...
  • Darun
    A karavánt eleinte én se értettem, de lyuhtubon találtam egy magyar bemutató, amiből szintén nem igazán sikerült megértenem, de annyira elég hogy tudjak játszani. Most a második végigjátszásnál pl még egy meccset sem kellett visszatölteni, pedig a Jokert még mindig nem értem hogy mire jó és láttam már olyat is, hogy az ellenfelem csökkenő sorba rakta a lapokat, és a végére rakott egyet ami meg növekvő volt.
    A karaván egyébként röviden összefoglalva: 3-3 oszlopban rakhatsz le lapokat. A lapok értékének vagy növekednie kell, vagy csökkennie. Az nyer, aki először kihozza mindhárom oszlopot x értékre. (ez asszem 21 és 27 között kell legyen, de ez csak kb, jobb ha valahol utánanézel, esetleg valaki majd pontosít). Vannak a "nem érték" lapok, ezek a bubi, dáma, király, joker. A Joker fogalmam sincs mit csinál, a bubival egy lapot eltávolíthatsz a játékból, a király meg megduplázza egy lap értékét. Én most úgy raktam össze paklit, hogy kiszedtem az 1-2 értékű lapokat, 3-as asszem egy van, 4-es kettő, dámát is kiszedtem egyet vagy kettőt és mivel fogalmam sincs mire jó a joker, azt se használok. A nem érték lapokat az ellenfél lapjára is teheted. Pl ha van lent neki egy oszlopban 10-es, 8-as és 7-es, az értékben 25 vagyis neki az már kész oszlop. De ha a tizesre rávágsz egy királyt, akkor megduplázza az értékét, az oszlop akkor már 35-t ér, ami sok. Ekkor vagy eldobja az adott oszlopot és újra kezdi, vagy rádob a 10-esre egy bubit, ekkor a tizes kikerül a játékba, marad a 8 és a 7, vagyis az adott oszlopot 15-ről kell folytatnia. Igazából ha rájössz az alapokra, akkor már nem olyan nehéz.
    Azért az a játékban az egyik szereplő ki is emeli külön, hogy karavánt csak kereskedőkkel illetve mezei npc-kel tudsz játszani, kaszinókban nem. Szóval időről időre érdemes lefosztani a karavános csókákat is. A kaszinókban én is blackjack párti vagyok, mert a félkarú rablóhoz már nem elég jók a reflexeim, a rulett meg tényleg szerencse kérdése, bár erre is láttam egy magyar trükköt.
    Tegyél fel 10-et a feketére. Ezek után minden körben duplázd meg a tétet és mindig a feketére (vagy a pirosra az mindegy, a lényeg hogy mindig ugyanarra a színre rakj) így előbb-utóbb nyerni fogsz és mivel duplázod az előző tétet, ezért ha nyersz, akkor már plusszba leszel, akármilyen soká is nyersz.