311802
  • Dzsini
    egy vödör Resident Evil 3 videó
  • Evoluti0N
    Shadow Tactics: Blades of the Shogun végigjátszva 23 óra alatt.
    Csak szuperlatívuszokban tudok a játékról beszélni és el nem tudom mondani, h mennyire örülök annak, h ugyanez a csapat készíti a valamikor idén nyáron megjelenő Desperados 3-at, a tinédzser éveim egyik kedvenc játékának folytatását.
    Igazából a Desperados első része óta nem játszottam ilyen stílusú játékkal (hallottam, ha 2. rész nem lett igazán kimagasló) és hiányoltam is őket, mivel mind a Commandos játékok, mint az előbb említett cím, nagy kedvencek voltak.
    Szóval a Shadow Tactics ezeknek a játékoknak a nyomdokain halad tovább:
    izometrikus kameranézet
    5 különböző karakter, különböző képességekkel, erősségekkel és gyengeségekkel
    lopakodásra kihegyezett játékmenet
    az ellenségekre kattintva látjuk a látómezejüket
    nagy szabadon bejárható pályák
    Minden pipa, pipa és pipa.

A sztoriról röviden annyit, h az Edo-kori japánban segítünk egy Shogunnak kinyomozni, h ki a titokzatos Kage-sama, aki ellene áskálódik és a hatalmát próbálja a kezébe kaparintani.
    Ami korábbi ilyen stílusú játékokban nem volt és remek újítás, az a shadow mode, amivel egyszerre több karakternek is kiadhatunk egy-egy parancsot, amit aztán egy gombnyomással egyszerre teljesít mindegyik. Erre sokszor szükség van, mivel a játék nem könnyű. Kevés az olyan ellenség, akit ne látna egy másik, sőt sokszor, ha úgy is iktatunk ki valakit, h azt senki nem látja, a járőröző őröknek feltűnik a hiányzó társ és a keresésére indulnak. Több fajta ellenség van, akik másképp reagálnak vagy éppen nem reagálnak a hiányzó társakra, valamint az elterelő képességekre. Emellett az is megbolondítja a játékmenetet, h bizonyos pályákon hó van, amiben lábnyomokat hagyunk, ami nem kerüli el az ellenségek figyelmét, vagy bizonyos pályákon este van, ami megint más játékstílust kíván a megváltozott fényviszonyoknak köszönhetően. Emellett fontos részt képez a játékban a vertikalitás is. Az 5 karakterből 3 szabadon tud felmászni különböző helyeken, ami szintén új színt hoz a játékmenetben. Mindegyik pályánál megvan, h az 5 karakter közül melyik elérhető. Természetesen van olyan is, amelyikben mind az 5 egyszerre. A pályák sokféleképp teljesíthetőek, mindig ad a játék több opciót egy-egy feladat teljesítésére és rendszeresen kell használni a karakterek képességeit ahhoz, hogy sikerrel járjunk. Egy karakternek egy olyan képessége se volt, amit feleslegesnek éreztem volna és ne használtam volna rendszeresen.
    Egyszerűen imádtam, imádtam. El nem tudom mondani, h mennyire tetszett.
    Desperados 3 felugrott az idei év egyik legjobban várt játékává és megjelenés napi vásárlás lesz.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.02.25. 18:39:17
  • IMYke2.0.0.0
    Nem hiszem, hogy STEAM-eshez készítette, de:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

STEAM-es fórumról:

"Dirty Dan ha Hellblade: Senua's Sacrifice 8 ago 2017, ore 21:02

Hellblade Fixes - Depth of Field, Chromatic Aberration, FOV, Mouse Smoothing
    so here is a bunch of fixes ive seen people asking about

go to localappdata\HellbladeGame\Saved\Config\WindowsNoEditor

open up Engine.ini

for higher fov put this. ive noticed some issues with FMV not fitting right but if you are getting sick the game feels so much better with this fov than vanilla

