6011
  • Yag
    Én kérek elnézést ha félreérthető voltam. Effektive engem se érdekel melyik járgány mennyit eszik inkább csak egy furcsa flash-em volt pár napja. Amikor rájöttem mi fura, jót nevettem :) Miszerint éppen mentem valahova autóval. A fed.comp az aktuális fogyasztáson volt és láttam hogy pörög felfelé 15-25-32L/h ... (2.5V6) majd eszembe jutott hogy elöző este tekertem az orosz géppel ami 26l/min volt a képernyőn. Csak után kezdtem azon gondolkodni hogy a kettő még sem egy mérték egység mivel az egyik perc a másik órás fogyasztási átlag. De első ránézésre mókás volt, hogy a nyolckerekes batár "csak" max 26 literrel én meg az utakon akár 32literrel is tudok fogyasztani :) jót mosolyogtam :)
  • Yag
    Annak a Kék MAN kamionnak édes mindegy volt merre állnak a kerekei full megpakolva vitte mint a dunyhát :)
    Remek videó. Jó látni ezeket a monstrumokat, hogy még vannak és még ilyen jól működnek!!
  • Oldgamer
    Egy kis valós Mud/Snowrunner. :)
    Remek felvétel jó minőségben.
    https://youtu.be/EXmix6EDJTo
  • Oldgamer
    Hát ez meg!? Szép darab... és alig eszik üzemanyagot.
    https://youtu.be/mnXN8yabrUE
  • Oldgamer
    Csak én vagyok vak, vagy konzolos verzión tényleg nincsen teszt map!?

YAG!
    Én sem foglalkozom azzal, hogy melyik jármű mennyit mammázik, hosszú ideje sok esetben úgy közlekedem, hogy vontatok magammal fuel trailert. Vagy a nagyobbik verziót ( azt max lerakom egy köztes helyen ) vagy pedig teherautó esetére érve is a kicsi scout trailert, az utóbbit vontatókötél segítségével természetesen. Hadd pattogjon a hátam mögött... :)
    Az összes térképre értve van vagy 40-50 db. Ezeket majd a végén elafogatom, ha már nem lesz semmi tennivalóm. Ez kb 2-hét múlva esedékes, addigra szerintem mindent ki fogok maxolni a játékban.
    Egyébként nem az a lényeg, hogy mennyit eszik egy kocsi, hanem mekkora az üzemanyagtartálya. Anno a Shevi terepjáróm kb 5-perc alatt megette az összes naftát.
  • eta32 #1991
    A teszt mapon "büntetlenül" te magad is megtudhatod ,kipróbálhatod korlátlan pénztőke mellett.
    Igazából ezen részét annyira nem szoktam figyelni ,annyit eszik amennyit ,max többször tankolok ,ezzel is növelve a játék időt....
    Nyilván amiket épp használok azokról tudom hogy többet vagy épp kevesebbet esznek ennek függvényében tervezek velük utakat.
  • Yag
    SR-ben melyik a legtöbbet fogyasztó jármű?
    MR-ben most megyek egy négy tengelyes batárral ami 26l/min. mutat a mérő.
  • chris0000
    egy trader ismerősöm,de sajnos nem tudok többet, sorry! :( téli salesben hátha fent lesz steamen a DLC-k között.. nem is értem miért nincs ott, a saját játékuk, 5 DLCvel.. üdv.
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2020.12.01. 20:13:49
  • Yag
    400ért jöhet nekem is :)
  • chris0000
    addig keresgéltem, h 400-ért is tudtam venni.. thx azért. üdv.
  • Oldgamer
    Yag!
    Jó írás/vélemény tőled, egyetértek!
  • Yag
    Szerintem a legtöbb ilyen nehezités fejben dől el. Mennyire vagy hajlandó következetes lenni. Megteheted-e de nem teszed. Vagy meg se teheted mert nincs rá lehetőséged ? Régebben a játékok egy része azért volt nehezebb (szerintem) mert még csak opció sem volt rá, hogy "csitelj" . Kifogyott a benya? Visszarugatni garázsba ? Ehh. Cipelheted a kannát bakker. Vagyis addig vonszolod a tartálykocsit, mig fel nem töltöd stb. Emléxem anno Spitires úgy indult, mehetsz terepen jobbra balra, sárban ... azta, milyen jó fizika ... de klafa ...na végre valami ami olyan ... oké. És még ? ... őőő ...
    És lett bele : vigyünk fát egyik helyről a másikba. A legkisebb közös többszörös, jó fizika, elfogadható grafika, változatos terep. De tartalom effektive nem sok. MR se fejlődött sokkal tovább. Csak szebb lett és több az autó. Mert igény volt rá. SR abban több és jobb, hogy van benne "tartalom" és hangulata, miliője a "csomagolás maitt" szépek a fák ? A viz ? A dombok ? Az erdők ? A becsillanó lemenő nap? A naplemente ? Az éjszaka ? ... vihetsz Ából Bébe, mehetsz, épithetsz, kereshetsz, vontathatsz, gyűjthetsz, mi kell még ? El kell ismernem jól van csomagolva. Próbálták a legnagyobb közös többszöröst elérni, nagyobb közönséget megfogni a csillivel. Van jobb fizikájú off-road game ? Van, szebb ? Hááát ... több tartalommal ?
    Valahol itt a lényeg.

