19779
  • bardocz
    Na újraindítás, meg device managerben megnézés segített. Leszedtem bathrustot meg valami régi formulát, nagyon jó, a fizika még mindig, csak a képernyő rázkódása ne lenne.
  • bardocz
    Na megvettem. Launchert sikerült aktiválni, belépek, állítanám be a kormányt, de semmilyen tengelyt nem érzékel...
  • Alexease
    A "vegcel" az lenne, a csak a Steam-en mukodnenek a vegen a dolgok, ne kelljen sajattal foglalkozni (regisztracio, elofizetes, update, patch).

Ha nem "csak" atpakoljak Steam-re, hanem rendesen integralni is tudjak (file ellenores es vedelem, korlatozasok), akkor talan meg a DLC kiadasok is beleferhetnek. Nem mintha a tartalommal lenne a legnagyobb gond, de azert szamit ha tobb es divatosabb. Es ha megoldhato a DLC, akkor van belole beveteluk, tudak "barmit" licenszelni.
    Persze, ez eg ykicsit utne a jelenlegi rendszert, online elofizetes es hasonlok:)
    De szerinte, ha megszavaztatnak, szeretnenek-e az emberek DLC-osszegert plusz 3-4 GT3-ba vagy egyeb kategoriaba meg hivatalos autokat, talan igen lenne a tobbseg.
    Ha meg 1-2 DLC kiadas sikeres lenne (bejonne belole annyi, miint amit az online elofizetesbol remelnek), akkor az online elofizetest meg is szuntethetnek (ugy is hulye otlet volt, legalabbis ilyen rendszerben).

Persze nem artana azert a programot is kicsit piszkalni;) Legalabb a szerencsetlen szelvedo effektet csinalnak meg. Ha a SimBin-nek ~10 eve osszejott a eso es a szelvedo az rF1-hez, akor nekik is menne:D
  • Alexease
    Az a plugin (ha jora tippelek) valoban profi. Tuvatnyi dolgot (uzemanyag, idok, g-erok, gumik, fek es gumi teszt, idojaras stb.) lehet ki-be kapcsolgatni, stilust allitgatni, meretezni, mozgatni, konfigolni stb., es ezt mindet az autoban ulve.
  • Scarry

Látod? Vizes szélvédő és pocsolya már van rF1-ben is valakinél.
  • unrealnoise
    Ezt mondtam én is... A NEM steam-est. De a Steam-eset lehet majd.

Szóval nem jól írtad, hiszen azt írod, hogy a nem-steamest "SE". Pedig csak ott nem lehet majd. Steamen csak a Lifetime "szűnik meg", mint opció.

Mert itt én két opciót látok, vagy lifetime-osat vesz az ember, vagy nem.

Ha nem, akkor online mókához elő kell fizetni évente, ezt pedig steamen is meg lehet tenni.

Amúgy akkor sem értem. Hacsak nem az áll az egészben, hogy a steam felé terelik a népet és a játékosokat.
  • bardocz
    Egyedül körözgetésre jó, az ai is élvezhető benne. Igazából még csak a demot próbáltam.
  • lac coo
    En nem tudom, hogy lesz , de en tiz forintot nem rakok tobbet ebbe, minek ..! :)
  • bardocz
    Lassan a non-steamest se lehet majd upgradelni.
  • unrealnoise
    Szerintem csak a Lifetimeos feltuningolás szűnik meg steamen. Online előfizetést ugyanúgy lehet majd steamen venni.
    Az utolsó mondat meg "for the non-Steam version"-ra vonatkozik, amit meg pont leszarok. :)

Szóval no para, mert én az olcsóbbikat vettem most meg.

Ez a "TrackMapPlugin" kurva jó, rajta van minden ami kell, és még igényes is. :)
  • Joex22
    Nekem is hihetetlennek tűnt :) Ide tartozó rész:

