5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• NEXUS6
    Azért ezekkel a kibővített fejlesztési fákkal is csak most kezdek tisztába leni. De szerintem még rengeteg bug benne van. Pl most is kifejlesztem a chivalry technológiát, mert kersztes lovagokat akarok, de hiába, mert még a normál lovagot sem tudom építeni. Tök feleslegesen húztam az időt a technológia fejlesztésével, ha a progi még sem engedi a gyártást, csak mire az erediti játékban levő feltételeket is teljesítem.

Szal jók ezek a modok, viszont eléggé nincsenek letesztelve, meg aki komoly modot csinál az is inkább a mennyiségre megy egyelőre.
    Mire kialakul valami jófajta összetétel, addigra meg itt a CIV következő része! Bár nem tudom mit lehet még kitalálni mert nagyon sok mindent összehoztak itt az emberek!;)))
  • Thanatos
    hát igen, nekem is ez a fő gondom a csillio uj néppel, hogy kb pár új skin, beszornak valmai értlemetlen új egységet és ennyi, tényleg nem nagyon van értelme

tudom hogy nem chak az archernek, csak nem jut eszembe a feature neve, ahogy az eredeti modban hivták, amugy az spec nekem is tetszett, kicsit megvariálta a taktikai lehetőségeket :)
  • NEXUS6
    Azért vannak elég jó kis spec nemzeti egységek is, de az a gond, hogy korai időszakban olyan jó kis bónuszt mint pl a római légiósok nem nagyon adnak. Az hogy a XX. szd-ban van egy tank ami esetleg ad valami extrát, az szerintem általában nem sokat számít. Hiszen ha akkor akarsz nagy birodalmat, meg sok pontot összehozni, az már nem fog menni, mert a háború biztos leamortizál mindenkit.
    De azért körbe nézek a civilopédián, hátha találok köztük valamit. De tényleg rengetegen vannak!

Nem csak az archernek volt bombardmentje, hanem pl a katapult is ellőt jó pár mezőre. Amivel azért meg lehetett dolgozni a közeledő seregeket, sajna az sincs most. De ezexerint ízlések és pofonok.;)))
  • Thanatos
    jó én a + civilizáciokat is a grafikai tuning alá vettem, de az spec nekem pont oylan hogy engem zavar a millio + civilizácio :)

az archer bombard vagy hogy hivják a featuret, meg megint csak rom-bol jött, jobban mondva a rom is egy másik modbol vette át (neve nem ugrik be, az amiben a csata effectet behozták (amit spec én utálok :D) meg amit ált a revolution modal szoktak összerkani)
  • NEXUS6
    Bele raktak most valami 50 civilizációt is extrában, én is csak nézek, hogy kikkel rak össze, ha nem állítom be előre. De valami kieg pakként elérhetők a ROM-hoz is asszem.
    Az előző verzióban is rengeteg vallás volt, most még több lett, bár ez már kicsit a ló túlsó oldala.;)

Sajnos vannak benne bugok rendesen, és valami 2,7 GB a nagysága. De elég élvezetes vele a játék. A CivIV-gyel mindíg gondom volt, hogy nem hozza azt a hangulatot, amit az előző részek. Ez a mod viszont most nagyon teccik a hibái ellenére is.

A 001 verzióban a legtöbb távolsági fegyver tudott a szomszédos mezőkre lőni ez most megint eltűnt sajnos. Rengeteget kellett ostromkor is taktikázni, mert ha Longbow egységek voltak a városban, akkor sokszor bármilyen erős sereget vittél a falak alá, mire a következő körben támadtál addigra rendesen le voltak amortizálva. Gyakorlatilag folyamatosan dekkoltam a falak alatt, mert nem akartam a felturbózott egységeimet a támadáskor elveszteni, és csak a keresztes lovagok kifejlesztésével tudtam a helyzeten úrrá lenni. De azért én is sokszor ki tudtam használni.
    Na ez most nincs sajnos, nem tudom miért kellett kivenni!? Talán ágyús egységeknél lesz ilyen azért.
  • Thanatos
    hát én csak feature lsitát néztem nwa-val kapcs, abban gyk csak grafikai újitások voltka, meg az állatidomitás igy első ránézésre :)
  • NEXUS6
    Azt írja a srác, hogy az alap tényleg a ROM 2.2 lenne még mindíg, de ezt még más modokkal is kibővítette. De nekem azéert nagyon úgy tűnik, hogy nem csak minimális játékmenetbeli újítás történt már az 001 verzióban sem. Ahogy nézem párhuzamosan fejlesztve kijött a ROM 2,4(2,5) és a NWA 003. Sok mindenben megegyeznek, sok mindenben eltérnek.

Valszeg azért teszek egy próbát a ROM újabb verziójával is, én még a 2,2-t tesztelgettem csak annak idején és annál azért a NWA jobb volt.
  • Thanatos
    na a leirásod után utánanéztem ennek a modnak én is, de nekem ugy tünik ez gyk egy rom2.2 alapjaira épült grafika moda, minimális játéktechnikai újittásal
    ilyen téren én meg akkor inkább maradok a rom2.5nél (ez mgé elviegl csak rom2.2-t használ)
  • NEXUS6
    Hogy folytassan a dumcsizást (magammal):

Leteaszteltem, és a Thomas War sajna labdába sem rúg a NWA mellett.
    Ráadásul ez utóbbinak most karácsonykor megjelent a 3-as verziója. Nagyon dúrva lett, grafikailag szinte egy új játék. Úgy vettem észre egyre több modnál térnek vissza a kék színű kezelőfelületről a barnás árnyalatokhoz, és itt most egy nagyon ízléses színkombinációt látunk. Leszámítva a gagyi töltő képernyőt egy nagyon jól sikerült mod lett, ebből a szempontból is. Hihetetlen mennyiségű nép került bele, a katonai egységek csak a nép specifikus egységek tekintetében változtak inkább, pl a magyar nép speckó egysége a huszár. A vezetők képei már mind animált 3D alakok, régebben volt néhány gagyi állóképes megoldás.

Közben új játékot kezdve rájöttem 1-2 dologra, pl, hogy a korábbi játéknál valszeg az alapozta meg erősen a pénzügyi helyzetemet, hogy szinte mindegyik vallást én fejlesztettem ki, így aztán nekem tejeltek. Na ez most az új játéknál sajna elmaradt, és azért kapaszkodni kell. Nem tudok olyan nyugodtan terjeszkedni.

És még egy negativum, hogy fagy mint az állat, ha sűrűn töltöget vissza az ember állásokat annál inkább. A régebbi verzió is hajlamos voltz rá, csak éppen nem az elejétől.
  • NEXUS6
    Másfél hónap kihagyás után befejeztem a Next War Advance-os játékmentésem.
    Fraktál pályát választottam annak idején, a progi meg le is generált egyetlen hatalmas kontinenst.;( Kicsit meg is ijedtem, amikor rájöttem, hogy mindannyian ezen vagyunk. Szerencsére a két legerősebb szomszédom ugyan folyamatosan rajtam keresztül akart háborúzni, de engem nem bántottak. Amikor közelebb voltak az egységeik az ellenséghez, akkor felmondtam az open border szerződést és a így progi átsegítette őket a céljukhoz. Igaz, hogy gyorsabban oda is értek, viszont az utánpótlásuknak annyi lett, ezért aztán mindegyik expedíciós sereg szépen elvérzett. Így aztán mindíg én maradtam a legerősebb.;)))
    Volt 1-2 poénos dolog a mod-ban, pl. hogy a ránk támadó vadállatokat be lehetett fogni, aztán amikor kifejlesztette az ember a karnevált, akkor meg mutogatni lehetett őket pénzért, és kultúra pontokért. Rengeteg új egység, kidolgozott logikus, fejlesztések, és csodák, a civic-ek rendszere is teccett.
    Csak éppen gazdaságilag ez is eléggé kiegyensúlyozatlan.
    Soha nem volt gondom a pénzre, gyak 30% alá nem kellett levinni a tudományos fejlesztést, de 50% fölé sem kellett menni és a végén így is 1-2 körönként jött új fejlesztés. valami 200 000 pénzem volt feleslegben. A kultúrámmal szétnyomorítottam a körülöttem levőket.

Szal, a gazdaságon kellene csak egy kicsit alakítani és akkor egy nagyon jó kis mod lenne, de így gyak 1000 év dögunalom volt az után, hogy kellően megerősödtem, és a többiek már nem mertek rám támadni, pedig egymással folyamatosan háborúztak.

Na mindegy, most éppen a Thomas_War 3.1 modot töltöm, valakinek van vele tapasztalata?
  • NEXUS6
    Pár havonta én is rákattanok és akkor megint egész éccaka játszok!:)))
  • LSSAHPAUL
    Azt kell mondjam hogy a civ4 a legjobb game a világon :) Persze nem a colonization, azt simán meglehet unni hanem az alap az durva.. Unatkoztam igy feltettem az összes kedven játékomat ( imperium galaktika stb ) de már egyik se tudott lekötni, viszont a civ4.. alig várom hogy hazamenjek és toljam éjjel nappal!
  • NEXUS6
    Hmmm kár, akkor viszont 576:

CivIV complete
  • Molnibalage
    Bátyus szerint nem kapni. Megkérdezte.
  • steweee
    ok. megoldás : gameland...
  • uwu
    Lehet, ám, hogy más tényleg csak egy év alatt unná meg
  • dronkZero
    Na ja, de azért annyira nem szar játék, mint amilyen lehúzós fílinget nyomat Uwu... :P
    Tény, hogy nem egy Civ, de azért nem rossz az.
  • uwu
    Én nem azt mondtam, hogy rossz, csak meg lehet unni.
    Lehet, hogy nem a világ legjobb játékához kéne hasonlítani, ami köztudott, hogy a civ4 , és akkor talán jobb fényben látszana.
  • NEXUS6
    Jogosnak látom ezeket az érveket is, de én az eredeti Kolonizésönért sem rajongtam. Ha mindenkitől azt látom, hogy milyen faxa, meg minden, a végén még beleugrok, pedig kb. ua viszonyul, a mostani változat a CivIV-hez, mint az akkori a korábbi Civ részekhez.
  • dronkZero
    Na, jólvan, száljá' le szépen a Colonizationről, te is szépen rázombultál vagy három hétre. Más meg egy év alatt civezik annyi időt összesen, mint te 3 hét alatt... :P :D

(De tényleg, én _egy_ játékot játszottam végig, mire te lenyomtál vagy 10-et és kijelentetted, hogy unalmas... :P)
  • uwu
    mármint ne várj sokat a colonizationtól
  • uwu
    A beyond the sword-ot mindenkép töltsd le, és használd!
    Elég sok újdonság van benne még a warlords-hoz képest is, csak előnyére változtatta a játékot. Azon kívül, hogy jó, azért is kell, mert mindenkinek az van fent, és csak azzal fogysz tudni multizni. Singleplayer csak arra jó, hogy megtanuld az újdonságpkat, meg van 1-2 érdekes scenario.

A colonization teljesen más, megéri kipróbálni, de várj sokat tőle.
  • ollie
    Úgy, hogy te fedezed fel előszőr az adott vallást. Kereszténység esetében neked kell elsőként(!) kifejlesztened a Theology-t, és automatikusan áttérhetsz a keresztény államvallásra. Ettől persze még akár mind a 7 vallás létezhet a birodalmadban (nem is fog eltűnni a többi), de már te terjesztheted a saját vallásod mind a saját, mind az ellenséges városokban.
  • steweee
    még olyan kérdés, hogy ha egy szomszédos birodalom "megfertőz" vallási befolyással, mert nekem még nem voltak templomok meg iylenek, de nem akarom hogy hindu makogással múlassák az alattvalók az időt, hogy tudnám mondjuk a kereszténységet bevezetni?
  • steweee
    van ugye hozzá 3 kieg:

beyond the sword
    colonization
    warlords

szóval kérdésem lehet gagyi, de az alapjátékhoz képest ezek miből többek vagy mások?

és ha csak a warlords kieg van meg, felteszem frissíti az alapot 1.7.4-re, a warlodrsnak meg 2.13-a vége, akkor maxra van peccselve?:

most játzsok vele csak életemben először (természetesen crack) és furcsa, hogy mikor beszélnél egy másik állmafővel, akkor nincs totálisan semmi hang hozzájuk, csak a választható párbeszédopciók

ennek iylenne kellene lennie, vagy azért mert nem eretet?

nagyon elüt vhogy az effectnélküliség a játék többi egészétől
  • LSSAHPAUL
    Így van sajnos.
  • uwu
    Csúnya dolog ilyet mondani, de szerintem nem érdemes megvenni.
    A Colonizationt nagyon gyorsan meg lehet unni.
    Igaz, hogy végigcsináltam legalább 6-szor, és kipróbáltam benne amit csak lehet, de már nem játszok vele. (asszem nem is fogok)

Ezzel szemben a Civilization IV megunhatalan, és mindíg jó vele játszani, főleg multibn.
  • uwu
    Az indiánokkal is lehet kereskedni, de az árfolyam náluk nem érvényes, alkalmanként szabják az árat. Csak készterméket vesznek, és lőször mindíg sokat adnak érte. Meg is mondják mire fáj a foguk, érdemes olyan árút vinni amilyen kell nekik.

Egyébként ha monarchiába váltasz függetlenedéskor nem kelll megszakítani a kereskedelmet európával.
  • ChuckYeager

Hali.
    Mivel nem találtam külön topikot Civ4:Colonization-ról itt kérdeznék!
    Segítségeteket kérném: a játékban amikor már európával megszakad a kereskedelem,hogy adod el az árukat??miből lesz pénzed??
    A másik nemzetekkel nem lehet kereskedni?
    ha "Tea délutánt" csinálsz az egyik aru félével kinek tudod eladni??

Ja és a legfontosabb hol lehet LEGÁLISAN megvenni a játékot?
  • NEXUS6
    cd galaxis, 2690Ft.

Itt

Régebben volt Complete edition, abban benne van mindkét nagy kieg.
  • Molnibalage
    Bátyám venne BTS-t, de itthon nem talál seho. Tudna valaki segíteni neki? Vagy van valaki aki megvála a sajátjától?
  • NEXUS6
    A ROM mod nekem is elszállta magát, a Harkonnen annyit csinál, hogy másképp tölt be bizonyos fájlokat a videokártyába, hatékonyabbá teszi a működését. Ami általában gyorsítja a progit, de sajnos a fagyásokat ez sem szünteti meg.

Esetleg másik moddal érdemes próbálkozni, pl a Next War Advanceddel, abban ugyan azok benne vannak, mint a a ROM-ban, meg még több is.
  • uwu
    A patch-et nem én ajánlottam.
    Sajnos tippem sincs, hogy lehetne a problémát megoldani.
  • CyrSyS
    Sziasztok!

Nagy problémával állok szembe és most már muszáj a végére járnom úgy hogy a szakértők figyelmét kérem! Korábban panaszkodtam arról hogy a ROM moddal való játszás sajna nem tökéletes. Arról van szó tehát hogy bizonyos - számomra megfejthetetlen - időpontokba a játék elszáll.
    A problémát én magam bármikor előtudom idézni csak annyit kell tennem játék közbe, hogy kattintok a kis térképen lévő téglalapra és jó nagy köröket húzok vele az egérrel tehát mintha hirtelen akarnám pásztázni az egész terepet. Háromféle problémát közöl velem a gép:

1. A beyondthesword.exe végzetes hibát követett el!
    vagy
    2. Valami d3d nevü .dll fájl adja meg magát. Hozzáfűzi az üzenetben hogy egy python kódban van a gond. Leírja az elérési útvonalat is és zárójelbe odaírja annak a sornak a számát ami problémás! Asszem itt írja még ki azt is hogy változtassak a grafikai beállításokon.
    3. Megtelik a vga memória <------- ez viszont LOL

Tettem friss DX-et nem segített. Tettem frissebb Nvidia drivert nem segített...

Egyetlen egy dolgot nem próbáltam ki, méghozzá UWU által ajánlott Harkonnen patchet. No most olvastam erről a patchről és nem igazán értem. Írja is hogy azoknak ajánlott akiknek gyenge vga-juk van. No most azért az enyém a játék apsektusából nem olyan gyenge és 512MB vga memória ne hogy már ne legyen elég.

Feladom és help kéne! Köszönöm előre is továbbá úgy gondolom van megoldás hiszen pásztáztam pár civ fórumot és nem nagyon panaszkodnak erről mások, vagyis ha ez közprobléma, akkor már megoldották de nemtudom hogyan! :S

Előre is köszönöm mégegyszer annak aki segít mert nagyon jó lenne!
  • lee56
    Nem tudom hallottál-e már a civilopediáról, abban minden le van irva, ha nem tudsz angolul, biztos találsz a neten magyarítást hozzá, vagy az sem rosz ha magadtól jösz rá a dolgokra játék közben, összetett játék tudom, de ki lehet ismerni.
  • kopo
    Bocs a dupla postér, de érdekelne, hogy melyik hajó képes a telepeseket, egy másik kontinensre szálitani, hogy ott alapítsanak új várost?
  • dronkZero
    Ja, persze, csak Hmuda már megadta a választ, én csak tipped adtam, hogy mit kezdj ezzel az infóval... :)

Támadd meg te őt előbb, akkor a lesz a legkisebb problémája, hogy más a vallásotok... :D
  • kopo
    Engem azért érdekel.
  • dronkZero
    Ne érdekeljenek az ilyen apróságok, hogy az AI mennyire szeret. Előbb-utóbb úgyis háborúzni fogsz vele.
  • Hmuda
    Jobb alsó sarokban ott van a vezetők listája és mellette kell lennie az aktuális vallásuk ikonjának.