311802
-
MrAndree #310233 Na, amikor egy beszélgetésben eljutunk az "igényes játékos" sorig ott szerintem akkor értelmét is vesziti az egész... :D -
#310232 Kiírom, bevállalom: Piszkosfred
(Nem, nem vicc, igen, rá gondoltam, igen, ő írta először, illetve lwb is említette.) -
#310231 Köszi, sok mindent megmagyaráz ez a 3 sor. -
#310230 Nem ismerem a "'az akkori hardcore Atiszok"-at (ti mindnyájan egyéniségek vagytok :)), így csak a magam nevében tudok nyilatkozni: annak idején majdnem magamhoz nyúltam amikor kipróbáltam a Baldur's Gate-et és ezzel nem voltam egyedül (itt most a BG iránti rajongásomra gondoltam).
Ha valami jó, le lehet másolni, alázattal persze, nem arcoskodással. A baj akkor van, amikor valaki mindenáron valami egyedit akar az innováció jegyében, csak közben véletlenül sz*r keveredik az asztalra minőség helyett. -
#310229 Nyugodtan kiirharnad a nickem... Igaz, kicsit elmostad, ugyanis en azt irtam, hogy a kazuarok is jatszattak a BG-kkel, leven, hogy kazuar hardverekre dobtak at: mobil eszkozok, es csak ez melle a nagy gepek.
Szo sem volt arrol, hogy a DOS-ok keszultek volna kazuaroknak! -
#310228 Az x évente kiadott Magic the Gathering-ek azért nem a kreativitás csúcsát jelképezik, pláne az utóbbi 5-6 évben, amikor már mobilokra is f*ssák unos-untalan a kártyajátékokat (nem a passziánszt :)). Az igényes játékos (nem érdekel ha nagyképűen hangzik) meg hiányolja a BG kaliberű játékokat, tőlük (is) és általában egyébként. -
caps lock #310227 Június 2. Death Stranding PC megjelenés! -
#310226 Evidens... érvként hangzott el korábban (nem csak itt), hogy a casualok felé nyitnak. Hát elnézve a DOS 2-öt ehhez sok sikert kívánok (lol). -
#310225 Az FPS platformer téma szerintem is röhej. Bármi van, bármibe erőltetik nekem nem tetszik... clunky.
A HL1 anno azért ütött nagyot, mert iszonyú hangulatos volt és az A.I. beszarás mennyire jól működött benne... nyilván azóta már van jobb, szebb, több. Aztán lehetett volna multizni elég frankókat, ha eluntad a single-t és ott se okozott csalódást.
A 2. részt egy nagy lapnak teszteltük (Day1) egy akkori sráccal és mind a ketten csalódtunk. Nem volt rossz, elvoltunk vele, de véletlenül se volt 10/10... sőt inkább 8/10. Nekem pl. a Portal utána sokkal jobban bejött, egyszerűen jobban élveztem. -
Zóanagyvarázsló #310224 Azért tegyük hozzá, hogy a '90-es évek végén az akkori hardcore Atiszok meg azért sírtak, mert nem TB a játék. Sok nálad régebbi motoros lesajnálja máig a BG-ket a Gold Box RPG-k harcrendszeréhez.
Szerintem lehet csinálni kiváló RtwP-t is, de extrém nehéz és ritka. A BG a maga idejében ebben lehet, hogy előrelépés volt a korábbi előképekhez képest (mert nem a BW találta fel), de én sosem tudtam megszeretni a harcrendszerét. Én elsősorban SOKKAL jobb harcrendszert várok el, TB-preferenciával. -
#310223 Lehet pont ez a baja az 1-nek nincs semmi hangulata. Nem ártana egy játékban hogy az ember tudja miről is van szó. A Half Life 1-be meg semmit nem tudni..
Milyen kisérletet akartak velünk a game elején végrehajtani? (Ami balül sül el)Ha minden ok lett volna mi lett volna..[ergo mi a munkánk egyébként)?Ki a rák az a aktatáskás faszi és miért figyel minket elég sokszor a pályákon?
