Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szó se róla, továbbra is nagyon szimpi a stúdió, de hát na. Szabvány kommunikáció.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Amúgy a Heavy-t és társait a Sony adta ki, Quantic fejlesztések, szóval...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.17. 07:55:44
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ezek mennek a mennybe.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.16. 21:23:29
https://kotaku.com/sources-horizon-zero-dawn-is-coming-to-pc-1841043569
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.01.16. 20:48:08
ezt most csak en nem ertem mitol akkora truvaj? ugyanazt a patch-t kell elkuldeniuk nem csak 1, hanem n+1 helyre, a konzolosat meg detto.
SZEPTEMBER
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Szerinted a GOG "nyaldossa a Steam partjait" (de persze nem konkurencia, meg nem ugyanazt az árut árulják, well, ok, sure), oszt te is csak arra a niche célra használod, ami a Steam által hagyott piaci rés, meg aprópénz amiért lusták voltak lehajolni (vagyis végül lehajoltak, de csak ímmel-ámmal). Magyarul ugyanazt mondom mint te, nem konkurenciák (brain explode.gif).
A GOG csak egy point amivel arra akartam célozni (még grebbernek), hogy az Epic stratégiája lehet nem szimpatikus, de attól még valid, mert a végén úgyis a pénz baszik. Jófejséggel meg közel azonos feature szettel nem fogsz tudni egy ekkora behemótot kizökkenteni a pénznyomtatásból.
Egyébként persze, tiszta sor, hogy leszarod a véleményem, de azt nem ha sügérnek tűnsz a többiek előtt (én se azért írogatok hogy téged meggyőzzelek), úgyhogy tippre erre is válaszolni fogsz. Aztán mivel ideírtam ezt, így lehet mégsem 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.16. 17:24:17
jövő héten: The Bridge
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Gy.k.: A Tesco-nak konkurense a Spar, mert a termékek zöme megtalálható mind a 2 áruházban. Egyik helyen kuponozás megy, a másik helyen pontgyűjtés. Egyik helyen x termék olcsóbb, a másik helyen y.
Az a helyzet, hogy ilyen szintű társalgásért, már rég fizetned illene, hiszen az alapokat kell elmagyarázni... persze hiába magyarázza el neked bárki, akkor se érted. Az 1=1-et se, ami azért elég kemény... pedig a GoG-nak qrvára mindegy, hogy mire költöd el ott a példában szereplő 15$-at, a lényeg, hogy ott költsd el. De mivel ezt se érted, így mondhatom azt is, hogy a Tesco-t nem érdekli, hogy 15000 Ft-ból csak új BR filmeket veszel náluk, vagy DVD filmeket. Pedig a BR filmek újabbak. Nekik mindegy, mert kereskedők.
Nyugodtan válaszolj, leszarom :-)
Az egész világnak nem ez a fokmérője mivel megszámlálhatatlan kulcs bolt van AMIKET STEAM-en aktiválsz. Mégis ennek ellenére ez az a platform ahova visszatért az EA (van saját boltja) visszamászott a MS (van saját birodalma) és hozza a legtöbb eladást mindenből pc-n.
Ezt soha senki nem fogja tőlük elvenni még 1 év hátránnyal sem (ugye epic börtönrabok kiszabadulnak)
Ezt talán majd nagyon későn változik amikor az epic kliense "steames" lesz + világmindenség cd kulcs boltjaiban is mindenhez vehetsz majd epic kulcsot stb..
Amíg az epic nem változtat azon ,hogy nem mehet hozzájuk bárki csak ha eladja a lelkét (vagy tol ki egy Cyberpunkot amivel kivételeznek) soha nem fognak elérni semmit sem
Next PC upgrade: 2022
A decemberi állapot az volt, hogy a játékból van egy legfrissebb patch + elérhető a DLC Steamen, MS Store megkapta a patcheket, de DLC nincs, GOG-on pedig egyetlen patch se került bele a játékba.
A fejlesztők a hivatalos fórumon pedig csak megvonják a vállukat, hogy "mi elkészítettük a patchet, odaadtuk a kiadónak (Team17), innentől sajnos nem tudunk mit csinálni, az ő feladatuk és dolguk bármi további tennivaló" - és kapják a morcos bejegyzéseket.
És azért ez elgondolkodtató, hogy kiadói oldalról is mekkora plusz munka (és költség) a több platform egységes támogatása - főleg, ha mondjuk mindezek mellett ott vannak konzolos kiadások is (ahova a patchek igen, de a DLC-k szintén nem jutottak el).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A GOG sokáig hátrányban volt funkciókat tekintve, ha valakinek nem a DRM-mentesség volt a hívószó. Most már van kényelmesebb kliens, az új játékokhoz jönnek achievementek, van felhőmentés, nem kell napokkal vagy hetekkel többet várni egy-egy patchre (a kártyázást hagyjuk is). De voltak egyéb, "belső" funkcióhiányok is, mint a multi vagy a cross-platform multi kihagyása a GOG-os verzióból. Ez még pár éve is így volt.
