424
-
babajaga #64 A levegőbe beszélsz! Nem hallottál a Hammerl kísérletről? Én mesterlövész voltam mellesleg.Lőttél te valaha lőfegyverrel? -
kukacos #63 Ezekszerint amit mondasz, te egy másik országban élsz. -
#62 Na már bocs, de ezt honnan tudod? Ezt is kinyomoztad? Na ne... -
kukacos #61 Nem a kisemberek érdekét védi, hanem az átlagemberét (nagy különbség), őt sem kifejezett szándékkal. Azt akarja elérni, hogy a gazdaság stabil maradjon, és ehhez rendesen fogyasztó, keresettel, munkával rendelkező polgár kell.
A kamat a jegybank legfontosabb eszköze a gazdaság irányítására, ezért van. A kamat nem eredendően ördögtől való dolog: ha van pénzed, jó, mert neked fizetik, ha adós vagy, nem. Ha pl. pozitív egyenlegben vagy, mert nincs tartozásod, a bank fizet neked pénzt, és soha nem fordítva. A jegybank a kamatot attól függően emeli vagy csökkenti, hogy éppen kinek érdemes kedveznie, az adósoknak, vagy a pénzt megtakarítóknak.
Számos alkalommal előfordult már, hogy egy jegybank nagyon alacsony vagy 0%-os kamatra adott pénzt, pl. Japánban, de a magyar lakosság is azért ül nyakig svájci frankban, mert a svájci jegybank kamata nagyon kicsi. Elképzelhető, hogy hamarosan a mumus FED is 0%-os kamatot fog kérni. Ez nyilvánvalóan bizonyítja, hogy a jegybanki alapkamat nem gátlástalan uzsorások kezében van - ugyan hogyan lehetne valamin nyerészkedni úgy, hogy nem kérsz a kölcsönért semmit?
Ezt a pénzelvesztés meg roppant érdeks - valahogy a nyugdíjasok nagy része nem az utcán koldul, nyugaton pl. a Maldív-szigetekre jár szaunázni. Persze csak ha szorgalmasan dolgozott egész életében. -
babajaga #60 Oswaldnak valóban semmi köze nem volt a gyilkossághoz. -
gosub #59 Szerinted akkor semmi sincs abban amit Frayer idézett? Miért akart Kennedy saját dollárt kibocsátani, függetlent a FED-től??? Már ezzel 'jó' célponttá vált! És még a CIA nagyarányú átszervezése! (Mintha nálunk a hatalmi pozíciókból a komcsikat ki akarná rakni egy új miniszterelnök) Persze ez összeesküvés elmélet, de nehéz elhinni ezt az Oswald mesét avval a puskával. -
#58 Alaptalan dolgokkal dobálózol.
Az MNB nem a kisemberek pénztárcáját védi, a működtető szervezet érdekei mentén működik és nem veszi figyelembe a te sem az én pénztárcámat. Tisztán gazdasági érdekek irányítják, amibe én nem tudok beleszólni.
Magyarázd meg nekem azt, hogy ha az MNB a kisemberek érdekét védi, miért szüntette be a kamatmentes pénz kiadást.
Miért nem vezeti be a közpénz rendszert?
Miért csak kamattal terhelt pénzt kreál?
Miért folytat olyan monetáris kurzust amitől az idő múlásával az emberek folyamatosan elveszítik pénzük értékét, és a beépített kamatmechanizmus által a megtermelt javaikat is beszippantja a központi bank.
-
kukacos #57 Nem vagytok ti ugyanaz a személy? A szóhasználatok teljesen ugyanaz, az "érvelés" technikája is. Vagy csak ugyanazt az összeesküvős filmet néztétek meg a youtube-on?
Kellően tájékozottnak lenni azt jelenti, hogy fejből idézni az X-Akták idevágó részeit? Én inkább Economistot olvasok, az kicsit hihetőbb.
Talán tisztázzuk: mi az a "magánbank", ha már ennyit hivatkoztok rá? Mert akkor az már kiderült, hogy szerintetek a jegybank is "magánbank". Léteznek akkor egyáltalán nem magánbankok is, és kik azok?
Nézzetek ide: a biznisz igyekszik minél több pénzt kihúzni a zsebedből, ezt senki se tagadja. Történelemórára viszont az szorul, aki azt hiszi, hogy ezzel mindent meg tud magyarázni. A pénz egy eszköz, amivel irányítjuk a világ erőforrásait. Még azt se állítom, hogy a rendszer célja nem a lakosság kihasználása. De hogy ezért a szerencsétlen jegybankok lennének a felelősek, ez ökörség. Sőt, igazából ők az egyetlen abszolút pozitív szereplők a piacon, akik megpróbálnak némi szabályozást bevinni az egyébként őrült kaotikus rendszerbe, az országok gazdaságának, így az átlagemberek érdekében. Az, hogy fura módszerei, titkai vannak, inkább a fura működési területének köszönhető. James Bond is tele van titokkal, de mégis mindenki egyetért, hogy jófiú. Az MNB a te pénztárcádat védi (már amikor képes rá), téged képvisel. Nélküle már rég kisemmiztek volna azok a sötét spekulánsok.
