311802
  • zorrobomber
    Grebber beírta már. Annak is jó aki nem szereti a klienst mert uplay is kell neki, így direktben onnan is indítható.
  • Probatbicol
    Senki sem meri beírni? ;-) Azért le ne maradjon valaki róla:

csütörtöktől az Assassin's Creed Syndicate ingyenes az Epic Store-ban.
  • Xsillione #309951
    "Te most konkrétan azt írod le, hogy a háborús bűnösök is csupán parancsot teljesítettek, tehát nem az ő felelősségük."

Azért érdekelne az ilyen véleményt könnyen hajigálók reakciója, ha éppen németországban sorkatona '44-ben, és a parancsnoka a fogoly lelővését adja parancsba? Mert könnyű a fotelból okosnak lenni, hogy megtagadjuk az erkölcstelen parancsot, csak a zergebaszó szovjet télben nem olyan egyszerű, amikor a parancsnok dönt arról, hogy utána eszel vagy sem, mert megkímélted a foglyot és így neki is adhajta a fejadagodat...
  • zorrobomber
    Akkor remélem látod miért nem szerencsés mondjuk általánosságban emlegetni az összes fával fűtőnek a rokonát, anélkül hogy alaposan megvizsgálnád a helyzetet, esetleg mondjuk megkérdeznéd az adott embert.

"Te most konkrétan azt írod le, hogy a háborús bűnösök is csupán parancsot teljesítettek"
    Nem, hanem azt hogy ne általánosítsunk, hanem egyesével vizsgáljuk meg az adott embereket, helyzeteket. Élből ítélkezni persze mindig könnyebb.
  • MarkBlade
    Én még mindig nem értem. Lexarom hogy keresnem kell a dlc. Ha akarom megtalálom ha nem nem.. de az biztos hogy nem csinálok belőle ilyen hisztit. Ezt nem rád értem. Vannak annyira elbaxott dolgok az életben hogy öszinrén ez fel sem tűnik. Az meg hogy már megint az epic milyen rossz fiú hallgatni.. megint. Szerintem tök gáz. Ugyan olyan rohadék profitorientált mint az összes többi cég. Próbálja magához édesgetni a játékosokat.. amíg ingyen játekot adnak és nem kell fizetnem semmiért kötelezően addig miért bántanám? Ajándék lónak.. önös érdeket néznek? Igen.. ki akarnak baxni steammel? igen.. zavar? Nem..van még pár gyüjtő.. kár nem ér. Akkor? Te szerintem jól láttod amugy a dolgokat. Túlzásokba esnek emberek..
  • Rapid81
    Mert az előző házban gázfűtés volt és nem igazán tetszett, hogy meleg sem volt és sokba is került... Meg itt amúgy sincs gáz. Milliókat meg nem költök a bekötésre, mert annyiért már akkor inkább majd mást.
    Márciusban kerülnek telepítésre a napelemek, akkor már árammal is lesz fűtve és tervezzük a termikus szondás fűtéses cuccot, csak az nagyobb falat lesz.
  • zorrobomber
    És úgy vélem hogy igazad van, amit leírtam a hsz-ben is:
    "ezzel nem azt mondom hogy nincs igaza (egyszer sem tettem meg)"

A hangsúly a stíluson van, és azon hogy nem vagyunk mindentudóak, nem a mi dolgunk ítélkezni, az egyetlen járható út, az az hogy teszel a helyzet ellen. A hangulatkeltésnek nulla haszna van, csak a szekértáborokat mélyiti, ahogy itt is látható. Könnyen ítélkezel, de a főnök nem úgy fogja megfogalmazni, hogy erkölcstelen dolgot teszel, hanem csak azt hogy így meg úgy konfigold be az oldalt, miközben a helyzet közel sem fekete-fehér. Azt nem tudom meg merjem -e kérdezni, hogy miért fával fűtesz?
  • Rapid81
    Kezdjük ott, hogy senkit nem említettem vagy utaltam valakire bármilyen formában. Szóval, ha ezt magadra veszed, akkor az szíved joga.

