszik. Ha nem kaptam volna FS19is valószínű megvettem volna, (sajna pont adták ajándékba, most akkor dacból nemet kellett volna mondanom ?) Mint ahogy megvettem anno a kormánnyal játszható szinte összes sim racing geme-t. Mert akkor és ott lekötött és jólesett játszani vele és a korábbi tapasztalataim (igen, warez tapasztalatok ) igazolták, hogy megbízható játékok és megéri az árát. Pláne hogy a gépemmel is kompatibilis. Nem fogom maxra húzni a vasat és igen, szempont hogy fut-e rajta az adott játék vagy sem. Nekem már nem elég elolvasni a konfig igényt és utána barkóbázni vagy másokat kérdezgetni fut-e az adott játék a vasamon vagy sem. Egyszerűbb kikölcsönözni egy verziót, megnézni hogy real-time hogy fut és utána dönteni a vásárlásról. Ennek okán látom, hogy megérte kormányt szerválni ezekhez a játékokhoz. FShez meg Joy-t. És igen. Abban belátom hibáztam, hogy panaszkodtam C&C mennyira xarul fut. Meg se vettem és még a vasam is kevés hozzá. (Valószínű ezt is kidobott pénznek számoltam volna.)

A szóba forgó SR ha meg is vettem volna a mai napig dühítene, hogy pénzért vett játék ennyire nem passzol az elvárásaimhoz. Játékmenet pipa, grafika pipa, irányítás semmi, együtt játszhatóság gyerekkel semmi. Tehát csalódás. Az egyik legegyszerűbb oka pl. az, hogy nem tudok leülni vele a 7éves fiammal és a kezébe adni a kormányt mert nincs hozzá a saját perifériáim ami működne.(Ezt MR és ST - FS19 megtehetem. Ezért szempont. Gombokkal meg sajna még nem tud úgy játszani.) Mivel gombokkal nekem se kényelmes ergó nem is játszom vele. Most se.
    Csak egy oka van annak hogy ide-ide kacsintok néha ebbe a topicba. Hátha lesz egy érdemleges fejlesztés Pach-DLC ami orvosolja a korábban már kivesézett csorbát. De semmi. Látom a videókat persze csorog a nyálam, és a megjelenéskor kipróbált élményeimmel próbálom szinkronba hozni és rábeszélni magam, hátha most lenne értelme megvenni. Mert azért jó lenne játszani vele de az elveimből és elvárásaimból nem fogok engedni. Ezek vannak és kész. Hiába van varez verziója, nem játszom vele. Még Warezban sem. Ennyi. Ezért irtam: Delete Game. Attól még lehet véleményem. Már ha te is úgy gondolod hogy lehet :P Szóval bármennyire is úgy érezném, hogy neheztelsz azokra akik nem vesznek meg kapásból minden játékot teljes áron ezt vagy más játékot, nem hinném hogy bűntudatomnak kellene lenni. Nem is lesz. Pont el tudom dönteni mi az ami kell nekem és jól érzem magam tőle és mi az ami csak a reklámok és a hype sugallta megvételre az adott játékot. Ez a döntés pár óra próba játék után jön el. Sok ilyen van sajnos. Számtalan olyen játék ment uninstallba amihez nagy reményeket fűztem de a próba során kiesett a rostán. Igaz, rebegtem is utána egy hálaimát, amiért nem adtam ki érte egy forintot se.

Ennek okán a kenyeres példa komplett sületlenségre sikerült mert te is tudod nem ilyen szempontok alapján vásárol az ember kenyeret ... pláne hogy itthon sütőm saját részre, így a vásárlás része is csak arra korlátozódik ha éppen hiányt pótlok, amit évek óta megszoktunk és azon se változtatunk. Inkább átmegyek másik boltba hogy megvegyem ugyan azt amit szoktunk. Nem sajnálom rá se a pénzt se az időt se a kocsikázást vagy gyaloglást. Ami meg bevált azért gondolkodás nélkül kiadja az ember a pénzt.

Na ez nem mondható el SR-ről. Persze sok milliónak megfelel akkor miért pont nekem nem ? Lehet csak én vagyok az akinek ilyen szempontok alapján nem fele meg. De nem hiszem. Biztos vagyok benne, hogy vannak még páran akiknek igen csak visszatartóak a fent említett kifogások bármelyike. Persze lehet kompromisszumokkal játszani. A kérdés csak az, ezekkel a kompromisszumokkal milyen érzéssel áll fel az ember a székéből. És szerintem ez a legfontosabb. Az élmény. És hidd el ,nem attól lesz jó vagy rossz érzésem egy játéknál, hogy warez vagy pénzen vásárolt :) Legalább is eddig nem ezt tapasztaltam.

Természetesen ezt a warez vs forintért vett játék örökös vitát se szerettem volna megnyitni mert ha erről az oldalról akarnánk véleményt cserélni szerintem sose értenénk egyet. Mint ahogy a két tábor mindig is vádolta egymást ilyen vagy olyan okokkal ergó felesleges lenne bármiről is győzködnünk egymást. A jövőben sem fogok megvenni mindent se elővételben se megjelenés napján se addig semmit míg ki nem próbáltam. Bárki bármit is gondol és mond. Pedig elvileg megtehetném mert pénzem is lenne rá, de az elveim nem engedik és kész. Az meg hogy mi számít sírásnak és panaszkodásnak megint más tészta. Én alapvetőn úgy állok hozzá, hogy egy adott vélemény különbségből biztos tanulhatok valamit. Hátha nem látok egy bizonyos szempontot és azt legalább megismerhetem. Nem hinném hogy az én véleményem az egyetlen ami mérvadó lehet. Sőt. Rengeteg dologban kell még tanulnom és tapasztalatot gyűjtenem. De ez nem megy egyik napról a másikra. A töménytelen játékok világában meg pláne nem.

Ui:
    Köszi, hogy érdemben vitázunk és nem csak dobálunk mindenféle közhelyeket egymás felé:)
    Üdv. Yag.
  • Aborg
    Yag, en teljesen ertem mirol irsz az uj SR farakomannyal kapcsolatban, es egyet is ertek veled. Mar latom hogy a SR szamunkra soha nem helyettesiti a MRt, barmennyit is kalapalnak meg rajta.

