311802
  • zorrobomber
    Értem hogy ez a kéz eltöréses dolog csak képletes, de nem hiszem hogy érdemes lenne ennyire haragudni a világra. Mégis csak játékokról beszélünk.

Vicces hogy valaki szerint én vagyok a megkeseredett meg frusztrált...
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.02.24. 11:21:59
  • zorrobomber
    Tök jó hogy felteszel egy kérdést, aztán rögtön meg is válaszolod :)

Van akinek a játék nem önmegvalósítási forma, meg menedék, hanem egyszerűen csak ökörködik. A kiadók minden pénzt ki akarnak facsarni, így erre a célcsoportra is gondolnak. Nyilván én sem értek egyet a dologgal (a Pay2Cheat-el), de ez logikus, hisz itt a csoportban mindegyikünknek több a gaming mint ökörködés, még jó hogy nem értjük mire jó. Pont a fejlődés része az is, hogy az ember gyerekkorában ökörködik, mindent meg akar tapasztalni hogy működik, aztán rájön ő is hogy csalás nélkül érdekesebb. Unokaöcsém is csalt anno CS:GO-ban, kipróbálta, aztán kinőtte. Most már nem szokott. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.02.24. 11:14:12
  • Dzsini
    Nagyon könnyen, még olimpián is volt, hogy autóval vitették magukat :) (a korai olimpiákon egészen cifra dolgok is történtek, érdemes mondjuk az 1904-es Olimpia történetéről olvasgatni, ott aztán volt minden is)
  • Voltan
    Rövidnek rövid - anno egymás után kétszer is végigvittem, rögtön. Valszeg azért, mert a rövidsége ellenére az élmény nagyon egyben van.
  • Voltan
    Hogy lehet maratonon csalni? Doppinggal, vagy hogy? Nem vágom.

Azoknak én is eltörném a kezét, aki bármilyen kompetitív jellegű tevékenységben csal, legyen az sport, videójáték, vagy akár társas, mindegy.
  • Tinman #310068
    Inside is rövid. Az a lényeg, hogy közben jól szórakoztál. Teljes áron szerintem is pofátlan rablás.
  • Tinman #310067
    Igen, gyerekként az ember ökörködik egy keveset, de a valódi végigvitelem a Doom-nál is nyilván kódok nélkül volt. Egyszerűen maga a játékmenet úgy válik adok-kapokká, úgy válik azzá, aminek tervezték! Fektetek bele energiát, figyelmet, skillt, ügyességet és cserébe kapom az élményt...

Mert nem a cél fontos, hanem az odavezető út!

(Ezért kellene pl. eltördelni a lábát annak is, aki képes egy maratonon csalni, ami az első edzéstől arról szól, hogy felépíted magad apró lépésekkel és túllépsz a saját határaidon.)