Másik, ha már megszólítottál, akkor ha erkölcstelen dolgot kérne tőlem a főnököm, akkor köszönöm szépen nemet mondok, aztán keressen magának olyan képzett munkaerőt, mint én vagy akit akar és aki megteszi neki, amit akar. Te most konkrétan azt írod le, hogy a háborús bűnösök is csupán parancsot teljesítettek, tehát nem az ő felelősségük. Az ilyen döntések mindig az egyén felelőssége, mert ő kivitelezi. Nincs diktatúra, annak fenntartói és kiszolgálói nélkül. Ugyanolyan felelősek az egyének egy helyzet kialakulásáért, mint a cégek/kormányok/vallások/ideológiák, sőt. Ha senki nem teljesítene ilyen utasításokat, mint amiről beszélsz, akkor nem kerülnénk szembe ilyen helyzetekkel, mert hiába rúgna ki érte, más sem csinálná meg, tehát nem rúgna ki. Bocs, kicsit bővítettem a témakört, de ez a véleményem.

Ez ugyanolyan, hogy ha nem vennénk a DLC-t, kínai gyerekek által összeszerelt telefonokat, hamis ígéretekkel reklámozott elektromos kocsikat, akkor nem gyártanák azokat... A kereslet határozza meg a kínálatot, nem fordítva, csak sok a buta ember, aki bedől a reklámoknak.
  • Atisz #309945
    Miért, mire nem elég az 1060 FHD-hez? :)
  • Rony94
    Kíváncsian várom a xx60-as vagy xx70-es szériát. Még mindig nem igazán tudok/akarok megszabadulni az 1060-omtól, mert egyszerűen se az 1660, se a 2060 nem tud annyival többet. (FullHD-n játszom)
  • Atisz #309943
    Film, könyv, játék igen, csak a többi nem sajnos :D

Egyébként nem játszom olyan sok (mihez/kihez képest :)) FPS-rel, így a sztoriorientáltak megmaradnak, mint pl. Unreal, No One Lives Forever, Thief, Deus Ex, Far Cry vagy a Wheel of Time. A Doom nekem sem maradt meg, de nem is tartottam soha nagyra (technikai jelentőségét elismerem természetesen).
    Utoljára szerkesztette: Atisz, 2020.02.17. 18:26:18
  • zorrobomber
    Kérlek szépen gondold át a dolgokat amiket sugallsz az intelligencia szintemről, hiszen idén a személyeskedést nem én kezdtem, hanem Tinman.

Egyébként meg ez pont nem intelligencia kérdése, hanem érzelmi fejlettség, tűrőképesség kell hozzá, ami nekem bevallottan nincs.

"Egy gennyes fekély a PC játéktörténelemben az egész hányás bagázs!"

Egész egyszerűen ilyen szintű diskurzushoz nekem nincs gyomrom, mellette meg megy az álszenteskedés. Ha valakibe szorult némi empátia, akkor nem viselkedik így. Szerintem méltatlan az itteni emberek nagy részéhez, kizárólag azért megy az elnézés, mert ömlik belőle a teljesen jó infó, hw és szoftver ügyben is. És még egyszer hangsúlyozom, én belülről látom hogy milyen az élet a szoftver piacon: kegyetlen. Ha pl. te kezelnéd azt a bizonyos Store page-et, és közben ott lenne a fejed felett, hogy ha a cég nem ér el XY eredményt, akkor kirúgások lesznek/nem lesz bónusz/nem lesz extra fizetés, ÉS a főnököd megmondaná, hogy basszuk át a népet, és dugjuk el a DLC page-et, akkor te gennyes fekélynek éreznéd magad, ha megtennéd?? Egy falusi IT-s cégből könnyű osztani az észt, meg addig basztatni a tüzelőket, amíg nálad van fűtés, de ha a gyerekednek tüdőgyulladása lenne, és 15 fok lenne a szobában, akkor lehet instant basznád rá a porszívót a tűzre.

És ezzel nem azt mondom hogy nincs igaza (egyszer sem tettem meg), hanem azt hogy empatikus ember nem beszél így cégekről SEM, mert ott is emberek dolgoznak. Nem a mondanivaló, hanem a stílus (az ember). Amit persze láthattunk, hogy nem csak cégek irányában tud aljába lemenni.