[/script/engine.localplayer]
    AspectRatioAxisConstraint=AspectRatio_MaintainYFOV

and if you want to disable DOF or Chromatic Aberration put this

[SystemSettings]
    r.DepthOfFieldQuality=0
    r.SceneColorFringeQuality=0
    r.OneFrameThreadLag=0
    r.MaxAnisotropy=16

and for mouse smoothing put this in Input.ini

[/script/engine.inputsettings]
    bEnableMouseSmoothing=False"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Redditről / PCGamingWikiről:

Reddit

Some PC Graphics Setting Tweaks For HellBlade Senua's Sacrifice.
    In order to increase the FOV:

Go to the configuration file(s) location.

%LOCALAPPDATA%\HellbladeGame\Saved\Config\WindowsNoEditor\

Open Engine.ini in notepad (backup it first as always)

Add the following to the Engine.ini and save.

[/Script/Engine.LocalPlayer]

AspectRatioAxisConstraint=AspectRatio_MaintainYFOV

To disable chromatic aberration:

Open Engine.ini.

Add the following and save.

[SystemSettings]

To Disable Film Grain:

Open Engine.ini.

Add the following and save.

[SystemSettings]

r.Tonemapper.GrainQuantization=0

r.Tonemapper.Quality=0

If you want to get rid of the motion blur and color fringing:

Open scaleability.ini.

Add:

[PostProcessQuality@3]

r.MotionBlurQuality=0

NOTE: In the file scaleability.ini (the @3 is the quality setting you have it set to in gameusersettings.ini, 3 is the very high ingame setting).

Source PCGamingWiki.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.02.25. 15:37:56
  • Scooter
    Mondasz valamit. Erre most pontosan nem is gondoltam. Viszont ha hiba ablak feljön állandóan, akkor nem sok értelme van, mivel nem tudja visszaállítani és akkor sose fog futni a játék.
  • Atisz #310109
    Nekem nagyon primitív volt a Dragon Ball, mind a megvalósítást, mind pedig a tartalmát illetően. És igen, tényleg nem gyerekeknek való, legalábbis kis gyerekeknek, mint ahogy nálunk néhány okosember (direkt írtam egybe) elgondolta. Megjegyzem az igénytelen Mónika show-t sem 17:00-re, hanem 22:00-re kellett volna tenni, mint ahogyan a Jerry Springer is abban az idősávban ment az Egyesült Államokban,

Nem akarok belemenni a japán kultúra (ide értve most a rajzfilmeket, képregényeket és videojátékokat) elemzésébe, de ahogy a miénk idegennek tűnik nekik, a legtöbb európai embernek ugyanúgy idegennek, érthetetlennek, blődnek, ráadásul túl egyszerűnek tűnik minden Délkelet-Ázsiából származó hasonló jellegű alkotás.
  • IMYke2.0.0.0
    Irasvedette kell tenni ilyenkor a config file-t.
  • Scooter
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Első mentésre nem mentette el a notepad. Fura is volt, mert mintha ugyanúgy láttam volna a kromatikus ökörséget. Sima Total Commander-ben írtam át és ott elfogadta, viszont a játék folytatásánál kis windowsos hiba ablak jött be, aztán leOKéztam és kivágott a win-be. A következő indításnál már futott a játék, de kiléptem belőle és megnéztem az engine.ini-t és visszaállította. Lehet, hogy megcsinálták, hogy kikapcsolhatatlan legyen.
  • El Gigante
    Fotex már régen volt:D MKB Veszprém!
  • Scooter
    Jah, hogy hozzá kell adni ezt a sort? Azt nem mondtad. Most kerestem rá.
    Amúgy köszcse. Most lecsekkolom.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.24. 19:05:47
  • Scooter
    Érdekes. Nekem az a file tök üres. A mérete: 2 byte.
    Pedig notepad++-al nézem. Nem is értem. Akkor hol tárolja a beállításokat?
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.24. 18:59:07
  • Tinman #310103
    Azzal buksz egyéb post-processingEKET is nem csak a CA-t.
  • Scooter
    Úgy olvastam, hogy ezt a post-processing-et (utófeldolgozást) kell OFF-ra tenni.
  • Tinman #310101
    Nem nagyon tudok erre mit írni, mert minden szavával egyetértek.
  • Tinman #310100
    Nekem úgy rémlik, mintha az opciók között később egy patch-el betették volna, a kikapcsolásának lehetőségét, de ha rosszul emlékeznék, akkor:

