A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• NEXUS6
    Pár száz, esetleg ezer arany tartalék mindíg jól jön, ha hirtelen valamit fel kell építeni. Az a fontos viszont, hogy a körönkénti kiadás bevétel nagyjából egyensúlyban legyen.

Amúgy, ha elfogy a pénzed akkor szépen elkezdenek szökdösni a katonáid, aztán ha elfogynak szerintem az épületeket is lebontja, de eddig még nem jutottam el.

Ahogy írtad a tudományra, kultúrára (kémkedésre) fordított pénzeken tudsz spórolni, de ha túl sok városod/épületed van, akkor van úgy hogy mindegyiket szinte zéróra le kell venned és így nem tudsz kutatni.

A város képernyőn belül pontosan megtudod nézni a boldog/boldogtalan emberek arányát (arany napocskafej vs. piros napocskafej). Egész addig kell ilyen épületeket építeni, amíg a sárgák nem lesznek többen, vagy valahogy leapasztod a pirosokat (pl. felhasználod őket építésre, vagy hagyod őket éhen halni;). Másik fontos dolog az egészség (mentősjelvény) ebből is többnek kell lennie mint a zöldfejnek. Az őserdő a tenger közelsége sokat ront a dolgokon, vagy a gyárak, erőművek. Az erdő viszont javít.

Általában a gép elég jó helyeket ajánl fel város alapításra, de lehetnek más szempontok is. Pl volt hogy olyan helyet ajánlott az új városnak, amivel az teljes kiépítettsége esetén a régi nagyvárosomtól vett volna erőforrást, vagy ha direkt azért rakod a határ közelébe, hogy a várost kultúrálisan felturbózva az ellenségtől vegyen el területet, akkor más helyre kell telepíteni.

Én kb isz 1000 ig szoktam nagy városalapítási/foglalási lázban égni. Utána minden erőforrást a már meglevők fejlesztésére fordítok. Ha persze adódik üres hely, szabad kapacitás, akkor egyet egyet még alapítok, de ezek már általában nem érik utol a többit.