5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• NEXUS6
    Az a gáz, hogy a modokat általában tökre letolták kiegyensúlyozás szempontjából (mostanában azokat használom). Szal a gőzhajó korára már rég toronymagasan vezetek monarch szinten is.

A mod nélküli játék sokkal keményebb, viszont ha az egységek változatosságát a fejlesztéseket nézem, akkor meg nagyon fapados.:(

Mostanában a modokban pl megjelent a mesterlövész egység. Gyakorlatilag mindent korlátlanul tudsz vele pusztítani jó pár mezőre előre, annélkül, hogy téged eltalálnának. Ezt simán ki kéne venni, vagy max 10%-ot tudjon levenni az ellenségből. Az is elég, mert egy feltuningolt tank, vagy akármi gyakorlatilag elvesztené az lőnyét.
  • uwu
    Érdekes játék lett
    Sosem raktam még general-t hajóra.
  • Paddy
    van értelmes magyarítás a civil négyhez?
  • LSSAHPAUL
    Bakker úgy néz ki hogy megnyerem 12gép ellen standard beállítások, monarch-fokozaton! A lényeg hogy mindig háborúzni, kb 40 kalózhajóm volt. ( még van vagy 30 csak nem merek már kihajózni mert van pár gép akit még nem vágtam el az olajkészletektől így rombolokkal mászkálnak egyem a szivüket, ha majd visszatérnek a gőzhajó gyártásra az már okés lesz mert van pár kalozhajóm amibe belenyomtam nagy generált,és ezek még nem vesztettek csatát gőzhajó ellen :D )
    A másik fontos dolog hogy a távoli népeket vazalussá kell tenni mert igy is 50%on vagyok kutatásban pedig csak az "olaj" városokat foglalom el.
  • OculusDei
    ömmm, írtam is frissítsd le. tehát nem a vista hibája, hanem a júzeré.
  • NEXUS6
    Mégiscsak a Vista volt. Újratelepít, SP1, update miegymás, Civ4 megy!;)))
  • OculusDei
    gyanítom nem a vistáddal lesz baj. nekem simán fut alatta. frissítsd le a vistát is meg szedd le a 3.17 peccset a gaméhoz. nekem ezekkel tuti.
    (fall from heaven 2 modot meg tudom ajánlani minden fantasy rajongónak, istenkiráj)
  • NEXUS6
    Hú vazze, most próbáltam Vista alá telepíteni és egyszerűen nem indul el a CivIV-Complete (2K kiadás). Ha NT kompatibilisre állítom, akkor is max addig jut, hogy kiírja: rossz lemez van a meghajtóban (még jó hogy eredeti gyári!)

Volt már valakinek hasonló problémája? Asszem "szégyenszemre" az eredeti lemezemhez rakhatom fel a Demontoolst! Ne warezoljon sz ember!!!???
    Ezek után faxt ne!!!!
  • Hmuda
    Asszem be kell állítani, hogy melyik város mit exportáljon/importáljon, akkor fognak csak beindulni a karavánok. Ha jól emlékszem...
  • Paddy
    A Colonizationban nem tudja valaki, hogy lehet e automatizalni a kereskedelmi karavánokat. Ugyan van erre egy gomb, de ha megnyomom a karavánok cska a városban rostokolnak és nem csinálnak semmit.
  • LSSAHPAUL
    Erről az A.H. módról tudnál mondani valamit bővebben?
  • Attiska
    Sziasztok,

Van már valami megoldás arra, hogy egyszerre több mod fusson a játék alatt. Tehát pl. mondjuk a magyar és az Adolf Hitler mod egyszerre (nem kompltt modpackokra gondolok).

Valaki próbálta a History In The Making packot?
  • uwu
    Mindenképp rasszistának kell lennie. Akkoriban a feketék jelentették a rabszolgákat, az indiánok meg az ellenséget a terjeszkedő fehéreknek.