Az igaz hogy a ST-ben es MR-ben is ugyanigy kell rakodni mint most a SR-ben: par ronkot felrakni aztan "rogziteni" amitol beugrik az elore elkeszitett rakomany doboz-objektuma. Ami azert megse annyira "doboz" mint ahogy itt egyesek allitjak. A ST-ben es MR-ben azert gurulgat is egy kicsit (tobb kulon objektumra van bontva a "doboz"). Ez a gurulgatas talan a valosagban nem jellemzo egy jol lekotott rakomanyra, de egy fizikara epulo jatekban remekul nez ki, es meg belefer, nem erzem bantoan tulzasnak. Es nagyon latvanyos. A jatekmenetre meg ugyanaz a hatasa mintha fix merev lenne, akkor meg miert ne mozoghatna kicsit? Raadasul az ebben a par masodperces jelenetben lathato mozgas egy peldasan rogzitett rakomanynal is jelentkezne, ugy mint a videon. Ilyet se vettem eszre az uj SR videon. A hosszu ronkfa nem vasbeton.

Bantonak erzem viszont a SR-beli mereven egyberagasztott ronkoket, talan meg a legjobban lekotott rakomany se lenne ennyire stabil. De mondjuk hogy tevedek, akkor bocsi. De az szerintem is igaz hogy valahogy tul konnyen repeszt vele, meg ha simabb is a terep, tulzasnak erzem en is a sebesseget, es nem is nagyon dobalja az autot, megy mint kes a vajban. Nem gyoz meg a latvany hogy igy lenne a valosagban. Az autok indulasa es megallasa is valahogy tul akcios a SR-ben, futkosnak mint a mergezett egerek. Nincs meg az a "meltosagos, megfontolt" mozgasuk (nehezkesebb gyorsulas, hosszabb fektav) mint ami egy sok tonnas (megrakott) autohoz illene. Elveszik a sulyerzet.

Az meg hogy akkor ne rogzitsuk a rakomanyt: ez nem megoldas. Ahogy Eta is irta, igy nem szamit bele a sulyba, raadasul nem is kezeli jol a jatek, sulytalanok maguk a ronkok is. Az idealis az lenne ha minden egyesr onkot kulon sulynak kezelne a jatek, es tenyleg fel kellene pakolni az egeszet, aztan sajat magunknak lekotni. Igy soha nem lenne ket egyforma rakomany. Lehetne szorakozni laza rakomannyal, szorossal, kinek mi tetszik, mihez van eppen kedve.

Engem sem karpotol a SR szinesebb grafikaja es sok feladata azert amit elvesztett a ST es MR-hez kepest.
  • eta32 #2118
    Én se vitaként hoztam fel .
    Értelmetlen is lenne.
    Itt nem erről megy a diskurzus, hanem a játék milyensége miatt...
    Én a kormimat már régebben vettem akkor még 70-körül volt ,vettem mellé Saitek panel is kb.3 éve csak az Fs miatt ,de más játékoknál is hasznát vettem a mai napig használom,ahogy a kormit is.
    Nyilván senki nem vesz 1 játék miatt,kormit,de a mai napig lehet venni még újat is ami nem több százezerbe kerül...és jó,de nálam több száz óra benn van már ,inkább úgy fogalmaznék több 1000
    Van itthon egy joystick is ,de már rég nem használtam semmire.
    Az Xbox controllert csak is azért vettem mert más jellegű szimekkel is tolom ,na meg ezt a fajtát minden játék szeret támogatja és használható vele ,ami nekem számít.
    Már jó pár éve, anélkül nincs nagyon játék ami ne menne vele.
    Teljesen értem a te szemszögedből a dolgokat, helytállóak a gondolatok, kifogások ,de olyan játékot a büdös életben nem fogunk használni ami minden igény kielégít és jó minden felhasználónak,muszáj még ha nehéz száj ízzel is kompromisszumot kötni ha játszani akarunk egy játékkal ,vagy egyeszűen Delete.
    Itt egy jó kormi amit a mostani játékok közül mind támogat és száz alatt van,használtan garisat még ennél olcsóbban is ki lehet fogni.
    De vannak ennél olcsóbb és más gyártótól.
    G29
    Vissza térve az SR-re mikor megláttam milyen lesz ,sok kétség merült fel bennem ,amikor elkezdtem használni még több, de azt tudom a mudrunnert nem fogom többet használni a spintirest még annyit sem,3 éve el sem volt indítva,nekem az amit nyújt és tud az SnowRunner kompromisszumokkal teljesen megfelel.
    Sírhatnék én is hogy igen miért ilyen rosszak a hangok a váltót nem is említem ,meg ez is az is bugos és nem olyan mint az elődökben ,de nálam már rég felülkerekedett a sok plussz amit az SR ad az elődökhöz képest.

". És akárhogy is nézzük engem ezeknek a hiánya igen is vissza tartott eddig hogy megvegyem."
    Nem kötekedésből ,de ha így gondolkodna mindenki hogy majd warezba eljátszogatok vele,annyit nem adok érte mert nekem annyit nem ér ,akkor senki nem csinálna játékot és nem fejlesztene új dolgokat...
    Miért ??? mert nem érné meg úgy sem veszik meg...
    Nem véletlen mindig a konzolokat veszik alapul helyezik előtérbe mert ott nincs Warez és megveszik van bevétel a készítőknek.
    Ha a PC-seken múlna fele ennyi játék sem készülne és akkor mehetne a sírás ,ja a konzolosoknak csinálnak nekünk nem.
    A készítők jól tudják ezt ,de mégis tolják PC-re is.
    Ezt sem bántásból...... ,de sírsz hogy fáj az ujjad a controllerrel,nem támogatja a játék a régi kormidat,nem futnak rendesen a játékok kevés az FPS,mert gyengusz a hardver...

