Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az ilyen esetekben ki kell írtani mindenkit, és akkor nem rágnak be.
Egyébként is a conqest victory a legjobb.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Nem lehet, hogy a célpont túl messze/közel van? Ilyesmi probléma amúgy elõször nekem is volt, de már nem vagyok benne biztos, hogy sikerült elhárítani a problémát. 😞

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Ezért kell az UN-t nekünk megépíteni. 😊 Amúgy én akkor sem javaslom az atomozást, ha alkalom adódik rá, túl sok a diplomáciai veszteség. Nekem volt olyan, hogy emiatt mindenki -3mal berágott rám. 😞

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Jó fordítást teszel fel? Ez a hiba akkor jelentkezik, amikor pl. egy 1.64-es verzióhoz készült fordítást tesz fel az ember egy 1.0-s verzióra.

Ezt tõlem kérded? 😊 (nem tudom)

Bocs ha már volt és bocs ha idegesítõ lesz de használtam már a keresõt meg vissza is olvastam egy keveset szal ne haragudjatok.
A magyarítást,h kell telepíteni,mert ha én úgy telepítem ahogy ennek az oldalnak a használatiutasításában van leírva: http://www.sus.hu/civ4/
Akkor egyáltalán nem jelenik meg nekem az,h hungarian meg át sem változik,ha meg azt másolom a civilization 4\Assets\XML mappájába amit a magyarítások portálról töltöttem le akkor meg az angolt írja át de nem tökéletesen pl:txt_settler meg ilyenek lesznek belõle.
Szóval,h kell megcsinálni?
További adat:1.0-ás a játék szal teljesen az alap nincs benne semmilyen mod csak amit magától felrakott
Elõre is kösz a segítséget...
Ha lerombolod azt a várostr ahol azt UN van, akkor lehet atomozni utána?

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

köszi a segitséget az utobbi a valószinû

Intel Celeron D 2,8 GHz, ASUS Radeon 9550 GE 256MB, MSI PT 890 Neo2-V, 1,5 GB pqi DDR, 160 GB Qantum Fireball

Szia!
Ha már mindened van, ami egy kis atomozáshoz kell (urán, manhatten project, na meg icbm 😄) akkor már csak az lehet, ami meggátol a használatában, ha az UN-t megépitette már valaki és megszavazták a nukleáris fegyverek tilalmát.. Ha ez a helyzet akkor már nem valószinü, hogy ebben a játékodban be fogod tudni vetni.

az ICBM-re ha ráállsz, akkor egy kapsz egy piros nyomógombot. azzal "indítod" el, úgy hogy a célpont várost megadod neki. távolsági limit nincs. "közlekedni" csak két város között tud.

Carmang
Olvasd el a Civiliopedia mit ír rá.

nem úgy müködik, mert a repülöket várostól városig vagy anyahajóig lehet reptetni, mig az icbm nem megy sehova...nuke parancs sem reagál

Intel Celeron D 2,8 GHz, ASUS Radeon 9550 GE 256MB, MSI PT 890 Neo2-V, 1,5 GB pqi DDR, 160 GB Qantum Fireball

Carmang
Az ICBM az atom?
Ahhoz fel kell valakinek (bárkinek) építeni a Manhattan Project nevû csodát.

Nem tud Valaki segíteni??
ICBM ugyanúgy mükõdik mint a repülõk.(aszem)
Re-base,Bombing mission<#crazya>
sziasztok!
valakit kérnék, hogy irja le az ICBM mûködését. mármitn nekem hogyna kell elinditanom, mert nem sikerülget...manhattan project megvan.
köccej

Azt hogy nem talál megfelelõ verziójú Beyond the Sword-ot,ha meg a játék menûjébõl próbálom upgradelni azt írja ki hogy "Version OK!"
Viszont az inditó ikon (exe fájl)verziója 3.01
a progi eredeti és jó lenne ha rámenne a patch mert ahogy olvastam elég sok mindent javít
Már a jéték Mo-i forgalmazóját is hívtam de nem tudtak segíteni
Valaki?
Én meg belefutottam egy x-aktásnak tünõ esetbe, legujabb patchet letöltöttem BTS-hez 3.13, felraktam, install végigmegy semmi gond, játék elindul, verziószámra a régebbit irja, mondom ok, játékon belül letöltettem vele a frissítést, lejött elindul, erre irja hogy ez már fentvan, nyomom ok, hátha, de nem, ujra a régi verziót irja játékban <#wilting> Ráadásul a telepités közben mintha windows könyvtár elérési utvonalát láttam volna néha, és tényleg oda rakott egy pár civ mappát, elég vicces, ilyet még nem láttam. 😊 Lehet ujra kéne raknom az egész civ trilógiát 😞