A legtöbb friss AAA darab meg most is hiányzik, ráadásul bundle-okban a kulcsot az átlagos játék esetében Steamre kapod.
Kisebb dolgokat még most is fel lehet hozni a Steam mellett a megszokásokon és "közösségi" szempontokon túl: family sharing (nekem ez kéne GOG-ra, a DRM-mentességet nem ütve, de sajnos még a felhasználók körében sincs ott nagy támogatottsága tévhitek és DRM-féltés miatt), Workshop, kártyázás netán lehet bízni a Connect miatt plusz ingyenes példányban.
Szóval az eredeti kérdésed annyiból jogos, hogy rámutat a valós a helyzetre, de a felhasználón számon kérni nem teljesen fair, mert a közelmúltig nagyok voltak a különbségek a szolgáltatások között (a régi játékok esetében jellemzően a GOG javára), és még mostanra sem szűntek meg.
Mint akinek a Galaxy az elsődleges gyűjtőkliense még steames és origines játékokhoz is, én önmagában a magam szempontjából azt nem tekintem értéknek, ha valami Steamre van meg a family sharingen túl. Ez utóbbi kényelmesebb és fehérebb, de ugye nyilván le is köti az ember könyvtárát. Néha előnyös is a több kliens: ha látom, hogy húgom használja (ritkán ütközünk), akkor elindítok máshova tartozó játékot. Nem mindig van csak egyetlen bizonyos játékhoz kedvem.
Én egyébként frissebb játékot közvetlenül GOG-on szintén csak klasszikusokat vettem (LucasArts-kalandjátékok remasterei - Grim Fandango, Day of the Tentacle, de Full Throttle-ot meg éppen Steamre), illetve vannak, melyhez oda kértem kulcsot Steam helyett (Yooka-Laylee) vagy párhuzamosan oda is (Wasteland 2, Broken Age). A Disco Elysiumot azért vettem Steamre, mert ott előbb kapott 20%-os leárazást, pedig GOG-ra szerettem volna - pár napot kellett volna várnom... Kb. minden más DLC, bundle vagy GOG-ot elkerülő (Halo MCC, Age of Empires, Total War, DMC 5, Okami stb.), sőt akár olyan, ami Steamre sincs (Forza Horizon 4), vagy csak korábban nem volt GOG-on, és nem lehetett tudni, hogy lesz (Grimoire).
Persze közben veszem GOG-on a régebben vagy mostanában felkerült klasszikusokat, ha vannak Steamen, ha nem. Konkrétan a Fallout 3-ból és a New Vegasból is bevártam a GOG-os megjelenést. (Dobozosban megvan bontatlanul a 3-ból a GfWL-es a GotY, illetve a New Vegasból a Steam-kulcsos CE.)
Összességében mostantól már jobban lehet bizonyítani, főleg ha valakinek nem tetszik a steames kliens és a monopólium, de a Humble mellett anyagi áldozat nélkül nehéz. Ha lehetne náluk platformot választani, más lenne a helyzet.
Egy apró megjegyzés: tavaly a játékidőm kétharmadát Windows Store-os játékok vitték el vásárlás (FH4 UE) vagy Game Pass (FH4 első 50 óra, ReCore, GeoW 1, 4, 5) után, a Steam ebből a szempontból háttérbe szorult. (Most viszont a Game Pass ellenére megvettem a Halo MCC-t és az AoE DE-t Steamre, mert számít a jobb platform.)
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.16. 10:27:51
Szívesen!
Hirdetés: Bayonetta 1-2. Szöveg: Minden rendben vele.
Azért biztos, ami biztos rákérdezek: És a Bayonetta 1 is akkor játszható ugye? Hiszen azt írod: "Minden rendben vele".
Erre a válasz: "Az nem. Az letöltőkód volt és már el van használva."
Akkor talán még sincs minden rendben vele, nem? Konkrétan behazudja, hogy a Bayonetta 1-2-öt kapod, valójában, csak a 2. részt. Hihetetlen milyen csúszómászókkal van tele ez a platform. Már alig várom, hogy leperegjen még az a maréknyi cím, ami must play rajta és elfelejtsem ezt a közeget.
Továbbra is a világ legrokonszenvesebb játékipari szereplőjének a CDPR-nek és a GoG-nak szurkolok. Ők lassan, elegánsan (GoG connect, free játékok. DRM mentesség, rendszeres akciót, egyre jobb és jobb kliens) nyaldossák a Steam partjait. És a saját játékaikat se tették kliens excluvá.
Iszonyú nagy respect nekik továbbra is!
Nem mellesleg pont hogy az indie az aminek jól jönne az epic de nem úgy hogy fel se mehetnek oda csak ha megutáltatják magukat azokkal akiknek a játékot készítik a vásárlókkal hogy eladják a lelküket...
Steamen érdekes sokszor a kis "hulladék" cégek 50-100knál már jelzik mekkora siker a címük..epicre meg nem mehetnek mert nem adják el a lelküket.
kicsereled ket olyanra ami erdekel is akkor a valaszom: barmikor. 😊
Erre nagyon könnyű a válasz, amint olcsóbb lesz (már nem a konkrét példát), amíg a 30% helyett 12% azt jelenti, hogy a nagykereskedő játékeladó (fejlesztő/akármi) az a képzeletbeli 100 usd-s játékot 70 usd helyet 88 usd-rt adja, addig kapják be. Ha a 12%-os kiskereskedelmi árrés (epic haszna) azt jelenti, hogy a 70 usd-s nagykerár mellett a steam 100, az epic 80 usd-ért adja, a steam másnap bezárhat (persze valójában viharos gyorsasággal ő is 80-ért adja majd, de a koncepció remélem érthető.) Sőt, akár egy köztes 90-s végfelhasználói árnál is már lenne min elgondolkozni, ám amíg az olcsóbb bolt azt jelenti, hogy a gyártó többet keres, a vevő bizony leszarja.
Az a veszély engem nem fenyeget hogy elgyengűlök de mondjuk ehhez nem kell epic se látod másnak veszek 100k-ért switchet és a kérdőives szarokból veszem csak magamnak a játékot mert a saját pénzem nem költöm rá <#gonosz2>#gonosz2>... Szóval ha én az epicen valaha költök akkor meghaltam és más használja a nevemet.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.15. 15:46:15
"Epic-en valódi akció volt év végén..." Ha azt veszed hogy helyetted fizetnek a kiadóknak szived rajta ez számomra nem akció hanem világszánalom...és még így is ilyen számok pff
GOG-ot hagyjuk nem is értem az mitől van életbe
Ha nem "exkluzívozol" (szeretnék ilyen fogoly lenni, két kattintásnyira a szabadságtól <#nevetes1>#nevetes1>), akkor marad az az út, amit a Uplay meg az Origin, meg a többiek csinálnak, hogy árulnak saját cuccokat saját store-on, és esetleg még elfogadják hogy a Steam lehúzza őket, cserében az eladási számokért. Rövidtávon persze, jó ez, de ha ott a zsebedben a temérdeknyi befektetendő lóvé, és szeretnél hosszú távon gondolkozni, és átvenni a vezető szerepet a Steam-től, akkor mit csinálnál? Ja, hogy semmit, oké 😊
Félreértések elkerülése végett: távolról sem vagyok biztos az Epic sikerében, de nem vagyok az egyeduralom híve, és saját magam ellensége sem: ha olcsó játékot látok, vásárolok, és a sokat szidott Steam vásárokkal ellentétben, Epic-en valódi akció volt év végén... <#nemtudom>#nemtudom>
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.15. 15:21:00
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.15. 15:00:03
Ha ennyire kristálytisztán látod ezt az összefüggést, akkor áruld el, te hogy indítanál be egy digitális játékboltot úgy, hogy esélyed legyen a steam ellen?
Amúgy az epic verte a kezdetektől hogy ők majd a 12%-al segítik a kiadókat és ez mennyire jó lesz mindenkinek.Nos a számokon látja mindenki hogy a steam a 30%ával is kb 3x jobban segített volna mindegyiken.. és szerintem nem is céloztam alá..
De nem baj itt van 2020 végre az epicen fent lévő kiadóknak is lesz majd eladásuk mert steamen jönnek a cuccaik szóval fellélegezhetnek a börtön után
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.15. 14:46:27
"This is out of 300M total Epic accounts across all platforms, including console and mobile. Epic Games Store third-party game revenue in 2019 is roughly 60% higher than our initial forecast at launch, and the pace of free game installs is several times higher than we originally expected."
Röviden annyit mondanak itt, hogy a terveiket meghaladja az eladás növekedés mértéke 60%-al. Ilyen cégeknél meg vannak befektetők, meg elvárások, meg hasonló dolgok, nem divat a levegőbe beszélni hazugságokat. Max ferdítenek, de azt meg ne várja már el senki, hogy az első kanyarban bejelentsék, hogy áh, srácok, az első hónapban nem adtunk el kétszer annyit mint a Steam, feladjuk, NE vásároljon tőlünk senki!
Ha majd újra nyeregben lesznek, majd feszítenek a konkrét számokkal 😊
a gond sztem is a 251 misi a fort-on kivuli resz ugy h ekozben elszortak annyi ingyen cuccot amit ~200 millioszor toltottek le (ujra) ergo probaltak a 108m regisztralt usert aktivkent tartani. a valos szamokra, jatekonkent lebontva erdekesebb lehetne mert sztem a Microsoft eleg jol kifogja/~ta a szelet eloluk a gamepass-szal. (Metro ex is, Outer worlds is resze volt megjeleneskor)
btw a gamepass-os szamok lennenek meg erdekesek emelle 😛 kulon az h az elofizetokbol mennyi vett / milyen ertekben vett ott jatekot
És még csodálkoztunk hogy miért nincsenek eladási számok ezek után már nem kell csodálkozni..láthatjuk miért nincsenek mert gyakorlatilag nincsenek<#eplus2>#eplus2>