A rasszizmus csak annyit jelent, hogy megkülönbözteted a népcsaoportokat, és hierarchiát állítasz fel. Ez akkoriban megvolt, kár is lenne tagadni.
    Viszont a játékban nem érzem ennek a hangsúlyosságát, ez egy egyszerű stratégiai játék, az amerikai népirtások korából semmi több.
  • Paddy
    Hogy tetszik a Colonization emberek?
    Néhány köcsög szerint a játék rasszista jellegeket hordoz magán...pedig ez csak a történelem.
  • ollie
    Ez a windows 3.1-es változata az eredetinek, fut XP alatt: http://www.lampefamily.us/jonathan/Gaming_Windows_Civilization.php
  • bab1987
    Sziasztok magyarositást hova kell másolni (Beyond the sword)?

Előre is köszi :)
  • lee56
    Attól hogy utánaolvasol, neaggyisten kiismersz egy programot, ami annyira azért nem hűdebonyolult, alap angol tudással simán boldogulsz vele (de van magyarítása is), attól még nem vagy kocka xD

www.dosbox.com (most ugyan nem megy, de majd megfixálják :D) ott a download szekcióban találod a latest version-t, azt leszeded meg a hozzá való hungarian language file-t és bemásolod oda ahova a dosbox települt (pl.: C:\Program Files\DOSBox-0.72), aztán a dosbox.conf fájlt (amit szintén ott találsz) megnyitod valami szövegszerkesztővel és a language= után közvetlenül beirod hogy magyar.lng, igy ezután ha az asztalra kidobott parancsikonnal indítod, onnan már csak 1-2 parancsot kell megtanulnod, de aozokat leírja a program neked, hogy mit hogy csinálj. Jó civ1ezést :)
  • Carmang
    A Civ1 még a DOS-os időkből származik, érthetően nem fut Windózz alatt.
    A program amit keresel: DosBox. Szerintem érthetően le van írva hozzá, mit hogyan kell beállítani, de az alap beállításokkal is működőképes.
  • Strabi
    Sziasztok, remélem tudtok segíteni.

Nosztalgiázni támadt kedvem és leszedtem a Civ 1-et, azonban nem akar elindulni. Utánaolvasgattam, sokaknál probléma ez, állítólag XP alatt nem fut, ill. babrálni kell vele hogy fusson.
    Csak külföldi oldalakat találtam amik ezzel a témával foglalkoznak, vmi "gépbutító" progit kell leszedni hogy jól fusson a civ, erről mit tudtok?

Nem vagyok elég kocka ehhez, úgyhogy ha vki el tudná magyarázni hogy mit tegyek azt nagyra értékelném.
  • Wlakos
    A civ4-et fel kell telepíteni, utána a BTS-t. Futtatni csak a BTS-t kell. A warlords-ot nem kell fel rakni, benne van a BTS-ben.
  • bab1987
    Sziasztok! A civ4 kiegészitői beépülnek az alapjátéba vagy önáóan futnak?
  • NEXUS6
    Navazze télleg!;)))
  • Wlakos
    Megunhatatlan!
  • Thanatos
    mert ez játék és nem a valóság, ennyi :)
  • LSSAHPAUL
    Ez a játék az általunk ismert világ legjobb játéka. ( sakk,foci,szal minden ami szorakozás abban ez a legjobb, egyéb számitogépes játékok szóra se érdemesek :) )
    Mondok egy példát: Uwuval leigáztuk a fél világot, mi voltuk a legfejlettebbek ( ezért is sikerült ) aztán mit látunk 4 körrel a Currency kifejlesztése előtt becsődőltünk mert túlsok egységünk és túl nagy területünk volt.. ha a currencyt kitudtuk volna fejleszteni akkor valszeg kilábaltunk volna de már későn vettük észre a bajt.. végül "lekellett vágassuk" a seregünket 70%-át.. szal igenis a játék ad lehetőséget arra hogy egy erős birodalmat meglehessen fogni. Persze egy kis de nagy kutatással bíró birodalmat nem nagyon lehet megfogni, hacsak nem valami sok lúd disznót győz taktikával :)
  • NEXUS6
    Hát akkor ez télleg nagyon nem megy nekem!;)))

Amúgy pedig mindíg is voltak ilyen csodafegyverek, amivel egyes népek a másikak fölé tudtak kerekedni, adott időszakban. Azért a magyar lovasok ellen nem sokat tudott annak idején tenni Európa, vagy a vikingek kardja/harcmodora is elég dúrva volt. Ma pedig az amerikai légierő ott és akkor csap le amikor akar. Más kérdés, hogy a szárazföldi egységeik nem olyan ászak.

