Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Voltan
Mint majdnem az összes cég kommunikációja, amikor halasztanak egy megjelenést...
Szó se róla, továbbra is nagyon szimpi a stúdió, de hát na. Szabvány kommunikáció.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Journey, Crash Bandicoot Trilogy, Spyro Trilogy is csak megérkezett PC-re. Amúgy a Horizont a Guerilla fejlesztette, akik régen a Shellshock-ot elhozták PC-re is.

Amúgy a Heavy-t és társait a Sony adta ki, Quantic fejlesztések, szóval...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.17. 07:55:44

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Most nagyon szomorú vagyok. Van bőven mivel játszani, de attól még egy bús, bús panda vagyok.
grebber
Azok nem sony belsősök..

Next PC upgrade: 2022

Tinman
Mint a Heavy Rain, Detroit, Beyond Two Souls, Red Dead Redemption 2? :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
Ugyse jön pcre..

Tinman
Végre oda kerül a játék ahová való... 30 perc után sikítva nyomtam ki a PS4-et, mert azt hittem támadás alatt áll a házunk, de csak a "gép" turbinája volt. Ja és tolhatod 4k-ban, egy olyan hardveren, ami az 1080p-ben is elvérzik. Kipróbáltam 4k-ban... viccnek jó volt. :-D

Tinman
Lefordítom: Mi nem adunk ki szemetet a kezeink közül, kérlek várjatok, mindenkinek jobb lesz így. Köszönjük.

Ezek mennek a mennybe.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.16. 21:23:29

Újabb forrás erősítette meg hogy idén ellátogat PC-re is a Horizon Zero Dawn.
https://kotaku.com/sources-horizon-zero-dawn-is-coming-to-pc-1841043569
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.01.16. 20:48:08
"És azért ez elgondolkodtató, hogy kiadói oldalról is mekkora plusz munka (és költség) a több platform egységes támogatása - főleg, ha mondjuk mindezek mellett ott vannak konzolos kiadások is (ahova a patchek igen, de a DLC-k szintén nem jutottak el)."
ezt most csak en nem ertem mitol akkora truvaj? ugyanazt a patch-t kell elkuldeniuk nem csak 1, hanem n+1 helyre, a konzolosat meg detto.
Aki már alig bírja kivárni a Cyberpunk megjelenését, az most ne nézzen ide!

SZEPTEMBER

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

zorrobomber
Én vagyok a gy.k., miközben te mondasz magadnak ellent. Ok.

Szerinted a GOG "nyaldossa a Steam partjait" (de persze nem konkurencia, meg nem ugyanazt az árut árulják, well, ok, sure), oszt te is csak arra a niche célra használod, ami a Steam által hagyott piaci rés, meg aprópénz amiért lusták voltak lehajolni (vagyis végül lehajoltak, de csak ímmel-ámmal). Magyarul ugyanazt mondom mint te, nem konkurenciák (brain explode.gif).

A GOG csak egy point amivel arra akartam célozni (még grebbernek), hogy az Epic stratégiája lehet nem szimpatikus, de attól még valid, mert a végén úgyis a pénz baszik. Jófejséggel meg közel azonos feature szettel nem fogsz tudni egy ekkora behemótot kizökkenteni a pénznyomtatásból.

Egyébként persze, tiszta sor, hogy leszarod a véleményem, de azt nem ha sügérnek tűnsz a többiek előtt (én se azért írogatok hogy téged meggyőzzelek), úgyhogy tippre erre is válaszolni fogsz. Aztán mivel ideírtam ezt, így lehet mégsem 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.16. 17:24:17

Dzsini
Horace elérhető az Epic Storeban

jövő héten: The Bridge

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Vegyes. Tavaly is vásároltam többször is sale-kor közvetlenül onnan, de valóban, jellemzően 3rd party helyekről lépem meg. A GoG-on viszont 100%-ban tőlük vásárolok, nem érdekel, hogy melyik szürke kínál GoG-os kulcsot, soha nem vettem még szürkétől, vagy egyé 3rd party sellertől GoG kulcsot és nem is fogok.

