5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Én alapból kikapcsolom a tecnhology brokeringet ( custom game ), de amúgy is úgy veszem észre hogy monarctól már nem nagyon akar az AI technologiát cserélni velem épeszü határok között.. ezért az alfabetre mint kémlelés elkezdésére tekintek... persze ehez már kapcsolódik a nagyfal megléte.. nekem más azaz rosszabb a taktikám mint uwunak :) de így szeretek játszani.. azért vannak a csodák hogy megépítsük őket és én nem szeretem azt a total war szerü játékot :)
Na mindegy csak azt akartam mondani hogy szerintem egy metal casting jobb választás lett volna az abc helyett.
-
;)))
Hú, az a 77-es város, meg az a "kis" sereg nagyon állat!;) -
uwu #4821 Egyébként a galériámban van fent 2 civ-es kép, nézd meg! -
Igen sajna monarch szinten is már ez van, hogy nem lehet széplelkűsködni, meg elleni és csak fejlesztgetni a dolgokat.
Ugyan közben simán megoldottam az előző gondomat, csak rájöttem, hogy soha nem fogom tudni behozni a többieket, pedig mint mondom, még csak 1000 körül van. Ugyan akkora templomos lovag sereget állítottam, hogy ihaj, meg még szerencsém is volt, mert a sarkkör környékén levő két maradék barbár várost elfoglalta és attól kezdve csak onnan támadott. De rá 100 évre már nem volt elég a templomos lovag sem. Akkor meg jött Sztálin a dragonyosokkal. Az a gond, hogy elhatároztam, hogy valami jó kis hajóhaddal átdobom az én lovagjaimat az ő kontinesére, és folyamatosan baxogatni fogom, de ez egyszerűen nem jön össze.
Szal új kezdés. Most nagyobb sziget, már nem 3-an, hanem 5-en vagyunk egy kontinensen, meg volt az oracle és ingyenes fejlesztésként az ABC-t választottam, így egy csomó technológiát csereberéltem. Mákom is volt, mert vas lelőhely is közvetlenül a fővárosom mellett van. Pont a mellettem levő civvel vagyok amúgy rosszban, akit először akarok lenyomni. Egy gond lehet, hogy pont a legerősebb civ van a sziget másik végén, és az ilyet nem szabad túlságosan halogatni, pedig nem tudom mikorra tudok odaérni. Ráadásul azt látom hogy nekiállt technológiát fejleszteni mint állat, vagy csak valakivel cseréli. De már most van 2 vallásom, meg a törvénykezést is kifejlesztettm, szal minden megvan egy jó kis hóditáshoz.
Amúgy az tényleg igaz, hogy nem kell feltétlenül 100%-ra nyomni a kutatást, az előző játéknál sem volt úgy. -
uwu #4819 Az ilyen jellegű kellemtlenségek elkerülésére AI ellen nagyon aggresszívan kell játszani, főleg ha nagy a térkép.
Nehézségi fokozattól függően sokfle tqktika lehetséges, emperoron, vagy annál nehezebben már nem nagyon lehet válogatni az eszközökben.
Én emperoron szoktam nyomni, mert azon még nem kell load/save csodafegyvert bevetni. Régen játszottam deity-n is, de sokat kell töltögetni, és az inkáb meló, nem játék.
Csodát nem építek, csak esetleg az ipari korban, mikor biztos nem előz meg senki.
Minél hamarabb neki kell állni hódítani. Én le szoktam rakni 2 várost, aztán csinálok sok worker-t meg nagy sereget, és indulás. Az első népet ki lehet írtani katapult nélkül is, általában csak íjászok vannak a városokban, nincs igazi sereg.
A legutóbbi játékomban volt is egy kis strike, de csak 2 egység veszett el.
A perzsákkal voltam, és az immortálokkal 4 népet is kiírtottam, kutatás 0% volt. Szerencsére már tudtam könyvtárat építeni, beraktam tudósokat minden városba, és 0%-on is gyönyörűen kutattam. Mivel 5-ször annyi városom volt mint a többiekenek így is haladt a kutatás.
Persze gyorsan 20% lett belőle.
Sokan azt hiszik az a jó, ha 100%-on van a kutatás, csak az a nem mindegy, hogy minek a 100%-a. Hiába volta strike, mégis én vagyok a legfejlettebb. -
Azért most éppen gondban vagyok, mert isz 800 körül, amikor én épp befejeztem azt, hogy a szigetem meghódítása után rendbetegyem a városokat, egyszercsak egy 10 templomos lovagból+10 keresztesből+10 ágyúból álló seregecskét tett a legerősebb játékos partra.