"Még akkor sem vigasztal, ha vannak olyan felhasználók mint Te, akiknek nem gond alkalmazkodni és ezt aplikálni. Én nem tartozom ezek közé a felhasználók közé, maradibb és földhöz ragadtabb vagyok annál, hogy egy új játék kedvéért a legjobb FFB kormányt vegyem meg 100K-ért. Már csak azért sem. Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egy ilyen burkolt fejlesztéssel rá kényszerítsenek arra hogy több százezreket adjak ki olyan eszközökért amikre effektive nincs szükségem. De az sem mérvadó, hogy ha nincs "kedved" fejleszteni akkor b@zd meg felhasználó, görbüljön az ujjad, görcsöljön. Majd csak megveszed azt az FFB kormányt mert mi majd megmutatjuk mi a tutti fejlesztés ehhez a játékhoz. Köszi inkább Delete Game. "
    Nos a fenti idézet tőled nagyon is okafogyottá vált,az én olvasatomban.
    Senki nem kényszerít semmire ,sem hardver fejlesztésre sem arra hogy meg vedd.
    De az én értékrendemben senki ne sírjon reklamáljon ha még a játék árát is spórolja inkább mindent lewazerol.....ennek fényében hogy is várhatná el valaki is hogy bármilyen hardver,fejlesztésre rákényszerítsen.
    Inkább fejlesszenek a te régi és elavult gépedhez hardvereidhez játékokat...
    Ez már vicc kategória....
    A Mudrunnert is csak azért tolod mert ingyé volt az Epic-en vagy Warezba megvan,és ennél fogva az az isten....
    A következő sorokat sem bántásból írom...
    Van az a mondás persze nem teljesen ezzel a szöveggel de a lényeg ez... " Az MR és ST is a szegények sportja"
    Még egy a végére.
    "És akárhogy is nézzük engem ezeknek a hiánya igen is vissza tartott eddig hogy megvegyem."
    Akkor honnan tudod milyen is valójában az SR????????????????
    Képekből és vidikből.
    Ja Warez ez is,nem veszed meg de elégedetlenkedsz.
    Nos ezzel sincs semmi baj csak nem értem miért reklamálsz.
    Bemész a kenyér boltba és lehordod a tulajt vagy az eladót mert sz@r a kenyerük,de úgy sem veszed meg mert sz@r,de akkor is miért sütnek ilyet.
    Ja az hogy millió embernek jó aki megveszi,de neked miért nem sütnek olyat ami ,olyan ami régen volt ,de igazából elsőre azt sem vennéd meg hanem átmennél a szomszéd Mari nénihez aki megvette ,és előtte ott ingyé megkóstolod majd elmondod hoyg jó jó de neked nem kell mert....majd vissza mész a boltba és háborogsz tovább....
  • Yag
    Számos mondatoddal egyet is tudok érteni. Meg is értem azokat az érveket amiket felhoztál. Pl :
    "Ennél fogva miért is látnád a rönkök külön mozgását,EZ NEM FS...még erre a továbbiakban kitérek..."
    ez a "miért ne?" kategória. Nem FS párhuzamán, hanem annak tudatában és látványában hogy még a vezető fülkében lógó CB rádió kábelt is megmozgatták, akkor ezen miért nem csavartak kicsit ? Kár hogy csak arra futotta, hogy átvettek egy olyan elemet ami már ST-ben is működött. Dobozositott fa rakomány. Remek. Utólag megnéztem és tökéletesen igazad van. Nem változott semmi ... az elődökben is igy volt, és most is pont annyit tud ... mikor is jelent meg ST?2014. MD ? 2017 ... pár nap híján 2021 van. És azon megy a vállveregetés hogy hat éves fejlesztést át birtak másolni ? Brávó. Ez már fejlődés :) Tehát miért nem tudják megoldani ? vagy inkább csak nem akarják. Akkor nekem ne akarják valami újként eladni ami már hat éve igy van. Ez persze már csak az én kritikai meglátásom, annak a párhuzamán, ha más yutuberek megengedhetik maguknak hogy ennél profánabb dolgokat kritizáljanak akkor én meg azt engedem meg magamnak, hogy ezt az "apróságot" szóvá tegyem. Nem azért mert van mibe bele kötnöm, hanem mert jól esnek játék közben látni hogy fejlődött valami. Nem vitatkozva veletek, csak a tényszerűség kedvéért.

Az a szálas farönkös dolog már nekem is feltűnt, most vagy véletlen úgy vittem el egy szállitmányt vagy láttam róla videót és annak hatására vittem csak dobozositás nélkül nem tudom de megvan. Csúszkál mint fene.

Ja. Konzolokra irt gondolatod. Neked dupla hab a tortán, nekem sovány vigasz, hogy a játék konzolra készült, örüljek ha PC-n is megy és ezért nem lehet igy vagy úgy irányitani. Ez egy vicc. Miért nekem PC felhasználónak kellene alkalmazkodnom egy számomra teljesen idegen technikai megoldáshoz egy olyan játékban ami eleve PC-n kezdett teret hódítani magának?
    Pláne egy olyan játékban ami ordít a kormányért már alap verzióban is. Amikor konzolokkal játszottam ( néha ismerősöknél kipróbáltam) is furcsa és szokatlan volt a kontroller irányíthatósága. Mondom semmi gond. Ez konzol, ha nekik ez rendben van akkor hurrá. Nem is ruházok be rá üszvenszáz ezrekért. Ehhez képest még nekem kellene a PC-mre egy kontrollert rászerelnem, hogy úgy gondoljam jobb az irányításom egy korábban billentyűvel és kormánnyal játszahtó játékhoz ? Ez nálam nem fejlődés, ez visszalépés. Sőt, a PC-s felhasználók szándékos kicseszése és semmibe vevése. Még akkor sem vigasztal, ha vannak olyan felhasználók mint Te, akiknek nem gond alkalmazkodni és ezt aplikálni. Én nem tartozom ezek közé a felhasználók közé, maradibb és földhöz ragadtabb vagyok annál, hogy egy új játék kedvéért a legjobb FFB kormányt vegyem meg 100K-ért. Már csak azért sem. Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egy ilyen burkolt fejlesztéssel rá kényszerítsenek arra hogy több százezreket adjak ki olyan eszközökért amikre effektive nincs szükségem. De az sem mérvadó, hogy ha nincs "kedved" fejleszteni akkor b@zd meg felhasználó, görbüljön az ujjad, görcsöljön. Majd csak megveszed azt az FFB kormányt mert mi majd megmutatjuk mi a tutti fejlesztés ehhez a játékhoz. Köszi inkább Delete Game. Tudom, ki vagyok én hogy diktálja ? Senki. csak egy mezei felhasználó. De mi vesszük meg a játékot. És akárhogy is nézzük engem ezeknek a hiánya igen is vissza tartott eddig hogy megvegyem.

