6014
-
Oldgamer #2165 eta!
Nincs mit, szívesen!
Szerintem nem hangzott el a részedről túlzó sértő mondat, csupán erőteljesebben hangoztattad a saját véleményedet. Én több ( nem gamer ) oldalon is regisztrálva vagyok a hozzászólások lehetősége miatt, és bizony megy az adok-kapok nem egy esetben...sajnos. ( főleg politikai vonalon ) Amíg elvileg nincsen személyeskedés addig semmi gond, nem szabad megsértődni. Érdekes, hogy a digitális térben sokkal szabadosabb vélemények olvashatóak mint mikor személyesen beszélgetnek ugyanazon valamiről az emberek. Ez van..
A terhelés alatti haladáshoz kapcsolódóan leírnám a véleményemet: szerintem reális fizikai megjelenítés az a játékban, mikor kisebb ön-összsúllyal nehezebben halad saras erdei úton az adott jármű, mint mikor pl szállít valamit. Én is észrevettem, hogy " üresen " bizony elkapar a kerék, terhelés alatt meg ha lassan is, de haladok előre
Hogy ez mièrt reális?
Volt szerencsém erdei talajon ásni/ültetni több alkalommal is. Nos..
Az erdei talajok felső fél métere általában barna, vagy fekete erdei termékeny, humuszban gazdag rész. Ha ez vizes, akkor olyanná lesz mint a gyurma vagy takony, iszonyatosan csúszik. Kb fél méternél mélyebben lévő talajszerkezet már inkább homokosabb, szikesebb, tömöttebb jellegű, hiszen évtizedek/évszázadok alatt a fák kiknázták belőle az ásványi anyagokat, úgymond kiég a talaj. ( a felső 50 cm nem, oda megy a lehulló levelek által a szerves anyagok utánpótlása folyamatosan )
Szóval: ha nagyobb súlyú, de megfelelően erős, rücsigumis teherkocsi halad erdei talajon, akkor a mélyebb rétegekben a kerekek jobban meg tudnak kapaszkodni, mint mikor a felső részeken kapaszkodik a jármű. Nagyobb súly=mélyebb rétegekbe hatoló gumifelület. Igaz, sok mindentől függ még ez az egész. Pl erdei, széles kerék nyomtávú, kisebb súlyú farönk rakodó traktor máshogyan viselkedik, mint a farönköket szállító, hatalmas terhet cipelő szerelvény. Az utóbbiak nagyobb magasságú kerekeket kapnak, sok esetben kisebb nyomtávú, emiatt a mélyebb rétegekbe hatoló gumikat a jobb tapadás érdekében. A gumiabroncsok milyensége ( ez ugye nem újdonság ) meg maga az összsúly szoros összefüggésben áll egymással.
Aztán hogy a játék készítői ennyire belemerültek e a fizikába, vagy csak éppen véletlenül most beletrafáltak abba, hogy ( szerintem ) reális lett a fizikai megvalósítás ez ügyben... ezt tőlük kell megkérdezni. :) -
eta32 #2164 Kösz az infókat ,ezeket nem tudtam ,de nincs is konzolom így annyira nem is érdekelt ,de jó hogy megosztottad.
Amit a végén írsz ,arra meg már bőven leírtam az álláspontom,ami nem fog változni.
Hogy emiatt nem vesznek páran részt az itt létben az ő döntésük...
"Talán nem hangzottak el részükre olyan mondatok, ami miatt itt hagyják a fórumot. Nem vagyunk egyformák, sok esetben bizony máshogy látunk, érzékelünk dolgokat, emiatt kár egymásnak esni."
A jogot egyformán lehet értelmezni és egyformán vonatkozik mindenkire.
A játék fizikáját amiről én mondtam el az álláspontom ,semmilyen formában nem láttam megcáfolni,az ok egyszerű ,kormány vagy normális kormány hiánya.
Puding próbája az evés ,anélkül csak beszélünk arról és netán vitázunk is amit nem ismerünk és fogalmunk sincs hogy is működik egy adott játékban. -
eta32 #2163 Bárcsak az került volna be ami az elődökbe váltó kérdésben.
De sajna a mai napig nálam ez a legnagyobb negatívum hogy nincs rendes "H" váltó ehhez a megfelelő kiosztás és mindezek mellé manuális kuplung.
Attól tartok sajna ez így is marad ,a készítők nem akarják vagy nem tudják megoldani .
Nem egy topicban felvetődött és sokan kampányolnak érte,
De mindez idáig érdemi válasz a készítők részéről nem érkezett.
Olvastam valakitől hogy elcsípett valahol pici infó morzsát ez ügyben hogy erről is le kell mondnunk.
Így ez legnagyobb negatívum és szívfájdalmam ,de emiatt azért nem megyek vissza elődökhöz,toltam velük ép annyit amennyi jól esett.
Itt megtaláltam az amit kerestem offroad terén,(nyilván a váltó az mínuszos).
De ezen bőven felül tudok emelkedni amiatt a sok plusz dolog miatt amit ez a játék ad és így ellensúlyozza az általam említett váltó hiányát.
Mellesleg a H váltóra vannak nálam kiosztva a sebességi fokozatok így akkora törést nem okoz ,de így már a kuplungot is részbe használom.
Persze ez a váltó ami benn van a játékba messze nem helyettesíti azt ami az elődökben van ,de ezzel is együtt tudok élni,más választásom nem nagyon van ha ezt akarom tolni.
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.01.03. 08:37:11 -
eta32 #2162 A linkelt videó valakinek biztos újdonság ként hatott ,én semmi olyat nem láttam amit eddig is ne tudtam volna,de az is biztos hogy ők (nem rád értem, általánosságban mondom mielőtt ezért is ....),azt sem olvassák el és nézik meg amit itt eddig leírtam és vidikkel és képekkel illusztráltam,így nagy valószínűséggel ez sem okoz nekik előre lépést az újdonságok megismerésében.
De mind egy is ,nem lényeges számomra ki mit néz meg és olvas el.....
Más.:::
A fórumon láttam valakitől aki arrébb rakta vagyis a átszerkesztette az egyik új kocsit, pont amiatt amiket írtál daru-plató ügyben .
Épp ezért nem hinném hogy a készítőknek is oly bonyolult lenne....talán csak szimplán lusták lesz@rják...
Michigant én is imádtam ,most a farakás miatt majd megyek is vissza.
Amire utalsz a végén "megerőszakolták a fizikát, ami ugye a vesszőparipámn" a fákkal kapcsolatban ,kifejtenéd bővebben hogy miért érzed ,hogy így lehetetlen.
Kíváncsi vagyok a véleményedre.
Nem vitaindítónak szánom ,mielőtt ez jönne le,csupán nem értem mi az irreális benn mikor így hordta a fát pótos trailerre átcsúsztatva..
Vittél már fát akár az új mapokon,vagy máshol???
De úgy isten igazából a susnyásba hasig elülve a sárba...mély iszapba...
Mert amit én a vidin látok az az aszfalton történ szállítás egyenesen kanyarok nélkül.
De mikor a víz már az ablakon folyik be és alatta sár van nem biztos hogy sok métert meg tud tenni így.
Mondok mást .::: Ezt már egyszer leírtam korábban .
Mikor kipróbáltam a fahordást ugyan azon az útvonalon ,értelem szerűen oda üresen mentem, vissza teherrel, új mapokon.
Közepesen mély sár víz stb..
Ami nem meglepő ,hogy oda terhelés nélkül ,nehezebb volt meg tenni az utat .
Teherrel meg volt a nyomaték a kerekeken meg tudtak jobban kapaszkodni (nem csak a "levegőben pörögtek) és könnyebben tudtam haladni,és ez nem csak egy faszállítóval próbáltam, pótossal is és hosszú faszállítóval különböző kerekekkel felszereltekkel különböző erősségű kamionokkal és nehézségű teherrel....
Hogy ez így reális és jó ,???
Majd mindenki eldönti magának ,max vissza megy az elődökhöz ,ott ugye minden fizika reális és jól működik....
Tegnap hogy mentem felfedezni az Upgradékat,a tovább fejlesztett váltó miatt,az erdőben olyan talajjal találkoztam hogy a Scou 800 lépten nyomon felborult pedig nem mentem gyorsan, egyszerűen ott azokon a részeken olyan kemény a talaj és a mély kerék nyomok(gödrök annyira megdobták hogy nehéz volt nem felborulni.
Persze bennem is nem egyszer felmerült hogy ez így ,mennyire reális vagy nem ,de elfogadom ,ha itt és ezzel a játékkal akarok nyomulni.
Akinek ezek a "fizikai" megoldások nem jönnek be,azoknak is van választása ,messzire elkerül a játékot...
Az elődökben ez nem így és ilyen volt ezzel senki nem is száll vitába,de hogy kinek mi és hogy "reális fizikájú" az egy más tészta.
Azt tudom tapasztalatból hogy ilyen részletes talaj fizikát (de még csak hasonlót) sem éreztem tapasztaltam az elődökben .
Értelem szerűen a kormányon való erő vissza csatolásra értem ,ennyire részletes és személyre szabható ,nálam max pontszámot érdemel.
Erősen szeretem használni hogy érezzek minden követ és buckát,a FFB-et így van hogy az fentebb említett szituban, kocsival és talajjal is ,de az összes kocsira értem,sokszor majd kiszedi a kezemből a kormit ,alig lehet a dobálós részeknél eltekerni .
Amikor meg a sárban van érzem nincs tapadás a elkönnyül stb stb..érezni kell nem beszélni róla vizuális megítélés alapján ...
Na ennyit a fizikáról megint.
Nem kell senkinek egyet érteni velem ,de innentől szócsatába ezen a téren csak olyannak bocsátkozok fizikakérdésbe aki min,úgy tolja FFB kormival mint én ,anélkül csak vizuális fizikáról beszél az illető.
"Új járművekhez az új pályákon vannak a fejlesztések, jól értem? (csak azt a térképet nem szívesen derítem fel a F750 nélkül)"
Igen,gondolom nem véletlen...de mindegy is.
De a tovább fejlesztett váltó upgradék is.
Itt a képen látod nem csak 1 kocsiét kapod meg ha megszerzed ,de erről is írtam korábban....
upgrade váltó
upgrade dif look
-
mokuci74 #2161 Csináltam róla egy rövid vidit igazából csak a mozgása a fokozatokba,ha netán valakit érdekel.
Lényeg a Low+ a Low és a Low - között lehet tologatni fokozatokba a váltót.
Mekkora haladas, bekerul az a mi az Spintiresben alap...... -
Jóózsf István #2160 Haladok. Már terepgumim is van a flottacsillaghoz. Így már bármit megoldok vele. Egész jó kis bicaj. Sajnos egy dologra teljesen alkalmatlan: hogy nyergesvontató legyen! Akkora az alváztúlnyúlása a hátsó kerék után, hogy rendszeresen összeakad a félpóttal. Pedig már kezdtem megszeretni. Szép dohogó dízel hangja van.
