19779
  • simcompany
    Szombaton újra rF2 licenszet lehet nyerni nálunk! >>
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2015.10.08. 21:28:57
  • GeriDoc
    Régen volt MotorsTV- m, de amikor áttértünk az IPTV-re, akkor lemondtam, azt hittem még van. Viszont amit ©haflac adott linket, az tökéletes. Hétvégén volt, hogy a Petit Le Mans-al együtt 3 versenyt néztem egyszerre.

Bocsi az OFF-ért.
  • atiwrc
    T-homenál régebben tán kábelen láttam, de úgy tudom most már szinte mindenhol számolják fel a digitális kábelüket és IPTV van helyett, ott nincs MotorsTv és sajnos műholdon sincs. Régebben az invitelnél, meg a HelloHDnél volt, előbbi kinálatába most nem találtam, utóbbi megszűnt vagy átalakult( egy része) vagy nem tudom már mit csináltak, de a kínálatába már nem volt a változtattatás után sem a Motorstv.

Adac GT és a GT Opent adta a digi vagy élőben vagy felvételről, a Blancpain Sorozatról pedig az Eurosporton volt élő közvetítés vasárnap.
    Egyébként hozzá tenném, hogy a fenti 3 sorozat hivatalos honlapján vagy YT csatornáján lehet nézni a streameket angol nyelven, nem kell mindenféle felugró ablakos és villódzó reklámokkal teli lapokat nézegetni :)

Mostanság eléggé el vagyok csúszva vele, de ha ide felnéztek péntek késő este, vagy szombat reggel, akkor megtaláltok minden eseményt ami lesz az adott hétvégén ;)
    http://www.rallysimfans.hu/forum/viewtopic.php?p=496289#p496289
    Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2015.10.07. 16:51:44
  • Szabi #11392
  • Alexease
    Es a bonusz (tabla):)

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.10.07. 00:04:47
  • Alexease
    Joesville

• simcompany
    Na még egy
    Oran Park v0.42

Utoljára szerkesztette: simcompany, 2015.10.06. 18:19:26
  • Alexease
    Nem biztos hogy ugyanaz a keszito. Meg nem neztem, azert sem toltottem fel (bar az utobbi idoben kicsit lemaradtam, van nehany fel nem toltott gigam:D
  • bottleopener
    Ez a Slovakiaring miért tűnhet sokkal "üresebbnek" mint amin kb. fél éve csapattam?
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2015.10.06. 15:33:59
  • simcompany
    Assen 1.2
  • simcompany
    Slovakiaring v1.05
  • zolee145
    Kis tesztelgetés. Az alap sethez képest nagyon keveset állítottam, 100%-os ai-val, majd később fentebb húzom. 35 kör, este, ha már sárga a safer akkor nyomtam egy all star-t. :D Szóval eleinte jöttek, sőt el is ment néhány alul, de aztán úgy 15-20 kör után már felül elkaptam őket, és a végére kaptak vagy 4 mp-et. Lehet csak bebeszélem magamnak, hogy felül jobban tudtam vigyázni a gumikra, de ha tényleg így van akkor jól működik a dolog még ai ellen is. A végén próbáltam 1-2 kör lent és bár kvalin az volt a gyorsabb versenyen megtörik jobban a lendület és a gumi is jobban melegszik, vagyis jobban is kopik. Érdemes lenne online megnézni.
  • zolee145
    Most kipróbáltam Charlotte-ot, ez az előzőnél is jobb. Na ez tényleg nagyon tetszett.
  • bardocz
    Akkora eső volt, hogy két GT autó verte a DP-ket :D
  • Ingy2
    Ennyi erővel motorcsónak versenyt rendezhettek volna :D
  • bardocz
    PLMS-en mekkora zuhé van.
  • zolee145
    Kérdeztem itt is, írtam az ISI-nek fészen, hogy magyarázzák már el nagyjából az alap összefüggéseket a motor fájlban. Semmi. Kb egy hónapomba került mire összeszedtem az infókat, hogy a valóságban hogyan működik a turbó motor, az alapján megcsináltam a programot, és az így kapott fájl működik rF2-ben is. Persze vannak azért még sötét foltok, de kérdem én, miért nincs egy leírás? Egy progit összedobni kb egy hét, ha tudod, hogy mit csinálsz. Így meg volt vagy 2 hónap, és nincs is készen, meg nagyjából a kedvem is elment a befejezéstől. Megvan, használható, ennyi.
    Ha valaha lesz egy pontos leírás az ISI-től majd befejezem, de kétlem. Az már csak egy külön kis kérdés, hogy egy ilyen cuccot miért nem ők dobtak össze egy hétvége alatt, unalmukban. Tudják is, hogy mit kellene csinálni, meg talán jobb programozók is mint én.
    Na mindegy, vannak fura dolgai az ISI-nek.
  • Szabi #11378
    a digin is adták az adac-ot
  • Ingy2
    tenx
  • Alexease
    A Balncpain-t mindig eloben adjak Youtube-on: https://www.youtube.com/user/gt1world
  • Ingy2
    avagy az ADAC megy de a Blancpaint én sem látom.
  • Ingy2
    www.vipleague.me

itt nézem és müxik, de kötelező az adblock plus mert telefossák reklámokkal
  • GeriDoc
    Ez nagyon jó, köszi!