Megnéztem amit Oldgamer linkelt Top 5 off-road gém videót. Hát ...
    Pure Rock Crawling : Unalmas egysikú terep, lebegő sziklák, 5 perces kihivás megmászni pár sziklát, cserébe ránézésre rendben lévő fizikával.
    Spintires-MR tudjuk. Bár főúton teperni egy kamionnal nem túl látványos. Ennél jóval több van benne.
    Beaming Drive: Ki fogom próbálni már csak azért is mert már csak ezt nem próbáltam ki ebben a témában. Rénézésre a környeztre itt sem forditottak sok figyelmet inkább gyanitom a fizikára mentek rá.
    SR meg tudjuk.

Még ajánlanám ezt a videót : Evo off-road game 2008-2020
    Szerintem SR azért is a legjobb ebben a témában, mert nincs is más ami jobb lehetne ... tartalom, grafika, fizika sikon megkapunk mindent amit elvár az ember egy ilyen játéktól ... fog ez még fejlődni mert kénytelenek, ha piacot akarnak és új játékosokat. Az inger küszöb folyamatosan változik. Csak birjuk kivárni :)

• Yag
    MR nehezítésnek számít még ha nem használhatsz külső nézetet. De kezdheted elölről az adott pályát, ha nem dudáltál fel 10 madarat, vagy nem "tapostál" rá 50 tökre. Alap pályánál meg ezek tartoznak a Hard fokozat kritériumaihoz :

• Oldgamer
    Sziasztok! Köszönöm szépen a kielégítő, és részletes beszámolóitokat a kérdésemet illetően! :) No, ahogy olvastam tőletek, a célkövetés valamint a napszakváltás hiánya/ milyensége az ami nehezítette igazán a játékot, esetleg még a kocsihibák kiosztási rendszere stb..

Józsi! Igen, hazudnék ha nem próbáltam volna ki kíváncsiságból a láncos abroncsokat, de mivel valóban nincsen egetrengető különbség, emiatt hanyagoltam is. Azt hittem bennem van a hiba, hogy nem tapasztaltam jelentős javulást a tapadásban...de akkor nem én vagyok ügyes, jobb a sima gumi havon. ( jég meg alig van ) Most csalódtam magamban. :)

Aborg!
    Bizony, egy olyan nyílt világú RPG amit írtál kibékülnék vele! A Cyberpunk vezetési élményében ne bízzál nagyon, nem kimondottan jó az amit látni belőle előzőleg, de remélhetőleg javítanak rajta. Meg nem a vezetési élményre lesz kihegyezve a játék, ezt a készítők nyíltan ki is emelték. Kár hogy belső nézetes, azokat nem szeretem, viszont sokan meg pont ezért rajonganak a hasonló művekért.
    Ezt lehagytam, ebben sokat " csalok " a Snowrunner-ben. A napszakokat szoktam változtatni galád módjára, sötétben ritkán nyomulok. Külső nézetben nagyon keveset látni a talajból, ez a belső nézeti verzióban nem érvényes csupán, annál nappali a fényhatás. Viszont tudjátok mostanra, én árkádosan tolom.
  • Jóózsf István #1981
    Ami nekem rémlik, hogy:
    A diffizár csak alacsony fokozatban kapcsolható, ahogy ezt áthozták a SR-be is.
    Nem lehet "teleportálni"

Egyszerűen nem emlékszem már. Nagyon rég játszottam vele.
  • Aborg
    Hat sajnos en se tudok sokat mondani a MR-ben valaszthato nem hardcore "sima" jatekrol mert ugy nem jatszottam. De ha a SR-hez hasonlitom, akkor a MR-ben hardcoren ezek a legnagyobb kulonbsegek:
    -kotelezo a darukar kezelese, nincs automatikus rakodas
    -nem lehet atugorni az ejszakat
    -ha a garazsbol eloveszel egy tartaly(pot)kocsit, akkor az ures

Oldman, az a Pure Rock Crawling se kutya! Es ahogy latom az is egyemberes jatek. Miert nem tudnak ilyet a nagy gazdag cegek? Mondjuk a GTA ugy-ahogy meg elvezheto, de peldaul a Watch Dogs meg mindig egy rossz vicc ahogy a videokbol meg tudom itelni. Kivancsi leszek a CP2077-re.
    A szemelyes alomjatekom (de ezt talan mar leirtam) egy nyilt vilagu autos szimulator RPG, rengeteg mindenfele autoval, munkageppel stb., (gyalogolni azert persze szinten lehet), elvallalhato feladattal, azt se bannam ha valami tortenetet is lehetne alakitani. Persze tuning, buheralas, regi roncsok felfedezese, javitgatasa. Verdak kopasa, oregedese, elhasznalodasa.
  • Jóózsf István #1979
    "hóban pl hólánccal ellátott abrocsokat nem alkalmazok." Az jó, mert azok rosszabbak. Ugyanis csak kishazánkban hívják hóláncnak. A játékban KIZÁRÓLAG a jégen - jeges úton közlekedésben segít! Van egy szorzója (Csak tudnám hol?!?!?), hogy mennyivel legyen ROSSZABB a tapadása sárban és hóban. Ezt nem kell elhinned ki tudod próbálni magad is.
    Agyrém az egész!

