Anélkül hogy ne értenék veled egyet, "kijavítalak" - ők igenis állítanak elő "szolgáltatást" (sőt terméket, ahogy ma már a bankban egy befektetési alapot is hívnak - én ebben a tekintetben is konzervatív vagyok és Marx-szal értek egyet: "termék az, amit emberi munka állít elő), ők az influencerek. Az az igazság, hogy én is nézek alkalmanként néhány youtubert, akik stílusát, illetve az általuk játszott dolgokat kedvelem. Így nem csak szórakozom, de információt is szerzek az adott játékról, amit aztán talán meg is vásárolok.
DE az, hogy valakik lázasan követnek egy-egy ilyen személyt, aki aztán már életmódtanácsokat is ad, meg x számú szponzor termékeit mutatja be rendszeresen, hát én azt nem bírnám. Egyébként ez az adott csatorna személyiségének sem tesz jót, kifordul(hat) önmagából.
Magyar youtuberek közül Vakondot néztem, de ő nemrég abbahagyta (illetve még FreddyD-t, őt ráadásul a kezdetek óta teljesen véletlenül találtam meg, mielőtt "befutott" volna). Érdekes, hogy a legtöbbjüknek nem bírom a stílusát, talán a "vakok közt félszemű a király" az amivel jellemezni lehetne némelyikük viselkedését, azzal az apró kitétellel, hogy a legtöbb néző nem vak...