Ezt az alváz dolgot már pedzegettük, akkor amikor rendszereztük, hogy melyik járműre lehet darut + platót tenni úgy, hogy utána vontatni is tudjon. Kizárt dolog, hogy bonyolult lenne megoldani, hogy ha daru+platót rakok, akkor annyival meghosszabbítsa automatikusan a játék az alvázat, ha meg nyerget, akkor megrövidítse. Nyilván nem ez a legnagyobb probléma a játékkal, épp csak elmerengtem!
Jó nosztalgiázni így a játék "elején." Imádom a Michigan-i pályákat.
Új járművekhez az új pályákon vannak a fejlesztések, jól értem? (csak azt a térképet nem szívesen derítem fel a F750 nélkül)
Az egész dejót ajánlom mindenkinek. A végén némi szpojler veszély van, amikor megmutatja a két új pályát, de ezzel a résszel nem tudok egyetérteni, mert megerőszakolták a fizikát, ami ugye a vesszőparipám. Szóval, ez így lehetetlen!!! Hacsak nem gumiból vannak a fák. Szerintem ezt gondolják át még egyszer!!! -
Oldgamer #2159 Nem vettem meg a MOD térképeket, kb 3-hete érkezett konzolokra egy terjedelmesebb frissítés, mely teljes egészében letöltődött. A mod browser-re rámentem, itt kért a rendszer egy email címet, majd szinte azonnal érkezett egy levél, melyben egy aktiváló kódot kaptam, ezt be kellett írnom. Innentől kezdve a mod browser ( már aktív ) oldalon 72-db egyéb ingyenes jármű illetve vegyes térkép elérhetővé vált, de nem egyszerre. Kaptam 3800 Mbyte letöltési lehetőséget mellyel teljes egészében rendelkezhetek. Pl egy mod jármű letöltése ( egyenként le kell tölteni mindent ) 30-50 Mbyte, a térképeké/ komplett pályáké 316 - 850 Mbyte terjedelmű. Tehát ha ezeket a byte értékeket levonom előbb utóbb elfogy a kapott 3800 Mbyte. Jó hír, hogy egy letöltött anyag eladható, ilyenkor visszaadja a rendszer a byte értéket, nem veszik el. Nagyjából egyszerre a fele ( 72-ből ) jármű/térkép-pálya használható a 3800 Mbyte érték gyanánt, bőven elég ez. Még kicsit ismerkedem vele, remélem mindent jól értelmeztem, igaz egyelőre nem minden megy flottul, sokszor hibásan működik ez+az. Összefoglalva: ingyen kaptam 2 hatalmas új pályát, ( Kanada1-2 ) és ha jól számoltam 6 db kisebbet. Ez számomra 2-hónapnyi időtöltést ad majd újra az elkövetkező időben! Mivel nem számítottam ekkora nagyságú ingyenes " anyagra" nem mérgelődöm, hogy per pillanat nem úgy működik sok minden ahogy kellene. Idővel rendben lesz. Köszönet érte a készítő cégnek!
A 7-fokozatú váltó nálam elérhető volt pár jármű esetében az alap játékban, sok esetben nagy hasznát vettem, de a mély iszapos részeken inkább hátrányát éreztem, a meredek de kevésbé vizes talajon viszont jól tette a dolgát, főleg teherautók esetében. Éz azt vettem észre a grafikán, hogy a TRIAL pálya autómentős mocsaras erdei megvalósítása remekre sikeredett, nagyon szépek dinamikusak a színek, komolyabb az úgynevezett élsimítás (tárgyak széleinél ) meg mintha a részletgazdagság is komolyabb volna. Furcsa, hogy ennél a pályánál látok lényegi javulást, a többi hasonlatos mint ami az alapjátékban tapasztalható volt. A képelmosódás kiiktathatóvá tételével ( ez is egyfrissítéssel vált elérhetővé pár hete ) nálam konzolon a képminőség sokat javult, a film grain off-állásba helyezhetőségével pedig még javult a látvány pluszban.
Más: remélhetőleg YAG és Aborg " kolléga " nem sértődött meg mert egy jót vitáztatok egyik nap, értékes gamerek, kár lenne ha a nézeteltérésetek miatt nem aktizálódnának a későbbiekben itt a fórumon. Talán nem hangzottak el részükre olyan mondatok, ami miatt itt hagyják a fórumot. Nem vagyunk egyformák, sok esetben bizony máshogy látunk, érzékelünk dolgokat, emiatt kár egymásnak esni. Na, reméljük fogunk velük még jókat diskurálni. :) -
eta32 #2158 "Ami érdekel az a jó pár térkép ami letölthető, szívesen kimaxolnám őket, sok érdekes küldetés kapcsolódik hozzá"
"A letöltésük már megtörtént"
Itt most mod térképekről van szó amiket letöltöttél ,vagy megvetted a gyáriakat?
Nekem valahogy nem egyértelmű azért kérdezem.
Mellesleg teljesen más hangulata van ezeknek az új mapoknak az erdőben.
Az utak a fák ,a talaj is olyan más...de jó értelemben.
Kíváncsi voltam milyen az újítás a váltóra ,amit fogunk kapni majd ,de már a PTS-en megy.
Nos sikerült az egyik Upgradeben benn volt amit felfedeztem így a Scout 800 dzsipben ki is próbáltam , ilyenkor az összes megkapja .
Érdekes mert így ha megy az élő akkor el kell látogatni ide (ezekre a mapokra) ezekért a fejlesztésekért ,ha valaki használni szeretné.
A másik fejlesztés pont az új farakodós darus kamion Dif-Look-ja volt...
Csináltam róla egy rövid vidit igazából csak a mozgása a fokozatokba,ha netán valakit érdekel.
Lényeg a Low+ a Low és a Low - között lehet tologatni fokozatokba a váltót.
Majd kiderül megsüllyedésekkor mennyi hasznát vesszük ,vagy csak "paraszt vakítás" remélem nem .
Annyi hogy most már a kuplung pedálomnak is van értelme nyomkodni ,mert kell hozzá hogy fokozatokba tudjam tolni le-fel
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.01.02. 20:56:11 -
Oldgamer #2157 Szia eta!
Ez a PTS ismeretlen a számomra, sejtettem pc-s variációról van szó. A MOD-járműveket ahogy írtam nem fogom élesben használni, ahogy jelezted: minek?
Ami érdekel az a jó pár térkép ami letölthető, szívesen kimaxolnám őket, sok érdekes küldetés kapcsolódik hozzá. Mivel a fő játékot kivégeztem mára, emiatt kellene a friss ismeretlen pálya. Várok vele, megvár. :) A letöltésük már megtörtént. A GamingWheel SR-csatornára fel vagyok iratkozva, te is ismered, ott meg szoktam nézni az újdonságokat. A farönk rakodàs/szállítás egy jó ötlet, tetszik nagyon amit látok. -
eta32 #2156 Üdv Oldgamer.
Most amiről megy a diskurzus az a PTS szerver ,a konzolosoknak nincs ilyen a PC-sek tesztelik a játékot ,mielőtt az élőbe kerül...
Nos ha rám hallgatsz kerülöd a modokat messziről.
nekem egy sincs ,minek?? kocsi van elég.
Majd ha ez az egész kiforrja magárt és már unom a gyári mapokat és lesz olyan jó mod map amit érdemes lesz elindítani .szerintem nem ma lesz,akkor fogok csak velük foglalkozni.
A te problémád is nem egy topicban van jelezve a fórumon.
Reméljük úgy lesz ahogy írod.
Új wisconsin mapok:::: igen elég nagyok és változatosak kellően nehezek is ,a küldikben is van olyan a vonatoson kívül ahol a síneket kell "kijavítani" több darabot kell különböző helyekre leszállítani.
Ahova el kellett vontatni a vonatot ott láttam olyan nyitott vagont amibe egy sárga jelzés volt gondolom abba is kell majd fát hordani.
Jó lenne ha ezt a vonatos dolgot picit tovább gondolnák és vinnék ,de sok esélyt nem látok rá.
A mudrunerben voltak olyan mod térképek ahol lehetett vonatozni, csónakázni,persze úgy volt megoldva hogy előtte javítsd meg majd csak utána lehetett vele "döngetni"
A csónakos meg úgy volt megoldva hogy hajó szállító trailerrel elvitted a vízhez a csónakokat , és ott a vízen kellett elvontatni a rönköket ,a messzebb levő tó közepére leadni.
Úgy hogy ötlet lenne de megvalósítás ,háááááát...
Már írtrák a fórumon .én is észre vettem az új mapokon ,hogy nem mindenhol volt jelezbe a bakokra kirakott szálfák,hogy ez hiba vagy direk majd kiderül .
Vannak fa felvevő helyek ahol limit van mennyit hozhatsz el onnan .
Lesznek mindegyik mapon upgradek is amiknek ahogy láttam a váltó fejlesztésben lesz szerepük .
Valami újítást lesz a váltókban a "low" fokozatoknál a frissítésben olvastam.
Hogy ez mennyibe és hoyg fog megvalósulni idővel kiderül .
Még januárban jön egy új kocsi is ...
Még nincs kész minden ,de a terep meg úgy az egész nagyon bejövős.
Hibák tuti lesznek ,de majd idővel csak-csak orvosolják őket....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.01.02. 11:31:43 -
Oldgamer #2155 Párszor írtátok, hogy egyes frissítésekkel hibás lesz a játék, főleg annak futása. Eddig nem tapasztaltam a fő játékot illetően összeomlást/lefagyást, de a MOD-térképek/pályák használata ezt eredményezte a számomra, vagyis a kanadai 1-2 pályák 5-10-percenként összeomlanak, hibaüzeneteket ír ki a konzol, újra kell indítani a vasat. Az addigi mentések elvesznek, kezdhetem elölről az adott teljes játékot. Szóval várok ezen pályákkal, amúgy is tervben volt hogy más játékot kezdek el, mikor végzek remélhetőleg kijavítják (?) a hibákat. 1-másfél hónap csak elég lesz rá.... Persze lehet túl optimista vagyok!? :/ A MOD kocsik sem mindig jelennek meg a jármű listában, hiába állítom on-állásba előzőleg őket a saját menüjében. Ez mondjuk nem zavar, mert nem tervezem, hogy ezekkel haladnék, túl erős a legtöbb, maradok majd a gyári jármű választáknál, azt nem tartom " csalásnak "
A kanadai térképek nem kicsik, rengeteg lesz a feladat amit teljesíteni kell, ennek nagyon örülök! Csak működjön idővel hibátlanul!!! -
Jóózsf István #2154 Danke!