Tinman
Döbbenet, hogy ennyi idősen az alapvető fogalmakat se érted. A konkurencia ebben az esetben azt jelenti, hogy u.a. a területen belül, jellemzően u.a. a termékeket árusítja a kereskedő, lehetőleg jobb áron, vagy valamilyen extrát kínál mellé. Pl. a Steam részéről cloud mentés, kártyák, stb. A GoG erre jön pl. a GoG Connect-tel, mellyel a Steam-en már beaktivált játékok licencét "másolja" át a sajátjába.

Gy.k.: A Tesco-nak konkurense a Spar, mert a termékek zöme megtalálható mind a 2 áruházban. Egyik helyen kuponozás megy, a másik helyen pontgyűjtés. Egyik helyen x termék olcsóbb, a másik helyen y.

Az a helyzet, hogy ilyen szintű társalgásért, már rég fizetned illene, hiszen az alapokat kell elmagyarázni... persze hiába magyarázza el neked bárki, akkor se érted. Az 1=1-et se, ami azért elég kemény... pedig a GoG-nak qrvára mindegy, hogy mire költöd el ott a példában szereplő 15$-at, a lényeg, hogy ott költsd el. De mivel ezt se érted, így mondhatom azt is, hogy a Tesco-t nem érdekli, hogy 15000 Ft-ból csak új BR filmeket veszel náluk, vagy DVD filmeket. Pedig a BR filmek újabbak. Nekik mindegy, mert kereskedők.

Nyugodtan válaszolj, leszarom :-)

Arra céloztam, hogy az EJ tagjainál kocábbak vélhetően nagyobb arányban vásárolnak közvetlenül Steamen otthagyni 30%-ot. De a Humble már valóban elég ismert, ahogy sok third-party seller is.
grebber
"A Steam sikerének pont nem ez a topik a legjobb fokmérője."

Az egész világnak nem ez a fokmérője mivel megszámlálhatatlan kulcs bolt van AMIKET STEAM-en aktiválsz. Mégis ennek ellenére ez az a platform ahova visszatért az EA (van saját boltja) visszamászott a MS (van saját birodalma) és hozza a legtöbb eladást mindenből pc-n.
Ezt soha senki nem fogja tőlük elvenni még 1 év hátránnyal sem (ugye epic börtönrabok kiszabadulnak)
Ezt talán majd nagyon későn változik amikor az epic kliense "steames" lesz + világmindenség cd kulcs boltjaiban is mindenhez vehetsz majd epic kulcsot stb..

Amíg az epic nem változtat azon ,hogy nem mehet hozzájuk bárki csak ha eladja a lelkét (vagy tol ki egy Cyberpunkot amivel kivételeznek) soha nem fognak elérni semmit sem

Igen, megeshet ez még ma is, de korábban teljesen általános volt, hogy szinte minden patch késve jött. És auto-update sem volt, ha valaki klienskényelemre vágyott.
Dzsini
" nem kell napokkal vagy hetekkel többet várni egy-egy patchre " - sajnos ez csak akkor igaz, ha a kiadó úgy gondolja. Van példa arra, hogy a játék megjelent GOG-on, MS Storeban és Steamen, majd jöttek a javító patchek (nyáron) és a DLC-k (nyár végén, ősszel).
A decemberi állapot az volt, hogy a játékból van egy legfrissebb patch + elérhető a DLC Steamen, MS Store megkapta a patcheket, de DLC nincs, GOG-on pedig egyetlen patch se került bele a játékba.
A fejlesztők a hivatalos fórumon pedig csak megvonják a vállukat, hogy "mi elkészítettük a patchet, odaadtuk a kiadónak (Team17), innentől sajnos nem tudunk mit csinálni, az ő feladatuk és dolguk bármi további tennivaló" - és kapják a morcos bejegyzéseket.

És azért ez elgondolkodtató, hogy kiadói oldalról is mekkora plusz munka (és költség) a több platform egységes támogatása - főleg, ha mondjuk mindezek mellett ott vannak konzolos kiadások is (ahova a patchek igen, de a DLC-k szintén nem jutottak el).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mondjuk tegyük hozzá, hogy itt a többség, Tinmant is beleértve, nem közvetlenül a Steamen szerzi be az odavaló kulcsait. A Steam sikerének pont nem ez a topik a legjobb fokmérője.

A GOG sokáig hátrányban volt funkciókat tekintve, ha valakinek nem a DRM-mentesség volt a hívószó. Most már van kényelmesebb kliens, az új játékokhoz jönnek achievementek, van felhőmentés, nem kell napokkal vagy hetekkel többet várni egy-egy patchre (a kártyázást hagyjuk is). De voltak egyéb, "belső" funkcióhiányok is, mint a multi vagy a cross-platform multi kihagyása a GOG-os verzióból. Ez még pár éve is így volt.

A legtöbb friss AAA darab meg most is hiányzik, ráadásul bundle-okban a kulcsot az átlagos játék esetében Steamre kapod.

Kisebb dolgokat még most is fel lehet hozni a Steam mellett a megszokásokon és "közösségi" szempontokon túl: family sharing (nekem ez kéne GOG-ra, a DRM-mentességet nem ütve, de sajnos még a felhasználók körében sincs ott nagy támogatottsága tévhitek és DRM-féltés miatt), Workshop, kártyázás netán lehet bízni a Connect miatt plusz ingyenes példányban.

Szóval az eredeti kérdésed annyiból jogos, hogy rámutat a valós a helyzetre, de a felhasználón számon kérni nem teljesen fair, mert a közelmúltig nagyok voltak a különbségek a szolgáltatások között (a régi játékok esetében jellemzően a GOG javára), és még mostanra sem szűntek meg.

Mint akinek a Galaxy az elsődleges gyűjtőkliense még steames és origines játékokhoz is, én önmagában a magam szempontjából azt nem tekintem értéknek, ha valami Steamre van meg a family sharingen túl. Ez utóbbi kényelmesebb és fehérebb, de ugye nyilván le is köti az ember könyvtárát. Néha előnyös is a több kliens: ha látom, hogy húgom használja (ritkán ütközünk), akkor elindítok máshova tartozó játékot. Nem mindig van csak egyetlen bizonyos játékhoz kedvem.

Én egyébként frissebb játékot közvetlenül GOG-on szintén csak klasszikusokat vettem (LucasArts-kalandjátékok remasterei - Grim Fandango, Day of the Tentacle, de Full Throttle-ot meg éppen Steamre), illetve vannak, melyhez oda kértem kulcsot Steam helyett (Yooka-Laylee) vagy párhuzamosan oda is (Wasteland 2, Broken Age). A Disco Elysiumot azért vettem Steamre, mert ott előbb kapott 20%-os leárazást, pedig GOG-ra szerettem volna - pár napot kellett volna várnom... Kb. minden más DLC, bundle vagy GOG-ot elkerülő (Halo MCC, Age of Empires, Total War, DMC 5, Okami stb.), sőt akár olyan, ami Steamre sincs (Forza Horizon 4), vagy csak korábban nem volt GOG-on, és nem lehetett tudni, hogy lesz (Grimoire).

Persze közben veszem GOG-on a régebben vagy mostanában felkerült klasszikusokat, ha vannak Steamen, ha nem. Konkrétan a Fallout 3-ból és a New Vegasból is bevártam a GOG-os megjelenést. (Dobozosban megvan bontatlanul a 3-ból a GfWL-es a GotY, illetve a New Vegasból a Steam-kulcsos CE.)

Összességében mostantól már jobban lehet bizonyítani, főleg ha valakinek nem tetszik a steames kliens és a monopólium, de a Humble mellett anyagi áldozat nélkül nehéz. Ha lehetne náluk platformot választani, más lenne a helyzet.

Egy apró megjegyzés: tavaly a játékidőm kétharmadát Windows Store-os játékok vitték el vásárlás (FH4 UE) vagy Game Pass (FH4 első 50 óra, ReCore, GeoW 1, 4, 5) után, a Steam ebből a szempontból háttérbe szorult. (Most viszont a Game Pass ellenére megvettem a Halo MCC-t és az AoE DE-t Steamre, mert számít a jobb platform.)
zorrobomber
Ja és ettől lesz a GOG a Steam konkurenciája? Mesélj még, isszuk szavaidat 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.16. 10:27:51

Tinman
Steam-en is sok régi játékot vásároltam meg, olyanokat is, melyeket "tiszteletből" rántottam csak be, mert a hőskorban lewarezoltam. GoG-on 100%-ban régi játékokat vásároltam. Sajnos vannak olyanok, akik a pénz és a pénz közötti hasonlóságot nem képesek értelmezni, de ezért vagyunk, hogy eloszlassuk a sötétséget a fejekben: Ha x user 15$-t költ el régi játékokra, vagy 15$-t költ el új játékokra u.a. a platformon, akkor az 15$ kifizetését jelenti az adott platformon. Tudom, kemény a matek, főleg ez a része, ahol 1=1, 2=2, 3=3, etc.

Szívesen!

Erre én is nagyon kivi vagyok. 😄
Tinman
És megint!

Hirdetés: Bayonetta 1-2. Szöveg: Minden rendben vele.

Azért biztos, ami biztos rákérdezek: És a Bayonetta 1 is akkor játszható ugye? Hiszen azt írod: "Minden rendben vele".

Erre a válasz: "Az nem. Az letöltőkód volt és már el van használva."

Akkor talán még sincs minden rendben vele, nem? Konkrétan behazudja, hogy a Bayonetta 1-2-öt kapod, valójában, csak a 2. részt. Hihetetlen milyen csúszómászókkal van tele ez a platform. Már alig várom, hogy leperegjen még az a maréknyi cím, ami must play rajta és elfelejtsem ezt a közeget.

grebber
A Stranglehold újbóli kiadása és sok régi cucc bizony gog exklúziv hogy rakjam telibe őket<#eplus2>

Mondjuk a gog-n sokat dobna, ha az elmult két hónapban steamen megvett játékaimból akárcsak egy elérhető lenne, amíg viszont egysem az érték, biztosan nem fogok ott vásárolni, hiába nagyon jó és pozitív a megítélése.
zorrobomber
Mikor vásároltál tőlük AAA címet, vagy bármit ami nem oldies? Mer' a respect-ből még sose lett gazdag senki...

Tinman
12%-al dolgoznak, de úgy, hogy közben egy rakás játékra súlyos MILLIÓKAT fizettek az exkluzivitásért + most a 10$-os kuponok. És még ez se elég.

Továbbra is a világ legrokonszenvesebb játékipari szereplőjének a CDPR-nek és a GoG-nak szurkolok. Ők lassan, elegánsan (GoG connect, free játékok. DRM mentesség, rendszeres akciót, egyre jobb és jobb kliens) nyaldossák a Steam partjait. És a saját játékaikat se tették kliens excluvá.

Iszonyú nagy respect nekik továbbra is!

Tinman
Bármelyik cégről azt gondolok, ami csak tetszik. Felfogtad? Remek.

grebber
Láthatjuk az epic számain mi az üzlet...kb minden cégnek eddig bukós (jó csak szóban mivel nem jött egyszerre steamere ahol sokkal több fogy majd így 1 év után is) a távolmaradás a steamtől mert rohadt kevés fogyott mindenből.
Nem mellesleg pont hogy az indie az aminek jól jönne az epic de nem úgy hogy fel se mehetnek oda csak ha megutáltatják magukat azokkal akiknek a játékot készítik a vásárlókkal hogy eladják a lelküket...
Steamen érdekes sokszor a kis "hulladék" cégek 50-100knál már jelzik mekkora siker a címük..epicre meg nem mehetnek mert nem adják el a lelküket.

zorrobomber
Köszi a pontosítást, ez nekem is új infó. Pont az indie-knek szívás ez. Cuphead-et adták el 1 millió példányban meg a Hollow Knight-ot, és ebben minden platform benne van, és nagyon nem 60$-os címek ezek, szóval annyira nem kevés az a 166ezer/350ezer darab. Erre most simán rá lehetne mondani, hogy úristen mekkora szemét ez a Valve, hogy pont az indie-ket húzza le, miközben ez is csak arról szól, ami a lényeges a szereplőknek: az üzlet.

"Egy Metro Exodus-t mikor vásárolnál meg GOG-on, vagy Epic-en, mikor megteheted azt Steam-en is, és az első két rész ott van a Steam könyvtáradban? Borderlands 3-at? Elárulom: soha 😊"
kicsereled ket olyanra ami erdekel is akkor a valaszom: barmikor. 😊
grebber
Amúgy nem értem ezt a 30%-os dobálózást... Már eleve ~166ezer db eladás (ha 60$-os a game) után már csak 25% és ~ 350 ezer db eladás felett már csak 20%... és egy AAA címnek ez kb az előrendelési időszak, de még egy jobb indienek is ez a szám max egy hét...

zorrobomber
Az árat viszont nem az Epic határozza meg sajnos, hanem a kiadó, az meg nyilván örül a plusz bevételnek, majd hülye lenne az Epic kedvében járni csak úgy. Azt szokták volt mondani, hogy így majd szebb, meg jobb játékok készülnek 😊

"Egy Metro Exodus-t mikor vásárolnál meg GOG-on, vagy Epic-en, mikor megteheted azt Steam-en is, és az első két rész ott van a Steam könyvtáradban?"

Erre nagyon könnyű a válasz, amint olcsóbb lesz (már nem a konkrét példát), amíg a 30% helyett 12% azt jelenti, hogy a nagykereskedő játékeladó (fejlesztő/akármi) az a képzeletbeli 100 usd-s játékot 70 usd helyet 88 usd-rt adja, addig kapják be. Ha a 12%-os kiskereskedelmi árrés (epic haszna) azt jelenti, hogy a 70 usd-s nagykerár mellett a steam 100, az epic 80 usd-ért adja, a steam másnap bezárhat (persze valójában viharos gyorsasággal ő is 80-ért adja majd, de a koncepció remélem érthető.) Sőt, akár egy köztes 90-s végfelhasználói árnál is már lenne min elgondolkozni, ám amíg az olcsóbb bolt azt jelenti, hogy a gyártó többet keres, a vevő bizony leszarja.
grebber
A büdös életbe nem fogom beadni a derekam. Wildlandsre ezer éve várok legyen jó áron. Ebben a fosban 5 euróért megvette volna nekem az epic.. Kösz nem. Inkább örökre Wildlands nélkül maradok.Ingyen szarokat meg majd ami érdekel beszerzem steamre bundlekból..nekem ezektől nem kell semmi
Az a veszély engem nem fenyeget hogy elgyengűlök de mondjuk ehhez nem kell epic se látod másnak veszek 100k-ért switchet és a kérdőives szarokból veszem csak magamnak a játékot mert a saját pénzem nem költöm rá <#gonosz2>... Szóval ha én az epicen valaha költök akkor meghaltam és más használja a nevemet.

zorrobomber
Egyelőre elég nekik hogy ott vannak az ingyenélők. Úgy hívják ezt hogy install base, azok, akiknek fel van telepítve a kliens (ebben a csoportban ugye benne vagy? 😊 ). Idővel jön egy olyan játék, vagy akció és beadja mindenki a derekát, még te is, ha kihúzza addig az Epic. Nyilván nálad ez később lesz, mert elkötelezted magad vakon egy oldalra, és így önmagad szembe hugyozása lenne ha elgyengülnél egy akció láttán, így viszont a saját pénztárcád ellensége leszel.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.15. 15:46:15

grebber
De a pc piac pont az amin lehetne.. Ha több AAA 1 éves rabsága se vonzotta oda a milliós vásárló réteget csak az ingyenélőket akkor szerinted mi lesz a későbbiekben? Semmi ugyanez. Növekedni fognak a számaik mivel egyre több game megy oda de ez nem változtat semmin hogy a steamen vesznek és várnak mindent a népek.