A különbözeti listázást nem vállalom. Szerintem Aborg naprakészebb nálam!
  • eta32 #1978
    Nos ...
    Kicsit nehéz mert alapon ,nem hardon soha egy métert nem tettem meg ,talán a menübe néztem be a könnyítések miatt ,hogy mik is .
    Ha valami kimarad az alábbi felsorolásból akkor sorry ...rég toltam már a MR.
    Kicsit fura volt de attól volt hard az útvonal jelző hogy a kijelölés ugyan úgy volt mint most (a jelölő pontok), enélkül végig ki volt jelölve egy vonallal az útvonal amit a map menüben bejelöltél.
    YT.vidiken ha érdekel látsz róla...
    De mégsem egészen mert mindig az iránytű mutatta meg azt a helyet ahol a következő jelölő pontod volt amit a mapon a menüben kijelöltél
    Ennél fogva az egyik szemed mindig az iránytűn kellet hogy legyen..ha nem akartál eltévedni....
    A váltót manuál "H" kiosztást tudtad manuál kuplunggal használni. Ez ami rettentően hiányzik főleg hogy kormival tolom.
    Nyilván alapból is ,de ott ha jól tudom automata volt a kuplung ,de talán a váltások is...soha nem használtam....a könnyített modot.
    Ha nem jól használtad a kuplungot vagy váltottál ,simán lefulladt és szórta a motor hibákat amiből nem volt sok tartalék némely kocsinál.
    Asszem az sérülési modell is szigorúbb volt.
    Valami nehezítés a tankolással is volt, vagy a garázs elérhetőséggel...
    Na a lényeg, nem véletlen követelik a hard játékosok ezeket a funkciókat,köztük én is.
    Egy ha elkezdtél egy mapot hardon akkor az az volt ,nem tudtál váltani könnyűre csak ha új mapot kezdtél .
    Ja igen végig kellett "ülni" a napszakváltást ,nem lehetett állítani-váltani,de ilyen mint az SR-ben közel sem volt.
    Úgy hogy ezen a téren ez egy árkád,a váltót már megbeszéltük az egy fos még automatának is,nem csak én mondom a fórumban is van róla több topic is.
    Ha elakadtál semmi segítséged nem volt csak te magad ,ott "rohadt" meg a kocsi ha nem bírtál vele,vagy kezdtél egy új játékot,mapot elölről...
    Ha valami kimarad majd aki emlékszik és így játszott kiegészít.
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.11.30. 16:43:25
  • Oldgamer
    eta+ Józsi!
    Milyen módon volt nehezebb egy hard fokozatú beállítás anno? Kíváncsivá tettetek, mert ugye a Snowrunnerben nincsen nehézségi fokozat beállítási lehetőség, emiatt kérdezem.
    Azt hozzátenném, hogy mi magunkkal kompromisszumot kötve azért tudjuk ám nehezíteni a játékot, csak be kell tartanunk a saját magunk által meghozott szabályokat. Sorolnám:
    1. nem alkalmazom a teleportálást mint lehetőséget. (egyszer szegtem meg a játék legelején, mikor 1 db kocsim volt, és elakadtam )
    2. autójavítást DIREKTBEN csak service trailernél ejtek meg.
    3. a beállítás menüben a sérülések fokát a csúszkán 80%-ra tettem, emiatt kicsi huppanónál is nagyobb a sérülések mértéke.
    4. A HUD-okat minimalizáltam
    5. nem minden esetben a legjobb gumikat használom, hóban pl hólánccal ellátott abrocsokat nem alkalmazok.
    6. nem tuningolom fel fullra a járműveimet akkor sem, ha erre van alkalmam.
    7. ha egy járművem úgy elakad, hogy azt semmilyen módon nem tudom kimenteni, akkor ott marad mementónak. 2 db ilyen kocsim van összesen, buktam kb 250.000 kreditet.
    Szóval nem létfontosságú szerintem a nehézségi fokozat megléte, igaz sokan a trófeák miatt ezt hiányolhatják, meg a megszerezhető ilyen-olyan bónusz lehetőségek miatt.
    Majd írjátok le miben volt más a hard fokozat, mit tapasztaltatok, köszi!
  • eta32 #1976
    "Azon is elgondolkodtam már, hogy jó-e, hogy ennyire belebabrálok a játékba. És akkor eszembe jutott, hogy még az MR-ben is volt két lehetőségem, akik közül választhattam. Eldönthettem, hogy profi, vagy amatőr módon megyek. Na, az hova lett? Nem volt rá igény? "