A THome-nál szerintem van MotorsTV.
  • bardocz
    Nekem se jön be ott amotors tv. Egyáltalán azt itthon lehetne valamelyik szolgáltatónál nézni?
  • haflac
    Nekem elérhetetlen a motorsport csatornája de ITT is vannak dolgok.Hátha más is abban a cipőben van amiben én.
  • Ingy2
    Off
    Erős GT hétvége a mostani (vipboxon) : ADAC/Blancpain/Fia GT Open és USCC Petit Lemans.
  • b-type
    Vannak pályák ami miatt én is szívessen tanulgatnék (pl: ez a vonalvezetés is ilyen, de ááá tudom hogy soha..
  • Alexease
    Sajnos ez alap problema az ISI-nel, 10 ev alatt nem csinaltak egy osszefoglalo dokumentaciot. Vannak elerheto hivatalos leirasaik az oldalon (palyahoz is), de az nagyreszt csak az erti, aki amugy is ert valamennyire a modolashoz (es foleg az ISI engine-hez).

Mivel a programot mod-ra (is) alapoztak, ezek hianya is elegge lehuzta a nepszeruseget. Pedig jo a rendszer, profi cuccokat lehetne osszerakni vele. Batoritani kellett volna az embereket, hogy vagjanak bele a MAX-be, adniuk kellett volna sok leirast, videot es tonna alap kesz file-t.
    Jo plugint, util cuccokat a MAX ala, es ha mar konvert, akkor valami extras SCN2MAX konvertert:D

Ha be tudnam normalisan hivni MAX-be a palyakat, akkor en is konvertalnek, normalisan felujitva oket (reszletes aszfaltok, normalis realroad, jo tukrozodesek, LOD-ok, optimalizlas, modelleznek jo sok objectet stb).

De nekem ugy is jo, hogy az ISI szallitja a palyakat (mint az utobbi idoben), igazabol mar ezeket sem tudom kiautozni, vagyis boen sok:P

• shiet
    Én csak azt nem értem, hogy miért nem létezik a neten egyetlen egy olyan leírás sem, ami a totál noobokhoz szól, hogy legyen mi alapján elkezdeni. Ehelyett innen-onnan 346768 órányi keresgéléssel kell rájönnie az embernek mindenre.
    Kijött ez a gjed is, fogalmam sincs mit csinál, be akartam tölteni egy pályát, kiírta hogy OK, de nem látszik semmi, sötét a kezelőfelület. Nincs is hozzá semmilyen leírás, csak annyi, hogy mire kéne használni, de hogy mit hogyan, az nuku.
    Hogyan készítek 3ds max-ben pályát? Hogyan csinálok mellé terraint? Hogyan rakom rá az objektumokat? Hogyan lesz ebből az egészből egy, az rF2 számára emészthető formátum. Elég alap kérdések. RF2-es track-készítő pdf úgy kezdődik, hogy "feltételezzük, hogy hiperszuper profi vagy 3d-ben, szóval térjünk is a lényegre". Kösz.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.10.02. 22:16:07
  • Scarry
    A Reiza is megmondta, hogy azért nem kínlódik az rF2 motorral, mert nagyon bonyolult lenne nekik. Nem tudom. Nem értek hozzá, de kár, hogy nem akarnak rF2 enginre átállni. Baszott jó cuccokat csinálnak pedig. Nekem amúgy bejön a Reiza rF1-es motorral is. Dinamikus időjárást megcsinálnák hozzá, akkor még jobb lenne biztosan. Persze akkor sem közelítené meg az rF2-es szintet.
  • shiet
    Fakker, végig azt hittem, hogy a pályamodellezés topikban vagyunk... sorry...
    átmegyek oda.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.10.02. 16:34:02
  • shiet
    Előre is bocs hogy ha ez a topik szemetelésének tűnik, de végülis a témához kapcsolódik a szenvedésem.