How will Steam work with Standard/Lifetime?
    For those who do not buy or have Lifetime, you will need to buy online access through Steam. We will not offer Lifetime upgrades (from ‘Offline’) on Steam. We are also planning to stop doing Standard to Lifetime upgrades for the non-Steam version soon.
  • bardocz
    Itt max ligában tudnék versenyezni, az meg engem nem érdekel. Offline meg gondolom ugyan úgy jön minden frissítés és hasonlók, max nem tudok publicon hülyegyerekek ellen versenyezni :D
  • unrealnoise
    már nem azért de akkor mi lesz a sima, "olcsó pénzen" vásárolókkal később? Nem is értem.
  • Joex22
    Arra vigyázz, hogy most olcsóbb a lifetime, mint a már meglévő licensz upgrade-je, véglegessé tétele. Fontos infó továbbá, hogy hamarosan meg fogják szűntetni az előfizetésesről az upgrade lehetőséget, szóval most úgy tűnik, érdemesebb lifetime account-ot venni. Ezen infókat a Steam-es FAQ-ban lehet olvasni.
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2015.10.15. 18:23:18
  • lac coo
    Neked a nemezised az a c3, ne ulj bele soha tobbe !!! :)
  • unrealnoise
    Toltam egy kicsit ovalon. Bitang lesz ez. Ami viszont zavar, az a kurva HUD. Kell keresnem valami fasza plugint vagy nem tudom, mert a verseny állása, az egyéb infók kiírása BOTRÁNYOSAN bóvli. Esztétikailag, olvashatóságra, áttekinthetőségre... Ha valaki tud valami tippet, elfogadom, addig keresgélek...
  • Scarry
    Most akkor lesz sima verzió és steam-es verzió is? Írta valaki egyik fórumon. Úgy értem, hogy akinek megvan már régóta, akkor csak steamen tud vele versenyezni?
  • Alexease
    Mills lehet hogy kamu palya, de alapbol nagyon jo nyomvonalak, tobbfele autora is.

Az cumi:/
    Egyik telen vezettem havas-latyakos trutyiban egy C3-ast, hiaba pucoltam a talpam amikor beszaltam, vizes maradt a cipo, es egyreszt idegesitoen nyikorgott folyamatosan pedalon, masreszt kellemetlenul csuszkalt rajta a cipo;) Ha meg ranyomtamn a futest, hogy megszaradjon, leegett a herem, de a cipo nem szaradt;D
  • Ingy2
    Az új Mills nagyon jó lett, sőt szerintem Indycar (road setup) és Outer Loop B verzió nagyon kemény. Érdemes megpróbálni :)
    Egyébként kurvára bosszantó hogy a vizes cipő talp lecsúszott a fék pedálról és kb. 3 km/h órával gurultam neki a balról érkező autónak. (Elsőbbséget kellett adnom)
  • Alexease
  • lac coo
    Jóvan, persze, már még mi vagyunk a hibások a végén...:D
  • Alexease
    Grat
  • Alexease
    Sokszor az rF2 tartalmat is fikazzak, pedig messze nem olyan rossz, talan az egyik leghasznalhatobban osszevalogatott (verseny szempontbol).

Van benne ~25 auto, de szinte mind mas mas kategoria, stilus, sorozat, karakter stb.: sokfele openwheel (gokart, classic F1/F3, Skippy, F1, F2, FR3.5, IndyCar); GT1–GT4; WTCC/BTCC/NGTC (Civic, ahogy tetszik:P); kis/kozepes tura (Clio/Megane); utcai/trackday (Panoz, AC, Corvette, NSX); NASCAR.

Lehet hogy az AC-ban haromszor ennyi van, de nagyreszt egyformak, sok az utcai vagy "csak" design auto. Ha erdemben hasznaljak, nagyreszt GT3 es hasonloakat, modokat, es hiaba az egyfele kategoriabol a tobb tipus, ha "elesben" megy, ugy is mindenki a legjobbat valassza es/vagy "osszemodoljak" egyformanak.

Palyakban hasonlo a helyzet.
    Az AC-ban talan fele ennyi van (rF2 ~25db), es meg abbol is leesik nehany: drift, drag, felfutas, ott is van historic (amit itt szidnak), meg 2-3 nem tul acelos/ismert/nepszeru olasz palya. Persze Nord es Nurburg, Imola, Zolder vagy Barcelona azert eleg jo!

Az rF2 palyaban is hasonloan vegyes a valasztek, mint az autokban. Vannak a nepszerubb/ismertebbek: Atlanta, Bathurst, Indianapolis, Silverstone, Interlagos, Lime Rock, Malaysia, Estoril, es talan meg Palm Beac his idefer. Meg a "kulonlegessegek" (Tiger, Mores, LongFord, Kart, Mills, LostValley), a klasszikus cuccok, szerintem nagyon jok, kellenek (Monaco, Spa, Monza), meg persze az ovalok, ami nem nepszeru, de hozzatartozik.