Nos ezt csak te tudod és neked kell eldöntened.....
    Ami a végét illeti.
    Nem egy fórum topic szól-szólt erről sokan követelik vissza a hardcore modot és a hozzá tartozó nyalánkságokat.
    Plusz sokan listát is írtak róla mik kellenének és hogy még bele,de a mai napig semmi válasz a készítők részéről ez irányba való elmozdulásról...
    Így marad a remény hal meg utoljára...
  • Oldgamer
    Aborg!
    Ugyan, semmi gond, beszélgetni szoktunk, nem egymás véleményét befolyásolni szeretnénk, a tapasztalatainkat osztjuk meg egymással.
    Titkon és nem kimondottan szerintem bízunk abban, hogy olyan személyek is olvashatják az írásainkat, akik egy-egy játék elkészítésében részt vesznek, vagy legalábbis jelzik a kívánalmainkat az illetékesek irányába, így egy esetleges későbbi szimulátor esetében azt fogjuk kapni tőlük minden tekintetben, amire igazán csattintani fogunk. Vannak rá utaló jelek, hogy nem hiába írunk dolgokat, a kérésünk egy része ha utólag is, de teljesülhet. Ez a Snowrunner esetében szerencsére igaz, persze vannak még hiányosságok.
    Itt van egy szubjektív sorrendi lista a top 5 off-road játékról, a legtöbbet persze ismerhetitek. Én egyetértek az első helyezettel. :)
    https://youtu.be/2-EgREt-B0c
  • Jóózsf István #1974
    Én is örülnék, ha teszem azt kárt teszek egy útban, vagy épp járhatóbbá teszem, mondjuk azzal, hogy elgördítek egy nagyobb követ, az maradjon meg. Amit emlegettetek, hogy kifejezetten útmunkálatokat végezni... Az maga lenne a kéjmámor. Mivel a fejlesztők kezdenek kifogyni az épkézláb ötletekből, amivel megnehezíthetik a dolgunkat, de egyre másra találom magam szembe bugyutábbnál bugyutább (Szikla nő ki az aszfaltból...) ötletekkel és már nem győzöm saját képemre formálni a játékot. (Most legutóbb a csörlőkben lévő kötelek hosszát növeltem meg. Erdőben nem túl szerencsés! Hirtelen elszaporodnak a választási lehetőségek. )
    Szóval szerintem, is beférne még ebbe a nyúlfarknyi (8MB) EGY SZEM mentésbe egy kis terepmódosítás is! (Hazudok, mert vannak visszaállítási mentések is... De azzal együtt sem vészes.)

Hotnyúz! Grosjean jól megúszta!!! (Épp most megy a verseny.)

Azon is elgondolkodtam már, hogy jó-e, hogy ennyire belebabrálok a játékba. És akkor eszembe jutott, hogy még az MR-ben is volt két lehetőségem, akik közül választhattam. Eldönthettem, hogy profi, vagy amatőr módon megyek. Na, az hova lett? Nem volt rá igény?
  • Aborg
    Bocsi, tenyleg nem szidas volt az, csak elmarasztalas :) Persze, ertem en az allaspontodat. Ha peldaul ket hasonlo "hagyomanyos" jatekrol lenne szo, en is inkabb a szebbiket valasztanam. De amikor egy jatekban jo a fizika akkor nalam az viszi a primet, a grafika akkor (nalam) mar csak masodlagos. Anno amikor felfedeztem a TEREP2 autos mokat, remekul elvoltam vele, pedig akkor mar megvolt a Need For Speed is (ami akkor meg az autos jatekok elvonalaba tartozott). Persze hogy a TEREP2 grafikailag meg se kozelitette a NFSt, megis jobban vonzott. Addig meg soha nem lattam autos jatekot olyan realis fizikaval.

Es hogy is mondjam csak: ha nezem a MRt meg a SRt menet kozben, en kozelebb erzem a valosaghoz a MRt.