Kicsit későbbre vártam. Bár a többi civ valszeg technológíát csereberélt eddig, én meg mindenkit kiírtottam magam körül, és amim van azt magam fejlesztettem. Szal ők valszeg ismerik a puskaport is, én meg nem.
Tegnap végignéztem a civilopédiát, hogy mit tehetek ellene, mert már most sem látom át a technológiai fát. Hát van rendesen egység a játékban az biztos.
Viszont egy szinten igazuk volt az eredeti játék fejlesztőinek, abban ahogy ők hangolták össze a játékot, mert itt 1-2 civic felvételével gyak kiküszöböltem a környezetszennyezést, meg a boldogtalanságot, 10-es városokig szinte nem is kell sem templomot sem ilyeneket építeni.
És ugyan még nincs 100%-on a fejlesztés, de simán műxik a gazdaság 20 várossal pedig se courthouse mindenhol, se forbidden palace, még is én vagyok a leggazdagabb, és nem is lázong senki.
A háború befejezése után 200 évvel már második vagyok és mint nyil repülök felfelé, csak most ez az új csetepaté nem hiányzott ,mert azzal, hogy kinyírtam a leggyengébbeket, végül katonailag én lettem az. Próbaképpen elkezdetem orrba-szájba egységeket gyártani, hátha akkor leszáll rólam. Valamit használt, később támadott. -
uwu #4817 Inkáb csak azt mondanám arra a modra, hogy sok technoilógia és épület van benne.
AI ellen nincs értelme játszani, mert a gép szemmel láthatóan nem tud ezekkel mit kezdeni. Ember ellen azért roszz, mert nagyon hosszú lenne.
Ahhoz képest, hogy játszhatatlan nem rosz, megéri végigvinni egyszer.
Nekem tetszaett pl. hogy 84-es népesságű várossal zártam, ami még nőtt a játék végén, és minden technológiai fejlesztés 1 kör, bármit lregyártani is 1 kör...
Még szarancse, hogy egy városban csak 5 csoda lehet... -
Biztos volt már róla szó, de nekem újdonság a Rise of Mankind mod. Nagyon teccik!;)))
A játék eleje általában mindíg élvezetes, új területek felfedezése, találkozás más civilizációkkal, de itt annyi az extra technológia, rengeteg új vallás és civic, hogy tényleg egyéniek a civilizációk és nem csak azért mert a vezetőjük pl. Sztálin bunkóságra gyúr.
Remélem hogy a játék alapvető hiányosságát, hogy gyak az újkorban leül az egész és állásháborúvá változik ez a mod már orvosolja. Majd ma már valszeg meglátom!;)
Az is nagyon jó, hogy ie. 6000-ben kezdődik és ezt a több ezer évet bizony ki is töltik mindenféle technológiával, egységekkel, épületekkel, miegymással. Csak kapkodom a fejem!
Régebben 4-5. technológiám volt a vasművesség és már gyártottam is a Légiókat, hogy lenyomjam a körülöttem levőket. Itt meg egy kész történelem volt amíg odáig eljutottam.
Van benne néhány kiegyensúlyozatlanság, de egy ilyen komplex technológiai fánál + vezető/civilizációs/civic bónuszok rendszerénél nem is csoda. Rengeteg meglepetés, és lehetőség van benne. És emellett jól átgondolt, miközben játszol és kifejlesztesz valamit, akkor mindíg bejön az aha effektus, hogy igen tényleg volt valami ilyesmi, amit töri órán tanultunk és nem csak összevissza vannak mindenféle hülye extrák. -
Standalone lesz. Vagyis fut a civ4 nélkül is de mivel arra az engine-re épül, ezért civ4 kiegészítőnek hívják. -
ja, hogy ez egy civ4 kiegészítő lesz? -
lee56 #4813 Jah szeptember lesz ebből, [URL=http://www.gamershell.com/news_57924.html]Sid Meier's Civilization IV: Colonization Trailer and Screens #2[/URL] -
szeptember közepe, q3 szept30al ér véget amúgy,de valahol írták szept15öt -
lee56 #4811 ha minden igaz még idén -
Helló!
