"A LIBOR például egy piaci ár, amit a világ összes bankja együtt alakít ki gyakran ellentétes érdekek mentén, manipulálni lényegében lehetetlen."
A libor "London Interbank Offered Rate" egy olyan napi referencia hányados amit főképpen magán bankhálózatok alakítanak, nincs semmiféle felügyelő szerv, sem állami, vagy nemzetközi, ami szavatolhatná ennek az ajánlásnak a behatás mentes működését.
"FED az alapkamatát pedig nem kénye-kedve szerint emelgeti sötét pénzügyi manőverek kedvéért."
A FED pedig tényleg kénye kedve szerint játszhat a pénzel, pénznyomási monopoliummal rendelkezik, ő nyomja az USA 1 dollárosait is, ezt ajánlom jobban szemrevételezni "Novus ordo seclorum".
A Federal Reserve bankrendszer 12 regionális Federal Reserve Bankból áll és mindegyiket magántulajdonú korporációk hozták létre a létesítéséről szóló törvény előírásainak megfelelően. Élén a kormányzó testület áll, amelynek 9 igazgatósági tagja van. Ezek közül hatot a regionális Federal Reserve Bankhoz tartozó bankok választanak, hármat pedig a Federal Reserve System kormányzó testülete nevez ki. A Federal Reserve System-nek tehát nem az Egyesült Államok a tulajdonosa és valójában nem is ellenőrzi. A FED „kegyesen” megengedi az Egyesült Államok elnökének, hogy kinevezze a FED felügyelő testületének az elnökét, de csak akkor, ha a korábbi elnök lemond vagy elhalálozik. Elnökké csak olyan jelölt nevezhető ki, aki tagja az éppen hivatalban lévő felügyelő testületnek, azaz akit a tagbankok korábban már megválasztottak. Az Egyesült Államok kormánya sohasem gyakorolt, és jelenleg sem gyakorolhat befolyást a Federal Reserve Testület érdemi monetáris döntéseire. Éppen ezért megalapozottan állíthatjuk, hogy a Federal Reserve System nem a közérdeket szolgálja, hanem magántulajdonosainak privát érdekeit. A FED története azt tanúsítja, hogy ez a magán pénzmonopólium mind az amerikai államot, mind az amerikai polgárokat pénzügyileg maximálisan kihasználta tulajdonosai gazdagodása érdekében.
Ilyen magánintézmény a Bank of England, és sajnos a Magyar Nemzeti Bank is.
Most hiába jön bárki is a papír forma szerinti álláspontal, az MNB de facto magánbank, magénrészvényesei kezében van az egész pénzrendszer, amibe az állam nem szólhat bele, csak ajánlásokat tehet.
"Az igazság az, hogy Mo. eladósodottsága leginkább az idióta politikusaink tevékenységének következménye"
A politikusaink, már akkor is buták és önzőek voltak, kihasználták őket, becsapták őket, vagy pénzel befolyásolták őket.
De nem hibáztathatóak mindenért, nem csak ők a hibásak.
A hatalommal, fontos döntés hozási joggal rendelkező tisztviselőinket befolyásolják, kívülről irányítják.
"Mindezt a zsidókra kenni egyrészt aljas dolog, másrészt oltári tudatlanságról tanúskodik, harmadrészt túlértékeli az ország fontosságát."
Nem állítottam ilyet,hogy zsidók lennének a hibásak, nem is akarom rájuk keni, te akarod belemagyarázni. A zsidók is ugyan olyan emberek mint mi, semmivel sem jobbak vagy rosszabbak mint mások.
Az ország fontosságát nem lehet túlértékelni, a ország, a magyar nemzet, igenis fontos, számomra az, magyar vagyok nekem fontos. Fontosnak tartom, hogy mások is tudjanak arról,hogyan adósították el az országunkat, hogyan akarnak minket kihasználni a kamatrendszeren keresztül.
Kennedy ettől akarta megvédeni az országát, ettől az idegen behatástól, mert ha egy idegen hatalom átveszi egy ország valutája felett az irányítást, akkor gyakorlatilag irányítja magát az országot is.
13 óta, Kennedy népének a pénzrendszere még mindig töretlenül idegen magánbankok korporációjának a kezében van. Azóta sem próbálták meg vissza adni a népnek az irányítást. Majdnem az összes megválasztott elnök a CFR tologatott bábelnöke volt, nemcsoda, hogy nincs kezdeményezés ebben az ügyben.
Itthon meg sokan nem is tudják,hogy a magyar valuta, az MNB idegen kézben van, és nekünk semmi beleszólásunk nincsen a dolgok menetébe, legkevésbé a monetáris politikába.