Ez mekkora fórum téma cím: "Have you thought about to change out support team?!" És milyen jogos!!!
Ne keresd! Mondjuk erre senki nem írt megoldást, csak két bejelentés. Akkor mégsem azt találtam meg!
Azt is megtaláltam amiről te is írtál.
Nos akkor várok. -
eta32 #2153 Akkor ez szívás a köbön...
Én akkor én ne szóljak megy minden, a vonatos küldit is megcsináltam kíváncsiságból,mókás volt a síneken helyre vonattani a vonatot,amikor meg már meglódult majd nem megelőzött...
Húzzuk a vonatot...
Célba érkezés...
Nos ez változó van hogy hetente van hogy 2 hetente.
Amit írsz ismert probléma.
A fórumon nézz utána a minap olvastam rá megoldást.
Valaki feltöltött egy majdnem teljes végigvitt mentést ami működött és azzal többen is tovább tudtak menni ,ha jól olvastam ,de utána kell nézni ,ma már nem ,de ha holnap beleakadok ,belinkelem ,persze ha megtalálom.
-
Jóózsf István #2152 Nem működik. Nem indul el a sztenderd mentéssel. Végig megy a töltési csík Közben vagy kidobja a összeomlós ablakot vagy nem, de a végén nem indul a játék. De mivel imádom a Michigan-i első pályát, elkezdtem elölről. Jól is esett egy kis nosztalgia, de ha belegondolok, hogy mindent újra kellene csinálnom, akkor inkább belevizelek a konnektorba!
Nem voltam az új pályákon még. Az új autókat sem próbáltam ki. Rohadt egyszerű okból: Még egy valamire való gumit sem tudok venni rá. Ott tartok, hogy a Fleetstar-al magas rugóval de országúti gumival vergődök, mint néger a jégen! Próbálom okosan felhasználni az ajándék futókat a rajtuk levő rakománnyal, de inkább csak problémát okoznak.
Milyen időközönként jön frissítés a PTS-re? Hetente? Két hetente? -
eta32 #2151 Az új mapokkal új szállítmányok is érkeznek .
Lesz ami nem annyira szembetűnő ,csak ha a nevét megnézzük lesz más mint az eddigiek közül néhány.
Ugye elsősorban a fa rönkök szállítása szembe tűnő ezekből lesz közepes és hosszú ,a korábbi részekből megszokott rövid itt kimaradt.
Ezeket lehet lehet szálanként daruzni.
Ezek ugyan úgy néznek ki és szállíthatók mint az előző részekben.
Majd lesz 1 vastag rönk szállítás is.
Eddig nem tudtam mikor a mapon néztem 1-ről csak sejtettem mi lesz az új típusú küldi ,de most már hogy láttam a rakományt ,nos vasúti síneket is szállíthatunk.
Pár kép róluk.
Cellulose
Packaged Sand
Vasuti sín
Nagy farönk
Van egy vonatos küldi is ,ahol el kell vontatni a síneken a vonatot A-B-ben
Minden esetre legalább változatos lesz megint a frissítés 3.pass ,már ami a rakományokat és küldiket illeti. -
eta32 #2150 Azzal is gondok voltak ahogy olvastam ma a fórumon ,ott is lehetnek buktatók a mentések betöltésével ,csak szólok ha előfordulna ,de persze ne legyen.
Majd ha lesz időd és kedved írj róla milyennek láttad az új mapokat és fával kapcsolatos dolgokat......
Én is megyek leszállítom a fát ,valahova ,hogy legyen egy kis nosztalgia... -
Jóózsf István #2149 Addigra magamtól is rájöttem, mire ezt olvastam. Úgy jártam el ahogy javasolták is a kérdezőnek: Marha gyorsan elindítottam egy kampányt: klikk - klikk - klikk és aztán is feldobta a kress ablakot, de leszartam. Így játszottam vele egy-két órát
Még átmásolom bele a mentésemet, hogy nem nulláról kelljen kezdeni és próbálgatom... -
eta32 #2148 Itt vannak tippek a fórumról talán segít valamelyik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!PTS not loading
Oldest to Newest
Newest to Oldest
Most Votes
M
2
Mickletet 28 Dec 2020, 18:41 Reply Quote
I just downloaded the latest patch. Starting the game it crashes after a few seconds on the Menu Screen. Anyone else have this problem?
8
Posts 254
Views
Watching
Notify me of new replies.
Show topic in unread.
Not Watching
Do not notify me of new replies.
Show topic in unread if category is not ignored.
Ignoring
Do not show topic in unread.
C
2
chipmunk197 28 Dec 2020, 20:34 Reply Quote
im having that problem too
M
0
manom 28 Dec 2020, 20:40 Reply Quote
the same problem too
G
1
george85gr 28 Dec 2020, 20:47 Reply Quote
When the "game crash report" window pops up, just click somewhere on the screen and simply put it in the background. DON'T close it. Also, this version of PTS doesn't work with the savefile from live game. This worked for me, I'm on PC. ?
Amynue
2
Amynue 28 Dec 2020, 20:56 Reply Quote
Yes, me and many people have that problem. Already reported in the patchnotes thread, devs are investigating it.
For now you can try entering proving grounds before the game crashes and it should load and let you play. If Crash Dump Sending Utility pops up don't touch it, just alt-tab back into the game.
M
1
Mickletet 28 Dec 2020, 21:36 Reply Quote
I found by ignoring the crash report i can play fine. just hope it saves ?
T
2
treneroefc 28 Dec 2020, 21:58 Reply Quote
My work around of that issue is:
Open the PTS and enter on the Trials menu till the game crashes, when the pop-up appear tab back to the game ignoring the popup, and load a slot or start a new game or continue with the one your already playing.
But in my tests I've can only load saves from live version where I've didn't do anything in Imandra and Yukon, when I tryed to load the save where I completed the 100% the game remains forever on the loading screen.
So if you want to play crash the game and ignore it before trying to load the slots and load only slot without progresion in Yukon or Imandra.Or start a new game.
last edited by treneroefc 28 Dec 2020, 22:01
J
1
JTT about 14 hours ago Reply Quote
@treneroefc
You be kind that the DEVs provide a vanialla "Yokon finished" file for those who want to test. My earliest backup was from early August and that fails also.
I stay on modmaps until this shit is resolved. Cause I do not want to redo 200++h with Michigan, Alaska.... till Imandra and then go to Yukon....
last edited by JTT about 14 hours ago
8
Posts 254
Views
Watching
Notify me of new replies.
Show topic in unread.
Not Watching
Show topic in unread if category is not ignored.
Ignoring
Do not show topic in unread.
-
eta32 #2147 Üdv a klubban....
Szerencsére nekem majd csont nélkül megy és fut..
De veled együtt a fórum tele van az ilyen és hasonló hibákkal az első perctől kezdve...
Az ez előtt PTS-nél nekem is volt hasonló ,de aztán elengedtem ,majd megjavult a következő javítás után.
Itt is ez lesz ,még várj vele, ne töröld szerintem jan elején tuti jön a javítás rá és még remélem másra is mert megint csak elégé béta állapotba jött ki....vannak funkciók a menüben amik eddig soha nem látott hibákat produkálnak.
No meg kivi vagyok mit szólsz az új területekhez és funkciókhoz küldik terén
Most itt a PTS-en a korábbi hang mizéria megszűnt számomra de hogy ne legyen uncsi tettek bele helyette mást a videó beállítások állnak vissza közép értékre ,vagyis nem menti a beállításokat ,nem csak nekem nem..Már jeleztem írtak is vissza,majd kiderül mi lesz belőle.
A PTS pont azért született hogy a majdani élőbe már viszonylagos hibák nélkül menjen mindrn,sajna ez eddig csak több kevesebb sikerrel sikerül.
Még az előző 2. pass hibái is javításra várnak hogy jobban ne menjek vissza az időben. -
eta32 #2146
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nos én mindent leírtam a játékkal kapcsolatban ahogy a warez kérdéssel is .
Ha csak ennyi ment át akkor ennyi ,tiszteletben tartom.
A te hozzáállásod ilyen ,ami nyilván a te döntésed .
A következőkbe a játékról írok veled ellentéteben ,mert ugye ott besült nálad a dolog inkább terelted a neked még ennél is érzékenyebb irányba,mivel a játékkal és az erősen bírált FIZIKÁVAL, ahonnan indult az egész nincsenek neked sem tényekkel és ész érvekkel alátámasztott megállapításaid tapasztalataid....
A warezt csak megérzésből dobtam be "csontnak" de látom betalált...
Ennyit erről a következő idézetről.
" Akkor szálazzuk szét a dolgokat"
Felőlem mehet...
De valótlanokat ne írj és állíts megint,szinte 0 tapasztalat mellett,mikor egy FFB nélküli kormánnyal használt játékról-játékokról állítasz olyat ami nem igaz,3 pályán mentél ,mert???
Gondolom az elődökbe is bele toltál 10-20 órát...
"Az már látszik. Lehet én nem látom azt innen amit te és szerintem te se mindent látsz úgy ahogy én"
Én veled ellentétben és sok millió játékossal is aki szimet használ,nem fs-t mert abba sem FFB támogatás ,nincs de minek is fizika 0 van benn ami az irányítást illeti,(a szimet most erre értem) nem látni akarom hanem érezni amiben az olyan kormányok amik támogatják a FFB-et segítenek ,és ezek alapján megtudom ítélni valamelyest hogy milyen a fizika.
Controllernél és e nélküli kormányokkal ,majd annyi mint ha billlel tolnád.
Ebből már át is láttad az egész játékot,az alatt a pár óra alatt controllerrel tologatva.
Ja igen átláttad vizuálisan ....aminek semmi köze az általad is sulykolt sz@r fizikához.
Általában a legtöbb negatív kritika is így születik olyan játékokról amik szimek de aki kipróbálja contolleres irányítás mellet vagy FFB nélküli kormánnyal legtöbbször billel használva, alkot és mond vélemény arról amiről fogalma sincs.
Az hogy az Iracing is "fut vele "és még sok szim mit említettél ,ez csak annyit jelent hogy támogatja,nem azt hogy a kormányon keresztül bármit érzel abból amire ki lett találva,amiről olyan véleményt alkotsz ami nem állja meg a helyét.
Rugóztok a fizikán meg össze hasonlítjátok hogy ilyen meg olyan az SR ennyivel rosszabb holott contollerrel tologatjátok a ST-és a MR is mint írtam is vizuálisan megmondjátok ,egy adott szimről hagy ennek milyen a fizikája....
Mert jobban billeg stb,stb....,nem lehet egyenesen iránytani csak 30 km/h alatt és a sár másmilyen benn...
Grat hozzá.