Mondok neked egy ellen-összeesküvős összeesküvést: simán lehet, hogy ezeket a jegybankokról szóló összeesküvős filmeket azok pénzelik, akik szeretnék a jegybankok kontrollját lazítani, hogy nélkülük szabadon űzhessék sötét üzelmeiket a globalizált gazdaságokban. Félnek attól, hogy megint erősödik az ellenőrzés, és kisebb terep jut profitmaximalizálásra. Te meg beugrottál nekik. -
babajaga #56 "Nem kell hozzá nagy ész, hogy belásd a következményeit"
Te mondod másra hogy lekezelő? -
#55 Sajnos veled nem lehet vitázni, nagyon lekezelő vagy és beláthatatlan.
Amiről szó van, amit te megkérdőjeleztél, nem vita tárgya. Ezt a történelem már többször igazolta, tényszerűvé váltak ezeknek a szövetségeknek a létrejötte.
Nem kell hozzá nagy ész, hogy belásd a következményeit.
Ha kételkedsz, először magad nézz utána, hogy képben legyél, és akkor gyere vissza vitázni ha már kellően tájékozott vagy ezekben az ügyekben.
Ha tényleg őszintén írsz, akkor azt kell, hogy mondjam te még nagyon naív vagy. Vagy csak direkt szivatod az embert.
Remark soha nem írt olyat,hogy egy kézben van a világ összes bankja.
De az viszont igaz,hogy a magánbank hálózat a háttérben szövetkezik, ugyan olyan közös érdek vezérli őket és tömöríti őket egy szervezetbe mint mondjuk az OPEC-t.
Kár tagadni, mert a történelem ezt kézzel foghatóan bizonyította számunkra, ahogy te is mondod ezek nem maradhatnak örökre titokban, ezért ki is derülnek, csak sajnos későn. Nagyon sok manipulatív összeesküvés volt már. Mondtam is egy párat itt, elég lenne csak ha utána néznél, meglátnád,hogy több száz forrásból megerősítik. Te néz utána, ne én tartsak történelem órát neked, mert abból meg az lenne, hogy félre akarlak vezetni, azt mondanád,hogy hazudok neked.
Könnyen beláthatod, hogy a régi időkben a pénznyomás monopoliuma, kiváltsága a királyé volt, mindig uralkodó az uralkodó osztály kiváltsága volt üzemeltetni a pénzrendszert, ez az ország alapja. Aki a pénzt működteti, azé a tényleges hatalom.
Ahogy tudjuk, ma már a bankok többsége függetlenek.
Azaz, a szó szoros értelmében nincs olyan, hogy független, mert egy intézmény, mindig a tulajdonosa érdekei mentén cselekszik.
Az MNB olyan részvénytársaság, mely nincs benne sem a cégnyilvántartásban, sem kamarai tagsággal nem rendelkezik, nincs felette apeh mint felügyelő szerv, kiváltságos jogokkal rendelkezik, titkosítottak a belügyei, tulajdonosai, és teljesen függetlenül működik.
Egyáltalán nem a magyar emberek érdekeit képviseli, az MNB célja is a profitmaximalizálás a tulajdonosai számára. De egy ilyen rendszerben csak úgy lehet valaki nyertes, ha mások veszítenek. Az MNB egy bazinagy pénzelszipkázó gépezet. Ha pénzt raksz be, ha pénzt veszel ki, vagy ha egyáltalán nem csinálsz semmit, te VESZÍTESZ, ha máshogy nem akkor az infláció által veszted el a pénzed értékét. Az MNB jelenleg lebegtetős infláció célkövetés stratégiát alkalmaz, mely értelmében nem célja alacsonyan tartani a forint elértéktelenedését, hanem biztosítani egy olyan ütemet amiből a legtöbb profitot tudják kivenni a tulajdonosok, anélkül,hogy levágnák az aranytojást tojó tyúkot, azaz, anélkül, hogy belerokkanna a gazdaság. Ezt eredményez az, ha nem a nép által megválasztott testület irányítja a politikát a nép nevében a nép érdekeit nézve.
Nem azt mondom,hogy adjuk oda a napi politika kezébe az irányítást, mert abból is baj lehet. De vissza kellene adni a népnek oly módon, hogy a pénz kreálás jogát vissza kellene adni az államkincstárnak, amiben megválasztott testület ülésezik napi rendszerességgel, szakértői bizottsági tagokkal kooperatív működve irányítanák a magyar pénzrendszert. Egyszerre több magyar független felügyelő szerv ellenőrzése alatt. Nyilvánosan, semmi manipuláció, titkolózás, 70 évre előre titkosítás, se semmi ilyesmi.
Ilyesmit akart Kennedy is, visszavenni a FED-től az állam szuverén elvitathatatlan jogát. Vissza akarta adni a dollárt az amerikaiaknak. -
kukacos #54 Szóval a kapitalista cégek működését a profitmaximalizáció hajtja. Forradalmian érdekes meglátás, amiből a hülyének is egyenesen következik az egész Összeesküvés...
Nem vitatkozom én semmin, de most akkor most mit akarsz az idézetből kiemelni: azt, hogy az EKB-tól fogadhat el utasításokat, vagy azt, hogy független? Mert én az utóbbira reagáltam, hogy a függetlenség szükségszerű. Az EKB speciális kapcsolatát az indokolja, hogy speciel az Európai Unió tagja vagyunk, talán hallottál róla.
