11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• K.András
    Persze!
  • K.András
    Én elmentem a VR Center "bemutatotermébe" ahol 1 azaz egy db ilyen szemüveget ki lehet probálni(persze oldalon ugy irják mindent ki lehet), hát ekkora blamázst :D
    No 25 perc után el tudta inditani az ember, felveszem a ketyerét (persze tök kényelmetlen az egész), és nézek mint a majom hogy e meg mi?Mintha arrol lett volna szo, mondom az embernek, hogy ez egy 193 centis plazmának felel meg 4 méterröl, ehelyett meg egy 21 colos monitort láttam 2 méterröl, aminek kurva szar a képe, 800x600 a max felbontás ami nem lenne baj ha jo lenne de nem az, menj azért el nézd meg magad is, de csalodni fogsz.Viszont a kivetitöket megnézve arra gondoltam, hogy egy olyat azért lehet érdemes lenne idövel, 3 kiloért amit néztem az szerintem türhetö és elérhetö, másnem részletre kell megvenni.

Egyébként a kérdés nem uj, még topik is van rola, bent egy link is ahol a legkomolyabb VR dolgok vannak persze olyan árakon, hogy soha nem veszünk mi ilyet, az olcsobb model meg szar, szoval max álmodozom a dologrol néha milyen jo is lenne...
    Head Mounted Displays
  • Zykon Mancs
    Egy új kérdés.. mit szóltok a 3D-s szemüvegekhez? Próbálta már valaki? És ha igen, milyenek a benyomásai? Tényleg vannak előnyei a mélységérzetnek, vagy csak tengeribetegséget produkál? :)
  • dan104
    És ezt akármilyen kormányhoz lehet használni?
  • Zykon Mancs
    A BRD-nél tényleg hidraulika rugózik? :)
  • Zykon Mancs
    Ki adott engedélyt, hogy lefotózzátok a kokkpittemet???!!!
  • CSOCSO
    ahaaa
  • K.András
    Ezt de a 3 pedálos verziot.
  • CSOCSO
    mit is rendeltel ??? (linket pls)
  • Duddits
    Azta!
  • Cat #189
    Szimulátor cockpit? :)
    van hova fejlődni

• Zykon Mancs
    Így már igen:) Én már görcsölök a vásárolt termékektől, ahogyan toporgok a garanciaidő alatt, és várom, hogy érkezzen vissza. Ha házilag szerelhető, akkor szuper választás:)

Ellenben sok pénz, nekem biztos, hogy nincsen ennyi.. Elgondolkodtam, nem éri-e meg inkább, hogy eldobva a garanciát, a Momomban cserélgessem házilag a potikat..
  • K.András
    Hja egyébként rendeltem a pedálhoz tuning kitet is 20 fontért(kb 7 ezer ft), van benne többféle erösségü rugo stb:
    Product Description:
    Supplied in a neat segmented plastic box, we have developed a range of springs and dampers to give you several choices of spring tensions for your Speed7 pedal controls. The Tuning Kit contains the following colour coded items:

Blue Spring rated at 3.42 N/mm (19.50 lb/in)
    Yellow Spring rated at 5.43 N/mm (31.00 lb/in)
    Red Spring rated at 8.52 N/mm (48.66 lb/in)
    Silver spring rated at 13.44 N/mm (76.74 lb/in). This spring is pre-loaded into spring holder.
    (The springs supplied as standard with the Speed7 pedals are rated at 4.2 N/mm and 7.01 N/mm.)
    3 types of damper material are also enclosed - listed below
    2 x Evo 50 Foam (white)
    2 x Silicone Foam (Grey)
    2 x Neoprene (Black)
    Also included is a range of packers and spacers
  • K.András
    Pont ezért kell BRD-t venni, kicsavar a pedál, poti cserél egy mozdulattal, és már jo is!Nem beszélve arrol hogy 1024-es poti van benne(1000 ora garanciával!!!), mig a momo racingben 256-os(és birja kb 30-40 orát), szal egyrészt 4x-érzékenyebb a BRD, másrészt meg 5 fontért 3 nap alatt itt van a hozzávalo poti, bár én elöre rendeltem egy +garniturát!Más gyakorlatilag nem tud elromlani BRD pedálon, de ha mégis bárki meg tudja szerelni, az alkatrész pedig tényleg 3. munkanap itt van!
  • Zykon Mancs
    Javítok: az analóg potik élete is véges:))
  • Zykon Mancs
    Ismét jó reggelt!:))