Meg persze azonnal belekotottek a kulsos ceg altal keszitett kiadasokba, amit jeleztek is (3PA – Bathurst, Brookdale, Jackson). Ha a minoseg megvan, az ISI teszteli, a hivatalos csomagokhoz tarozik, akkor nincs gond vele.
    Az AC-nal sem hazon belul csinaljak a cuccokat, ennyi erovel ott is odairhatnak minden autohoz, hogy melyik kulsos ceg csinalta:) Sot, azok a kulsos cegek amugy is arulgatnak "DLC"-ket az AC-hoz vagy az rF2-hoz is:)

Igazabol nem az rF2 lett nepszerutlen, hanem a stilus es hozzaallas, ami szukseges lenne hozza;))))
  • Ingy2
    Csatlakoztam, bár miután az én kocsim szervízbe került és ma sikerült faterom autóját is összetörni, max áramot van kedvem vezetni
  • bardocz
    Énis azt tervezem, hogy megveszem az olcsóbbat, aztán ha multizni akarnék ezzel, akkor mehet az upgrade vagy előfizetés.
  • simcompany
    csatlakozva!
  • Joex22
    Én csatlakoztam a csoporthoz, fel is vettelek, és még alszom rá egyet, hogy melyiket, de 40%-ossal veszek egy rFactor2 példányt. Bár picit félek az online "népszerűtlenségtől", de remélem, hogy azért van ember mindig 1-2 jó versenyhez.
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2015.10.15. 12:04:41
  • unrealnoise
    Akinek van kedve csatlakozzon. Steam-es rF2-es magyar csoport. :) Már az is jó, ha csak páran jönnétek, de legalább lenne kivel csapatni majd nyitáskor is. Meg egyébként is kevés a Steames ismerősöm, szóval akár fel is vehetne, aki úgy gondolja. :) Steam ID Köszke :)
  • unrealnoise
    Ezez, mert szerintem szép az rF2, és sokat is tud. Mármint érted, ezek a klasszikus pályák, meg a többi régi is felújítva, önmagában nem ócskák szerintem. Erre rárántanának valamennyi effektet, új DX-es dolgokat, hát sokat dobna rajta.

Steamm-el azért egyszerűsödni fog a mezei felhasználó élete szerintem. Most töltöttem le az rf2 Installert, és hát bár én nagyjából ismeretlenként is átlátom, mit merre, meg hogy, azért az tuti, hogy valakinek már a telepítés is HC dolog lehet. :D

Arra leszek kíváncsi, mi lesz a Steam megjelenés után. Vagy bealszanak, és leszarják, úgy vannak vele, hogy mentették a menthetőt, vagy dolgoznak még vele. Remélem utóbbi. Pályákat, tartalmakat szívesen vennék hozzá, bármilyet. Bár főleg az ovál érdekelne most hirtelen, hiszen arra nincs jó program. Ott az iRacing, de az only multi, és igen, zabálom a gumikat oválban valamiért, nem tudok úgy menni, ahogy kellene, esélyem sincs. Visszasírom a régi, baromi kidolgozott és hangulatos Papyrus féle Nascar 2002-es, és 2003-as játékokat... :/

Steam megjelenésig már tuti nem lesz semmi komoly update szerintem. Egyszerűen megjelenik. Hogy utána mi lesz...

De amúgy azért nem sajnálom az ISI-t. Nagyobb sikerre lenne hivatott ez a cucc, de hát évekig ültek rajta, alig haladt a dolog, így nem lehet...
  • Alexease
    Szimes vezetesi szempontbol az rF2 lenne az egyik legjobb. Sokkal nepszerubb is lehetne (vagy lehetett volna), ha nem alapoztak volna mindent a pure szim stilusra, a moddingra es a piszkalgatos, allitgatos "nagykozonsegre".

Kellettek volna (nagyon kellene a Steam megjelenesig) az olyan "jatekos" vagy nagykozonseg kiszolgalo opcios szolgaltatasok, mint az AC-ban: 1-2 kattintos szerver inditas es atlathato lobby; a real/onboard/forced/akarmi auto "elektronikak" (ABS, TC); autonkent "automatan" kormanyhoz rendelt kormanyszogek es FFB-k; minden palyahoz 2-3 alap felgumizodas (mostanaban van); kapcsolhato gumimelegito paplan; stb.

