19779
  • Alexease
    Nem az atpakolassal van a gond, mert azt viszonylag "gyorsan" meg lehet csinalni ( korabban fel ora alatt visszamentegettem az osszes AC palyat rF1-stilusba) :)

Az igazi gond, hogy hasznalhato legyen. Az rF2-hoz kell realroad, eso, ejszaka, rendes optimalizalas stb. Nah ezek honapok:) Amennyi idom/kedvem van mostanaban, inkabb evek:D

Ha 100% tudnam, hogy nem lesz soha (ISI vagy valami modder csapat), talan elpiszkalgatnam. De egyszeruen "nem eri meg" a belefektetett ido (honapokig ejszakankent 1-2 ora), meg ha tuti lazeres, "nem lenne annyival jobb", mint a mostani (Nordschleife-24h_v201.rfcmp) evekig finomitgatott verzio.

Mar egy atlagos meretu AC palya normalis (!) konvert is huzosabb, nem hogy az ilyen meretu. Ezt max egy megszallott modder csapat csinalgatna meg.

Nem csak azert csokkent az rF2 modolasa, mert keveseket erdekel a program vagy nincs rendes ISI support, hanem azert is, mert korabban ISI engine-re jelentek meg a programok (F1C, rF, GTR, GTR2, GTL, RACE stb.), arra keszultek szazszam a ceges tartalmak, azokat egyszerubb volt konvertalni barhova. Es mivel "csak ISI engine volt", ami uj keszult, az azokhoz.

A jelenleg futo engine-ekbol (R3E, CARS, AC) "nem lehet" kieszedni cuccokat es/vagy a teljesen mas rendszer miatt sok ido, macera, komolyabb hozzaertest igenyel.

Az AC "vedtelen" es "egyszeru" engine, abbol konnyu "athuzni" a modelleket (az R3E es a CARS komplex es nagyon vedett). De hiaba vannak az AC-hoz szazaval profi minosegu autok, nem foglalkoznak vele. Ami megjelenik, es esetleg hasonlo tartalom mint az AC-ban, az leggyakrabban korabbi ISI engine-bol konvertalt, esetleg felujitott cuccok.

Atmodoljak a modelleket, materialokat, texturakat, es az uj beallitasokat, de az hogy egy csupasz modellhez nullarol rF2 "muszaki file-okat" csinaljanak (rugalmas kasztni, felfuggesztes, motorok, tores, gumik stb.), az mar nem megy vagy nem akarodzik;)

Most jelent meg a Sierra (meg nem lineltem:P). Korabban volt AC-hoz, eleg komoly minosegben. Most van rF2-hoz is, de persze nem onnan, hanem a regi SRW-bol, ami "kesz" ISI rF1 engine. Az SRW-ben isminden lezeres (autok, palyak), de 10 evvel ezeloitti stilusban...

Ma mar olyan technikai szinten vannak a programok, annnyira komplexek – foleg az rF2, es foleg ugy, hogy kicsit macera a rendszer es nem nagyon van support (ebben a kettoben az AC nagyon beletalalt!) –, hogy elsosorban modolasra alapozni egy programot nem erdemes.
  • haflac
    Hát igen,az internet az nagy zsiványság. Ami azon van az,mindenkié. :)
  • bardocz
    Csak egyszer kell felkerülnie, utána úgyse állítják meg :D Elvileg RBR-ből se lehetne kivenni a pályákat, mégis megcsinálták AC alá.
  • haflac
    Nem hinném,hogy ehhez Kunos hozzájárul majd.
  • Adam Jonas
    Egyedül annyi probléma van, hogy nincs link, mert a srác nem hajlandó közétenni...De legalább pozitívum, hogy már sikerült átkonvertálni. Nem adok fél évet, s szerintem letölthető lesz. (Ha nem a srác, akkor PetraGTC által.)
  • haflac
    És hol van?Úgyis lehetne fogalmazni,hogy rf2-re akkor van laser pálya ha előtte azt egy másik játékba elkészítik.:)
    Utoljára szerkesztette: haflac, 2015.10.24. 16:04:26
  • Adam Jonas
    Bár amilyen szépeket olvasok éppen Kunosékról, én csak azért is megosztanám a világgal azt a Nord-ot.
  • bardocz
    Nem osztja meg sajnos. De ha az AC-ból kiszedte, akkor szerintem van itt a topikban egy olyan ember, khm Alex, aki szintén meg tudná csinálni ;D
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.10.24. 15:38:50
  • Adam Jonas
    Valaki múltkor írta vagy itt, vagy AC topikba, hogy csak azért használja az AC-t, mert ott van lézerszkennelt Nordschleife. Nos, az a jó hírem van, hogy mehet az AC a "kukába", mert rF2-re is van lézerszkennelt Nord.