Eredetileg nem a jegybankokról beszéltünk: a LIBOR-tól indultunk, amit a világ *összes* nagybankja együtt alakít ki, 1000 résztvevővel. Nem csak a jegybankok. Erre írtad, hogy ezt egy sötét hálózat kontrollálja, ami aztán most szépen lassan átcsúszott a jegybankok kapcsolatának magyarázatába, ami nem lehet a sötét hálózat, tekintve hogy nem csak jegybankok kereskednek az interbank piacon. Most akkor szedd össze a mondandódat, mert kezd egyre zavarosabbá válni... akkor most azt állítod, hogy a világ összes jegybankját (de nem minden bankot) ugyanaz a misztikus akarat irányítja? -
remark #53 Még a jegybankotorvenybol is ideztem hogy lasd hogy hogyan nez ki a piramis struktura:
"Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai (...) függetlenek, nem kérhetnek és nem fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől."
Ne keverjuk a kereskedelmi bankokat a jegybankokkal. Mi most a jegybankokrol beszelunk. A jegybankokkal kapcsolatban a piramis rendszer le van irva magaban a torvenyben, raadasul bemasoltam szorol szora, szoval nem ertem miert velem vitatkozol ezzel kapcsolatban.
Egyebkent meg a kereskedelmi banki tevekenyseg alapjait is az a monetaris politika hatarozza meg, amit a kozponti bank alkot meg. Tehat a kereskedelmi bank egy kishal, az csak a kozponti bank szabalyai alkotta keretek kozott mukodve tolti be a szerepét, ami nem mas mint a profitmaximalizacio. A profitmaximalizacio bankok eseteben meg nem mas mint a penzre valthato eroforrasok minel nagyobb merteku elvonasa az ugyfelektol es az elvont eroforrasok banktulajdonosokhoz torteno tovabbitasa. Ezert kell mindent fizetosse tenni, hogy bekapcsolhato legyen a rendszerbe. Az profitmaximalizacio resze az is, hogy azon teruletekre fektet csak be a bank ahol a haszon magasabb. Ezen szelekcio fontossagat nem szabad alabecsulni, hiszen a legtobb profit mindig masok kiszolgaltatott helyzetenek kihasznalasaval keletkezik (kapitalizmus alaptorvenye) es igy az onrendelkezes (vagy szabadsag, vagy demokracia - mint a kiszolgaltatottsag ellentetei) nagy ellensege a rendszernek. Ezzel a bank gyakorlatilag betolti a tarsadalomiranyitoi szerepet is, mert azon gazdasagi folyamatokhoz iranyitja a penzt minek eredmenyekepp a tarsadalmi kontroll jobban megvalosul. Igy valt a kapitalizmus tarsadalmi rendezo elvvé, levaltva, elkorcsositva a demokraciat. Ez utobbi mar tortenelem. -
kukacos #52 "Akik a halozat tulajdonosai, azoknak nem kell meghekkelni semmit, hiszen a sajat bankjaikrol van szo, es a sajat bankjukban azt csinalnak amit akarnak"
No hát itt hibádzik az egész. Feltételezed, hogy a világ összes bankjának ugyanaz a tulajdonosa. A Raiffeisen ugyanazt akarja, mint egy perui vagy egy thaiföldi bank, és erre a szupertitkos rejtett összeesküvésre milliónyi pénzügyi szakember még nem jött rá. A pénzügyi szféra is egy szolgáltatás, versenyző szereplőkkel és termékekkel. Kb. annyira reális a hiedelmed, mint azt állítani, hogy a világ összes számítógépét vagy autóját valójában egyetlen gyártó készíti, csak ügyesen titkolja.
Az MNB nem véletlenül lett függetlennek definiálva, különben senki sem bízna a döntéseiben, és a döntéseinek semmilyen hatása nem lenne. Fura biznisz ez, de így van. -
remark #51 "A mostani válságot nem trükkös ügyeskedések okozták, hanem nagyon is világos ok..."
Gazdasági világválság topic -
remark #50 Kicsit off, de ha mar elojott... :-)
"Önmagadnak mondasz ellent: nincs semmilyen felügyelő szerv, de sötét érdekek mégis képesek felügyelni?"
Az eredeti kijelentes ez volt:
"A libor "London Interbank Offered Rate" egy olyan napi referencia hányados amit főképpen magán bankhálózatok alakítanak, nincs semmiféle felügyelő szerv, sem állami, vagy nemzetközi, ami szavatolhatná ennek az ajánlásnak a behatás mentes működését."
Te sem cafolod ezt, hiszen leirod, hogy
1) a bankok az allamtol fuggetlenek ("Leírtad a struktúráját, ami az államtól való függetlenségét garantálja. Erre azért van szükség, hogy szavahihető módon tudjon lépni, a valódi gazdaság és nem a napi politika érdekeit követve.")
2) ezek az allamtol fuggetlen bankok (hivhatom most mar oket maganbanknak?) hatarozzak meg a LIBOR-t ("A LIBOR egy piaci benchmark, mint mondjuk a pénzváltó napi rátái. Azt méri, mekkora kamatra adnak egymásnak kölcsön a bankok").
Ugyanazt mondjatok, csak nem erted.
[A LIBOR-t] "Titkos egyezményekkel manipulálni kb. olyan reális, mint meghekkelni a világ összes bankját egyszerre, persze úgy, hogy senki sem veszi észre."