Tegnap írtam erről az indie lövölde játékról, aminek a nehézsége már normalon is feljebb lett csavarva. Ha csak végiglőttem volna agyatlanul, mert sérthetetlen vagyok tized ekkora élményt se ad, mint úgy, hogy pl. volt olyan boss ahol 15x haraptam a fűbe. De a szemem előtt bontakozott ki a saját felépülésem (ahogy percek alatt átlátom és kijátszom az ellenfelet) és ez mindig RENDKÍVÜL pozitív érzés! Ezt aki elveszi saját magától, az fogalmam sincs mit keres a monitor mögött. Javaslok neki egy El Caminót elektromos kerékpárral... phisztos naon jóak lesz, phisztos átjárja majd a Zen. Lol.
  • Scooter
    Ez a Little Nightmares egy csalódás volt. A megvalósítás, a körítés (ötletek) és a grafika pazar. Viszont iszonyat rövid. Ebben csalódtam. Jó ha 5 óra az egész. Sok mindent az Inside-ból loptak. Rögtön az jutott eszembe rögtön, amikor bizonyos részeket megláttam. Persze jótól lopni nem bűn. Viszont mire belemerültem volna, addigra vége. Még jó, hogy csak 6,99€-ért (kb. 2200 Ft) vettem a Complete Edition-t a Fanatical-on, de így is sokallom a pár óráért, ami viszont tényleg iszonyat hangulatos és ezzel nincs is baj. Persze még csak az alappal végeztem tegnap.
  • Scooter
    Én se értem ha valaki csal egy játékban. Abban mi az élmény? Talán még a 90-es évek vége felé használtam utoljára cheat kódot. Pl. a Wolfenstein 3D-ben, meg a Doom-ban, de csak az ökörködés kedvéért. Nem a végigvitel szempontjából. Azóta sose használtam. Én is millió játékot vittem végig csalás nélkül. Katartikus élmény! Pl. az Ori and the Blind Forest-nél is. Pedig az aztán a kitartás és hiba nélküli tökéletes irányítás mintapéldája! Ezért is fogom a megjelenés előtt megvenni a Will of the Wisps-et, annyira tökéletes a Blind Forest. Döbbenetes érzés amikor a végére ér az ember és jön a befejezés videója. Pedig akartam volna belőle még többet. Azzal meg nem értek egyet (valahol olvastam), hogy rövid?!? Az ángyod térgye kalácsa a rövid, de nem ez. Persze én is szerettem volna többet, de hát jön a folytatás.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.24. 09:56:27
  • Tinman #310064
    Igen, de akikről te beszélsz, azok tényleg állítanak elő tartalmat, míg Tirexi munkássága talán a kezdetektől fogva arról szól, hogy nézzetek és gyűlöljetek... csak aztán túl sok lett a gyűlölet. Fogalmam sincs, hogy szándékosan csinálta-e amit csinált, vagy tényleg ennyi telik tőle... de bármelyik is legyen a nézők (utálkozók) tették "naggyá"! És innentől tudod ki az idióta ugye?

"Stop making stupid people famous!"
  • Atisz #310063
    Anélkül hogy ne értenék veled egyet, "kijavítalak" - ők igenis állítanak elő "szolgáltatást" (sőt terméket, ahogy ma már a bankban egy befektetési alapot is hívnak - én ebben a tekintetben is konzervatív vagyok és Marx-szal értek egyet: "termék az, amit emberi munka állít elő), ők az influencerek. Az az igazság, hogy én is nézek alkalmanként néhány youtubert, akik stílusát, illetve az általuk játszott dolgokat kedvelem. Így nem csak szórakozom, de információt is szerzek az adott játékról, amit aztán talán meg is vásárolok.
    DE az, hogy valakik lázasan követnek egy-egy ilyen személyt, aki aztán már életmódtanácsokat is ad, meg x számú szponzor termékeit mutatja be rendszeresen, hát én azt nem bírnám. Egyébként ez az adott csatorna személyiségének sem tesz jót, kifordul(hat) önmagából.

Magyar youtuberek közül Vakondot néztem, de ő nemrég abbahagyta (illetve még FreddyD-t, őt ráadásul a kezdetek óta teljesen véletlenül találtam meg, mielőtt "befutott" volna). Érdekes, hogy a legtöbbjüknek nem bírom a stílusát, talán a "vakok közt félszemű a király" az amivel jellemezni lehetne némelyikük viselkedését, azzal az apró kitétellel, hogy a legtöbb néző nem vak...
  • Tinman #310062
    Guns, Gore & Cannoli 2 is lepergett. (4-5 óra)

+ Az előd hibáit igyekeztek kijavítani...
    + Ha lehet még szebb képregényes küllem.
    + Tökös boss harcok, észnél kell lenni.
    + Még jobb a gunfight! De már annyira jó, hogy simán addiktív!
    + Ha lehet még gyorsabb és dinamikusabb harcok, melyeket néha megszakít egy okosabb, lassúbb tempót igénylő taktikai lövöldözés.
    + Remek és ötletes helyszínek... sőt még partraszállás is :-D
    + Megszámolni se tudom, hány féle enemy.
    + A szesztilalom idejéhez passzoló zenék.
    + Még több humor és vér, belek, meg nácik :-D
    + Még mindig igaz rá, hogy alig pár ember műve.
    + Bugmentes.