Ezek kérem már csak programozás kérdése lennének és ha még ebben sem képesek kiszolgálni a vevőt akkor mire örüljek ?
    Nem veled van vitám, megértem amit irsz, csak nem értek vele egyet. Semmi több. Ettől még tényleg jó SR szép, a jétékmenete megvett kilóra, sokkal jobb mint MR és ST de a fent leirtak miatt nem komfortos számomra a SR. Szerintem még akadnak páran akik lehetnek igy vele. Talán nem is véletlen hogy hanyagolom miatta a játékmenetet. Pedig jön a kisértés, csak eszembe jut az ujjam fájdalma és inkább nem klikkelek ár kettőt az ikonra. Lemondok róla.
    Majd azt mondom mint Eötvös bohóc : Ejjj , van másik !!! Maestro, Music! Cakk-cakk.
  • eta32 #2116
    Nos akkor én is had.
    Amit itt látunk farönkök gyanánt szállítani("a becsomagoltról" beszélek),itt szögezném le az elődökben is így volt ST-MR, az csak egy "doboz"
    ahogy az összes rakomány a SR-ben .
    Csupán vizuálisan másnak látjuk értelem szerűen más a súlyuk és nagyságuk formájuk,de csak "dobozok",de nevezhetjük téglatesteknek is abba bele fér minden....
    Az hogy így külön lehet pakolgatni szálanként majd becsomagolni,az elődökben is így volt.
    Ennél fogva miért is látnád a rönkök külön mozgását,EZ NEM FS...még erre a továbbiakban kitérek...
    Akinek nem tetszik hogy nem látja az menjen vissza az elődökhöz ,nos...?? ja ott is így volt megoldva.....
    A spaniferek az elődökben voltak ????
    Akkor szerintem az hogy pár grafikai elemet teszünk hozzá semmit nem változtat a lényegen.
    De tovább megyek ezen a szálon,csupán mert van nem kis tapasztalatom a MR-be több mint 400 órával a hátam mögött és rengeteg mod térképpel.
    Amit leírok javaslom az SR-ben is kipróbálni és használni az elégedetlenkedőknek ha kihívást keresnek.
    Hogy miről is van szó.
    A MR-ben nem egyszer csak és kizárólag úgy tudtam megoldani a szállítást (volt hogy kényelmi oknál vagy spóroltam a fuvarral mert olyan helyről kellett kihozni a rakomány hogy besz@rás....) hogy szálanként tele pakoltam a trailert és úgy szállítottam nem pár méterről beszélek és nem sík útról...nem volt becsomagolva csúszott mászott minden irányba mivel semmi rögzítése nem volt le is esett néha....
    De ebben volt egy trükk is ami a fizikát érintette.
    Volt hogy emiatt nem csomagoltam be a rakomány ,mert olyan helyen kellett végig vinnem ahol így eldőlt volna a SÚLY miatt ,de így szálanként a fizikai súly nem volt jelen ,legalább is olyan mértékben mint amúgy...viszont a szálfák úgy potyogtak lefelé mint ha gyufaszálak lettek volna...
    Ahogy látom és olvasom most sokan csak azért is az elődökkel tolják,nos uraim ki lehet próbálni a fent mellékeltek szerint .....lesz kihívás bőven,ahogy gondolom az SR-ben is lesz,majd anno biztos ki fogom próbálni itt is ezt a módszert,ha másért nem kíváncsiságból..

Joystickal nem lehet irányítani ahogy sok minden mással sem ami más játékokban, és az elődökben működött....
    Hogy miért, a válasz egyértelmű már sokadjára írom le,ez konzolokra készült ami az irányítást illeti,nem véletlen hogy elsősorban kontrollerrel való irányítást helyezték előtérbe sajnos a többi már csak hab a tortán ,hogy az újabb kormányokat is támogatja.
    A G27 nem oly régi de hivatalosan nem támogatja (pedig szerintem többet adtak el belőle az elmúlt 6-7 évben mint az utódokból) viszont használható vele és beállítható minden gombra és nagyon jól irányítható.
    Olyan régi kormányokat amikben még FFB sem volt nem is értem minek támogassa(persze támogathatná ahogy sok játék) mikor pont a lényeget nem érzed vezetés közbe .
    Az erő vissza csatolást a kormányon és mikor fog talajt a gép ,vagy épp mi is történik a kerekek és a talaj között.
    Akinek ez nincs és nem használja a játék adta lehetőséget amitől szimulátor az FS-el ellentétben ami a fizikát illeti mert abban 0 van csak ahogy FFB támogatás sincs az ETS-ATS is lófütty ehhez képest... annak jó kell legyen a controller is.
    Én pl a daruzásra azt használom használtam az elődökben is tökéletesen lehetett vele pakolni a fát...
    Ne keressünk már olyanokat amik a játékban nincsenek az elődökben sem volt,de más játékokban van.
    Az FS-ben a fákon kívül másnak nincs fizikája.
    Ott azt muszáj volt úgy megoldani,mert akkor nagyon is értelmét vesztette volna az egész fa "gazdálkodás",ja bocs az sincs benn mert annyira primitív hogy az már fáj ennyi idő után,a modderek tették azzá ami..
    Nagyon jól meg is oldották a favágást-rakodást...mennyi is, ja igen vagy fél évtized kellett neki mire kiforrta magát a mostani állapotra,a 15-ben akkor volt már elfogadható mikor a 17 kijött,de még ott is kellett rajt csiszolni nem keveset.
    Bocs a kitérőért csak kezeljük helyén a dolgokat.
    Ezzel a hozzá szólással meg maximálisan egyet értek....
    "Persze nem csak látvány elemek kéne hogy legyenek, hanem a fizikai részbe is bele kéne hogy számitsanak. Pl egy plató megdőléssel a rakomány súlypontáthelyezésével kicsit "megcsavarhatná" vagy akár a felborúlással fenyegethetné a szerelvényt, ezzel érzékeltetve, hogy pár tonna rajta van az után futón. Illetve nekem kicsit "könnyednek" tűnik egy ekkora rakomány húzása. Nem kellene többet "szenvednie" egy ilyen terepen ennek a rakománynak ?"

Az elődökben próbáltad a fizikai határokat feszegetni olyan helyeken ahol nem kell sok és oldalra dől...majd próbáld ki és utána hasonló kép itt is...melyik borult előbb és mennyire érvényesült a fizika,ha itt kevésbé akkor ne csodálkozz már az előzetes vidikből kiderül nekem tuti ,hogy az SR ezen a téren nem követte annyira a fizika törvényeit (picit butítottak könnyebbé engedékenyebbé tették) mint az elődök ,de én annyira nem látom vészesnek,soha rosszabbat.
    Viszont cserébe kaptunk nem csak az állandó fa szállítás és a ronda grafot stb.... ,ami szerintem bőven ellensúlyozza az SR "hiányosságait",akinek ez így nem jó az toljon bele legalább annyi órát az elődökben mint én (a mod mappok nélkül kizárt hogy bele toltam volna annyit mert az alapokon közbe el is bólintottam) és rá fog jönni még talán előbb is hogy egy idő után dög unalom ...
    Ami a rakomány húzását illeti a két mod kamcsi nem gyenge próbáljátok ki én sokat nem mentem velük a PTS-en de feltolva közel maxra jól tolják-húzzák.
    De persze majd a tajgai susnyásba tengelyig érő sárba és a tökig havasokon biztos lesz erőlködés nem kevés.
    A videón a legkönnyebb terepen és a talaj viszonyok között mégis mit kellett volna csinálnia ,elakadnia????????
    Köszönöm a figyelmet...

Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.30. 10:50:33
  • mokuci74
    ....annak az analógiáján, mindig a sofőr a felelős a szállítmányért.