Értem én hogy tetszik a játék csak magadnak is nehéz bevallani és elfogadni hogy ez a játék nem támogatja a te régi ffb nélküli kormidat ,de azért mert az elődök igen akkor azokba már jobb is a fizika mert azokkal tudsz játszani kormit tekergetve ...
Ez olyan, csak azért is fikázom ,mert csak, a másik jobb mert csak ...
A C@C is tetszik de az meg nem fut el a gépeden ,az FS is kompromisszumokkal és gondok között döcörög.
De ezek még több millió felhasználónak jól működő játékok.
Hát ha te ezt így látod ,már pedig igen mert minden eddigi megnyilvánulásodból ez jön le akkor ,hajrá ,tovább tényleg nincs miről a játékkal kapcsolatba elmondanom.
De azért reagálok erre-arra...
"Nagyon rápörögtél a dologra azt látom. Oké lazitsunk egy kicsit szerintem."
Sokkal jobban nem mint te ,mert akkor már rég elengedted volna,persze én is tehettem volna csak nem tudom elfogadni a fals információkat és olyan véleményeket amiket ,még most sem tudtál megcáfolni sokadjára sem ,mert hogy is???mi alapján videók és vizuálisan...
Most is legtöbb szót a warez témára és az e köré szőtt mondandódat a vásárlásokkal kapcsolatba,vesztegetted ,teljesen feleslegesen,teszek rá helyén kezelem a dolgokat és embereket ...
De itt is valótlan dolog is elhangzott...kár mert minden szim terén képbe vagyok behatóan ismerem a bennük dolgozó fizikai hatásokat már amennyit a kormány vissza tud adni,nem csak pár órát karikáztam velük.
"szintén kifizetett RaceRoom Racing Experience-ben van"
Na ezt pont kár volt kiemelned ,mert hülyeség ,már bocs.
"RaceRoom Racing Experience indítása
Free to Play"
Csak segítek,ez a szim alapból ingyenes nem 1 pályával és kocsival ha nem is sok ,az általad leírtakat a RR-ban elég csak a pályát megvenni aprópénz még ha csomagban veszed is ,mert nekem is rengeteg pálya meg van.
A kocsikat meg ingyen ki lehet próbálni ,NEM kell megvenni .
Nyilván versenyezni nem tudsz de te nem is azt írtad csak mentél...
"Emellé vettem magyar forintért Asetto Corsát és bele még pár dolgot, de mind ezek a vásárlások "
Még HA ezeket vetted is meg csupa apró pénz ezt kár volt felhozni.
Az alap játék majd hogy nem ingyen van,komoly befektetés volt,pedig ezeket is letolhattad volna warezba ,nem is értelek szórod a drága magyar forintokat....
Mivel a 2. bekezdésben sem a játék azon részéről beszélsz amit én "úgy mond nehezményeztem a rossz fizika bírálatáról" én végig arról próbáltam elmondani az álláspontom...de mid hiába...így jártam.
A warez mint téma részemről apró kitérő volt ,de te csak ezen tudsz pörögni...
Akkor tolom én is...
"hogy ne személyeskedjünk"
Itt már meg is bukott a dolog részedről....
"Mert nem érzem úgy veled ellentétben, hogy bármi miatt is nekem inkább kussolnom kellene"
Majd lécci írd már le hol és mikor írtam ilyet neked ezekkel a szavakkal.
Na itt már kezdődik a személyeskedés.
De nálam jó helyen kopogtatsz...
"De csak azért mert nem adtam érte pénzt nem fogok kussolni"
Mondtam írtam ilyet neked ezekkel a szavakkal,??? majd idézd lécci.
Azt írtam ne kritizáld húzd le azt amit meg sem vettél és azt a részét bírálod amit nem ismersz...,és a fizikai részéről fogalmad sincs alig mentél vele pedig a wareznél gondolom nincs időkorlát ,de a te régi kormid nem megy vele és már sz@r is csak az elődök jobbak....
Miért is??? mert ha elolvassa valaki azt gondolja arról amit írtál hogy se fizika se semmi más sincs több ebbe sokkal mint az elődökben ,na ez egy nettó hülyeség...csak bírálod és kritizálod alap nélkül.
Természetesen a véleményed lemondhatod,mint mindenki,csak nem mind egy milyen szöveg környezetben tálalod...a külvilág felé...
De ezen részét is megszoktam már az évek során ,csak bocsi hogy nem megyek el mellette szó nélkül.
Folytatod a személyeskedést....
" Bár gondolhatod hogy nekem ehhez nincs jogom mert ingyen használtam pár órát, vagyis szerinted szemét módon elloptam a játékot és sutyiban ki is mertem próbálni "
Majd idézd ezek a szavakat mondatokat a részemről hogy neked címezve ilyenek írtam volna ezekkel a szavakkal....
Az hogy magadba néztél és így látod magad és ezt le is írod a te döntésed .
Ne lássunk már bele a másik fejébe ,a játékba kellene de az sem ment eddig....
Az hogy te ezt mennyit használtad teljesen irreleváns.
Miért is???
Nos ha már a jogot szóba hoztad ..
Ezek szerint nem ismered,vagyis igen ,de akkor is neked a te álláspontod és értékrended szerint jogod van.
A következőkhöz,nos NINCS.
Nálam ilyennel nem találkoznál ,soha nem töltöttem le egyet sem ,minden legális jogtiszta...
A munkám miatt vannak akár 80 ezres tételű szoftverek is,legálisan...
Idézet a JOG ide vonatkozó paragrafusából,csak a rend kedvéért és a tisztánlátás miatt ha még megy...
" Magyarországon a számítógép felhasználók többsége nem jogtiszta szoftvert használ. Ezek közül legtöbben otthoni felhasználók, de sokan céges számítógépeken is használnak nem jogtiszta szoftvert. Amellett, hogy súlyos jogsértést követnek el még más egyéb veszélyek is leselkednek rájuk!
Az elrettentés jogi oldala
Magyarországon, ahogy a világon a legtöbb helyen, a nem jogtiszta szoftver használata a lopással kb. egyenértékű cselekedetnek számít, még ha az emberek tudatában ez nincs is annyira jelen, mert a szoftver termék fogalma kevésbé kézzel fogható. Ettől függetlenül Magyarországon is bűncselekménynek számít, nem csak a használata és a birtoklása, de már a letöltése is.
Az illegális szoftver használó „céges” felhasználó persze egy veszélyeztetettebb kategória, ők jobban ki vannak téve az ellenőrzések lehetőségének és súlyos büntetéseket szabhatnak ki rájuk illegális szoftverek használata miatt. Nem árt szem előtt tartani, hogy egy néhány tízezer forintos szoftver megvételének megspórolása bármikor az értékének többszöröse lehet büntetésben.
A Business Software Alliance (BSA) a világ legnagyobb forgalmú szoftvergyártóit tömörítő szervezet felmérésből kiderül, hogy a Magyarországon használt szoftverek 36 százaléka jogosulatlanul (illegálisan) telepített. A felmérésben megkérdezett informatikai vezetők elmondása szerint a licenc nélküli szoftverek használata egyre kockázatosabb és költségesebb. A nem jogtiszta szoftverek használata miatt megjelenő kártékony programok (malware) évente közel 359 milliárd dolláros kárt okoznak. Az informatikai vezetők elmondása szerint az adatlopások és a kártékony programok egyéb veszélyeinek elkerülése a legfőbb indok, amiért kizárólag jogszerűen licencelt szoftverek használatára törekszenek."
Nos ennek fényében velem vitázhatsz és győzködhetsz a NEM létező igazadról...!!!!!!!!!!!!
Jogállamban élünk ,még ha sokan nem is vesznek róla tudomást.
Csupán mert a jogot mint ilyen témát felhoztad tudatlanul ezek szerint ,ezért idéztem az erre vonatkozó jogszabályból ,ha esetleg arra felétek ez még nem tudatosult volna az elmúlt évtizedekben.
"de kénytelen voltam anno én is elfogadni és jobb ha te is megbarátkozol vele : Ez a világ már csak ilyen. Ha ők pénzért el akarják nekem adni akkor én meg igen is, önvédelmi okokból ingyé ki fogom próbálni,"
Nos ezt itt hangoztathatod ,mert a kutya nem figyel rá.
De azért máshol annyira ne terjeszd ezt az igét,nem biztos hogy mindenki egyet fog érteni veled a warez társadalmon kívül.
"Az viszont nincs rendben, hogy azzal zrikálj, hogy ha nem veszem meg a játékot akkor ne is legyen véleményem róla"
Mondtam én ilyet hogy nem írhatsz véleményt??
Csak nem mindegy milyet és hogy ,milyen alapokra támaszkodva ,tényekkel alátámasztva.
Amik ugye eddig sehol nem hangoztak el SZIGORÚAN A JÁTÉK ÉS ANNAK FIZIKÁJÁVAL KAPCSOLATBAN.
Mert én veled ellentétben arról beszélek ,de látom hiába.
A sok karaktert tényleg felesleges volt bepötyögnöd ,valahogy a játékról és arról amiről kellett volna vitáznunk, részedről nem sikerül eljutni oda hogy bármire is rácáfolj.
"szerintem jót mosolyognak rajtunk igy is páran. "
Ha a jogi részét nézem amit TE hoztál fel ,és ahogy hozzá állsz a dologhoz ,ha ez valakikek is mosolyt csal az arcára ....grat hozzá....
-
Jóózsf István #2145 Nem bírtam tovább és feltettem a PTS-t. Bár ne tettem volna. Ötször próbáltam elindítani a játékot és mindannyiszor össze is omlott, még a menüben!!!
Rohadtul igaza van annak, aki ezért a játékért nem fizet! -
Yag #2144 Szerintem csak viccnek szántál pár sort mert szilveszter van ... :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nagyon rápörögtél a dologra azt látom. Oké lazitsunk egy kicsit szerintem.