0 - Rendesen feljebb csavart nehézség már normalon is. Aki az első részre azt mondta, hogy nehéz, az nem tudom ebben mit fog csinálni. Keményen oda kell figyelni, különben seperc alatt cafatokban lógsz a falon.

- ...hogy aztán legyenek helyette új hibák.
    - Azt írja a Steam adatlapon, hogy full controller support. Ez nem egészen igaz. Egyrészt MINDIG elfelejti a controller beállításokat, ha ki és belépsz! Iszonyú gáz újrakonfigolni, ha kiléptél valamiért. Másrészt simán egy fokkal nehezebb, ha játék, ha controllerrel tolod, ugyanis most már nem csak síkban lehet lövöldözni, mint az előző részben, hanem az analóg stickkel lehet célozni. Ez controllerrel egy dinamikusabb, sodróbb játéknál mindig nehézkes, nagyon meg kell szokni. (Elég hozzá fél óra.)
    - Semmiből előbukkanó ellenfelek.
    - Érzésre mintha ez rövidebb is lenne picit, mint az elődje.
    - Elvették a gránátot és molotov koktélt, miközben az ellenfél azért keményen szórja. Wat. Dö. Fakk. ^^

7.5/10, fun gaming, amihez azért ajánlott az első rész ismerete.
  • Tinman #310061
    Akkor itt lehet a difi... sokszor hallok M. Richárdról, meg Rogán Cecről akaratlanul, de eszembe nem jutna rájuk keresni. Már kép alapján is mind a kettőt egy másik valóságba helyezném át, ahol pl. nincs a légkörben nitrogén. Az előbbi hsz kapcsán viszont, hogy válaszolni tudjak rákerestem Tirexire ez tény.

De azt még meg is értem, hogy rákeres valaki Kiszel Tündére... de, hogy külön topikba jár, ahol együtt lehet utálni az nekem durván keménynek tűnik. Grebber ugye nem gyárt tartalmat, leírja a véleményét és leszarja, hogy elolvassa-e bárki, vagy sem, leírja, mert joga van hozzá és pont ez a fórum lényege... mondjuk ebben feltétlenül osztom ezt a nézetét. Aki akar reagál rá, aki nem az meg halad tovább.

Pont ma olvastam egy blogot, ahol tök korrekt módon, meglepően intelligensen kifejtették a hozzászólók, hogy mely pontokban téved a szerző. Reakció: Komment szekció teljes beszüntetése. Értelmes. Tele van az ország ilyenekkel... ezeket gyártják vajon valahol? Vagy ez egy külön faj? Ezek lennének a gyakran ismételt kérdések emberek?
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.23. 17:17:56
  • IMYke2.0.0.0
    Az abszurd rajongas / kivancsisag fogalommal irhato le a jelenseg es meg pedig azzal, ami az irott es digitalis media tol az arcodba: annyit hallod a jo/rossz (koz)szerplo, keleb, politikus, szinesz, bunozo, stb. nevet, hogy mar csak passziobol is rakeresel... Csak hogy tudhasd, kit fogsz ujabban kedvelni / messzire kerulni... Engedve, vagy (onamito) onerzetessegbol messzire kerulni... Holott tudhatod, hogy miatta nem fogod abbahagyni az irott/digitalis media anyagainak fogyasztasat.
    Roviden: "tudni" fogsz a letezeserol... Es te is teszel a statuszaert.

Ez tortent a meltan kufigurazott es/vagy nem szetetett tirexivel is...
    Aki raadasul nagyban olyan, mint ai grebberunk: kulon velemenye es viselkedese megbotrankoztathat sokakat, de mi ismerjuk a jobbik arcat is.

• Tinman #310059
    Multiban kb. minden 5. bunkó...
  • MrAndree
    Videóját egyet se láttam, ellenben játszottam vele, a stílusa és a viselkedése miatt tartom parasztnak.
  • Tinman #310057
    Nem azért nincs sehol, mert ne lenne 100k+ feliratkozója, meg bármelyik videóján sok ezres, tízezres nézettség, hanem mert belefáradt az utálkozásba, amit toltatok felé... ahogy látom abbahagyta a gaming videókat ezért nincs sehol.