"Epic-en valódi akció volt év végén..." Ha azt veszed hogy helyetted fizetnek a kiadóknak szived rajta ez számomra nem akció hanem világszánalom...és még így is ilyen számok pff

GOG-ot hagyjuk nem is értem az mitől van életbe

zorrobomber
Ugyanezt csinálja a GOG, sőt még többet is a DRM mentességgel, meg az általános jófejséggel. Meg lehet nézni mire elég ez. Egy Metro Exodus-t mikor vásárolnál meg GOG-on, vagy Epic-en, mikor megteheted azt Steam-en is, és az első két rész ott van a Steam könyvtáradban? Borderlands 3-at? Elárulom: soha 😊

Ha nem "exkluzívozol" (szeretnék ilyen fogoly lenni, két kattintásnyira a szabadságtól <#nevetes1>), akkor marad az az út, amit a Uplay meg az Origin, meg a többiek csinálnak, hogy árulnak saját cuccokat saját store-on, és esetleg még elfogadják hogy a Steam lehúzza őket, cserében az eladási számokért. Rövidtávon persze, jó ez, de ha ott a zsebedben a temérdeknyi befektetendő lóvé, és szeretnél hosszú távon gondolkozni, és átvenni a vezető szerepet a Steam-től, akkor mit csinálnál? Ja, hogy semmit, oké 😊

Félreértések elkerülése végett: távolról sem vagyok biztos az Epic sikerében, de nem vagyok az egyeduralom híve, és saját magam ellensége sem: ha olcsó játékot látok, vásárolok, és a sokat szidott Steam vásárokkal ellentétben, Epic-en valódi akció volt év végén... <#nemtudom>
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.15. 15:21:00

Voltan
Egy év alatt sztem semmilyen piacon nem lehet csodát várni, ezen sem.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

grebber
Szimplán lemásolnám őket. Szabadon jöhetne bárki , nem lennének nevetséges foglyaim amik csak nálam lennének, nem lenne kivételezés és úgy tartanám mondjuk 15%-on a levonásokat. Azt ha a számok azt mutatnák egy év után hogy így nem engem választanak takarodnék a picsába erről a piacról mert látszólag a steamet sehogy se lehetne megverni SOHA..

Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.15. 15:00:03

zorrobomber
"a steam a 30%ával is kb 3x jobban segített volna mindegyiken."

Ha ennyire kristálytisztán látod ezt az összefüggést, akkor áruld el, te hogy indítanál be egy digitális játékboltot úgy, hogy esélyed legyen a steam ellen?

grebber
Az utolsó sorban leírtakat nem kell mondani látjuk a számokon hogy az emberek önmaguktól se vásárolnak ott halistennek. Remélem folytatja a gamer nép ezt a tendenciát és ignorálják továbbra is ezt a foshalmazt

Amúgy az epic verte a kezdetektől hogy ők majd a 12%-al segítik a kiadókat és ez mennyire jó lesz mindenkinek.Nos a számokon látja mindenki hogy a steam a 30%ával is kb 3x jobban segített volna mindegyiken.. és szerintem nem is céloztam alá..
De nem baj itt van 2020 végre az epicen fent lévő kiadóknak is lesz majd eladásuk mert steamen jönnek a cuccaik szóval fellélegezhetnek a börtön után
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.15. 14:46:27

zorrobomber
Ki verte a mellét és hol? Az Epic-nek a jelenlegi helyzetben megfelelőek ezek a számok.

"This is out of 300M total Epic accounts across all platforms, including console and mobile. Epic Games Store third-party game revenue in 2019 is roughly 60% higher than our initial forecast at launch, and the pace of free game installs is several times higher than we originally expected."

Röviden annyit mondanak itt, hogy a terveiket meghaladja az eladás növekedés mértéke 60%-al. Ilyen cégeknél meg vannak befektetők, meg elvárások, meg hasonló dolgok, nem divat a levegőbe beszélni hazugságokat. Max ferdítenek, de azt meg ne várja már el senki, hogy az első kanyarban bejelentsék, hogy áh, srácok, az első hónapban nem adtunk el kétszer annyit mint a Steam, feladjuk, NE vásároljon tőlünk senki!

Dzsini
A Microsoft nem fog konkrét számokat közölni, hanem legjobb esetben is csak nagy összesített értékeket, amivel elfedik a problémákat - a PS3 idején a Sony is csak ilyen számokat közölt, hogy "összesen ennyi és ennyi PSN regisztrációnk van" meg "összesen X millió különféle PlayStation jellegű eszköz van szerte a világban".
Ha majd újra nyeregben lesznek, majd feszítenek a konkrét számokkal 😊

oke, azzal a kartyasarcos tippemmel utanagondolva marha jocskan felelohettem a realitasnak de hagyjuk ezt most 😄

a gond sztem is a 251 misi a fort-on kivuli resz ugy h ekozben elszortak annyi ingyen cuccot amit ~200 millioszor toltottek le (ujra) ergo probaltak a 108m regisztralt usert aktivkent tartani. a valos szamokra, jatekonkent lebontva erdekesebb lehetne mert sztem a Microsoft eleg jol kifogja/~ta a szelet eloluk a gamepass-szal. (Metro ex is, Outer worlds is resze volt megjeleneskor)
btw a gamepass-os szamok lennenek meg erdekesek emelle 😛 kulon az h az elofizetokbol mennyi vett / milyen ertekben vett ott jatekot
grebber
Pedig a számok ezt nagyon jól mutatják.. pökhendien nyitott szájjal dobbantóról ugrottak bele a faszerdőbe amire a mellüket verték... Azt most látjuk mire is?
És még csodálkoztunk hogy miért nincsenek eladási számok ezek után már nem kell csodálkozni..láthatjuk miért nincsenek mert gyakorlatilag nincsenek<#eplus2>

zorrobomber
Én osztom az észt, mikor én csak annyit mondok hogy hagyjuk meg másnak az ítélkezést, te pedig kijelented, hogy "esélyük sincs", és mindegy hogy melyik cégről gondolod ezt.

Tinman
Az "észt" te osztod, mi meg beszélgetünk. Hoztam egy kisebb példát, mivel az ő pénzügyi helyzetük nyilvánosabb, a lépéseiket a régió jobban érzi, ugyanis franchise rendszert próbálnak kiépíteni. Jó, hogy mindjárt meg nem szabod miről lehet beszélgetni, meg miről nem. Megint csúnyán elkeveredtél.

zorrobomber
Szerintem ne erőltessük már ezeket a mélyenszántó pénzügyi elemzéseket, összehasonlítva egy fostos kelet-EU IT céget, egy olyannal, aki a fél világnak licenszeli az engine-jét, a másik fél világ meg tolja a játékát és kötli benne a pénzt ezerrel, ÉS az ebből származó bevételt megpróbálja piacszerzésre visszaforgatni egy harmadik üzletágban. Megint az van hogy utálhatod a klienst, meg félhetsz a kínaiaktól, de az észosztást szerintem hagyjuk meg tőlünk hozzáértőbb embereknek. Már az alap, hogy ezen a szinten nincs olyan üzleti stratégia, hogy tartsuk meg a meglévő üzleteinket, és ne próbáljunk meg új területekre belépni, hadd stagnáljon a profit, úgyse veszünk fel új embereket, stb.