311802
-
#310033 A DaS pont az a játék, ahol ha sérthetetlenül csapkodsz se fogsz sokat megérteni a történetéből. Egyébkén n+1 videó van a témában a YT-on, magyarul is.
Parancsolj:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az emberek előtt az örök életű sárkányok uralták a világot, de Seath elárulta társait, mivel ő pikkelyek nélkül született (a sárkányok halhatatlansága a pikkelyeikben lakozik), így Gwyn a napfény ura, Nito, az első halott, Seath a pikkelytelen, és Izalith boszorkánya lányaival legyőzték a sárkányokat (Gwyn villámot, Nito járványokat, Izalith boszorkányai pedig tüzet zúdítottak rájuk).
Ők mindannyian birtokoltak egy lelket, illetve volt még valaki a Furtive Pygmy, aki a Sötét Lelket (Dark Soul) birtokolta. Pygmy volt az emberek atyja, és így az emberek mind magukban hordozzák a sötétséget - de Pygmy-t a történelem során könnyedén elfelejtették. Mikor az első láng, ami fényben tartja a világot, kialudni készült, Izalith boszorkánya megpróbálta feléleszteni de kísérlete során ő és gyermekei szörnyekké változtak és visszatértek Izalith-ba. Ezek után Gwyn feláldozta magát, hogy lelke táplálja az első lángot
Itt kezdődik a játék története. Több ezer évvel később az élőholtak olyan emberek akik meghaltak, de mégsem tudnak meghalni egy átok miatt mert minden haláluk után egy máglya mellett térnek magukhoz. Azok az élőholtak akik elvesztik életcéljaikat, hollow-vá változnak, testük rohadni kezd elméjük megtébolyodik. A főhős a hollow élőholtaknak fenntartott (Undead Asylum) helyen raboskodik, amikor Oscar kiszabadítja, aki hallott a jóslatról, hogy egy nap egy élőholt megtöri az élőholtakat sújtó átkot.
Később Frampt, a kígyó felbukkanásával folytatódik érdemben a történet, aki azt állítja hogy Gwyn teste és lelke már majdnem teljesen elégett és új lélekre van szüksége az első lángnak.
Ha a játékos képes eljutni Gwyn-hez és le tudja győzni akkor bizonyított, és lelke elegendő lesz hogy az első láng még pár ezer évig égjen (ugye nem mindegy milyen lelket kap az első láng, egy normál élőholt lelke alig pár napig tudná a lángot éltetni).
A Gwynhez való eljutáshoz, először Gwyn városába Anor Londo-ba kell eljutni (ahol Gwyn és gyermekei laktak, de lánya kiházasodott, fiát száműzte, lánynak nevelt fia az egyetlen aki ott maradt, aki a borús sötét Anor Londo képét illúziókkal leplezi, hogy az úgy nézzen ki mint hajdanán) és Gwyn lányától (az illúziójától) meg kell szerezni a Lordvesselt amit egy oltáron kell felállítani és a többi Lord lelkét összegyűjteni (Nito, Seath, Izalith boszorkánya és a 4 király).
Ha összegyűlik a 4 lélek az oltáron kinyílik az első láng kamrája ahol Gwyn, most már a Hamu ura, haldokolva de megküzd a főhőssel.
Miután legyőzte a főhős Gwyn-t, el kell döntenie, hogy feláldozza-e magát és a láng égni fog még pár ezer évig, vagy hagyja kialudni és ezzel sötétségbe borítja a világot.
A történet itt csavaros. Ugyanis Frampt mellett van egy másik kígyó, Kaathe, aki Frampttel ellentétben, azt akarja hogy a láng kialudjon és sötétségbe boruljon a világ.
Kaathe volt aki a 4 királyt rávette arra, hogy Manus testét szipolyozzák erőért, amitől Manus később feltámadott, sötétséget szabadítva el a völgyben, New Londo-ban és lakosain.
New Londo lakosai egykor emberek voltak, ezután vadállatok módjára éltek, mára eltűntek, New Londo-t kísértetek járják.