• simcompany
  • Danecay
    Vagy pedig a Private Practice-t Off ra állítod, így a a pályán is megjelennek az eddig csak listázott AI versenyzők.
  • MooneyR
    Oké, így működik, köszi! Majd megnézek párat.
    A historic gépek nagyon jók, meg a skip barber is tetszik... na majd nyúzom őket : )
    (Lime Rock, kis szivar historic elfér a tűzoltó és a mentőautó között is éppen :D)
  • Alexease
    Lime Rock vicces, nem is ertem, miert kellett az ugy megoldani:) En elindulas utan azonnal megyek jobbra, a tuzolto auto (vagy mi mellett, arra nem ad buntit, de ha hatul eltevedek, akkor igen:D

Plusz bejarhato a palya (kikapcsolt buntivel), van fent a domboldalt, a parkoloknal skidpad is.
    Ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=xQRmYMlmdqM
    Itt: https://www.youtube.com/watch?v=qeYWagQmG6s

Azert latsz gyarolasnal tobb embert a listaban, mert private testing van, ami azt jelenti, hogy nem latszodnak a tobbiek, de attol meg szamolja.
    Ha nem akarsz senkit, betoltes elott torold az osszes AI-t a listabol.

Az explorer kicsit szar, bar a megoldas is eleg barkacs:DDD
    Jobb gomb es a Save As elvileg mukodik, max HTML-nek menti, de ha lejott, nevezd at:)
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.10.22. 21:59:37
  • Alexease
    A problema az, hogy csak azt tudhatom, amit ki is tudok probalni;) Es mivel le vagyok maradva technikailag 5-10 evel, igy ez egyre kevesebb:DDD
  • MooneyR
    Szerintem is jó, én sem állítottam semmit, az a vehicle set be van pipálva azt jóvan, érzésre szuper!
    Egyébként nekem olyan mintha a GT Legends-iRacing mostohagyermeke lenne : ) Kinézetre már nem kicsit elavult, de marhajó vezetni!
    De bázeg a Lime Rock Park-i parkolóból kijutni a pályára azért elkelne egy gps :D na meg egyedül vagyok a pályán, de fejlécben meg megy a "kenósorsolás".. még szokni kell, de tetszik : )
    Alex a fenti rFactor2 Files az hogy működik? Rákattintok listán belül valamelyikre de nemigazán működik (explorer, mondjuk a youtube is elég vacakul megy mostanában)
  • Alexease
    Regebben mar leirtam, de most meg nem keresem:)))

Autonkent az FFB erot es a minimimot is erdemes (neha) allitani, mert alapbol 1 kormany nyomatekkal szamol, ami bizonyos autoknal keves vagy sok lehet.

A lementett controller file-ban (..\rFactor2 DATA\UserData\player\Controller.JSON) vagy a sajatokban, amit autokhoz betoltesz (pl. HPattern.JSON, Stick.JSON, Paddle.JSON, Formula.JSON) is erdemes "turkalni", nincs minden beallitas az options-ban.

"Steering torque capability":2.5,
    "Steering torque capability#":"The maximum torque capability of the wheel (in Nm, obviously)",

"Steering torque filter":5,
    "Steering torque filter#":"Number of old samples to use to filter torque from vehicle's steering column (0-32, note that higher values increase effective latency)",

"Steering torque sensitivity":1.7,
    "Steering torque sensitivity#":"Sensitivity curve applied to representable torques: 0.0=low 1.0=linear 2.0=high",

"Steering torque zero-speed mult":0.5,
    "Steering torque zero-speed mult#":"Multiplier at zero speed to reduce unwanted oscillation from strong static aligning torque",

"Off-road multiplier":0.75,
    "Off-road multiplier#":"Temporary test variable to reduce force feedback strength off-road (0.0 = zero FFB, 1.0 = full FFB)",
  • lac coo
    Hová jutunk ha már te sem tudod ! ? :)))
  • Alexease
    Hivatalosan ugy van dokumentalva, hogy az az auto kapcsolo a virtualis es a fizikai kormanyt is allitja. De nalam G25-on csak a virtualist allitgatja. Talan kormany/driver fuggo is.
    Vagyis lehet ismet hulyesegeket beszelek, de ami biztos, ez ISI, erdemes kivulrol megnezni a kerekeket is (itt nem lesz soha "kamu" soft lock):D
  • bardocz
    Nekem a valós kormány áll meg ott :) A virtuálisról nem tudok beszélni, minek? :D Csak azért van bekapcsolva, mert némelyiknél ott a fordulatszám mutató, de nem forog.
  • lac coo
    Azért mondom, hogy nekem tapasztalatom nincs ......
    Alex mondta, csak tudja .....
    amúgy a virtuális kormány megáll amennyi az autó de a kerék tekeredik tovább ..vagy nem tudom ...
    nekem csak a Clio kell, abban jó ahogy van, tököm se tudja :)))

