Fallout: New Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Project Eternity pedig eléggé várós😄
Ezt azért tényleg ajánlott. Tényleg csak javítás változtatás nélkül, nekem úgy tûnnik jobban fut ezzel.
A Beth tényleg nem adott elég idõt az Obsidiannak. Le is vonták a tanulságot, többet nem vállalnak el senkinek talán ilyen megbízást.
Persze ehhez még hozzájött néhány más szopás is ez után.
Így most a kickstarterrel próbálkoznak.
Nem kellene egyébként különbségnek lennie, alapjátékban modok nélkül legalábbis nem vettem észre (ott mindenhol 'ködös' <#idiota>#idiota>), bár elég régen játszottam már vele.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Vegas felé haladok:
Vegas külvárosába értem:
Amúgy Ismeritek Niner meg Willow telepíthetõ társakat?
Szerintem nagyon ott vannak. Willow a csipogásával készít ki. Meg a ceruzáival, Niner meg a folytonos idétlen szövegeivel és a drogjaival.
I, am, the, Banshee... Let my cries chill the livings!
Mondom, fõleg a pusztában. És inkább éjjel.
De ha szellemek, akkor van a Dead Money "ghost Sight" nevû kis cucc, azzal láthatom is õket akár?
1. vannak szellemek a játékban, de nem anyagiasulnak, így a pusmogásom kívül más fizikai behatást nem váltanak ki
2. a hangok forrása máshol is lehet. egyéb helyeken és idõpontokban nem szoktad õket hallani ? <#merges2>#merges2>
<#hehe>#hehe>
Jó ideje játszom már a játékkal, de valami nem hagy nyugodni. Lehet hogy csak nekem tûnt fel de megkérdem.
Vannak pillanatok, fõleg éjjel mikor szél támad a pusztán, fõleg a sivatagban és furcsa suttogások, pusmogások hallatszanak a levegõben. Ilyenkor mindig forgolódok nézelõdök, még hõkeresõvel és VATS-al is szét szoktam nézni, sõt még éjjellátóval is, de soha senkit nem látok ilyenkor. Kivéve a társaim meg a bóklászókat már ha épp vannak a közelben. Ez mitõl van?
Pont az imént volt ez. Találkoztam azzal az emberkével aki a Csillagos SSA kupakokról beszél nekem. Ahogy elment megint hallottam ezeket a hangokat. Ez mi? Elõzõ karakternél mikor már félig cyborg volt sokkal kivehetõbben voltak hallhatók.
Valakinek van ötlete ez miért van? <#confused>#confused><#nemtudom>#nemtudom>
Egyébként nálam nincs köd Vegasban, modok elõtt sem és egy csomó mod után sem volt. Nem kizárt, hogy nem szereti a vidikarid, de ha nem zavar, lehet még jó is... 😊
Persze lehet szimpla grafikai bug is.
A mission mojave mod elég sokat kijavított. Ez a Bethesda által is elismert unofficial patch, nem változtat a dolgokon de a rengeteg grafikai bug egy részér kijavították és mást is. A helyzet az hogy a skyrim az elsõ bugmentesnek tekinthetõ offline rpg. FNV-be elég sok van, ez se tette népszerûvé.
Nem zavaró egyébként csak kiváncsi voltam, hogy ez meg van e magyarázva a játékban.De akkor ezek szerint nincs😄
Ha nagyon zavar tegyél fel egy Project Realityt, Nevada Skies-t abban nincs ilyen.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Meg tudja valaki mondani, hogy New Vegas környékére érve miért van füst mindenhol? Mi akar ez lenni szmog?<#fejvakaras>#fejvakaras> Konkrétan úgy néz ki, hogy ha a környékre érek akkor mintha köd vagy füst szállna le.
El kell olvasni a mos required listáját, vagy feltenni a vrye flash-t és ellenõriztetni vele, mi hiányzik.
Az viszont nem értem, hogy ha felteszem az Underground Hideout New Vegas V4-4, vagy az EVE - Essential Visual Enhancements akkor a menü elõtt programhibával leáll. Pedig a betöltési sorrenden is változtattam.