%LOCALAPPDATA%\HellbladeGame\Saved\Config\WindowsNoEditor\

Ott megkeresed az engine.ini-t és megnyitod szerkesztésre:

[SystemSettings] r.SceneColorFringeQuality=0

Ennyi.

Aki kitalálta, hogy játékokba bekerüljön, annak egy olyan szemüveget kéne ráadni az ostoba fejére, mellyel egész életében mindent CA-val lát.
  • Scooter
    A Hellblade: Senua's Sacrifice-ban alapból benne van a kromatikus aberrációs faszság? Ahogy látom nem is lehet állítani. Olyan idegesítő ez az effekt, hogy valami félelmetes. Undorodok tőle amiben meglátom, de szerencsére a legtöbb játékban kikapcsolható.
  • Scooter
    Oké, értem.
  • Tinman #310097
    Tény, hogy a Little Nightmares Complete majdnem 2x annyi játékidő, mint az Inside. (Ha ki akarod maxolni, még több.) Az alapjátékok játékideje viszont nagyjából megegyező. Az, hogy nálad mások a számok, az többek között azért is lehet, mert az Inside-ban valószínűleg bénáztál az achimaxolással (nekem az pl. csak plusz 30 percembe fájt, java meglett közben), a Little-nél viszont a DLC-ket még nem toltad, azok összesen 2-3 órával tolják ki a Complete játékidejét. Így lesz 3-4 óra + 2-3 órából 5-7 óra, melyet az Inside achimaxolással sem ér el.
  • Scooter
    Nekem 11 órám van benne a steam-em alapján, de abból kb. 4 óra kártyafarm volt, amíg futott a háttérben, úgy, hogy hozzá se nyúltam, na mindegy, de tény, hogy az Inside sokkal hosszabb. Ezt mutatja a végigjátszásom is. Az Inside viszont szó szerint lehengerlő minden szempontból a Little Nighrmares-hez képest. Nekem sokkal jobban tetszett. Az egy remekmű.
  • Scooter
    Ne beszélj hülyeségeket, inkább olvasd el, hogy én melyik játékról beszélek. Szó se volt a Little Inferno-ról. Mi köze a két játéknak egymáshoz? A Little Inferno nem is az a stílus. Nagyon okos akartál lenni ezzel az időgéppel, de nem sikerült! Kicsit félrement. Előbb meg kéne tanulni olvasni.
  • zorrobomber
    Little Nightmares, a Little Inferno teljesen más stílus.
  • Xsillione #310093
    Egyértelmű, hogy az insideból loptak az infernoban, hiszen az utóbbi '12-ben került kiadásra, míg az előbbi '16-ban, és egyben az időgép szabadalmát is tartalmazza...
  • Tinman #310092
    Ha nekem nem hiszel: Katt
  • Scooter
    Az alap Little Nightmares-t mondom. Az volt 2-3 óra maximum és akkor még lehet, hogy sokat is mondtam. A DLC-ket még nem néztem. Szerintem az Inside hosszával nem voltak gondok, DLC nélkül se. Szerintem a Little Nightmares még a DLC-kkel se lesz olyan hosszú mint az Inside. Amúgy nem vitatkozni akarok, de szerintem az Inside úgy tökéletes, ahogy volt. Nekem annál semmi bajom nincs a hosszúsággal. 19.4 órám a teljes végigjátszás.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.24. 13:45:22
  • TBTPumpa
    Bocsánat az offért, csak erre reagálni szeretnék.