Kicsit off,de errol mindig az egyik leborzasztobb baleset jut eszembe...Taszar, 1994 januar....
  • Yag
    Lehet én fogalmaztam rosszul. Természetesen egyet értek az árú lekötözésével és annak szükségességével. Ez jól látszik a SR dobozos rakományain, X-be la van spaniferezve, hálózva meg se moccanhat. Minta szerű. Önmagában hogy a fa rakománya nem mozog nem lenne zavaró ha látnám, le van kötözve. De nincs. Ekkora rönkök (kisebb átmérőjűek) "mozognak" a rakomány tetején egy ilyen terepen és ekkora kalodában vagy regálban. Nincs kimaxolva sem, hogy egymáshoz képest ne tudjanak elmozdulni, mert nincs fullon a hosszú rönkös szállító sem. Na, ez zavar. És pont azért mert a kör keresztmetszetű farönkök akármennyire is kalodában vannak még is csak képesek elgurulni egymáson. Ha van helye. Márpedig ránézésre van. Vagy kötözzék le vagy legyen nagyobb kényszermozgása .... annak az analógiáján, mindig a sofőr a felelős a szállítmányért.
    (Logisztikán, ahol dolgozom ki sem engedhetünk olyan kamionost a raktárból aki a max spanifer mennyiséget a kötelező lehuzatási pontokra nem teszi fel. Kimegy a rakátából onnantól úgy kötöz ahogy akar, de minket ne citáljanak hibás kötözés miatt.)
    És igen. A folyadék szállitási hasonlatod remek volt. Láttam pár meggondolatlan pakolást ebben a témában. Nem csak videón tud leborulni italos raklap, de kamion platón békával mozgatott iral raklap is úgy dől el mint a rosszul megtámasztott zsák. Hiába volt összefóliázva, úgy borult le mint a @ar.

Ha a játékban nem kötözik le nem gond (az) csak viselje a játékos a következményeit : Mozog-leborul borulékonyabb lesz a szállítmány. Nem nagy gáz ha ebben a formában belekerül egy ilyen feature a játékba. FSben is eldönthetem, lekötözöm. Vagy sem. Általában igen, de ha nem akkor el is mozdul a kalodában a farönk. Még le is csúszik ha fel van tornyozva. Ha jobban megnézem a videót, olyan hatása van inkább a farönköknek mintha egymáshoz lennének ragasztva. Gondolom én mert ezek nem külön álló rönkök mint FS19ben hanem egy fa rönkhalom kinézetű modell ami azt imitálja hogy különálló rönkök. Belenéztem pár Logging Truck videóba de sajna nem találtam rá példát a rakomány tetején hömbölgő kisebb átmérőjű fára, mert még a fullosan kimaxoló indiaiak is lekötözik két lánccal de legalább két spaniferrel a rakományt.
    Tudom, ez legyen a legkisebb gond, és persze szörszálhasogatás is ebben a formában. Az is lehet csak én gondolok olyan dolgot bele ami nem is létezik. Vagyis a fa rönkök meg se mocannak egymáshoz képest még akkor sem ha nincsenek lekötözve ... Csak, na azért ... na mind1 :)
  • Jóózsf István #2113
    Csak a vita kedvéért.:
    A valóságban a rakományt, legyen az bármi, olyan fixen rögzítik, amennyire ezt a fizika törvényei engedik! Miért? Mert ha fix akkor tulajdonképp a jármű részévé válik. A súlypont nem vándorol. Illetve, nyilván az út egyenetlenségeiből fakadóan igen, de nem olyan drasztikusan, mint ha laza lenne. Mindenki ismeri azt a jelenséget, amikor a tartálykocsi félig van teli. A kanyarban felborul! Mert a folyadék az egyik oldalra tódul és elhúzza magával a járművet. (Természetesen jó régen megoldották, hogy ez ne így legyen: Terelőlemezekkel!!!) Vagy egy ártatlanabb példa.: Fogsz egy Ifát, telerakod rekeszes sörrel és elindulsz. A rekeszek, még ha stabilnak is látszanak, el tudnak mozdulni egymáshoz képest. Minél magasabbra van pakolva, annál nagyobb lesz a torony kilengése. A rekeszekben a sörösüvegek is el tudnak mozdulni... És az üvegben a sör is löttyen. Na ezt kezdjétek fejben összeszorozni. Tuti borulás! Nem kell elhinni. Nyugodtan próbáljátok ki. Vagy kérdezzétek meg, azt aki már látott teherautót és rekeszes árut.
    És ha már a súlypont, akkor az elhelyezése még fontosabb.: Egyenletesen terhelje az összes kereket!
    Talán a legnagyobb mumus a szállításban a rakomány elmozdulása! Az egész világ egyaránt retteg tőle! Ti meg emellett kampányoltok?!?!?!?!?
    Szóval ha mindenkiben ott élő gyermek mondatja veletek, hogy márpedig a rakomány izegjen - mozogjon, mert az titeket szórakoztat, ám legyen. De ha ezt beleépítik KÖZKÍVÁNATRA a játékba és még befolyásolni is fogja a játékmenetet, akkor igencsak morcos leszek!
  • Yag
    Végig néztem a videókat, de nem látok lényegi különbséget a fa rakodásában ST vagy MR-hez mérten.
    Pakolható a három rönk manuálisan és utána feltölthető a plató vagy eleve gombnyomásra feltöltődik a plató ha úgy akarja a "sofőr. Ráadásul még csak a rakodási területre se kellett beállni a platóval, elég volt a vezető fülke eléri a sávot. Hm ...
    Ha figyelembe veszem, hogy kormányra sem optimalizáltak azon már nem is gondolkodom, hogy második vezérlővel esetleg egy Joy-al lehessen a darut mozgatni FS19hez hasonlóan. A videón is billentyűzet gombokra volt kiosztva a folyamat.

Ezzel a fa pakolással kapcsolatban nekem már többször megfordult a fejemben, hogy ha igazán nagyot akarnának guritani, érdekes lehetne hogy a pályán található kidőlt vagy legyúrt farönköket is össze lehetne szedni. Ez a ponttól pontig való fa szállítás már kicsit uncsi nekem.

A tralilerre pakolt fa fizikai része, nekem kicsit statikus. A rönkök nincsenek le spaniferezve ettől függetlenül nem nagyon zötykölődnek vagy "gurulnak" egyik helyről a másikra, az egész egyben rázkódik a futóhoz képest. Ami nem lenne gond, mert ha azt az illúziót akarnák kelteni hogy csak azért nem "mozognak" a rönkök mert le vannak kötözve akkor tényleg rajzolhattak volna rá egy leláncolást vagy hevederes lekötözést.
    3:40nél a vontató éri csak el a területet de le lehet pakolni ? A Medium log-os kalodás nyerges, baromi jól mozog terepen, tetszik ,hogy a lógó láncok le vannak animálva, a sár is röpköd rendesen az egész jól néz ki, de a rakományt itt is statikusnak érzem, egyben mozog a kalodához képest. Mindez nem von le a látvány részéből, de ha már ennyire részletesen leanimáltak pl. a járművekről lógó biz-baszokat is, ezt a rönk kényszer mozgását már kár volt kihagyni szerintem.