Nem gémóvert akarok, épp ellenkezőleg, mert éppen most van az, ha valaki egy adott korai korszakban már szignifikáns előnyre tesz szert, az a későbbiekben már exponenciálisan növexik, hiába vagy olyan néppel és vezetővel, akinek az előnyei elvileg csak adott korban érvényesülnek, és a másik meg olyannal, aminek később elvileg előnye lenne a sajátosságaiból. Épp ez az ami legtöbbször a játék felénél gémóvert eredményez, mert az ellenfélnek egy adott szituból esélye sincs felállni. A modoknál ez meg még rosszabb.
    100 éve még minden az angol világbirodalomról szólt, ahol soha nem nyugszik le a nap. Hol van ez már? Ha a játék szabályai érvényesülnének, akkor mi is Őfelsége, vagy éppen a római császár alattvalói lennénk.

Értem én, hogy különböző taktikák vannak arra, hogy összehozz egy megfelelő gazdasági potenciált a katonai egységeid gyártásához, de igazából ennyi az egész. De kérdem én, most minden támadó él nélkül, a zsidók milyen hatalmas hadsereggel tartják kézben a Világot, vagy Japánnak, Németországnak miért nem kell atomfegyver ahhoz, hogy akkora súlyuk legyen a külpolitikában, mint pl. az Oroszoknak, vagy akár Kínának. Kb ezek hiányoznak ebből a játékból.
  • dronkZero
    Viszont mirror kontinenses módban összeérhet (gályával áthajózós módon), illetve nem garantált az "élhető" főváros. Pl egy Hemispheres vagy Continents módban a settler kezdőhelye úgy van legenerálva, hogy az _tutira_ jó hely legyen. Minimum 3 de időnként akár 6-8 speciális nyersanyagos kocka, folyó vagy tó, megfelelően sok production...

Na, ez mirroron nincs, szar a térkép. De olyankor az legalább vigasztal, hogy az ellenfélnek is. :)
  • LSSAHPAUL
    Mirror mapot kell választani, az direkt ezért van, és egyébként szerintem nem rossz, annyi hibája van hogy ugye tudod hogy milye van az ellenfélnek (ami neked).
  • dronkZero
    Nagyon nem érzed még ezt a dolgot, már ne is haragudj.... :)

Egy ilyen egység (bár mondjuk Sitting Bull Dog soldier-ei ilyenek) tönkretenné a játékot. A spec egység nem überként van a játékban, hanem csak egy kis változatosság. Ez olyan, mintha azt kérnéd, hogy legyen már a középkorban egy olyan csoda, amivel "YOU WIN, GAME OVER" effektet gyártasz... Mert gyakorlatilag ez lenne a hatása.

Viszont azt meg bármikor megteheted, hogy valami katonai techre hajtasz rá, a gazdaságiakat mellőzöd, és lenyomod a világot erőből.

A multi szépsége pont abból adódik, hogy mindenki mást tekint fontosnak, és ezek a szemléletek csapnak össze. Pl a már említett militarista felfogás... Vagy a csodázás... Vagy a "filózás", a nagyemberek gyűjtögetése...
    Aztán az sem mindegy, hogy az improvementeket hogyan osztod szét. Van, akinek a production az istene, van akinek a pénz, vagy a kaja.
    Meg aztán ezek kombinációi... Pl Uwuval úgy toljuk a kontinenses mapokat, hogy ő filózik, az egy kicsit lassan beérő tektika(középkor közepe), addig én fináncossal húzom előre a fejlesztést, aztán civil service és asztrónómia közt valahol átváltok Ragnarök üzemmódba, gyártom a sereget, és átmegyek odabaszni. Általában ezzel meg is nyerjük, itt szoktak kilépni az ellenfelek...

