5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Cormac
    Ahogy most látom, a ROM2-ben nincsen benne a "Varietas Delectat", így csak a sima magyar modot tudom beletenni (hangok-zászló-Parlament-Műegyetem-Huszár-Tegethoff).
  • Cormac
    Ha igény van rá, akkor miután a ROM2-be beleraktam a magyarokat, akkor közkinccsé fogom azt tenni (igaz nekem nem tetszik a zöld "országhatár", ezért az szürke lesz).
  • Cormac
    CyrSyS: Nem kötözködésképpen, de ha 200 techet kifejlesztesz, akkor a ROM2-ben már csak 38 maradt...de tényleg nem kevés ez sem. ;)
    "238 Techs in tech tree"

Egyébként még ami telitalálat szerintem az a Varietas Delectat beépítése a modokba. Ezzel minden népnek teljesen más egységkinézete lesz.
    Lásd:
    Én a beginning modba ezt a magyar modot raktam be utoljára, igaz ebből két fontos dolog hiányzik: 1. Tegethoff csatahajó, 2. magyar hang
    De ez utóbbit beleraktam és így már szuper jó lett. :)

Kérdésedre válaszolva akármelyik országot adó MOD akármelyik nagy MOD-ba (akár a ROM2-be is) belefér, csak hozzá kell adni minden fájlhoz xml-ben a magyar részeket és a fájlokat. Fél óra alatt készen lehet.
    Magyar MOD linkje (beszéd és Tegethoff nélküli mod)

Legközelebbi játékomban én is kipróbálom az új ROM2-őt (A régit kipróbáltam anno és tényleg jó).

Térképnek ajánlom mindenki figyelmébe a PerfectWorld által készített térképeket, nagyon élethűek és jók!
    PerfectWorld map
    Semmi mást nem kell tenni hozzá, csak bemásolni a ...\Civilization 4\PublicMaps mappába és új játék indításánál ezt a térképet választani.
    Nagyon jól szimulálja a világot és több dolgot is be lehet állítani.

Jó játékot mindenkinek!
  • CyrSyS
    A Caesar III volt az első építgetős stratégiám ami nagyon jó volt. 2-3 éve hogy újra elővettem és remek volt újra játszani vele.

Nos továbbra is kitartok amellett, hogy inkább újra és újra kattintgass és úgy gyere rá a játékmenetre minthogy vársz egy normális magyarításra.

A BTS = Beyond The Sword a Civilization IV 2. hivatalos kiegészítője számos újdonsággal.
    A ROM = Rise of Mankind az egyik legösszetettebb mod a játékhoz.
  • Palinko
    Szia! Igen szeretnék egyenlőre nem sokat tudok, és igen csak össze vagyok zavarodva. Az angollal vannak problémáim de nem vagyok teljesen 0 szóval látok még esélyt, hogy angolul játszak :D most nálam is jön egy DE. Azért szeretnék magyarul játszani, hogy könnyebben megértsem és ha valami jól és hangulatosan le van fordítva attól nincs jobb!

Tudod, hogy a BTS és ROM Mod rövidítésekkel nem mondtál sokat? :)

Úgy veszem észre rajtam kívül mindenki ismerte ennek a sorozatnak az elődjeit, miközben én Caesar oztam :D Szóval igen csak elvagyok veszve egy kis világban ahol nagyobbak az emberek mint a fák és eltűnnek az általuk épített házakban, bár is eddig ilyen tapasztalataim voltak.

• CyrSyS
    Szia! Örülök hogy te is evvel a játékkal szeretnél játszani. Megértem hogy aki nagyon keveset tud angolul, vagy laikus a nyelvhez és emiatt nem tud egy ilyen játékot élvezni mint ez. Bizony sok angol kifejezés van benne....DE!!! Mégis azt mondom, hogy szótár mellett rálehet jönni pár dologra. Én azért is tanácsolom ezt mert ebből legalább nem csak történelmet hanem angolt is lehet tanulni/gyakorolni. Nem hiába nem készült még el mai napig a teljes magyarítása, mert egyszerűen írdatlan sok angol szöveget kéne fordítani. Nem beszélve hogy az összhangot is rontja.

Én anno mikor ez megjelent 3szor futottam neki hogy megtanuljam a játékot. 4.szerre sikerült és nem szégyenemre de külön egy A4-es lapra írtam egy csomó angol szót hogy bizonyos részeket megértsek és így sikerült. E mellett még most is úgy érzem hogy a játéknak kb a 80%-át ismerem tehát még számomra is tartogat némi meglepetéseket.