Igen, tudom, itt a nem értek egyet vele = paraszt a menő.
  • grebber
    Cheat-el legalább tudnék benne gyakorolni mert ki tudnám esetleg 90ezer óra alatt ismerni a gépet mit is kéne hogy meg tudjam karcolni.
    Úgy sajnos nem tudom kiismerni hogy eljutok egy nagyobb ellenfélhez kettőt rámlehel és meghalok majd ugyanez történik 500x 10 percen belül...

De mivel az a game ez miatt nem is izgat cheat-el se fogom végigtolni,mert én játszani szeretnék nem TANULNI
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.02.23. 14:46:42
  • Rony94
    Mi tettük "naggyá"... és most sehol sincs. Mi a probléma? Hál' istennek az értelmesebb videósok már elnyomták őt. Ha mégis szóba kerül (mint most), akkor is csak arról van szó, hogy mekkora paraszt.
  • Tinman #310054
    Én ezt tökre megértem... azt viszont a kezdetektől fogva nem, hogy mennyi energiát beletoltak sokan az utálatába. Ha jól rémlik még volt valami topik is, ahol lehetett utálni. Holott csak idióta. Szerintem tök joga van hozzá, hogy idióta legyen és leírja, elmondja a hülyeségeit. Alkotó munkát ugyanis nem végez, nem árul terméket, nem árul szolgáltatást, így igazából senkit nem zavar. Erősen más kategória, mint egy Deep Silver...

Az van, hogy ti tettétek őt "naggyá". Ha jól tudom a hazai YT-on volt idő, amikor talán a legnézettebb csatorna az övé volt. Ti csináltatok egy hülyéből hírességet. A ti hibátok. Teljesen. Ha soha nem kattintottatok volna, ha teljesen ignoráljátok, akkor seperc alatt rájött volna, hogy idiótasággal nem lehet pénzt keresni. De nem... ti megmutattátok neki, hogy SOKKAL jobban lehet kreténséggel pénzt keresni, mint értelmes tartalommal. Köszönjük!

(9Amúgy soha nem láttam egyik videóját sem, max egyszer egy részletet valami PC build témából, de azt is ti linkeltétek még régen.)
  • MrAndree
    Nekem valahogy friend listemre is felkerült, játszottam vele sok éve Left 4 Deadet. Néztem is kb 3 perc után, hogy ki ez a nagypofájú pöcs. Azt csak évekkel később tudtam meg, hogy egy internet celebhez volt szerencsém... :D
  • Rony94
    Minden magyar fórumon ahol megfordult, basztatták és ki lett közösítve. Jól is tették.
  • IMYke2.0.0.0
    En vagyok a hulye: rapoktem a linkre, es kapaszkodni, ot percig ki is birtam...
    Ez a csoka csak foglal egy helyet a bioszferaban...
  • MrAndree
    Tudomásom szerint igen, legalábbis amit lootbox kapcsán olvastam ott mindig a randomizáció miatti szerencsejáték jelleg volt a baj. Főleg amikor gyerekek ennek a célpontjai.
  • Rony94
    Akkor is csalódnál. A Dark Souls-nak nincs története. Lore foszlányok vannak, amikből összelegózhatod a világot és karaktereket, de nem olyan részletes mint gondolnád.

A DaS lényege meg pont a KITARTÁS. A küzdelem, az ÚT a játék elejétől a stáblistáig. Ezt cheattel nem igen élnéd át. Mintha belekezdenél egy autós játékba, elkezdődik a verseny, te benyomsz valami cheatet és automatán kanyarodik és fékezik az autód. Kis beleszólásod van a gázadásban, de ennyi.

Nem szeretem megemlíteni, mert még ennyit sem érdemel, de ott van Tirexi. Letöltött egy trainer-t a DaS3-hoz, feltolta a HP-t és a staminát maxra és még úgy is elkalapálták és így szarozta a játékot. A gamer közösség legalja ez az ember. Tirexi videó
  • Dzsini
    A sokkal régebbi LEGO játékokban volt egy bekapcsolható "adaptive difficulty" rendszer, ami pont ugyanerről szólt - állította az ellenfelek "ügyességét" és mennyiségét, és hogy mennyire büntet a halálokért a játék (mennyi pontot veszít a játékos) - aztán rájöttek, hogy a játék nem igazán a pofozkodásról és a büntetésről szól (kivéve a Marvel Avengers, ami külön harcrendszert is kapott), és kivették. De sok részben benne volt.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.02.23. 11:20:13
  • Kályha
    Dishonored Collection a GoG-on 21euro.
  • Xsillione #310046
    A 20 dodoért kapod meg a bossra a megoldást direkt formában még nem létezik, ám az epizodikus meg dlc-s kiadásban akár lehetne, a boss ottvan az elejétől, csak a mellékküldi amiben a legyőzéséhez szükséges fegyvert megkapod nincs, mert azt a 4. rész vagy a 12. dlc tartalmazza, illetve az ultradeluxe csomag fegyvere is jó erre, így azoknak a játék ha akarják 2 perc, hiszen csak bemegy a bosshoz a szuperfegyverrel, és kész.

A nehézségbenn van rosszabb is, másik szinténn szabadalom alatti ötlet,hogy a jobb játékost magától szivatja majd a játék (könnyen ölöd az ellent, egyszercsak kisebb lesz a a hitbox meg több hp-ja lesz, ám ez mind titokban a háttérben fut), még mókásabb ha viszont is megy, és esetleg ezt online környezetben is, hogy mindenki egyenlő legyen...
  • Tinman #310045
    Igen, az nem is kérdés, hogy az 1 éves timed excluk értelemszerűen magukkal hoznak az 1 év után alacsonyabb árat + teljesebb tartalmat + javított bugokat.

Minden lootbox rendszer random? Nem tudom, kérdezem.
  • MrAndree
    Egyik se érint. Alaposan utánanézek mindig mivel játszom, kritikák, gameplay videók, előzetesek. Szerintem aki alaposan tájékozódik simán ki tudja kerülni az összes buktatót. A végén még az Epic store-al is jól jártam, mert így nem vettem Metro-t megjelenéskor, amikor a fullos pakk 85 euro lett volna (játék+season pass ugye), így meg most Steamen a Goldot megszereztem 38 euróért.
    Lootbox-al az volt a baj, hogy a jutalom amit kapsz teljesen random, így tulajdonképpen szerencsejáték aminek a legális mivolta erősen véleményes. Ha pontosan látnád mi van a dobozban, tehát rendes mikrotranzakció lenne akkor semmilyen politikus nem szólalt volna fel ellene.
  • ToxiMaxi
    A fizetős lootbox azért egy picit más, az olyan, mint a szerencsejáték én személy szerint betiltanám. Nem szimpatikus lépés a Sony-tól, de amíg ez csak single játékokra korlátozódik és a multi "tisztaságára" nincs kihatással, addig ok. Az achi rendszert persze jól elkúrja, de az egyébként is csak az e-peen növelő volt, semmi egyéb haszna nem volt, hacsak nem volt kötve hozzá valami olyan jutalom, ami csak így megszerezhető. A probléma inkább abban van, ha ez a rendszer sikeres lesz, akkor futótűzként fog terjedni és biztosan lesz olyan játékkészítő, aki csak ezért teszi majd direkt nehézebbé a játékot.
  • Tinman #310042
    Nem írtam azt, amit te, hogy majd lesz olyan játék, amit majd csak 20$ ellenében lehet végigjátszani. Az emberek kihasználása, lehúzása és az értékrendszerük torzítása ellenben tovább zajlik... ráadásul ebbe a gyerekek is nyakig benne vannak. A gyereket amúgy játszani is meg kell tanítani, mert az sosem lesz játék, hogy én vagyok az Isten, és azt csinálok amit csak akarok, és minden szabályon átgázolok.

A gyerek nem a játékokból állít fel értékrendet, de nagyban hatnak rá.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.23. 08:16:18
  • grebber
    Ismétlem nincs olyan single nem is lesz amiről te beszélsz. kényszeríteni ,meg csak azt lehet aki gyenge nos az ilyen csak fizessen erre mondják megérdemli..Felfogni nem tudom téged ez miért zavar főleg single játékosként

A gyerek aki felnőtt korára a játékokból akar értékrendet felállítani hát ...akkor inkább jól döntöttem hogy nem lesz soha gyerekem ilyen debil ne is legyen aki ezekből merítene
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.02.23. 08:13:07
  • Tinman #310040
    Pont ez a baj, hogy a nem pénzeseket is abba az irányba terelik, hogy költsenek. (A Pay 2 Progress dettó erről fog szólni.)

És itt gyerekekről van szó leginkább, akikben még nem alakultak ki azok a védelmi mechanizmusok, amik egy felnőttben ott vannak! Le lehet őket szarni, csak a gyerekek a jövő társadalma, rohadtul nem mindegy, hogy milyen értékekkel rendelkezve cseperednek fel!

"amig nem az én tornácomra szarnak kicsit sem érdekel hogy a szomszédé elé meg 30 percenként"

Mindig elfelejtem, hogy hol vagyok... köszönöm az emlékeztetőt.
  • Tinman #310039
    Mi abban az élmény, hogy pusztulgurul körülötted minden és autoplay az egész, amiért ráadásul még pénzt is adtál? Remek spórolási lehetőség, a csalás helyett végignézheted a YT-on. Élményt akkor ad, ha te magad játszod végig, legalább normal fokozaton, ugyanis a készítők úgy álmodták meg a terméküket, hogy normalon ne forduljon fel benne minden egy gombnyomásra, hanem rávesznek arra, hogy gondolkodj, taktikázz egy kicsit és közben alakul ki a játék élvezete, közben azonosulsz a főhőssel.
  • grebber
    Pont leszarom ki miért áll ki. Káros? A drog is káros használod rászoksz veszed megdöglesz..érdekes én kurvára nem használom nem is akarom. Lottboxozni is csak a gyenge pénzes szarok lootboxoznak azok meg csinálják csak engem nem zavar

Olyan játékkal nem találkoztam ami single hogy na gratulálok jön az utolsó pálya ,de fizess be 20$-t mert a főbosst csak ezzel a fegyverrel lehet legyőzni nincs más megoldás.. Ilyen nem létezik. Szóval tömjenek tele ilyennek mindent nyugodtan engem nem húznak le vele
    Az meg hogy sokan veszik őket és ezért terjed mint a pestis,hát ez van amig nem az én tornácomra szarnak kicsit sem érdekel hogy a szomszédé elé meg 30 percenként
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.02.23. 08:05:56
  • Tinman #310037
    Az megvan, hogy még egy amcsi szenátor is kiállt amellett, hogy a Lootbox mennyire káros? Miért? Mert a lootbox a játékos függőségére épít, azt mélyíti el, ráadásul a gyerekek fejlődésére károsan hat, hiszen azt tanulja meg, hogy pénzzel könnyen áthidalhatók a nehézségek és ezt a pénzt néha a gyerek a szülei kártyájáról LOPJA el! (Nekem is van ilyen sztorim, megosztottam már.)

A DLC-zés néha erősen azt az érzést árasztja, mintha az alapjátékból kivágott tartalommal játszanál további pénzért. Nyilván itt nem a Witcher 3-féle superior DLC-kről van szó, hanem amit te is írtál, pl. fisemfos barlangokról, amik az alapjáték részei kellene, hogy legyenek. A DLC-zés kb olyan, mintha vennél egy autót, amibe a légkondit, tempomatot, ülésfűtést később, pénzért vennél bele, mert a t. gyártó a teljes árból 10 millióért ezeket kihagyta.
  • grebber
    "Elképzelésem sincs, hogyha valaki csal, miért nem nézi végig YT-on?"

Te beszélsz itt élményről fél oldalon erre belököd ezt... Nézzed végig az Uncharted 4-et YT-on majd told le élőben ha neked a kettő ugyanaz akkor komolyan menj orvoshoz mert kurvanagy bajok vannak a fejedben

Nem mellesleg arra mérget veszek ,hogy ha pl én DS bármelyikbe egy no halál cheatet löknék be ugyanúgy szenvedés volna a game mivel ugyanúgy 65 óra lenne egy bosst kinyírni..csak annyi volna a különbség hogy ezt nem 4567billiárd 10 seces probálkozásonként kéne hanem egybe leverhetném mert én nem sérülök...
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.02.23. 08:02:14
  • Tinman #310035
    Egyrészt a büdös életben nem értettem meg a játékban csalókat. Konkrétan leolvad tőle az agyam. Ha gép lennék, error-ok ezreit öntené kifelé.

Mert: Leülsz, hogy szórakozz. Eddig értem. A játékban az a szórakozás, hogy magadtól jössz rá dolgokra és ezt pozitív visszacsatolásként éled meg, amitől jobb kedved lesz, vagyis szórakozol. Ahogy haladsz előre úgy állít a játék eléd változatos "feladványokat" ez lehet a fejtörőtől kezdve, a boss harcon át, egészen a feleletválasztós vitáig kismillió dolog, amit a fejlesztők kitaláltak. Alapvetően a legtöbb játék egy rejtvény, aminek története van. A történetet a megoldási folyamatos során feded fel apránként, ez további serkentő, további pozitív töltet, hiszen a felfedezés élményt is képes megadni.
    A jutalom persze nem csak annyi, hogy legyűrve a kihívásokat pozitív érzésekkel töltődsz fel, hanem ráadásul még audiovizuális élményben is részed van! Hovatovább ezt még néha megfejelik az érzelmeidre ható húzásokkal is, legyen az éppen düh, öröm, vagy bánat!

A From Soft cuccai azért speckók, mert a pozitív feedback-et úgy érik el nálad, hogy maga a megoldandó "fejtörő", ami alapvetően harci szituációkat, ügyességi próbákat jelent tanulható. Ezáltal nem is annyira a karakter fejlődésén van a hangsúly, hanem a játékosén és egy még egy plusz pozitív visszacsatolás a játékos felé, hiszen a saját fejlődését szó szerint érezni fogja! Egyre ügyesebb, egyre taktikusabb, figyelmesebb lesz, egy-egy boss harc után, pedig szinte katartikus élményt él át.

Na most akkor a fentiekbe hozzuk bele a csalás fogalmát.

A leglényegesebb dolgot a szórakozást kapásból 2 lábbal tökön rúgja, mert onnantól, hogy 1 klikkre hal mindenki onnantól nem kapsz pozitív feedbacket... ha csak nem vagy elmebeteg és nem leled örömöd abban, hogy 1231231212. alkalommal is a bal klikkre meghal a normál módon 5 percig tartó, taktikus küzdelem alanya. Innentől pedig sérül minden más is, a felfedezés öröme ledegradálódik a nyomom a kart előre szintre, ahogy a történetmesélés ritmusa is teljesen megváltozik, hiszen nem adagokban kapod, a kihívások teljesítése után, hanem automatikusan, mint amikor a vágóhídon a tyúkok ezrei tápot kapnak.

Elképzelésem sincs, hogyha valaki csal, miért nem nézi végig YT-on? Jóval olcsóbb, kényelmesebb, közben lehet zabálni, orrot túrni, herét vakarni, etc.
  • grebber
    De ez tényleg kit érdekel? Van lootbox és? Nem veszed ennyi. Vannak dlc-k? Vannak nos fog a tököm egy tomb raiderhez dlct venni mert van a 30 euros csomagban 2 db 5 perces barlang. Ez max neked való "hogy teljes" legyen a game ahogy szoktad mondani.
    Fullos pakkot dlc-t csak akkor szerzek be ha az minimum órás tartlamakat STORY bővítést tartalmaz és nem foscsira biszem baszom semmit nem érő hulladéktengert.

Pl ilyen a mostanában a zsebemet birizgálo NFS Rivals is alap game 4.99 euro.. Complete 20 euro..mert pár autóval több van benne..nos pont az autós játékok azok ahol hiába van akár kezdésnek 70 millió db ha nem KÖVETELI a GAME 1-el végigviszem az egészet ergo a complete pakk a game 4x-es árával elmehet a jó édes anyjába sose fogom megvenni.