11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Pitti
    "honnan tudja a szerkezet, hogy mikor kell megállni?"
    A szerkezeten lesz egy potméter ami alapján az interface pontosan tudni fogja, hogy hol áll a szerkezet, ez alapján mozgatja a munkahengereket.

Én komolyan gondolkoztam, hogy csinálok egy aktuátoros szerkezetet( lineáris elektromotorokkal) Nos ilyen paraméterekkel rendelkező lineáris aktuátor 250ezer+Áfa áron kezdődik... ebből kellene nekem 3db... ezért nem csinálunk otthon aktuátorost :)

Pontosan én is ilyen dolgoktól tartok a pneumatikus rendszernél, mint amiket leírsz, ezért is várom már nagyon Pointer szerkezetét :)
    Bizony lesz tehetetlensége, de a "középen forgó" elvnek köszönhetően talán nem lesz olyan nagy a tehetetlenségi nyomaték. Meglátjuk :)
  • supermogyi
    Tegnap elolvastam az elmúlt pár hónap bejegyzéseit, aztán megnéztem a kapcsolódó külföldi oldalakat, de egy dolgot nem értek:
    - jelen esetben van egy játékostul c.a. 250kg fém/bio szerkezet, ami egy hatalmas hintán leng
    - van egy ipari pneumatikus erőkar
    - van egy mágnesrelé
    - van egy USB interface (amin 8 digit ki/be található)
    - ezek össze vannak kötve, majd amikor a számtógépes játékból a plugin úgy dönt, utasítást ad a mágnesrelének, hogy "nyiss", az meg ami a csövön kifér megindítja ezt a nem kis tömeget...

Na de a kérdések:
    - honnan tudja a szerkezet, hogy mikor kell megállni?
    - a végállás kivtelével hogyan tud mondjuk 10-20-30 fokos szögekben kitérni?
    - mivel semmilyen visszacsatolás nincs (bár a konrád usb interface ezt támogatná) akkor 10 percenként kalibrálni kell? vagy erre amúgy sem lesz szükség, mert a szimuláció a végállás és a rázkodás végletei közt marad?
    - akkor most van egy hinta, ami nyugalmi állapotban középen van, egyébként pedig akkorákat "dob" a játékoson, hogy annak a belei kiesnek? Mert ugye a kompresszorból érkező levegő nyomása állandó... tehát mi alapján tud csak picit és finoman eltérni mondjuk balra? (ja igen, ezt már kérdeztem...)

Egyéb technikai észrevételeim:
    - az összes külföldi motion szimulátor esetében a kis tömegre törekednek (aluminium váz, minimális méret, kivetítő plazma helyett, stb.)... nem lehet, hogy azért, mert noha a pneumatikus henger valóban elbírja, de ez nem egyenlő a gyorsulással... azaz 250kg testnek már akkora a tehetetlensége, hogy noha mozogni fog, nem akkora sebességgel, mint kéne, valósághű sebességgel rángatva (dupla hengerek estén) pedig az állvány (jelen esetben) nem kicsit balesetveszélyes, esetleg szét is törik! Itt azokra az esetekre gondolok, amikor egy végállásba törénő kilengés után, rögtön vissza kell térnie az ellentétes oldalra és hasonlók.

Utolsó kérdés:
    Miért nem a "gyári" motion szimulátoroknál bevált motoros/csigás erőkart használod? azon van visszacsatolás és tud finoman is mozogni... tényleg ennek mi a neve?
  • pointer4
    Ühüm, ez jobb :) grat :D
    Már csak kéne valaki aki beteszi :D
  • Bucser
    ez jó lett.
  • solo
    Ez jobban tetszik.
  • milk41
    kicsit sötétebben:
  • milk41

csináltam énis egyet mert amit te küldtél azoknak lockolva volt a layerük,ha túl világos akkor szóljatok
  • milk41
    te jóóóó ééég!!!!mi történt a háttérrel?küld el pm-ben a psd fájlt
  • pointer4
    Ehh

Valami világosabb kéne sztem.

Na elegem lett, megyek megtámadom a mekit :D

Majd Maszka barátom megmondja a frankót, benne bízok :)
  • milk41
    ez jó lenne háttérnek,a felső része jól is néz ki
  • pointer4
    Arra gondoltam alaból, hogy ilyen Carbon szálas minta háttérnek, csak féletem, hogy úgy sötét lenne. Árnyék, nélkül a fehér meg bután mutat :D
  • milk41
    inkább állókép,úgy még tetszene is.csak vmi rendes háttér kell neki meg az árnyék sem valami biztató
  • pointer4
    Idő nekem hogy festhessem, és idő hogy száradjon :D
    Azután az összecsavarozás van már csak (az meg jól megy). Meg kikell még találnom, hogy a potikat hogyan helyezzem el.
    Kimaradt a ForceDynamics logo a bannerből, már beleraktam, de ha nem tetszik ,akkor még alakítom, csak 5letet adjatok :D
    Lehetne Gif helyett csak az uccsó álókép is pl...
    Meg van egy rakat link amit még be kéne rakni, 5let szerzéshez meg hasonlók jó lenne. Összeszedni a sok dolgot, amiket eddig összehozott itt a csapat.
  • Solt
    Szerintem jó a banner... mókás... az a skoda odab.sz! :D