Nem tudja valaki mikor jön ki a Colonization nevű kiegészítő. Már nagyon fáj rá a fogam. -
Én még mindig ugyanazt a gémet tolom.. sajnos hiába vagyok jobb tudományilag csak 2-3 várost tudok foglalni mert utolér katonai fejletségben.. ( adaptálódik mint a Borg ). Kifejlesztek egy sokkal jobb fegyvert 3 várost befogok majd megint adaptálódik.. óriási harcot nyomok nem tudom ki fog nyerni még.. már csak 2. vagyok. -
Bakter! A hétvégén volt egy tök "jó" játékom. ;)
Elindulunk egy nagy kontinensen hárman, vagy négyen. Az amcsikat a szírek már az elején letolják, én kicsit kűzdök szokás szerint NagyKárollyal (Hú de utálom a palit, ráadásul most olvasom, hogy lehet, hogy nem is létezett!).
A törzsi falvakból sorra jönnek a technológiák, egyre másra csinálom a csodákat. A megmaradt egyetlen másik civilizáció is beállt hozzám vazallusnak, ráadásul a kultúrális dominanciám miatt sorra jönnek át a városai.
Egyelőre még nem ismerek senki mást, de a rangsort igen csak vezetem. Valszeg egy kis szigetre összeszorult a másik 4 versenyző és folyamatosan egymást gyilkolják. Nem baj!;)
Isz 1000 körül már valami nagyon gyanús lett. Gyorsan megnézem a beállításokat.
Atyaég, chiftain szinten hagytam a beállításokat!!!!!;(
De addigra már nem volt kedvem abbahagyni. Szal végigvittem csak próbából, hogy megnézzem a Next War fejlesztéseit, meg egységeit.
Végül valami 7300 ponttal végeztem, de úgy vártam, hogy vége legyen! Senki nem mert velem kötekedni, egyszerűen nem volt szívem lemészárolni a többiek Swordsmenjeit a tankjaimmal, szal kultúrális dominanciával győztem. -
Közben közeledek a végjáték felé, igaz a Next Wars modban azért még megfejelték a dolgokat pár technológiával, miegymással. El lehet itt még húzni annyira, hogy érdemes háborút kezdeni, vagy szerinted gyúrjak csak és kizárólag az űrhajóra? -
Monarchon játszok, ez a szint pont jó nekem, szép kellemesen ott vagyok mindig a legerőssebb népek közöt, nem kell loadolni állandóan mint emperoron :) Most az inkákat favorizálom. -
Most éppen a Monarch szinttel szenvedek, de szerintem sok ez nekem, amúgy fractal térképen próbálkozom(minden kezdés tök más térképet eredményez). A legnagyobb térképet már a gépem nem igazán bírja, de talán jobb is az eggyel kisebb, és Marathon időbeállítással.
A szabadon választható leader/civilizáció kombinációkat próbálgatom. De szerintem az AI nem tudja olyan sikeresen összeválogatni ezek kombinációját, vagy a stratégiáját nem képes ehhez igazítani, mint az eredetileg kitalált, a történelemnek is megfelelő vezetőkkel. Szal kicsit könnyebbnek tűnik a játék. Bár igazság szerint a mostaninál eszméletlen mákom volt, igaz visszacsúsztam a harmadik helyre, de szerintem simán tudok győzni is. -
WOLF3x6 #4804 Koszonom megegyszer a tanacsokat, mostmar jol boldogulok a varosaimmal!
Amugy Ti milyen palyan es milyen fokozaton szoktatok jatszani? -
nagyon sok dolgot kell megértsél úgyhogy olvasd ki legalább egyszer a civilopédiát! én is letöltöttem kinyomtattam és vagy 5x átolvastam, utána kezdtem el játszani. ( jah 1994 óta civezek nonestop )
A rossz kedvet egyszerüen meglehet szüntetni: Monarchiát fejleszd ki, vagy épitsd meg a piramist és válts át az államformát Heredetic Rule-ra. Ekkor minden egyes katonai egység a városban hoz 1 jó kedvet, ráadásul be is lesz védve a városod!
Próbálj meg a gépekkel olyan luxus cikket kereskedni ami növeli a jókedvet.. pl bor, elefánt, fűszer..
A játék elején egyszerüen gyártsál workert abból sose elég :) és setler is jöhet de mig nincs kifejlesztve a courthouse addig csak óvatosan! -
Alapítás után olyan 4-es szintig nyugton maradnak építmények nélkül. Felette már mindíg kell valami. A templomok +1 bódog embert jelentenek, a kolosszeum meg a színház is asszem a kultúrális termelés függvényében ad boldog embereket, de ha rámész az egérmutatóval az ikonra sz építési ablakban akkor mindent kiír ugye.