Az ülések kapcsán. Bizonyos vagyok affelől, hogy ég és föld a sport- és a klasszikus ülések feelingje közti különbség, de én pl. beértem egy 88-as 3-as BMW ülésével, amit egy autóbontóból szereztem kb. 4.000 Ft-ért. Sínnel együtt. Előre-hátra húzható, állítható támla és ülésmagasság. Fejtámlával és tökéletes kárpittal. Nincs olyan erős oldaltámasz, de nem igazán szoktam billegni a fenekemen, ha róvom a köröket:))

Ami a pedálokat illeti, a tartóssággal szemben van egy másik szempont is, ez pedig a gyors javíthatóság. Ezért bízok én pl. egy olcsón, de praktikusan "összepattintott" pedálkészletre (a teljes szükséges elektronika 2-3 poti, valami kábel és egy game-port dugasz), ami ha berezeg, fél perc alatt beteszem a tartalék potit. Mi van akkor, ha egy BRD-nek megy el a potija? Merthogy az analóg potik élete nem véges, ezt a gyártók is tudják.

Apropó, tudtok pedált, amiben digitális poti volna?
  • K.András
    Na végre, müxik!
  • K.András
    Valaki engem elátkozott, elintézem a kártyát hogy legyen(sima maestrot nem fogadja el), mondom végre le lesz adva a rendelés, ha hiszitek ha nem tegnap ota nem müködik a brd online shop, igy most meg ezért nem tudom megrendelni, elegem van!

EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!EZT NEM HISZEM EL!
  • Duddits
    Király!
  • CSOCSO
    nah...

ezt az "ules" kb 80 dolcsi.. kiprobaltam nagyon fasza!!
    el is gondolkoztam hirtelen a cockpiten.. de lebeszeltem magam rola.. nagyon cool a cockpit neha de csak hetente parszo rjatszom autos jatekkal. most erre kiadni tobbszaz dollart :(((
    majd ha sok penzem lesz es nemtom mire kolteni majd nekiugrok egy ilyennek
  • K.András
    Elözö olyan 30 napig birta, aztán egy hét küszködés következett, majd pedig a csere.De csak kibirja már addig mig megjön a másik.
    Egyébként ez vicc, én tudom hogy nekem ez miért szar, de azt nem tudom a logitech-nek ebben mi lehet a jo???Mert gazdaságosnak tuti nem nevezhetö, sem nekem sem nekik.
  • dan104
    Ez f...sza!Én nem tudom mihez kezdek!Passz
  • oneal1
    kiv vagyok meddig lesz jó
  • K.András
    Nekem is majdnem ugrott ez a futam, szerdátol már használhatatlanul leledzett a szerencsétlen, aztán pénteken reggel visszavittem :D
    Azt mondja a csaj vigyem a szervizbe, mondom neki onnan jövök! :P
    Hiv egy komputerest...
    Jön a pali aszondja mi a pálya, mondom öcsém elromlott a pedálom, a szervizben meg azt mondták széria hiba ki kell cserélni :DDD
    Azt mondja tényleg?Mondom persze...Bazze a csávo bent a fönöknek meg ugy adta ezt már elö mintha ö hivta volna fel a logitech-et :DDD
    (azért kellett a fönök mert megint drágult a cucc igy alá kellett irnia még a számlát)...
    Szal nagyon nagy szerencsém volt, ezen mult a hétföi napom...
  • K.András
    Mondom ülés itt figyel, várja lakatos hivását(akitöl kezdek egyre jobban félni, mintha tul sok lenne részéröl a duma), a pedált csak a héten tudom megrendelni, mert a maestrot nem fogadta el a netes rendelésnél igy kell kérni a banktol egy mastercardot, ami egy hét kb de hivtam már egyik haverom neki van domboros masterja, szal lehet holnap átmegyek hozzá és együtt megrendeljük, ami biztos a héten elküldöm a megrendelést, tehát egy honapon belül valszeg meglesz a pedál.
  • dan104
    Kösz ez bíztató!De nekem most KELL!(nem tudok elindulni a hétfői GTR futamon!!
  • CSOCSO
    grat
  • Duddits
    Na gyerekek! 1. lettem a gokart versenyen! Sajognak az izmaim. Főleg a karomom. De jó volt.