A játék vége kicsit mélyebben értelmezendő:
1) Ha a főhős feláldozza magát azzal az elkerülhetetlen eljövetelét tolja későbbre, egy nap ki fog aludni az első láng és akkor sötétség uralja majd a világot.
2) Ha hagyja kialudni a lángot és sötétséget szabadít a világra, az emberek kora következik, hisz az emberek a sötétségben születtek és magukban hordozzák, de ahogy az a völgy lakóin is látszódott, a sötétségben élő emberek ahogy visszatérnek gyökereikhez ugyanolyanok lesznek mint a hollow élőholtak.
A játéknak valójában nincs happy end befejezése.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.23. 07:37:14 -
#310032 "Mi közöm másokhoz": DLC-zés, Early-Access státusz hosszú évekig, berohadó vagy átverős kickstarter címek, bugos Day1 címek, season pass-ek, melyek néha nem is tartalmazzák a teljes kiadott tartalom, feldarabolt epizodikus megjelenés, régiózás, loot boxok, in-game mikrotranzakciók, platformon belüli kliens exkluzívok, F2P, de P2W címek, kulcsért elvárt "fizetett" rivjúk, 0.3 óra gameplay után kiosztott ajánlások és most a Pay to Progress. Ezt mind másoknak köszönheted, mert fejükre húzták a vödröt.
Kíváncsi vagyok mi lesz a következő, mert én bevallom, hogy a fentiek felét képtelen letten volna kitalálni, pedig eddig abban a tudatban éltem, hogy élénk a fantáziám. -
#310031 Ezzel egyetértek én pl végigvinném a Dark Souls összeset egy sérthetetlenségi moddal ahol csapkodhat bárki sose hallnék meg ,mert érdekel a történetük. De a játék alap mivolta miatt 50 méternél többet nem igen láttam még az egyből sem... -
#310030 Nem. Azért, mert szórakozni akarsz. Végigvittem a Dark Souls szériát, élveztem, és még ezer játékot. Csalás nékül. Viszont előfordul, hogy csalással játszok játékokat, mert nekem akkor úgy fekszik. Multiban soha nem tenném ezt, mert az aljas, és mások szórakozásába köpsz bele, de amikor te vagy csak egyedül, akkor mi a francért ne tennéd, ha neked úgy tetszik?
Nem fejlődsz? Jaj, istenem, konkrétan most leszek negyven éves, ahogy ezt írom (tényleg kb. MOST), és keresztül mentem már néhány érdekes dolgon. Játszok, amikor játszok, élek, amikor élek, harcolok, amikor harcolok.
A lényeg, hogy élvezd a játékot, így, vagy úgy. Az életet is. -
MrAndree #310029 Nem értem a problémát. Ha Pistike lusta fasz de kőgazdag akkor fizessen csak. Aki hülye megérdemli. Én meg játszom normálisan. Mi közöm másokhoz? :D Majd ha elszállnak és az lesz amivel már bepróbálkoztak páran, hogy direkt nehezebb az egész játékm hogy kvázi rákényszerítsen a vásárlásra az valóban problémás, akkor majd hisztizek. De amíg nem, addig pont leszarom, hogy ki hogyan csal akár "legálisan" a single player játékában. -
#310028 "A player generally must rely on a combination of trial and error, guesswork, and research such as by asking a friend when deciding on which item, add-on, or upgrade to obtain in order to achieve a goal. Even then, the player may have to experiment with a number of items, add-ons, and/or upgrades, before arriving at one that is most effective for their particular objective, character, style of play, etc.
Thus, there is currently a disconnect between players and the resources available to them within a game, and more particularly those resources most suitable for the individual player's circumstances, character, and playstyle.
When players become frustrated with their repeated failures to accomplish some objective, there is a higher likelihood that the player will quit the game and not experience the totality of what the game is intended to offer.
There is thus a need and a benefit to develop and integrate an in-game platform to match players with those resources that are most likely to help them succeed in view of the player's playstyle and behavior both within the game in question as well as across a plurality of additional games the player participates in. There is moreover, a need and benefit for game publishers and virtual store platforms to be able to identify specific in-game resources that would complement the player in their gameplay and communicate the same to them.