Az vilag osszes, allamtol fuggetlen (=magan) jegybankja halozatot alkot. Akik a halozat tulajdonosai, azoknak nem kell meghekkelni semmit, hiszen a sajat bankjaikrol van szo, es a sajat bankjukban azt csinalnak amit akarnak.
Arrol hogy mi a feladata a kozponti banknak inkabb egy masik topicbol idezek: http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1100124469&no=737
Erdemes az elozmenyeket is vegignezni. Pl. erdekes ez az idezet a jegybanktorvenybol, ami arra vilagit ra hogy ki es hogyan iranyitja a jegybankok halozatat:
"Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai (...) függetlenek, nem kérhetnek és nem fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől." -
kukacos #49 Nagyméretű spekuláció létezik, célja a profit. De ezeknél az állítólagos évtizedeken átívelő sötét üzleteknél még a cél sem világos. Utólag a spekuláció egyébként mindenkinek egyértelmű, titokban tartani lehetetlen. Épp azért spekuláció, mert a piac nem úgy viselkedik, ahogy kéne, amit mindenki észrevesz.
Azért nem a kisember kezébe nyomják egyből a pénzt, mert a jegybank nem rendelkezik fiókhálózattal, ügyfélszolgálattal, és egy állami vállalat nem olyan hatékony ezen járulékos költségek beárazásában, mint sok egymással versengő bank. A bankbetétek kamatai elég jól követik a központi bank kamatait, a különbséget a banki alkalmazottak fizetése adja. Válság idején egyébként tényleg a kezedbe nyomja az állam a pénzt (az USA-ban pl. pár hónapja mindenki kapott egy csekket az államtól, csak úgy). A banki kölcsönzésnek a lakosság egyébként csak egy kis része, a vállalatok sokkal több pénzt forgatnak.
A mostani válságot nem trükkös ügyeskedések okozták, hanem nagyon is világos ok, az ingatlanpiaci buborék kipukkanása az USA-ban és Európa néhány országában. A buborék fő oka pedig a lakosság ingatlanszerzési vágyának házassága a piacok profitszerzési vágyával. No, melyiknek kellett volna önmérsékletet tanúsítani? Az, hogy ilyenekből zűr lehet, az a kapitalizmus hátulütője, hozzá kell szokni és módosítani a szabályozáson, amit meg is tesznek, de persze a jövőben majd lesznek új, másfajta buborékok. Marxék erre javasoltak megoldásokat, és Mo. abban szerencsés helyzetben van, hogy az alternatívát is megtapasztalhatta. Visszasírod? -
kukacos #48 Az eladósodottság és a forint árfolyama között jelenleg csak távoli az összefüggés. Talán egyszer tekintsd meg a többi k-európai állam valutájának árfolyamait is az utóbbi hónapokban és vö. a forintéval.
Mi mind szeretjük Mo-ot és lesz még magyar feltámadás, de azt hinni, hogy akkor az egész világban szeretik és tisztelik, szédületes önámítás. A világ 95%-a azt se tudja, hol van. Semmi baj a kicsiséggel, sőt, a kis hal néha sokkal ügyesebben talál kaját, de tisztában kell lenni a méreteinkkel és annak megfelelő stratégiát választani. -
babajaga #47 Érzed é hogy a Kennedy merénylet és pld a Reagen elleni között óriási eltérés van? Peldaul a Hinckley magányos agyament merénylő volt míg a Kennedy gyilkosságnál kivégzés volt nem esetleges magányos merénylet. Ez az egyik ami biztos. -
lordofchaos #46 A Discovery-s filmet ugyan nem láttam, de a cikkben szó sincs a Warren-jelentésben leírt golyó röppályájáról, amihez csak hasonlót se írt le még lövedék se előtte, se utána. Csak sejtem hogy ez a film teljes mértékben elfogadja a Warren-jelentésben leírt összes képtelenséget. -
#45 Mit nyomoztál, úgy mégis? Hogy hová folyik a pisi a WC-ből? :)
Komolyra véve: igazad van, túl komoly ügy ahhoz, hogy csupán a minőségre fogva azt mondjuk, nem megoldható 100%-os biztossággal. Ugyanakkor sok összeesküvés elmélet is sületlenség. Pl. az alant írtak egyenesen röhejesek voltak. Ebből látszik, hogy egyesek abszolút nincsenek tisztában a dolgokkal, és mégis okosnak hiszik magukat. -
#44 Szép és tényleg elismerésre méltóan alapos ez az elemzés, de van egy olyan érzésem, hogy túl sokat így sem jelent. Az igazat majd és akkor is csak talán, akkor fogjuk megtudni, ha feloldják a titkosítást. -
babajaga #43 Tévedsz. Ha a világ legjobb minőségű felvétele lenne akkor is többen többféleképpen látnák. Én nyomoztam tudom a tanúk viselkedését amikor ugyanarról öten hatféleképpen számoltak be. -
BRobee #42 ziipp: kérlek ne vigyük bele a hazai politikát és nemdobálózzunk a pártok neveivel. majd egy másik cikkben.