Persze a SR tele van rakva mindenfele feladattal meg tuningokkal, szintlepesekkel stb. merfoldkovekkel amiknek a hajszolasara ra lehet kattanni, ezek hianyoznak a MRbol. De ha csak az adott pillanatra koncentralok akkor MR :)
  • Oldgamer
    Aborg!
    A szidás mint jelző nem megfelelő, összehasonlítottam a látvány-fizikai hatásokat, és azt tapasztaltam amit jeleztem alább. Igazad van, hogy élethűbb a MR, de ha a sár tapad ahogy kell ide-oda, de az vattacukornak hat látványban, a színek fakósága pedig szemmel látható, akkor személy szerint hiába az élethűség, nem hat annak. Egyébként a grafikai hiányosságait a játéknak szerte a fórumokon szóvá tették a játékosok, gondolom emiatt tették szebbé a SR-t a készítők, igaz ez a fizika kárára ment. Tegyük hozzá, nem azok csinálták a SR-t akik a MR-t. Simán összhangba lehetett volna hozni a két fontos tényezőt, vagyis fizikàt a kielégítő grafival, a kettő nem szabadna hogy kizárja egymást. PC, meg egy erősnek mondható Ps4 pro konzol között ekkora minőségbeli különbségnek sem szabadott volna lenni, főleg hogy kicsivel még drágább is volt a konzolos verzió. Ezt igazságtalanságnak tartom.
    Összefoglalva: a lényeg, hogy összességében meg vagyunk elégedve a játékkal, a sok javítással mostanra egy nagyon jól vezethető, és élvezhető szimulátort kaptunk. A játékosok elvárásai mindig különböztek egymásétól, így egyetértés ez ügyben soha nem várható, elég csak megnézni más gamek esetében a fórumozók véleményét egy adott játékkal kapcsolatban, megy a harkiri ezerrel...sajnos. Tegnap akciósan beszereztem a TLOU 2 játékot, kíváncsiságból elindítottam ( még nem kezdem el végigjátszani ) és az a részletgazdag grafikai minőség egyszerűen állleejtő! Szóval a PS4 pro nem gyenge masina, a játék készítőin múlik, hogy mit engednek nekünk láttatni.
    Làsd ps5, melyeknek indító játékaitól nem vagyok elragadtatva, viszont várhatóan 2-év múlva már nem fogunk hinni a szemünknek.
  • Aborg
    Oldgamer, kicsit leszidtad a MR sarat meg koveket,megis, a sar szamomra hihetobb a MR-ben. Tudja amit kell: szetnyomodik, tapad, ragad. Nalam ez jobban feldobbja az osszhatast mint a SR-ben az eles texturaju, csillogo hatasu de nem tapado sar. Maga a sar latvanyra tenyleg szebb, de az osszhatast megis olyan "szintetikusnak" latom. De ez persze izles dolga.
    En is megkovetelek bizonyos grafikai szinvonalat, de nalam mar a MR is boven folotte van :)
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.11.29. 12:13:47
  • Oldgamer
    Szia eta!
    Köszi a terjedelmes viszontválaszt, nem volt hiábavaló a részedről, mert sok dologban egyet kell értsek veled. Felhívtad a figyelmemet egy nagyon fontos momentumra, miszerint ugyanazzal a játékkal játszunk, de nem ugyanazt látjuk, illetve tapasztaljuk! A PS-változat minőségben nagyon eltér a konzolosokétól, sajnos az utóbbi kárára. Pedig maga a PS4 pro konzol elég erős lenne alapból ahhoz, hogy szép megjelenítéssel fusson rajta ez a game. Kicsi jó hír, hogy a legutóbbi frissítéssel/beállítási lehetőségekkel kb 20-30 %-al csinosabbá vált a látvány. Ami tény, a belső nézet maradt ( nem csak a jármű műszerfalára értem ) PS 3-as szintű grafika, emiatt sem tudnám hosszabb ideig belső nézetből élvezni az irányítást, jó kormány ide-vagy oda. Apropó erő: PS-konzolokra van jó pár olyan játékom, melynek grafikai/fizikai minősége vetekszik egy jobb PC -n látható játék látványával. ( The last of us 2, Red dead redemption 2 stb ) Sajnos a készítők a Snowrunnert konzolokra hanyagul alkoták meg.
    Igen, a kerekek nyomvonala pár óra erejéig megmarad, nem véges, nagyjából elég is.
    Más: tegnap belefutottam egy olyan bugba/pályahibába, hogy csak passogtam, így 4-hónap alatt még nem jártam, igaz számos YT-videót azért láttam ezzel kapcsolatosan. Egy OIL RIG fúrószárat cipeltem, mikor is az egész szerelvényem mintha aknára hajtott volna, a levegőbe emelkedett ( robbant ) majd szerteszét szóródott. Autó az oldalára esett, a trailer ebbe félig belegabalyodva imbolygott, a fúrószár pedig egy fákkal szegélyezett árokban landolt fejjel lefelé. Ennek a " balesetnek " az orvoslása netto másfél órát vett igénybe. Mivel a game végén járok nem bosszankodtam túlzottan, mert a kimentés elég élvezetesre sikeredett, még tetszett is. :) Az összes pálya feladatainak 87 %-át mostanra teljesítettem. Remélem párszor a " terroristák " még fel fognak robbantani... :)
  • eta32 #1969
    Gond egy szál se.
    Attól nagyon messze volt a hsz-od hogy megbántsd azokat (köztük engem is ) akik belsőből tolják.
    Nem értettem félre semmit értettem mire is gondoltál .Csupán kíváncsi voltam a többi részletre amit itt alább most ki is fejtettél bővebben.
    Akkor a felsorolásodra reagálnék ha megengeded .
    Nem vitából ,csak hogy én hogy látom tapasztalom a játékkal kapcsolatos észrevételeid kritikáid,mindenki mást keres és másra "háklis" egy játékkal kapcsolatban ,másra "gerjed" mások a fontossági dolgok neki.