Két oldalról nézzük a dolgokat. Az már látszik. Lehet én nem látom azt innen amit te és szerintem te se mindent látsz úgy ahogy én. De ez igy természetes. Tehát, ennek okán pár sort viccnek veszek mert másként értelmetlen lenne számomra. Akkor szálazzuk szét a dolgokat. Tegyük egymás mellé azokat a vállakat :))))
Ha tényleg azt feltételezed rólam, hogy azért játszom warezzel mert nem futná rá anyagilag a játékra (SR) akkor szerintem félre értettél. Megvehetném mert nem egy drága játék, de sem a megjelenésnél sem után és később se mutatta azokat az alap elvárásaimat amikre hajlandó lennék pénzt adni. És igen. Az egyik sarok pontja A Kormány. Ami egyenlő az irányíthatósággal. Kormányom ugyan van de nem támogatja. Anno nem vettem "Drága" kormányt mert akkor még azt se tudtam, hogy a verseny szimulátorozás egyáltalán le fog-e kötni és mennyi időre?! Tehát egy közepes minőséget használok ami - eddig - minden célra megfelelt. Még az iRacing is fut vele. Pár év tapasztalat után már tudom, hogy a verseny szimek időszakonként lekötnek és ha jó kedvemben vagyok akkor pár órát pár hétig el vagyok velük, de utána majd egy évig rá se nézek. De sebaj, mert a gyerek meg örömmel tekergeti mert neki jó móka FS19ben traktorozni. De néha Jól esik menni pár kört pl. a megvásárolt Opel Omega 3000 Evo500-mal a megvett Nüburgring Northshlafe pályán a szintén kifizetett RaceRoom Racing Experience-ben van. Emellé vettem magyar forintért Asetto Corsát és bele még pár dolgot, de mind ezek a vásárlások mit sem érnek ha nem használja az ember. Tehát nem pénzem nincs a játékra hanem nem adok olyan dologért pénzt ami nekem nem éri meg vagy nem is használom. Vagy nem is működik úgy ahogy azt elhitetik az emberrel. Ez nagy különbség. Tehát miután kipróbáltam és tudom hogy a gépemen elfut SR és tudnám is használni de a próbákon letörött az ujjam és még csak jelét se látom hogy fejleszteni fogják a CustomWheels részét hát én kérek elnézést hogy piszok önző módon még sem adok érte egy kanyi vasat sem még akkor sem ha csak 3000HUF be kerülne. (Epic = 5754 HUF - 3000 Cupon Szumma = 2754 HUF) ami szintén csak kidobott pénz lenne számomra. Persze az érveid alapján még a Cupon beváltás is csalásnak számítana ebben az esetben meg pláne :)
Miért nem venném meg ? Mert nem lenne kényelmes és élvezetes számomra a játék ebben a formában. De megvehetném 10ezerért is a Premium Edition Season pass-t futná rá, lenne miből, de akkor se lennék vele boldogabb csak pazaroltam volna rá 10rugót. Bocs, de nincs kedvem 30+ órát az ujjaimmal böködve játszani. Még akkor sem ha szép, remek a játék menete és tetszik amiket belepakoltak jármű mennyiség stbstbstb. Capisce? És ahoz sincs kedvem hogy 50+K ért még egy kormányt vegyek mert a drágalátos SnowRunneres fejlesztők nem adják lejjebb G27nél. Semmi gond. Kár vitázni én megértek minden fejlesztőt és az értékesitési irányelveiket . Belenyugodtam és ezzel elváltak útjaim a játékkal. Ezek a játékra vonatkozó részek:
De.
Ami az általános véleményezést illeti.
Akkor és úgy és azt kritizálok amit akarok. Téged nem, mert tisztellek annyira, hogy ne személyeskedjünk. Szabad országban a szólásszabadság árnyékában megtehetem viszont azt, hogy amit úgy érzem, hogy NEKEM nem tetszik azt ne tehessem szóvá, nos, azt ki kérem magamnak. Miért is ? Mert nem érzem úgy veled ellentétben, hogy bármi miatt is nekem inkább kussolnom kellene, vagy mert nem játszottam vele annyit amennyit szerinted kellett volna, vagy mert pénzért kellett volna megvennem és úgy játszani vele mert nyilván akkor már belátnám, hogy mégsem úgy van ahogy irtam. Amit eddig irtam ... azt azért irtam mert úgy gondolom. Pro és kontra érvekkel. Mint ahogy bárki más is megteheti, köztük veled, , hogy leirja egy ilyen fórum kertében kultúráltan mit gondol, hiszen ezért is vannak ezek a fórumok. Max nem értünk egyet és kész. De ettől nem dől össze a világ!
De csak azért mert nem adtam érte pénzt nem fogok kussolni. Bár gondolhatod hogy nekem ehhez nincs jogom mert ingyen használtam pár órát, vagyis szerinted szemét módon elloptam a játékot és sutyiban ki is mertem próbálni ... de kénytelen voltam anno én is elfogadni és jobb ha te is megbarátkozol vele : Ez a világ már csak ilyen. Ha ők pénzért el akarják nekem adni akkor én meg igen is, önvédelmi okokból ingyé ki fogom próbálni, hogy biztos legyek benne, megéri e az árát. Lévén hogy nincs is demó része. Ez teljesen rendben is van. Az viszont nincs rendben, hogy azzal zrikálj, hogy ha nem veszem meg a játékot akkor ne is legyen véleményem róla és ne is kritizáljam mert nem játszottam vele annyit és olyan pályákon amiket leirtál? Képzeld, warezban is minden pálya elérhető, végig is mehettem volna rajtuk ha a fent emlitett okok nem álltak volna fent. Elkezdtem, jártam három térképen de befejeztem. Mert! Leirtam!
Ezzel szerintem ki is maxoltuk ezt a témát, legalább is részemről. Ezek után nem veszem sértésnek amiket irtál és ahogyan irtad, nem kivánok mélyebben belemenni ebbe a dologba szerintem jót mosolyognak rajtunk igy is páran. Végig olvasva lassan már a megirásra szánt időt is sajnálom de gondoltam ha már vetted a fáradtságot és időt hogy részleteiben reagálj akkor én sem leszek rest és nem fogom két mondattal lerendezni. Pedig lehet úgy kellett volna. Na mind1. További kellemes SnowRunnerezést az FFB kormányoddal. Nekem erre úgy sincs igényem, tehát a jövőben minek is beszélnénk erről többet :) Nem igaz ? :) Ave. -
eta32 #2143 " Metro exodus a címe",nos erről beszélek egyről, van szó
eta32
#2136....nem figyelsz ,sok már a pezsgő gondolom......
Az exodus a 3. része a sorozatnak.
Érdemes kipróbálni,nem annyira horror...
Az tuti még egyszer is végig fogom vinni mindegyiket.
Az még jó benn hogy egyes szakaszokat miután teljesítettél a fő szálon ,onnantól külön is megint és megint letolhatod kedvedre.
Ész taktikai játék is nem csak úgy durr bele és csak nyomod ami a csövön kifér ,persze van ahol ez kell ,de a szönyek mutánsoknál is különböző trükkökkel kicselezheted legyőzheted.
Volt nem egyszer hogy YT: vidit kellett megnéznem ,hogy akkor most innen hogy a francba tudok tovább menni ,vagy mi a csavar ,mert hatodszorra is elvéreztem ,vagy nem találtam a kiutat ,még ha az iránytű mutatja is.
Arról nem beszélve az óra (mármint a túlélő) mindig ketyeg ha nincs elég levegőd ,és elfogy a gázmaszkból.
nem lehet sokat tökölődni nagyon odafigyelős a katonák elleni harcban is ,mert nem mindig a gyorsaság a célra vezető.
Na nézz meg róla egy hosszabb vidit a YT.on és meglátod mit kapsz cserébe.
Na jó most már ne offoljuk szét a topicot...
METRO FRANCHISE BUNDLE
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.31. 23:07:58 -
Oldgamer #2142 Ne haragudj eta, nem vagyok eszemnél! A Days gone ps 4-re készült, nem èrtem miért írtam, hogy pc-re is meg tudod venni! Igaz, szó volt róla, hogy pc változat is elérhető lesz valamikor, ez téveszthetett meg. Én egyébként imádom a túlélő horror játékokat, sok-sok évig csak ezeken nyomultam, kissé kiégtem mostanra, de a minőségi verziókat igénylem, emiatt is javasoltam ( rosszul ) részedre a TLOU 2-t. A belső nézetes alkotásokat kevésbé preferálom, de mivel te inkább ( mint a szimulátor játékoknál ) ezt részesíted előnyben, a Metro nem véletlenül tetszik, persze nem csak emiatt. Belekukkantottam nem régen Youtube-on, nem rossz, sőt! Egyébként Ps-re van egy game ami nevében hasonlatos a tiédhez, Metro exodus a címe, stílusban is majdnem egyezik vele, szintén belső nézetes. A Resident evil 7 pedig pszicho-horror. Pc-re szerintem több horror játék kapható, abban nem vagyok túl tájékozott. -
eta32 #2141 Köszi az infókat de sajna vagy nem még mindig PS exkluzív marad.
De bele nézve pár vidibe ez engem annyira nem fog meg nem az én ízlésem és ,történetileg ,nem fog meg.
Na nem azt mondom hogy a Metro részek annyira igen ,vagy de mert elsőre azt gondoltam ááááá ,de aztán úgy beszippantott az a légkör hogy ,ott is van miért izgulni és minden rajtad áll ,vagy bukik.
Tudom ajánlani,pedig mint mondtam tőlem távol álltak ezek a lövöldözős játékok ,de az a közeg a sztori ,így együtt ,nagyon odavág .
Az Alien Isolation játék filmeken alapuló de más aspektusból megvalósított ész taktikai játék ,ami ugyan így elmondható a metróknál is,Az Alien filmeket kb 6x láttam az elsőt anno csak trükkel nézhettem meg anno mert még nem voltam annyi hogy beengedjenek a moziba ,de csak megnéztem....
Elsőre a játék is fura volt ,de aztán nagyon megfogott,taktikai "harc" az egész macska-egér játszma de végig te vagy az egér ,a hangok a látvány ...ez is besz@ratós....ha úgy isten igazából bele éled magad ,jó hangrendszerem van így nem kell füles ,majd mind a mozikban...
Mindig szemeztem velük ,de míg nem volt magyarosítás hozzájuk ,nem érdekelt,majd gondoltam még várok ,érdemes volt az epic-en most Free-ben meglettek a Metró 2 részéért adtam pénzt de,nagyon nyomott áron volt ,no meg az első rész után ,nem volt kérdés.
A 3. résznél még várok a magyarosításra ,azt is bezsákolom ,olcsó pénzért is valami leárazásban akár jövő ,ilyenkor.
Days Gone: Feltűnt a PC-változat adatlapja egy népszerű webáruházban, a Sony cáfolta ennek létezését
Akár már PC-n is játszható a Days Gone és a MediEvil Remake Sajnos nálunk az ezt lehetővé tevő szolgáltatás még mindig nem elérhető
-
Oldgamer #2140 Igen eta elfelejtettem, a TLOU 2 exklusive ps4 játék, csak arra a platformra készült el. A Days Gone viszont pc-re is van, szépen fest nagyon. Durva, mikor egy fertőzött horda 50-300 egyede rohan feléd dübörögve, szó szerint borsózik az ember háta, főleg fülessel hallgatva! A hangok ( is) fenomenálisak rajta. Ja, egy chopper/túramotorral lehet közlekedni, érezni, hogy a motornak van súlya, az irányítása főleg bizonyos idő elteltével - mikorra fel van javítva - egyenesen élvezhető. Tetszene neked szerintem. :) -
Oldgamer #2139 eta!