Egyébként elég ha a szimbólumok jelentését érted, mert abból már sok mindent lelehet következtetni. Tanácsolom hogy a BTS-t is tedd fel. Még jobb lesz. a ROM Mod-ról nem is beszélve :D
  • Palinko
    fenn lesz a civ4 a warlords és a 2.08 frissítés, már csak 1 működő magyarosítás kéne hogy tudjam élvezni a játékot, de a http://civilization.extra.hu ról nem tudom letölteni a filet mivel nem létezik. Tudna valaki segíteni? nagyon megköszönném!
  • CyrSyS
    Sziasztok Civ4 fanok. Örömmel fogadtam a ROM2 megjelenését, ki fogom próbálni mindenképp.

Ez a beginning mod számomra nem egyértelmű mit is takar. Én azt mondom hogy a ROM az egyetlen mod amibe a legtöbb fejlesztés van. Imádom amikor már a 200. fejlesztést kutatom és még millio van hátra.

Amit remélem kijavítottak (jelezzetek ha igazam van) hogy a Metal casting fejlesztésének előfeltétele a Bronze Working. Ez az 1.02 ROM-ba nagyon gázos hiba volt feeling rontó volt részemről.

A játékot továbbra is tisztelem főleg az AI-ját. Én alulról a 3. fokozaton szoktam játszani, azért ott is elég jól gondolkodik. 4. fokozatot csak egyszer próbáltam ki, hát ott már komoly. A többiről csak innen onnan informálódok....eltudom képzelni a gép hogy "csal".

Cormac: ROM mellé belehet tenni a magyar mod-ot is? És így a magyar nemzetre is vonatkozik a ROM sajátságai?

A változatos térkép randoming ez tetszik.... Beteszem mindenképp :D

Na hajrá mindenkinek.... :D
  • Molnibalage
    Kijött a RoM2. A Dale's bombardment MOD benne van vajon?
  • Cormac
    beginning mod linkje
  • hooah
    Pontosan melyik is az amod(begining), tudnál linkelni?
  • Molnibalage
    Jó nekem a RoM is.
  • Cormac
    Én a beginning.16 -ot tudom ajánlani modnak, nagyon jó...jó sokminden benne van,a készítője szorgalmasan teszi bele a kért modokat és minden hsz-re reagál...igaz, már nagyobb 1 Gigánál a mod telepítve...de megéri. :)
    Apropó: én beleteszem mindig a mod-ba a magyar mod-ot, így lehetek Kossuth, Szent István vagy Árpád és a negyedik aki nem jut eszembe..de nagyon jó érzés azt hallani (!!) hogy: "IGEN URAM!" meg "Nem probléma!" és a többit is... :)
    A parlamentről, a Műegyetemről, meg a huszárokról és a Tegethoff csatahajókról nem is beszélve. ;)
    Szép, piros-fehér-zöld zászló alatt vonulnak a felderítőink is, nagyon jó érzés.
  • Molnibalage
    Dale's féle és 1.02. Azt sem tudtam, hogy van 1.03. Nincs is mostanában időm vele játszogatni. Két hét alatt toltam 5 órát összevissza.
  • hooah
    Kösz az infót, egyébként neked hogy van fent a mod, fent van az 1.0.3-as patch is meg a Kalimakhus Extra Stuff for Rise of Mankind (includes Bruic's unofficial stuff + Dale's ranged bombardment)is, vagy csak simán az 1.0-ás?
  • Molnibalage
    Rise of Mankind.
  • hooah
    Mi is ez a Rom MOD?
  • Molnibalage
    Ez a Rom MOD tényleg elég jó bár talán már túl sok minden van benne. Hosszabb játéknál jó lehet, csak arra meg kinek van igeje. Egy meccs 2 hónap. Legalább kap valamit az ember a pénzéért.
  • mama2
    Ja és még egy: a menű zene. Hát az valami csodálatos és megindító. Én nekem azt sugalja hogy élj úgy ahogy te szeretnél és ne foglalkozz senkivel. Nagyon jó és ami a legjobb,az hogy mp3-ba van, úgyhogy bármikor megtudom hallgatni:D.
  • mama2
    Van a játékszinkron stúdió, ők csináltak a játékhoz szinkront. Letöltödf a tutorial magyar szinkronnal lesz. A magyarítást meg a magyarítás portálrol lehet leszedni, de azt, aminél van infó kiírva. De az sem teljes. Amúgy én is nem rég vettem meg, és mint kezdő civ 4. játékos, hát én is azt tudom mondani:bonyolult. Nem kcsit...nagyon, de rohattul tetszik.
  • szucsy89
    üdv!