A Dragon Ball nagyon jó. Nem véletlenül imádják szerte a világon. Csak nálunk rosszkor ment, rossz helyen. Japánban nem dél/kora délután vetítették ezt, hanem jóval később az esti órákban (jellemzően, amikor már a szülők is otthon voltak). Nálunk meg benyomták rögtön arra az időpontra, amikor a gyerkőc hazacsámpázik és első dolga bedobni magát a TV elé. Aztán ez "rossz" hatással volt a gyerekek fejlődésére, meg a japánok gonoszak. Szerintem a néző korosztály csak nem volt elég érett még ahhoz, amit látott. Inkább csak meg kellett volna néznie a tisztelt bizottságnak, hogy éppen mit is akarnak műsorra tűzni és mikor, mert attól, hogy rajzolt stílusú a mű, még nem biztos, hogy 10 éven aluliaknak való és, hogy gyerekmatiné jellegű a cucc. Itt egyértelműen a magyarok hibáztak és nem a japánok. A japánok megadták a vetítés jogát, amit mi rosszul használtunk fel, majd később a japánokat hibáztattuk, hogy miféle torz lelkületű mesét adtak nekünk.
    A nemtörődömség, a hozzánemértés, lustaság, züllesztés és károkozás már 20 évvel ezelőtt is ott volt a TV készülékeinkben.
    Azért sem a Sony/Samsung/Panasonic a hibás, ha tré műsor megy az eszközeikben. Ők megadták az eszközt, csak a tartalomgyártók nem tudnak mit kezdeni vele. Kés, villa, olló gyermek kezébe nem való?
    "Az ember a legveszélyesebb faj, mert mindenből képes fegyvert készíteni."

De, ez a nemtörődömség jelen van életünkben is. Felelős szülőknek hívott felnőttek benyomják valamelyik random animációs film elé a gyereket (Jégkorszak/Shrek/Jégvarázs meg a franc tudja mik ezek), mert addig is elvan és a gyerkőc meg ilyenekre alszik el. És a szülők bátran és mosolyogva mesélik, hogy mennyire nem foglalkoztak a gyerekkel... WTF
    A szülő pedig azt sem tudja, hogy az adott animációs film miről is szól - nem is kíváncsi rá. Nem is akarja megnézni, mondván ő már kinőtt ezekből. Csakhát gyerekek vannak benne és aranyos, beszélő állatok, így biztos élvezni fogja a gyerek is, nagy gond nem lehet belőle. Ugye?

Erről az Üvegtigris 3-ban (minőségi színvonal) elhangzott dialógus jutott eszembe:
    - Felnőtt férfi: Te Lali, adjá' már valamilyen csokit a gyerekeknek.
    - Lali: Aztán milyen csokit adjak nekik?
    - Felnőtt férfi: Nekem mindegy, nem én eszem, ők eszik.

Eközben Japánban a kedvenc alkotásaim 21-24 óra között mennek ott és nem fényes nappal. Pedig egyik sem a szexualitásról vagy a féktelen brutalitásról szól, sokkal inkább karakterfejlődésekről. Arról, hogy egy esetlen karakter miként válik valóban felnőtté és felelősségteljessé a belső és külső harcai során. Vannak benne aranyos jelenetek is és gyermekes, vicces pillanatok is, ettől függetlenül baromira nem gyerekeknek való.
    Nálunk meg a Dragon Ball is korhatár nélkül ment fényes nappal. Utána a Z éra már kapott egy 12-es, majd később 16-os besorolást, végül le is került a műsorról jó néhány évig.

Nem mondom azt, hogy ezek az alkotások (vagy a Hollywood-i animációs filmek) ördögtől valóak lennének, csupán szerintem nem ártana, ha a szülő is megnézné, hogy mi elé is akarja leültetni a gyereket. Helyén kellene kezelni a dolgokat, csak ahhoz olyan hozzáállás is kellene. Na, az sajnos itt nyugaton már nem igazán jellemző.