Persze nem csak látvány elemek kéne hogy legyenek, hanem a fizikai részbe is bele kéne hogy számitsanak. Pl egy plató megdőléssel a rakomány súlypontáthelyezésével kicsit "megcsavarhatná" vagy akár a felborúlással fenyegethetné a szerelvényt, ezzel érzékeltetve, hogy pár tonna rajta van az után futón. Illetve nekem kicsit "könnyednek" tűnik egy ekkora rakomány húzása. Nem kellene többet "szenvednie" egy ilyen terepen ennek a rakománynak ?

• Aborg
    A fa rakodasra en is kivancsi leszek. Meg a rakomany viselkedesere.

Ja, a Pacific P16 megkapta a platora huzhato fahordo potot?
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.12.29. 19:46:02
  • eta32 #2110
    Ja bocsi elnézést én voltam értetlen....keveset aludtam már napok óta....
    Nos a fórumon naponta írnak róla ,már el sem olvasom.....magam nem próbáltam ,mert attól még messze vagyok (szerencsére) de amiket olvasok asszem még most is van vele valami gebasz ,nem sikerült a legutóbbi javítással sem orvosolni teljesen a bugokat...
    Ezért is még mindig tartom ,ennek a játéknak kell az 1 év minimum mire minden területen olyan lesz ,hogy játszható....
    Volt akinek a pótok bele ragadása a hidakba okozott nem kis fejtörés ,meg a géppark eltűnés ,az egyenleg mínuszba sikerült kerülés.....mind ezt a legutóbbi javítás miatt...legtöbb gond most is a konzolosokat sújtja....
    Na megyek alámerülök az orosz metró mélyébe....
  • Jóózsf István #2109
    Volt az a hiba a kabinokkal a kanadai második pályán, hogy 10 meg 15 darabot kellett volna leszállítani ami ugye nonszensz (Persze ez némelyeket nem tántorított el attól, hogy teljesítse.) Ez lenne a kisebbik baj, de ha letettél egy kabint a célterületre, akkor meghülyült a térkép menüje. Minden áron visszament a sor elejére a kiválasztásod. Egyszerűen használhatatlan volt. Aztán elvileg javították, de úgy, hogy az egész térképet újra kellett kezdeni, mert mindent nullázott. Ez meg azért baj, mert nekem már csak a kabinok vannak hátra. (Meg ami még nem aktiválódott) Minden mást megcsináltam! Rühelleném, ha újrakezdhetném!
    Ennél konkrétabban nem tudom megfogalmazni!
  • eta32 #2108
    Ezek alapból benn lesznek a játék következő "részében" úgy a pótok mint a kocsik+ még januárban jön egy kocsi,a készítők szerint....
    Nincs átalakítva egyik sem max amit a játék ad.
    Nincs is mod gépem egy sem....nekem nincs is rá szükségem ,bőven elég ami van ,sőt....
    Hú ezzel a kabin dologgal megfogtál ...????fogalmam sincs miről is van szó....nekem semmilyen kabin problémám nem volt eddig....
    Van más de attól használható a játék....
    Majd írd le mi a gondod vele...
    Vagy tán csak a te werziódban van ez a hiba....
    Nem mellesleg kíváncsi leszek milyen lesz a fa rakodás az elődökhöz képest,menyire egyszerűsítették le,vagy nem ....
    Most nincs kedvem kipróbálni ,már hetek óta el sem indítottam.
    A véglegesre úgy is várni kell kb jan végéig vagy tovább ,még a 2.pass is erősen bugos....itt-ott

Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.29. 14:47:47
  • Jóózsf István #2107
    Másodikra is úgy tűnik, sőt! Harmadikra és negyedikre is túlzás. Én pont emiatt szoktam hisztizni, hogy ez azért nem igazán fedi a valóságot. Lásd még síneken történő átkelés. Azért az egy ballonkerekes járművel nem ennyire lehetetlen.
    "...Orrsúly..." Vagy pakolhatták volna ésszel a futót és akkor nem is merülne fel a probléma. Dolgoztam tandem pótos billenccsel. Nem volt mindegy, hogy a pótot előre súlyozzák, vagy hátra, mert ha hátra, akkor ide-ode cibálta a gépet. Ha előre, akkor szépen rátehénkedett és nem volt gond. Rohadtul idegesítő ám, amikor a pótkocsi lökdösi - rángatja az autót.
    ...Szóval lehet ezt a "szakmát" ésszel is űzni!!!

Endy!
    A zöld egy átalakított twinsteer? Hiányzik róla az első rakonca (?!?!?!)

"Beacons on trucks are now disabled by default," Végre! Gondoltak a felnőttekre is!

Most végül is mi van a KABIN javítással? Mert ebben nem említik és nekem az rémlik, hogy még mindig nem jó. Ráadásul nullázza a térképet. Addig nem merem elindítani a játékot, amíg az nem kóser! (Nagyon sok munkám van benne!)
  • Yag
    SpinTires-ben többször belecsúsztam olyan nyomvályúba amiből alig lehetett kikecmeregni ... vagyis azért pakolnak bele olyant amit máshol is látni. Persze elsőre úgy tűnhet túlzás hogy ennyire nem lehet kikecmeregni a játékban a nyomvályból de ha megnézek egy ilyen videót akkor látszik még is igazuk lehet a készitőknek.
    Azért annak a traktornak 4:50 nél elkelne egy orrsúly. :) lehet könyebben haladna :)
  • eta32 #2105
    Itt a 3 seasons sok újdonsággal egyenlőre még PTS-en.
    Farakodás elindult...

Új gépek, darus kocsi pótok a képen látszik.
    Érdemes lesz vissza menni Michiganbe ,mert ott már végeztem....Új funkció farakodás

Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.28. 20:09:50
  • Aborg
    Na ez a video nagyon elkapta a Mudrunner hangulatat. Vagy inkabb a Spintires es a MR kapta el ennek a hangulatat :)
    Kb. 3 perc 30 mp-nel oldalra csuszik, ez a jatekban nem szok elofordulni. Ilyen sarat is rakhatnanak bele, kemenyebb alapon zsirosabb vekony sarreteg.
  • eta32 #2103
    Nem véletlen mondtam azt anno amit,de te mondtad már 3 napja toljátok....
    Ja ja minden csoda addig tart...
    A fórumon is az elmúlt hsz.ok egy része ezzel foglalkozik ,természetesen vissza térő téma....sajnos...
  • macleody
    Na ment az uninstall ennek a fosnak. 3 napja nem tudunk coopozni, csak forog az a szar a barátlistában, de szart se talál.
  • Aborg
    Boldog Karácsonyt!

Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.12.25. 13:18:24
  • Bercy #2100
    Boldog ünnepeket kívánok én is minden off-roader fórum társammak. Mind a PC-sek és immár a konzolosok is remélem találnak valami szuper mod-ot karácsonyra.
  • Oldgamer
    Köszi eta!
    Viszont kívánom!
    Továbbá minden sárdagasztó fórumtársunknak is Boldog, békés Karàcsonyi ünnepeket kívánok!
  • eta32 #2098
    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!!!!!!!
  • Jóózsf István #2097
    Beszállok én is a bezzegelésbe. Játszottam minap az ős Spintires-el. (Kontrollerrel) Eltekintve a kormányzás szándékos lassításától, amit nevezhetünk realisztikusnak is (De inkább bosszantó!) a gáz fék reakció messze kimagasló. Jó volt elindulni - megállni a járművekkel! Óvatosan lehetett indulni, ha meg a "fékre léptem" akkor úgy viselkedett, ahogy egy fék viselkedik a való életben is. Ezt ellophatnák az SR-be! De hiányoltam a motorféket, ami meg mostanság jobb.
  • Oldgamer
    Ez aztán a sárdagasztás, remek felvétel nagy felbontásban!
    https://youtu.be/RrEZN4KKP68
  • Yag
    Akkor mostanra készültek el azok a fejlesztések amik akkoriban elmaradtak :)
  • PagoX
    A Spintirest teljesen átdolgozták, gondolom mostanra készültek el a teljes átalakítással.
    Régebben orosz fórumokon azt olvastam, hogy az eredeti fejlesztő Pável-el nem is igazából a jogdíjakon vesztek össze, hanem hogy büdös lusta volt (oroszok írták, oroszról :) ), és nem volt hajlandó semmit sem fejleszteni tovább a programon, a kiadó kifejezett kérése ellenére sem.
  • Yag
    Spintires akárhogy is nézem változott, és a javára. Pl a szállitható árú háromra bővült. Azt hittem csak Kinai pályán lehet csövet, rizszsákot szállitani, (és fát de azt régebben is lehetett) de nem. A default régi pályákon is megvan ennek a három árúnak a szállithatósága. Az állitható guminyomással is jól el lehet szórakozni, persze nem minden gépjárművön van ilyen funkció de attól még jó gondolat. És hasznos. Amire nem emlékszem pontosan, hogy a kis terepjárón mennyi akasztási pont volt régebben mert hogy most csak három van azt észrevettem. Amikor elborultam vele, nem tudtam csak előre két helyen és hátra egyet ráakasztani, középen nem volt akasztási pontja igy elég vicces volt vissza húzni kerekeire ... szerintem ebben történt változás. Forgató nyomatékra sem emlékszem, ami viszont a leghasznosabb része lett az egész sarazásnak. A kipörgő kereket meg lehet finom nyomatékkal indítani ha nem taposod a gázt padlóra.
    Ennél a résznél jegyzem meg, hogy pedál nélkül ez nem nagyon érezhető. Kipróbáltam billentyűvel is ... hát nem az igazi. Billentyűnél nincs fokozatosság. Vagy nyomod és full gáz vagy nem nyomod. Pedállal lehet alacsony nyomatékkal a meghajtott kerekeket pörgetni de nem kipörgetni.
    Csak finoman mindig egy kicsit és tapad, kiemel. Ha ezt enyhe emelkedőn kell csinálni akkor meg effektive hintáztatni lehet a járművet ami tökéletes alapja egy sárba ragadásnak és az abból való kikászálódásnak. Ha eléggé figyel az ember akkor ezek az apróságok olyan nüansznyi pluszt tudnak hozzá adni a játékhoz ami miatt már csak azt veszem észre hogy elröppent még egy óra a játékból. A grafikán is faraghattak valamit mert ennyire éles textúrák szerintem régebben nem voltak. Nagyon jól néznek ki a TGK.k és nem csak messziről. A fizikai akadályok is mintha kicsit másképpen hatnának a járműre. A kis bokrokra fákra gondolok. Van amit át lehet törni, legyúrni, de van amin fent lehet akadni és ezzel együtt elakadni. Tolat kikerül és előre.
    A térképen lévő jelölések is változtak kicsit. A lerakó és felrakó helyek piros és zöld jelölést kaptak ...
    ... nekem tetszik. Nagyon jól szórakozom.
  • Aborg
    En is hasonloan belelkesultem amikor az osszehasonlito videom miatt ujra eloszedtem a Mudrunnert, amivel a Snowrunner megjelenese elott mar egy ideje nem jatszottam. Aztan megjelent a SR, elkezdtem azt. Volt neha furcsa erzesem, de nyugtatgattam magam, valami ilyesmi volt a MR is, biztos... Aztan csak nem hagyott a dolog, osszehasonlitottam a ket jatekot es kibujt a szog a zsakbol.
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.12.19. 09:36:59
  • Yag
    Jó rég nem próbaltam már Spintirest, tegnap felpattintottam gépre, mellé húztam egy China DLCt és meglepődtem. Annyra tesztett, hogy nen tudok árkon-bokron menni,hogy matatnom kellett a beállítasokkal, keréknyomással, dőléssel, tapadással, difivel mindennel amivel még lehet, némi ahha élmennyel gazdagodva úgy tűnik újra felfedezem magamnak ezt a remek kis sagonyázós játékot.
    Valahogy másképpen alakul a fizikája is, vegre érezhetően tehetetlen a jármű ha visszagurul valahonnan. Ha ki is pörög sárban és nem padlógazazom le hanem finoman csúsztatom, megtapad elindul, kikapaszkodik. Végre számit milyen mély a keréknyomvonal, belemegyek-e vagy csak a bakhaton próbalok elosonni. Ahogy SRnél szokták mondani,olvasni kell a terepet.
    Valami változott. Gyűjtök még tapasztalatot de remélem mire végzek a kinai pályával nem csak a nosztalgia marad a játékélményből ;)
  • eta32 #2090
    Azé me nekünk semmi nem jóvan.....
  • Jóózsf István #2089
    Ezt bemásolom, hogy felszítsam a hangulatot. Tökéletesen egyet tudok érteni a szerzőjével!