Szal nagyon, nagyon sok lehetőség van. És szerintem az egyensúly nagyon profin van megoldva.
  • NEXUS6
    Én azt vettem észre, hogy a gyorsan lerohanós stratégia a nyerő. Ha az ember olyan szöszmötölős, mint én akkor nem sok babér terem neki!;)))

Másrészt itt is azt tartom a játék hibájának, hogy az egyes népek, vallások között nincs nagy különbség. Ha valaki elhúz, azt nem lehet sehogy sem utolérni, nincsenek forradalmak. Pl. egy olyan egység ami nagyságrendileg jobb támadó értékkel rendelkezik, vagy olyan épületek, amik egy korszakkal nagyobb termelést adnak.
    Illetve egy ilyen egység van, a római légiós, aztán slussz, a többi max mozgáspontokban kap egy kis extrát.
  • uwu
    A kezdőhely tényleg sokat számít, de általában sokkal nagyobb különbség van a játékosok között mint a kezdőhelyük között.
    FFA-ban esetenként tényleg a kezdőhely dönt, ezért érdemes 2v2, vagy 3v3-at játszani.
    Másrészt van mirror map, ami nagyon szar, de legalább egyforma.
  • NEXUS6
    Nem sokat jácctam eddig multiban, de nem vagyok annyira oda érte, mert az olyan egyenlőtlenségeket, mint a kezdő helyek előnytelensége nem igazán lehet megoldani. Meg szóval ez nem egy RTS mégha a multi majdnem olyan is.
  • uwu
    Nem kell hamachi.
    Ha csináltok account-ot mehettek netre játszani.

Egyébként quick speeden emberek ellen gyorsan lemegy egy kör, ha rendeződnek az erőviszonyok úgyis feladja valamelyik fél, ritka a kiegyenlített játék.
  • Kondor
    Sziasztok!

Pár játékos kedvű fórumolvasó egyedet keresek, akikkel lehetne egy nagyot multizni valamelyik hétvégén. Ketten már vagyunk, atom kezdők, de nem tökölős játékosok, és ilyeneket is keresünk.

A hálózatot hamachival biztosítjuk.
    Csak olyan jelentkezzen, aki meg tudja oldani, hogy mondjuk kis szünetekkel végig tudjon ülni egy jó 5-6 órát.

Mikrofon nem feltétel, de jó ha van.

mail cím, amin elértek:
    elkondor(kukac)t-online(pont)hu
  • NEXUS6
    Az biztos, hogy ez a műfaj nem a grafikáról meg a szupererőmű gépekről szól, bár egy bizonyos szinten azért a CivIV hozott ebben is változást.

A civics-eket persze el lehet fogadni és kiismerni, mint a játék részét. De gondolom pont azért lettek így megbontva, hogy jobban lehessen modellezni pl. az évszázadokig elmaradott hatalmas kínai birodalmat, ami manapság éppen rakéta sebességgel fejlődik.
    Csakhogy erre valójában jelenlegi formájukban a civics-ek nem alkalmasak! Gyakorlatilag egyetlen módja van a győzelemnek (főleg nehezebb szinteken), ha a civilizációdat már az elején egy exponenciális növekedési pályára állítod. A történelem viszont nem így néz ki! Bizonyos területek adottságaik szerint hirtelen forradalmi nővekedésnek indulnak évszázados stagnálás után, mások viszont visszaesnek. Vannak ugyan itt is aranykorok, amit a vezetőkkel generálhatsz, de ezek eléggé esetlegesek, és legtöbbször nincs alapvető hatásuk.