Mi ez a xen és mit akartak ott az emberek? (ugye csomó helyen ott vannak a freeman ruhás hullák) -
#310222 Fura, pedig én is szeretem az említett FPS-eket. Persze mindegyikben van valami egyedi, de szerintem a HL 1-2-ben is. A hangulat és a világa mindenképpen. Persze nem mindenkinek jöhet be minden.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.03.02. 11:04:23 -
#310221 Azért mert nincs benne semmi olyan ami megfog ami miatt még1x végigvinném. Egy FEAR 1-2, Crysis széria ,Far Cry 1, Cod 2,Cod 4 , Doom 3, Metro szériák, sem az fps ipar csúcsok csúcsai ezeket mégis akármikor előszedem és letolom mert mindegyikbe van valami ami miatt jó játék..
Half Life 1-2 semmit nem tud felmutatni..vártam már hogy vége legyen a Black Mesanak is. Főleg a vége egy fps-be platformer ugrabugrát beletenni öcsém hánytam az undortól -
#310220 De az hogy lehet, hogy neked nem jön be a Half Life? Mindenféle FPS-t szeretsz tudtommal, a HL sorozatról is azt hinné az ember, hogy neked találták ki... -
#310219 Nekem a Tomb Raider volt mindig ilyen :) Auto aim-es lövöldözés, és 3D platforming, brrr.... mondjuk utóbbival meg tudtam békülni a Sands of Time-ban. -
#310218 "de aki játszott vele az tudja" f*szom, ezt is elírtam.
Pedig mindenben tökéletes és még nem is könnyű. Jó nehéz, de aki kitapasztalja az irányítást, annak már laza ujjgyakorlat, ami persze még akkor se könnyű! -
#310217 Felkerült a Playstation Store-ra az FF7 Remake Demo -
#310216 Játszok vele mert ott van a game passba ezért a nem értés. De igen tudom mások az ízlések -
#310215 Mindenkinek van olyan játék. Én pl. a HALO-t nem értem, hogy mit esznek benne. A Half-Life 1-2-nek a hangulatát, a történetet és az ellenfeleket szerettem, a változatos fegyverekkel írtani. Az Ori-t meg mindenért, de aki nem játszott vele az tudja, hogy miért lehet szeretni. Viszont aki nem, az nem értheti. Ezt meg kell tapasztalni, mint ahogy más játékot is. -
#310214 Most látom, hogy mit írtam: "Tökéletes születésnapi akció lesz". meglepetés-t akartam írni. -
#310213 Hova licencelik a Magicet, ami nagyságrendben bárhol megközelíti azt, amit házon belül készítenek?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.03.02. 05:19:57 -
#310212 Számomra olyan ez mint a Half Life 1-2 fogalmam sincs mit esznek rajta... -
#310211 Mindenképpen kellemes időtöltést majd hozzá, nem játszok a sorozattal, de az érzést megértem, amit most érezhetsz iránta! ;) -
#310210 Láttam a tied is! Persze nem az adta meg a löketet. Én is terveztem, hogy a megjelenés előtt behúzom és most kapóra jött a március 1. Pont a hónap első napja és a megjelenés előtt 10 nappal. Tökéletes születésnapi akció lesz (igaz nem akkor jelenik meg, de a napom március 9-én van. Megelőlegeztem magamnak).
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.03.01. 21:55:47 -
#310209 Igen. Nem volt kérdés a Blind Forest után. Itt nincs várakozás semmi akcióra. Simán megérte volna az előző is a teljes árat. -
-
#310207 30 euro-val? :) -
#310206 Az év legjobb vétele most behúzva!: Ori and the Will of the Wisps! -
#310205 A Magic: The Gathering licencjogaiból élnek többnyire. Ezt én nem nevezném akkora "virágzásnak", hanem ismételten csak vegetatív kómának. -
#310204 Ezt a casual-ok felé nyitást nem tudom honnan vettétek, de elképesztő baromság.
Casualok felé nem egy DOS szerű játékkal fognak. -
#310203 A Beamdog néhányak szerint letett valamit az asztalra, szóval én azt szeretném, hogy ne a Larian, hanem a Beamdog fejlessze nulláról a BG 3-at. Ott végre kiderülne, hogy mennyire, de mennyire nem érnek semmit...
" a casual-ek meg a Divinity rajongók számára nyilván nem. "
Ebben tudod mi az érdekes? Hogy nem kevesen sírtak amiatt, hogy a DOS nehéz játék! A 2. rész még nehezebb. Nekem abszolút feküdt az 1. rész, teljesen korrekt kihívás volt, nem éreztem nehéznek. Nekem a nehéz egy Super Meat Boy, de nem egy DOS. Na de a lényeg... a casualok számára NEM való egyik DOS sem!!! Szóval, fura ez a "nyissunk a casualok felé is" téma, mert ahhoz viszont bőven hardcore a Divinity, így a casualok heréje a kezükbe lesz adva a BG 3-nál, ha a Larian kicsit is követni akarja a BG nyomvonalát. És ez nagyon vicces lesz, remekül fogok szórakozni, már várom a sok reddit sírót :-D
Az utolsó soraiddal tökéletesen egyetértek! Sokan nem értik miért szerettük az RTwP-t, de pontosan ezekért. -
#310202 "Wizard of the Coast finoman szólva is mára eljutott a vegetatív kóma állapotába" - az elmúlt 15 évben minden évben egyre nagyobb bevétellel, egyre nagyobb nyereséggel örvendeztetik meg a Hasbrot, folyamatosan fejlesztenek és tolják ki az új dolgokat :) Szerintem sok cég vágyik ilyen kómára....
A DnD évtizedek óta nem látott sikernek örvend papíron (ezért is tolják most erősen a digitális tartalmakat - lást nem túl rég az idézetet), a Magic az új felületekkel még szélesebb játékosbázist gyűjtött be és épül be az esportok közé.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.03.01. 17:41:48 -
#310201 Cuarón Harry Potter részt csinált (már ha a formabontás tekintetében nézzük és ugye úgy nézzük), tehát egy Forrest Gump 2-t is csinálhatna, bár kb. annyi értelme lenne mint a Titanic 2-nek, mivel a Forrest Gump egy nagyon korrekt kerek lezárással bír. E tekintetben hasonlít is a példa (a tiéd, de főként az enyém) a Baldur's Gate 3 esetéhez.
A larian pályázott, persze, de a Wizard of the Coast finoman szólva is mára eljutott a vegetatív kóma állapotába, szóval 2 kézzel kapkodnak a potenciális jelenkező(k) irányába. Látták milyen sikeres volt a Divinity 2 (év játéka, persze :)), számoltak és azt mondták: "gyertek". Kár ezt felemlegetni, ugyanúgy, ahogy azt az 1-2 embert, aki anno benne volt az eredeti Bioware csapatban, most meg ott csöveznek a Beamdog-nál vagy éppen a Larian-nél.
Tényleg nem akarom elterelni a diskurzust/vitát a "régen minden jobb volt" (még akkor sem ha tényleg :)) irányába, de ezt a msáfél órás bemutatót elnézve sajnos minden ráerősít arra, amiről Tinmannel (is) írunk, mint 2 olyan "öreg" akik végigjátszották a BG 1-2-t és szerintük ez a non-plus ultra. Számu(n)kra ez egy baromi nagy csalódás, a casual-ek meg a Divinity rajongók számára nyilván nem. Érts meg engem és én is megértelek téged (egyébként én így is megértek másokat, állítólag magas az empátiakészségem).
Ha jól figyeltél (vagy csak elfelejtetted) a BG-ben is körökre osztott a harc, a real-time ellenére is: minden turn-ökben, meg round-okban van megadva. Zseniálisan lett megcsinálva, pörgősebbé (és gyorsabbá) téve a játékmenetet a "pillanatállj" remek felhasználásával. -
#310200 Mind a kettő rendszer jó, én is szívesen láttam volna real time with pause-t, már csak azért is, mert a Divinity: OS után kíváncsi lettem volna a lariantól most kicsit más fajta játékra. -
#310199 Elnézést, ez a gear dolog pont nem a harcrendszerhez kapcsolódik, hanem a D&D-hez, így lehet itt is jelen lesz. Harcendszer szinten a PwRT előnye a trashmob gyors legyakása, de a DOS pont attól volt jó mert érzésre sose volt benne lefutott menet. -
#310198 Az értetlenség és a nem háborgás nagyon nem ugyanazt jelenti. Nagyon is értem (és szerintem más is) hogy miért képviseled a kritikus oldalt, és értem hogy elsősorban az zavar, hogy Baldur's Gate-nek fogják hívni. Amúgy az XCOM-nál is ott volt a felzúdulás, és máig megvannak a régi rendszer rajongói, mégis talált az új is rajongókat magának, és manapság már senki sem mondja hogy egy hulladék folytatás ami csak a pénzről szólt. Pedig a második rész a lore-ba is belenyúlt rendesen.