Aborg már leírta, én csak rövidítve firkantottam le, TLOU 2 =The last of us 2
Annyiban talán rosszul fogalmaztam, hogy az ominózus single játék ( 30-40-óra játékidővel ) talán nem is annyira túlélő horror ( külső nézetes ) inkább az első része volt annak nevezhető. Mondanám horror-akció-kaland drámai műnek. Magyar nyelvezettel/felirattal! Az általad említett horror játékokról olvastam, de nem játszottam velük, de jók a vélemények róluk a fórumokon. A Days gone-t is ajánlanám, open world, magyar felirattal, 60-100-óra játékidővel. Nekem tetszett, pörgősebb game, arra készülj. -
eta32 #2138 Ja értem köszi az akkor pc-re nincs is.
Miért is kellene össze veszni..... csupán keményen egymásnak feszülünk ,mint a ringben,ütköztetjük az álláspontjainkat, mindenki a maga szemszögéből...ja hogy a végén ki győz???? ,hát senki ...vagyis mindenki akit játszik ezekkel a jól elkészített off-road játékokkal ,mindenki a neki szimpatikusabbal és kézre állóval.
Jó hogy van választási lehetőség,így mindenki megtalálja a számára megfelelő élmény és pluszt amit a játékok adnak.
Ha keményen is fogalmaztam ,okkal nem tudom elviselni mikor valós tényeknek szembe mennek emberek a tapasztalatlanságuk és felületességük miatt.
Ez nem is fog változni ,azért ne magyarázzuk már meg azt amit nem ismerünk és soha nem próbáltunk ,annak aki ezt eléggé mélyrehatóan ismeri használja teszteli ...
Az hogy a fizikáról mindenkinek más az elképzelése és mást lát reálisnak egy adott játékban ,még nem is lenne baj ha konkrét tényekkel alá tudná támasztani.
De van az az igaz mondás, fizika csak egyfajta létezik,persze ez a játékoknál nem érvényes mert ahány annyi féle,de itt azért ezek az off-road SP-MR-SR eléggé közel állnak egymáshoz,nyilván más-más,de annyira nem nevezném most hogy az új mapokat is bejártam könnyebbnek és megbocsátóbbnak az SR alatti fizikát,más az tény ,pl borulás terén ráver az elődökre,de másban meg nem ,mivel itt mások a talaj és a kerék közti viszonyok és kölcsönhatások,emiatt is érezni sokszor furának ,talán még irreálisnak is ,én találkoztam fura gravitációt meghazudtoló szitukkal,ez ilyen ez van ...
Így van ez jól....idén már sokat úgy sem tudunk erről beszélni ,mindjárt itt az ÚJ ÉV
BUÉK!!!!!!!!!! -
#2137 #2133
Talan ezt az kicsit haraposabb irast nekem es Yag-nak szantad, mintha a kettonk allaspontjara reagalnal egy kalap alatt. De sebaj, jol osszeszedted. De csak nem fogunk mar osszeveszni egy jatek miatt. Persze hogy jo jatek a SR is, ha soha nem letezett volna a ST es a MR, teljesen odalennek erte, mi az hogy. Csak igy az elodok miatt ott van mogotte a malenykij csjort :) Azt is elhiszem hogy kormannyal egy mas liga, es bar van egy T150-esem, meg soha nem probaltam vele mert lusta vagyok eloszedni es aztan elrakni (sajna nincs helyem allandora felszerelni). Meg amugy is a kulso nezetet kedvelem.
"az elődökbe nem volt nehéz az évek során viszonylag jóra megcsinálni a fizikát"
A mai napig emlekszek ra mennyire lenyugozott amikor anno legeloszor inditottam el a Spintirest. Par metert gurultam csak, megis lenyugozott a jatek fizikaja. Igen, arrol a fizikarol beszelek amit latni lehet.
a linkelt vidinek nem doltem be, mert magam csinaltam. Irtam is hogy csak a par masodperces jelenetrol van szo, amikor viszi a fat es az rugozik (a MR-ben). A betonpanel rakomany mar targytalan a linkeles szempontjabol. Nem ahhoz akartam hasonlitani, hanem ahhoz amikor a SR-ben visz hasonlo rakomanyt.
Az uj videoidon tenyleg latszik valami rakomany mozgolodas, megse annyira fix doboz mint a aminek a legelso megjelent video alapjan tunt. Koszi.
Kerdesedre valaszolva: Oldman a konzolos The Last Of Us 2-re keszul.
BUEK mindenkinek! -
eta32 #2136 Melyik túlélő horrorra gondolsz???
Én most vittem végig a Metro redux 2033-at a folytatással félig vagyok a 3. résszel még várok a magyarosításra ,mert érdekel a sztori is.
Pedig mind eddig egy lövöldözős játékot nem toltam ,de ez valamiért,nagyon ott van.
Na meg most az Epicen az Alien Isolation is eléggé besz@ratós így az is megy majd.
Hogy ne csak mindig a sárba fetrengjek...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.31. 14:21:03 -
eta32 #2135 Nos a linkel vidi is több sebből vérzik.
De aki ezeket benyeli és inkább az ilyen fals össze hasonlító izéknek hisz és nem a saját tapasztalatának az meg is érdemli hogy "etessék"...
Össze hasonlítja a fahordást, egy fix platós egybe tömb szállítással.
Vicc kategória...
Meglátszik hogy fogalma sincs mi és hogy működik akár a játékba akár az életben.
Ja igen ennyire nem fog az SR-ben billegni csúszkálni a rakomány fa ,miért is ?? mert reálisan le van kötözve ,nem mint a MR-be irreálisan ,ide oda csúszkál billeg .
Így a reális való életben nem rögzítenek rakományt.
Hogy itt miért is ilyen? nem azért mert így reális hanem az olyanoknak akik ettől, hiszik el azt hogy hú meg he azoknak,
De akinek ez így reális és jó annak hajrá
Ahogy az állítások is hogy egy dobozként viselkednek a farönkök a trailereken,és nincs mögöttük fizika akár szálanként.
Erről a vidiről beszélek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nyilván elsőre és is ezt gondoltam (próba nélkül,de vettem a fáradságot és a fizikát abból ítéltem meg) megnézve az első vidit ami a kezembe került tegnap és mivel messziről mutatja meg azt amit majd alább a saját tapasztalat adja és mutatja be ,már más a tészta.
Ezért is mondom és tartom is fizikát vizuálisan megítélni nehéz ,de itt majd meg lehet részben ami a fa mozgását illeti,azt is a vidiimben legalább is a fák SZÁLANKÉNT való kevés mozgását ,a többit ki kel próbálni KORMIVAL mert csak ott érezni egy adott szerelvény hogy ment ugyan azon az úton üresen majd megrakottan ,és a kormányon mit éreztél két különböző kocsival és súllyal a hátad mögött.
A vidik csak a fa mozgásokra lett készítve menet közbenire nem, ha kíváncsi valaki kipróbálja.
Én megtettem.
Szépen rugózik minimálisat a long fák a kilengések alkalmával picit hajlanak is.
Nálam ez a fa dolog(rakodás,szállítás, stb...) megkapta a maximum pontszámot.
Aki nem hiszi azt amit lát vagy ép nem a vidiken, annak ott a játék ki kel próbálni.
Ja hogy nincsenek rögzítő spaniferek és láncok...
Még tehetnek bele a készítők ,,de ettől még ezen a téren sem jobbak egy fokkal sem az elődök.
Látszik a pót borulás határán is hogy igen is ott már elvesztettem a rakományt majd nem, de mert nem engedtem felborulni így egy újabb becsomagolással menthető volt.
Az Új mapokon olyan helyeken majd menni (de nem csak azokon) ahol nagy jelentősége lesz az útvonal választásnak.
-
Oldgamer #2134 Üdv Aborg!
Igen, közel 100%-ban sikerült végigvinnem, Alaszkából hiányzik 4%, az abból tevődik össze szerintem, hogy az időmérő TASK feladatoknál 2 esetében csak a bronz fokozatot èrtem el, legalábbis erre tippelek. Minden fő feladat teljesítve lett. Jaja, úgy volt a TLOU 2-vel fogom folytatni, de még kivártam vele pár napot, hiszen a SR MOD funkciói/lehetőségei kíváncsivá tettek, azokat próbálgattam, jó sok van belőlük. Hétfőtől fogok nekiesni a túlélő horror game-nek, azt is nagyon várom, sok jót hallottam róla, igaz a témája elég nyomasztónak ígérkezik. A játékban tapasztalható fizikára én is kíváncsi leszek, grafikailag is az egyik legerősebb cím ez a posztapokaliptikus mű ami PS konzolokra készült. Szerintem majd te is próbáld ki egyszer.
Mikor végzek vele, akkor mindenképpen visszatérek a SR-hez, már most hiányzik. :) A kanadai pálya èrintetlen, de ez ugye nem közvetlenül kapcsolódik a fő játékhoz, itt mások is kissé a szabályok. ( pl nincsen lehetőség az idő pörgetésére ) Majd még jelentkezem, továbbra is olvaslak titeket! :) -
eta32 #2133 Mivel nagyon hosszúra sikeredet spoilerbe teszem.
BÚÉK MINDENINEK!!!!!!!!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nos még mindig gondok vannak nem kicsik azzal amiket leírsz az SR-el kapcsolatban.
Egyre jobban bele keveredsz és ellentmondásokba ötközöl saját állításaiddal.
Támaszkodhatnál a saját játékodra amit nem vettél meg ,hanem warezban letöltötted,ezzel sincs probléma ,te így fogod fel az életet.
Ne támogassuk a fejlesztőket csak kritizáljuk ,szidjuk.
Még ezzel sem lenne akkora gond..
De az hogy a játékot amit lépten-nyomon lehúzol bírálsz hogy ez sem az sem reális és jó ,szar a fizika a játékmenet,csak egyet bizonyít ,még a játékot sem ismered behatóan csak felületesen és vagdalkozol olyan kijelenésekről amik sehol nem állják meg a helyüket.
Javaslat: próbáld ki az összes pályát több helyen és géppel,te magad is rá fogsz jönni hogy nem helytállóak azok amiket állítasz.
Nem a bugokról beszélek.
Ja hogy warezba nincs meg minden pálya esetleg (nem tudhatom de mind egy is jelen esetünkben) ,akkor ha nem ismered a játékot úgy teljes egészében és csak vagdalkozol az állításaiddal komoly nyomós alapok nélkül ,csak is téged minősít.
A játéknak vannak hibái ,ezt senki nem vitatja.
Én sem azért "kampányolok" mert szerintem hibátlan ,soha nem lesz az ennyi tartalom mellet,tuti.
Hozzá teszem az elődökben is van még a mai napig,de ezektől használhatók kompromisszumokkal ahogy az SR is. (SP kamera kezelését,nem tudták megcsinálni normálisan, nagyon bonyolult feladat,a mai napig botrányos)....