K. András: Hogy áll a gépezeted?
  • HPt
    Biztos lesz aki majd megakar tőle szabadulni
  • dan104
    CSÁó emberek!
    Ha valaki tud MOMO racinghez csak pedált az szóljon nekem , vevő vagyok rá!!Előre is kösz!!
  • CSOCSO
    hat akkor mar inkabb kormanyvalto...
    amugy is valahogy ezek a kis kormanyok nem allnak ugy ra a kezemre hogy egyikkel valtsak masikkal kanyarodjak.. tudom nem kanyarban kell valtogatni de most ebbe ne menjunk bele..
    amugy nemtom.. en ha epitekmajd kakpitet akkor nemhiszme hogy fogok gondolkozni valtos, kuplungos okossagban...
    meg mondjuk nekem tok eleg a szamitogep elott nyomulni.. ugyse jatszom annyit kormanyon...
  • K.András
    "hanem hogy mondjuk nem nyomod be rendesen a kuplungot es valtani akarsz..es megreccsen az egesz"

Nem figyelsz, félautomata szekvenciális válto van ezekben, nem kell kuplungolni csak amikor egyesbe rakod!
  • Zykon Mancs
    Nem sokat tudok róla, csak több szim is érinti a nevét. Most, hogy picit rákerestem a neten, annyit tudok, hogy görög, de Olaszországban él, és egy multimédiás céget vezet. Ja, és van egy agyonturbózott régi Renault-ja.:)
    Egy szóval sem firtatja a versenyző mivoltát, úgyhogy ezt a hallomás dolgot gyorsan vissza is szívtam:))
  • CSOCSO
    de haversrac en nem arrol beszelek hogy 6 bol berakod kettobe:))))))))))) hanem hogy mondjuk nem nyomod be rendesen a kuplungot es valtani akarsz..es megreccsen az egesz.... errol beszelek. mert a ferrari szimulatorba is tokmindegy mennyire nyomtad be akuplungot.. tudtal valtani es ez sux:(
  • HPt
    Aris-ról tudsz bővebbet? Ő GTR bétateszter is volt, ha jól tudom az alap schnell és rennen setup-ok tőle származnak, és RSC fórumon is gyakran írogat.
  • Zykon Mancs
    Az egyre több hivatásos alatt azt értem, hogy vannak a dúsgazdag nagy csapatok, akiket felvet a pénz, de vannak olyanok, akik szponzorokból kapirgálják össze versenyről versenyre. Jóllehet, ezek nagyrésze kiesik, de jelen vannak, és nagyon szerény körülményekre vannak szorulva. Konkrétan egy ilyen srácot ismertem a netKarból, Fabio do Carmo, aki a Forma-1 lépcsőit kezdte járni, aztán a Formula Renault-nál kénytelen volt leállni szponzorok hiányában. Továbbá úgy tudom, Aristotelis is hivatásos, ő volt a netKar első számú tesztere.

Logikus, hogy egy Ferrari F1-es csapat nem ugyanazzal kínozza, mint mi, de tény, hogy vannak, akik hivatásos lévén, szabadidejükben együtt nyomják a pedált a srácokkal a neten:)
  • K.András
    " másik dolog, hogy egyre több hivatásos is megy velük"

Igazábol hamarabb mentek velük mint mi, az autoverseny szimulácio többmilliárd dolláros üzletág!!!Egy egy komolyabb csapat többmillio dolláros szimulácios teknikával rendelkezik, beleértve a G-force szimuláciot is(tegyük hozzá 20 ezer dolcsiért már te is vehetsz egy otthonra valo verziot :DDD)!Szoval hiba lenne azt hinni, hogy nem adja vissza a valos élményt, a kérdés csak az mennyi pénzed van, minél több annál közelebb kerülsz a valos élményhez...
  • Zykon Mancs
    Szerintem eszetlenség összehasonlítani a valós élményt. Engem egyszer a főnököm hordozott meg a vadiúj Imprézájával (csak 265 LE), és bár csak a hátsó ülésen voltam, majd odafostam az adrenalintól, amikor a zöld lámpánál 5,5 mp-cel kezdtünk gyorsulni kifelé a városból. A visszafordulásnál meg biztos voltam benne, hogy nem élem túl. Valójában nem hiszem, hogy csúszáshatáron vette volna a kanyart, de addig ilyen oldalra szorító erőt nem éreztem soha! Szal az igazi valós élményt sztem nem a kormány táncikája okozza, hanem az, hogy odakékülsz az üléshez, és egy 600 lovas monstrumban még G-sokkot is kapsz, ha nagyon gyenge a konstrukciód:)))

Szóval a lényeg, hogy ez csak egy program, ami a fizikai lehetőségeihez képest megpróbálja a lehető legtöbbet visszaadni.

A másik dolog, hogy egyre több hivatásos is megy velük, ezen is el lehet gondolkodni. Sztem ez a tökéletes lehetőség az "igazi" versenyzés kipróbálására mindaddig, amíg vkinek nincsen a zsebében félmillió euró, hogy élőben is kiakassza magát:)
  • K.András
    Szerintem az volna a ciki ha ha csak recsegne, azért egy igazi autoban bármikor berakom 6-bol 2-be (persze magas fordulatszámnál), és ha ezt megcsinálom 2x valszeg odabasz a motornak, arrol nem is beszélve hogy szekvenciális válto van, ergo nem kell kuplungolni csak amikor 1-be rakod, utána csak váltogatni kell felfele-lefele.A momo racingnek nincsen muanyag hatása egyébként, abszolute visszadja az érzést hogy autot vezetsz a váltogatással együtt, nem tudom te mennyit vezettél már a valo életben de nekem pl 96 ota van jogsim, bár eszembe nem jut mondjuk a versenyen valo vezetést ahhoz hasonlitani amit az életben csinálok, egyrészt ezek nagy teljesitményü versenyautok, ha valakinek megüti a kocsija az F360 szintjét az szoljon(ami még elég gyengusznak számit a 440/8400 loerövel és a 420/6500 NM-el), elmennék kiprobálni, legyen összehasonlitási alapom :DDD, másrészt pedig be lehet állitgatni az autot a pályára, amivel mondjuk utcán szintén nem érnél el sokat...
    Szal egy bizonyos szintig össze lehet hasonlitani, utána már nem nagyon de mégis érzi az ember hogy van e alapja, vagy tök kamu az egész...
  • CSOCSO
    de az eldurran a motor azert eleg ciki.. pont ez a jo a valo eletben hogyha rosszul is valtasz erzed hogy nem megy at a fogaskerekek.. es ezert megprobalkozol ujra.. ovatosabban.. igy meg szamitogepen siman attolod egyikbola masikba:))

szerintem igy pc-s jatekoknal a kezi valtogatas ugyis csak kenyelmetlen es meg kevesebb filingje van mint egy muanyag akarmit tekergetni ami rezeg es rafogni hogy valosaghu vezetes...
    de ez mind csak szereny velemenyem szerint