A kérdést úgy is fel lehetne tenni: ha valaki nem BG fan, már nem örülhet egy új Larian játéknak? Persze költői a kérdés...
Külföldi oldalakon pont sok D&D fan örül a turn based harcnak, ami mondjuk értem hogy nem fedi teljesen a Baldur's Gate fanok táborát. Persze van sok probléma a Divinity-s harcrendszerrel, lehet spammelni a tűzlabdát, de BG-ben sem kifejezetten élveztem ha mondjuk gear nélkül kellett egy trollal találkoznom (honnan tudtam volna előre?). Ez a probléma mondjuk abból is ered, hogy a D&D alapvetően egy jó mesélővel működik igazán.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.01. 09:12:25 -
#310197 Egyszer egy cég bevállalhatná ,hogy úgy fejlesztenek egy game-et a kezdetektől ahogy a nép többsége akarja..
Pl itt van most ez a Gothic Playable Teaser ...tolta aki akarta és elmondta a véleményét aki akarta...Nos ezek alapján a THQ döntött remake lesz a dolog. DE most jöhetne az ,hogy ezt a teasert átdolgozzák az alapján amit a többség bejelölt átdolgoznák és újra tolható lenne ,hogy na most milyen? Mert így hogy leadtuk a voksot mi szar mi jó ,nem biztos hogy a THQ ezeket olyanra fogja csinálni ami azt jobbá teszi .... Szóval fasza volt a kérdőíves dolog meg minden ,de így kb semmit nem ért.. A harc egy rakás szar pl nos ha azon nem változtatnak semmit akkor alaphangon kegyetlen sok embert veszítenek pláne akkor ha változtatnak rajta de mégszarabb irányba -
#310196 Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy akik végigtolták a BG-ket, azok képviselik, most a kritikus oldalt, akik nem, azok pedig szinte értetlenül állnak a jelenség előtt.
Hiába lesz EA, az alapok egyértelműen látszik, hogy már fixálva vannak, a harcrendszert se fogják kukázni, csak azért, mert a BG fanok morognak. -
#310195 Folyamatosan azt erzem ezzel a temaval kapcsolatban feloled / feloletek, amit almondjzk akkor szoktak / szoktatok emlegetni, amikor egy nagyvasznas film frencsajz fujjolasa zajlik (legyen mondjuk sarvarsz) es jottok olyasmivel hogy mittomen: a, nem ertem, hogy miert utaljatok, en jol szorakoztam rajta, pedig NEM is igazi X (helyettesits) film...
Raadasul most a fikazas egy olyan termekkel kapcsolatos, ami nyiltan early access lesz, a jatekosokkal egyutt fejlesztve...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.02.29. 22:22:28 -
#310194 Csak nagyon hunyorítva ez a helyzet, esetleg a te szemszögedből, mert a Divinity 2 erőteljesen sok helyen lett év játéka, tehát ha hasonlítani kéne, akkor mondjuk valami olyasmit jelentene, hogy a Forrest Gump-hoz Alfonso Cuarón készít folytatást... nem olyan lesz mint a Zemeckis film, de attól még sokaknak élvezhető és értékelhető lesz. Persze jogos hogy miért folytatás, de ezen tényleg nagyon könnyen túl lehet lendülni (pénz). Amúgy a Larian kifejezetten pályázott erre a projektre, így kétlem hogy asset flipet terveztek, illetve azzal sikerült megnyerniük :D
A harc meg ha jól rémlik szintén szóba került. Részemről a turn based harc eleve jobban illik a D&D-hez, és bár nem toltam végig a sorozatot (csak a BG2-t toltam, technikai okok miatt), de elsősorban nem a harcrendszer miatt tetszett, hanem a sztori vitte a hátán a cuccost (meg bár hóemberek nem voltak benne, de humor bőven, beszélő kard, Minsc, stb.). Kétlem hogy bárki úgy kelne fel az éjszaka közepén, hogy a fene vigye el, úgy tolnék már egy kis Baldur's Gate féle PwRT harcot. (Ellenben a Divinity-hez nem hiszem hogy véletlenül terveztek egy XCOM féle taktikai spinoffot - feltehetően (ez csak saját vélemény) a BG3 miatt tették csak parkolópályára)
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.02.29. 21:15:27