De az elődökbe nem volt nehéz az évek során viszonylag jóra megcsinálni a fizikát,nem jobbra mint az SR,majd erre még kitérek,mert lófütty tartalom van.,
Mire is kellet kihegyezni az összes játékfejlesztői kapacitást a fizikára és itt ki is fújt az egész,a többi egy nagy üresség,a modderek nélkül halva született volt mid kettő,aki mást állít az megint csak nem ismeri mivel is játszik.
"A gond ezzel a fizikás dologgal csak az, hogy ha kevésbé kitartó az ember akkor a túl nagy dagonyázás ront a játék élményen. És itt most nem a kitartáson van a hangsúly hanem a játék élményen. SRben láthatóan rágyúrtak arra, hogy ne csak a sárban ragadás legyen a játék része, hanem haladás és sikerélmény is. Ettől jobb és hasznosabb a játékmenete a térkép és az felosztása is. Engem, mint már említettem ezzel meg is vettek kilóra, de sajna ez nem minden."
Nem értem mi kellett volna még????
Most akkor megvettek vagy nem????
De sorolom az összes térképet figyelembe véve itt már szerepel a mostani 2 új ,ami még csak PTS-en fut PC-re
Játékmenet-fizika .
Minden térképen ugyan az a fizika dolgozik ,de más más talaj mellett.
Az elődökben ez 2 félére leredukálódott ,talán 3 féle,akkor,mondom ezt úgy hogy imádtam minden percét a MR-nek ,de csak a modder mapok miatt,különben fele annyi órám sem lett volna benn.
Most akkor emiatt veregessem meg a készítők vállát...
Ja hogy jóval olcsóbb volt mint az SR ,de tized annyi tartalommal,a többit nem is említem.
A Michigan,könnyű, nem sok dagonyával,hogy tudj haladni és már az elején legyen siker és fejlődés arra hogy elérhetővé tedd a gépeid,de azért itt is van sár,épp annyi hogy nem csak végig szaladj,A-B-be.
Alaszka a már nehezebb csodálatos táj hóval,az elődök hol is tartanak ezzel,ja nincs miről beszélni.
Alaszkában is jelen van némi könnyebbség de már nehezítésbe átmentek.
Majd jön a fekete leves Oroszba kapsz mindent,kijut kemény talajból dagonyából stb stb,de még messze nem az igazi,ha a Hard részét nézzük.
Ezután jön a neheze,Kola Peninsula az Orosz tayga után a fagyott tundra,beszakadó jéggel stb stb..itt se út,se haladás, nehézkes csúszik mászik a kocsi stb stb.. igazi kihívás.
Eddig elég nagy a lemaradás az elődöknél...
És elérkeztünk a következő állomásra,Yukon ,itt már van mindenből ,de mégsem annyira durva mint Kola félszigetek,de nem is könnyű mint Michigan.
Miért is ez a szép folyamatosság és átmenet változatosság,hogy mire a nehéz szakaszokra érsz ,ne kelljen a gépek hiánya miatt feladnod,itt már a sok gépből válogathatsz kedvedre.
Vagy ha tetszik ide oda viheted őket,ha épp könnyítésre vágysz.
Majd elérkeztünk a mostani Új régióba 2 térképpel a mi nem kicsi ahogy a kihívás sem.
Ki jössz a garázsból és már a saját erejéből teher nélkül sem tudnak tovább menni az első dagonyánál a gépek amik maxon vannak azoknak sem könnyű.
Hogy ez é a vég a térképeknek ,nem tudni ,de már ezek is több mint elegek,ahogy a a gépek sokasága is.
Mindezek alapból a játékba ,nyilván a "drágábbik" season-ba.
Aki mindezek ellenére sem talál magának megfelelőt azok még mindig ott a modok sokasága .
Gondolom messze nem próbáltad ezeket amiket írtam,de megmondtad a tutit....
Na mármost aki ennyire változatos talaj,út,terep,környezeti és egyéb viszonyok között megtalálja a megfelelő fizikai egyensúly a készítők részéről le a kalappal,mind ezt úgy hogy a környezet magával ragadó...
Belátod a térképek másik végét éles kontúrokkal,egy egy magaslatról.
Aki ezen tulajdonságok mellet nem találja meg a neki valót az tolja mással ,nyilván bírálhatja mondja el a véleményét,senki nem akadályozza meg benn de ez a folyamatos "sírás" értelmetlen és jogtalan.
Főleg mikor olyanról beszélsz amit nem tudsz és nem ismersz csak vidikről és billel ,max controllerrel tologatva külső nézetből...
Hogy miért is .
Venni kell egy olyan korit ami támogatja a FFB és akkor lehet beszélni a fizikáról,addig lehet csöndben maradni,vizuálisan ne hogy megmagyarázza nekem senki ,pl az utcán elhaladó kocsiról hogy ez milyen jó úgy úttartásban mint terepen stb stb...
Tovább menve az Új mapokra,a farakodást kipróbálva teljesen jó,nincs hangja a darunak ,de ez legyen a legkevesebb ,még bele tehetik.
De ha ez a fizika sem tetszik és terep valakinek a nehézség jól kiegyensúlyozott akkor tényleg felejtse el ezt a játékot ...
Hogy miért is rugózok ezen a fizikai dolgokon ennyit ,mert nem helytállóak az állításaid,hogy finoman fogalmazzak.
Fentebb leírtam az okokat,nincs átfogó össz térképek tapasztalatod ,
FFB nélküli kormival sem tudod tolni ,mert nem támogatja a tiéd a játék,de billel controllerrel tologatva külső nézetből megmondod a tutit,egy adott játék fizikai hatásairól.
Ez számomra VICC kategória
Már ne is haragudj.
Toltam nem egy olyan autó szimeket amik a mai napig a legjobbak a piacon,ott a kocsik majd minden fizikai tulajdonságát leparaméterezték és ezeket kellet neked menedzselni a játék alatt időre.
Komoly setupokat gyártani ,hogy ne a végén kullogj a sornak.
Itt említeném meg majd a legjobbat és legdrágábbat is a piacon iRacing,nyugodtan utána nézhetsz.
Ott már közelített ahhoz hogy érezted kocsit vezetsz,ahogy itt is érzem kormánnyal a részletes FFB támogatásnak köszönhetően,ami az elődökben fel ennyire nem volt részletes és állítható.
Ja hogy ezekről a dolgokról nem veszel tudomást és figyelmen kívül hagyott ez a te rossz hozzá állásodra vetíthető vissza.
Pedig a fizika érzése megítélése itt kezdődik,nem ott hogy megnézek pár vidit róla.
Nem mondom hogy helyenként nem jobb a fizikai kölcsönhatás a mudrunnerban ,nem éreztem a kormin csak vizuálisan talán jobbnak tűnt.
Mindez úgy hogy 2-3 féle talaj viszony kellett leszimulálnia.
Sokkal több itt sincs az SR-ben de amit érzek és tapasztalok a kormin kereszetül az mindenképp jobban szimulálja számomra azt amit fizikának neveznek.
Más:::
Az meg hogy egyes készítők a marketinget hogy oldják meg és az eladások hogy alakulnak és ezek fényébe ki érzi magát becsapva ,mert vett egy félkész játékot és majd csak 1 év múlva (vagy soha) lesz teljes és aránylag hibátlan,hát lehetne sokat lamentálni.
Én nem érzem magam átverve becsapva .
Tolják az új tartalmakat ,javítják emellett több kevesebb sikerrel sokadjára a hibákat,de mire az 1 éves évfordulójához ér és akkor valaki megveszi fél áron ,akár már a steamen is mert letelik a moratórium ,tuti nem lesz elégedetlen.
Párját ritkító a piacon már most is .
Gondolom nem a semmiért adtak el belőle irdatlan mennyiséget,ahhoz képest hogy ez csak egy réteg játék ,nem kicsit.
BUÉK!!!! -
eta32 #2132 A következő hosszú hozzá szólásomban le fogom írni a fizika kritikáiddal szemben is az álláspontom így itt most nem megyek bele még egyszer...
Az elődökhöz képest csak a manuál H váltó hiányzik,de gondolom ez is hidegen hagy ,mert olyan fizikáról beszélsz amit csak vizuálisan érzékelsz ,erről bővebben is írok ahogy mondtam a folytatásba.
Controllerrel külsőből nagyon sokat meg tudsz ítélni a fizikából.
Vicc kategória...
Még kormival sem egyszerű mert nincsenek gravitációs hatások mint a valóságban egy kocsiban ,vagy egy motion komoly szimulátorba ami a segged alatt ide-oda mozog dülöngél.
Én már átéltem ilyet tudom miről beszélek tapasztalatom is van ha nem is ebben a játékba de komoly autós szimmel tolva.
Buék!!!!!!! -
#2131 Gratula, szepen kicsontoztad :) Azt hittem elvonultal a TLOU2-vel. Arrol is eleg szepeket hallottam ami a fizikai megoldasait illeti, de a hangulata engem teljesen elriaszt (marmint ha letezne PC-re). Annak ellenere is hogy izgalmasnak tartom a lepusztult terepeken valo koszalast. Regebben jatszottam a I AM ALIVE jatekot, az is nagyon tetszett, bar eleg rovidke volt. De a nagy ritkan elofordulo harc es a tobbi emberhez valo viszony nagyon egyedi volt, tetszett. -
Oldgamer #2130 Javítanék:
Össz. kredit: 2.750.000 nem 1.750.000
Mindegy persze, csak mint érdekesség csupán
Hogy milyen érzés volt " kivégezni " a játékot úgy, hogy eladtam az utolsó trailert , illetve beálltam szintén az utolsó járművel a garázsba!? Furcsa... megkönnyebbültem, de nem sokkal rá már el is szomorodtam. Egy kisebb életmű lezárásaként éltem meg, főleg annak tükrében, hogy a teleportációkat nem alkalmaztam, meg az adott térképen csakis olyan járműveket használtam, amiket ott gyárilag a játék engedett is. Iszonyatosan nehéz volt ezen dahátos szabályaimmal végigvinni a SR-t, de számomra így volt értelme, kellő nehézsége. Most irigyellek titeket, hiszen számotokra még ( ahogy olvasom ) sok izzasztó feladat vár! Ne siessetek a játékkal ( ok, nem is lehet :) ) mert nagyon hiányozni fog.
-
Oldgamer #2129 Sziasztok!
Jó volt olvasni az eszmefuttatásaitokat a játékkal kapcsolatban, igazából sok dologban mindegyikőtöknek igaza van. Ami tény, alig van olyan gamer, akinek az ízlése, elvárása a részleteket illetően egyezne, emiatt a készítőknek is irtó nehéz dolga van/ volt, mindenkinek megfelelni szinte képtelenség. Egy dologra azért konkrétabban reagálnék: a rakományok ( főleg farönkök, fém oszlopok ) menet közbeni mozgása, elmozdulása ha nem kapcsolódik a menetstabilitás milyenségével, akkor túl sok jelentősége nincsen, max jobb filing érzetet ad a játéknak, amit pár óra játszás után már nem is nagyon figyel az ember. Szigorúan szerintem! Belső nézetben játszva meg pláne.. Ettől függetlenül nem tiltakoznék ha ezzel a látványvilággal is foglalkoztak volna. :)
Teljes egészében a fő játékkal két napja végeztem, közel 8-hónapnyi melóm volt benne, napi 1.5 - 2.5- órá játékidővel számolva.
Michigan: 100 %
Alaska: 96 %
Taymyr: 100 %
Össz. megtett ú: 1.8 mill km
Rank: 30-as maximális szint
Össz kredit: 1.750.000
Trófeákból sok nincsen meg, de ezek soha nem is érdekeltek más játékok esetében sem.
A MOD kocsik ötletesek, de ahogy alább jeleztétek többen is, ezeket nem használnám egy esetleges újrakezdés esetén, valóban könnyű velük az előrehaladás, kihívás használatuknál szinte nulla. Viszont minden bizonnyal van sok olyan játékos, akik szeretnek " baromkodni " velük, így azt nem állítanám, hogy felesleges ez a tartalom. Jópofák számomra, ennyi...
Kívánok mindegyikőtöknek vírusmentes nyugodt boldog új évet, további sok-sok óra kellemes sárdagasztással!
Ui: Aborg!
Teljesen egyetértek azzal a gondolatoddal, hogy egy olyan open world játék egyszer piacra kerüljön minőségi változatban, mint amilyet " megálmodtál " hatalmas durranàs lenne a szimulátorok piacán! :)
-
#2128 Jo kis szilveszteri terefere alakult ki :)
Félelem bére: hat igen, ez lenne az almaim netovabbja. De erre meg a SR terkepei is kevesek meretben... habar ha eleget osszefuznenek beloluk talan megfelelne.
De az igazi egy nagy, egybenyilt vilagu RPG lenne, ahol messzirol latod hogy mi fele haladsz, akar tobb kilometerrol. Erdokkel, folyokkal, szakadekokkal, rozoga hidakkal. Tortenettel, mindenfele karakterekkel, interakcioval. Ki is lehetne szalni a kabinbol, FPS nezetben korbejarni, megtervezni mi legyen, esetleg kicsit eltakaritgatni az utrol a kidolt fakat stb. Sajna ilyesmiben nem latnaka nagy cegek fantaziat, csak nyomjak ki a csovon vastagon az ujabb gyilok gamekat (CP2077, AC vikingek stb.) Ehh, hagyjuk, a fizikan ugyis elbuknanak :)
"de ettől és még és a többitől ha véletlen be is kerülne amiket hiányoltál,,sem váltanál SR-re mert neked is elveid vannak".
A fo bajom a SR-vel a MR-hez kepest a fizika megvaltoztatasa (egyszerusitese). Akciositott menettulajdonsagok, egyszerusitett kornyezeti fizika. En egy olyan jatekkal akarok jatszani aminel ugy erzem hogy a jatekbeli esemenyek kb. igy tortennenek a valosagban is. Meggyozo legyen a szimulacio. Es a SR-vel jatszva allandoan azt erzem hogy ennel bizony jatszhatok jobbal is (tehat olyannal ami az elobb leirt szempontomnak jobban megfelel), az pedig a MR. En majd akkor leszek elegedett a SR-vel, ha ez a resze a jateknak utoleri a MR-t. De erre szinte nulla eselyt latok.
Es az olajfolt a vizen, bugyogo kipufogo a viz alatt, satobbi "folosleges" akarmi: ezek mint csak meg jobban elmelyitik az erzest hogy amit latok igy lenne a valosagban is. En mar csak ilyen jatekos vagyok, lenyugoz a jo szimulacio. Viszont nem kotnek le a ringes versenyek, legyen barmilyen jo a szimulacio. Vagy multkor probaltam korai hozzaferesu Pure Rock Crawling-ot, de mivel idore teljesitendo futamokat tartalmaz, nem erdekel. Van benne ugyan szabad boklaszas is (de teljesen celtalan), no meg azok a terkepek messze nem olyan erdekesek mint a SR-ben, igy hiaba nyugozott le engem a jatek gumiszimuulacioja, mar nem nagyon erdekel.
",de minek azt keresni valamiben az elődökben benn volt"
Hat mert benn volt. Tetszett. Megszoktam. Hianyzik. Miert kell ezeket kivenni? Attol nem lesz jobb az uj jatek. Annyival kevesebb lesz. Sot, inkabb arra szamitottam hogy ujabb ilyen kis "meglepeteseket" raknak bele.
Azert szamit nekem is a grafika, de szerintem a MR nem olyan csunya a SR-hez kepest. Persze, a vilag sokkal szebb a SR-ben. Tarkabb a szinpaletta is. De maguk az autok: nalam a MR-ben a nyerok. Semmivel se kevesbe reszletesek. A modelljeik minosege mar ott is kivalo. A texturaik szinten. Raadasul sokkal jobban dolgozik a hangjuk, jobban reagal az esemenyekre. Es a lenyeg amit mar emlegettem: "jobbak" a menettulajdonsagaik, vagyis en realisabbnak erzem.
Az mas dolog hogy a SR-ben is elakadsz a sarban, az rendben van. Nem is azt ertem jo szimulacio alatt hogy mindenen atmegy. Sot, ragadjon csak be ha olyanok a korulmenyek. Ezzel semmi bajom a SR-ben. Pont ezert nem hasznalok MOD autokat se nagyon, mert tul konnyu veluk menni.
Ertem hogy Eta szamara a SR sokkal jobban megfelel, mivel a kabinnezet a kedvence. De en meg a kulso nezetet szeretem hogy lassam az autok kinlodasat, billegeset, apro rezzeneseit. Erre sokkal jobb a MR, a jobb fizikan kivul (fizika alatt most a billegest, rugozast, gumik nyomodasat stb. ertem, nem a menettulajdonsagokat) meg a kamerakezelesi rendszere is jobb. Nem tudom hany jatekos hasznalja ezt ki, de ott van, ugyesen valtogathato gombnyomasra a kameranezet: kocsi elso, hatszo, kulonbozo oldalak, potoknal detto. Oda ugrok a kameraval ahova eppen akarok, nem kell korberepkednem az autot, vagy nem kell korbe-korbe valtogatnom mint a SR-ben. Azonnal, egybol oda ugorhatok ahova eppen akkor akarok.
"( a MR-ben) egyenesen nem tud haladni 40km/h-nál gyorsabban az összes kocsi csak kacsáznak mint a részeg sofőrök"
Ezt alairom :) De szerintem ez a motor erre van beallitva. A lassu menet fizikajara. Ezt elfogadtam, ezert nem is akarok szaguldozni. Realis latvany a mindenfele lassu tolatgatas, centizgetes. De a SR-ben is latni hogy kicsit meg lett eroszakolva ez a lassumenet-fizika, mert ha megfigyeled (kulso nezetbol) nagyobb sebessegeknel az elso kerekek neha furan remegnek es mintha oldalba is csuszkalnanak (mintha tul kis suly lenne rajtuk). Ezt gyakran latni, sok autonal.
O, en napokig, hetekig elvagyok egy MR terkeppel. SR-t nem is mondom, ott honapokig tartott a Michigan :) Persze nem minden nap, nem is rendszeresen nyomom, kb. egy oracskat egyszerre.
BUEK!
-
Yag #2126 A gond ezzel a fizikás dologgal csak az, hogy ha kevésbé kitartó az ember akkor a túl nagy dagonyázás ront a játék élményen. És itt most nem a kitartáson van a hangsúly hanem a játék élményen. SRben láthatóan rágyúrtak arra, hogy ne csak a sárban ragadás legyen a játék része, hanem haladás és sikerélmény is. Ettől jobb és hasznosabb a játékmenete a térkép és az felosztása is. Engem, mint már említettem ezzel meg is vettek kilóra, de sajna ez nem minden. Ebben igazat adok Eta-nak mert nem elég szépnek és jónak lennie egy ilyen játéknak hanem játszhatónak is. Fizika vagy valóság ide vagy oda a készítők felelőssége olyan komplex játékot adni amiben "minden" platform játékosai a lehető legnagyobb számban tudnak sikerrel játszani. Fontos a sikerélmény, hogy megoldottál egy feladatot és nem egy nap alatt. Nekem volt STben is olyan pályám amit majd egy napig játszottam. Nem mindenki ennyire pepecselős. Szerintem a fiatalabbak inkább a haladósabb pörgősebb játék menetet szeretik amit SR szerintem remekül kiszolgál. Igazából azt is mondhatnám, hogy mindaz amiről itt most beszélgetünk - mármint játék menet témában - pro és kontra érvek mitől jobb vagy másabb mint az elődök okafogyottak is lehetnek mert fogalmunk sincs, hogy a játék készítők milyen ütemezéssel fejlesztik és pakolják bele DLC vagy PACH formájában a játékot.
Sajna a játékiparban teljesen elfogadott lett, hogy működő de koránt sem tökéletes játékkal kilépnek a piacra, hogy jöjjenek a bevételek. Majd utána és közben pakolják bele azokat az elemeket amik az "idő hiánya" vagy gazdasági okokból nem kerültek bele a megjelent 1.0 verzióba. Manapság már a DLC-világát éljük és komoly bevételt generálnak a további fejlesztések és bővítések. Hogy ezek előre megfontolt és kitalált elemek-e vagy a közönség visszajelzése alapján elkészitett elképzelések és elvárások alapján kerültek bele a játékba azt sosem tudjuk meg. Lásd olajfolt a vízben. Lehet éppen pont egybe esnek olyan fejlesztői elképzelések amik a legtöbb játékosnak tetszene stb. Lehet az is, hogy szondázzák a fórumokat és elgondolkodnak azon mi az ami a legkevesebb erőfeszítéssel megoldható és belepakolható.
A lényeget tekintve mindegy. Van aki ezeket DLC-ket örömmel fogadják mások lehúzásnak tartják, ok arra hogy újabb valamiért pénzt lehessen kérni. Most nem feltétlen SRre gondolok. Ennyi erővel bármit lehetne kritizálni és még ebben is igazat tudok adni Etá-nak. Lehet kár ennyire belemenni egy fejlesztés alatt álló játék kritikájába. Majd visszatérünk rá egy év múlva :) -
Yag #2125 1.Pozitiv értelemben.
2.Gyenge vagy sem, nálam ez a gyakorlat.