Valaki más is esetleg tapasztalt hasonlókat <#confused>

Risu Führer
sziasztok
A magyarítással lenne egy kis problémám.Mégpedig az hogy leszedtem a civilization.extra.hu-ról a
1.61-es peccset és fel is raktam.Ezután leszedtem a magyarítást a magyarositas.hu-ról és abban két mappa van.Egyikra az van írva hogy a 1.61-es peccshez ebben xml
fájlok vannak.A másik mappa neve Text és ebben is xml fájlok vannak.Majd ezután a 1.61-es mappa tartalmát bemásoltam a assets mappába a text tartalmát pedig a text mappába.Majd miután elindítottam a játékot magyar lett azonban minden szöveg elõtt ki van írva valami ilyesmi hogy TEXT_... .És amikor betölt valamit mindig hibaüzenetet ír ki hogy vmelyik xml-el baj van vagy valami ilyesmi.Valaki írja le legyenszíves értelmesen hogy hogyan magyarosítsam a játékot és azt is hogy honnan lenne tanácsos letölteni hozzá a szükséges dolgokat.
Köszi szépen

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Nem minden arany ami hörcsög.

Sziasztok!
Hallottam, hogy megjelenik konzolra is a Civilization Revolutions néven! Tudtok valamit a játékról?
Pár képet találtam eddig csak...
Már nagyon várom, mert PC-n nagyon tetszik 😊Civ Revolution

Nem minden arany ami hörcsög.

mazsa
Ok, kösz!

Carmang
BTS-t kell indítanod.

mazsa
Most szereztem be a játékot és lehet hülye kérdés, de ha új játékot akarok kezdeni úgy, hogy mindét kiegészítõ tartalma benne legyen, akkor elég az alap Civ4et indítani vagy a BTS-t kell?

ollie
http://www.civfanatics.com/
http://apolyton.net/

Ez a két oldal messze a legjobb CIV site.

tudna mondani vmelyikõtök pár tippet hogy városalapítás után mit építsek, mit fejlesszek ki, a vallásra mennyi idõt szánjak, mert noble-on a kezdeti pontelõnyöm a semmivé olvad, lemaradok a kultúrával, és elõbb-utóbb vmelyik erõsebb nép nekem esik azt jól elver. kösz
Col Andrew
de persze nem lineárisan nõ a pontokkal, hanem amikor elérsz egy adott pontszámot, kitolódik a határod 1 mezõvel.

|c2d:E6750|RadeonHD3870|Kingston:2x1Gb(1066)|GA-P35C-DS3R|CorsairVX550|

Gnome
a határaid a "kultura pontjaidtól" (most nemjutott eszembe máshogy) nõnek...minnél több wonder van egy városban pl annál nagyobb a határa

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

ja igen, esetleg tudna valaki mondani egy a játékkal foglalkozó jó oldalt (angolt vagy magyart)?

bocsi a duplapostért

How much can you take,before you snap?

miért nem jók a franciák? 😄
amúgy én nem tudok.
lenne még egy kérdésem, mitõl függ az hogy a határaim nõjenek?

Botond
Térkép editort tud vki? Nem bír senki egy rendes small föld mapot csinálni 18 nemzettel 😊 és minden 18 nemzetes standardon vannak franciák 😞 meg geyéb gondjaim is vannak ezekkel a pályákkal, szal akarok csinálni egyet én, de hol van mapeditor?😊
na közben mostmár arra is rájöttem 😊
mindenesetre köszönöm 😊

Többféte sebesség is van.
Ha gépek ellen játszol akkor akkor az epic, vagy maratont érdemes kipróbálni, nagyon jó úgy játszani, persze lehet normal sebességen is.
A gyors fokozat csak azért van benne, hogy ha emberek játszanak egymás ellen, pár óra alatt lemenjen egy meccs.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

A legutóbbi üzenetem óta folyamatosan játszok és már kezdek egészen belejönni 😛
Persze csak a leggyengébb fokozaton 😊
Amúgy azt be lehet állítani valahol, hogy egy turn alatt ne 60 évet (ez csak egy példa) lépjen bc 3000-nél?