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.02.24. 13:00:22
  • IMYke2.0.0.0
    Kiélezett meccset nyert, és biztosan második a csoportjában a Veszprém*

* = ami Telekom Veszprém
  • IMYke2.0.0.0
    Ha magyar van: mindig neki drukkolok.
    Ha nincs, akkor kedvem szerint többnyire a (valamiért) "szimpinek" - és van amikor csak nézek ki a fejemből, mert nincs kedvenc... lásd például a Forma-1-et, amikor a márkának, csapatnak, és nem a pilótának drukkoltam, amikor volt tévém, netem hozzá.
  • Tinman #310087
    Te a Little-ből a Complete-et toltad, hogy lehetett az 3 óra elsőre??? Az Inside meg 2x annyi?

Nem maradt ki a Little-ből neked a 3 DLC???

Ezt írtam anno róla:

"Megkapta a vádat, hogy nagyon rövid. A Complete hosszúsága viszont szerintem pont okés. Az alapjáték 4-5 óra, lassú, felfedezős, titkokat is keresős, nézelődős tempóban. A 3 DLC kb. 2-2.5 óra. Tehát összesen 7 óra könnyen belemehet... ha ki akarod maxolni az jóval több lesz, de szerintem felesleges maxolgatni, az már munka lenne."
  • Scooter
    Mi van? Épp fordítva. Nekem a Little Nightmares jó ha 3 óra volt és akkor még sokat mondok.
  • Dzsini
    A teljes Föld benne lesz (nagyjából olyan épületpontosan, mint a Bing Maps - abból dolgozik a rendszer, valós időjárás adatokkal), 37 ezer kézzel megszerkesztett, és amúgy az összes bejegyzett repülőtérrel.
    Érdemes a YT csatornájukat nézegetni, valami egészen különleges dolog készül úgy néz ki....

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.02.24. 12:23:34
  • Scooter
    Nem arra értettem, hogy gyerekként ökörködtem, hanem kíváncsi voltam ilyenekre, hogy god mode stb. Én gyerekként se a csalás miatt játszottam egy játékot, hanem hogy végigvigyem( a kihívás miatt). Akkor nem játszottam volna végig annyi játékot, ha nincs kitartásom. Ma sincs eszem ágában sem, hogy csaljak, csak azért mert nem tudom végigvinni. Addig csinálom, amíg nem sikerül. Olyan nincs, hogy lehetetlen.
  • Tinman #310083
    Egy újabb különbség!

Nekem pl. az okoz örömet sportban, ha a nekem szimpatikus egyén győz. Lehet néger, eszkimó, vagy svéd, lehet US, AU, vagy JP, sosem érdekelt. Éppen ezért nem egyszer van olyan, hogy NEM a magyarnak szurkolok, mert egyszerűen nem szimpi, hanem mondjuk az orosznak és amikor győz az orosz, akkor szinte beleélem magam a helyébe és jó érzés.
  • Tinman #310082
    Értem, de az megvan, hogy az Inside lassú tempóban 4-5 óra, a Little Nightmares Complete meg 7-8? :-D
  • Tinman #310081
    Dopping, levágás, ilyesmi. De nem csak ez, hanem még rengeteg tevékenység szól arról, hogy pont attól lesz JÓ, hogy rendesen, a szabályok szerint teszed magad próbára és közben iszonyú sok élményt és tapasztalatot szerzel. Ha nem tartod be a szabályokat, az egész egy káosz, az eredménye nulla.