In some embodiments, selection of various resources may require a form of payment, for example by using virtual currency or real money.
In some embodiments, the selection of various resources may be in the form known as a"micro-transaction," which deal with relatively small sums of real money. In other embodiments, selection of various resources may not require payment of currency, virtual or real, but the game system may limit the number of resources the player can select."
Src
Az egészben az a legmeglepőbb, hogy igazából se a kiadót, se a fejlesztőt nem érdekli, hogy a pl. Steam lerohad az olyan játékoktól, melyek 10% alatti végigvitelt tudnak csak felmutatni és köztük nem kevés nagyobb név is akad. Nekik az a lényeg, hogy megvetted, fizettél. Kit érdekel, hogy végigtoltad-e vagy sem? Főleg egy olyan világban kit érdekel, ahol egyetlen kattintásra azonnal kapsz másik tartalmat és ami nem köt le 15-20 mp alatt, azt ugrod is át.
Értem, hogy nehéz volt már mit kitalálni az újabb pénzlehúzásra, de a játékok lényege éppen az, hogy ügyességi, logikai és egyéb kihívásokat tesznek a játékosok elé! Ha ezeket "fizetős cheat-tel" le lehet tudni, akkor az azért eléggé a felköpés és aláállás esete. Mert minek sakkozol ha csalsz? Minek társasozol, ha csalsz? Minek focizol, ha csalsz (színészkedsz a pályán)? Minek futsz, ha csalsz (levágod a maratoni távot)?
Mer' a sztori érdekel? Nézd meg YT-on 4k60-al és megvenned se kell...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.22. 22:31:15 -
#310027 Gyakran mérges? Akkor valószínűleg kevésbé okos, mint gondolja -
#310026 Semmi? Senki? Komolyan ennyire hidegen hagy benneteket, hogy mi a játékipar következő lépése? Imi, nem egészíted ki az aláírásod?
A Sony a PS5-el elhozza nektek a Pay 2 Progress fogalmát. Ott állsz a Bloodborne 2-ben a 4. bossnál és 19x-re ver le. Erre félhangosan kijelented:
"Mégis, hogy győzhetném le ezt a boss-t?" Erre felugrik egy ablak, ahol kapsz egy tuti tippet mondjuk KETTŐ DOLLÁRÉRT, hogy xy páncéllal/fegyóval kéne próbálkoznod és mondjuk tűz alapú sebzéssel. Vagy esélyes, hogy több pénzért kapsz 100% HP boostot...
Még nem teljesen tiszták a részletek, de a Sony már levédte a "szabadalmat" és nem is kérdés, hogy a PS5-ben ott lesz.
Szerintem az sokkal jobb lenne, ha nem bírsz egy boss-al és ahelyett, hogy gondolkoznál és fejlődnél, inkább P2P-ért (Pay 2 Progress) nyúlsz, akkor leesne egy kötél a gerendáról, amire fellógathatnád magad -.- -
#310025 Udv! Mi itt ilyen temaban nem tudunk segiteni, ugyanis az itteniek nem szoktak igy trukkozni.
Ugyanakkor a Proharder forumanak hasonlo temaju foruman ilyet is targyalnak - en ott is irok-olvasok, ezert tudom. A best buy topik off topkija segit ott. -
#310024 Guns, Gore & Cannoli 1 lepergett. (4-5 óra)
+ Erről szól az indie téma.
+ Egyedi graf, de bőven szépnek és stílusosnak mondható és mégse kell hozzá Paks 2.
+ Okés boss harcok.
+ Jópofa, remekül balanszolt gunfight, lendületes játékmenet.
+ Hangulatos helyszínek.
+ Cirka 30 féle enemy.
+ A szesztilalom idejéhez passzoló zenék.
+ Humor.
0 - Alapvetően ez egy Metal Slug copy, csak gengszteres köntösben... annál összességében gyengébb ötletekkel és animációkkal, pedig a 2 játék között van cirka KETTŐ évtized.
0 - Sztori ide passzol... bugyuta, de nem is kell ide több.
- Néha rendkívül irritáló, hogy az ellenfél terület alapú támadásai csak minket gyalulnak, de a sajátjaikat nem. (Ezt később változik valamelyest.)
- A fegyverváltás controllerrel néha eléggé pain in the ass, főleg mikor már sokféle fegyód van.
- Ha láttad az 1. óráját, kis túlzással élve láttad az egész játékot. Nyilván új ellenfelek, új fegyók, de igazából csak szívatósabb harci szituk lesznek és semmi olyan, hogy meglepődj.
- Nulla szavatosság. Egyszer letolod minek tolnád újra?
Sok helyen hallani róla, hogy normalon is nehéz és szívatós. Ez nem igaz. Egy gyakorlott játékosnak, ez kisujjból megy normalon. Hardon felesleges tolni, csak több lövés kell mindenbe, te meg előbb döglesz.
7/10, egyszer érdemes lehet végiglőni, de nem egy Shadow Complex, se egy Metal Slug.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.22. 19:20:04 -
wclasskid #310023 Sziasztok!
AC-Odyssey-t venném meg orosz ubi store-ról. Tudok vele játszani minden további nélkül? Elvileg orosz oldalon azt írja, hogy támogat minden nyelvet.
köszi -
#310022 -
#310021 Minion Masters-be kell valakinek egy ingyen Might of the Sliter Lords Faction? (bármi is legyen az) -
#310020 Ehhez nem kellene más csak pl ez az 5 milliárdos lottó 5-ös és annyi időd lenne mint még soha...
Még a gondolata is agybaszó.. éves szinten úgy költhetne az ember (már ha költene) 20 milliókat hogy kövi év elején már vissza is jött a kamatokból.. Ehhez olyan akarat erő kellene hogy ne arcoskodd el magad és ne szóld el magad hogy pff le se lehet írni szavakkal.
De mivel szerintem csalás a lottó így nem játszok. -
#310019 Csak ingyenes "időt" nem adnak, hogy játszasson is az ember... -
#310018 Anno elég sokat toltam a Faeria-val, de hogy azok is mit szívtak arról fingom sincs.
Mikor elkezdtem tolni cirka 4 éve, akkor !LETT! F2P cucc, az tolta, aki akarta, Heartstone minta, konkurencia akart lenni, csak esélye se volt. Azért írtam, hogy lett, mert kifejezetten úgy rémlik, hogy első körben fizetős volt! Aztán lett F2P... aztán olyan 2 éve kb., hogy újra elvergődtek odáig, hogy mégis pénzt kéne érte kérni. Hogy ez honnan jött, arról fingom sincs, ugyanis a HS és a többi népszerű CCG is szépen veszített a játékosbázisából, miközben F2P-ek voltak.... erre ezek kitalálják, hogy egyszer voltunk már fizetősek, majd ingyenesek (ingame nyilván költhettél lét) és akkor megint legyünk fizetősek, hogy aztán 2020-ban landoljunk az Epic-en... ööö... hogy is? Hát ismét ingyenesen.
-
#310017 és a Faeria, jövő héten pedig Inner Space -
#310016 Epicen ingyenes az Assassin's Creed Syndicate. -
#310015 :) -
#310014 Hát ja vagy szólhat neked is legközelebb -
#310013 Jó a Jonnyka a háznál :D figyelő szem.. -
NiNDzsaa #310012 Értem. De most már minden happy. Mindenkinek köszönöm. A jövőben erre odafigyelek. -
#310011 Mivel nem kerte nem toroltem.