Most éppen nálam is nagy lázongás van, olyan 1000 körül járok. Elfoglaltam 2 kisebb birodalmat, és folyamatosan magasan akarom tartani a kutatási értéket ezért sok városban is aranyat termelnek. Gyorsan nyomtam egy aranykort, így egy csomó függőben levő épületet be tudtam fejezni. De a kutatás arány így is csak 70%-körül van. szal még nem ideális a helyzet, már tudok fórumot/piacot építeni asszem van grocer is, a bank is nemsokára lesz. Szal a pénzügy nemsokára OK lesz,
de nálam is sokat lázonganak. Viszont sok városban még katonákat sem tartok, bár az is ad 1-1 boldog ember amúgy(ki érti ezt?;)
Szal ha a civic-ek közül a labour-nál slavery-t(rabszolgaság) állítasz akkor be tudod áldozni a lázongókat, én ezt szoktam.;) -
WOLF3x6 #4801 Te a jatek elejetol fogva jo kedvben tudod tartani a varosaid vagy elofordul hogy nem akarnak dolgozni?
Mert en most fel oran belul tobbszor ujrakezdtem ugy, hogy mindig mast probalok epiteni, de egyszeruen mindig lemegy a kedvuk, es nem akarnak dolgozni.
Nem tudok semmi olyat epiteni amitol ez jobb lenne... -
WOLF3x6 #4800 Koszonom a segitseget!
Megprobalom egyensulyba hozni a dolgokat... :) -
Pár száz, esetleg ezer arany tartalék mindíg jól jön, ha hirtelen valamit fel kell építeni. Az a fontos viszont, hogy a körönkénti kiadás bevétel nagyjából egyensúlyban legyen.
Amúgy, ha elfogy a pénzed akkor szépen elkezdenek szökdösni a katonáid, aztán ha elfogynak szerintem az épületeket is lebontja, de eddig még nem jutottam el.
Ahogy írtad a tudományra, kultúrára (kémkedésre) fordított pénzeken tudsz spórolni, de ha túl sok városod/épületed van, akkor van úgy hogy mindegyiket szinte zéróra le kell venned és így nem tudsz kutatni.
A város képernyőn belül pontosan megtudod nézni a boldog/boldogtalan emberek arányát (arany napocskafej vs. piros napocskafej). Egész addig kell ilyen épületeket építeni, amíg a sárgák nem lesznek többen, vagy valahogy leapasztod a pirosokat (pl. felhasználod őket építésre, vagy hagyod őket éhen halni;). Másik fontos dolog az egészség (mentősjelvény) ebből is többnek kell lennie mint a zöldfejnek. Az őserdő a tenger közelsége sokat ront a dolgokon, vagy a gyárak, erőművek. Az erdő viszont javít.
Általában a gép elég jó helyeket ajánl fel város alapításra, de lehetnek más szempontok is. Pl volt hogy olyan helyet ajánlott az új városnak, amivel az teljes kiépítettsége esetén a régi nagyvárosomtól vett volna erőforrást, vagy ha direkt azért rakod a határ közelébe, hogy a várost kultúrálisan felturbózva az ellenségtől vegyen el területet, akkor más helyre kell telepíteni.
Én kb isz 1000 ig szoktam nagy városalapítási/foglalási lázban égni. Utána minden erőforrást a már meglevők fejlesztésére fordítok. Ha persze adódik üres hely, szabad kapacitás, akkor egyet egyet még alapítok, de ezek már általában nem érik utol a többit.
-
WOLF3x6 #4798 Igazabol csak most ismerkedek a jatekkal, eljutottam a kezdetektol odaig hogy mar repulot is tudtam csinalni, tehat kb. a marvany feltalalasaig. Aztan lattam hogy mindenhol rossz kedv uralkodik, es hogy talan a gyarak miatt van buz, es meg a vizvezetek sem volt kiepitve. De utolag az osszes epuletet megepitettem es semmit nem valtozott.
Akkor az elejetol fogva vegyem le a kutatas sebesseget, hogy mindig legyen olyan 100-200 aranyam, vagy nem igy ertetted a penzugyi hatteret?
Masik kerdes, hogy erdemes-e epitkezesnel azokat valasztani amit a gep ajanl?
Uj varost milyen idokozonkent erdemes alapitani? -
Nem tudom miket építettél már, de a templomok, kolosszeum, színház stb a megfelelő épületek az elégedetlenség csökkentésére. (Kersd a mosolygó napocskát az épületek leírásában!)
Viszont pénzbe kerülnek (a fenntartásuk is) ezért egy megfelelően működő birodalom pénzügyileg is rendbe van. Szal kell hogy legyen courthouse (fennatrtási kültség csökkentés) market, grocery, bank meg ilyenek (bevétel növelés).
Ha pénzügyi háttér nélkül kezded el építeni a vidámságadó épületeket, tuti hogy becsődőlsz. Amúgy ha serfdom civic-et választasz, akkor az épületek felépítését az emberkék beáldozásával tudod siettetni, és hála istennek ezek általában pont az elégedetlenkedők lesznek, akik amúgy is baxnak dolgozni, két légy egy csapásra!;) -
WOLF3x6 #4796 Legfokeppen az "It's too crowded!" ellen nem tudok mit tenni. Erre mi a megoldas? -
WOLF3x6 #4795 Mit tegyek ha az osszes varosban rossz lesz az emberek kedve, es mar nem dolgoznak? Olyan a jatszma hogy allandoan haboru van, az embereknek ez nem tetszik, ez ellen nem tudok mit tenni. De valahogy csak meg lehet azt csinalni hogy ne az osszes varosom felett legyen szomoru fej. Elore is koszonom a segitseget. -
Hát ha sok pénzed van, meg kémeket nyomatsz orbaxájba akkor valamennyire tudod szabotálni, késleltetni a dolgokat, de valszeg helyesek a megérzéseid;) -
Kezd gyanus lenni hogy kikapok.. 1750 ben a 4. legerősebb AI felépítette az Apollo Missiont :D Én utolsó előtti vagyok és most fejlesztem a Guildot, meg talán majd nemsokára astronomyt, szal jó kis sötét középkorban vagyok :D -
Na hogy folytassam a courthouse körüli gondolatokat, leesett, hogy a Szent Római Birodalom miért tud úgy terjeszkedni!
Mert náluk pont a courthouse helyett van egy spec épület, ami jelentősen, extra 75%-kal tudja csökkenteni a veszteségeket! -
Ja, ráadásul a Forbidden Palace is sokat tud még segíteni.
Aztán főleg kezdetben érdemes az erdőt letakarítani a városok környékéről, mert rendesen besegítenenk a termelésbe.
Most arra kéne tanács, hogy mi legyen ez után? Vannak jó kis egységemim, meg a gazdaságot is kézben lehet tartani kis előre látással. De aztán miután megvan egy elfogadható méretű birodalom akkor mire érdemes rágyúrni?
Valami csodára, vagy technológiára? -
Figy! Legfontosabb hogy minden olyan helyre ahol zöld gyep vagy árterület van építsél Cottegét!!! Minden városodban! És csak akkor kattints pl bányára ha valamit sürgősen kell megcsinálni. A távoli városokban mindenképp kell courthaouse külömben potyára megy a pénz, semmit nem látsz belőle. -
Nekem is valszeg újra kell kezdenem. A múltkor szerencsém volt, hogy az oracle-t meg tudtam építeni, ami egy extra találmányt jelent, és így akkor ua idő alatt megvolt a teológia meg a törvénykezés is. De most az egyiptomiak megelőztek és hülye fejjel nekiálltam 100 kör alatt fejleszteni a teológiát, csak azért hogy még egy vallásom legyen tök feleslegesen.
Jelenleg zéró % a kutatás, körönként pár arany a bevétel, mondjuk a városokban jobb hijján tudományt termeletetek, így azért nem állt le a dolog, de majdnem. -
Jah én is majdnem becsődöltem.. asszem 7-8 falunál.. 10%on ment a kutatás és 2 napon mult hogy épp kitudtam fejleszteni a courthouse-t mielőtt leállt volna a kutatás (0%). -
Hú, emperor fokozat nekem még odébb van.