A kerekek nyomvonala elég sokáig megmarad,ha nem hiszed csinálhatok róla vidit ,nálam legalább is,ennél tovább szerintem felesleges lenne ,azt nem bírná egy hardver sem lekezelni hogy ilyen fizikai-grafikai számolások még fussanak.
    Ugyan ez érvényes a sárra amit írtál is,nálam tökéletesen látszik a talajon ha nagyon "megdolgozok" e gy talaj részt,akár akkora gödrök is kialakulnak-tak hogy elférne benne egy kisebb felfedező kocsi.
    Itt szögezném le ezeket csak ekkor látod ha maradsz a játékban ,azaz hogy folyamatos játéknál ,mondjuk 2 óra elteltével már nem látod olyannak a talajt,(soha nem mértem az időt) és ezen sem rugóztam mennyi idő múlva áll vissza a talaj az alapra nem tudom,ez független a külső belső nézettől ,belsőből is látni ezeket.
    Az tuti ha kilépsz értelem szerűen a talaj alapra áll vissza..
    Pl daruzást én is külsőből tolom ,érdekes is lenne belsőből....

" rakományok elmozdulása és egyebek.
    - farönkök eltolása, elroppantása a kerekek által, kövek elsodrása illetve elgörgetése."
    Na erre és hasonlókra találták ki a kormánnyal való irányítást ami a FFB-ből adódóan érezhető ,független a nézettől,de tükrökben egyszerre mindkettőt látom,így folyamatosan látom amit kell,nyilván azt nem hogy a sár hogy gyűrődik ,max ha kinézek az ablakon,viszont érzem a kormin a talaj minőségét ,ami számomra sokkal fontosabb .
    A tükrökbe nem egyszer láttam a kerekek hogy lökték arrébb a köveket stb...
    Ami a koszolódást ,sérüléseket, stb.. ez mind mind látható külsőben,belsőben a szélvédőre felverődő sarat vizet látom a felverődő sárdarabok repülését ahogy a kerekek felverik ,ennél több nem kell.
    Félre értés ne essék ,de azt továbbra is tartom külsőből kormány nélkül megítélni milyen egy fizika az adott játékban ,itt elsősorban az autós játékokra értem ahol van FFB támogatás.
    Tolok-tam komoly szimekkel ,de nem billel és controllerrel ,így tudom miről is beszélek.
    Az nem vitás hogy árkádosabb lett a játék ezt már rég letisztáztuk.
    Ezen nincs is mit vitázni,de amit és érzek a kormányon a FFB-en az simán veri az elődöket.
    Az már egy más kérdés hogy a fizikát nem tudták össze rakni normálisan ,talán nem is akarták.
    Gondolok itt a súlypontokra,hajtásláncra, pótok mozgására stb stb...
    Erről nem egyszer olvastam a fórumon.
    Vissza térve a külsőből látható grafikai elemek látványára ( a fizikait már leírtam) sajnos el kell hogy keserítselek a konzolokon sajna ezt fogod kapni látványban,talán majd az újakon jobb lesz.
    Nálam pc-n minden maxon szerintem ennél részlet gazdagabb grafika és látvány nem kell összességében ,nyilván vannak ahol lehetne javítani ,de az már csak szőrszálhasogatás...

"Továbbra is állítom: belső nézetben való vezetésnél kevésbé fontos a részletgazdagság az adott játékosoknál, nem is igen szokták ezt kiemelni a kritikáiknál."
    Már ne haragudj de ez egy nettó hülyeség,mint írtam is nem egy autós szimet toltam-tolok a mai napig csak is belsőből anélkül számomra árkád tologatás az egész...
    Nyilván a mudrunnert ,spintirest én is nagyrészt külsőből toltam, de ott nem volt megcsinálva a belő olyanra hogy az minimális számomra elvárható szintet hozta volna ,de ott is ha olyan volt az adott kocsi akkor belsőből...
    Ilyet csak azok mondanak akik életükben 10 órát mentek így ,én több ezer órát letoltam életem során...ha jó a szim és ami a legfontosabb jó a hardver, belsőből is épp oly részletgazdag minden.
    Gondolom a való életben ha vezetsz nem a kerekeket nézed,stb....