Az AC nem csak azert nepszerubb (leszamitva hogy szep a render es a postprocess) mert sok a nepszeru tartalom, alapbol jo a fizika es elvezetes vezetni, hanem jatekos szempontbol azonnal kiszolgal mindenkit. Barki elinditja, barmilyen kormannyal es beallitassal, azonnal barmelyik autonal azonnal tokeletesek a beallitasok, es rogton elvezetesen es eredmeyesen tud korozgetni barmivel.
    Nem lesz furcsa a koramnyszog es az FFB, nem fog ossze-vissza csuszkalni, tud barhol elozgetni, kanyarodni, mindenhol uganugy tapad, nincs "meglepetes".

Az rF2-ot allitgatni kell (kormany, FFB, auto), bemelegiteni a gumikat, es valodi idealis iv van. Persze az emberek mindig ketfele huznak, mindenbol real-szeru kell, de ha van es maceras, akkor meg sem jo:) Pl. a valodi kozvetitesekben jo latni a hideg/kopott gumis szenvedest es az idalis iv melletti "halalt", de ha mar nekik kell atelni online, es elllehetetleniti az online bulit es a "csak ugy" elozeseket, akkor mar nem jo;)

Remelem kezdenek a programmal is valamit a Steam megjelenesig. Persze DX11 es hozza latvanyos postprocess nem lesz, bar azzl azonnal ugyanott lenne, vagy inkabb latvanyosabb mint az AC;)))
  • Joex22
    Hol van ez a 40%-os kedvezmény? :)
    Szerk: megtaláltam, ha másnak is kéne: http://us11.campaign-archive1.com/?u=dbba55b7ad7e6c91360821937&id=eba1cd04a2
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2015.10.15. 09:57:52
  • unrealnoise
    Pár hetet írtak az egyik hozzászólásban. :) Azt írták, hogy egy okos fiú, most megvenné, 40%-os kedvezménnyel, aztán később beaktiválná steamen. :) Teljesen jogos a dolog. Én most veszem meg. Raceroom és pCARS jó, de közelében nincs az rFactor 2-es vezetési, hangulati élményének.
  • haflac
    Elképzelhető,hogy 1 hónapon belül van a steam-re kerülés?
  • lac coo
    Nem lehet be cserelni pocsolyara es vizes szelvedore ? :)
  • bardocz
    Steam-re kerülés info.
  • Alexease

1. Sok autobol megjelent egy uj verzio, 1 szazaddal magasabb verzio szammal, igy fontos lehet a letoltesuk, a kompatibilitas miatt.
    2. A Multicmp-nek az a lenyege, hogy 1 db csomagkent kezeli a program install utan, nem lesznek kulon komponensek. A kulon komponenseknek akkor lett volna ertelme, ha mukodne a profi modolas, es igy az elkeszitett csomagokat (pilota, hang, festesek, reklamtablak akarmik) fel lehetett volna hasznalni mas modoknal (virtualis cuccok). Jo otlet volt, de meg sem:DD
    3. A technikai elonye, hogy a package manager-ben, sokka rovidebb igy a lista, egyszerubb az uninstall (:P), mert egy autonal csak egy komponenst mutat, nincs szetszorva a listaban a hozzatartozo egyeb cuccok (pl. hangok, festesek, pilotak stb.).
  • shiet
    Ha a játékosok (beleértve engem is) 99%-a értené, hogy ez most mit is jelent az nem lenne rossz. Mi a tököm az a multicmp meg egyáltalán mi ez, mire jó újra letölteni az autókat?
  • lac coo
    Verlobbanast kapok az uj cuccoktol... :)
  • unrealnoise
    Nem értem mi a baj azzal hogy felújítanak ezt-azt. Tegyék. Inkább, mint hogy ne csináljanak semmit. Ha meg új tartalmak jönnének (ahogy azért jönnek is, a régieket meg nem pofozgatnák, akkor az lenne a baj, hogy így az egyik jó minőségű, a másik már szar...
  • Adam Jonas
    Jah, ismerős a story, rohadjon meg az egész ANSYS :D