De mondjuk nekem is mákom volt. A legenerált világban gyak 1 nagy kontinens van, meg egy kicsi. És a nagy kontinens középen ketté van osztva. A mi felünkön vagyunk hárman. Kleopártra meg én viszonylag jó helyen, szegény hollandok meg a dzsungel közepén csücsülnek, de csak rajtam keresztül tudnának terjeszkedni. Megvárom amíg leszedik a dzungelt és akkor teljesen letisztítom őket is.;)
Réadásul Kleopátra a Kontinens beszűkülésébe be is rakott egy várost szal ezt sem kell építenem!;)
Lesz szépen egy fél világnyi birodalmam, ráadásul a katonáskodást se kell majd túlzásba vinnem, mert csak egy helyen jöhetnek be.;)))
Csak éppen elkapkodtam mert courthouse nélkül akartam terjeszkedni és becsődölt a birodalom, már kezdtek a légióim elszökdösni, amikor leesett, hogy mi a helyzet!;)
Szal megint töltöm vissza. Ezt nem tudom, hogy felejthettem el, pedig alap. -
1715 AD. Quick game, semmit nem állítok el szal kontinens és egyebek, emperor fokozat. A civ 1 megjelenése óra szünet nélkül tolom a civ-et, és most előszőr állok úgy hogy talán van esélyem!!!!! Külö szigetre tett, nincs egy gép se mellettem hogy beszorítson 3 városra vagy egyszerüen lerusholjon. Beszopta a faszt az AI! Végre!! Erre vártam hónapok óta!! :D Kurva jó vagyok! Vannak a tribeok, ezekbe csak akkor lépek be ha ad valami techologyt, ellenben quick load. Szal kurva jó vagyok tényleg ez nem vicc. Erre mit ír ki 1715-ben????? hogy megépítette előttem pár körrel a Pantheont!!! majdnem nyomtam egy altF4-et, de nem akartam elhinni így párszor átolvastam és megkönnyebbülve látom hogy nemigaz mert csak a Pentagont építette meg.
Na most gyorsan megyek vissza gémelni mert ilyes szerencsém soha nem lesz az életben, ha kell valakinek mentés tudok küldeni van vagy 150 db. -
Közben eccerűen feladtam azt a térképet. Tudom béna vagyok, de ez van. Rájöttem teljesen újra kellett volna kezdeni és először az erősebb csákónak nekimenni. Csak ilyen korai mentésem nem volt, mert spec nevet adtam a mentéseknek és cserélgettem őket, hogy ne szaporodjanak túl.
Most van egy új kezdésem, itt meg akkora mákom volt mint ihaj. Egy csomó barbár falut (köztük a Magyar nevűt is;) berakta a gép közvetlenül a határaim mellé, így aztán csak arra kellett vigyázni, hogy nehogy túl gyorsan terjeszkedjek.
Ez van, szal minden a térképtől függ. Meg bekapcsoltam, hogy betöltéskor újraállítsa a véletlenszám generátort is, így kevesebbet kell mojolni, amikor nyilvánvaló, hogy te vagy az erősebb de a gép pont akkor éppen rosszat húzott. Tudom ez általában nagy segítség, de egy hete szenvedek ua pályával és már rühelltem. Az 1800-as évekre technológiailag No1 voltam, meg volt 1-2 jó városom is, a top5-öt is én vezettem, erre ez a Nagy Karesz a nagy ünneplés közepette megjelenik egy akkora sereggel, hogy állam leesett. Néztem, hogy mi a francok azok az extra számok az egyes egységei mellett aztán amikor másodszor sem tudtam megállítani, 15 infantryval, meg géppuskással akkor leesett, hogy pl. az a 36-az azt jelenti, hogy annyi egysége van abból a fajtából, és nem írja ki a gép, mert így is betölti a felsorolás a képernyőt!!!;)))
Köszi az ötletet, ha kicsit jobban belejövök, biztos kipróbálom azt a modot is. Sajna eddig a kora középkorig van biztos stratégiám, hogy mit fejlesszek meg ilyenek, és a mostani játék indításommat a jövőháborús, meches/lépegetős moddal kezdtem, de az őskortól. Szal pár nap múlva visszatérek rá, asszem. -
CyrSyS #4784 Látom mélyen benne vagy a Civ4-be! Örülök neki! Én általában úgy kezdek neki egy játéknak hogy 3. nehézségi fokozat, nincsenek falvak amik valamit rejtenek ha elfoglalod, agresszív barbárok hogy tapasztalatot is lehessen gyűjteni hamar, és nem engedem meg a technológia cserét! Mindenki maga fejlesszen meglátása szerint.
Én is szeretem a rómaiakat, de sztem Németek sem rosszak Bismarkkal az élen, meg periklész sem gyenge. USA-t is kipróbáltam az is bejött.
Amúgy ha atom brutál civ4-et akarsz akkor tedd fel a ROM2-t majd rá az összes cuccot amit kiadtak hozzá! CSak annyit mondok NO COMMENT úgy a játék annyira brutális!