Hát külön tutorial nincs, de vannak helpek, tanácsokat is ad "Sid" ha bekapcsolod. Amugy meg a legjobb tutorial amit említettél, a mélyvíz, de persze nem kell a legnehezebb fokozaton nekivágni van egy csomó nehézségi szint, izlés szerinti kihívást produkálva. Mert itt is igaz a bölcs mondás (bár picit módosítva <#vigyor4>): Gyakorlat teszi a Diety-t 😊

Hello

Van tutorial mód a játékban? vagy egybõl a mélyvíz?

Szaruman
Igen uwu, egy párszor játszottam már teamert, kb 50-60x, veled is egy párszor, kb 90%-ban 😛

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Sokszor bejön az tény.
Játszottál már 3v3 inland see teamert neten?
Ott lehet eléggé pofára lehet esni, ha túl aggresszív vagy, és az ellenfél nem teljesen kezdõ. Ugyan ez igaz a dount nevû teamer meccsakre is.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Szaruman
Mostanában nem civezek, egyébként nem ez a nevem multiban😊Amúgy itt (is) az agresszív játék a nyerõ, erre elég gyorsan rájöttem😊

LSSAHPAUL
megjegyeztem a neved 😄 veled se fogok multizni, max csak ha együtt vagyunk 😊

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

hooah
Hali, valaki nem tudna a BTS-hez 3.13 as cracket, mert nagyon kéne.
Köszi

Kivéve ha allvays peace van beállítva, vagy különálló szigeteken vagytok<#awink>

Szaruman
Bc-ben betámad a gép... bc-re illik 1-2 gépet kiírtani 😉

LSSAHPAUL
nagy öröm ért 😄 Kifejlesztem a baltást és elkezdem végre bejárni a területem, találok egy ilyen izét ami adhat pénzt satöbbit hát a metal castingot adta 😄 pedig a második sorbol még csomó minden nem volt kifejésztve pl medication,archery stb 😄

LSSAHPAUL
Jah, nincs 2 ugyanolyan szitu, ha új játékot is kezdel pl ugyanazzal a néppel és vezérrel akkor is tutira 10 bõl 10x teljesen más lesz, azaz ha azt hiszed hogy az elõzõ taktikával megnyerted most is azt csinálod akkor megnyered akkor véged -> mert nem veszed figyelembe ki a szomszédod, milyen a területed, pl nem kapsz vasat 😊, pl betámad még BC-ben a gép stb

Jaja, ez úgy is van, ahogy mondod <#worship>, talán épp ezért az egyik kedvenc játékom 😊

Van benne olyan, hogy civilopedia, azt olvasgassad, és játszál sokat.
Igazából soha nem fogsz megtanulni civezni, nem lehet.
Én kb 10 éve civezek, és még mindíg tanulom.
Addig gyorsan el lehet jutni, hogy megismerdd benne a szabályokat és lehetõségeket, de hogy hogyan használod ki...na az fog sokáog tartani, mire rájösz melyik az adott szituban a legjobb.

Magyar nyelvû leírás nem volt a dobozban? <#ravasz1> Egyebkent azt hiszem a jatek megjelenesekor vki bescannelte a kezikonyvet annak aki esetleg elvesztette, keress rá!
FLeT
csá nép!
MOst szeretnék elkezdeni játszani a CIV 4-el de úgy hallottam, hogy nagyon bonyolult! Vki tudna linkelni egy kis játékleírást hogy könnyebb legyen?(lehetõleg magyart)<#help>

°°&#183;.:|8800GTX OC |C2D E6600 |4GB 800 |:.&#183;°° °°&#183;.:| XBOX 360 |:.&#183;°° by FLeT&#174;

kösz szépen a válaszokat - ha lesz még valami kérdésem, tuti idejövök (:
kösz mégegyszer mindenkinek
KEdves Blur!

Ha nagyon bejön neked a játék, meg még kitartóan játszol vele próbáld ki a Rise of MAnkind Mod-ot(BTS kell hozzá). Álmaim vágyaival egészíti ki a játékot. Pár napja jött ki az 1.0. Még jobb lett 😊

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD