Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bocs, ha nem konkret a dolog reszemrol, de ruhellem ezt a telos kommot, igyekszem rovid lenni.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Már hogyne lenne, ha szeretnék kikerülni egy sarokba szorított helyzetből, anélkül, hogy levernének. Védekezve nem tudok mozogni. Mozgás közben meg nem tudok védekezni. Nekem ez a bajom. Sokszor tosztam el hosszú perceket azzal, hogy egy sarokból (ahol látni sem látok, mert már a falban állok és az ellenfelet látom közvetlen közelről) kimásszak úgy, hogy ne üssenek le.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Ha tengernyi időm lenne, letolnám a DaS Remasteredet, de nincs :-/
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
- Elég 1x megnyomni a controlleren ehhez a gombot.
"Ha védekezem, akkor nem tudok mozogni. MIÉRT?"
- Mert semmi szükség nincs rá, hiszen kivéded a támadás... vagy ha erős csapás jön, akkor evadelsz. A valóságban se az van, hogy védekezel és vetődsz, hanem vagy védekezel, vagy vetődsz. Ha egy harcművésszel beszélsz, azt fogja neked mondani, hogy ne nagyon blokkolj, nem vagy Muhammad Ali. Helyette kerüld el a csapást, a beérkező ütés energiáját vezesd el, vagy fordítsd a hasznodra. Ha megütnek és te védekezel, és közben elmozdulsz, akkor az amúgy stabil védekező állásod INSTABILLÁ válik és feldönt az ütés ereje, vagy kibillensz és levernek seperc alatt.
"A kitérés, hátrálás mértéke kisebb, mint némely ellenfél támadási sugara. HOGYAN?!"
- Hát, mint IRL. Van amikor a kitérés túl közel történik és bekapod az ütést.
"Ha a földre kerülök, akkor hogyan dönti el, hogy a billentyűk püfölése működik vagy sem? Volt, hogy kevesebb sérülésnél kerültem földre és nem kelt fel, hiába nyomkodtam bármit. Máskor meg felöklelt a főellenség és felpattant, mintha mi sem történt volna."
- Ha jól rémlik ez a sebesülésed mértékétől függ. Ha 1-2x már megcsaptak, hamar lemész a földre újra. Ha még 1x sem csaptak meg, akkor az erősebb ütés után is hamar észhez térsz.
"Minden halálnál mutogatja, hogy terjed Senua kezén a sötétség, de fura mód, a vállánál feljebb sosem ér. Akkor miért kamuzik a játék az elején?"
- Mer' elbaxták.
"Számtalanszor szorultam be köralakú (!) teremben úgy, hogy nem tudtam még arrébb sem gurulni."
- Soha nem történt velem ilyen.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha kontrollerrel játszom, akkor védekezés közben tudok mozogni?
Plusz:
Akkor nem szorulok be a falhoz egy köralakú teremben?
Akkor kisebb lesz az ellenfél támadásának sugara, mint a kitérésem mértéke?
Mert ha nem, akkor ugyanaz a frusztráció.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
S ehhez hozza kell fuznom: mar nem emlekezem, Tinman valsszrujat, vagy akar elso videojat a temaban ismertem-e mar, vagy sem...
Tartok tole, ismerven magam, hogy ha tudtam Zsolti tanacsairol, akkor is onfejuen arra indultam, es a nagy csontiig ertetlenul alltam az elott, hogy mi is ezen olyan nagy szivas...;-)
De megtanultam 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Tapasztalatom.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Ha védekezem, akkor nem tudok mozogni. MIÉRT?
Amikor védekezem és az ellenfél üt, akkor Senua leengedi a kardot és újra rá kell nyomnom a gombra, hogy ismét felemelje azt. Csak sok esetben nincs rá idő, mert a körülöttem tolongó 6-10 ellenfél folyamatosan támad!
A kitérés, hátrálás mértéke kisebb, mint némely ellenfél támadási sugara. HOGYAN?!
Ha a földre kerülök, akkor hogyan dönti el, hogy a billentyűk püfölése működik vagy sem? Volt, hogy kevesebb sérülésnél kerültem földre és nem kelt fel, hiába nyomkodtam bármit. Máskor meg felöklelt a főellenség és felpattant, mintha mi sem történt volna.
Minden halálnál mutogatja, hogy terjed Senua kezén a sötétség, de fura mód, a vállánál feljebb sosem ér. Akkor miért kamuzik a játék az elején?
Számtalanszor szorultam be köralakú (!) teremben úgy, hogy nem tudtam még arrébb sem gurulni.
Meg ami még nem jutott most eszembe...
A Blade of Darkness-nek jobb volt a harcrendszere, bakker...
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2020.01.06. 19:28:13
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.01.06. 19:14:57
A Senua harcrendszere, egyszerű és ha úgy vesszük elég jó. !HUD nélkül! mindig mindenről tudsz és mindig mindent azonnal letudsz reagálni. Nekem ez a harcrendszer ugyan alig volt több, mint egy QTE orgia (főcsillan' nyomod), de gyengének nem merném nevezni véletlenül sem, ugyanis kiválóan működik. (Az már egy más kérdés, hogy én is töltelékként éltem meg az unalmas szimbólum keresés közben a harcokat, de az most egy másik lap.)
Next PC upgrade: 2022
Tele volt vele a net, hogy hogyan lehet kimenni az ajtón. Aki csak eszetlenül nyomkodja a gombokat - mint a kisfiam a tv távirányítóját -, az nem csoda, hogy hamar elbukik. (És most direkt nem akartam nettó hülyézni a "LVL1-en beragadó" Stalkeres arcokat, akik valószínűleg a gatyájukba se lelik meg a saját... )
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.06. 18:59:03
Elefántok ellen különösen jó az egér... értem, hogy viccelsz, de egy pillanatra azt hittem, hogy nem :-)
Ha komolyan veszed, akkor ezt olvasd azért el: Vannak játékstílusok, ahol egér+billel vagy rendben, vannak ahol meg controllerrel.
"Ha vmelyik multiplayer online lövöldébe (Unreal, CS:GO, PUBG, stb.) beszállsz kontrollerrel, körberöhögnek."
Szerencsére senki nem beszélt erről.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.06. 18:53:32
Az elején temetőbe merészkedők meg abszolút maguknak keresik a bajt, hisz rögtön a Crestfallen szájába rak le a játék, aki meg elmondja, hogy vagy a közeli lefelé, vagy fölfelé vezető lépcsők felé érdemes orientálódni.
A frusztráló harcrendszer ellenére is zseniális a játék. Ez a végső álláspontom.
Beraknak egy szörnyet, ami gyakorlatilag bárhol elér. OK, rendben. Meg még két kutyát, ne legyetek egyedül. Rendben. De mindezt egy kibaszott spájzban, vagy uszoda öltözőben????? Na nénikéd. Ez már nem kihívás, nem tanulás, tapasztalat, meg reflexek kérdése, ez színtiszta övön aluli szopatás, nem több, nem kevesebb.
Persze vannak módszerek, amikkel le lehet verni, de igazából mindegyik ilyen kis trükközős dolog. Opcionális bossznak még valahogy elfogadnám, de hát nem az. Fúj.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.01.06. 17:12:13
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Mindezt még az első igazi terület előtt, varázslatos 😄
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.01.06. 14:30:19
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.01.06. 14:05:23
Ha vmelyik multiplayer online lövöldébe (Unreal, CS:GO, PUBG, stb.) beszállsz kontrollerrel, körberöhögnek. Nem azért mert ki van írva, hogy te azzal játszol, hanem mert a teljesítményeden meg fog látszani. És ez minden játékra igaz, amiben célkereszt szerepel, amit az ellenfeled homlokára kell minél gyorsabban "ráhelyezned".
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Eszméletlen mennyi időbe telt a 3D játékok irányítását és a kamera mozgásokat megoldani rendesen.
[merlinw.org]
(Ahogy nézem a game pass ultimate-el megszünt az állandó 300ft-os game pass így a konzol gamingnek lehet végeleges lőttek szóval sajnos marad a pc <#levele>#levele>)
Why so serious?
Tele van a PC olyan játékokkal, amik konzolos átiratok, vagy multiplatform címek és nem titkoltan controllerre van kitalálva az irányításuk. Nem kevés játéknál még a Steam is feltünteti, hogy "better with controller".
Azt nem is vitatom, hogy nálam komoly bajok vannak. Annak ellenére, hogy korábban sokat volt gamepad a kezemben, az XBOX-os GeoW 2 nekem nehezen ment, meg kellett tanulnom.
A Souls játékoknál kritikus a pontos irányítás és gyors reakció... ez billegérrel nehezebb. Nem lehetetlen, de olyan, mintha eggyel feljebb tolnád a nehézséget.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.05. 21:19:44
Akkor nálad komoly bajok vannak. Én game pados irányítást fps-el kezdtem volt kemény 10 perc mire király voltam.
Gears of War meg ilyen szinten nevetségesen könnyű.. De azt is töröltem xboxról és tettem fel pc-re ,mert billel jobban szeretek játszani.
A DS játékok soha nem az irányítás miatt voltak nehezek egy percig sem.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.05. 21:13:51
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2020.01.05. 21:15:03
Ez nem felesleges tudás egy gamer számára, és te gamer vagy.
De aki tolja és eleve tud velük játszani semmi bajuk billel így az érvelésed számomra semmit nem jelent
Feleslegesen soha semmit nem szokok és tanulok meg mivel minek?
Próbáld a Soulsokat, Sekiro-t, Nioh-t PC és akkor majd "lesz nehéz a játékokban" és a controlleret nagy könnyítésként éled meg (mihelyst megszokod.)
Egyszerűen minek pöcsöljek game paddal ha billel sincs semmi nehéz a játákokban?
Aztán jött a PC. Az akkori PC-s játékok 99%-a úgy volt megalkotva, hogy vérbeli PC-s játék volt, így bill+egérrel csodásan lehetett vele játszani. De a világ lassan elkezdett változni, és egyre több konzolos átirat jelent meg PC-n. 90%-ban továbbra is bill+egérrel toltam PC-n, de pl. a Prince of Persia SoT már Logitech controllerrel ment végig.
Aztán vettem egy XBOX360-at cirka 10 éve. Hamar meglett rá a Gears of War 2. Hát baz... iszonyat béna voltam benne controllerrel. Sokat szenvedtem vele, de egyre jobban és jobban ment. A következő controlleres X360 cím, viszont már őrjítően jól ment vele, ugyanis a nehezebb végén fogtam meg a dolgot, kezdet a Geow 2-vel és utána toltam egy nem lövöldét.
A lényeg az, hogy ez tanulható, szokható, olyan, mint a biciklizés. Továbbra is FPS-t bill+egérrel tolok, úgy a jó, ahogy TBS-t PC-n is kizárólag bill+egérrel vagyok hajlandó tolni. De ezek az új generációs akció/kalandjátékok, mint a Senua is, vagy éppen a Dark Souls rohadtul kényelmesek és jól irányíthatók controllerrel.
Amúgy nem olyan rég cseréltem le PC-hez az X360 controllerem XBOX One-osra. Ugyan azt mondtam én is, mint te: Nekem ez így jó, tök jól elvagyok vele, etc... mert megszoktam. Aztán most tapasztalom az új X1 controllerrel, hogy még jobban megy és még kényelmesebb az egész.
Ergo megszoktál valamit, ami a játékok egy bizonyos részéhez tökély, de más játékokhoz szar... attól, hogy megszoktad, még a saját érdekedben meg kell tanulnod a JOBB alternatívát és nem fogsz olyanokat írni, hogy frusztrál a harc egy Senua-ban.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.05. 20:45:20
Amúgy igen, játéknak rohadtul gyenge, interaktív filmnek első osztályú... gondolhatod nálam 4k maxon HDR ON, mi volt, a pofám leszakadt, őrület ahogy ez kinézett.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.01.05. 20:03:28
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.