Viszont érdekes: Amikor megnyerte Obama a választást, egyre több helyen, fórumon, magánembertől hallottam, hogy "minek örülsz, úgyis megölik". Egyesek fogadásokat kötnek, hogy mennyi ideje van.. -
#41 Náluk is volt szívás, bár ennyire mélyen talán ők sem voltak. Viszont a korábbi kormányok képesek voltak megcsinálni, amit az MSZP idehaza nem. Ezeknek az intézkedéseknek a gyümölcseit élvezik most. De legdurvább számomra Szlovénia felemelkedése. Lassan olyan szinten lesznek, mint az osztrákok. -
#40 Ivóvíz készlet szempontjából nem is olyan rossz hely Magyarország. Földrengés, hurrikán, szökőár kilőve, még működő tűzhányó sincs a környéken. Ha esetleg leolvadnának a sarkok - ki tudja -, a Kárpátok védelmet biztosítanának a sós, tenger víz elől. Arról nem is beszélve, hogy a magyar lányok a legszebbek. :]
Másrészt igenis durva manipulációkat tudnak végrehajtani a pénzvilágban. Elég csak megnézni, hogy mit csináltak nemrég a VW részvényeivel. Ugyanezt nagyobb szinten, globális piacon is megtehetik.
Legfőképp azt nem értem, hogy miért a bankoknak adják oda a pénzt, hogy tudjanak miből hitelezni a kisembernek, ahelyett, hogy bankokat kihagyva, egyből a kezükbe nyomnák? Ha már egyszer annyira, de annyira segíteni akarnak az eladósodott embereken. Eközben úgy érzem, hogy jelen világunkban minden a pénzintézetek körül forog. Az átlagember számára felfoghatatlan mennyiségű pénzek felett rendelkeznek, és uralkodnak, miközben elfelejtjük, hogy a valuta önmagában nem ér semmit, megenni, meginni nem lehet. Itt van ez a gazdasági válság. Semmi nem indokolta a kialakulását. A mezőgazdasági év - ahogy tudom - jó volt, talán csak rizsből volt hiány. De mégis, ezek a virtuális ügyeskedések, amit a tőzsdén, és mindenféle egyéb pénzügyi rendszerekben végeztek, mégis megborítottak mindent.
JFK-ről nem rég láttam egy dokfilmet a Dunán. Több potenciális megrendelőt is megjelöltek.
- Lyndon B. Johnson
- maffiózók
- olajkartell
- a kertész
- Voldemort. -
#39 Maga a felvétel szerintem mindig is vita tárgya lesz, függetlenül attól, hogy hiszünk-e az összeesküvésekben vagy sem. Túl rossz a minősége, túl sok a hiányosság, stb... -
#38 Végre egy igaz hsz. az egész fórumban... Annyit mondjuk még hozzátennék, hogy Mo. eladósodásában közrejátszottak a rendszerváltás utáni jóléti politikai lépések. A szlovákok nem csináltak ilyeneket, jobban is jártak. Noha korábban nem is láttak akkora különbséget. Ennyit a nagy zsidó meg mit tudom én milyen összeesküvésekről. -
Exen #37 JFK! Igen, szerintem is bárki aki kicsit is értelmesen megnézi a filmet, alapból látja, hogy az a 2 lövés ami eltalálta Kennedyt, az máshonnan jött, ha pedig utána is olvas, ordítanak az ellentmondások, szinte még csodálkozok is, hogy "csak" ennyire sikerült eltusolniuk. Jó ember volt, az országát akarta előbbre vinni. Jah, és am. ide vágna még testvérének meggyilkolása, iletve másik testvérének a rossz hírbe keverése. Ugye senki sem hiszi, hogy ez mind véletlen egybeesés?!!! Ez egyértelműen egy összeesküvés!
"Másrészt a tények szerint az ország még nincs különösebben eladósodva nemzetközi viszonylatban" - Aha, csak néhány napja nem is napi, hanem óránkénti feladat volt a Forint megmentése, hogy ne jelentsünk csődön, de ettől eltekintve tényleg minden okés ... aha, csakis ...
1-2 ember lehetne picit kivésbé naív. Szerintem bárki, aki olvasott már a történelem érdekes részeiről, hogy most ne menjek messzire egy pl.:
12. Történelem könyvben található egy részlet a Mireland levélből, melyben már elismerik közvetve, hogy igazságtalan volt a Trianoni béke, és majd talán rendezik, de érdekes módon ez a részlet nem tartalmazza a levél ide vágó folytatását, mely mindezt ahhoz a feltételhez szabja, hogy a Magyar Államvasútak egy francia pénzcsoport kezébe kerüljön. Érdekes nemde, és ez csak 1 a millió közül.
"Az igazság az, hogy a világban marhára nem érdekel senkit ez az apró piros-fehér-zöld folt a térképen a maga kis jelentéktelen gazdaságával. Minket csak sodor a nagy szél, és hol erről fúj, hol arról."
Na már most, engem nagyon is érdekel ez a kis ország, mely egykor hatalmas volt! (azért még emlékeznek az "Oh Uram, csak a magyarok nyilaitól ments meg minket!" fohászatukra egyes népek!) Rengetek találmány, számítógép, atomenergia felhasználasa (villanymotor és dinamó elve (nem, nem Siemens bácsi volt az első, hanem Jedlik Ányos)), stb. innen származik, és ha még minket sok helyen nem is szeretnek, vagy nem érdekeljük őket, engem érdekel, és másokat is, és bár tudom most én vagyok naív, de talán még lehet úra dicső hazánk! A potenciál ehhez meglenne, csak épp .... (úgyis tudjátok) -
kukacos #36 Önmagadnak mondasz ellent: nincs semmilyen felügyelő szerv, de sötét érdekek mégis képesek felügyelni? A LIBOR egy piaci benchmark, mint mondjuk a pénzváltó napi rátái. Azt méri, mekkora kamatra adnak egymásnak kölcsön a bankok. Az utóbbi pár hónapban pl. az egekben volt, most már esik vissza. Titkos egyezményekkel manipulálni kb. olyan reális, mint meghekkelni a világ összes bankját egyszerre, persze úgy, hogy senki sem veszi észre.