"Yes... fk them... they are a bunch of incompetent idiots!
    The task still shows 10 or 15 cabin to deliver
    All my trailers already delivered near the unloading site are missing and cant find them anywhere on the map... not even from where you must pick it up
    All my trucks disappear

Thats enough for me... i just uninstall the game! Shove it in you butt you incompetent dev team!"

És még egyet!

"I don't understand why this is so hard to fix !!!
    Just code the site to accept 3 cabins and lets be done with it."

Lehet, hogy itt a Shakespeare mű és a végtelen számú majom esete áll fent? De akkor már rég kész és jó lenne a játék!

Most hol van az a fórumtárs, aki szemrehányást tett nekünk, hogy mi mindig csak kritizáljuk a játékot és bántjuk a fejlesztőket?
  • eta32 #2088
    Örülök,hogy tudtam segíteni....
    AZ MR autók közül én sem használtam sokat talán 7-8-at azokból is állandóra talán 3-4 volt ami tényleg tetszett és picit erősebb,jobb volt magasabb felfüggesztéssel és nagyobb kerekekkel.
    Az a térkép is nagyon jó amit írtál ,de rengeteg van szerintem minden igényt ki tudnak elégíteni annyi féle és nehézségű van.
  • Aborg
    Igen, egyszer ajanlottal egy rakas jo MR mod-terkepet, el is mentettem azt a szoveget. Mostanaban (ha jatszom) akkor a Quarry map-on nyomulok es tenyleg remek, nagyon tetszik. De mod autok tobbsegevel nem nagyon jo a tapasztalatom (tisztelet a kivetelnek), ezert orultem volna az ujabb MR DLC-knek, mert ott tobbnyire jol beallitott autok voltak. De igy se panaszkodhatunk, ahogy irod van min es mivel jatszani.
  • Bercy #2086
    Érzek egy kis terelést a dologban, mintha megpróbálnák a modokra fogni ezt a bugot. Pedig azoknál is előjött akik nem moddoltak. Ezt a Saber nagyon csúnyán benézte.
  • eta32 #2085
    Na ezen feküdtem....
    Gondolom annyira nem őszinte az illető mosolya...
    "Downloaded mods caused Negative funds

so the new update with mods installed caused my trucks to sell for a negative value, it had now ruined my save and i can no longer upgrade any trucks or buy trailers. even some add-ons for trucks showed up as negative. i did not realise until it was too late.

XBOX ONE: SPARTAN 255661
  • eta32 #2084
    Nos erről beszélek....ehhez már sokat nem lehet hozzá fűzni....kínomban...

"Jellyfoosh Community Manager about 6 hours ago Reply Quote

Hey everyone,

Thanks for reporting these bugs. While we do check here, the best place to report bugs is in the Technical Feedback section.

The team is currently looking into the lost trucks and the negative money. Please keep in mind that using mods can change your experience so if you want a balanced base-game experience, you may want to pick your mods carefully, or not use mods on that save.
    last edited by Jellyfoosh about 6 hours ago"
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.16. 16:50:32
  • eta32 #2083
    Akkor az új területeknek ahogy korábban mondtam is ,még kell pár hónap mire nagyjából kiforrják magukat.
    De jó hogy félre tettem a nyáron 3-4 hónapra.....
    Kb.... mire kijön a 3.pass-season vagy minek nevezik...addigra lesz használható az előző.
    De ez így megy már a megjelenés óta,nem nagyon tudják magukat utolérni....talán soha...
    A modok egyenlőre nem érdekelnek ,nem fogok miattuk szívni.
    Majd ha mod kezelése a játéknak olyan lesz mint annak kell lennie (nem holnap lesz) és már kitoltam minden mapot és küldit (az sem holnap lesz) majd akkor keresek valami jó mod mapot,gép nem kell abból számomra van elég alapból a játékban.
    Addig teljesen jó az ami van és még lesz a játékban.
    Van ebben még annyi hogy majd idővel a készítők is DLC formájában szerintem még kitolnak pár mapot ,ha van eszük ezt tennék ....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.16. 16:42:03
  • eta32 #2082
    Nos igen elég bosszantó mondhatni "agyrém"
    Ami a MR-illeti DLC terén mire gondolsz....???
    Mert abban tényleg vannak olyan map modok hogy besírsz tőle ,van amelyik szinte teljesíthetetlen olyan akadályokba ütközöl ,hogy elérj A-ból B-be ,és ne fogyjon ki a benya stb stb...
    Olyan terepviszonyokat kell leküzdeni hogy komoly logisztika kell hozzá.
    Olyan ezen a téren soha nem lesz az SR.
    Persze amennyire lehet a realitás talaján mert az SR-ben ezek a "zsírkő" csúszós sziklák stb azért valljuk meg irreálisak nem kicsit.
    Kocsik terén ,modokra értem, is nagyon jól el van eresztve...sok olyan mapot toltam ahol mod gépek nélkül ,de még azzal is néhol kínlódás volt minden méter....
    Főleg hogy ott ha hibázol ,nincs mit tenni kezdheted elölről vagy kimented,ha tudod,nagyon odafigyelős.
    A steam ,műhely tele van jobbnál jobbakkal,én mikor toltam anno ,sokkal nem is végeztem mert mindig volt érdekesebb nagyobb kihívást jelentő és abba fogtam bele.
    KB.10-15 most is be van töltve de már szerintem talán soha nem megyek rajtuk,de kitudja.
    Több mint 400 órát letoltam,így rendesen benne voltam a sűrűjében,hídépítés, szálanként való fakihordás szállítás előtt ,kishajóval való faszállítás ,más agyagok szállítása,(nemcsak farönkök)
    Volt olyan újra kezdtem a mapot mert annyira trükkösen volt felépítve az egész ,hogy rossz kocsikkal kellett kezdeni üres tankkal,persze a dagonya közepén elhelyezve és először mindet javítani ,feltölteni üzemanyaggal ,majd ha volt erősebb géped ,akár na nagy mostrumokat kivonnszolni a sunyásból ablakig érő vízben.
    Nyilván a gyári mapok ennyire nem voltak elrugaszkodottak ,jók voltak azok is a maguk nemében ,de a mod mapokat messze meg sem közelítették.
    Ezért is mondom a MR-be teljesen felesleges több DLC ,eleve a kutya sem venné meg ilyen mod felhozatal mellett.
    A grafikát is elég jól fel lehet tuningolni egy progival,nyilván nem minden szín volt teljesen realisztikus ,de minden szín funkció ki be kacsolható ,volt ízlés szerint.
    A ST-ben meg most farigcsálják a dlc-ket.... ,vicc számomra ,de akinek kell vegye-vigye...