"Nekem nagyon fontos a grafi minősége, akkor tudom élethűen elhinni azt, hogy én vagyok ott az autóban, nem csak egy pixel emberke. :)
    Úgy is mondhatnám, a beleélési faktor részemre akkor van meg teljes mértékben."
    Erre csak annyit tudok mondani .
    Akkor vagy az autóban ha beleülsz külsőből soha nem fogod ezt átélni és érezni.
    Ha még mellé egy FFB-es kormi is társul na akkor már nem pixel emberke leszel ,mert így a PS4-nek "hála" csak a pixeleket számolgatod ,amikkel én soha nem talélkoztam ,és nagyon nem is fogok.
    Ja hogy az én PC-m azért tudja azt amit, többet a PS4-ednél mert több mint a duplájába kerül .....
    Nyilván vannak játékok amik amik PS-en is olyan szépek,nem tudom nincs konzolom,nem is lesz soha,de a pc mindíg részletgazdagabb megjelenítést garantál .
    Nyilván ennek ára van .
    Ahogy annak is hogy milyen kormival tolod azt a játékot itt elsősorban komolyabb autós szimeknél jelentkezik..
    A SR-nél nem olvastam ez irányú letérésekről..
    Viszont olyan korminál amin nincs FFB az annyi majdnem mint ha controllerral tolja,semmit nem érez a játék fizikájából de azért jobb szerintem.
    Vegyél egy komoly PC-t (tudom ps4 -ed van) és más lesz az ez irányú véleményed.
    Olvasgasd a fórumot és egyet fogsz velem érteni.
    Hány PC-s panaszkodik a grafikára...????,majd hogy senki ,mert felcsavarja a grafot ,nyilván ha bírja a gépe.
    Olyan részletgazdag kép tárul elő hogy na.
    Ellenben a konzolosoknál megy a sírás régóta főleg a PS 4-eseknél a mai napig..
    Az xboxosok-nál annyira nincs ez.
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.11.29. 07:28:56
  • Oldgamer
    Eta!
    Utólag gondoltam, hogy reagálni fogsz a belső nézetes megjegyzésemre, és nem kimondottan egyetértő szándékkal. Nem az volt a célom, hogy a belső nézetben játszó gamereket megbántsam, hiszen talán emlékszel, volt alkalom itt a fórumon, mikor ( talán neked ) külön is gratuláltam a belső nézetes vezetésedre/ tolatásokra stb! Ez most sem változott. Kicsit félreértettél. Kormánnyal jobban érezni ezt a játékot ez tény, viszont amire értettem a fizikai hatásokat az nem más mint amit írtam, vagyis ..." azok látványát illetően" Vagyis a megjelenített fizikai hatások látványára gondoltam, külső nézetben.
    Sorolnám a fèlreértések elkerülése érdekében:
    - a kerekek nyomvonalának lenyomata mely megmarad, nem tűnik el még később sem, többször alhaladva az adott útszakaszon pontosan látni hogyan gyűrődik a sár, merre érdemes haladni hogy könnyebben haladjak.
    - rugózás, kerekek, daruk billegése/mozgása, rakományok elmozdulása és egyebek.
    - farönkök eltolása, elroppantása a kerekek által, kövek elsodrása illetve elgörgetése.
    - kisebb jármű sérülések, kasztni bekoszolódása, a kocsink díszítésének látványa.
    Szóval ezek a látványelemek belső nézetben nem, vagy csak korlátozottan láthatóak, nagy részük nem érezhető kormánnyal. Mivel a Snowrunner árkádos vezetésre lett tervezve ( ezt ki is jelentettétek többen is ) emiatt írtam azt, hogy fontos, miszerint a fizika mellett a grafika is fejlett szinten legyen jelen ebben a játékban, meg az elkövetkezőekben remélhetőleg elkészített játékokban.
    Továbbra is állítom: belső nézetben való vezetésnél kevésbé fontos a részletgazdagság az adott játékosoknál, nem is igen szokták ezt kiemelni a kritikáiknál. Nekem nagyon fontos a grafi minősége, akkor tudom élethűen elhinni azt, hogy én vagyok ott az autóban, nem csak egy pixel emberke. :)
    Úgy is mondhatnám, a beleélési faktor részemre akkor van meg teljes mértékben.
    Ui: minden tiszteletem a belső nézetben vezető játékosoknak!
  • eta32 #1967
    Esetleg vedd meg itt.
    Spintires Chernobyl DLC
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.11.28. 21:03:39
  • eta32 #1966
    "Arról meg nem is beszélve, hogy akik belső nézetben játsszák, azok számára a fizikai hatások nem igazán kell hogy számítsanak, főleg azok látványát illetően. "

Mondja ezt az aki mindig külsőből tolja....
    Aki belsőből tolja mint én az esetek 95%-ban az nem így vélekedik.
    Én sem szeretnék vitát generálni .
    Belsőből hidd el hogy jobban átjönnek ezek a hatások,sokszor már egy nagyobb megdőlésnél "kapaszkodok " na mos borulás lesz annyira vissza adja a fizikai hatásokat,mikor megnézem külsőből ,annyira nem is vészes a szitu...
    Arról a nem kis "apróságról" beszélve hogy aki nem FFB-es kormival tolja fogalma sincs milyen is a fizika a játék alatt,csak vizuálisan lát valamit, a kocsik mozgásalapján próbálja megítélni ,mi is játszódik le a kerekek és a talajok között...ebben is jobb az elődöknél ,sokkal részletesebb a FFB-je
    Controllerrel (billt direkt nem is írtam) csak tologatja a kocsikat,köze nincs ahhoz hogy érezze azokat az erő hatásokat amiről fentebb írtam.
    Az hogy látod külső nézetből hogy épp belapul a kerék vagy épp hogy kapar a sárban,vagy épp megdobja egy szikla,fatuskó ....hát nem tudom de nekem kevés, érezni is szeretem,ezért is tolom kormival.
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.11.28. 20:25:23
  • Yag
    "a Snowrunner játék MOSTANRA jelen pillanatban ( tartalmakat is figyelembe véve ) a legjobb a piacon. Nem vitát akarok gerjeszteni, csupán ezt látom az összehasonlító videókat nézve "