Az tény, hogy ma már ennek alapnak kellene lennie.
  • bardocz
    Beültem a Corvettbe, és csak addig engedte tekerni, mint az igazit. Nem állítottam semmit.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.10.22. 21:13:11
  • lac coo
    Nem, itt ha átülsz egy másikba akkor át kell állítani.
    asszem...De én csak Cliot használom szóval nem tudom :))
  • bardocz
    Nem úgy van, hogy amíg az autóban lehet tekerni a kormányt, addig megy 1 az 1-ben, utána meg hiába tekerem nem történik semmi?
  • Danecay
    Igaz, gondolom a kapcsolóra gondolsz ami a virtuális kormányszöget állítja. Ennyi erővel állíthatná a valódi kormányszöget is, nem csak a virtuálisat. Kíváncsi vagyok, hogy ez miért nem így van alapértelmezetten?
    Ja, hogy az egy szim
  • lac coo
    Nem kell gugli, írja a játék ..
    amúgy néhány évig én is abban voltam, hogy magától állít mindent, ma már ez szinte alap :))
  • Danecay
    Ezt többször is olvastam már itt, legfőképp tőled. El is hiszem meg minden, azt viszont nem értem, hogy erre miért van szükség. Miért a felhasználónak kell ki-google-znie, hogy adott autó-hoz milyen kormányszög tartozik, miközben ez alapértelmezett dolog is lehetne ha már egy komplett fizikát kínálnak egy-egy autóhoz.
  • Alexease
    A kormany beallitasnal (es foleg hogy jo legyen az FFB es akormanyszog) MINDEN autonal be kell allitani az erteket a konfignal, a kalibralos resznel a ket veget a kormanyszognek. Az a kapcsolo, ami az autohoz allitja a kormanyszoget, csak a virtualisra igaz. Abbol max azt lehet megnezni, mennyire kell allitani fizikalisan;)
  • Joex22
    Üdv a klubban.

Nem fogsz a FF-ben csalódni! :)
  • MooneyR
    Kösz Alex, így tettem fel a Lite ahogy írtad.. a hivatalos tartalmakat leszedem és a Packages mappába teszem, majd a launcher kicsomag ikonnál telepítem. Remélem ennyi : ) aztán szórakozhatok mindenféle beállítással majd, hogy gurulni is tudjak :D
  • Alexease
    Akkor mar mindegy mit irkalok a vetellel kapcsolatban:DD

Ha meg nem nagyon installtal...
    - A rFactor 2 Lite Installer-t erdemes letolteni. Ebben nem lesz semmi MOD.
    - Installnal 2 konyvtarra kerdez ra, az elsot a (pl.) "..\Games\rFactor2 Core\", a masodikat a ""..\Games\rFactor2 Data\" konyvtarba erdemes installni.
  • MooneyR
    Már megvettem, a launchert letöltöttem.. itt járok :D
  • Alexease
    Szimes elmeny vezetni, az elvezet meg szubjektiv:) Allitgatosabb mint az AC, az biztos, nem az a beulok egy azonnal jo (kormany fuggo).
    Az FFB nagyon jo, de azert mas.
  • MooneyR
    Engem a street és touring autók miatt érdekelne a játék most, hogy "akciós".. ezeket mennyire élvezetes vezetni, ffb hasonló mint az AC-ban?
  • Joex22
    F.sza lett! :)
  • simcompany
    Köszi az észrevételeket!
  • Joex22
    Legújabb Chrome, de azóta már megjavult. :) Eddig a legördülő menüket sem lehetett kiválasztani, ahogy a szülőmenüről levittem az egeret, rögtön eltűntekek a gyerekelemek. Egyetlen észrevétel még: http://simcompany.hu/international/championship/ ezen az oldalon sem a magyar nyelvű felirattal, sem az angol nyelvű felirattal ellátott gomb nem reagál.
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2015.10.22. 11:30:39
  • simcompany
    fura, nekem ilyen nem jött ki sehol. tudnátok print screent adni?
  • Alexease
    Kivancsisagbol megneztem, mind az 5 bongeszon (kenytelen vagyok a tesztek miatt mindet hasznalni: Chrome, FF, Opera, Safari, IE), ugy nez ki a WP template "kozepso" responsive resze kicsit bugos (lehet hogy a slideshow miatt).
  • Alexease
    Vedd szelesebbre a bongeszot vagy kissebbre (akkor latszik jobboldalt a menu a 3 vonalkavalP;).
  • simcompany
    min nézted?