Ha a store page-re visszatérünk, akkor a felülről jövő irányítás felelősségét simán meg lehetne kérdőjelezni (ahogy a tüzelőknél is felmerül a kérdés, hogy az állam miért engedi a szennyezést), azaz jelen esetben megkérdezni, hogy a Steam miért engedi így konfigurálni a store page-eket? Simán erőltethetnék, hogy DLC csomagot meg kell jelentetni a base game oldalán.
  • Scooter
    Azért remélem lesz olyan jó, mint a tied! Sebaj, akkor is megveszem megjelenéskor (meglepem magam vele március 9-re, a szülestésnapomra, ha már nem ünneplem sose). Ők megérdemlik a döbbenetesen jó Ori and the Blind Forest után. Remélem, hogy a Will of the Wisps-et nem cseszik el, de szerintem nincs mit elrontaniuk, ha hozzák a Blind Forest színvonalát! Bízok bennük.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.17. 16:58:56
  • TBTPumpa
    Van némi közöm hozzá, de sajnos nem teljesen az én művem. Plusz nem tudom, hogy a játékban hogyan és miként fog megjelenni, mert nem kaptam belőle tesztpéldányt. Örültem volna, ha a teljes projektet megkaptam volna, de én távol vagyok attól a tűztől.
    A digitális oldalakon a Windows Store / XBox Store verziót találod, de a Steam-en is meg fog jelenni (ahogy a GoG-on is a megjelenés utáni napokban). Steam-en már megvásárolható, előrendelői kedvezményről, előtöltésről nincs infóm, de anno a 2015-ben megjelent Ori and Blind Forest-nél sem volt ilyesmi dolog, szóval esélyes, hogy itt sem lesz. Plusz hamarosan jön a Launch trailer is.
  • Dzsini
    FFVII csócsálnivaló - mellékküldetések, materia, summonok, ilyesmik....
  • Tinman #309938

Álmomban nem számítottam ilyen részletes beszámolóra! Ezt így, hogy? Ennyire emlékszel rá? Őrület! Nekem ez a shooterek ennyire nem maradnak, meg sőőőt... a Duke Nukem 3D-t, Doom-ot is rommá játszottam, de 1-2 wt-t néha megnézve ugrik csak be, hogy jé, tényleg ilyen is volt.
  • ToxiMaxi
    A Wolchen Steam-es értékelései nagyon vegyesek, eszerint még mindig nincs valami jó bőrben a játék, pedig a videók alapján van benne potenciál. Kicsit még várok vele.
    Én most valami csoda folytán a Torchlight III-ra kaptam egy alfa kulcsot és azt kell, hogy mondjam alfa ide vagy oda egész kevés bug van, persze messze nem tökéletes de egész jó bőrben van. Viszont a játék maga nem reformálja meg a stílust.
  • Tinman #309936
    Így igaz!

Sajnos én elég korán ugrottam bele, emiatt a final boss egy agyhalál volt, azóta könnyítettek rajta, ha jól tudom 2x is. Közben nem volt különösebb gondom, remek platformer cucc.

Az Ori viszont több, szebb, jobb (később is jelent meg).