A multban megtettem ismeroseink irasaival, indoklassal. -
#310010 Igen ez a 4-5 perces szerkestési lehetőség van, max adminoknak tudsz szólni abban a topikban ha ilyen van és korrigálni kell, ahogy most Jonnyka ette neked. -
#310009 Van a topicnak házigazdája, tudta volna törölni a hozzászólást, vagy ha szólsz bármelyik moderátornak - ha ide beírod, hogy "hoppá, mégse szeretném hogy nyilvános legyen", elég hamar eltűnt volna :)
Ezért is kérdeztem rá. -
NiNDzsaa #310008 Köszönöm. Én akárhogy néztem már utólag nem tudtam vele mit csinálni. -
#310007 hali, kiszedtem a kepet a hszedbol, mert tele volt szemelyes adattal -
Evoluti0N #310006 Bla-bla-bla. Kamu szöveg. Egyértelmű, h csak simán el akarták adni a lelküket az ördögnek és minden második vasárnap feláldoznak egy csecsemőt. -
#310005 Originen vásár van -
#310004 Why leave Steam for Epic exclusivity? Spec Ops: The Line developer explains -
#310003 THQ Nordic elkészíti a Gothic 1 remake-et
Múlt decemberben kiadtak egy játszható technológiai bemutatót, és készítettek egy felmérést, ami alapján úgy döntöttek, folytatják a fejlesztést.
-
ToxiMaxi #310002 Gyerek mellett fáradtabb leszel és örülsz ha alszol. Mostanában sokszor azon kapom magam, hogy sima netezéssel sokkal több időt töltök, talán azért is mert játék mellöl nehezebb felállni ha kell valami, és ezért el se kezdek játszani, estére meg inkább bele se kezdek, maradnak a hétvégék. Mondom ezt úgy, hogy a mi gyerekünk 3 hónapos kora óta átaludta az éjszakát, régen simán aludt 10-ig, mostanra beállít 6-7 köré. Asszonytól sok fog függeni, mennyire bírja. Nálunk munkamegosztás van, de ha nem lenne se játszanék már annyit. Ez szerintem korfüggő is. Régen megittam az igénytelen Kőbányait is, most meg csak a jóféle házisört szeretem. Olyan játékokra cseszetem el több száz órát, ami elé ma nem lennék hajlandó leülni. Viszont ismerek olyan embert is, aki a gyerek mellett is ugyanannyit tud játszani. -
#310001 Beengedett és ezt írja a kliens alsó részében, ahol az update miatt kell újranidítani:
Breaking News
We are aware of an issue affecting our authentication servers, which may result in slow or failed login attempts. We are currently investigating the cause and will provide updates as they are available.
-
#310000 Nekem 123 pernél kezdődött, amikor pár perce próbáltam belépni és most leugrott 18, aztán 7 percre.
Szerk: ...és most beengedett.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.18. 20:59:27 -
#309999 Óóó:
It's a busy day for Blizzard services!
To help everyone log in, you've been placed in a queue. Please leave this window open and we"ll get you in as quickly as possible.
Basszák meg...
Lehet, hogy a Wacraft 3 Refounded miatt meghackelték őket? -
Evoluti0N #309998 It's a busy day for Blizzard Services!
Estimated wait 81 minutes.
Soha nem láttam még ilyent náluk. Nem tudom, h mi történhetett.
Szerk: Mondjuk mire ezt leírtam, addigra leugrott 23 percre.
Szerk 2: Az a 81 perc végül kb. 3 lett.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.02.18. 20:56:26 -
#309997 Nektek megy a Blizzard BattleNet kliens? Engem nem enged be.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.18. 20:51:32 -
#309996 Humble Digital Tabletop Bundle 2
1$:
Gremlins, Inc.
Reigns
Reigns: Her Majesty
BTA:
Terraforming Mars
Armello
For The King
9$:
Slay the Spire -
#309995 Sajnos így van. Taktikai, meg stratégiai dolgokkal sem nagyon játszom mostanában. Kicsit átalakultak a viszonyok, meg az igények. Illetve az igény még alighanem meglenne, de valahogy nem... Időhiány valszeg, igen. -
MrAndree #309994 Akkor én vagyok szerencsés, ő filmet néz épp kanapén, én mellette ülök a gépnél és békésen tolom a Metro 2033-at. Illetve ő elmegy lefeküdni 10 körül, ha nem dolgozom másnap akkor én simán kint maradok kb fél 2ig. Majd ha gyerek lesz akkor ez tuti megváltozik, de egyelőre még elég sok gaming belefér.