Anno a Dragon Ball-t idehaza szétkapták, hogy mennyire rossz hatással van a gyermekekre, de valójában őrületesen jó dolgokat sugall. Van benne pl. egy olyan rész, ahol Goku megtudja, hogy egy hatalmas oszlop tetején van egy szent víz, amiből ha iszik megsokszorozódik az ereje. Egyetlen szabály van, önerőből kell feljutni a torony tetejére. Nem akarok spoilrezni, de végül kiderül, hogy tipikusan arról van szó, hogy a megtett út a fontos és az magával hozza az eredményt és közben jól érzed magad, szórakozol, teszteled magad, etc.
  • Scooter
    Az Inside ehhez képest regény hosszúságú. Az egyáltalán nem rövid. Kicsit se éreztem annak, ehhez képest.
  • Ashlara
    És már Magyarország is bekerült az új Flight Simulatorba.
    Jó érzés Magyarnak lenni, még ha ilyen siralmas nincstelenség is van mindenütt, mint ahogy a képen is látható.

Utoljára szerkesztette: Ashlara, 2020.02.24. 12:04:25
  • IMYke2.0.0.0
    Én is elmerengtem már, hogy tulajdonképpen miért is tölt el büszkeséggel, örömmel, ha mondjuk egy Hosszú Katinka lealázza a fél világot úszásban, vagy a Fotex Veszprém (így hívják még?) elveri a német csapatok egyikét elődöntőben, vagy ha az Olimpián aranyérmes lesz az egyik tornászunk... (stb.)
    Hiszen, nem közvetlenül Nekem szerzi(k) az(oka)t az eredmény(eke)t...
    ...és akkor jön a DE: miközben ilyen eredmények láttán, hallatán -- ha csak rövid időre is megállva, elmerengve, morzsolgatva, ízlelve az érzését --- jó magyarnak lenni.
    Ezt adják.
  • ToxiMaxi
    "Kérdés, hogy akkor mi értelme van így, ebben a formában..."

Mert, mint a bringásoknál ez az alap, aki nem teszi semmit sem ér el. Ugyanannyira alap, mint a jó edzésmódszer, táplálkozás, ha nincs, akkor nélküle esélye sincs. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy így is kőkeményen meg kell dolgozni egy győzelemért, mert ezek nem csodapirulák, hogy edzésmunka nélkül is érnek valamit, az már egy más kérdés, hogy ha valaki egy újabb generációs doppingot használ, az mennyivel segít többet.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2020.02.24. 11:52:35
  • zorrobomber
    Vicces lenne az összes kerékpározó kezét eltörni, és rögtön utána azt mondani nekik, hogy vigyázz, kész, rajt! :)

Amúgy mit jelent az hogy emberileg nem ér valaki sokat? Az emberiség, mint közösség szempontjából? Ja, ezt aláírom. Emberileg, mondjuk a családja, vagy önmaga szempontjából? Ez már kérdéses, ha mondjuk sok pénz keres a csalással, és közben nem golyózik be (én már ismerem magam annyira, hogy tudom, nem lennék képes önmagamat becsapni).
    Úgy általában egy sportoló amúgy mit ér az emberiség szempontjából? Célként, példaképként ki lehet tűzni (az élsportolók 1%-át), de gyakorlatban nem sok haszna van, cserében égeti a kerozint az állandó utazgatással, esetleg még annyit is zabál mint négy másik ember.
  • Voltan
    A kéztörés sportolók esetében még akár jogos is lenne, ebből él, ez a dolga. Ha csal, akkor onnantól semmit nem ér szakmailag, és emberileg sem sokkal többet. Szerintem.
    Nyilván, ezt játékoknál nem venném ennyire komolyan, de nagyon nagy turhaság ott is multiban csalni. Bármi olyan esetben végtelenül elítélendő, amikor mások kárára csinálják. Sztem.

Ugyanakkor meg érdekes, hogy vannak olyan sportágak - nehézatlétika pl - ahol nyílt titok, hogy gyakorlatilag mindenki doppingol, mindenki csal. Kérdés, hogy akkor mi értelme van így, ebben a formában...
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.02.24. 11:34:54
  • zorrobomber
    Remélem hamarosan bekerül game pass-ba/choice-ba:
    Pathway