Szal elfordítgattam az összes úttextúrát és most nagyjából jól jelenik meg, készítettem egy videót.
    1. a videó alapján senki ne hányja el magát, ha úgy döntök hogy ezt megcsinálom, akkor a végtermék abszolút nem így fog kinézni
    2. egyelőre csak azt mérlegelem, hogy érdemes-e foglalkoznom vele
    3. realroad van, legalábbis látszik a gumizódás, az árnyékok nekem jónak tűnnek, viszont
    4. a motorháztetőkamerás körben látszik, hogy a gumizódás nem éppen úgy néz ki ahogy kéne neki.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy mi a gáz a gumizódás/textúrázódással és hogy megtom-e ezt csinálni 3ds max nélkül? :D
    Lehet-e az a baj, hogy az ISI AMP pályából kiszedett aszfalttextúra 4x1-es felbontású, míg az eredeti 2x1-es?

Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.10.02. 16:02:19
  • Alexease
    Tuti forgatni kell a materialokat es az aranyukon is valtoztatni kell. A shine es a multiple legalabb 4-8x legyen, a groove-nak 1:1 kell, hossziranyban mappolva, legalabb 2-4x arannyal. A BTB viszonylag kis reszekbol, foleg negyszog, csempezi a palyat, az nem jo.
    A lenti aszfalt texturad 4:1, azt tuti forgatni kell, es a groove-ot ahhoz beloni. De elforgathatod a texturat is:)

3DSimEd-ben kicsit macera.
  • shiet
    Na, annyit változtattam, hogy a material nevét "blabla_wet"-re állítottam mint ahogy az ISI AMP-jában is van, és most nem csináltam skybox-ot a pályához és most ilyen

Most úgy tűnik el van fordítva a textúra 90 fokkal, az aszfalton azoknak a sötétebb csíkoknak/foltoknak nem vízszintesen hanem a menetiránnyal párhuzamosan kéne mennie. Nemtom hogy 3Dsimedben a textúrabeállításnál a BIAS az erre való-e, csak mert azzal nem javul a helyzet.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.10.02. 15:10:35
  • Tommy78
    Milyen material nevet adtàl a realroadnak? Wet_ elötaggal próbàltad?
  • shiet
    Itt a videó (~7:26-tól a realroad dolog), ezalapján csináltam az egészet

• Alexease
    Ha normal RealRoad shaderre csrelted a materialt is, akkor az osszes csatornajat be kell allitani (texture, bump, shine, groove, reflect, dirt stb.). Plusz at kell nevezgetni az objecteket is, es meg valami plusz allitas is van.

Az alap konvert egyszeru, 3DSimEd-ben nehany kattintas. A jo realroadhoz azert sokat kell matatni (10 ev van a ket program kozott, annyival is tud tobbet;D). Eleve erdemes felhuzni a palya aszfalt 3D felbontasat a tizszeresere, hogy mukodjon is a realroad, es ne 1 autonyi meretekben legyenek a gumizodasok es a szamitas;)

Es ami hatalmas cumi, foleg ha nem sik a palya, az a tukrozodes;) Azt minden aszfalt szakaszra (ami egysikban van) kell beallitani, hozzarendelve minden kornyezo objectet (ami tukrozodjon). De ehhez kell egy az aszfaltra pozicionalt plusz reflectmap object.
    Vagy aszfalt szakaszonkent manualisan kiserletezve allitgatva az ertekeket: probaltam, 3-4 ora per 50 meter:DDDD Donington celegyenes vegeig sem jutottam el:DDDDDDDD

Nem akarom elvenni a kedved, de ahhoz hogy rF2 alap hasznalhato palya legyen, nem lehet meguszni a munkamennyiseget:/ Normalis felbonjasu aszfalt, es jo minosegu realroad es tukrozodes nelkul nem sok ertelme van.
  • Szabi #11358
    rosszul beállított árnyék ?
  • shiet
    Így néz ki az aszfalttextúra:

játékban viszont így:

WTF?
  • shiet
    Kipróbáltam egy rF1->rF2 pályakonverziót (saját pályát), van realroad és rF2-es égbolt is.

Lehet hülyén hangzik, de nem is néz ki rosszul, sokkal rosszabbra számítottam. Egyes fák sz@rul néznek ki de összességében jó ez.

Igazából csak azért akartam ezt látni, mert ha rosszul sült volna el, akkor hagyom az egész moddolást a francba, nincs időm 3ds max-ezni, viszont így sztem be fogom fejezni legalább Mosportot aztán publikussá teszem, talán. Ez úgyis egy olyan pálya, amivel vmilyen oknál fogva a kutya nem foglalkozik, pedig sztem az egyik legjobb, és híres is.

Nálam elsődlegesen az számít, hogy a pálya ívei/magassági pontok/stb jó legyen, és ebben a saját pályám a legjobb azok közül amiket eddig próbáltam (Mosportokat) - sajnos... ez is azt mutatja, hogy nem foglalkoznak vele.

3Dsimedben csináltam, az aszfaltot az ISI AMP aszfaltjára cseréltem le, és ezzel van vmi gubanc, mert qrvára nem úgy néz ki mint kéne.
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2015.10.02. 12:11:45