Sajna ez nem vita kérdése, a felhozatalt figyelembe véve hibái vagy hiányosságai ellenére valóban az SR a legjobb jelenleg.
  • Oldgamer
    Hiába a jó élethű fizika egy adott szimulátor játéknál, ha ehhez egy elnagyolt kidolgozatlan, pixeles grafika párosul. De ez bizony fordítva is igaz véleményem szerint... Mert bár lehet szépen rugózik az adott jármű, nyomódik a gumi, ha az adott fizikai hatásokat a talajra vetítve az nem látványos, vagyis kevésbé élethű a kerekek nyomvonala, a sàr inkább masszának látszik nem vizes földrétegnek, ahol a kövek valójában vizes szivacsnak néznek ki stb..
    Szóval egy igényes off-road játék ami élvezhető is egyben, az mind fizikai hatásokat figyelembe véve, mind részletgazdag grafikai megjelenítésben egyedi kell hogy legyen. Szubjektív véleményem, de a Snowrunner játék MOSTANRA jelen pillanatban ( tartalmakat is figyelembe véve ) a legjobb a piacon. Nem vitát akarok gerjeszteni, csupán ezt látom az összehasonlító videókat nézve ( igaz nem mindegyiket játszva )
    Arról meg nem is beszélve, hogy akik belső nézetben játsszák, azok számára a fizikai hatások nem igazán kell hogy számítsanak, főleg azok látványát illetően.
  • chris0000
    hi. nem tudja vki, h a Spintireshez lévő Chernobyl DLC hova tűnt Steamről? most akarnám megvenni leárazásban, de sehol nem szerepel a játék oldalán... levették thx. üdv.
  • Yag
    Értem én, a végeredmény még is az ,hogy az összes szimulátort tudom használni és mást is, csak ezt nem ... ez idegesitő. Az ujjam letörik mire végig megyek egy küldin. Persze, tudom, panaszkodni könnyű, kárpótol a grafika meg a sok fajta minden. Bevallom nekem is jobban tetszik SR így ahogy van, gördülékenyebb, kézreáll, fejben is jobban passzol a játékmechanizmus .... na mind1. Nem panaszkodom. Most hogy Epic megdobott egy példánnyal csak feltelepítettem, és mentem vele pár kört.
    Meg is lepődtem első körben, hogy a legtöbb gondom a kidőlt fákkal volt (uaz) és nem feltétlen a tereppel.
    Mi volt ez első ami szembe jött YT ? videó formájában ? 9 dolog amiben jobba a MR mint SR.

Van benne releváns. Persze gondolom kilenc dolgot fel lehet sorolni SR is amiben jobb mint a két korábbi tesója ... de hát az összehasonlítások már csak ilyenek.

Utoljára szerkesztette: Yag, 2020.11.28. 09:47:44
  • eta32 #1961
    Pedig kormánnyal fantasztikus az SR is ,az hogy a tiéd nem támogatja,sajna így jártál.
    Hivatalosan az enyémet sem G27 ,legalább is ez szerepel a hivatalos kommunikációban...
    De hibátlanul működik,használható vele ,igaz kellett asszem 2 hónap hozzá ,de azóta....
    Anno azért is kezdtem új karriert ,mert addig csak xbox controllerrel tologattam...
  • eta32 #1960
    Főleg úgy hogy 2015 óta korai hozzáférés státuszban tengődik....
    Sokszor gondolkodtam a megvételén ,még nagyon koraiban ki is próbáltam,:de annyira nem árazták még le hogy ,legyen értelme számomra körözgetni vele,nagyon mást nem lehet benne csinálni...
    Se sztori se karrier vagy valami amitől hú ez kell nekem...
    Talán majd egyszer...

• Yag
    Már nem is emlékeztem milyen jó kormánnyal sarazni. Dejó. SR bekaphatja. MR rulez :P
  • Yag
    Jó, de a BeamNG tudtommal szinte mással nem is foglalkozik csak az autók fizikájával. Így könnyű :)
  • Jóózsf István #1957
    Ezt elnézve, kár, hogy az SR elment a bugyuta irányba.
    Csak címszavakban:
    Kamerakezelés, a kerekek talajfogása, de még a jármű súlypontja is mintha jóval közelebb lenne a valósághoz. Az más kérdés, hogy a textúrák találkozása itt is csapnivaló, de ez legyen a gumideformáció fetisiszták baja!
  • eta32 #1956