Viszont a nap nem képes olyan szép pöttyöket hagyni a festésen! :D
  • milk41
    sztem a banner nem lett olyan jó,

a szimhez kell még valami?
  • pointer4
    Jólenne elállna eső.
    Napon jobban szárad a festék :D

:D

Viszont van idő ilyene:

Bannernek ide :D
    Valaki betudja rakni egyáltalán ??
    Ja meg egyáltalán jó ez ide? Még nem csináltam hasonlót! Szavazzuk meg :D
  • MaSzKa
    van 1 póttartály amikor víz alá kerül 1percig megy utána leáll mert elfogy az zokszigén utána feljön a víz tetejére és ott megint lesz zokszigén

sztem így müködik
  • pointer4
    Akkor hol veszi a zoxigént amikor a víz alá kerül :D
    pár kép sajna messziről
  • MaSzKa
    és hol veszi ki a zoxigént?

és hol jön ki

sose láttam ilyet közeről :S
  • pointer4
    Hangjuk alapján belsőégésűek, és turbinás megoldás a hajtás. Semmi xtra :)
  • MaSzKa
    :D király

ezek amúgy aksisak?
  • pointer4
    Cockpit, kicsit drágán kifejezetten vizi sportokhoz: :D

• sting2
    Igen, az ezer éves kék-feketére gondolsz? Egyébként elirtam, a DFP-gt változatára gondoltam..De, belátom a G25 az amit keresek ha kész dolgokban gondolkodom.
  • cselt
    A DFP-n már most is van kormány mögötti váltógomb.
  • Tomo15
    Szerintem nem:)
  • sting2
    Várható mostanában a G25 vagy a Driving force pro, "ráncfelvarrása"? Gondolok itt olyanra pl : a g25-váltója kap egy plusz motort, vagy a DFP-kiegészül, kormány mögötti váltóval? Mostanában akarok ezek közül venni egyet és nem akarok pofára esni.
  • pointer4
    Powershape
  • Solten
  • MaSzKa
    autocad-be gyártottad?
  • MaSzKa
  • Solt
  • pointer4
    "Olyanok a nők ....."
    Ezt valaki rakja ki a bannerba :D
  • milk41
    XD
  • Solt
    Így ahogy mondod! Lehet akármilyen bombázó, max 3 hónap, és a hátam közepére kívánom! Ha meg nem hagy nyugton, és képes még a gépemre is féltékenynek lenni, akkor 3 hónap sem kell! :)))

Olyanok a nők mint az NFS: Jó a marketingjük, a csomagolásuk, és képesek pár órás élvezetet nyújtani, viszont nem jó az ár/érték arányuk, túl jól tapadnak, hosszú távon használhatatlanok, ezért az embernek egyből a következő részre fáj a foga, hátha az jobb lesz... de nem, nincs új a nap alatt!
  • pointer4
    Tesóóóó :D
    Decemberben leszek 30 :D
    Asszonynak amikor kitalálja hogy jobb nőt érdemelnék azt mondom mindig, hogy hiába van nagy csecse, hiába van seggig érő szőke haja (ami ráadásul hamar összekoszolódik), meg tündibündi arca a másik nőnek, ha nem tudja magát elfoglalni és nem hagy békén jáccni, akkor séta :D
  • Solt
    Én már elmúltam 30 éves, megéltem pár dolgot a puncik terén, de olyat én még nem láttam amelyik miatt egy ilyen kütyüből engem ki lehetne robbantani!!! :)))))))))))
  • pointer4
    Jaa kerekekn rohangál oldalra, a fő vázhoz meg csak pár gumi gomba kell, hogy nagyjából ottmaradjon :D Leglább könnyebb lesz elrakni ha jön az új nő :D
  • Solt
    Arra gondoltam, hogy a két végén lenne valami görgő... az tartja is, és könnyebben is mozog. Az ülés mindenképpen sínes lesz, de azért a kormány és a pedál dőlés szögét, valamint a vízszintes mozgását is jó lenne állítani.

A szezon után neki is fekszem... most nem merem, mert ha elkészülne, akkor tuti szarnék a melóra! :DD
  • pointer4
    No ugye :D
    És akkor csak áthúzod és bele is ültél a dzsipbe, vagy a A10Tankkillerbe :D
    Majd arra figyelj, hogy a sín ne csak alulról támasszon, hanem kiborulás elől is fogja, tehát ilyen 2 oldalról nutba tartsa. Mert lehet könnyen oldalra borul ha kitolod majd.
    Meg arra is kell figyelni, hogy autonál állítani tudd a kormány-pedál-ülés 3asból két dolgot. Az ülést meg nembizti hogy mindig jó tologatni, úgyhogy marad a többi :D
    Na kíváncsi leszek majd mi sül ki a dologból :D
  • Solt
    Én már tovább is gondoltam... három állásos lesz! :) Középen az alap, billentyű, egér az ArmA-hoz! :) Egyik oldalon repkedek, másikon száguldok! :) A konzolokat kell jól eltalálni, hogy minden kényelmesen kézre essen...