most raktam föl a játékot, most játszom vele először és hát...bonyolult:) azt se tudom mi hogy mit merre...először is egy linket vagy vmi hasonlót szeretnék kérni ahol az alapokat elmagyarázzák, vagy magyarítást hozzá (a lentebbi linkben lévő nemjó, találtam egyet abba meg pont a tutorial rész nincs magyarosítva...:S) szóval ha tud vki segítsen!
  • Kori
    itt nézd megitt nézd meg
  • uwu
    Meg leget verni a gépet deity-n is, csak macerás.
    A human player legerősebb fegyverével loadgame/savegane ami az AI-nak nincs
    Akkora mértékű csalást amit az AI csinál, csak így lehet kompenzélni.
    De nem éri meg, inkáb meló fílingje van mint játék. Én az eartm mapot csináltam meg így, egy hónapig tartott. Tiszta játékidő 48 óra, de igazából kb 200 órig tartott.
  • mama2
    Hali fiúk/lányok, én ios megakarom venni a játékot, de kéne majd hozzá magyarosítás. Van már hozzá, vagy készül? Mert a magyaritasok.hu-n, Dock azt mondta, csinálja, de a magyarítás listában, meg már tölthető le egy fordítás. Akkor ez most hogy is van?
  • Molnibalage
    Sakcok, árulja már el valaki minek vannak 5-dik szint felett nehézségi szintek? 5-diken sem nagyon lehet megverni az ellent. Csal, mint állat.
  • Wlakos
    Ja, te tudod
  • Molnibalage
    AI ellen? Mire? Találmányt ellponi esélytelen kevesebb forrásból, mint amiből kifejleszteném. A többi akció is túl drága... A RoM mod előtt asszem ingyensen lehet városba bekukucskálni, most már nem meg olyan egyszerűen az sem.
  • Wlakos
    Jó az a AI ellen is!
  • uwu
    A diplomáciáról nem tudok nyilatkozni, mert alig játszom AI ellen. Viszont a kémkedés nagyon jó lett, ha emberek ellen játszanál, biztos nem ezt írtad volna.
  • gergod
    Ha lovassaggal betamadsz egy ellenseges stack-et, es a lovaod tuleli a csatat, a stackben talalhato ostromgepeket is sebzi nem csak azt az egy egyseget akit tamadott.
    Mindegyik lovas tipusnak megvan, hogy melyik ostromgep tipust tudja sebezni.
  • Molnibalage
    A flanking a BS tulajdonság. A kieg címe meg vicc, mert semmit nem fejlpdött a diplomácia jószerivel a kémek meg nem jók semmire, nem érik meg a befeketett energiát közel sem...
  • söör
    Értem. Lovasságot viszonylag keveset szoktam használni , talán ezért nem figyeltem .Végül is a ROM-ban összetettebb seregeket lehet összehozni mint az alapban, és mindenki megtalálhatja a neki tetsző összetételt.Gondolom játék közben majd megmutatkoznak a kevésbé ismert tulajdonságok.
  • Molnibalage
    Több lovasságnak van ilyen, de a civilopedia csak ködösít. Nem vagyok szar angolos, de amit ott levág az röhejes...
  • söör
    Megmondom őszintén én ezt a flanking képességet sohasem figyeltem , valahogy kimaradt. Még egységhez sem tudom kötni , melyik kapja?
  • Molnibalage
    Mit csinál? Milyen bónuszt és képességet takar? Mit nem lehet ezen érteni???
  • söör
    Mire gondolsz?
  • Molnibalage
    A flanking képesség az PONTOSAN mit csinál?
  • söör
    Ilyen esetek elkerülésére helyből két csapat játszik egymás ellen(1 v 1; vagy 2 v 2) és két kontinensen vannak a csapatok vízzel elválasztva.Általában valamilyen tükrözéssel készülnek a kontik hogy az esélyek egyellőek legyenek.
  • Botond #4665
    Multiban mindig vagy kilép az ellenfelek nagyja, és akkor sima npc hent, vagy FFA van, és első körben hirtelen megtámadnak 2-3an, és kiderül, hogy jé, ők tulajdonképpen együtt vannak. :) Igaz múltkor egy 5ös partiban a 2 rámtámadó száját elkentem, mert a fővárosom alatt jelent meg vas, és a folyamatosan védekezésem nem tudták megtörni. :) Végén egyik srácot be is nyomtam mint a jancsiszöget, de addigra a másik 2 player kilépett már rég, aztán mikor egyik kiesett, utána az utolsó ellenfél is kilépett. :(
  • Molnibalage
    Talán a bátyus. Ő attól tart, hogy elkenik a száját. 4-dik szinten tolja a gammát.

Igen, vadászgép vadászgépeket.

Az is jó lenne, ha a hajól tudnának szárazföldi egységekre lőni...