Eddig csak ezeknél jelentkezett ez a hiba, de félek lesz még egy-kettõ.
Van tippetek?
A project nevadánál meg gyagyás voltam, mert patch-el akartam kezdeni a telepítést. Fáradság bocsi. 😊
az az útvonal csak a Steam alap telepítési helye, ettõl bõven eltérhet nálad, fõleg ha virágboltit használsz.
"The trees move. Do you not see it?"
Program Files/Steam/SteamApps/common/fallout new vegas/Data/.
Mit tegyek, ha a StemApps-on belül nekem nincs common mappa?
Gondolom le kellene törölnöm a játékot és egy másik verziót telepíteni, de nincs esetleg valami más megoldás. Így nem tudom feltenni a Project Nevadát, mert mindig megakad a telepítésnél. (nem biztos, hogy ezért)
Azt írja hibaüzenetnek, hogy a core.esm file nem aktív, vagy aktív. Nem tudom, mi lehet ez?
Nagyon jó, hogy ennyire lehet modolni a játékot, ez szinte már külön játékélmény... 😄
Folyamatosan frissülõ adatbázisból dolgozó modsorrend-rendezõ.
Ha már van jópár óra az állásodban, akkor már ne kócold össze ezzel, leginkább elsõ indításkor érdemes ráereszteni a feltett modokra, illetve erõsen ajánlott akkor is, ha modokat próbálgatsz: eredeti modok-BOSS-új mod-BOSS-mod leszedve-BOSS-másik mod felrak-BOSS-stb.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Így állítom be, ahogy mondat. Egyenlõre egyesével próbálgatom a modokat, de sajnos olykor-olykor kilép programhibával. Most az összes eddigi modot deactiválom, egyenként újra rakom tesztelem egy indítással. A Fallout Mod Manager-t használom és az NVSE-vel indítom. Gondolom mindegy, hogy ezt, vagy a Nexus Mod Manager-t használom...
Majd egy évig készült úgyhogy egy jó idõre el is ment a kedvem a modolástól. Meg hát játszani is szeretnék végre a játékkal 😊
A modokat úgy érdemes betölteni (ha a leírásban nincs benne hogy miután vagy mielõtt töltsd be) hogy ami a legnagyobb változást hozza (pl a modom vagy idõjárás mod) azt felülre és lépcsõzetesen haladva lefele azokhoz ami legkisebb változást okoz (pl: ruha vagy páncél mod)
Igazából ha ütközés van akkor az legtöbbször nem küszöbölhetõ ki a lista változtatásával sem. Jó példa a modom. A World of Pain vagy NV interiors is modosított olyan területeket amit én is. Ekkor van az hogy pl lebegõ csatornafedél vagy door indicator a semmiben - kijelzi hogy be tudsz menni valahova viszont körülötted nincs semmi hiszen a pusztában állsz a semmi közepén 😊
Ezeket csak kompatibilitási peccsekkel lehet megoldani úgy is. Így a két mod ami ütközik összefésülhetõ.
Ha viszont pl mindig ugyan ott kifagy a játék akkor érdemes átgondolni hogy mik azok amik az adott területet modosították. És kicsit átvariálni a listát hátha megoldja a gondot.
Nem írtam még ide, de jól visszaolvastam az üziket 2012 szeptemberéig (ennyire volt csak erõm). 😊
Elõször is engedd meg Ryder62 hogy látatlanban gratuláljak a mododhoz. Amiket olvastam róla nem kis munka lehetett és biztosan kipróbálom a fagyások ellenére is. Büszke vagyok, hogy a nexus-on magyarok is képviselik magukat elõkelõ helyen. Legfontosabb: ne keseredj el, az önkéntes munka nem szokott kifizetõdõ lenni. 😉 Így tovább!!!
Mivel én magam is rajongója vagyok a Fallout sorozatnak egészen az elsõ résztõl, így természetes, hogy a NW-ba is belevágtam pár hónapja. Mára már egy csomó mod-ot is kipróbáltam és ezeket szeretném rendszerezni kicsit, mert kavarc van. Nagyjából wesker24 #5052-es üzenetében leírtakat használom én is néhány apróbb kivétellel.