A flamewarral az a komoly gond, hogy kialakulni se tud, amíg nem talál rá másik játszópajtit. Azt azért senki ne várja tőlem, hogy lenyissam a hsz-eit és el is olvassam. N+1x bemutatkozott már, bőségesen elég volt belőle most, 1 éve 2 éve 4 éve, etc. Egy személyeskedő, frusztrált, iszonyúan megkeseredett ember, holott fele annyi oka sincs rá tudtommal, mint nekem volna. Nekem kb. sorozatgyilkosnak kéne lennem.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.17. 13:50:49
  • grebber
    Az ,hogy play anywhere cím megveszed xboxra tolhatod pc-n is és fordítva. Game passba lesz már megjelenéskor illetve ms store mellett steamen is meg tudod venni
  • Scooter
    Amúgy a felirat, hogy került bele? A te műved, mint az előző rész?
    A megjelenés előtt amúgy nem lesz valami előrendelési akció? Amúgy a digitális oldalakon az előrendelésnél mit takar a PC / Xbox ONE? Gondolom nem steam-es? Akkor ott lenne a steam jel.
  • Scooter
    Nem lehúzós oldal. Egy női gépi hang mond 4 angol számot. Azt kell megadni visszaigazoláshoz. Eddig kb. 10 játékot vettem itt és 1x se volt gond.
  • Rapid81
    Inkább behúztam CDKeys-ről 7.89€-ért, ahol már hónapok óta pihent a kosárban a The Evil Within 2, ami épp 4.89€, szóval azt is behúztam. :) Nem volt jó ötlet kontrollert venni, úgy látszik. :D
    Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2020.02.17. 12:46:02
  • Rapid81
    "Én is akciósan vettem még az Instant Gaming-en"

Én is ott találtam meg legolcsóbban, 6.55€, azonban, amikor rányomok, hogy Paypal-lal szeretnék fizetni, kéri a telefonszámom, majd amikor megadom, jön egy hívás ismeretlen számról, mármint nem írja a számot. Ez miért? Mégis milyen lehúzós oldal ez?
    Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2020.02.17. 12:30:24
  • Scooter
    Igen, az Ori alapmű! Amíg ki nem ismered az irányítást addig nehéz, viszont ha kiismered akkor is nehéz!!! Persze akkor is kötelező! A végefelé nem egy könnyű ujjgyakorlat! Iszonyat nehéz. Bár az elején lévő menekülős részek is izzasztóak, amikor ki kell érni valahonnan, de a megfelelő gombkombinációk tökéletesítése visz előre, hogy ne add fel (jó reflexek kellenek hozzá). Nem is szabad feladni. Én se tettem. Mindezekért kárpótol a történet (!), grafika (!), hangulat, zene (!), irányítás (!!!) és minden ami a játékban van. Csillagos 5-ös! A platformerek csúcsa a játék. Ettől szebbet és jobbat nem láttam!

#309921: Üt-e akkorát mint a Giana Sisters? Sokkal nagyobbat! Mondom a piacon nem létezik ettől jobb. Simán megéri még a teljes árat is, ahogy TBLINT mondja. Én is akciósan vettem még az Instant Gaming-en olyan 2800 Ft körül, de a Ori and the Will of the Wisps-et gondolkodás nélkül húzom be teljes áron! Főleg, hogy a Magyar felirat is alapból benne lesz!
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.17. 12:11:09
  • grebber
    "NVIDIA Hints At Ampere GPU Launch At GTC 2020: ‘You Won’t Be Disappointed’

És már megint elkésett az AMD a Big Navi-val, 1 hónap és bejelentik az Ampere-t... Állítólag már a 3080 is 20-30%-ot ver majd a 2080 Ti-ra, ráadásul egy korábbi pletyka alapján a 80/Ti classnál árcsökkenés várható (valószínűleg csak leszedik az FE-ről a felárat és 1000/700 dodó lesznek), úgyhogy most már hiába veri a nagy Navi a 2080 Ti-t. Amennyire feltörlik most a padlót az Intellel a CPU piacon annyira nem képesek versenyezni az Nvidiával a GPU piacon..."
  • Atisz #309928
    A megjelenésekor elkezdtem játszani vele, de döbbenetes nagy csalódás volt, már az első pálya is. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy bár remekül futott, nem rendelkeztem olyan videokártyával, ami tudta vertex/pixel shader 1.1-et, így a csodálatosnak beharangozott (egyébként valóban az) grafika nem annnyira jött át. Másfelől a játék iszonyatosan nehéz volt (a legnehezebb szinten játszottam, ahogy szinte minden FPS-t), aminek roppant egyszerű oka volt: az Unreal-ben megszokott félelmetes gyorsaság eltűnt, egy nehéz szkafanderbe bújt embert kellett irányítani, akivel jóformán csak cammogni lehetett, így az 1. részben megszokott ügyességre épülő harcot egy fix sebzést mindenképpen elszenvedő adok-kapok váltotta fel. Bár a hangulat továbbra is remek volt, egy kis horror beütéssel, a 2. pályán abba is hagytam, mert egyszerűen pont a shaderek hiánya miatt nem láttam, hogy merre kell menni, ráadásul eszméletlen sok apró és gyors ellenfél volt, amikkel szemben a totál lassú főhősöm lassan, de biztosan elérzett és ehhez persze az idétlen autosave is nem kis mértékben hozzájárult. Persze ha a játék olyan jó lett volna, sosem hagyom abba.
    Pont 1 évre rá vettem elő újra, immár egy remek ATI videokártyával és fantasztikus élmény volt, már a látványvilágot tekintve, mert a nyögvenyelős játékmenet ugyanolyan maradt. "Görény" módon kezdtem neki a játéknak, vagyis a sarkak mögül rövid sorozatokkal tizedeltem meg a gyors és területsebzéssel rendelkező apró dögöket, mindig éppenhogy eljutva a következő health pack-ig. A korábban szinte játszhatatlan éjszakai erdei pálya is könnyen abszolválható volt (pláne miután rájöttem, hogy a puska másodlagos módja sokkal hasznosabb, mivel lángra is lobbantja az ellenfelet, aki ezalatt nem lő, sebződik és még fényt is áraszt :)). A játék varázsa és a horror hangulat is szép fokozatosan eltűnt és bár az impresszív pályák továbbra is csak jöttek és jöttek, megértettem, hogy miért kapott a játék szinte mindenhol közepes minősítést (amiben benne volt a remek grafika is). Az 1. részből megismert predator szerű Skaarj-ok itt csupán mellékszereplőkké degradálódtak és a játék közepétől már a gonosz emberekkel kerülünk szembe... Tényleg szenvedés volt végigvinni és bár látszott, hogy a végén valami nagyon akartak, mert egy drámába megy át végül a játék, de ehhez hiányzott belőle a nagybetűs LÉLEK, az űrhajón (ami egy hubként szolgál a küldetések között) egyik karakter sem volt igazán szerethető a FPS-ekhez képest rengeteg dialógus ellenére sem.
    A legnagyobb hibája azonban maga a félrevezető "Unreal 2" cím volt, hiszen ahelyett bármi mást lehetett volna neki adni, mert az 1. részhez, az ott megszokott világhoz köze nem volt.

A fő gond már akkor is az volt, hogy az Epic lepasszolta egy másodvonalbeli fejlesztőcégnek a címet, mert ők a forradalmi engine készítésével voltak elfoglalva... hát nem tudom, ha az Unreal 1. része esetében sikerült a 2-t összehozni egy fedél alá, akkor itt miért nem?
  • TBTPumpa
    Az Ori nagyon ajánlott még teljes áron is, nemhogy leértékelve. Gyönyörű és minőségi megvalósítású játék, nagyon jó történettel, gyönyörű rajzokkal, animációkkal, környezettel, hangulattal és zenékkel. Viszont a játék nem könnyű, a vége pedig kifejezetten nehéz. Van benne kihívás bőven. Videojátékokat kedvelők/rajongók számára kötelező darab.

És hamarosan itt a folytatás - konkrétan 3 hét múlva, hivatalos magyar feliratozással.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.02.17. 10:55:54
  • Atisz #309926
    Azt a hulladékot a mai napig nem tudom befejezni, az utsó főellenfél iszonyatosan brutál, ráadásul random módon szivat. OK, kontroller-analfabéta vagyok, de pl. a(z állítólag) nehezebb Odallust simán végigvittem...

Mindezt a Giana Sistersre értettem, nem az Orira.
    Utoljára szerkesztette: Atisz, 2020.02.17. 10:25:05
  • darkSectorxxx #309925
    Ja hát nem tudok mindent, bevallom őszintén, kicsit most elkerülte a figyelmem a téma, mert a meló, meg a sok irl téma most picit lekötögetett, de valóban voltak, vannak, lesznek kisebb viták, persze mindenki maga ítélje meg mit visel el, de én senkivel nem szeretek vitázni, ha vitázok is, csak akkor támadnám magát a user-t, ha személyeskedne. Amíg kizárólat külsős dolgokról van szó, játék, film, vagy bármi, addig max megvitatom az illetővel, de nem magát a személy kritizálom, vagy ítélem el ilyenkor.

Sokszor vannak dolgok, amikhez ragaszkodnak emberek, max nem értünk egyet aztán ennyi.

Részemről legalábbis.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.02.17. 10:20:53
  • Rapid81
    Arra, ami most itt folyik. :) Csak keveset olvastam vissza, de elég is volt. :D
  • Voltan
    Az Ori marha nagy alapmű, ha alapvetően bejönnek a platform és metroidvania dolgok, akkor must have.
    Vannak benne szopatós részek - egyiknél kis híján elkezdtem rongálni a lakást :D de játszatja magát. és egészen fantasztikus. A Giannát még nem toltam, csak megvan, de az Ori über must have.
  • darkSectorxxx #309922
    "Hanem csak arra, hogy mindenkinek joga van azt gondolni, amit akar, abban hinni, amiben akar és ne büntessük vagy bélyegezzük meg azért, mert így tesz."

Ezzel full egyetértek, és a mai világban nem sok embernél van az hogy elfogadná a más véleményét, de mivel kapcsolatban írtad ezt?
  • Rapid81
    /Flamewar OFF

Tinman, asszem Te áradoztál valamikor régen a Giana Sisters-ről. Anno félbehagytam, most 2 napja elővettem, mert emlékeztem, hogy erősen kontrolleren címként nem boldogultam vele billentyűzetről és feladtam. Annyi érdekelne, hogy mennyire ingadozik a nehézség a játék folyamán, mert a "2-3"-as pálya, a Spooky Dungeon kb. szétszopatott, az utána jövő meg olyan könnyű volt, hogy aszittem félrenyomtam és a játék elején vagyok.

Meg emlékszem, hogy az Ori and the Blind Forest szintén az egekig volt magasztalva. Az még csak wishlist-es, de érdemes-e beruházni rá? Üt-e akkorát, mint a GS? Futottam már be a f@szerdőbe ilyen ugribugrival, pl A Walk in the Dark, amikor miliszekundumos pontossággal kéne ugrálni és azt utálom.

/Flamewar ON

Mindenki intelligenciaszintjének megfelelően reagál dolgokra. Folytattam már itt pár emberrel csörtéket, de az anyázásig senkivel nem jutottunk el. Ahhoz kell az IQ, hogy rájöjjünk, hogy ha a tények és tévhitek átnyálazása után sem változik a másik véleménye, ne adj isten, világképe, akkor el kell fogadni, hogy ő másképp gondolkodik, mint mi. Ez lenne a természetes, csak az elmúlt pár évezredben a világ nem igazán így gondolta és nem nagyon gyakorolta a toleranciát. Nem, nem a mai túltolt, eltorzult világra gondolok... Hanem csak arra, hogy mindenkinek joga van azt gondolni, amit akar, abban hinni, amiben akar és ne büntessük vagy bélyegezzük meg azért, mert így tesz.
  • Evoluti0N
    Unavowed. Steam. 11 óra

A Wadjet Eye számomra kérdés nélkül az utóbbi évtized legjobb klasszikus point and click kalandjáték fejlesztője, valamint kiadója. Rendszeresen jelentetik meg a jobbnál jobb kalandjátékokat, hol saját fejlesztésűeket, hol mások által fejlesztetteket adnak ki.
    Az általuk fejlesztett Unavowed az eddigi legjobb játékuk. A Blackwell sorozat után ismét az urban fantasy témájához tértek vissza. A játékból minden szempontból árad a megszokott Wadjet minőség. A sztori, a hangulat, a karakterek, a voice acting. Mind a legmagasabb szintet képviseli.
    Pár újítást is tartalmaz a játék, amit eddig kalandjátékban nem tapasztaltam és a fejlesztők őszintén nyilatkozták, h a Bioware játékokból "lopták" az implementált ötleteket. A játék legelején nemet választhatunk, valamint 3 foglalkozás közül is egyet. A sztori kezdete, azaz az eredettörténet a foglalkozástól függően változik, valamint az egész játék alatt új témákat old fel beszélgetések közben. A másik, amiben a Bioware játékokra hasonlít pedig az, h a játék folyamán társakat szedünk össze, akik közül minden küldetésre egyszerre kettőt vihetünk. Mindegyik társnak más jelleme van, valamint a jártasságuk is különböző és sok fejtörőre, rejtvényre más-más megoldás is elérhető attól függően, h melyik társat visszük magunkkal. Emellett a társak folyamatosan beszélgetnek egymással a küldetés alatt, ahogy például a Dragon Age-ben is láthattuk.
    Ami még nagyon tetszett, h van a játék utolsó harmadában egy olyan fordulat, h csak néztem ki a fejemből.
    A végén 4 befejezés közül választhatunk, de sajnos a korábban meghozott döntések nincsenek hatással a fő befejezésekre. A játék folyamán hozott döntések csupán annyi hatással vannak, h kapunk pár monológot a végén, h mi lett a sorsa azoknak a karaktereknek, akikkel a játék folyamán összefutottunk.
    Ez az apróság ellenére imádtam minden percét és le a kalappal a Wadjey Eye előtt, h ilyen magas szinten űzik ezt a manapság sajnos eléggé elhanyagolt és nem túl népszerű műfajt.
  • Zóanagyvarázsló
    Tényleg, Steamen is megvan. Pótolok régebbi játékokat is, tehát van rá esély, "tervben van", de reálisan nézve kalandjátékok vagy stratégiák könnyebben kerülnek sorra a régmúltból, mint FPS-ek.
  • grebber
    Nem tudom kinek milyen a társasága ,de ahogy a neten sok helyen nem értik már a szaros poént se szmájli nélkül úgy a való életben simán az arcába lehet mondani valakinek az igazat ,hogy te hogy látod ők mert mosoly és azt hiszi poén. Én jól érzem magam mert kiadtam ő meg balfasz ,hogy nem veszi észre magát

És igen emberi gén alap ,sok ember nem tudja feldolgozni, hogy másoknak más a világszemlélete (ez legyen vallás, nők, vásárlás, politika, n+1 minden létező dolog) és ezt nem bírják magukban tartani. Lásd az én példám. Mindig be kell szólni nekem minden cikknél, hogy egy büdös gyökér vagyok ,hogy bundlezok ,meg miattam mennek tönkre a cégek. De mennyire észvesztő, hogy én meg tudom állni. Engem is rohadtul irritál, hogy sokszor olyan a téma itt hogy sugárba hányok mégse kötök bele DIREKT akármibe akinek nem tetszik a monológja..
    Ilyen az emberiség. De gondoljon bele mindenki ,ha ezek nem lennének kb mennyire kihalt lenne minden ilyen fórum..
  • Tinman #309917
    Grebber volt a fő indok, nyugodtan kérdezz rá Steam-en... hiába próbáltam Ratgabbal megértetni, hogy nem mindenki egyforma és Grebber a büdös életben nem személyeskedett vele se, de vannak, akiknek a tolerancia küszöbe másokkal szemben alacsony és nem érti meg, hogy a másik extrém spórolós, vagy éppen nem érdekli a saját család/barátnő/gyerek, etc.
    Grebbert pl. a büdös életben nem tiltottam le, mert az 1 db. "megveszem 1€-t majd 5 év múlva" hsz-e előtt/után van 10 másik, amit meg érdemes elolvasni. Az kevésbé sanszos, hogy kvázi baráti közösséget építesz ki a netes haverokból, mert a fórum jellemzően az egyet nem értések színhelye. Ha nem az lenne, nem lenne miről beszélni/vitázni.