Szal úgy tűnik, hogy ha már rögön az elején nem kerülsz be az élmezőnybe, akkor az egységek, civic-ek egyéb bónuszok nem képesek olyan hihetetlen forradalmat generálni, mint amit Amerika produkált az utóbbi 2-300 évben, vagy amilyen a hatalmas kínai birodalom magára találása.
    Egységek tekintetében minőségi előnyt kategórián belül csak a római légiósok jelentenek, amelyek támadóértéke kb egyenértékű a csak sok tudomány kifejlesztésével elérhető középkori maceman egységekkel. Az amcsik f-15 repülőgépe, vagy az angol haditengerészeti egységei nem adnak ilyen jelentős előnyt, pedig ilyen technikai különbségek vanak.

Őööö izé. Hú de ráérek ...
  • Thanatos
    hát izlések és pofonok, civben nekem kb az utolso a graf amit nézek :D civic rendszerel nekem spec nincs olyan nagy bajom :)
  • NEXUS6
    Tegnap megnéztem a ROM 2.5-öt is. Teccik, hogy sokkal minőségibb/letisztultabb/leteszteltebb cucc, mint a NWA.

Viszont kb az előző NWA verzió szintjén mozog pusztán a számokat nézve, a civics rendszere sem tetszik, olyan eröltetett, mint az eredeti játék is volt, a kezelőfelület nagyon informatív, viszont grafikában minimális a fejlődés. Sajna viszont az új NWA nagyon fagyós, szerencsére csak a betöltéseknél alapvetően, lehet hogy inkább én is visszatérek a ROM-ra, itt még megvan a bombardment is!;)))

Amúgy még egyetlen modnál sem láttam eddig értelmes civics rendszert. Pár éve már gondolkoztam, hogy csinálok egyet, ami nagyjából valóban átláthatóan leköveti az államok fejlődésének történelmét, és a nagyobb államigazgatási területeket.

Szal a következő kategóriákra gondoltam:
    A: Társadalom: itt a boldogságra, egészségre, népszaporulatra tudnánk beállításokat tenni. (ősközösségtől, az információs társadalomig)
    B: Hadsereg: egységekhez, azok gyártásához, promotions kapcsolódó bónuszok lennének. (Klánok, légiók, bandériumok, állami hadsereg, milícia, katonai vállalkozások szerint)
    C: Bizonság: kémkedésre, elhárításra, háború ellenes boldogtalanságra kapnánk extrákat.
    D: Gazdaság: termelés, pénzügy, konszernek. (Itt is az egyszerűbb termelési formától, eljutnánk az államilag irányított centralizált termelésig, majd tovább a vállalatokig, aztán a multikon keresztül mondjuk az internet segítségével elosztott termelésig)
    E: Oktatás, kutatás, kultúra: kutatási, kultúra bónuszok.
    F: Vallás: értelem szerűen.

Tegnap elkezdtem nézni a kapcsolódó xml fájlokat, lehet hogy valamelyik modba belenyúlok.;)
  • Thanatos
    persze de még midnig jobb mitn amikor pl ember feleszmél hogy azért nem tud repülőgép hordozot fejelszteni emrt pl anno nem fejelsztette ki a ahrci szekeret... (igen iylet is láttam már) :DDD
  • NEXUS6
    Logikusnak logikus;) De úgy megörültem, amikor a fejlesztési fán előre ugorva engedte a progi a technológia kifejlesztését, aztán viszont még sem kaptam semmit.
    Bár a játékban legerősebb csákó (valami kelta gyerek ie. 300-ból) évszázadokig a nyakamra járt, hogy ugyanmár adjam már neki oda ezt a kis technológiát. Kicsit berezeltem, mert neki viszont ott volt minden, ami tuti, hogy kell a keresztesekhez, csak ez hiányzott. Valszeg azért sem támadott meg az AI, mert úgy vette, hogy akkor én tudok is ilyet gyártani.
    Szal van itt még mit csiszolni. Amúgy a városokban viszont amikor megjelent a lehetőség, hogy lovagot is lehet gyártani, akkor rögtön 2 ikon is ott virított belőle a sorban.;)))
  • Thanatos
    ez szerintem logikus hogy a lvoaghoz kell a hors back rideing is pl, nem csak a chivlary :)