A FED-ben nincs semmi titokzatos. Leírtad a struktúráját, ami az államtól való függetlenségét garantálja. Erre azért van szükség, hogy szavahihető módon tudjon lépni, a valódi gazdaság és nem a napi politika érdekeit követve. Ha a pénzügyminiszter lenne a jegybank elnöke, akkor nem tudna szakmai szerv lenni és funkcióját betölteni. Pénznyomási monopóliummal minden jegybank rendelkezik, ez mindig is így volt - valakinek kell nyomtatnia a pénzt, nem igaz? A forintot pl. az MNB állítja elő más bankokon és a présen keresztül. Az MNB is független szerv, mint a FED, az állam nem írhatja elő döntéseit, DE ettől függetlenül a jegybankok a világon mindenhol az illető gazdaság érdekében tevékenykednek, pl. kívánatos szinten tartják az inflációt. Tényleg, pontosan melyik MNB lépésből látszik, hogy a forint idegen kézben van?
"az Egyesült Államok kormánya sohasem gyakorolt, és jelenleg sem gyakorolhat befolyást a Federal Reserve Testület érdemi monetáris döntéseire"
"a Federal Reserve System nem a közérdeket szolgálja, hanem magántulajdonosainak privát érdekeit"
Ökörség. Például nyilván azért ejti a kamatot jelenleg nagy sebességgel 0% felé mind a FED, mind a BoE, mert a sötét uzsorások marhára szeretnek helikopterről pénzt szórni, ingyen. Véletlenül sem azért, hogy az USA és Anglia nyakig eladósodott lakossága ne jelentsen tömegesen csődöt.
Ja, hogy a rossz szándékú idegen pénzemberek nem feltétlen zsidók? Meglepő, de ez legalább pirospont. De akkor kik is ezek a teljhatalmú manipulátorok, és mit is akarnak elérni? Mert a zsidósat ismerem, de ez valami új.
Az, hogy NEKED fontos Magyarország, meg hogy a világban mennyire fontos, az bizony nagy kettő. Érdemes megtanulni a különbséget, hogy nehogy keservesen csalódj. A Wall Street nagyon messze van, onnan Bukarest és Budapest között két betű csak a különbség.
-
#35 Aki az összeesküvés elméletek híve, azt semmilyen tudományosan alátámasztott magyarázat nem győzi meg ez tiszta sor... -
#34 "A LIBOR például egy piaci ár, amit a világ összes bankja együtt alakít ki gyakran ellentétes érdekek mentén, manipulálni lényegében lehetetlen."
A libor "London Interbank Offered Rate" egy olyan napi referencia hányados amit főképpen magán bankhálózatok alakítanak, nincs semmiféle felügyelő szerv, sem állami, vagy nemzetközi, ami szavatolhatná ennek az ajánlásnak a behatás mentes működését.
"FED az alapkamatát pedig nem kénye-kedve szerint emelgeti sötét pénzügyi manőverek kedvéért."
A FED pedig tényleg kénye kedve szerint játszhat a pénzel, pénznyomási monopoliummal rendelkezik, ő nyomja az USA 1 dollárosait is, ezt ajánlom jobban szemrevételezni "Novus ordo seclorum".
A Federal Reserve bankrendszer 12 regionális Federal Reserve Bankból áll és mindegyiket magántulajdonú korporációk hozták létre a létesítéséről szóló törvény előírásainak megfelelően. Élén a kormányzó testület áll, amelynek 9 igazgatósági tagja van. Ezek közül hatot a regionális Federal Reserve Bankhoz tartozó bankok választanak, hármat pedig a Federal Reserve System kormányzó testülete nevez ki. A Federal Reserve System-nek tehát nem az Egyesült Államok a tulajdonosa és valójában nem is ellenőrzi. A FED „kegyesen” megengedi az Egyesült Államok elnökének, hogy kinevezze a FED felügyelő testületének az elnökét, de csak akkor, ha a korábbi elnök lemond vagy elhalálozik. Elnökké csak olyan jelölt nevezhető ki, aki tagja az éppen hivatalban lévő felügyelő testületnek, azaz akit a tagbankok korábban már megválasztottak. Az Egyesült Államok kormánya sohasem gyakorolt, és jelenleg sem gyakorolhat befolyást a Federal Reserve Testület érdemi monetáris döntéseire. Éppen ezért megalapozottan állíthatjuk, hogy a Federal Reserve System nem a közérdeket szolgálja, hanem magántulajdonosainak privát érdekeit. A FED története azt tanúsítja, hogy ez a magán pénzmonopólium mind az amerikai államot, mind az amerikai polgárokat pénzügyileg maximálisan kihasználta tulajdonosai gazdagodása érdekében.
Ilyen magánintézmény a Bank of England, és sajnos a Magyar Nemzeti Bank is.
Most hiába jön bárki is a papír forma szerinti álláspontal, az MNB de facto magánbank, magénrészvényesei kezében van az egész pénzrendszer, amibe az állam nem szólhat bele, csak ajánlásokat tehet.
"Az igazság az, hogy Mo. eladósodottsága leginkább az idióta politikusaink tevékenységének következménye"
A politikusaink, már akkor is buták és önzőek voltak, kihasználták őket, becsapták őket, vagy pénzel befolyásolták őket.
De nem hibáztathatóak mindenért, nem csak ők a hibásak.
A hatalommal, fontos döntés hozási joggal rendelkező tisztviselőinket befolyásolják, kívülről irányítják.
"Mindezt a zsidókra kenni egyrészt aljas dolog, másrészt oltári tudatlanságról tanúskodik, harmadrészt túlértékeli az ország fontosságát."
Nem állítottam ilyet,hogy zsidók lennének a hibásak, nem is akarom rájuk keni, te akarod belemagyarázni. A zsidók is ugyan olyan emberek mint mi, semmivel sem jobbak vagy rosszabbak mint mások.
Az ország fontosságát nem lehet túlértékelni, a ország, a magyar nemzet, igenis fontos, számomra az, magyar vagyok nekem fontos. Fontosnak tartom, hogy mások is tudjanak arról,hogyan adósították el az országunkat, hogyan akarnak minket kihasználni a kamatrendszeren keresztül.
Kennedy ettől akarta megvédeni az országát, ettől az idegen behatástól, mert ha egy idegen hatalom átveszi egy ország valutája felett az irányítást, akkor gyakorlatilag irányítja magát az országot is.
13 óta, Kennedy népének a pénzrendszere még mindig töretlenül idegen magánbankok korporációjának a kezében van. Azóta sem próbálták meg vissza adni a népnek az irányítást. Majdnem az összes megválasztott elnök a CFR tologatott bábelnöke volt, nemcsoda, hogy nincs kezdeményezés ebben az ügyben.
Itthon meg sokan nem is tudják,hogy a magyar valuta, az MNB idegen kézben van, és nekünk semmi beleszólásunk nincsen a dolgok menetébe, legkevésbé a monetáris politikába. -
kukacos #33 Öregem, olvass már csak egy kicsit utána, hogy működik az állampapírpiac, és hogy hogyan változtak a kamatok az elmúlt időben... addig ne spammelj hülyeségeket. -
kukacos #32 Ez a cikk hemzseg a közgazdasági hülyeségektől. A LIBOR például egy piaci ár, amit a világ összes bankja együtt alakít ki gyakran ellentétes érdekek mentén, manipulálni lényegében lehetetlen. A FED az alapkamatát pedig nem kénye-kedve szerint emelgeti sötét pénzügyi manőverek kedvéért. Azt hiszem, annyi közgázos diploma nélkül is belátható, hogy nincs az a manipuláció, ami egy országot kölcsön felvételére kényszerítené, ha ő maga nem cseszett volna el valamit. Visszafizetni is marha egyszerű lenne, kevesebbet kellene költeni. Az igazság az, hogy Mo. eladósodottsága leginkább az idióta politikusaink tevékenységének következménye, akik már a 70-es években is finanszírozhatatlan költségvetéseket fabrikáltak, amit külföldi kölcsönökből akartak fenntartani. Másrészt a tények szerint az ország még nincs különösebben eladósodva nemzetközi viszonylatban, de a kelet-európai országok között sajnos alacsony a bizalmi tőkénk (ismét a felelőtlen politika miatt), így nekünk általában drágábban adnak kölcsön. Mindezt a zsidókra kenni egyrészt aljas dolog, másrészt oltári tudatlanságról tanúskodik, harmadrészt túlértékeli az ország fontosságát. Az igazság az, hogy a világban marhára nem érdekel senkit ez az apró piros-fehér-zöld folt a térképen a maga kis jelentéktelen gazdaságával. Minket csak sodor a nagy szél, és hol erről fúj, hol arról. -
babajaga #31 Nem a CIA és az FBI mint testület volt. A CIA mint testület pld Fidel Castro ellen csinált merényletet. -
#30 Jaa, és azt még nem is írtam,hogy a felvett kölcsön nem is került hozzánk, hanem a hitelező pénzintézeteknél maradt.
Mi gyakorlatilag a semmire fizetünk már évtizedek óta uzsorát, és veszünk fel újabb kölcsönöket hogy fizetni tudjuk a régi kölcsön uzsoráját, mert egyre csak növekszik a kamat. Újabb felvett kölcsönökből fizetjük a régebbi kölcsöneinket. ÉBREDJÜNK MÁR FEL.
Ugyan azoknak az embereknek tartozunk akik megölették Kennedy elnököt is.
Nyugodjék békében szegény. -
#29 Discovery LOL majd biztos bemutatja h a CIA volt! :D -
#28 Lényegtelen, hogy szükséges vagy szükségtelen volt a kölcsön felvétel, a lényeg az volt,hogy végső soron nem a magyar nemzet érdekeit szolgálta. A kölcsön felvétele nem magyar érdek volt, hanem egy kitervelt folyamat egyik állomása.
Kérdezd Kissingert, a Bilderberg tanácsot, hogy miért volt ez úgy ahogy.
A céljuk, eladósítani a világot.
"Annyit illenék tudnod hogy magyarország az oroszok megkerülésével lépett be az IMF-be.Semmiféle külföldi ráhatás nem lehetett."
Én nem az ororszokról beszéltem, nem tőlük függtünk igazából.
Nagyon naív vagy, hogy ha azt hiszed, hogy nem manipuláltak minket.
Az egész világot manipulálták, barátom. Még háborút is robbantottak céljaik elérése érdekében.
Ezek akik megölték Kennedy elnököt, erős szövetségben dolgoznak, csakis önző céljaik számítanak, az 1770 es évekig visszakövethetőek tetteik. Már akkor is itt voltak. Ahogy most is. A politikát is ők irányítják. Gyurcsány vagy nem gyurcsány, teljesen mindegy, mert ők a háttérből irányítanak, utasításokat adnak, döntéseket hoznak. Nem magyar emberek.
Nem az a lényeg,hogy milyen szükségből vettük fel a kölcsönt, hanem az, hogy bekerültünk egy végtelen adóságspirálba ami szép lassan felőrli országunkat, esély nélküli a visszafizetés.
A folyamat amivel országokat adósítottak el
Kis részletet kiragadok.
"A nemzetközi pénzügyi közösség azt is elérte, hogy más valutáért, azaz német márkáért, francia frankért, japán jenért ne lehessen kőolajat vásárolni, hanem kizárólag a tulajdonában lévő Federal Reserve System által előállított fedezetlen papírpénzért, a FED-dollárért. A Federal Reserve, amely az Egyesült Államok központi bankjának szerepét látja el 100%-ig magántulajdonban áll, s 8 magánbank kartelljének tekinthető. Már utaltunk rá: ez a nagyhatalmú magánkartell az aranyalap megszűntetésével ahhoz a lehetőséghez jutott, hogy korlátlan mennyiségben állítson elő olyan pénzt, FED-dollárt, amely egyben a legfontosabb deviza is. Amikor a petrodollárok milliárdjai kezdtek befolyni a nemzetközi pénzoligarchia bankjaiba, a sürgető feladat ezeknek a pénzeknek a kihelyezése volt. Ezért ebben az időszakban - 1973 és 1979 között - rendkívül könnyű volt viszonylag alacsony kamatozású - 5-6%-os kamattal - dollárhitelekhez jutni. Amikor a pénzoligarchia sikeresen végrehajtotta fedezetlen dollárjának "olajalapra" helyezését és kölcsön formájában való szétterítését, akkor a kamatláb felemelése került napirendre. Először 1979 nyarán a nemzetközi pénzvilág londoni központjában emelték a háromszorosára a LIBOR-t (London Interbanking Offered Rate, a londoni bankközi kamatlábat) s lett 6% helyett 18%-os a kamatláb, majd ugyanezen év decemberében a Federal Reserve akkori elnöke, Paul Volcker, emelte ugyancsak a háromszorosára a központi banki alapkamatot. Ez azt jelentette, hogy a hitelt felvevő országok adóssága egy csapásra a háromszorosára emelkedett az adósságszolgálati terhek viselése, a kamatfizetés és a törlesztés szempontjából. Ami Magyarországot illeti: a nemzetközi pénzvilág szinte ránk kényszerített 1 milliárd dollár kölcsönt, felesleges petro-dollárjaiból. Amikor aztán 1979-ben háromszorosára emelkedett a kamatláb, Magyarország már csak úgy tudta törleszteni adósságait, hogy újabb és újabb hiteleket vett föl a kamatok törlesztésére. Az így felvett milliárdok nem is érkeztek az országba, hanem a kölcsönző pénzintézeteknél maradtak. A magyar társadalom 1989-ig megfizetett a nemzetközi pénzvilágnak az 1 milliárd dollár kölcsönért 11 milliárd dollár kamatot, s az adóssága mégis a nulláról 20 milliárd dollárra növekedett 1989-ig.
1973 és 1989 között "az időszak egészét tekintve mintegy 1 milliárd dollár erőforrásbevonás viszont az ezt többszörösen meghaladó, összesen 11 milliárd dollár halmozott kamatkiadással járt." (MNB Műhelytanulmányok 2, 1993, 56. oldal)." -
babajaga #27 "Érdekes, hogy a 3 támadási pont egy katonai kivégzési stílusra utal, mások szerint"
Arra aztán tényleg semmi bizonyíték nincs.A kettő is elég sok. Ugyanis ott emberek voltak mindenfelé, és egy golyónak nem lehet megmondani merre menjen. De négy lövés volt 6 mp alatt. Az Oswaldnak tulajdonított puskával 3 lövést se lehet leadni célzottan ennyi idő alatt. Én láttam Hammerl kísérletét. -
babajaga #26 Annyit illenék tudnod hogy magyarország az oroszok megkerülésével lépett be az IMF-be.Semmiféle külföldi ráhatás nem lehetett. -
babajaga #25 Egy fenét járnánk előbbre.Mit gondolsz annyira gyengeelméjüek voltak a politikusok hogy szükségtelenül vettek fel kölcsönt? Románia Ceausescu alatt visszafizette az államadósságát az utólsó fillérig.Mi történt? Rosszabb helyzetbe került mint elötte. Most több a Román államadósság mint akkor.