Az ellentétes látásmódok, meg kihozzák pár ember igazi arcát... persze annál kevés boldogabb pillanat van, amikor végre lehullik az álarc és "látod", hogy milyen ember a másik. Ebből a szempontból az IRL kommunikáció torzabb, egyszerűen azért, mert ott ha a másikkal személyeskedsz, az könnyen lehet, hogy letépi a füled és a kezedbe adja :-)

IRL simán lehetséges, hogy akár eltelik 1 évtized is, mire végre kiderül, hogy melyik fajhoz tartozik a másik, mert IRL a legtöbben álarcot hordanak. Részemről, - talán leszoktad nyitni a spoilert - OFF-ban, szoktam magamról mesélni, kicsit bízva abban, hogy más is megteszi (meg is szokott ez valósulni) és ez a fajta megnyílás alapja lehetne IRL barátságoknak is, de annak meg a távolságok a gátjai. Sajna egy netes haverért ritkán megy el az ember pár 100 km-t, egy barátnőért meg bármikor. Pl. Ratgab tavaly járt a környéken (~50 km), én meg egész héten húztam az igát, pedig össze akartunk röffenni, de nem sikerült :-/
  • Voltan
    Az utóbbi időben valóban kezd elmérgesedni itt a hangulat, az kétségtelen. Nem jó irányba megy a fórum, és ezt így -vagy úgy többen is jelezték már. Én mindenesetre nem örülnék, ha Zorro, vagy bárki lelépne innen. Kicsit mindenki vegyen vissza és nyugodjon le a picsába. Vagy ne, nekem aztán mindegy, de ez így ebben a formában nem jó.

Pontotsan nem emékszem, Ratgabnak kivel volt gondja, de nem Grebber volt a fő indok, nekem is ez rémlik.

Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.02.16. 21:13:12
  • zorrobomber
    Marad a halál... visszaolvastam, ratgab is a stílus miatt lépett le, nem amiatt hogy grebber fillérbaszó. Elég itt párat visszaolvasni aztán láthatjuk a stílust. Elég a Zó-val folytatott párbeszédét megnézni, hogy képtelen bármiféle önkritikát gyakorolni. Azzal kezdte az egész DLC-s ügyet hogy büntetőjogi kategória... persze a napnál is világosabb hogy csak a feszkót levezetni jár ide, meg önmagát fényezni. Ha ezt a szart meg akarjátok enni akkor hajrá.

És akkor még büszke arra hogy embereket lepöcköl... a piás haverokat is régről, tehát IRL is, nem fórumról beszélünk. Nekem van olyan barátom aki egy évtizedig drogos volt, meglopott, mégis kitartok mellette. Szvsz itt kezdődik valahol egy ember, a pöcegödör meg a másik véglet, aki Captain Toad-ot tol, futkározik minden nap, 4K tévét shoppingol hitelre, asszony meg a gyerekkel van, kivéve ha villantani kell vele, meg azt bizonygatni hogy csak fiút tud lőni a faszából. És akkor én személyeskedek, mikor ezeket MAGÁTÓL írogatta ide, anélkül hogy a bőr lesült volna a pofájáról. Kértem én rá??

Az én irányomba jogos hogy nem tudok átgörgetni, vállalom, közösségi ember lennék elvileg, úgyhogy üdv mindenkinek aki szereti.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.02.16. 20:30:37
  • Tinman #309914
    Ahh... régi szép idők, jó kis flamewarok... de megöregedtünk. Pontosabban szólva érdektelen az egész. Na nem a játékok, meg a játékipari dolgok, mert azok most is beindítanak, jó velük foglalkozni, elvégre hobbi, de az értelmetlen szövegelések, főleg amikor már csak személyeskedő fekália ömlik a másik szájából, az gáz és uncsi :-(
    Na meg, ha holnap felfordulok, akkor itt annyi történik, hogy 1 logóval kevesebb lesz, IRL nyilván más, de kb. ennyit ér ez az egész. Meg nincs ezekre már időm, mondanivalóm se a letiltott 2 db. arcnak.
    IRL is egy ideje bevezettem, hogy aki elkezd valamiért orkként viselkedni, arra ráteszem csendben a telefont, vagy felállok és otthagyom. De ez IRL extrém ritka... évente max 1-2 hülyébe azért belebotlik az ember, már csak a nagy számok törvénye alapján is... meg IRL persze nem ilyen nagy a pofájuk ha meglátják az embert :-D

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.16. 19:45:54