A nagy kérdésem az lenne felétek, hogy mi alapján kell a betöltési sorrendet beállítani a manager-ben? Lehet, hogy gyagya kérdés, de nem igazán vágom.
Köszi elõre is!!!
Érdekes ez, frissítik mi hogy áll egy ilyen docban.
Ez se uborka 😊
"As many other people, from what I've read, I'm following this project since a long time. And since some months it also became the only release I'm waiting for, the only priority concerning games. I mean I'm not waiting for some famous game from some famous software house, I'm just waiting from Project Brazil, with the same excitement a child could have while waiting for Christmas. It's so nice that you take all your time to make it a fabulous mod. All hail Thaiauxn and all his mates"
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
"The trees move. Do you not see it?"
Már vagy 4-5-ször kijátszottam a játékot,de most egy olyan irtóztató buggal sújtott le rám a pusztaság,hogy nem is igaz ! 😞
Az összes harci képzettségem(kézifegyó,ököl,pusztakéz,explo stb) mínusz NULLÁBAN van.A nem támadóak beszéd,zárfeltörés stb normálisak.
Valaki tud erre megoldást?
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
hehehe 😊
Sztem az összes battle/fight zenét kicserélem.
Egy dinamikusabb, energetikusabb zene feltudja ám dobni a harcot rendesen.
Úgy nézem hamarosan lehet tesztelni, kicsit akciódúsabb lesz és használja a new vegas újításait is.
New Vegas ott vérzett el - elsõsorban - hogy sivatagi helyszín volt. A nagy büdös semmi közepén kellett koborólni.
A másik hogy hihetetlen szar volt a pályadizájn úgyhogy no comment.
Ha valami nagyváros körül játszódna, és rendesen kidolgozott lenne úgy várnám mint a messiást.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
-Python 2.6.2
-Pyffi 2.1.10.2c
-Blender nif scripts 2.5.8 (ezzel a scriptel lehet importálni/exportálni nif fájlokat Blenderbe)
Ezek csak a Blender 2.49b verzióval mûködnek, az újabbakkal már nem.
A Youtubon rengeteg oktató film van a Blenderrõl, erõsen javaslom az alapok elsajátítását mert nélküle fogalmad sem lesz, hogy mit hogyan csinálnak.
Nexus wiki itt megtalálsz majdnem mindent a Fallout fájlok módosításával kapcsolatban.
Keress rá még a Fallout 3 és New Vegas Nexusokon is tutorial címszóval mert azokon is rengeteg van.
Na ez a jó megfogalmazás, ezzel mindent leírtál.<#rolleyes>#rolleyes>
- Nem jó, fagy, kidob, nem indul, rossz, kevés az fps stb
- Nem kompatibilis a fõ modokkal
- Jáj túl macerás telepíteni
- És még egyéb rinya <#rolleyes>#rolleyes>
Tisztelet a kivételnek
Igazából azt sem tudom hogy ezzel foglalkozzak még. Mondjuk vegasban nekem is sokszor kilép, fõleg ott ahol rengeteg dolog van, mert itt a legnagyobb az esélye hogy rosszul tölt be vmit vagy be sem tölti. Lehet kicsit ritkítani kéne.
Egy biztos ilyen nagy modokba többé bele nem fogok, max kisebbekbe (pár hetes max 1 hónapos)
A Blender azóta felkerült meg a NifSkope, úgyhogy ez inkább Hotomi-hoz szól õ írta hogy már dolgozott vele:
Hogy tudok ruhákat, páncélokat készíteni new vegashoz? A blender NifSkope páros elég vagy kell még más is? Hogy tudok nif-et megnyitni szerkesztésre vagy készíteni?
Nemrég végeztem a fallout 3 fõszálával (meg persze a broken steel dlc-vel), kedvet kaptam a new vegashoz. Több helyen olvastam, hogy nagyon jó modok is vannak hozzá, itt találtam pár leírását, de mivel nem mai darab, jónéhány link nem él. Ráadásul nem mindhez van odaírva, hogy melyekkel kompatibilis, én meg nem szeretném 628-szor újratelepíteni a játékot.
Ti milyen modokat ajánlanátok?